Last news in Fakti

4 Май, 2019 09:37 3 346 8

Уникалната сграда на Лагерфелд в Тайван

  • тайван-
  • лагерфелд-
  • мода-
  • небостъргач

Цените на жилищата ще варират между 1.1 и 6 млн. USD

Модната икона Карл Лагерфелд реши да се прояви в сферата на недвижимите имоти. Това ще стане чрез строителството на ултрамодерна сграда в сърцето на Тайпе. Цените на жилищата ще варират от 1.1 млн. USD до 6 млн. USD, като последната стойност се отнася за мезонет с 360-градусова панорамна гледка и с площ 830 кв.м. Архитектурата на сградата е дело на бюрото Jut Group. Вицепрезидентът на компанията Арон Ли, припомня пред агенция Bloomberg, че преговорите за въпросната сграда с модната икона са започнали още през 2012 г. За компанията е било много важно участието на Лагерфелд на всеки етап от проектирането. „Жените имат решаващото значение, когато става дума за покупка на жилище. Ако жилището им е проектирано от креативния дизайнер на Chanel и им хареса, то те веднага ще го купят”, казва Ли.

В Тайван живеят над 1500 души, чието състояние надвишава 30 млн. USD. По този показател страната заема осмо място в света. Също така местните богаташи много обичат да влагат средствата си в недвижими имоти. Средно всеки от тях има по пет жилища и къщи. За сравнение, в Хонг Конг милиардерите разполагат средно с по 4 имота, припомнят от консултантската компания Knight Frank.

Това не е първият проект в сферата на недвижимите имоти, в който модната икона участва. През 2008 г. Лагерфелд реши да стане главен дизайнер на друг известен инвестиционен проект – Isla Moda в Дубай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Младост

    8 3 Отговор
    Високите блокова от Младост 2 ... това е на снимките. Как може дизайнери, да павят дизайн на правоъгълник, колкот и да му правят дизайн ... той си остава правоъгълник )
  • 2 гост

    4 1 Отговор
    Тва са "преспите" в Пловдив
  • 3 гост

    25 0 Отговор
    Госпожо Богданова , Карл Лагерфелд ПОЧИНА на 19.02. 2019 г , тоест преди почти три месеца !!!! Така че вече може да се "проявява" само на оня свят !
  • 4 Rado

    3 0 Отговор
    Къде са протестиращите срещу сградата или там хората имат различно мислене?
  • 5 Гост

    11 1 Отговор
    Тоя не умря ли? Кви проекти кви 5 лева?
  • 6 Николова

    11 0 Отговор
    Авторката май живее в миналото десетилетие
  • 7 гост

    10 0 Отговор
    Госпожата списвачка не е разбрала, че Лагерфелд почина и писането в сегашно и бъдеще време за неговите прояви е крайно неуместно.

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Значи, като почине дадена личност не може да се казва къде се е изявявала приживе !!! Това ли да разбираме ?