Last news in Fakti

26 Април, 2012 21:35 2 239 4

Социализмът е комунизъм с червило

  • ранди гейдж-
  • мрежови маркетинг-
  • семинар
Социализмът е комунизъм с червило - 1
Ранди Гейдж
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Предвиждам, че до две години еврото ще се разпадне. Единната валута не може да просъществува, заради задлъжнелите държави. Икономическите двигатели на европейската икономика, които са Франция и Германия, изпитват сериозни проблеми. Дефицитът в САЩ е над 15 трилиона долара. Смятам, че еврото ще се разпадне и това ще отекне в целия свят”. Това каза по време на пресконференция Ранди Гейдж, световен лидер в областта на мрежовия маркетинг и личностната мотивация. Той е в София по повод първия му семинар у нас на тема „Изкуството на мултиплицирането”.

Според Гейдж, решението за излизане от кризата е правителствата да си преустройват бюджетите, т.е. да търсят начини за спестяване. „Комунизмът не работи. Това вече е доказано неоспоримо. Социализмът просто е комунизъм с червило и този модел също не работи. Гърция е точния пример в това отношение”, обясни Гейдж. Всички социалистически програми или модели, които са факт в Европейския съюз също демонстрират несъстояние за действие. Решението е правителства да предприемат нова либертарианска политика и личната отговорност ще е необходимо да се завърне. Не може да имаме програми, които да се грижат повсеместно за хората. В цяла Европа този проблем съществува. В Италия хората със социални помощи са много повече от тези които са на заплата. Необходимо е този модел да се промени, ако не искаме да имаме още фалирали държави. Световната банкова система може съвсем реално да фалира, ако продължават просто да печатат пари без да има реална стойност зад тях и смятам, че цялата тази икономическа картина на хаос ще даде невероятна възможност за индустрията на мрежовия маркетинг.

Основният въпрос, който вълнува хората днес е как да разсъждават по време на криза. „Важно е да се погледне навътре”, казва Гейдж, който също е бил в подобна ситуация. Ние самите създаваме собственото си благоденствие. Това не зависи от нашия шеф, от компанията, в която работим или длъжността, която заемаме. Не зависи нито от правителството, нито от икономиката. Няма никакво значение в какво състояние е икономиката. Точно обратното, когато икономиката се срива, това създава невероятни възможности. През последните няколко поколения най-сериозните капитали, които са създадени са именно по времето на голямата депресия от 1929 до 1935 г. Във всяка една криза хората създават състояние, защото всяко предизвикателство предлага съответната възможност.

Грабнете предизвикателството. Причината повечето хора да са бедни е, защото те бягат от предизвикателствата. Хората, които благоденстват, те преследват, търсят и намират предизвикателствата и там именно се ражда успехът. Така че никога не губете надежда. Търсене възможностите, тъй като те винаги са около нас.

В кой сектори от икономиката е печелившо да се приложи мрежовия маркетинг? „Подходящ е за продукти, които са уникални, ексклузивни и бързо ликвидни и са с голямо потребление. Има определени категории продукти, подходящи за стандартна продажба, които не са удачни за мрежовия бизнес, като например автомобилните гуми. Всеки харесва и има нужда от гуми, но това не е подходящ продукт за мрежовия маркетинг, защото не е бързо ликвидна стока. Водата е чудесен продукт, но не е подходящ за мрежови маркетинг, защото не е уникален или ексклузивен”, обяснява Гейдж. Чудесни за мрежовия маркетинг са продукти, които дават шанс за подобряване на живота на хората– като например здравето, хранителните добавки. Колкото по-силна е емоционалната връзка между потребителите и продукта, толкова по-успешен може да е мрежовият бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 монти

    3 0 Отговор
    Поредния продавач на заблуди и илюзии .
  • 2 дилетант

    1 0 Отговор
    Мирише,много и подозрително силно мирише-най-малкото
    заради това, че един от главните изходи за човечеството
    е точно неговият бизнес!
    Според мен-може наистина да е голям ум и капацитет,
    но е доста безскрупулен и натрапчиво-нагъл.......
  • 3 АМАН ОТ НАГЛИ ТИПОВЕ

    0 0 Отговор
    ...Дефицитът в САЩ е над 15 трилиона долара... , а капитализма работи ли??? или и в САЩ са комунисти(социалисти)....??? съгласен съм и с двама ви, освен, че нагъл и безкруполен ,и продава илюзии, си е и такъв, който услужливо не казва истината или казва само малката удобна част от нея.
    КОГАТО БОГАТИЯ КРАДЕ ОТ БЕДНИЯ ГО НАРИЧА БИЗНЕ$, А КОГАТО БЕДНИЯ МУ ОТГОВОРИ ГО НАРИЧА ТЕРОРИЗЪМ.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.