Last news in Fakti

30 Декември, 2014 13:28 2 091 6

Дайнов: Нови избори са възможни във всеки даден момент през следващата година

  • евгени дайнов-
  • избори-
  • възможни-
  • всеки момент-
  • партии-
  • избор

През следващата година всички политически партии трябва да направят избора за себе си

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Контравластта, която се опитва да открадне държавата от гражданите, е една „шайка“, сглобена от алчни за власт и пари политици, неполитици, мошеници, които се смятат за предприемачи, малко медии, малко съдебна система. Това е една амалгама, която успя да подчини на своите щения доста страни по на изток от Виена, каза политологът Евгений Дайнов в интервю за предаването на БНР „12+3“.

През следващата година всички политически партии трябва да направят избора за себе си – те ще са на страната на гражданите или на страната на „шайката“. Това е особено болезнено за партии като ГЕРБ, които са накиснати в „шайката“ и в задкулисието. Най-болезнено би било за ДПС. Но като че ли в ГЕРБ донякъде си дават сметка, че свърши времето за задкулисни договорки и за това едни пари да сменят собственика си. Никакво такова разбиране няма за жалост от ДПС, които вече доста истерично искат да върнат часовника там, където беше преди 2 години, добави той.

Слава Богу, вече имаме представители на гражданите във властта, представени са поне донякъде от Реформаторския блок и тук ще бъде големият сблъсък – дали нашите представители ще стават все повече, дали хора, извън Реформаторския блок, ще се опитат да върнат държавата в нашите ръце, или примерно ГЕРБ, като най-голяма партия, няма да може да се освободи от миналото си и ще се стигне до разпад и нови избори.  Нови избори са възможни във всеки даден момент в следващата година, както и протести, както и скандали. Няма да има стабилност, но в тази нестабилност ще са скрити възможности да си върнем държавата, посочи той.

По отношение на „Южен поток“ политологът заяви: Това, че „Южен поток“ не съществува е огромен удар по модела „Кой“ и задкулисието. Няколко милиарда лева внезапно на тази „шайка“ й се губят и от тук тази „шайка“ е страшно изнервена, защото парите, които е трябвало да вземат от „Южен поток“ вече най-вероятно са ги похарчили. Тази „шайка“ е страшно изнервена и се опитва отнякъде да запуши тази дупка. През КТБ очевидно са успели да запушат някаква част  от дефицита си, но им се губят още няколко милиарда. Тук е крайно интересно да гледаме неща като опита да се прехвърлят частните пенсионни фондове в НОИ. От догодина трябва да гледаме и тези милиарди милиони заеми къде ще отидат. Те са гладни и това ги прави особено опасни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    А КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАТИ ТЕЗИ ИЗБОРИ А
  • 2 андро

    0 0 Отговор
    А дано,търся начин да си отмъстя за плоския данък,който няма да ми върнат, щото имам 80 ст. лихва върху дебитната карта
  • 3 comment

    0 0 Отговор
    И каква е алтернативата? Пак БКП+ДПС ли? А докога така?!?

    Коментиран от #5

  • 4 GRN

    0 0 Отговор
    Дайнови плещеници.
  • 5 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "comment":

    Ааа, тия пък хептен не стават...
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    има група медино осветени глупаци,които кой знае защо постоянно се появяват под светлините на прожекторите.този е един от тях!!!великата му мисъл за изборите е като популярната реклама ,дето продукта имал ефект до 100%!демек аз без да съм изборен шаман ,мога да кажа, че със сигурност тази година може да има избори във всеки един момент или да няма!