Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 11:47 2 583 1

Пловдивски фотограф случайно откри непоказвани ретро СНИМКИ на "Капана"

  • никола лаутлиев-
  • фотограф-
  • пловдив-
  • капана-
  • снимки

Със сигурност фотосите ще предизвикат носталгия у по-старото поколение

Пловдивски фотограф случайно откри непоказвани ретро СНИМКИ на "Капана" - 1
Снимкa: БГНЕС

Пловдивският фотограф Никола Лаутлиев публикува чудесни снимки във Фейсбук. Кадрите са от "Капана", което днес е едно от най-артистичните места в града. Със сигурност фотосите ще предизвикат носталгия у по-старото поколение, пише Plovdiv24.

"Бях забравил. Бе много отдавна, снимах Капана. Разхождах се бавно и безцелно.

Днес близо 50 години по-късно, диапозитивите се изсипаха нарязани от един пожълтял плик. Не бе надписан и изненадата от снимките след като ги сканирах, ми припомни филма "Хук" и радостта от стъклените топчета.

Колко малко ни трябва на тази възраст. Десетина забравени снимки в пожълтял плик", пише Лаутлиев към своята публикация.

Квартал "Капана" се превърна в едно от най-посещаваните от туристи места в Пловдив. Също така е място за релакс за много пловдивчани. Създаден е в миналото като средище на занаятчии около Куршум хан (на мястото на днешните Централни хали), кварталът е особена плетеница от малки улички, носещи подобаващи имена - Железарска, Кожухарска, Абаджийска, Златарска и прочие. По-известни забележителности около квартала са Джумая джамия, Римския стадион, Стария град.

От няколко години насам в "Капана" е превърнат в квартал на творчески индустрии с провеждането на няколко ежегодни фестивала в него.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    1 0 Отговор
    Държавата да обяви програма по издирване на исторически документи, книги, снимки и т.н. и да ги изкупува от собствениците за да запазим ИСТИНСКАТА история за поколенията след нас!