Last news in Fakti

7 Август, 2013 00:07 20 000 2

В най-високата сграда по време на буря (Видео)

  • бурж халифа-
  • дубай-
  • буря

Какво се случва в най-високата сграда в света – Бурж Халива (Дубай) по време на буря? Не е нужно да се споменава, че небостъргачът е построен съобразно последните норми за безопасност и са използвани най-добрите строителни материали, които има на света. Въпреки това, ако по време на буря човек се намира на горните етажи на Бурж Халива, то той ще има усещането, че има земетресение. Ако бурята е по-малка ще се чуе зловещото скърцане и бучене на шкафове, столове, маси и други. В пика на урагана обаче сградата започва леко да се клати.

Бурж Халифа е така проектиран, че на практика е изключена възможност той да бъде разрушен. В случай на стихийно бедствие, като например ураган, сградата започва да се клати напред и назад или се накланя на една страна. В този момент звукът действително е плашещ (може да чуете в прикаченото видео).

Основният замисъл на „Дубайската кула” е изграждането на „град в града” със собствени паркове, алеи и булеварди. Стойността на 162-етажния Бурж Халифа е 1.5 млрд. USD.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни Миланов

    3 0 Отговор
    Зловещо е . Но на кораб в океана е мнооого по страшно и звуците са почти влудяващи
  • 2 Симеон Тасев

    0 3 Отговор