Last news in Fakti

4 Март, 2019 16:00 8 172 71

Путин трябва да ни козирува за „Турски поток“, а не да иска 3 милиарда

  • владимир путин-
  • турски поток-
  • газ
Путин трябва да ни козирува за „Турски поток“, а не да иска 3 милиарда - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Генерал – демократ е все едно евреин – еленовъд. Крилатата фраза е на ген. Александър Лебед, който стигна до губернатор и загина в катастрофа с вертолет. Бойко Борисов е генерал от МВР, а Владимир Путин – подполковник от КГБ. Борисов е по-старши по звание и е малко неудобно по-малкия чин да се опитва да командва България, сякаш сме държава от ефрейтори.

„Турски поток“. Ползата за Русия е ясна: да продава газ на европейския пазар. Руската икономика е в трудно положение. По брутен вътрешен продукт на човек от населението Русия е на 50-то място в света. А е първа по природни богатства и ресурси. Влияят и санкциите. Огромни средства се заделят за военно производство, което удря доходите на руснаците.

България ще трябва да плати 3,2 млрд. лева за участието ни в „Турски поток“. Решението е на правителството и генерала, а не чрез референдум, например. Било лесна работа: теглим кредит чрез държавна фирма, създадена за случая. Проста работа. Но кога ще се върне тази инвестиция – никой не казва.

А би трябвало да поставим въпроса по друг начин. Русия има най-големи ползи от „Турски поток“, нека тогава инвестира тези пари за строителството на българска земя и да ни плаща такси за тръбите. Това е ползата за нас. Ако Владимир Владимирович не иска да се бръкне, може да свали цената на газта от Русия за нас с 20% примерно. Искаме газ, колкото са ни нуждите. За какво ни е хъб, да се правим на преразпределители. Да ни платят трасето, тръбите и такси за преноса. Всичко друго е вятър и мъгла, облечени в думи, зад които се крият съвсем други интереси.

Подполковник Путин обаче има право да се опитва да ни командва. Заради потъналите руски 600 млн долара по проекта „Южен поток“. Но не е прав да си го изкарва на България. Руските служби са му докладвали Кой е погълнал парите и между Кои политици са разпределени. Даже и ние ги знаем или поне подозираме.

Генерал Борисов, странно защо, не проявява никакво желание да се заеме с проблема. На него и без да му докладват службите (много често те му предоставят манипулирана и дори фалшива информация…) му е ясно у кого са отишли 600-те милиона. Следите отдавна водят към кръга около почетен председател на партия, депутат-олигарх, бивш президент и техни авери. Тези хора, което е много пресилено да се каже за тях, с алчността си доведоха отвратителни последствия за всички. А генералът наш не смее, не иска или не му дават да постъпи както се полага по закон. Дали защото знае лафа за евреина еленовъд, или защото помни как се разби вертолета с Лебед. Да не говорим за Новичока… Бездействието обаче дава власт на свинеподобни, които превръщат България в кочина.

Затова Москва настоява да извадим 3,2 милиарда за неин проект. Нагло, но и логично, след като наши наглеци са злоупотребили с 600 милиона. С част от тези пари превръщат прокуратура, НАП, ДАНС, служби, КПКОНПИ и пр. в инструменти за репресии, рекет и насилие. Генералът не вижда ли? Подполковникът от КГБ ли трябва да му го каже? Или офицери от ЦРУ, МИ-6 и МОСАД? От германските, турските, френските, италианските и прочие служби?

На всичко отгоре кабинетът май е готов да се откаже от близо 1 млрд. долара неустойки по договора за транзит, които са дължими от Русия през следващите десет години.

Зависимостта на страната ни от руски газ, атомно гориво и пр. енергийни продукти е над 90 на сто. Най-висока в цяла Европа. Това ни превръща в енергиен васал. Нямало алтернатива. Да, бе. Гърция вече внася втечнен газ от САЩ и дори предлага на други страни в Европа. Сметката им излиза. Край Кипър откриха впечатляващи по обем находища. Близо е, но никой не преговаря. Дори не се коментира темата. Затова пък за руските агенти за влияние у нас е обявена тотална мобилизация.

Край Румъния също има новооткрити находища. Генерал Борисов говореше, че в най-скоро време ще има трасе от Азербайджан, например. Времето мина. Русия няма да позволи, защото иска нашите над 3 милиарда.

И стига сте обвързвали всичко с това, че Русия ни е освободила от турско робство. Това е факт точно толкова, колкото е факт, че го е направила заради своите интереси и след договорка с Австро-Унгария. Чест и слава на всички руси, румънци, финландци, украинци, сърби, казаци и други, проляли кръвта си по нашите земи. Поклон и уважение! Да не смесваме обаче емоциите с интересите. Например Полша. Полша и Русия имат тежки политически и идеологически спорове, но стокооборотът между тях е над 25 млрд долара. Руският износ за Полша е над 13 млрд долара. През 2017 г. обменът между двете страни е скочил с 25%. През 2018 г. с още 11 на сто. Нашите търговски отношения с Русия се изчисляват на 3,2 млрд долара. Полските домати, краставици, салати отдавна са ни изместили на руския пазар. Там вече не успяваме да продаваме дори вино и грозде. Правят го Франция, Италия, Испания, Молдова, Гърция, Румъния…

Русия и нейният президент, император – както искате наричайте Владимир Путин - преследват свои геостратегически цели. И така се прави. Въпросът е защо ние не го правим? Заради няколко корумпирани алчни свинеподобни муцуни?

На 4 март в София пристига Дмитрий Медведев. С него идват руски енергийни босове. Идват да предадат посланията на подполковника, обитаващ Кремъл. Ще посмее ли някой да отстоява пред тях българския интерес

Апропо, какво наложи Борисов да заяви на шефа на НАТО Столтенберг, че България не е Троянски кон на Русия в алианса? Какво е обсъждано, някакви съмнения относно нашата лоялност ли са били изразени? Никой не се оправдава без причина, нали?

Автор: Борис Петков

Източник: FROGNews


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леопард на егрек

    66 21 Отговор
    а гроб козируват на трьмп
  • 2 Месут

    25 24 Отговор
    Да живее Руско - Турската дружба!
  • 3 Бат Вал

    114 17 Отговор
    Разликата между подполковник Путин и ге'ерал (?!) Борисов е, че подполковника му имат уважение, дори ако щете страхопочитание по целия свят, докато ге' ерала го приемат като клоун, пак по същия този свят! Впрочем, някой може ли да обясни, за незнаещите, как точно Борисов се сдоби с този генералски чин? И какво образование има?

    Коментиран от #58

  • 4 антрашпиц

    58 7 Отговор
    То може и да не се положат тия тръби.Нали американците не дават..незнам как герб ще го обяснят това на народа..
  • 5 нервен

    28 87 Отговор
    Да направят референдум за тая тръба !!!! Аз примерно не желая руската пръдня да минава през територията на страната ни !! това ще донесе повече проблеми от колкото каквото и да е друго

    Коментиран от #23, #33, #37, #41

  • 6 бббббб

    91 14 Отговор
    Къв генерал е Тиквата?!?!?Ниско интелигентен , тъп -та вдлъбнат чак от липса на гънки.Царя го направи от охранител генерал ,защото длъжността гл.секретар на МВР изисква да си с генералски пагони.Знаели журнолята , колко се учи за генерал,колко школи трябва да се завършат?!?!?!?В този ред на мисли Путин е светлинни години над него.

    Коментиран от #8

  • 7 ами ние

    87 21 Отговор
    Ами след като им се изходихме на физиономиите на руснаците(ПО ЗАПОВЕД ОТ ЗАПАД)тъй ще е, я вижте сърбите - Русия и подарява самолети и друга техника, подкрепя ги, помага им, както и на нас едно време когато бяхме братушки.......разликата между руснаците и западните ни "приятели и съюзници" е че Русия ни възнаграждаваше за нашата лоялност към тях, а евроатлантическите боклуци ни окрадоха и поробиха въпреки че направихме едва ли не всичко което поискаха от нас!

    Коментиран от #16

  • 8 антрашпиц

    33 7 Отговор

    До коментар #6 от "бббббб":

    Пфу,тръгнали да сравняват жабата с лебеда....
  • 9 Слав

    59 11 Отговор
    Е кой ни е виновен?! Докато се дупим на Брюксел и Вашингтон 10г.без никаква полза а само вреди дори враговете на Русия правят търговия с нея и печелят. Настящето правителство не е актуално, а е лумпенизирано. Първосигнални думи и действия. Кражби, хаос, некадърност. Невъзможност дори да разберат националният интерес а да го защитят е немислимо!

    Коментиран от #53

  • 10 Мдааа

    58 7 Отговор
    Ам нали руснаците искаха да инвестират с южен поток. Но след като долетя Макейн спряха проекта. Сега що ревете. Мандалото лопна. Автора на статията май е с много къса памет.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АВТОРА СИ МИСЛИ ЧЕ Е В КЪРДЖАЛИ

    15 3 Отговор
    КЪДЕТО ЗА ДА ВЛЕЗНЕ В ГРАДА ЕДНА МИН ВОДА ПЛАТИ ШЕСТ ЦИФРЕНА СУМА....
  • 13 реалиста

    12 26 Отговор
    По брутен вътрешен продукт на човек от населението Русия е на 50-то място в света. А е първа по природни богатства и ресурси.
  • 14 ГосТ

    24 8 Отговор
    Ярък пример за самозабравили се чобани преяли с чорба и кебапчета. Е сега може и да ядат суши и авокадо и да ходят да пръскат отмъкнати пари по екзотични почивки лишени от всякакъв смисъл и културна стойност,но пак си остават същите меркантилни и глупави дребни душици. Путин да козирува на Б.Б. 😂

    Коментиран от #57

  • 15 народа

    42 4 Отговор
    е казал...чисти сметки добри приятели !! не виздам защо руснаците да плащат за тръбата през България освен ако автора не иска тя да е руска !!! тази тръба трябва да е българска собственост и част от българската газопреносна система и да може по нея по наше усмотрение да пускаме каквата си искаме газ...руска,азерса...или марсианска
  • 16 нервен

    25 53 Отговор

    До коментар #7 от "ами ние":

    Абе глупак нали заради тия "подаръци" от русията банкрутирахме бе ... и сега още ги плащаме и децата ни ще ги плащат ...как може да сте толкова прости ...нали за това Костов продаде половината държава за без пари ...за това ти беше и инфлацията през 90-те години ...тъпанар прост ...мозък за една стотинка имаш ли бе нещастник такъв ...копеле тъпо

    Коментиран от #27, #56

  • 17 Бай Шиле

    22 13 Отговор
    Руски тръби през България няма да има.Ако ги има,Борисов няма да го има.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Random

    41 5 Отговор
    Абе то и сащ трябва да ни подарят Ф-16, ама нъцки.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Отегчен

    48 4 Отговор
    Дай да правим референдум и за Ф16 , за американските бази , за златодобива , за магистралите , за метрото в София и т.н. !
  • 22 Петър

    30 6 Отговор
    Аман от глупави статии
  • 23 антиджендар

    26 5 Отговор

    До коментар #5 от "нервен":

    Кой ще те пита тебе бе ! Джендарите немат право на дума. Могат само да кажат желаянието си как да бъдат изпратени в небитието

    Коментиран от #26

  • 24 weew

    49 9 Отговор
    Навремето един тъпанар искаше да напляска Русия,сега друг още по- голям тъпанар иска Русия да ни козирува.... АМАН ОТ ТЪПАНАРИ!
  • 25 Един...

    39 6 Отговор
    Според мен , автора Борис Петков е най-добре да мете тротоара на Козяк 16 , а не да се упражнява в словоблудство !
  • 26 нервен

    5 16 Отговор

    До коментар #23 от "антиджендар":

    Значи ти си за тоталитаризъм и да не се допитват до народа така ли ??

    Коментиран от #34

  • 27 щирлиц

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "нервен":

    Ей овцо заблудена, я не обиждай че ще любя една твоя много близка роднина копеле
  • 28 Гост

    27 7 Отговор
    Можеше и да ни построят газопровода и да ни плащат наем.... Ама това трябваше да е Южен поток.... Сега ще ядем големия..... Кой каквото сам си направи друг не може да му го направи..... Много важи за българските политици
  • 29 КУРТИ

    30 9 Отговор
    Истински подполковник от КГБ, как да козирува на падарин набеден за "генерал" ,ако не беше онова чучело дърто, щеше да стане генерал на куково лято, с тая празна Тиква

    Коментиран от #32, #35

  • 30 Кирил

    11 17 Отговор
    Всички руски проекти са за крадене на пари от техните олигарси и нашите политически мишоци
  • 31 ВИЗИЯ БГ

    17 4 Отговор
    Сутрешен блок, БНТ, днес говореха за газ и против Русия. Но Газпром не - не налага цена и задължение за купуване, пазарно постъпва, къде е бизнесът да внесе на по-ниска цена. Но американските ТЕЦ, ни заробват с цена задължение за купуване. Ако фирма от САЩ инвестира в АЕЦ Белене, ще има същото заробване. Един от бизнеса вика, по повод високите цени за женски стоки:"Щом купуват, значи цената е нормална, що купуват, свободен пазар, пазарна цена - пазарна икономика", та това и за газ от Русия. А какво да се прави с марковите храни с долно качество и по-висока цена за пазарът Източна Европа. То и с турски стоки е така:
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Жан Виденовски

    8 15 Отговор

    До коментар #5 от "нервен":

    Гласувал съм за правителство, което да управлява. Не съм гласувал за правителство, което през ден да организира референдуми, защото някой нещо пак не е разбрал или е пикал срещу вятъра и панталона му е мокър. Като не ви харесва - в края на мандата има избори. Това си е чист референдум.
  • 34 Обективен

    13 3 Отговор

    До коментар #26 от "нервен":

    Нали питаха.От два референдума някаква полза?
  • 35 Архангел

    8 23 Отговор

    До коментар #29 от "КУРТИ":

    Момче, ксомплекс за малоценност ли имаш ? Като наричаш министър председателя си , който е втори по продължителност на управление в тая държава, с разни подигравателни имена, по-добре ли ти става ? Това е гипично за хора, които са недоволни от себе си, което пък ги прави подтиснати и агресивни към по-умните и по-успелите от тях. Това в учебниците се нарича комплекс за малоценност

    Коментиран от #39

  • 36 Кирил

    19 10 Отговор
    В Румъния са отрязани всякакви руски проекти,разработиха собствени находища в черно море,вкараха политици в затвора за корупция и средните заплати станаха 1000 евро а пенсиите от 400 евро нагоре
  • 37 Пешо

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "нервен":

    Няма лошо, но да съчетаят референдума и за членството ни в НАТО! Знам какъв ще е отговора на суверена.

    Коментиран от #48

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 КУРТИ

    9 3 Отговор

    До коментар #35 от "Архангел":

    Овцеглав бик, може да бъде министър на тебе, заблудена овцо, но не и на мен

    Коментиран от #52

  • 40 Иванов

    11 1 Отговор
    Проблемът е, че нямаме качествени политици, които да могат да преговарят и да извлекат облаги за България от сделките за ф16 и ТП. Русия и щатите дават як рушвет на когото трябва и след това нашите глупаци само разписват чуждите договори и ги засекретяват за да не разбере народът какви са ги свършили.
  • 41 Голем смях

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "нервен":

    Спокойно,никаква труба няма да мине през България.Сега ЕС ще поставят такива условия на ватенките,че ще се откажат сами.
  • 42 Браво!!!

    9 3 Отговор
    Точно така трябва да се действа!!! По същият начин и с американските самолети, които трябва да ни ги подарят, защото ползват наши бази!!! Също трябва Западна Германия да строи транзитните международни магистрали в БГ, защото те са най-вече в тяхна полза. Има още много примери!!! Кофтито е, че политиците няма да могат да откраднат половината пари от проектите и затова никой от тях не се сеща. Освен това нашите политици са кученца на къса каишка контролирани от Западни изчадия
  • 43 Мдааа

    14 1 Отговор
    Дори Русия да намали с 20% цената на газта нашите бизнесмени няма да свалят цените на никакви стоки и услуги!!! Така че файда от свалянето на цената на газта има само за бизнесмените, но не и за народа!!! Затова на народа не му трябва да свалят цената на газта , а да не я вдигат, че нашите прости и алчни бизнесмени чакат да скочи с 1% цената на газта за да увеличат цените на стоките и услугите с 10%

    Коментиран от #49

  • 44 Хр Ботев

    8 2 Отговор
    Като прочетох тоз материал, в който виждаш ли Русия е длъжна да си плаща, та се сетих за един виц: Минал един, видял една от бранша и попитал: Искаш ли да ми направиш свирка? Искам, казала тя. Отишли зад ъгъла, свършили си работата, той се огащил, а тя: Ами , такова, да платиш? -Ееее, то който иска, той плаща! Та и ние като искаме хъб , ще трябва да си платим.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ВИЗИЯ БГ

    7 0 Отговор
    Пари и демокрация, е вседно еколог петролен шейх. Парите ще отпаднат, при силна демокрация и либерализъм, както отпада робството и расизмът в САЩ. Парите са корупция и жажда за власт на крадци и некомпетенти, унищожавайки сърцето на демокрацията, превръщайки я в куха черупка, фасадна демокрация. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Друг десен експерт и основател на реформаторският блок Георги Ганев - каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им - инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. .. А всъщност и на работниците им трябва да инвестират в децата си, здравето си, домът си, ...., а те могат да покрият нуждите си само от няколко калории храна и топло. Да не говорим, че така се спира растежът на икономиката, защото се спира търсенето, а то е по-мощен двигател на производството, отколкото желанието на работодателят - което зависи от търсенето, пък и за ивеститорите има банки. Работник с добра заплата също ще вземе от банка, с което още повече ще увеличи производството - чрез търсенето. ... ... Заради ниски
  • 47 ВИЗИЯ БГ

    2 0 Отговор
    Пари и демокрация, е вседно еколог петролен шейх. Парите ще отпаднат, при силна демокрация и либерализъм, както отпада робството и расизмът в САЩ. Парите са корупция и жажда за власт на крадци и некомпетенти, унищожавайки сърцето на демокрацията, превръщайки я в куха черупка, фасадна демокрация. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Защо котките и кучетата имат повече права. Това е като конституцията на САЩ която дава права, но робите са с права на добитък. ДА, ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ЖИВОТНИ ДА СЕ ЗАЧИТАТ И ДА СЕ СПРЕ МЕСОЯДСТВОТО. Отначало жените не са гласували. В Лос Анджелис премахнаха паметника на Христофор Колумб, тъй като според местния общински съвет мореплавателят от Генуа бил отговорен за най-големия геноцид. Буржоазният елит иска малко демокрация и свободи, колкото да им е удобно. Но това ще доведе до 100% демокрация и свободи. Котките и кучетата, няма само те, да са забранени за консумация и убиване, но всички - крави, овце, свине, до ри глистите.. Така ще бъдат унищожени паметниците и честването на Рейгън, Вашингтон, Борис III, всички такива робовладелци и масови убийци. Христос и Маркс, ще
  • 48 нервен

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Пешо":

    Оо членството ни в НАТО е задължително то няма какво да се коментира това ...да не говорим че ако е трябвало да се прави референдум сме закъснели с едни 15-20 години ...
  • 49 Mango number five

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мдааа":

    Не е скъп тока заплатите са малки.
  • 50 ivan

    1 1 Отговор
    борис петков аз съм Иван Пенев.Кой е той че да дава мнениЕ
  • 51 Mango number five

    5 4 Отговор
    Банкянския още не е завъшил магистралите и софийското метро с хъбове и търби тръгнал да ни занимава.
    Събрале са Медведев и Байкуро да обсъдят далаверата как да прецакат бг народа
  • 52 Жан Виденовски

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "КУРТИ":

    Явно си на вътре в зоологията и си свикнал да си говориш с животинките. Няма лошо. Те, горките изтърпяват мълчаливо всичко. Само не им посягай сексуално. Но не си от държавата България, защото може би си от една червена кочина доста на североизток. Като презрян чужденец, изобщо не ме интересува мнението ти.
  • 53 Голям прос

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Слав":

    Аз не го харесвам това правителство и излизам да гласувам против. Ако всички правеха така, нямаше да го има
  • 54 Юда

    8 1 Отговор
    Ало,автора на статийката?? Путин отдавна не е полковник,а главнокомандващ на най-силната армия в света на когото козируват и докладват цяла плеяда генерали....сравнението с пожарният стражар е жалко, а предателите навсякъде ги презират и своите и чуждите-жалко и тежко е да си предател.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "нервен":

    Дааааа,когато свършат фактите,започват обидите
    И не ми казвай,че Костов е продал България за да спаси България???
    Имам добър психиатър-ако искаш,ще гарантирам за теб
  • 57 боярышник

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Никога повече "бсп"(безкруполни страхливи предатели)на власт.
  • 58 Не знаеш ли

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Вал":

    Висше, факултет пожарна отбрана на Школата в Симеоново и докторска степен в същата. Ти по - образован ли си? Опорката, че е прочел една книжка не е истина. А се прави на прост и говори така, защото тукашното народонаселението такива ги обича. Виж, че наричат правешкия сатрап "тато"
  • 59 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    русия всяка годиа прибира от българия едни пет милиарда за суровини и то за скъпи суровини.скъп петрол и скъп газ.сега за да ние още по добре местната флора и фауна настояват да набием нови 3 млрд.за да им стане на руснаците още по-добре у нас.за сметка на това ние не изнасяме почти нищо за русия,а руската икономика е командвана лично от техния вожд.искат да минава някакъв поток обясняват ни че са ни освободили и готово ето го потока и дадените пари.ако се обърка работата после следват и глоби както стана за белене,но другарите тук са готови да преглътем и това .та няма що да ревете че сте с по сто евро пенсии другари и тва ви е много.
  • 60 1944

    0 3 Отговор
    свалете мадуро и цената на петрола под 50 долара и след година ще нахранят дъртия педофил с новичок.
  • 61 ttt

    5 1 Отговор
    Какъв генерал е тоя пожарникар бе? Той няма 1 ден като военен. И такива хора ми били автори. Срам.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 гост

    1 0 Отговор
    Борисов няма право да бъде генерал ….червеният цар го направи такъв нарушавайки всички закони в държавата.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 lupara

    1 0 Отговор
    защо никои от тези големи икономисти не казва каква е разликката в цената на руския и американският газ,,30%,,руският е по евтин,и какво ще стане със икономиката,,,като американските ел.централи,, сменяме една зависимист със друга,по скъпа и по удобна за някои пишман политици,а народа да духа пак супата.
  • 66 Генчо

    1 0 Отговор
    В статията пише ,, За какво ни е хъб, да се правим на преразпределители. " Ами нали през този хъб ще минава газа за Европа а както се вижда газа няма да е само руски а и азерски, гръцки или какъвто мине през хъба. Това ни прави не само разпределители а и получатели на такси за пренос на газ към ЕС и така всеки ще се стреми да договаря повече газ да мине през неги и на по ниски цени. Това е целта на хъба!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кой казва че няма

    0 0 Отговор
    Мъжки к/рви ? Автора на статията какво е ?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Султана е сбъркал НЯКОГА

    0 0 Отговор
    Рязъл е главите не тез които е трябвало ! Ех Борка, късметлия си бил,