Last news in Fakti

11 Септември, 2013 15:15 2 897 0

Как да захвърлим цигарите в Нощта на театрите

  • нощта на театрите-
  • цигарите-
  • европейската комисия-
  • кампания-
  • изкуство

Безплатна онлайн платформа предлага помощ в 5 лесни стъпки

Кампанията на Европейската комисия „Екс пушачите са неудържими” се включва в инициативата „Нощ на театрите“, която ще се проведе на 14 септември. Българският екип на „Екс пушачите са неудържими“ ще отправи предизвикателство към всички, които обичат театъра и имат симпатия към театралното изкуство, чрез този мащабен културен форум.

Кампанията на ЕК цели да мотивира младите хора на възраст 25-34 години да откажат цигарите, като ще използва възможността да се обърне към всички любители на театралното изкуство чрез посланието „Култура на здравето“, за да ги насърчи по пътя към културна Европа без тютюнев дим. Кампанията ще предложи на посетителите на инициативата „Нощ на театрите“ по-добра алтернатива да похарчат своите пари, а именно - за изкуство.

Двете големи европейски инициативи си партнират, за да покажат на младите хора алтернативни начини да изразяват себе си, да станат пълноценна част от изкуството и не на последно място – да се наслаждават на ползите от живот без тютюнев дим.

Всички желаещи да се запознаят с кампанията на Европейската комисия „Екс пушачите са неудържими“ могат да заповядат в събота през деня (14 септември) на лятната сцена в Борисовата градина. Там ще бъде демонстриран основният инструмент на кампанията – iCoach – безплатна онлайн платформа, която помага да се откажат цигарите чрез 5 лесни стъпки, предлага помощ с ежедневни персонализирани съвети и консултации и дава възможност на всеки да проследи напредъка си. Платформата е достъпна на всички официални езици в ЕС на сайта на кампанията www.exsmokers.eu, както и като безплатно приложение за мобилни устройства с iOS и Android.

„Нощ на театрите“ се провежда за първи път в България и ще постави София до столици като Мадрид, Виена и Берлин, които от години имат такава нощ.

Голям брой пушачи в ЕС използват iCoach като инструмент, който да им помогне в борбата с цигарите. Отчетената успеваемост при хората, които са се регистрирали в iCoach, за да откажат цигарите, е 37% (по данни към април 2013 г.), което представлява дела на участващите, които са се самоопределили като непушачи след 3-месечен период на участие в програмата.

Европейската комисия обяви, че от началото на инициативата през 2011 г., близо 400 000 европейци са се регистрирали в кампанията „Екс пушачите са неудържими”, а над 70 000 футболни фенове са се присъединили към партньорската инициатива „Откажи цигарите с Барса”, която помага на хората чрез напътствията си от страна на играчи на ФК Барселона, треньори и персонал.

Официален уебсайт на кампанията „Екс пушачите са неудържими”: www.exsmokers.eu 

„Екс пушачите“ във Фейсбук:  www.facebook.com/Unstoppable.bulgaria

Временна целева страница на инициативата „Откажи цигарите с Барса“:  www.quitsmokingwithbarca.eu

Портал за обществено здраве на Европейския съюз: www.health.europa.eu 

Уебсайт за обществено здраве на Европейската комисия: www.ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_en.htm


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА