Last news in Fakti

5 Септември, 2023 15:04 2 666 2

"Закрилникът 3" е най-гледаният филм в киносалоните и у нас

  • закрилникът 3-
  • зрители-
  • киносалони-
  • българия-
  • класация

Последната част от поредицата за Робърт Маккол събра най-много зрители в киносалоните в първия септемврийски уикенд

Последната част от поредицата за Робърт Маккол "Закрилникът 3" събра най-много зрители в киносалоните в първия септемврийски уикенд, сочат обобщените данни. Как героят на Дензъл Уошингтън се изправя срещу мафията в Южна Италия вече са разбрали 6 471 зрители, а приходите от билетите им са 84 888 лева, пише БТА.

На втора позиция е "Заложникът" с Лиъм Нийсън - римейк на испанския филм от 2015 г. "El Desconocido". Надбягването с времето в кола на директор в компания за рискови залагания в автомобил с децата му сред взривяващи се коли са проследили 15 620 зрители, а за двете седмици в кината филмът е събрал 183 587 лева.

Трета позиция е за "Опенхаймер", който бавно слиза от върху на зрителския интерес. Историята за създаването на проекта "Манхатън" през разказа за живота на ръководителя му, преминала дори и през времето на маккартизма в САЩ, е вече седем седмици в кината и има 184 821 зрители и 2 326 345 лева приходи.

Четвърто място в топ 10 е за "Мега звяр 2: Падината", създаден по втората от осемте книги на Стив Олтън. Поредната битка на героя на Джейсън Стейтъм с мегалодоните е месец по екраните у нас и има 73 295 зрители и 946 836 лева приходи.

Пета позиция е за "Костенурките Нинджа: Пълен хаос". Популярните герои с черупки на гърба, но вече станали тийнейджъри, са гледали общо 46 509 зрители, като за месец в кината приходите са 477 348 лева.

Шеста позиция заема музикално изпъстреният "Барби". Преходите на героите на Марго Роби и Райън Гослинг между света на куклите и света на хората в рамките на почти два месеца са проследили общо 202 395 зрители, а приходите от билетите им са 2 253 735 лева.

Седмо място заема "Gran Turismo", вдъхновен от невероятната история на Ян Марденборо. Опитът на трима ентусиасти да завладеят първите места в едни от най-елитните състезания в света е видян вече от 26 983 зрители и има 326 181 лева приходи за месец в кината.

На осмо място е руската анимация "Детектив Чинк и Златния кошер". Търсенето на "Златния кошер" надлъж и нашир из Медената долина са гледали вече 6 457 зрители, а за десетте дни по екраните са събрани 65 813 лева.

Девети по ред сред най-гледаните филми у нас е трилърът "Паяжината". Разказът за малкия Питър, който чува мистериозно почукване по стената в стаята си, от което тръгват съмнения за живота на родителите му, е втора седмица по екраните и има 6 415 зрители и 69 998 лева приходи.

Десето място заема филма на "DC" "Синия бръмбар". Историята на мексиканския тийнейджър, който с помощта на чуждоземен бръмбар приема броня със свръхестествена сила, е по екраните трета седмица, като има 12 950 зрители и 157 119 лева приходи.
През изминалия уикенд в киносалоните са били 28 110 зрители. Миналата година по същото време в кината са били 41 254 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Нима да не повярва човек ,че е гледан толкова този филм , аз още не съм гледал 1 вата част на закрилника и нямали да я гледам. Само Опенхаймер гледах . Другите ще пропусна .
  • 2 ганю

    0 0 Отговор
    трябват ти подводница с атомни ракети Арканзас"
    после всичко след 20-тина мин приключва
    нахакай ги във вулканите малко отсрани за да шурне накъдето искаш
    после потапяне и мисията приключва