14 Май, 2019 06:34 9 405 23

В България: красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон

  • черноморие-
  • алкохол-
  • парти

Българското Черноморие се прочу като дестинация за изгодна парти-почивка

В България: красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон: българското Черноморие се прочу като дестинация за изгодна парти-почивка. Ето какво пишат няколко чуждестранни издания:

Парти-почивка в България - с наближаването на летния сезон тази тема все по-често привлича вниманието на чуждестранните медии. Тук сме подбрали по-важното от няколко публикации.

„Яките Златни пясъци" - под това заглавие булевардният германски вестник „Билд" публикува на сайта си поредица от видеорепортажи за „якия купон", който тече в българския черноморски курорт. „Най-красивите жени на Европа разкриват своите тайни" и „Лято, слънце, сангрия" - с такива обещания изданието се обръща към потенциалните германски туристи. Вече от няколко години германските медии наричат Златни пясъци „новия Балерман" - по аналогия с легендарния клуб в Майорка, който служи и като събирателно понятие за купона на този испански остров. Берлинският „Тагеспшигел" тези дни определи „Златните" като отдавна утвърден наследник на „Балерман", а друг германски вестник, „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг”, публикува пътепис от 19-годишен младеж, който споделя своите непосредствени впечатления от българския курорт.

"Златни пясъци по нищо не отстъпват на Балерман"

Защо ли някому ще хрумне да отиде на почивка точно там? - риторично пита 19-годишният германец Бен Кьорте. И си отговаря: „Много е просто. След матурите исках си изкарам с приятели една хубава лятна парти-почивка. Важно беше да намерим най-изгодната оферта, която обаче въпреки това да ни предлага всичко полагащо се".

На Бен и приятелите му бързо им става ясно, че онова, което търсят, са тъкмо Златни пясъци. Абитуриентите научават още, че българският курорт е новият „Балерман" и че тъкмо натам се отправят мнозина техни връстници от Германия. Авторът на пътеписа добросъвестно разказва как са подбрали офертата и каква е била организацията на почивката им: „Трансфер от летището, осигурена храна и нещо, което за нас беше изключително важно - безплатен алкохол. Всичко това влизаше в офертата".

Бен Кьорте пише накратко и за Варна - град с международно летище и голямо пристанище, който някои дори наричали „тайната столица на България". За Златни пясъци той обяснява: „По пътя дотам си принуден да прекосиш едни не толкова атрактивни предградия, очевидно изграждани по социалистически времена. Но когато те останат зад гърба ти и се озовеш на Златни пясъци, пред очите ти се разкрива една гледка, която много наподобява на двояко прочутата „Шинкенщрасе" на Майорка. Казано с две думи: откъм клубове, купон, щандове за сувенири, туристически атракции и гастрономия Златни пясъци по нищо не отстъпват на „Балерман". (…) Противно на очакванията ни и на рецензиите в интернет, според които плажът бил мръсен, а водата - пълна с боклуци, изхвърлени от многобройните туристи, ние се натъкнахме на един чист плаж и на кристално бистра вода. Но ако си търсите спокоен и не толкова претъпкан плаж, Златни пясъци определено не са за вас", пише абитуриентът и описва един свой ден в българския курорт:

„В зависимост от това как е протекла предишната вечер, човек се събужда сутринта или по обяд. Това се случва в някой от еднотипните хотелски комплекси, край които - в зависимост от местоположението им - обикновено вече се разнася силна музика, а на улицата тече бурен живот. Когато закусите (или пък обядвате, в зависимост от формата си), имате няколко избора. Много от парти-туристите прекарват деня си край хотелския басейн или пък се излежават на плажа директно пред хотела. Вечерта идва ред на купона, организиран от туроператора - партита, посещения в клубове и други мероприятия. Това е класическият кръговрат за всеки турист на Златни пясъци, който се повтаря всекидневно до края на почивката. Заедно с приятната среща с трилитрова бутилка бира."

В края на своите впечатления абитуриентът предупреждава, че всеки, който отива на Златни пясъци, трябва да е наясно с едно: „Освен вече изброените възможности, курортът не предлага почти нищо друго, а ваканционните му приоритети са ясно дефинирани: колкото е възможно по-евтин купон. Онези, които искат през почивката си да опознаят културната специфика или населението и неговия начин на живот, не бива да ходят на Златни пясъци. Защото, също като „Балерман", този курорт е ориентиран преди всичко към парти-туристите и бързата печалба. С други думи: Златни пясъци осъществяват в пълна мяра своята главна цел, формулирана от медиите и от съответните власти в България. Също като на „Балерман", тук човек може да си изкара типичната евтина парти-почивка", пише абитуриентът Бен Кьорте във „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг”.

"Голи партита и пиянски изстъпления"

И други чуждестранни медии информират за възможностите за евтина почивка в България. Франс прес например цитира статистика, според която в България туристите плащат за храна и подслон 58% по-малко, отколкото в Германия. А британският „Дейли Мейл" посочва, че за втора поредна година Слънчев бряг държи първото място в класацията за най-изгодна почивка. Тази класация оценява туристическа кошница с осем продукта, сред които храна за двама, напитки и слънчева козметика. Дневната ѝ цена в България е 36 паунда, а на Сейшелите - цели 182 паунда.

Друг британски вестник, "Сън", също публикува обширна статия за Слънчев бряг, в която се казва, че хиляди любители на купона, които се интересуват от дроги, алкохол и проститутки, насочват поглед към този български курорт. Голи партита и пиянски изстъпления - това са само част от "събитията", с които булевардният вестник свързва Слънчев бряг. Миналата година 281 000 британци посетиха България, като много от тях заминаха директно за Слънчев бряг, пише вестникът, като пояснява, че в България вече се взимат мерки срещу разюздания парти-туризъм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве

    62 1 Отговор
    Милите агънца-безплатен алкохол ха ха.И хал хабер си нямат какъв "алкохол" пият а той сигурно на 80 % е тип-Цар Киро-29 градуса ха ха.Ма за тях е важно купона да върви.
  • 2 Конфуций

    50 0 Отговор
    Офертата включва безплатен алкохол. Хора, този алкохол е включен в цената. Явно думата безплатен привлича
  • 3 Гост

    28 6 Отговор
    Няма нищо лошо да се превърнем в държава на услугите с такива тематични парти курорти,които да държат далече пияните туристи от хубавите плажове.Ако се плащат данъци и се наливат пари в икономиката аз съм за.Само незнам дали не трябва да легализираме и про-тките и да им окачим един касов апартат на вратовете.

    Коментиран от #4, #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ю Кортес

    34 6 Отговор
    В Германия съм живял 8 месеца,най голямата скука в живота ми.
  • 7 Ицо

    46 2 Отговор
    От колко време пиша за туристите които идват тук. ЕВТИН АЛКОХОЛ, ПРОСТИТУТКИ И МНОГО НАРКОТИЦИ. НЕЗНАМ ЗАЩО АНГЕЛКОВА Е ТОЛКОВА ГОРДА.
  • 8 Гюнеш от Максуда

    35 4 Отговор
    Приличаме на примитивна ромка магистралка.Която за да изкара пари продава плътта си евтино и на всеки измекяр.Просто защото я не бива за нищо друго.Освем за евтина работна ръка и евтин алкохолен туризъм за нищо друго не ставаме
  • 9 Гифон

    36 0 Отговор
    Просто ТРАГЕДИЯ. БРАВО АНГЕЛКОВА.
  • 10 гост

    34 1 Отговор
    За алкохола ясно , ама не разбрах къде видяха красиви жени . Или имат предвид , че като обърнеш една бутилка всички ти се виждат красиви.
  • 11 ЕдноНапредДвеНазад

    31 0 Отговор
    Имаше една песен на Каналето, в която се пееше: ''Евтини са ни колите, евтини са ни жениииите. Пииитат ли ме дей зората - шат на патката главааата!''
  • 12 нервен

    17 0 Отговор
    Нали за това е налят тоя бетон там в крайна сметка ...
  • 13 Дрога,алкохол,кобри

    24 1 Отговор
    Цялата ни държава е така

    Коментиран от #14

  • 14 trak

    1 15 Отговор

    До коментар #13 от "Дрога,алкохол,кобри":

    Drevno Trakiysko- Vizantiyski kurvi...kogato nemat mıje s çurki i smelost na TATARİTE stavat..."sotsiyalni uslugi..za piyani pedali ot ÇIJD PROİZHOD"..."balkan turist" mu beşe imeto na vreme pırvo obslujva KDS ..ako neşto ostane V İMETO NA RODİNATA OBSLUJVA bogati ARABİ... ZA HİMİKALKA İLİ ÇİFT NAYLONOVİ ÇORAPİ...
  • 15 Рамбо

    17 0 Отговор
    В БГ-то яко коври и менте алкохол !!!!!!!!!!?
  • 16 стоян георгиев

    7 6 Отговор
    и къв е проблема ?дали не е същото на ибиза или маиорка?ако прецакаме този тип купон на нашето море ще прецакаме туризма си.дано са го разбрали хора като валерката симеонов,но се съмнявам.българия няма как да се мери с гърция и турция по дължина на плажна ивица и чистота на морето,но пък те немогат да се мерят с нашите купни ,както и с хланото августовско лято ,удобно за поркане .на пуританите на които не им харесва ,просто могат да пропуснат въпросните курорти.море и куроти за пенсионери бол.
  • 17 срамежливите немци и британци

    8 1 Отговор
    в другите курорти няма пиене,проститутки и купони. Ех..! В Амстердам хората са хрисими и кротки. В Маями си лягат в 10 и пият сокчета. В Ибиса ходят на фестивал на книгата. Навсякъде се строи на първа линия до плажа или зад алеята до плажа. В Рио Де Жанейро няма купони. Там те лягат в 8 и няма сгради. В Бусан-корея небостъргачите са до пясъчната ивица. Фона е градски - високи сгради. ВСИЧКИ ЛЯТОТО ИСКАТ АЛКОХОЛ,ПАРТИТА,ЖЕНИ,МЪЖЕ И ЛЕТНИ ЕМОЦИИ. ВСЕКИ САМ РЕШАВА КОЛКО ДА ПИЕ И ДАЛИ ДА СИ НАЕМА ПРОСТИТУТКА. Аз днес мога и да се напия, напуша и на пътя да си платя за секс. Е, ква е разликата че само ми говорят - златните така, слънчака онова...Те простотиите мога си ги върша ако искам и утре. Зима, есен пролет.......
  • 18 Димов

    7 0 Отговор
    По-скоро е евтини жени и денонощен алкохол. Скоро ще заприличаме на Банкок. Едно време черноморието привличаше германски туристи тип семейства. Хора с пари, дошли да си починат и насладят на лукса, който им предлагахме. На Албена българин можеше да е само персонал. Сега разчитаме на пиянства, наркооргии и лесни кинти от простотията на разхайтените, западняшки джендърчета. Който не може да прави бизнес с акъл, залага на простащината.
  • 19 DonVicente

    4 0 Отговор
    А защо си мислите, че по другите страни не е така,например Испания Бенидорм, много повече купони, много по–евтино и фълшив и безплатен алкохол на корем!За дрога да не говорим на всеки ъгъл.....
  • 20 Инспектор Мадуро

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И милиарди да налеят туристите, минималната заплата пак ще си остане 500 лв. Демек, ако не си работидател-тарукат теб не те вълнова.
  • 21 цун кай уй

    2 0 Отговор
    и аз да се похваля миналото лято като бургашки гларус бая немски и англииски ду... цепнах аз сандьо от комлука и си купих такси на старо че и тази година се очертава богат урожай от сега ми се обаждат старите дженковци сезона почва
  • 22 111

    1 0 Отговор
    спешно да се легализира марихуаната а проститутките да са с минимален лизенз . това е свободна държава ХРИСТИЯНИЯ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.