Last news in Fakti

2 Декември, 2011 14:49 2 923 0

Брокерите в Дубай удвоиха комисионната

  • дубай-
  • брокери-
  • комисионна

Както е известно пазарът на недвижими имоти в Дубай значително пострада от кризата. Това се отрази не само на цените, но и на възнаграждението на посредниците. Практиката в Дубай е при сключване на сделка само купувачът да плаща комисионна, която е в рамките на 2%.

Брокерите обаче не искат да нарушават високия си стандарт на живот и започват да вземат комисионна и от продавача. Така на практика от един имот те вземат комисионна в размер на 4% от стойността на сделката. Инвеститорите не протестират, тъй като основната им цел е да продадат имотите си дори и да трябва да платят за това комисионна. Според брокери това не е незаконна практика, ако и двете страни (продавача и купувача) бъдат уведомени предварително, че от тях ще бъдат взети комисионни.

Само за година и половина (от началото на 2007-а до средата на 2008 г.) цените на жилищата в Дубай поскъпнаха с 80%, а оттам и комисионните на брокерите станаха космически, които понякога достигаха 68 000 USD на месец. От края на 2008 г. настъпи крах за имотния пазар в Дубай. Сделките за първите десет месеца на тази година се свиха със 70% в сравнение с цялата минала година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА