17 Април, 2012 14:04 4 366 2

Имотите в най-високата сграда в света поскъпват

  • бурж халифа-
  • дубай-
  • жилища-
  • цени

Възстановява ли се пазарът на недвижими имоти? Ако следим движението на цените в най-високата сграда в света – дубайската Бурж Халифа, то пазарът, макар и с бавни темпове, започва да се възстановява. За първото тримесечие на 2012 г. се отчита ръст от 9%-12% в сравнение с последните три месеца на миналата година.

В зависимост от изгледа (към езерото, морето или магистралата Sheikh Zayed Road), цената на квадратен метър варира от 5900 до 7500 EUR. За сравнение в периода октомври-декември 2011 г. стойностите са били между 5400 и 6600 EUR/кв.м.

Няколко са случаите, в които жилища в Бурж Халифа са продадени на по-ниска цена, но те не са разполагали с добра гледка и интересът към тях е бил минимален. Най-скъпата сделка в Бурж Халифа, откакто е построен, беше реализирана през 2011 г. Клиент купи апартамент с площ 113 кв.м срещу 6 млн. EUR.

Що се отнася до жилищния пазар в Дубай, много експерти смятат, че „дъното” е достигнато и през тази година ще наблюдаваме процес на леко повишаване на цените. През януари индексът на цените в емирството се е повишил със 7.5% на годишна база. Прогнозите на анализаторите са, че до края на 2012-а цените ще растат, макар и бавно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    0 0 Отговор
    Като има будали клиенти, ще има и цена.Защо, не строят тука цената е за етаж не за м2. Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
  • 2 bubblehead

    0 0 Отговор
    Ха честито на дъбаиските вежди опущиха евтинията на 6000 евро квадрата и ще купуват на 7000 , що до края на годината ми 8000 ... Ама няма страшно то у нас няма да стане най-малкото защо не сме муслумански халифат в Азия и цените не са с по една нула по-малки ... ха-ха-ха!