Last news in Fakti

4 Април, 2012 12:51 4 560 2

Метрото в Дубай вдига цените на имотите

  • метро-
  • дубай-
  • жилища-
  • цени

Цените на жилищата, разположени в близост до станции на метрото поскъпнаха с 34% от 2009 г. насам се посочва в изследване на Министерство на транспорта и Агенцията по вписванията. Дубайският метрополитен е първият в Близкия Изток и интересът към жилища, разположени в близост до него, е голям.

Пуснатата в експлоатация втора „зелена” линия на метрото през август 2011-а повиши с около 10% и наемните нива на апартаментите в района на спирките Бур Дубай и Ал Барша.

Положителните тенденции, които се наблюдават на пазара се отнасят само за определени райони. Ситуацията в имотния сектор продължава да е тежка. „По-високите цени се отнасят за конкретни обекти и зависят изцяло от местоположението и качеството на конкретния имот. В сравнение с други градове по света, където има метро, населението около някои метростанции в Дубай е малко. Именно това е причина цените да се повишават с еднакъв темп навсякъде”, обяснява Матю Грийн, ръководител на местното подразделение на консултантската компания CBRE.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вихрогони

    0 0 Отговор
    помогнете ми добри хорааа искам да се махна от блатото не искам пове4е в бугаристан
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.