Last news in Fakti

30 Юли, 2012 18:27 2 091 1

Частично възстановяване на имотния пазар в Дубай

  • дубай-
  • оае-
  • криза-
  • наем

С 2% се повишиха наемните нива в Дубай през второто тримесечие на 2012 г., отчитат от консултантската компания CBRE. Най-голям ръст от 5-7% се регистрира в бизнес района на емирството – Emirates Living.

При частните вили също се отчита среден ръст на наемните нива от 2%. Анализаторите са убедени в стабилността на този сегмент до края на годината. Такава е и прогнозата за жилищата ново строителство. През второто тримесечие на годината не се наблюдава съществено изменение на наемните нива на този тип имоти в сравнение с първите три месеца на 2012-а в райони като Dubai Sports City, Motor City и Business Bay. Разбира се, има и изключения като например района Джумейра, където се отчита спад на наемите с около 5%.

С 15% се е увеличил броят на покупко-продажбите през второто тримесечие на тази година в сравнение с периода януари-март. Това е още едно доказателство, че дубайският имотен пазар върви към възстановяване.

В процеса на излизане от кризата изостава сегментът на търговски имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nikis72

    1 0 Отговор
    kakvo ni interesuva pazara v dubay