Last news in Fakti

9 Май, 2012 18:54 5 369 1

Строят подвижен подводен хотел

  • хотел-
  • дубай-
  • инвестиция

Необикновен хотел ще бъде построен в скоро време в Дубай. Такива поне са намеренията на полските предприемачи от компанията Deep Ocean Technology, които обещават да създадат подводен рай и да привлекат вниманието на най-богатите туристи от целия свят.

Подводният хотел ще бъде изграден под формата на дискове, като първият от тях ще бъде застопорен буквално на дъното на океана, а останалите подводни дискове ще са плаващи. Третата част от дисковете ще бъдат над водата. Хотелските стаи, които са над морското равнище ще са с изглед към Персийския залив. Специалната технология, по която ще бъде изграден хотелът, е разработена от компанията Drydocks World.

През 2006 г. Дубай съобщи за строежа на друг подводен хотел – Hydropolis. Правителството и частни инвеститори планираха да вложат над 300 млн. USD. Ако беше построен тогава, той щеше да е най-скъпата инвестиция в този тип имот в света. Проектът не се реализира заради икономическата криза. През 2008 г. инвеститорите отложиха строителството му за 2010 г., но и тогава не беше направена първа копка на обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.