11 Август, 2024 05:36 3 329 3

Соня Йончева получи наградата "Златен век" на сцената на Летния театър във Варна

  • соня йончева-
  • награда-
  • опера

Отличието е за изключителния й принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност

Служебният министър на културата Найден Тодоров връчи снощи на сцената на Летния театър във Варна наградата „Златен век“ – огърлие на оперната прима Соня Йончева, предаде БТА.

Отличието е за изключителния ѝ принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

В много странно време живеем, търсим поводи да сме различни, да се караме помежду си, да не сме съгласни с другия, каза министър Тодоров. По думите му причината е, че вътре в нас липсва нещо - гордостта от това кои сме и какви сме. Все пак има хора, които ни го напомнят, те ни карат с присъствието да сме горди и щастливи, посочи Тодоров. И допълни, че благодари на Соня Йончева, че е точно една от тези, които ни карат да се гордеем, че сме българи.

Церемонията по награждаването на примата се проведе след постановката „Мадам Бътерфлай“, в която тя бе солистка. Режисьор на операта на Джакомо Пучини е Нина Найденова, а на диригентския пулт бе Найден Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.