4 Януари, 2019 16:00 11 942 45

Защо решението на Борисов за винетките е разрушително?!

  • северна тангента-
  • винетка-
  • премиер-
  • трафик

Разкри на практика колко са зависими административните структури

Защо решението на Борисов за винетките е разрушително?! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разпореждането на Борисов за отмяна на винетките по Северната тангента изглежда уж с мисъл за хората. Но е разрушително на практика. Някои бързи размисли по темата:

1. Разпореждането спря един нужен разговор какво е магистрала, защо има магистрала в столицата, какви са стратегическите цели за развитие на транспортните коридори.

2. Спря се и разговор какво се случва с цялостната транспортна стратегия. Защо пътният трафик Азия-Европа минава в рамките на София, така ли ще продължава, има ли алтернативни маршрути.

3. Разпореждането обезсмисля разговора какво е София, къде са границите на града, какво обхваща градът в момента, Околовръстното ли е границата, какво са Драгалевци, Бояна и останалите „квартали“ и т.н.

4. Предотврати необходим разговор за бъдещето на София, накъде ще расте, как ще се развива, какво трябва да се прави през следващите години, само на юг към Витоша ли ще пълзи, какво става с другите направления.

5. Съсипа усилията на общината да се пребори с Държавна Агенция. А бяха тръгнали добре.

6. Това се случва в година на местни избори и дискредитира кандидатите на ГЕРБ.

7. Демонстрира колко е формално ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

8. Разкри на практика колко са зависими административните структури.

9. Показа на самите административни структури, че няма нужда от техните усилия.

10. Показа, че ГЕРБ-администрациите не могат сами да взимат адекватни решения.

11. Позиционира за пореден път един Самодържец, който се спуска в края на действието и решава всичко (deus ex machina в гръцките трагедии).

12. Окончателно убеждава масовата публика, че нищо и никой няма значение, само Той е важен.

13. Демонстрира, че каквито и да е разговори, стратегии и консултации нямат значение.

14. Наказа спорещи групи в ГЕРБ за сметка на хората.

15. Доводът, че се използва натрупан финансов резерв, за да не се плащат винетките, е ужасяващ. А защо за това? Защо не за болни деца? Или за къщи в Смолян? Или за домове във Видин?

16. Обезсмисли Народното събрание за пореден път. Ако МС си разпределя бюджета както си иска, за какво ни е Парламент?

17. Използва се като довод, че ГЕРБ са построили дъгите и тангентите. Но се премълчава за пореден път, че големите пътни проекти тръгват след началото на еврофондовете през 2010г. Т.е. не е функция на ГЕРБ, а на влизането ни в ЕС.

18. Това се случва в годината на евроизбори и дискредитира европейските кандидати на ГЕРБ.

19. Направи ръководството на АПИ за смях. Само час по-рано шефовете на АПИ по няколко телевизии обясняваха как винетките остават, защото така било правилно.

20. Щом се налага намеса на министър председателя, то ръководството на АПИ би трябвало да си подаде оставки веднага. Или Борисов трябва да ги уволни веднага. Не са му нужни.

21. Имаше странна атака за миналото на БСП. Но, както знаем от думите на Цецка Цачева пред БНТ: „Е, то всички бяхме комунисти.“ Май да, май всички сте били комунисти…

Истинската демокрация е в независимите институции, равенство пред закона и свобода на изразяване на мнението. Но ние май демокрацията само я миришем…

Е, добро начало на новата година! И усмихнат ден! : )


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    68 4 Отговор
    Имаме си цар!

    Коментиран от #14, #15

  • 2 Ванката

    125 6 Отговор
    Новогодишните ЛЪЖИ на Буда!
    ПЪРВА ЛЪЖА - "Реализирахме рекордни приходи".
    Пеевски, Борисов, Златев, Домусчиев, Гергов, Минев, собствениците на ДжиПИгРУП, ТРЕЙС и още неколцина реализираха огромни приходи. За народа остана да плаща сметката - рекорден външен дълг, инфлация, която изяжда миниатюрният ръст на доходите и увеличение на цените на тока, водата, данъци, застраховки и налози. България продължава да е най-бедната и корумпирана държава в Европа. И да дълбае дъното.
    ВТОРА ЛЪЖА - "Особено внимание отделяме на хората в неравностойно положение"!
    ДОЛНА ЛЪЖА! Половин година се гавриха с Майките и децата им с увреждания! Подиграваха ги, обиждаха ги, лъгаха ги, сам Буда пожела да му се махат от главата! Това ли е "особеното внимание"? Управляват ни бездушни изроди, за които важни са единствено парите и властта, която им осигурява безнаказаност за престъпленията!
    ТРЕТА ЛЪЖА - "Осигурихме огромен бюджет за здравеопазване"!
    Това са пари за крадене и източване, а не за болните! През тази година десетки болни умряха, защотъо ПАРИ НЯМА и държавата ги уби, като не им осигури лечение! За чакащите белодробна трансплантация забравихте ли? За бъбречно болните във Видин забравихте ли? За болниците във Враца, Ловеч, Плевен, Видин и тн. забравихте ли? Тези хора не починаха по божията воля, тях мафията на Буда ги уби!
    ЧЕТВЪРТА ЛЪЖА - "Европа ни похвали за съдебната реформа и постиженията в съдебната система"!
    КОИ ПОСТИЖЕНИЯ? Нито един внесен обвинителен акт за кору

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мирчев

    65 4 Отговор
    Ако бяхме нормална демократична страна сам трябваше си подаде оставката. А сега къде е органа които трябва да го обвини в превишаване на правомощията ?
  • 5 Новата винетка

    57 2 Отговор
    В конкретнивят случай да не се приема електронното гласуване защото то не е надеждно. Гражданите сами видяха провала с винетките . МНОГО МАЙСТОРСКИ И ИНДЕРЕКТНО ПОДГОТВЯТ ОБЩЕСТВОТО ЗА БЪДЕЩИ ПРОВАЛИ С ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ. МНОГО УДОБЕН ПОДХОД НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ИЗПЕЧЕНИ РЕЦИДИВИСТИ МЕ МАМЯТ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ ОТ СОЦИАЛНАТА СФЕРА .

    Коментиран от #11

  • 6 научете се, мачкайте и готово

    25 2 Отговор
    ще мачкаме, ило ще ни мачкат?
  • 7 Гост

    42 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ванката":

    Поклон! Рядко чета обективни коментари!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пълна отмяна на несправедливата винетна

    34 1 Отговор
    За — гласувай с +. ///. Против — слагай –.
  • 10 ТИРо

    33 7 Отговор
    Решението за това да не се въвеждат винетки е абсолютно правилно, макар че беше направено просто с цел реклама на Тиквата, колко много е загрижен за хората.
  • 11 Излъган

    62 1 Отговор

    До коментар #5 от "Новата винетка":

    Може и да си прав за електронното гласуване, но фактът, че Бойко събра всички кметове от ГЕРБ и ги попита „Кажете на кои общински пътища искате да махнем винетките?” говори за мноооого голям СТРАХ. Страх от идващите местни избори. Явно търси похвати за омилостивяване на електората. А дано, ама надали... Освен това, както казва авторът на статията, защо ни е АПИ, след като решенията не се вземат от тях?
  • 12 Нищо ново

    61 2 Отговор
    Не мисля че друг министър председател се занимава да првхвърля отсечки между апи и общините... пускаш нова тол система, за която се говори 2 години 2 дни по късно става ясно че за 180 млн имаш нищо а маршрутите дори не са уточнени! Всв едно пускаш трамвая без релси! Единственото което е свършено е изхарчени са пари за АЙ ТИ ОТДЕЛА, купени са коли камери и др техника, т.е. Всичко е профукано по бюджет но не работи, защото като всяко герберско начинание то не е измислено за хората а против хората, в това герб са най добри, идва им отвътре някак си
  • 13 Западните Балкани

    37 0 Отговор
    Повечето от тези въпроси не зависят от тангентата. Те може и трябва да бъдат дискутирани извън конкретния казус. Винетките? Има ли икономическа мотивация за винетки за този отрязък от каквито и да са коридори. Нима някой, който идва оа Калотина или от Пловдив няма да има вече винетка? И тази винетка нали важи за всички пътища? Значи тази група хора не е интересна. Значи остават хората от София и селата в рамките на София. От тях поне 60 % по принцип имат винетки. От oстаналите 10 % от едва ли много хора ще си купи винетка. Т.е. чисто финансовият ефект ще е почти нулев. Ако извадим ефекта от минаването на тези хора през София, вместо по тангентата, то може и да е отрицателен. Съпоставено с броя на хората, които са в София всеки ден, това си става национален въпрос. Т.е. пак нещата тук са за да блесне Борисов и нищо конкретно за хората.
  • 14 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тодоров":

    Като слънце.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Киро

    32 0 Отговор
    Тези заповеди показват само диктатура.
  • 17 Vaco

    40 1 Отговор
    Не му е за пръв път на Бате Боко Тъпако! Лошото е, че твърде много вече сме свидетели на тъпотиите му - еднолични! Но какво може друго да се очаква от една родена тиква, бивша мутра и настоящ "премиер" - самозванец! Прост народ, слаба и хаотична държава! Вече и Господ да дойде няма да може да ни помогне от блатото което сме затънали!!!!

    Коментиран от #27

  • 18 onq s konq

    17 7 Отговор
    След като Пиар-специалистът Аламанов си е направил труда да напише такова дълго нещо и е убеден че всичко в писанието е абсолютно аргументирано и "умно",...защо НЕ ПРОБВА ДА СПРЕТНЕ ЕДИН "МИНИПРОТЕСТ" със ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ИСКАНЕ-"ДА СЕ ИЗИСКВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИНЕТКА ПО ВЪПРОСНОТО ТРАСЕ"?Ако идеята се възприеме от гражданите,протестът на Аламанов ще стане моментално от "мини" -"мега" като истинска лавина,че току виж и е смъкнала властта.Другият вариант е протестиращите с искане ЗА ВИТЕТКИ ДА ОТНЕСАТ МНОГО БОЙ...Ами тва е положението-"не рискуваш-не печелиш"!
  • 19 охо бохо

    13 5 Отговор
    Пълни глупости ! Какъв е този смешник ?
  • 20 Ууууууу

    17 2 Отговор
    герберски мушенцииии

    Коментиран от #22

  • 21 мда

    14 0 Отговор
    Този "специалист" печели похвали от мразещите ББ и псувни от шофиращите в София !
  • 22 уууууййй

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ууууууу":

    Гулиамиииии мууушеницииии
  • 23 Другия с коня

    6 28 Отговор
    Не може да ви се угоди н вас Червеноглави Наглеци....Важното е че се прибирам БЕЗ винетка при семейството си.....и със спестените пари ще лупя шоколад на децата си....а В И Е.....Комунистически Пиари да го д...ате

    Коментиран от #29

  • 24 Ккк

    31 1 Отговор
    Да разбираме, че София е България...значи в която и да е друга община в България не може да идеш до съседното село без винетка, а в софииска голяма община може...това не е ли дискриминация...
  • 25 Голем смях

    38 2 Отговор
    Значи софетата ще карат по магистрали и няма да плащат,а простите аборигени от прованса ще си трошат колите по надупчените пътища и ще плащат.Ще плащат за кефа на софиянци.Вашта мама гербаджийска и простаци.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чоко

    25 0 Отговор

    До коментар #17 от "Vaco":

    Няма бивши мутри, бившите са на два метра под земята.
  • 28 Другия с коня

    3 11 Отговор
    Информирайте св преди да пишете ..... Всяка Община определя къде да има винетки с решение на общинския си съяет,но поема ангажимент за поддръжката му....така че пак атакувате не когото трябва...

    Коментиран от #45

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Другия с коня

    2 18 Отговор

    До коментар #29 от "ТОЧКАТА":

    Червени Боклуци.....живи ли сте още....не измряхте ли...жалко за България....
  • 31 Факти е БСП аватар

    4 9 Отговор
    Най-добре е никой да не ви чете.
  • 32 Голям прос

    10 0 Отговор
    Северна тангента? Тангента или допирателна е права линия, която има една обща точка с някаква крива и е перпендикулярна на радиуса на кривата в тази точка. Така ли е в действителност, не съм ходил там
  • 33 Ккк

    12 0 Отговор
    В северозапада пътищата са толкова лоши, независимо дали са общински или държавни та не виждам смисъл от винетките...явно парити от тях отиват да се поддържат други пътища и в нечии други джобове...та тия пиар глупости просто не на нас...
  • 34 ПЕРНИШКИ ГОУФ

    2 5 Отговор
    НА МАРГИНАЛНАТА "ГРАДСКА ДЕСНИЦА" КАТО НЕ Й ХАРЕСВА, ДА ОТИВА НА СЕЛО И С КАРУЦА - ПО КАЛДАРЪМА! НИЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ СОФИЯНЦИ, ЩЕ СЕ ОПРАВИМ И БЕЗ ВЕЧНИТЕ ХЛАНЧОВЦИ!
  • 35 Morgoth

    10 0 Отговор
    ГЕРБ това е Борисов. Хората не гласуват за Цецка и Цецко - те гласуват за Бойко. Лошият ГЕРБ и добрият Бойко, слабите държавни институции и Бащицата. АПИ казва ще плащате, а той идва на бял кон и ви спасява. Това не са грешки - това е стратегия. И тя е такава именно защото идват избори.
  • 36 Западните Балкани

    7 0 Отговор
    "АПИ си купи два луксозни джипа за 222 хил. лева" Ето защо се въвеждат ТОЛ система, винетки, където няма нужда и т.н.
  • 37 Тъпънар

    5 8 Отговор
    Колкото и да съм тъп , съм отвратен и обиден ,от начина, по който ми се натрапва неодобрение и омраза към Герб/Борисов.
    Има по- интелигентен /и работещ / подход!
    В случая и с тази статия , в която автора се е престарал и прекалил, ефекта е обратен.
    Коментарите също са много шаблонни и прозират енергийните вампири- ами сменяйте имената и исказа по-често и умело.
    Кога ще се включи Бесен Язовец ?
    А някой няма ли да направи след малко коментар с моето име / и да си вземе правилното и подходящо/ ?

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бобо

    6 0 Отговор
    Да живее падишаха
  • 40 ИсториоГрафа

    5 1 Отговор
    Аз давам ... аз казвам ... аз разпоредих ... тези втръснали изкази на тиквуня дават на народеца представа за мъдър ръководител ... това са сценарии вече познати - некадърните Му подчинени правят Гафове и после се появява Главния герой в бяло и помага на хората ... моабети и шербети ... сменете вече сценаристите и сценариите ... измислете нови Лъжи Пинизи и Простотии - друго не можете в това сте перфектни и добри
  • 41 Охххххх майка плаче баща риве

    3 1 Отговор
    ПАНИКА, ХАОС, КОШМАР СЕ ВИЖДА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ.

    ПЪЛНА КАКАФОНИЯ. И ДЕЗОРЕНТИАЦИЯ В МЪГЛАТА .
    ЕФРУПЕЙСКА КАМУНИСТИЧЕСКАЯ ГАСУДАРСТВА.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гуньо адвокатина

    2 0 Отговор
    Има ли решение на Борисов което да не е разрушително?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 boy de

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Другия с коня":

    Т...ко,за нас е без значение дали АПИ или Общината НЯМА да поддържат пътищата,за които плащаме винетните такси.Щом не се поддържат и са в лошо състояние не трябва да има винетни такси.