Last news in Fakti

26 Юни, 2019 13:00 3 114 8

Левче-кефче

  • субсидия-
  • борисов-
  • партии-
  • левче

Партиите пак се вързаха на поредния "маньовър" на наследника на Тато

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Зад паравана на игнорирания години от политическата каста референдум на Слави Трифонов, останките от обществото ни бяха вкарани в паралелна реалност с безумната дискусия за левчето субсидия. Дискусия, активирана за да облее с мощна струя от празнословие гафа на финансовия министър с надплатената народна пара за партиите. Партиите бяха вкарани в обяснителен режим, а отговорността на виновника за цялата патърдия беше абсолютно, напълно и окончателно неглижирана. Има три условия за гафа на Горанов, като със сигурност поне едното от тях е вярното:

1.Финансовият министър просто не е за тази работа;

2.Допуснал е небрежност от разсейване /на всеки се случва да има кофти ден/;

3.Направил го е напълно съзнателно;

Която и да е причината за гафа на Горанов, това трябваше да предизвика публичния гняв на Лидера му, който е действал много по-първосигнално за далеч по-дребни издънки на пешки от кохортата си. Вместо това Горанов заяви, че седнали и помислили с Борисов, помислили още малко, па отсекли, че за такова нещо няма да се подава оставка. Техническа грешка било.

Но това не е всичко, както казват в рекламата на онова ренде. За десерт сложиха на българина очилата за 3D кино и му пуснаха фентъзито "Левче за глас". И като започнаха всички "ах, мили мои, партии любими" да пъшкат и охкат, да се ежат и проклинат, та човек се щипе и не вярва как може за пореден път толкова елементарно да ги изиграе момчето от Банкя.

Обяснителният режим, в който Борисов вкара партиите, вместо да изпъди министъра си с фобия от високи етажи, засили мощния хейт към цялата политическа класа. И дойде като манна небесна за уморения от гасене на пожари в партията си Борисов. Партиите пак се вързаха на поредния "маньовър" на наследника на Тато.

Абсолютно всички политически сили, които взеха участие в пазарлъците за размера на субсидията, бяха омърсени допълнително и си спечелиха още народна ненавист. Върхът беше достигнат с обясненията за връщането на надплатеното от щедрия Влади. ГЕРБ гордо се изпъчиха и рапортуваха, че са възстановили "бонуса". Точно както Цветанов пръв внасяше документите в ЦИК преди избори и се чувстваше като Зевс по невнятни причини.

Корнелия Нинова пък започна да обяснява, че БСП похарчили горницата от 6 милиона за евроизборите и други работи, та сега нямали пари, ама щели да им прихванат наддадените от следващия транш. Просто ужас. Хората точно това не искат да чуват. А чуят ли го - почват да мразят още.

Демократите за силна България пък го удариха съвсем на хленч - щели да търсят спонсори, за да върнат парите. Още един начин да те псуват.

Първи и засега единствени се усетиха наследниците на Настрадин Ходжа от ДПС. Отказаха повече коментари по темата. И както бяха за нула лева на глас, така се върнаха на 11 кинта народна пара.

А темата като цяло беше отложена за края на парламентарния сезон.

После знаем - Евксиноград, пляс, пляс, педалите и циркът започва отначало...


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    25 3 Отговор
    Кражбата ще Продължи! Както и евакуацията!
  • 2 Мнение

    14 7 Отговор
    Ще върнат надвзетото, както ГЕРБ го направиха и ще гласуват един лев субсидия, защото ако не го направят, на следващите избори цялата политическа класа ще бъде отсвирена.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 балама

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Да бе.
  • 4 Bahti

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Аха! Чак сега чак референдума на чалгара се използва до някъде! Колко употребени още?
  • 5 бкп то

    10 4 Отговор
    Този като го видя да занича отнякъде и ми се повръща... малкото дрисълче тича зад гърба му.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зайко Байко многознайко

    8 2 Отговор
    Чистките са само до определено ниво т.н. избирателно чистене на терена. Бушоните изгарят, главните остават. На народа му промиват мозъците и го карат да величае управляващите! Чист популизъм ,независимо колко голяма е държавата. Населението обича да бъде заблуждавано и да живее в т.н. фючърсна утопия.
  • 8 429

    2 3 Отговор
    Чакам с нетърпение Слафчо да измисли нов референдум.Мераклий да гласуват,колкото искаш.