Last news in Fakti

15 Март, 2012 17:11 1 170 0

Korn забиват на Spirit of Burgas

  • korn-
  • корн-
  • spirit of burgas

Култовата ню метъл банда Korn е едно от големите имена, които ще излязат на сцената на Spirit of Burgas. Американската хард група, достигнала пика си преди десетина години, бе обявена като хедлайнер на тазгодишното издание на фестивала на специална пресконференция в София.

Spirit of Burgas ще проведе на 3, 4 и 5 август, а Korn ще забият в последния ден.

Организаторите са подготвили новости и изненади за феновете. За първи път  Spirit of Burgas ще си партнира с най-големия фестивал за електронна музика в България - Solar, който ще обогати стилово музикалната програма с най-популярните звезди от света на електронната музика.

На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден техно звездата Richie Hawtin, а финалът е запазен за най-обичания хаус диджей у нас - Mark Knight.

"Преди 5 години започнахме организирането на фестивала SPIRIT of Burgas на шега. Сега имаме вече самочувствието, че правим най-успешния фестивал в България, който получи не малко номинации в престижните европейски клсации", каза кметът Димитър Николов.

В най-скоро време предстои да бъдат обявени и други хедлайнери на фестивала, както и кои ще са артистите на останалите сцени. Българското участие за момента се оглавява от Brazz ViliDJ, които ще се качат на изцяло обновената джаз сцена.

Освен традиционните главна сцена и Jack Daniel's Rock Arena, тази година на SPIRIT of Burgas  ще има и три нови сцени: Solar Dance Arena, BraZZoBraZZie и Hip Hop сцена.

Solar ще има собствена сцена - Solar Dance Arena, към която ще има и отделен вход (от ул. "6-ти Септември"). Всеки от 3-те фестивални дни Solar Dance Arena ще представя стилово различни артисти. Качеството на подбора е гарантирано от екипа на легендарния столичен клуб Yalta.

BraZZoBraZZie е наследник на досегашната джаз и блус сцена, като плановете на Вили Стоянов, лидер на формацията BrazzViliDJ и отговорник за програмата на може би най-забавното място на фестивала, включват изключително разнообразие от стилове и имена от световните джаз, блус, суинг и браз сцени.

Името на Hip Hop сцената говори само за себе си, като съвсем скоро предстои да бъдат обявени и първите големи имена, които ще разтърсят феновете на бунтарския ритмичен бийт.

По настояване на бургаския кмет тази година се въвежда т. нар. шумов одит, чрез който ще се осигурява постоянен контрол на нивата на звука във фестивалната зона, съобщават от пресцентъра на морската община.

SPIRIT of Burgas 2012 ще предложи на своята публика и много нови зони, освен музикалните сцени. Те ще са специално обособени пространства с различен акцент, чиято основна цел ще бъде да не позволи на нито един от присътващите меломани да скучае. Организацията и програмата на Fun, Dance и Chill Out зоните е поверена на доказалите се вече в областта основатели на ONFestival. Около тях изненадите тепърва предстоят, като единствената тайна, която бе разкрита, е джага зоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА