Last news in Fakti

22 Април, 2014 11:13 898 0

11 инсулта в Сливен през почивните дни

  • инсулти-
  • инфаркти-
  • сливен

Четирима пък са получили инфаркт

През почивните дни през Отделението за спешна помощ в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен са преминали 253 души. Хоспитализирани са 80 от тях, съобщават от болницата.

Двама пациенти са получили изгаряния и са насочени към клиниката по изгаряния в Пловдив. 11-годишно момче е било ударено с прашка в окото и е транспортирано в очна клиника заради отлепяне на ретината. Четирима души са получили инфаркт, а инсултите са 11.

Трима са пострадали при пътни инциденти, само единият от тях е приет в болницата с колянна травма. В събота по обяд в тежко състояние е приета 37-годишна родилка от с. Градец с високо кръвно (230 – 170) и белодробен оток. Пациентката е с тегло 160 кг. Това е 13-та й бременност, 6-то раждане. Детето е момче, родено със секцио.

В акушер-гинекология настанените са 17, кардиология – 13, неврология – 12, вътрешни отделения и детско – по 10, хирургия – 8, лицево-челюстна хирургия – 3, по 2 в ортопедия, реанимация и инфекциозно и 1 в неврохирургия. За периода са извършени 9 операции и 13 раждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА