Last news in Fakti

24 Юли, 2014 19:07 2 830 0

Премахване на всички незаконни строежи

  • аспарухово-
  • наводнение-
  • община
Премахване на всички незаконни строежи - 1
Снимка: БТА

Трите мерки, които задължително трябва да бъдат предприети, след трагедията във варненския квартал „Аспарухово”, са на първо място премахване на незаконните строежи в деретата, както и незаконните постройки, които са потенциално опасни за обитателите им, дори те да не са разположени в дерета или водосборни райони. Другото решение, взето от работната група, създадена с цел изясняване причините за трагедията на 19 юни, е да бъде прекратена незаконната сеч. На трето място задължително трябва да бъдат почистени всички дерета и непрекъснато да бъдат в изряден вид.

Докладът на временната комисия е 218 страници. В него са посочени също така обективните и субективни причини за станалата трагедия. Сред субективните фактори са струпването на боклуци в деретата, както и масовото незаконно строителство не само на сгради, но и на инфраструктура. Причината за образуването на свлачища е лошата експлоатация и поддържането на остарели дренажи и противосвлачищни съоръжения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА