Last news in Fakti

15 Юли, 2016 03:15 1 262 3

Разединение на Запад, пропаганда на Изток

  • русия-
  • нато-
  • изток-
  • запад-
  • путин-
  • разединение-
  • пропаганда

Сега всички очакват как шефът на Кремъл ще реагира на решенията от срещата на върха на НАТО във Варшава

Разединение на Запад, пропаганда на Изток - 1
Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На срещата на върха във Варшава НАТО празнува единството на редиците си, но да го спаси ще е възможно само ако към демонстрацията на военна мощ бъде добавено и сериозно намерение да преговаря с Москва, пише немският авторитетен вестник "Ди Цайт".

В очакване на Съвета НАТО - Русия видни американски експерти по Русия въздъхнаха: "не очаквайте много от срещата, руската страна отново ще завърти баналната пропаганда плоча".

"Няколко дни след срещата на върха във Варшава, мнозина се питат колко сериозно алиансът е настроен да изпълни обявената стратегия за възпиране и диалог. Готов ли е Западът да положи максимални усилия за възобновяване на преговорите с Русия?... Както в Брюксел, така и в западните столици мнозина не вярват в такъв диалог. Путин, казват те, не иска и не може да води диалог", пише "Ди Цайт".

Според анализа на вестника, дори и в разгара на Студената война, е било по-лесно да се преговаря. Тогава между Изтока и Запада имаше ясни правила, към които се придържаха и от двете страни. Путин също има репутацията на непредвидим играч, който не се придържа към никакви правила.

Сега всички очакват как шефът на Кремъл ще реагира на решенията от срещата на върха на НАТО във Варшава. Това, че решенията на НАТО ще имат реакция, той обяви преди няколко седмици. Когато станаха ясни плановете за разполагане на четири батальона на НАТО в Прибалтика и Полша, Москва обяви намерението си да сложи по западните и южните граници три дивизии с 30 хиляди войници, се казва в статията.

Дали Путин ще отиде по-далеч? Ще реши ли да стационира ракети "Искандер" в Калининградска област? Каква е вероятността да обяви своето оттегляне от Договора за ликвидиране на ракети със среден радиус на действие?

Въпреки това, сред експертите по сигурността, има и такива, които не очакват изобщо реакция от страна на Москва. Те твърдят, че "в резултат на сирийската операция Путин успя да постигне това, че да разговаря с което той американците при равни условия" .

Според в. "Ди Цайт" Русия не трябва да има илюзии, че може да се възползва от слабостта на Запада. Въпреки това е необходимо да се работи за това Москва да се избави от сегашните си страхове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Защо постоянно ни натрапват Русия. САЩ и в частност НОТО са безнаказани в техните действия. Това си е живо промиване на мозъци. Не Русия е ябълката на раздора, както се стремят да я изкарат. САЩ искат да станат владетелите на СВЕТА, това е пределно ясно. Защо обаче западните политици позволяват това, просто няма реално обяснение. Всичко се преобърна след падането на Берлинската стена. Сега една "жена" направи на пух и прах цяла ЕВРОПА.
  • 2 оз Чебурашка

    1 0 Отговор
    Заради все още големия брой активни борци от старата школа, които винаги ще предадат собствените си държави в услуга на руската диктатура.
  • 3 Русофил

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно ако утре Война дали западняците ще пуснат първо робите(НАС) или и те ще се присъединят?Както и да е пак ще е голем СМЕХ!!!!!!!!!!!!