Last news in Fakti

8 Юли, 2014 10:42 1 246 0

Орлин Павлов, Белослава и Любо с летен проект

  • орлин павлов-
  • белослава-
  • любо-
  • летен проект-
  • summer jam

Summer Jam, идея на маестро Живко Петров, събира елита на българския поп на 25 август във Варна и на 6 септември в Бургас

Summer Jam е слънчев летен формат, който събира трима звездни приятели в един искрящ концертен спектакъл. В най-горещия финал на сезона Орлин Павлов, Белослава и Любо Киров обещават да споделят своите съвместни преживявания от лятото с публиката във Варна и Бургас.

Усещане за взаимност, чистота и обич пълни техните крайморски приключения, за които сега ще дадат сцена Летните театри на двата големи морски града, съобщават организаторите от Елит Мюзик.

Концертите ще бъдат - на 25 август във Варна и на 6 септември в Бургас.

Обединяващата фигура на този приятелски проект е композиторът и аранжор Живко Петров, който създава специално за Summer Jam нови аранжименти на любимите на публиката хитове. „Песните ни ще прозвучат по-минималистично, по-фино, по-шик, по-лятно, ще бъдат по-леки“ – споделя Белослава, а Живко Петров допълва, че е търсил една по-акустична и по-човешка посока на звучене, защото вярва, че всичко в музиката трябва да се случва по естествен път.

Приятелският кръг всъщност ще бъде доста по-широк – на сцената ще излязат и JP3 трио - Живко Петров, пиано, Веселин Веселинов - Еко, бас, Димитър Семов, ударни, заедно с гостите - китариста Ангел Дюлгеров и тромпетиста Росен Захариев – Роко. Изискан акустичен привкус ще добавят класическите музиканти от Арена квартет, а горещия ритъм ще задава другият много специален гост – перкусионистът Калин Вельов.

Ще чуем големите хитове, емблематични за българския поп  - „Мога”, „Има ли цветя” и „Имам само теб” на Любо, „Две луни” и „Слушай ме“ на Белослава, „Джеймс Бонд“, „Секунда“ и „Живи легенди“ на Орлин Павлов. А за да се получи истински джем, маестро Живко Петров е подготвил за тях и аранжименти за дуети. 

Белослава ще изпълни и три нови хита – „Няма“, „Времето за мен си ти“ – заглавната песен на четвъртия й албум, и най-тематичната песен в шоуто „Лятото зад ъгъла“, която ще има премиера в новия си аранжимент. „Всъщност никога до този момент ние не сме я правили така – откровена е певицата - Песента вече е в интернет пространството, но на живо ще я изпълним за пръв път тук.“

На въпроса „Защо Summer Jam?“ Живко Петров отговаря с усмивка: „Защото за всички нас лятото е много активно време. Всъщност Летните театри на Варна и Бургас ще са най-големите сцени, на които ще бъдем това лято, иначе пеем по клубове, по фестивали, на „Аполония“. Това ще е голямата сцена, която ще ни обедини всички след летните турове като логичен завършек на лятото, в който да споделим любовта си към музиката.“

„Ние с Живко, Орлин и Любо сме приятели, ама наистина приятели – допълва емоционалната картина на проекта Белослава, - хора, които не само пеем на сцена, а след това сядаме и си говорим съкровени неща, хора на които можеш да разчиташ, и за които знаеш, че там, в тяхното пространство винаги има място и за теб. Митът че музикантите не се обичат, че между тях има само конкуренция, не важи за нас и затова ние избираме музиката и любовта, даже обичта, мисля, че е по-точната дума, която описва нашите отношения.“

Билетите за концертите вече са в продажба, цените са от 20 до 40 лв., а като специален стартов бонус организаторите предлагат на феновете 5 лв. отстъпка от цената на всеки билет само до 18 юли.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА