Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 19:42 41 719 84

Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта

  • бойко борисов-
  • виктор орбан-
  • стадиони-
  • евро 2020-
  • бараж

Докато тук се радваме на полянки, Унгария е с най-модерна спортна инфраструктура

Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта - 1
И да иска, Борисов няма какво да покаже на Орбан; снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В момент, в който в българския футбол тече уж някаква рекапитулация, жребият за баражите за Евро 2020 ни направи добра услуга. Не защото ни изпрати по думите на някои "подходящ противник". Ние отдавна не сме в позиция да определяме кой противник е "подходящ", предвид собственото ни дередже. А защото ни изпрати противник, с който е изключително благотворно точно сега да сравним това, което се прави във футбола. У нас и в Унгария.

Премиерите на двете страни, Бойко Борисов и Виктор Орбан, се славят като големи любители на играта. Орбан го е практикувал по-активно преди, Борисов все още не спира да участва в мачове на ветерани. И приликите спират дотук. Защото наяве резултатите са твърде различни. А България, както често се случва, е далеч по-изоставаща при директно сравнение.

Незнайно защо Борисов има реномето на голям радетел за спорта и в частност футбола в България. За него се коментира, че е помогнал на не един и два клуба, на не един и два проекта от спортната инфраструктура. Става дума обаче за трохи - някоя единична трибунка, осветление или подновяване на терен. А фактите продължават да сочат, че България е една от най-изостаналите страни в Европа в това отношение. Имитация и половинчата помощ, напудрена от медийни заглавия. Традиционно за управлението на ГЕРБ.

През лятото министърът на спорта Красен Кралев казва, че за трите мандата на премиера Борисов в спортна инфраструктура са вложени над 350 милиона лева. По думите му преди това държавата напълно била забравила спорта. Всъщност с какво сега положението е по-различно? Извън построените зали, броящи се на пръстите на едната ръка, които отговарят на някакъв стандарт, всичко друго е в плачевно състояние. За какво са похарчени 350 милиона лева?

Що се касае до футбола - по европроекти бяха построени редица стадиони в малки градове и села. Сякаш само за да се усвоят парите. Практическата полза и перспективността на тези съоръжения е почти нулева. Много от тях единствено влязоха в хрониката като лош пример. Тренировъчни игрища или спортни площадки по тези места щяха да свършат много по-добра работа. По Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 за големи стадиони в селата са похарчени 300 милиона лева?! На места, където няма млади хора, които да сформират дори един футболен отбор на малки вратички. Тук на всеки е ясно за какво става въпрос. Достатъчно е да напишете в търсачката "стадион" и "европроект". Излизат случаи като Шабла, Драгоман, Ружинци, Ново село. Най-емблематичните, има още стотици. Някои от проектите вече са познати на прокуратурата, но какво от това?

В същото време професионалният спорт на по-високо ниво също бе едва козметично подпомогнат. Едва ли нов терен на стадионите в Монтана, Русе, Горна Оряховица може с нещо да промени цялостната картинка и да вкара условията за футбол в България в 21 век, а не дълбоко в комунизма, където са застинали. Сред инициативите имаше и такива, които са меко казано съмнителни. Теренът в Русе все още прилича на картофена нива, съмнения имаше за проекта в Горна Оряховица, а феновете на Ботев и вчера протестираха срещу застиналия строеж на ст. "Христо Ботев", за който предизборно Бойко Борисов и цялата му пловдивска свита се хвалеха, че ще помогнат.

Емблематична е трибунката на стадион "Спартак" във Варна, който по този начин бе компенсиран за построяването на булевард, който отне от друга трибуна. Прекрасен момент стадионът да се осъвремени и трибуните да се приберат към терена. Но не би. Сякаш сме някъде около 1970 г. и се радваме на няколко пластмасови седалки. Същото е положението и със стадионите в традиционни футболни градове като Плевен, Русе, Благоевград, Шумен. Изключително остарели, опасни стадиони и тук може да помогне само държавата, която на този етап единствено нехае. Не бива да се пропуска София, която все още няма адекватен стадион, а една единствена нормална трибуна на ст. "Георги Аспарухов".

Това са фактите. А изводът е, че цялото ни мислене е сбъркано. Остарелите ни съоръжения нямат нужда от ремонт. Имат нужда от събаряне и построяване наново с малко повече мисъл. Без писта, без излишно големи капацитети. Функционално и практично. Така и хората ще имат причина да се върнат към любимия си спорт. Защото българинът обича футбола. А всичко това вече направиха в Унгария. С размах. Орбан показа, че не е Борисов. И ни демонстрира какво са видими резултати.

За своите класически клубове Виктор Орбан се погрижи както трябва. В Будапеща в последните няколко години бяха направени четири чисто нови стадиона - на Вашаш, МТК, Ференцварош, както и най-новото бижу - националният стадион "Ференц Пушкаш", с който унгарците ще домакинстват и мачове на Европейското догодина. Към момента се строи и стадион на Хонвед, клуб аналог в социалистическите времена на нашия ЦСКА. Въпреки старата слава, сега интересът е по-слаб и повечето съоръжения в Будапеща са с капацитет около 5 000 души. Каквито у нас преспокойно може държавата да направи за Славия, Локомотив (София) и няколко провинциални града.

Освен тези в столицата, Виктор Орбан финансира и няколко провинциални стадиона - на МОЛ Види, Дебрецен, Диошдьор. Десетки стадиони, тренировъчни бази и спортни комплекси. Орбан направи и футболна академия в родния си град Фелчут, която получава сериозно финансиране от държавата. Клубът към нея "Пушкаш Академия" стигна до елита на Унгария и вече започва да произвежда качествени млади футболисти. Макар този процес на национално ниво все още да не е дал своите големи резултати. Съвсем нормално е да се изисква време. У нас обаче дори не сме го започнали.

Правейки съпоставка, трябва да се отбележи, че парите, инвестирани в Унгария са осезаемо повече - над 2 милиарда долара, като само 650 милиона струва новият национален стадион. Разбира се, Унгария има и по-добри икономически показатели от българските. Но това не променя факта, че там се инвестират пари, които се вижда как са похарчени и промяната е осезаема. Докато тук стадионите само ги миришем. И нека си го кажем - за това са виновни на правителствено ниво, във футболния съюз, собствениците на футболни клубове. Футболът ни си остава сирак. И е крайно време някои хора да престанат да се кичат със званието "спасители" или "дейци". Такива не са нито Бойко Борисов, нито Красен Кралев, да не говорим за Борислав Михайлов или Йордан Лечков. Те са просто поредните, които не направиха нищо съвременно за българския футбол. И ще е много по-справедливо, ако Унгария продължи напред след баража на ст. "Васил Левски". Ние просто не заслужаваме да сме на Европейско първенство. И да играем на стадион "Ференц Пушкаш". Докато нямаме поне един такъв.

Какво построи Орбан:

Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта

Какво построи Борисов:

Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта
Орбан показва защо Борисов е менте и в спорта


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 84 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dynamo

    146 19 Отговор
    tikvoch

    Коментиран от #80

  • 2 Усмивката

    189 15 Отговор
    Смях в залата.Кинопрегледа свърши.

    Коментиран от #42

  • 3 Усмивката

    145 26 Отговор
    ,,Смейте се ,смейте се....на поредните избори вие ще видите пак как ГЕРБ ще ви разбие”...от Георги Марков по известен с агентурното си минало като агент Николай

    Коментиран от #17

  • 4 Експерт

    228 20 Отговор
    Само че, в Унгария не се крадът евро-парите!!!

    Коментиран от #14

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    83 95 Отговор
    Унгарският спорт ВИНАГИ е бил на световно ниво...Върховна ГЛУПОСТ е да се мерим по тях и ДА СЕ ВАЙКАМЕ...

    Коментиран от #83

  • 6 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    140 21 Отговор
    Васко, много, много си прав!!! Но вземи да изтриеш това което си написал, защото баце когато се върне от краваристан ,ще изпрати гавазите от БОП моп,ДАНС и всякакви служби.....или си мислиш че ще е прекалено радостен от визитата ѝ ще ти се размине!?!?

    Коментиран от #58

  • 7 Аз1212

    10 46 Отговор
    Стадиона в Драгоман вече се използва
    http://bgclubs.eu/stadiums/Granichar-Dragoman
  • 8 Абе

    56 114 Отговор
    Малко ми е странна статията!Така погледнато, ще речеш, че този тотален хаос и разпад на държавата е започнал при Баце!Ами не е!Тези процеси са преди и ще продължат много след него!Защо ли!?Ами защото, откак бай Ганьо няма страх от руснака който го контролираше, краде ли краде!

    Коментиран от #11

  • 9 цачо

    48 62 Отговор
    За всичко е виновна Русияяя...
  • 10 Тим Супер

    134 7 Отговор
    За известния на варненци и пришълците "варнЯлий" като стадион "Варна", който е бившия "Юрий Гагарин" май не наблягаме! Стадион е с 30% по-малка площ, защото околностите се разпродадоха и се построиха ТИМаддийски кооперации. Но няма как и да говорим за това, защото ТИМ бият лошо!

    Коментиран от #65

  • 11 Усмивката

    54 30 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    При руснаците се крадеше регулярно.Такова е положението и в днешна русия.Борисов реши че може да вземе от опита на днешна Русия.Да крадът само приближените.Но става за смях.Щото в това трябва да имаш традиции.Като в крепостна имперска Русия от 18 век.А Ганю се взима на сериозно. Между Изтока и Запада....примера....Пунта Мара

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    121 22 Отговор
    Орбан показва и доказва как се управлява държава.
    А тиквата знае да се бори с прасето.
  • 13 Абе

    100 11 Отговор

    До коментар #11 от "Усмивката":

    Крадеше се регулярно,ама по малко!А сега милиардите за нищо ги нямат!

    Коментиран от #15

  • 14 Ханко от село Осеня

    34 122 Отговор

    До коментар #4 от "Експерт":

    Напротив , на Унгария е наложене най голямата сакция за неправомерно харчене на евросредства, приказвате колкото да прайти вятър , за вас е важно да плюете върху БЪЛГАРИЯ. МЕКЕРЕТА РУБЛАДЖИИ

    Коментиран от #29, #43

  • 15 Усмивката

    30 13 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Какво е затрила България....няколко пъти.Крум кой го изучава.А коккоро до руснаците , ...тях не ги е имало на картата на света

    Коментиран от #19

  • 16 Тодор

    104 15 Отговор
    Ха хаааа,Бойко-менте ! Най-накрая един да каже,че царят е гол !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Панов

    29 75 Отговор
    Менте е сайта ви
  • 19 Абе

    79 14 Отговор

    До коментар #15 от "Усмивката":

    Коя държава я е имало,коя не, не е много важно!Критериите и характеристиките са други!Ей ги едни щати,млада държава,но са стандарт,И езиков и паричен и какъвто ти дойде на ума!А да си държава на 1300 г пък 750 от тях под робство, да си последен в Европа, по всички показатели освен кражбата,не е много за хвалба!

    Коментиран от #20

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 31 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Някой нещо Ви е излъгал.

    Коментиран от #23

  • 21 Аз съм

    33 6 Отговор
    славист, но не виждам защо държавата трябва да строи стадион на Славия, Локо СФ или пък на който и да било друг професионален футболен клуб.
  • 22 onq s konq

    17 44 Отговор
    ОСНОВНОТО което следва да се осъзнае след прочита на Статията е,че е СЪС СИЛНА ПОЛИТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ,

    Коментиран от #24

  • 23 Абе

    52 2 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За кое ,бе!?Са ме излъгАли!??Че по мизерия народна,и кражба депутатска сме първи!?

    Коментиран от #26

  • 24 Novus ordo seclorum

    29 11 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Ами когато една статия сравнява двама политици , ти с каква насока искаш да е статия? За Хигс бозона ли? Теб по скоро те притеснява подбудата за създаване на статията. И след като сайта е с червени мотиви оформена си прав. Обаче това как точно променя фактите. Има снимки човек.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 21 Отговор

    До коментар #23 от "Абе":

    Като пораснеш малко и ще разбереш, бе...
  • 27 Бойко Борисов

    41 15 Отговор
    Долна инсинуация. Сега предстои да построим стадион в Ерден, Берковица и Другоселци за над 20 000 000 евро по ЕС проекти. Ще направим паркинги за над 2000 коли. Като слънце стадиони. В Мъдрево ще известираме над 2 000 000 лева за ремонт на съоръжението. Въобще ще се усвоява тепърва като назнача читав президент на БФС, че с Боби не можех да работя
  • 28 кючук чобан Калитко

    48 3 Отговор
    Авторът е пропуснал бившия стадион "Юрий Гагарин" във Варна, който през 2007 г. беше съборен и от тогава до сега продължава строежът на новия, който зарди това може да влезе в книгата за рекодите на Гинес.

    Е, този обект е жертва на публично-частно партньорство, но ефектът е показателен за състоянието на спорта в България, а и не само за него.

    Коментиран от #64

  • 29 Той

    24 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ханко от село Осеня":

    Борисов НЕ Е България!!!!!!!!!!!!!
  • 30 onq s konq

    20 48 Отговор
    ОСНОВНОТО което следва да се осъзнае след прочита на Статията е,че е СЪС СИЛНА ПОЛИТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ,а темата "Спорт" е само за камуфлаж.Ясно е че не може България която 500г е била под Турско,след това под Руско,да се мери с Унгария- част от бевшата АВСТРОУНГАРИЯ със всичката си Ерокултура,Строителство,Традиции,ярко изразени в Западно-европейски стил.Дори и при Соца Унгария НИКОГА не е страдала от липса на Западна Информация,която СВОБОДНО СЕ ЛЕЕШЕ от Австрийските Радио и Телевизия ЕФИРНО поради Географските си дадености,докато в БГ се разчиташе на чисто-политическите "Свободна Европа"и "Гласът на Америка",стабилно гарнирани със ЗАГЛУШАВАНЕ.И така- ето го и безпрецедентно наглия похват И ВНУШЕНИЯ на Автора:1/Орбан НЕ Е КАЗАЛ,А Е "ПОКАЗАЛ" - знае ли изобщо Орбан че "показва нещо" на Борисов,при това с цел "Да му натрие носа"?2/Снимка да крепко здрависване между двамата Политици.ПОД НЕЯ обаче "Капката катран в кацата с мед" - "И да иска,Борисов няма какво да покаже на Орбан"!Следват подбрани снимки на Унгарски стадиони /през деня и през нощта,както и на наши - БЕЗ ФОТОШОП естествено.А идеята?- Ами да се зачука Последния пирон във ковчега на Правителството- "Традиционно за Управлението на ГЕРБ"!А що не каже Автора - дали според него Бивши Премиери като Станишев,Орешарски,а и евентуално Бъдещи като Нинова примерно/или Карадайъ/ биха направили стадиони като Унгарските?Е неее....целта е да бъде БУТНАТО настоящото ЕвроПравителство и да бъде заменено не от меку
  • 31 onq s konq

    20 48 Отговор
    ...не от мекушавото БСП,а от "точните хора",които ЧИННО ще предадат България в треперещите от страст ръчички на Русия - т.е. Хардлайнерите от "Възраждане" и "Боец"!Но както е казано- "Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто - да го направиш":)

    Коментиран от #37, #61

  • 32 audi a8

    47 10 Отговор
    Да ама Унгария няма главоч и крадец като б.б нали така техните управници им пука малко повече за страната им от наще за наща така че говорете каквото искате,но само е едно ще ви кажа че сме уникално тъпи щом търпим такива като герб да са на власт и то не за 1 път
    или сме слепи или глухи или бавно развиващи ама май всичко на куп

    Коментиран от #39

  • 33 мани мани

    41 4 Отговор
    по-малко крадат от нас и строят! ние сме заети да се прескачаме и таковаме, и да крадем, лъжем и т.н.
    много кофти народ сме си и т'ва е! снимките са красноречиви! хеле последната с тая локва :) ей т'ва е бълхария - една кална локва и е нея бълхи, които скачат и се прескачат! хубаво се вижте! и аз в т'ва число! бъхльовци, всички ни се присмиват! т'ва не ви ли притеснява?!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 потребител

    35 3 Отговор
    Последната снимка автограф на Борисов ли е или илюстрация на "Гарантирано от ГЕРБ"?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Е ние я имаме основата на стадиона

    10 0 Отговор
    Хахсхаха
  • 39 Боп

    17 24 Отговор

    До коментар #32 от "audi a8":

    Ще ти кажа нещо,за да има,трябва да има производство,а за да има производство ,трябва да има хора които да работят,трябва,както в Унгария да се правят заводи,хората произвеждат коли автобуси,локомотиви и куп неща,а комунистите оглозгаха в началото всичко,заводи,текезесета се ръководеха от комунисти,кой ще налива пари от западните държави в държава ръководена от комунисти,май много неща не знаеш
    Унгария първа скочи на Русия още 1956г,а после и Чехия 1967 ако си чул Пражкото въстание,държава с традиции ,с автомобило строене от 1901, още 1912 година щода става най бързият автомобил,по това време чехи правят бирена фабрика в София,
    Тогава наще дядовци са викали ди воле ди
    Питам тези тук социалисти ,комунисти,какво направиха от 1944 г заводи ,който работят на загуба и панелки ,които след 20- години трябва да се събарят,щото годноста им е 50г
    Ама вашите не живеят в панелки нали някой ходил ли е в Унгария или Чехия,питам да ми каже колко панелки руски е видял в тези две държави
    А да ви питам след 10-15 г къде ще живеете
    Като ви казвам защо не сте учили за да искарвате пари,а не само да драскате тука
    Направил бил Орбан но заводите му работят,до като тука,бившите комунисти ги оглозгаха и трябваше някак себестойноста им да падне до такава степен ,та да си ги купят за по лев,а после да ги продадат за скраб
    В момента железниците са така,а кои още ги ръководят вашитебги ръководят,защото под шапката са се комунисти и взеха да си правят часни превозвачески фирми

    Коментиран от #46, #48, #57, #68, #74

  • 40 Боп

    13 6 Отговор
    Производство,индустрия това трябва да има една държава за да е добре и да е богата,за да има от къде да ти се дава,май не осъзнавате че трябва да се работи за да има,ето ви прост нагледен пример
    1:Нане копа двора,сади,яде
    2:Вуте си бара оная работа и няма какви да яде и само драска тука вуте и е се недоволен
    Айде лека ви и тия дето се изказват неподготвени да почетат,да учат,щото прост народ бедна държава,ама нащо не е това а много баби,разбирай философи
    Хилаво дете ,разбирай бедна държава
  • 41 Нощна смяна

    32 1 Отговор
    Повечето от нашите стадиони стават само за пасище на Onq s konq.
  • 42 Граматиков

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Усмивката":

    Не е кинопрегледа,а е кинопрегледът. Защото в случая е подлог,следователно трябва да е с пълен член.
  • 43 Зайко Байко многознайко

    27 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ханко от село Осеня":

    Ханко, има разлика между неправомерно използване на евросредствата и краденето на евросредствата. В Унгария има пренасочване в други сектори а у нас крадене на поразия! Comprende? Виж картинките бре Ханко и ще се убедиш. Дядо ми Мъдрият Заек казваше : " Око да види, ръка да пипне" ! Гледай Ханко, гледай!

    Коментиран от #51

  • 44 Бистришки тигър

    9 0 Отговор
    Мяуу
  • 45 Ханко от село Осеня

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Бегето кочина":

    Типично за некъдърниците.
  • 46 Бай Танас на кюшето

    12 4 Отговор

    До коментар #39 от "Боп":

    100 % истина. Аз бих го написал по същия начин.
  • 47 Guest

    12 0 Отговор
    Ние си вървим за ръчичка с братята румънци. Затова: Клуж, Крайова, Букурещ, Плоещ - завършени ултра модерни стадиони! Тимишоара, Арад и Брашов в момента текат строежите!

    Коментиран от #81

  • 48 Guest

    22 1 Отговор

    До коментар #39 от "Боп":

    Аз съм и ходя регулярно, и в Чехия, и Унгария. Веднага ти отговарям: панелни квартали има баш - бая, като у нас! И в момента са най-добре изглеждащите жилищни зони!!! Що ли? "Иди и виж", преди да постваш неподготвен!
  • 49 bace

    9 1 Отговор
    Та само футбола ли?
  • 50 ????

    15 4 Отговор
    Да, но Борисов сътвори ДАЛАВЕРАТА УЙДОРМАТА ФАЛИТА познат ни като "цска ТИРЕ София"!? А, Орбан, може ли, да направи такова НЕЩО????
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анонимен

    12 9 Отговор
    По време на соца Унгария, Чехия, Полша си бяха преди нас. Кой можеше в туркие. Те ХОДИХА и на морето продаваха от игла до конец. В България откак се помня се краде, от 1944.весел ден.
  • 53 ?????

    9 14 Отговор
    Много сте черноглед. Защо само герб. Краденето е започнало през 1944 та чак до днес. И това са същите тези, които бащи им крадоха и с предимство всичко си купува ха, земи, апартаменти преминаха във всички партии и сега деца им са в герб. Ти който за аламинут биха те убили би ли взел копче. Крадат и сега определени техни хора, а си взел нещо дребно, я са те ликвидирали без око да им мигне. Не че харесвам крадците, но днес точно те живеят, а честите се хърчат на студено у домовете си. Масово е, хора на студ и жега. България е много предавана и крадна. Имаме злато, но къде е то..
  • 54 Гост, нерегистриран

    11 8 Отговор
    Преди ссср, сега други и все сме в окови определени народи. Кво ми трябва игрище, като има села без ток вода, изоставени още от байтошово врене. Това са живи хора, без телефон, без пералня, без печка на ток, без магазин, а са над 80 г, без болница, без доктор, фелдшер, зъболекар, забравени от Бога или важно е лъскави те витрини как да се сравняваме с държави, които са пред нас. Има хора над 80 в град не са ходили и тук веднага герб, не бб, все пак методи кво да краде, пожари коли ли? Поне не е крал баща му. Въпроси с много въпросителни. Аз съм неук и прост човек може би ви подвежда, но за ток и вода и за изчезващи села съм в час, не съм по темата, но не може да сравняваме България с напреднали държави като например в случая Унгария.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Факт

    12 4 Отговор
    Унгария не е била 500 години санджак!
  • 57 Готин ама не съвсем

    30 3 Отговор

    До коментар #39 от "Боп":

    Не е лесно да си прост, да си го знаеш! За времето от 1944 година, България от 97% аграрна страна стана страна с развита икономика. Построени бяха и работеха над 3200 предприятия, които по настояване и под диктата на западните ни партньори бяха окрадени, разграбени и унищожени и от тях останаха едва към 200! Но за това са виновни комунистите, разбира се, а не Ран ът, или боклуци като някой сенатори, дето идваха и обясняваха, как трябва да се спира всичко в България и да се съсипва и унищожава, за да дерибействат те. Централи от които България губи по 500-600 милиона годишно, бази , които не се плащат, кражба на злато и природни ресурси, износ не на готова продукция, а на суровини, олово, цинк, мед и т.н.н.! И за това пак комунистите са виновни, нали! Че от приватизацията на Костов от 20 милиарда, дето трябваха да се разпродадат и да влязат 2 милиарда, а не са влезли и 200 милиона, но няма виновни. Че селското ни стопанство е в ръцете на 30-тина човека, след успешната приватизация и реституция! Обрулена и обезлюдена държава, което бе и целта на занятието, за да има има къде да се заселват новите европейци!
  • 58 Чочо

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Никак не е глупаво да се мерим с маджарите пък и не само с тях, преди 30 г България имаше шампиони в много спорове сега се радват на 20 място в класацията.
  • 59 Пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кико":

    Не знам кой квичи но ти явно си кон с капаци.
  • 60 Пешо

    7 12 Отговор
    Аман от глупави писания от рода жената на комшията е по-хубава от мойта. Ходи живей в Унгария.
  • 61 Kaun

    27 4 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Абе каун, по-голям продажник на българските интереси и то във всички посоки от Боко и ко няма. От едните купува безпредметни ефки, от другите тръби на баснословни цени, ит третите мигранти и каналджии, на четвъртите подари зларото и минералите, скоро на петите ще хариже и земята ни. Те такъв гъзолизец по света няма.
  • 62 Българина

    17 0 Отговор
    Ако искате да поритате на някое игрище на "Спортна София", трябва да платите.В същото време същия тип игрище в село Равадиново бургаско е отворено денонощно, осветено е, и е БЕЗПЛАТНО. Изводите са Ваши.
  • 63 Стига Хейт

    8 7 Отговор
    Хора първият стадион от снимките Puskás Aréna струва 610 милиона ЕВРО..........In 2011 the construction was budgeted for 35 billion forints (around EUR 112 million); that number rocketed to 190 billion (EUR 610 million) in 2018. Ако беше в България, сега статията щеше да е "Един луд премиер похарчи 610млн.евро за хобито си ОСТАВКА"

    Коментиран от #71

  • 64 Вичо Г

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "кючук чобан Калитко":

    Ако се замислиш реално строителството на стадиона започна само преди няколко години, а и най- трудоемките неща, които са подземните съоръжения са готови.
  • 65 Тодор

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тим Супер":

    При проектирането на стадион Варна изобщо не е имало идея България да кандидатства за подобен тип футболни форуми . Иначе и с просто око се вижда, че има достатъчно пространство капацитетът на стадиона да бъде увеличен и да отговаря и на тези изисквания.
    Друг е въпросът дали си струва цялото упражнение с кандидатурата ни.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Боко

    17 2 Отговор
    Какъв е народа в Б.Г такова и
    Управлението и бате ви Боико
    Сега на изборите пак ще го изберете
    Свикнали сте да живеете в мизериа
    а само знаете да лаете.
  • 68 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #39 от "Боп":

    Абе, в Чехия е пълно с панелки , макари не по руски стандарти. Има градове като Мост, където почти всичко, за което се сетиш е само панелки, но за разлика от нашите са санирани, с пвц-дограма и като тръгнеш да си купуваш апартамент в Мост, знаеш какво ще получиш срещу своите 40-50 хил лв. Санирането и то е по стандарт, така че има хубава замазка отвън, боядисано е красиво, облагородено е. От поне 2014 насам няма блок в Прага без саниране, единствено в някои по-далечни градове останаха такива, например Усти над Лабем, но само в кварталите с компактна ромска общност като Мойжирж... Там обаче са документирани многобройни случаи на роми, които си мият задните части на водата от противопожарните кранове и няма кой да ги спре...

    Коментиран от #75

  • 69 Иван

    5 0 Отговор
    Да стадиони строят като за последно. Всяка махла има стадион в Будапеща почти като В. Левск и за какъв чеп им са?
    А улиците последно обоновяване имаше на голяма улица преди 5 години от тогава само кръпки за залъгване и усвояване на едни пари ...
  • 70 Спасявай

    2 16 Отговор
    И защо все Бойко да ви прави това и решава онова. Всички само го плюете и иронизирате, а когато стане нещо в тая държава все,, Бойко помагай ...''. Искате ли примери - ,, Бойко спани ни от Валери'' миналото лято, преди месец феновете на Дунав Русе - ,,Бойко помагай на Дунав, че собственика ни остави и фалираме ...'' и т.н. Няма да пи'а повече, защото така и така юе ме изтрие модератора.
  • 71 Дивуй

    11 0 Отговор

    До коментар #63 от "Стига Хейт":

    Ай стига глупости.ТОЙ похарчи три милиарда авансово и на никой не му пука.
  • 72 Истината боли

    14 2 Отговор
    Ние все се оправдаваме. Робството, социализма, комунистите, руснаците и т.н. Все някой друг ни е виновен на нас, страхливците! В Унгария имаше всенародна съпротива, срещу танкове, в Чехословакия имаше Пражка пролет, в Полша многомилионна Солидарност, в ГДР си събориха стената, за преминаването на която умряха толкова хора. А ние? Колко истински борци против статуквото имахме, колко хора излизаха на протест? Чак когато "времето" стана"наше"и то с разрешението на Москва, напълнихме Цариградско шосе, защото вече беше безопасно, нали? А за статията и стадионите какво да кажем, освен "фактите говорят"?
  • 73 Иванов

    11 0 Отговор
    Също така в Унгария догодина ще се проведат състезания от диамантената лига, Европейско по хандбал за мъже,световно за жени, новият национален стадион кандидатства за домакин на финала в шампионската лига...Пак в България вземат на децата топки от Афганистан....
  • 74 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Боп":

    Абе льольо,вземи излез малко извън България и тогава си пиши простотиите.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Кольо

    8 2 Отговор
    И при соца Унгария беше наи развитата соц.държава.А къде е булгаристан.една партия една група хора особено шопи живеят добре,другите преживяват.бг наи бедната и заблудена и наведена към сащ.народ вярващ на лакея Борисов.

    Коментиран от #84

  • 77 Хайл

    9 0 Отговор
    Стадион Ружинци...то цигани няма там камо ли футболисти🤣🤣🤣
  • 78 Космос

    6 3 Отговор
    Веднъж,преди години на една бензиностанция, погрешка заредиха нафта на бензиновата ми кола,и аз се чудих що не върви.Та и с политиката е така-не можеш да правиш демокрация и капитализъм с комунисти, били те червени или пребоядисани в сини.
  • 79 Стягащ багажа

    12 0 Отговор
    Свестните българи избягаха, бягат и ще бягат. Остават възрастните, болните, шмекерите, некадърниците, политическите въжеиграчи, забогателите престъпници и почтени, но плашливи интелигенти и наивници с широко затворени очи, живеещи в илюзиите си.
  • 80 Бойко

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "dynamo":

    Ами хайде да видим какво построи Курнелия Нинова а? Или Сергей Станишев? Или Жен Виденов? А?

    Коментиран от #82

  • 81 Старото

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Guest":

    Мисля, че не си прав! Румъния дърпа и то много, защото ИМА хора като Кьовеши, а ние само от типа Гьошев!
  • 82 Ебаси идиота

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Бойко":

    ГЛУПАКО, НАУЧИ СЕ ДА ПИТАШ НА КАКВА ЦЕНА! ТАКА КАКТО ПИТАШ, КОЛКО СТРУВА ВСЯКО НЕЩО, ЗА КОЕТО ДАВАШ ПАРИ!
  • 83 Бий чичо тъпана

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Класации на олипийските игри;
    1972 г. Германия
    Унгария 8мо място
    България 9то място

    1976 г. Канада
    България 7мо място
    Унгария 10то място

    1980г. Москва
    България 3то място
    Унгария 6то място

    1988г. Южна Корея
    Унгария 6то място
    България 7мо място

    След пристигането на демокрацията в България, под вещото и ръководство цялата ни спортна база и система беше разрушена и от тогава бързо и сигурно вървим все по-надоло, както и всичко останало в страната ни. На олимпийските игри в Базил през 2016 година, вече ударихме дъното и едва стигнахме до 66то място.
  • 84 Истината и само истината

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Кольо":

    По стандарт на живота, през времето на Социализма, България беше след СССР, Източна Германия и Чехословакия, НО далече по-напред от Полша, УНГАРИЯ, Румъния, Югославия и Албания.