Last news in Fakti

22 Февруари, 2014 05:59 4 145 2

Почина Джоко Росич

  • джоко росич

Tой е роден на 29 февруари 1932 г. в Крупан. Майка му е българка, а баща му - сърбин.Снима се е в над 110 филма - български и чуждестранни

Актьорът Джоко Росич е починал снощи в болница "Лозенец", съобщиха от болницата. Той беше опериран преди няколко седмици в "Пирогов" от тумор в мозъка.

Състоянието на големия актьор беше влошено в последните месеци. Светлите моменти, в които се усмихваше, и дори даваше интервюта, бяха заменяни постепенно от все по-чести периоди на загуба на съзнание.

Джоко Росич е роден на 29 февруари 1932 г. в Крупан. Майка му е българка, а баща му - сърбин. През 1951 г. емигрира в България по политически причини. Завършва икономика и училище по радиожурналистика, след което работи 17 години като журналист в БНР.

Снима се е в над 110 филма - български и чуждестранни. Актьорът с най-емблематичния тембър е участвал в "Златният век", "Сватбите на Йоан Асен", "Време разделно", "Войната на таралежите", "Капитан Петко войвода", "На всеки километър" и много други.

През февруари 2010 година получи наградата "Златен век" на Министерството на културата за големите му заслуги и принос към българското кино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наско стоилов

    5 0 Отговор
    Голям артист Голям патриот Голям 4овек Голям Бьлгарин По4иваѝ в Мир ДЖОКО ПОКЛОН ГОЛЯМ ПОКЛОН.....
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Велик...вечна му памет!