Last news in Fakti

13 Май, 2014 10:31 957 0

Вместо повече, по-малко

  • вместо-
  • повече-
  • по-малко

Какво се случи след кражбата на един микробус за деца в инвалидни колички на Великден

Докато организация  работи за набавянето на стълбищен механизъм, който да позволи на деца в инвалидни колички да излизат от домовете си, навръх Великден  e откраднат специалният микробус, с който превозват децата.

Тази история разказаха на Фондация „Помощ за благотворителността в България” партньорите им от Фондация „Грижи за деца с увреждания” в Габрово.

Кражбата на микробуса с платформа за инвалидни колички е станала на 21 април т.г., разказаха от Дневния център за деца и младежи с увреждания.  Центърът работи със седем деца, които имат нужда от ежедневна рехабилитация. Кражбата ощетява и още хора, защото  от 19 май организацията ще помага за рехабилитацията на деца от двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово.

В момента дневният център използва автобус под наем. Резултатът е, че за една седмица  придвижването на децата с транспортната фирма струва толкова, колкото са харчели за един месец със собствен транспорт.
Отпреди случката с откраднатия микробус, Фондация „Грижи за деца с увреждания” събира средства, с които да помогне на децата да излизат от домовете си и да общуват с връстници. „В повечето жилищни блокове, дори и при наличие на асансьор е необходимо да се изкачват стълби, за да се стигне до него. Тъй като основно майките се грижат за децата с увреждания, се оказва непосилно за тях да ги извеждат навън”, разказват от организацията. За да се улесни достъпа на тези семейства до „външния свят”, фондацията набира средства за един „стълбищен робот”, който да пренася количките по стълбите.

Планират устройството да може да се ползва от всички семейства на деца с двигателни увреждания по предварително изготвен график. Събрали са половината от средствата, за да достигнат целта са им необходими още 4000 хил. лв.
Ако искате и можете да помогнете:
IBAN:BG14STSA93000013071364
BIC: STSABGSF
ДСК ЕАД  КЛОН ГАБРОВО
ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ”, Светла Григорова, 0878 57 10 90


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА