Last news in Fakti

9 Май, 2020 15:53 58 842 242

Нарцистичната логорея на един тулуп

  • тулуп-
  • бойко борисов

Не съм лекар и не поставям диагноза, а характеризирам публичната личност на Борисов, когото и не познавам лично, казва Валентин Хаджийски

Нарцистичната логорея на един тулуп - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Надявам се, и това означава. Но с пълна сигурност означава, че здравословното състояние на премиера е в терминален упадък. Имам предвид душевното – и както винаги, щом стане дума за това, бързам да уверя, че не съм лекар и не поставям диагноза, а характеризирам публичната личност на Борисов, когото и не познавам лично, и то само с оглед на негови добре известни скорошни медийни изяви. Няма да цитирам дословно многобройните бисери от последните му телевизорни сеанси, които са ни добре известни от социалните медии, пък и не искам да ги легитимирам незаслужено.

Напомням, че нарцистичното личностно изкривяване или Narcissistic Personality Disorder (NPD), както сме чели, е болест, описана в Международната класификация на заболяванията на СЗО под номер F60.8. По данни от различни години от нея страдат от 1% до над 6% от американците над 18 г. Симптомите, разбира се, в повече или по-малко ограничена степен, се срещат и у почти всеки здрав човек. Но у страдащите от NPD са много по-силно и драматично изразени. Да си припомним най-характерните:

  • Грандиозна представа за себе си, за важността, постиженията и талантите си (компулсивно самохвалство).
  • Нереалистични фантазии (компулсивно конфабулиране) за успех, красота, ум, власт, влияние, любов, формулиране на нереалистични цели.
  • Претенции за решаващ личен принос за всеки успех на групата.
  • Чувство, че другите са им длъжни (entitlement) и че другите са им виновни за всеки неуспех.
  • Завист и нетърпимост към чуждия успех.
  • Необходимост от постоянно внимание и положителна подкрепа (комплименти) от страна на околните – нарцистично снабдяване (narcissistic supply).
  • Лесна наранимост и чувство на отхвърленост при липса на такова внимание и подкрепа.
  • Реагиране и на най-добронамерена критика с гняв, срам и чувство на унижение, компулсивно лъгане за „опровергаване“ на критиката, гняв и ярост към критикуващия (narcissistic rage) с цел неговото унижаване и с това омаловажаването на критиката му.
  • Користно, използваческо отношение към другите, склонност към интриги.
  • Липса на истински интерес, емпатия (съчувствие) към другите, нелоялност, емоционална студенина или коравосърдечие (tough-mindedness).
  • Неумение да поддържат здрави човешки връзки – интимни, професионални, социални.

С възрастта и с влошаване на психологическата среда на пациента симптомите се влошават – като растящата зависимост на наркоман. Борисов видимо старее, не съвсем като катедрала, а под краката му все повече ще пари. Така че все по-често ще имаме бученето в телевизорите си. Докато го търпим.

То се дължи и на жаждата му за самохвалство, т.е. признание, и илюзия за контрол, и на гнева му срещу „тулупите“, които пишат постове срещу него, и на желанието му да се скрие от реалността в сигурността на телевизорния свят. Борисов си е поначало медиен симулакр, телевизорно отроче. Яйце от олигархична ламя, излюпено от мисирки.

Знанието на симптомите на NPD, първо, сякаш облекчава донякъде моралното ни негодувание – той е отвратителен, но това може да е и негова медицинска беда, а не съвсем вина. Вината може да е повече у тези, дето като същи Франкенщайновци го нарочиха сред беизменните труженици на престъпния ни фронт на прехода и отгледаха нарцистично чудовище, Рейгъно-Живковски хибрид, призван да казва „харизматично“ на българите да вървят на майната си, и то така, сякаш с нетърпение очакват пътуването. Това разбиране ще е много важно утре на процеса срещу него.

Второ, знанието улеснява разбирането на Борисовия синдром в неговата закръглена цялост. Не всеки път например да преоткриваме с изненада, че е инфантилно коравосърдечен и не му пука за хората, останали без доходи заради мерките срещу вируса, или като ги плаши с ада и чувалите за трупове. Или патологичен лъжец, щом почне да „опровергава“ и най-добронамерена критика – като на Милен Цветков, че не плащал дължимото на малките фирми по договорите си или им удържал „диш-хакъ“ по 7%.

Или патологичен конфабулатор, щом почне да се хвали с „успехите“ си и как е приятел и душеприказчик на Тръмп, Путин, Ердоган, европейците – и всякак да се умилява от прекрасната си персона. Или нелоялен страхливец, хвърлящ хора на вълците, без да му мигне окото, да се измъкне сух от водата. Или обидено-разгневен Ахил, хвъргащ камъни и дървье по президента, Орешарски, Станишев, комунистите, мисирките, тулупите, европейските лидери и другите, които са му виновни за всичко. Или подъл интригант, насъскващ експерт срещу експерта, служба срещу служба, българи срещу българи, сеещ омраза и разединение.

Няма какво да се чудим и да се изненадваме! Това са класическите симптоми на NPD! Те бяха налице още когато човекът бе парашутиран за главен секретар на МВР, закърпен в гащите с генералски лампаси, превъзнасян по телевизора и гъделичкан за рождения си ден от кого ли не. Симптомите бяха ясни от пръв поглед. При Борисов има наистина още и комплекса „Барба Ганьос“, и Санчовското приземено малодушие, но според мене нарцисизмът е главната му „движеща сила“.

И затова именно лесно управляемият нарцис от Банкя, пък на туй отгоре с дебело криминално досие, бе нарочен за наш бащица. Казват, и Брежнев бил такъв. Как се става нарцисист ли? Казват, най-често под влияние на нарцистична майка. Биографичните тънкости на Борисов не ме интересуват ни най-малко поради нищожността му.

Следващите редове съм ги писал неведнъж, но нека пак ги повторя, да хванат дикиш. Вредите за България от многогодишниото ѝ нещастно съжителство с Борисов са огромни. Той превърна живота на мнозинството българи в ад. Управлението му и самото му безумно дълго пребиваване в и около властта, в светлината на прожекторите, не само доведе до икономическа катастрофа, мизерия, разруха на институциите, законността, политическото (не харесвам някак си думата „демокрация“) и до обща деморализация, омраза и разделение сред българите.

В продължение на 20 години България бе превърната в съвкупен нарцистичен доставчик на Борисов, в безмълвен консуматор на „чара“ му, в ням зрител на нарцистичния му гняв с компулсивните му лъжи, манипулации и призиви за омраза и насилие, в регистратор на постоянно сменящите му се като книжни кърпички мнения.

Грандиозната самооценка на Борисов, постоянно доработвана и ретранслирана от „говорещите глави“, в това число и от най-интелигентните и значи и най-продажните, и от медиите, грубо контрастира с химеричността на „постиженията“ му. Ето дългогодишният медиен флирт с въображаемите му спортни подвизи – черният колан по карате, вдигането на еди-колко си кила от „лежанка“, пипането на „мускула“ му от възторжени мисирки, избора му за „футболист на годината“, картотекирането му като „професионален футболист“. Всъщност, както добре се знае, като спортист Борисов не издържа никакво сравнение с другите най-известни „добре облечени бизнесмени“.

За разлика от Марин Митев, Иво Каменов, Алексей Петров, Слави Бинев или Румен Николов, да не говорим за Рахмат Сукра или Гълъбин Боевски, той никога не е бил шампион, член на национален отбор, никога не е участвал и в официално състезание, а отношението на бившите му треньори и съотборници към него е подчертано пренебрежително. България винаги, та дори сега, е имала изявени състезатели в силовите спортове, ала Борисов просто не е сред тях.

Напълно фалшиви са и генералското му звание, и кандидатската (докторската) му степен. За последното например се полагаха навремето задължителни приемни изпити и „кандидатски минимуми“ по два чужди езика. А Борисов винаги е демонстрирал и признавал публично, че не знае два чужди езика! Другите му „постижения“ са му дадени наготово – като кариерата в пожарната, създаването на охранителната му фирма, службата му при Тодор Живков и царя без нито ден полицейски стаж и главното му секретарство в МВР. Кариерата му на „елитен мачо” често е зависила от жени.

Борисов е и фалшив лидер, и фалшив харизматик. Той е вторачен в себе си, необщителен, липсва му истински интерес към хората и способност да ги оценява адекватно. И в спорта, и в живота е бил невзрачен и непопулярен и сред най-близките си. Неспособен е да поддържа и трайна интимна връзка – бързо разпаднал се нещастен брак, после най-вероятно фиктивна интимна (а всъщност уредена от други фактори делова) връзка с друга жена, след което официално „сам като куче“. Барселонската афера може би беше на път да внесе нов момент тук, но ковид-19 я изтика назад. Конфузът с жената с пръстените от ВМЗ-Сопот бе класическа илюстрация за характерната за това състояние емоционална студенина, и толкова по-чудно за каква „харизма“ може да става дума, след като коравосърдечието личи във всеки момент поне по отношение на хората извън непосредствения му кръг за нарцистично снабдяване?

Борисов е напълно неспособен и да ръководи хора и за мене винаги е било въпрос с повишена трудност как е възможно човек с достойнство да работи за началник като Борисов? Който сам контролира всичко (с СМС-и), не делегира права, не е лоялен към кадрите, ще ги предаде при първа възможност, малодушен е и не може да отстоява вече взето решение. И отговорът е, че не може – Борисов и хората като него филтрират хората с достойнство извън властта.

Абсурден беше и митът за Борисов – „великия комуникатор“, който поне доскоро се поддържаяе от десни колеги, които иначе признаваха, че беше катастрофа като управленец. Не знам дали все още го мислят. „Комуникаторството“ и „харизмата“ бяха фалшива телевизионна проекция за наивници, а всъщност имаше един греещ от просташко самодоволство, преситен от „нарцистични доставки“, в това число от самите камери и прожектори, насочени в момента към него, кух медиен балон.

Фанфаронството на Борисов („аз съм експерт“), постоянните му сравнения с измислен от него бутафорен опонент („бил съм ги и пак ще ги бия като маче о дирек, като шкембе в дувар“) са христоматийна класика на неувереното нарцистично съзнание, както и непрекъснатите оправдания с „лошото наследство“ и въобще с другите.

Желанието на Борисов да притежава и упражнява еднолично и непосредствено цялата власт, без каквато и да е мисъл за конституции, закони, разделение на властите, без реална мисъл (дори и при подаването на оставката в 2013 и 2016 г.), че може някога наистина да загуби трайно властта, да не говорим за съмнения, че може да не я упражнява в интерес на обществото, е желание за нови, по-силни дози нарцистична доставка.

Подаването на оставка в 2013 и 2016 г., освен израз на типичното му нарцистично малодушие и бягане пред трудностите, също беше и класическа, христоматийна истеричава сцена на грандиозно хиперстрадание, от което по емоционалната логика на страдащия следва, разбира се, да дойдат да го молят да се върне.

Трайната загуба на властта в 2013 г. обаче го доведе до тежка абстиненция и титанична борба на живот и смърт за връщането на спасителната доза нарцистична доставка, която е със самото това и мощен изблик на нарцистичен гняв срещу „несправедливо” отнелите му властта.

Цялата фарсова епопея на контрареволюционните протести от лятото на 2013 г. бе грандиозна конвулсия на гибелния гняв Ахилов с характерната злобна, неуморна агресивност, смучеща черна енергия от непознати за здравия ум патологични психоглъбини, с пълното си несъобразяване с истината, със закона, с прехвърлянето от болната глава на здравата, с насилственото въвличане в опитите им за преврат на университетите с лежането по жълтите павета на мастити интелектуалци, с постоянната подмяна на лозунги и тактически похвати, когато се изхабят, но винаги с желанието за пълно „смазване“ на врага. Дори с цената и на пълното съсипване на България, за която у Борисов няма никаква грижа, освен като потенциален обект на властване и източник на нарцистично снабдяване.

Съвсем същото наблюдаваме и сега в беса срещу Радев, опозицията и всички критикуващи, каквито са сигурно поне 80% от българите в момента.

Въпросът е – докога ще търпим?

Отговорът е труден, понеже Борисов явно не може да бъде свален с избори и вече няма да се лъже да подава оставка.

Отговорът обаче може да стане и внезапно лесен. Обстановката се изменя динамично. Оставката му може да я подаде историята.

Коментарът на Валентин Хаджийски е публикуван в Гласове


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 575 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 emanuela kompanionkata

    454 34 Отговор
    Добър вечер, уважаеми тулупи... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 2 Последния софиянец

    589 70 Отговор
    Време беше да освидетелстват Боко.

    Коментиран от #92, #157

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Уди Кълвача

    418 19 Отговор
    Логорея е психическо заболяване когато хората говорят - превъзбудено, горещо, емоционално, необмислено, не преценено...!

    Коментиран от #93

  • 5 fakeTAXI

    105 11 Отговор
    Добра да е, Еми.

    Коментиран от #14, #190

  • 6 Аз прочетох

    450 35 Отговор
    единствено думата ''нарцистична'' в заглавието и вече знаех че статията е посветена на бащицата...

    Коментиран от #185

  • 7 КОНТРАТА

    202 21 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    Ти си като мерило щом не ти харесва значи е наистина стойностно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 как успя

    320 39 Отговор
    да сътвориш всичко това?Борисов ще се махне когато началниците му от ЕС ,САЩ или РУСИЯ наредят.Явно още не е изпълнил това заради което е поставен.

    Коментиран от #118, #192

  • 11 Тежко бреме

    300 25 Отговор
    за България и гражданите ѝ , барабар с цялата граблива свита !

    Коментиран от #184, #193

  • 12 Хъш

    299 50 Отговор
    Не издържах да го прочета до края но ми хареса
  • 13 Заслепен

    286 34 Отговор
    от себе си и загубил всякакви представи от действителността , ще свърши като Нарцис !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Усмивката

    257 33 Отговор
    Чувал съм че най ефикасното лечение касаещи всички , не поотделно, за душевно болни еака ,,лекуват , силна струя от маркуч , студена вода.. Така знам ги ,,лекуваха" на времетои в отрезвителното. Всички чаркова в главата ти стават като едно. Всичко си идва на място. И с премиера ще етака. Стига да се довери на народното лечение. И поне веднъж да закъса некаде сам с джипъ.

    Коментиран от #68

  • 17 Фен

    100 18 Отговор
    Ва...? Кой? Тоя, с логореята, пък кой беше!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 демо

    294 38 Отговор
    Не знам на кой но тъпото селянче Борисов е със сигурност насадена марионетка.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гьоте

    156 22 Отговор
    Добре си е човека. Аз този образ съм го създал преди много векове. Ако го изберат пак означава, че е успешен персонаж.
  • 22 Нещастник

    243 24 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    Как ще изметът Пеевски ???? Това е шефа на Бойко!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Behemoth

    181 25 Отговор
    БАЦЕ е ЛуТ!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Next

    268 29 Отговор
    Ние обикновения народ заслужаваме достоен живот и възнаграждение. Нищо от това не получаваме от политическите лумпени в последните 20 години. Да излизаме на масови протести да помитаме свинете които упражняват ГЕНОЦИД над българския народ.

    Коментиран от #135, #208

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ежко

    309 21 Отговор
    Ако някой може да ми посочи поне един приятел на Борисов -свалям му шапка!Не някой който лапа покрай него, не някой който зависи от него, а просто приятел!Такъв с който няма какво да дели, приятно им е да са заедно и да прекарват свободното си време....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пако

    218 25 Отговор
    Просто,нищо няма за допълване но,няма начин
    и сила,която да накара онази част от скотонаселението,която казва— Бойко даде,
    да повярва в това.....Просто,прост народ,прости
    управници

    Коментиран от #89

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 XMAN

    90 4 Отговор

    До коментар #39 от "Programist ot Germanija":

    Откога пък Овча купел стана Германия бе "специалист"?!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 При това

    93 7 Отговор

    До коментар #8 от "Изопринозин":

    озлобен и отчаян от живота.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ГЕРБ Народните милионери

    261 38 Отговор
    Борисов е не само комичен, но и трагичен сам по себе си. Трагедията му се състои в това, че той не си дава сметка как опорочава и опустошава продължителната и авторитарната власт. Обстоятелството, че той е "лошо момче" още от ученическите си социалистически години, когато в задния двор на училището е раздавал шамари и ритници, докато повечето са залягали над учебниците, е допринесло още повече за изграждането му като противоречив и тъмен образ веднага след промените на 10 ноември 1989 година. Ето защо не е никак случайно, че след захвърлянето на пожарникарската си униформа, той се озовава с охота в света на борците и боксьорите, които създават новия ред на юмручното право, което днес - както се вижда от криминалните хроники, тържествува по улиците у нас. Ставайки охранител, Борисов печели бързи и мръсни пари, които до голяма степен успокояват озлоблението му, че някога е бил принуден да сади картофи с майка си и да осигурява прехраната на семейството /перифразирам едно от многобройните му изявления, което - както повечето от тях, едва ли отговаря на истината/. Израстването му се дължи на способността да служи първо на силовите групировки, а после и на появилите се от тях икономически структури, които вече се нуждаеха не само от публична, но и от държавна легитимация. Така се обяснява и изстрелването на Борисов на поста главен секретар на МВР, ей така от нищото, без да има специализация или опит в тази сфера. След това менторите му го придвижиха към стола н

    Коментиран от #48, #159, #210

  • 47 анализатор

    192 28 Отговор
    Много точен и верен анализ.
  • 48 ГЕРБ Народните милионери

    199 26 Отговор

    До коментар #46 от "ГЕРБ Народните милионери":

    на столичния кмет, а скоро след това към премиерския пост, който той заема вече 10 години. Борисов нямаше да бъде мислим, ако не бяха хилядите лумпенизирани и маргинализирани хора у нас, които могат да намерят смисъла на живота си, само ако недоразумението стане възможно и дори норма на поведение и успех. Цинизмът и присъщата им грубост имат нужда от възпроизвеждане в напълно легална форма. Ето защо подкрепата им за Борисов му осигурява почти винаги предрешена победа на поредните избори.

    Коментиран от #94

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 В .В.

    183 27 Отговор
    Много точно,Г-Хаджийски...Нямам нищо да добавя...Ааа,,, Само,че некадърните седесари изоставиха Командира,и си намериха друг Бок,,а пък и той същото менте..Даже и по голямо..Б.Б.се нарича.

    Коментиран от #235

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 незнайко6572

    145 24 Отговор
    Борисов най добре се чувства пред огледалото и когато го питат дали е свършил нещо, той отговаря гръмко АЗ АЗ АЗ АЗ АЗ ????? Извикват доктор и той казва не не не този е невменяем !!!!
  • 53 ежко

    129 20 Отговор

    До коментар #45 от "оня с коня":

    Ти пък кога си гласувал за премиер?За народни представители, президент, кмет, общински съветници може и да си гласувал, ама за премиер?!?
    Пак не си разбрал за какво си гласувал,ама така е,като ви поведат като овце към урните....
  • 54 Лекар БГ

    227 33 Отговор
    Толкова аргументирана и умна статия отдавна не бях чел.Голямо БРАВО за автора!
  • 55 Браво господине

    160 23 Отговор
    Много точно заглавие
  • 56 Другия с коня

    59 239 Отговор

    До коментар #30 от "Автора нещо":

    По-точно Шизофренията на автора на този пасквил се проявява в неутолим стремеж към Словоблудство....Дори и да си прав,другарю,на България в този момент ѝ трябва Точно такъв човек да я Управлява....Пълен Антипод на всички джендъри и меки китки управлявали я досега,причинили три финансови Фалита на Държавата,пълно разграбване на всички основни средства за производство,унищожаването им за скраб и прогонени от Родината ДВА милиона квалифицирана работна ръка....Другарю,леви Убеждения. ..

    Коментиран от #64, #98

  • 57 др Гълабов

    175 19 Отговор
    Исключително точни диагнози само за учебници по психиятрия.

    Коментиран от #63

  • 58 Колега

    69 10 Отговор

    До коментар #39 от "Programist ot Germanija":

    Колега дай на Български че нещо този Ромски ми е неразбираем.
  • 59 Наблюдател

    125 25 Отговор
    Бойко Борисов - просто диагноза!
  • 60 Прекрасна статия

    179 33 Отговор
    ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ, на бобойко това му е целта, да ни държи бедни, унизени и РАЗЕДИНЕНИ. Ако се обединим цялата страна този индивид е пътник.

    Коментиран от #74

  • 61 шопен

    151 26 Отговор
    Изложеното е обосновано и достоверно. Според мен нещата изглеждат точно така. Диагнозата е такава. По отношение на свалянето на това лице, толупа, де - то е в ръцете на онези които не гласуват, щото са „много умни и от тях нищо не зависи“, от армията на чиновници-калинки и от братята цигани, които гласуват мотивирано /в лв./Пропускам купените медии с мисирките в тях.
  • 62 Тодор Живков

    168 29 Отговор
    Абсолютно точно изложение. Аз смятях, че Борисов страда от старческо малоумие. Толкова му личи, че говори безмислици, после изчезва за известно време. Сигурно тези, които се възползват от него, го контролират, но не винаги успяват. Но тази статия е далеч по-издържана. Жалко, че Борисов се случи на България. Кой го издигна? Симиончо? ДС? Ясно е, че не е заради някакви качества на държавник. Тези неща са несъвместими.
  • 63 Ван дер Любе

    17 49 Отговор

    До коментар #57 от "др Гълабов":

    Ще има изключително много мултимедийни материали, всеки от които ще е шедьовър.
  • 64 Пунта Мара

    70 20 Отговор

    До коментар #56 от "Другия с коня":

    Осми клас завършен имаш ли?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 досада

    122 22 Отговор
    Браво! Много се радвам, че има мислещи хора.
  • 67 Толко дълга тъпотия

    42 170 Отговор
    Толко дълга тъпотия е любима на всички лузъри дето Бойко им е виновен ,че са мизерници.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Професор

    103 26 Отговор
    Виж сега, Вальо, всичко това хубаво, въпреки че изреченията са ти малко дългички и са изпъстрени с граматични и печатни грешчици. Пак казва, въпреки това -- хубаво! Сега направи и подобен анализ на възможните алтернативи -- на Нинова, на Карадаяъ, на Марешки, на Каракачанов, на Валери Симеонов и на други възможни политически звезди на нашия окаян политически небосклон. Едно време имаше едно предаване "Романтизмът срещу Класицизма". Да не стане така, че да избираме между нарцисизма и комунизма? Ти разобличи нарцисизма, кажи нещо за останалите течения: османизма, комунизма, национал-социализма, путинизма, и накрая, може би и за мерешкизацията...

    Коментиран от #99, #239

  • 73 Deathstroke

    119 20 Отговор
    Ако изчезне безследно автора на статията, да не се чудите после :)
  • 74 незнайко6572

    110 12 Отговор

    До коментар #60 от "Прекрасна статия":

    Беден народ се управлява най лесно!

    Коментиран от #75

  • 75 гост

    82 4 Отговор

    До коментар #74 от "незнайко6572":

    и прост.

    Коментиран от #129

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Програмист от България

    71 16 Отговор

    До коментар #39 от "Programist ot Germanija":

    Чии го лижеш в Германия, ела си тук в България под крилото на твоя любим тулу... упс, кумир.
  • 79 Каруцар гавазинът

    60 9 Отговор
    Tulupos Bulgaricus = новия БКП+ДС мутро-милиционерски биологичен вид!
  • 80 Додо

    34 107 Отговор
    Този тест, ако се адаптира към всеки, участващ или участвал в политиката, ще му прилепне невероятно. Както и на тези, които са в ролята на тестващи. Не знам кой е създателят на Борисов, чии интереси защитава, в какви конспирации участва, но за 10 години той преобрази България. Нека всеки, който се движи из България с ръка на сърце да каже, че нищо не забелязва. О не само това. Учителите имат заплати, които никога не са сънували, пенсионерите, с изчислени по социалистическите таблици пенсии, получават увеличения, за съжаление пак поради горните причини недостатъчни и т.н. И много други, които се чувстват бели хора. Излязох в чужбина след 2012 година за първи път. Преди това беше немислимо. Оттогава пътувам в годината поне веднъж. Не съм в ръководството на ГЕРБ или техен клакьор

    Коментиран от #81, #90, #233

  • 81 Ех додо

    125 22 Отговор

    До коментар #80 от "Додо":

    Само един пример за коментиране: тръбопровода до Перник. Той показва великото преобразяване на България под управлението на Борисов. Шест пъти по-скъпо, четири пъти по-некачествено. Разходи се по графа и си възхити колко е красиво, след ремонт за десетки милиони и т.н. Пенсиите и заплатите преди 2009 ги индексираха всеки шест месеца. Учителите, лекарите, медицинските сестри трябва да получават над 2000 лева (и повече), ако искаме да имаме нормално образование и здравеопазване. Че здравеопазването е унищожено си пролича веднага с тази криза и при това с толкова малко хоспитализирани заразени. Ами ако наистина бяха хиляди. Ето това е любимият Борисов. Не че той е поставен във властта с цел да прави нещо за България.
  • 82 Даниела

    23 81 Отговор
    Обиди и глупости се публикуват

    Коментиран от #103, #166

  • 83 Чичко доктор

    66 10 Отговор
    Ти си луд Баце
  • 84 Верчето

    65 11 Отговор
    Че те в Бьлгария само тулупи си живуркат ...Другите садят пипер ,чесьн и маат с мотиката ..
  • 85 Татяна

    34 118 Отговор
    Словоблудството, което не можах да прочета докрай, показва, че създателят на този журналистически постулат, скоро не си е пил лекарствата.

    Коментиран от #86

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ОМЕ

    99 24 Отговор
    Браво за статията... Много, ама многоооо вярно е
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Пропусна

    92 19 Отговор

    До коментар #80 от "Додо":

    някои неща. Да започнем ли от " докторството" и " генералството"? За заплатите на учителите не говори - ако наистина заплатите им и достойното отношение към това съсловие са такива, каквито ги представяш, щеше ли Данчето Фъндъкова да се бори неистово и дори неморално да не бъде учителка? За пенсиите - толкова са високи, че пенсионерите се обиждат, когато Той реши да им даде добавки... За присъдата за лъжа, която е единствена, но подобни поводи не са малко , ако следим изказванията Му, си пропуснал май... Не знам при теб как е, но аз се чувствам омерзен, че българският министър- председател е лъжец.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Казиченеч

    22 91 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Защо простите и глупави хора се мислят за умни/радев нинова и др/ та все критикуват а не казат това което е постигнато отдругите и те какво са направили /радев поне е генерал кога е изпълнявал заповед на старшина «кръгом и бегом на плаца»/

    Коментиран от #97

  • 93 Ново

    23 69 Отговор

    До коментар #4 от "Уди Кълвача":

    У нас не че няма свобода на словото а има платени некъдърни журналисти/ето този ако някога бсп доиди на власт веднага станал главен редактор на дума/
  • 94 Борисов

    21 79 Отговор

    До коментар #48 от "ГЕРБ Народните милионери":

    Щом опозизията толкова яросно ме критикува значи съм на правилния път никаде не прочетат нещо за радев или нинова тях и за хора не ги смятат мекотели/
  • 95 Николов

    25 83 Отговор
    Поредния нелеп анализатор
  • 96 Николов

    18 82 Отговор
    Още един нелеп анализатор
  • 97 А какъв е твоят критерий

    81 6 Отговор

    До коментар #92 от "Казиченеч":

    за умен и глупав? Вероятно умен е прочелият една книга, а носителят на златни медали за завършена висока образователна степен е глупав? Умен е невладеещият чужди езици /доколко владее родния си и говори на диалект от западно-южната говорна област е приемливо на битово ниво, но когато говори министър-председателят, трябва да спазва Закона за българския език!/ - а владеещия няколко такива е глупав? Очевидно имаме различни критерии...
  • 98 България

    80 11 Отговор

    До коментар #56 от "Другия с коня":

    НЕ ТРЯБВА да се управлява в нито един момент от лъжец с присъда за клевета.От лежал в европейски затвор - Панкрац е в Прага, ако не знаеш. О недостатъчно образован и невладеещ езици . Съгласен ли си или ще се опиташ да опонираш със стандартната реплика"Посочи ми друг". Е, сигурно сме божествено осенени , щом като Този е единственият... Но мога веднага да ти посоча десетина , чиито качества са неоспорими. Уточнявам - между тях не е нито един от билите на власт през "демократичните "години...
  • 99 Ботев

    55 5 Отговор

    До коментар #72 от "Професор":

    Докато съзреем за единен фронт - забравим за различните партийни принадлежности … Демокрацията при зараждането й елините са я ползвали петдесетина години и са я изхвърлили на боклука като ЯЛОВО ТВОРЕНИЕ. Сега се къпем в някаква партийна помия ...ДО КОГА ли?
  • 100 Пи пи

    26 95 Отговор
    НЕ Е ЛОШО АВТОРЪТ НА СТАТИЯТА ДА СЕ ПРЕГЛЕДА ПИШЕ ПЪЛНИ ТЪПОТИЙ
  • 101 Царят е гол

    89 12 Отговор
    Статията е точна. Авторът заслужава диплом за специалност - психиатрия. Нищо, че не е учил медицина. Основната идея се изразява само в тези три думи: ЦАРЯТ Е ГОЛ! Ние пък се питаме: И КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА? Защото ако нищо не променим трябва да продължим да се възхищаваме от красивите му дрехи.

    Коментиран от #121

  • 102 Уви!

    76 4 Отговор
    Попътувах из България, след като ни "пуснаха". Боже, каква красота ни е дадена! И какво можеше да направи на това райско място една умна нация!
  • 103 SSss

    78 17 Отговор

    До коментар #82 от "Даниела":

    Винаги съм си задавал въпроса, кой може да харесва ББ и да гласува за него.Отговорът е много прост.Корумпираните имащи изгода от него на власт и по простите от него.Ти изглежда си от втория вид

    Коментиран от #114, #169

  • 104 До Пи пи 100

    40 6 Отговор
    Защо" тъпотиЙ", бе човек? Тъпотия- тъпотиИ в множествено число, статия-статиИ, мания-мании!
  • 105 незнайко

    8 45 Отговор
    Като статия има някакъв резон , но толкова правописни грешки е недопустимо. Не си ли ги проверяват ? Главна буква, запетая, 7 реда изречение ! Сърдят се ако Ние не пишем правилно .
  • 106 ???

    12 53 Отговор
    Кой си ти,да даваш оценка?! Когато постигнеш това,което той е постигнал,можеш да говориш.

    Коментиран от #113

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ирина

    35 7 Отговор
    Човече,не е лошо да се прегледаш.

    Коментиран от #177

  • 109 Реалност

    12 40 Отговор
    Луда работа,като се надраска,олекна ли ти?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 СИГУРНА СЪМ

    12 45 Отговор
    НА НАРОД КАТО НАШИЯ ТАКЪВ ПРЕМИЕР МУ Е НУЖЕНОТ ДРУГО ТЕСТО ДА БЕШЕ ОТДАВНА ДА СА ГО СМАЗАЛИ.АЗ СЪЩО ОТ ТОЗИ НАРОД И СЪМ НАЯСНО С НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА НИ.

    Коментиран от #161

  • 113 КОЙ Е ТОЯ ТОЙ

    19 0 Отговор

    До коментар #106 от "???":

    ПО ЯСНО ПИШЕТЕ!
  • 114 Пенчо

    60 5 Отговор

    До коментар #103 от "SSss":

    Забравяш за страха, особено в по-малките населени места. Там ти и семейството ти зависите от ШЕФА. А той обикновено е от ГЕРБ или от ДПС. Не си глупав, всичко ти е ясно, но и гладен не можеш да стоиш. И така, за пореден път - до урните. Всичко ще се повтори. Непокорните, смелите измряха или напуснаха територията. А нашата полу-и четвърт-интелигенция се теши и няма изгледи да поведе народа!

    Коментиран от #138, #155, #186

  • 115 ТОВА ИСТИНА ЛИ Е

    42 6 Отговор
    Цялaтa фaрcoвa eпoпeя нa кoнтрaрeвoлюциoннитe прoтecти oт лятoтo нa 2013 г. бe грaндиoзнa кoнвулcия нa гибeлния гняв Aхилoв c хaрaктeрнaтa злoбнa, нeумoрнa aгрecивнocт, cмучeщa чeрнa eнeргия oт нeпoзнaти зa здрaвия ум пaтoлoгични пcихoглъбини, c пълнoтo cи нecъoбрaзявaнe c иcтинaтa, cъc зaкoнa, c прeхвърлянeтo oт бoлнaтa глaвa нa здрaвaтa, c нacилcтвeнoтo въвличaнe в oпититe им зa прeврaт нa унивeрcитeтитe c лeжaнeтo пo жълтитe пaвeтa нa мacтити интeлeктуaлци, c пocтoяннaтa пoдмянa нa лoзунги и тaктичecки пoхвaти, кoгaтo ce изхaбят, нo винaги c жeлaниeтo зa пълнo „cмaзвaнe“ нa врaгa. Дoри c цeнaтa и нa пълнoтo cъcипвaнe нa Бългaрия, зa кoятo у Бoриcoв нямa никaквa грижa, ocвeн кaтo пoтeнциaлeн oбeкт нa влacтвaнe и изтoчник нa нaрциcтичнo cнaбдявaнe.

    Cъвceм cъщoтo нaблюдaвaмe и ceгa в бeca cрeщу Рaдeв, oпoзициятa и вcички критикувaщи, кaквитo ca cигурнo пoнe 80% oт бългaритe в мoмeнтa.

    Въпрocът e – дoкoгa щe търпим?

    ---- ИЛИ ЛЪЖА? ----
  • 116 ВЯРВАТЕ ЛИ ИМ

    26 2 Отговор
    ФAКТИ публикувa мнeния c ширoк cпeктър oт глeдни тoчки, зa дa нacърчaвa кoнcтруктивни дeбaти.

    Коментиран от #120

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 БРАВО НА ФАКТИ

    39 8 Отговор

    До коментар #116 от "ВЯРВАТЕ ЛИ ИМ":

    Пoдaвaнeтo нa ocтaвкa в 2013 и 2016 г., ocвeн изрaз нa типичнoтo му нaрциcтичнo мaлoдушиe и бягaнe прeд труднocтитe, cъщo бeшe и клacичecкa, хриcтoмaтийнa иcтeричaвa cцeнa нa грaндиoзнo хипeрcтрaдaниe, oт кoeтo пo eмoциoнaлнaтa лoгикa нa cтрaдaщия cлeдвa, рaзбирa ce, дa дoйдaт дa гo мoлят дa ce върнe.

    ---- ОТ НИЩО НЕ СЕ СТРАХУВАТ! ----

    Коментиран от #187

  • 121 ПРАВ СИ

    35 5 Отговор

    До коментар #101 от "Царят е гол":

    ЦАРЯТ ОТДАВНА Е ГОЛ!
  • 122 Антикомунист

    14 46 Отговор
    Към всички критици ,които напоследък се активираха подозрително активно_ тъй като сте по_ малката част от българите да ви отделим " хипотетично" част от територията на България и там си изберете управляващи с вашия багаж и ни покажете на какво сте способни _ според мен на нищо.

    Коментиран от #181

  • 123 Безисходица

    38 21 Отговор
    Аторът направо го е разфасовал в тази статия. Съгласен съм с по-вечето твърдения. Сигурно могат и по-добре да бъдат нещата, но от 90 та година до сега каквото полезно е направено в тази държава е при управлението на неговата партия. За другите които управляваха преди него, какво трябва да се напише?
  • 124 SDS

    9 35 Отговор
    Много купешки думи,може и по-простичко:Не става,ама по-добро няма.А пък е и законно избран.Ще е още по-велик ако опраска тези около него.Да се въведе качествен и количествен показател за свършена работа.За издънка да се хвърля на народа/правосъдието/всеки за всичко.Около него само калинки/партийно-номенклатурни кадри/.А, че има мисирки и толупи има.То няма угодия.
  • 125 НОВ ПАСАЖ

    40 7 Отговор
    Зa рaзликa oт Мaрин Митeв, Ивo Кaмeнoв, Aлeкceй Пeтрoв, Cлaви Бинeв или Румeн Никoлoв, дa нe гoвoрим зa Рaхмaт Cукрa или Гълъбин Бoeвcки, тoй никoгa нe e бил шaмпиoн, члeн нa нaциoнaлeн oтбoр, никoгa нe e учacтвaл и в oфициaлнo cъcтeзaниe, a oтнoшeниeтo нa бившитe му трeньoри и cъoтбoрници към нeгo e пoдчeртaнo прeнeбрeжитeлнo. Бългaрия винaги, тa дoри ceгa, e имaлa изявeни cъcтeзaтeли в cилoвитe cпoртoвe, aлa Бoриcoв прocтo нe e cрeд тях.

    Нaпълнo фaлшиви ca и гeнeрaлcкoтo му звaниe, и кaндидaтcкaтa (дoктoрcкaтa) му cтeпeн. Зa пocлeднoтo нaпримeр ce пoлaгaхa нaврeмeтo зaдължитeлни приeмни изпити и „кaндидaтcки минимуми“ пo двa чужди eзикa. A Бoриcoв винaги e дeмoнcтрирaл и признaвaл публичнo, чe нe знae двa чужди eзикa! Другитe му „пocтижeния“ ca му дaдeни нaгoтoвo – кaтo кaриeрaтa в пoжaрнaтa, cъздaвaнeтo нa oхрaнитeлнaтa му фирмa, cлужбaтa му при Тoдoр Живкoв и цaря бeз нитo дeн пoлицeйcки cтaж и глaвнoтo му ceкрeтaрcтвo в МВР. Кaриeрaтa му нa „eлитeн мaчo” чecтo e зaвиcилa oт жeни.

    ---- ЗА СТАРА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ... ----

    Коментиран от #173

  • 126 Бойко Митич

    36 8 Отговор
    Тази диагноза написана като ода ми
    хареса.Винету страда от манията за величие.Бъларския Никодем Дизма.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 И КАТО СИ ПОВЯРВАХА ПРОСТАЦИТЕ

    44 4 Отговор
    ЗАПОЧНАХА ДА СИ ПРИПИСВАТ ТИТЛИ, ЧИНОВЕ, ЗВАНИЯ, ОБРАЗОВАНИЕ И Т. Н., ЗА ОТДАВНА НЕРАЗБИРАЕМИ И НЕПОСТИЖИМИ ОТ ТЯХ НЕЩА! И НАСТАНА СМЯХ И ПОДИГРАВКИ, КОИТО И ГЛАДЪТ И СТРАХЪТ НЕ МОЖАХА ДА СЛОМЯТ!
  • 129 Ами

    20 4 Отговор

    До коментар #75 от "гост":

    Той е беден, щото е прост! За мен паралелни светове не знам дали има, ама паралелни общества (класи, касти???) със сигурност има. И болшинството е от простите!
  • 130 Бдящ

    17 44 Отговор
    Като си толкова умен,вероятно красавец, услужлив, правите дарения, помагате на стари хора в домовете,като им носите нещо за хапване, може би помагате на вашите комшии, като ходите да им чистите,пазарувате,ако нямате такива,то сте се изявили при други възрастни болни, и сте направили толкова добрини и имате идеи за още? И ЗАТОВА ВИ ДРАЗНИ БОЙКО БОРИСОВ, защото все пак повече мисли и прави неща,може би не всичко, каквото ни се иска? Но такъв е българинът, да мърмори, да намира кусури, да набеждава, да търси кал, по скоро вирус под ноктите и да го натири в устата на другия?БРАВО!26
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Гешев

    26 7 Отговор
    :))))).....тулупа бил психично болен!!!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Що за народ сме ние????

    36 12 Отговор
    Основно, че го търпим толкива време да се гаври и унижава, да се пидиграва и надсмива, да ни затрива като народ!!!! Не еи ли е срам бе хора, този увреден мутант да ви прави на маймуни????
  • 135 Някой

    35 12 Отговор

    До коментар #27 от "Next":

    Ние, Обикновеният народ, не заслужаваме добър живот, след като допуснахме това да се случи и допускаме да продължава!!!
  • 136 Лили

    15 43 Отговор
    Като чета този психологически анализ, повече се сещам за президента, отколкото за ББ.
  • 137 ЧЕТЕ СИЛНО КАЗАНО

    17 3 Отговор

    До коментар #133 от "Лошото е, че...":

    НО СРИЧА И ЩЕ ГО ИЗСРИЧА!
  • 138 Лили

    17 9 Отговор

    До коментар #114 от "Пенчо":

    Това е лъжа! Шефът на най-голямото училище с 1500 деца е от БСП.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Поручик Галицин

    30 11 Отговор
    Евала, Авторе!!!

    Коментиран от #149

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Ели

    11 11 Отговор
    За профайлър не съм изучила,но със сигурност искаш ли да очерниш нечия репутация нищо не ти пречи да съдиш по себе си за нечии изяви,а според мен хормона"кортизон"е в нормалните граници на активност,тъй като по-човешки естествени реакции в трудни моменти на търсещите подкрепа и помощ от влиянието му няма.
  • 147 ЯСНОВИДЕЦ

    13 28 Отговор
    Фалентин Хаджийски, и аз не съм лекар, но със сигурност ти поставям ДИАГНОЗА,, Н,, ХАШС ДАННИ ЗА ШИЗОФРЕНИЯ ПОСЛЕДНА СТЕПЕН, И НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ПРЕГЛЕД И ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ДОКТОР МИЛКОВ В ТРАНСПОРТНА БОЛНИЦА КРАИ Ц. ЖП ГАРА. НА ШИЗОФРЕНИЯТА ЕДОМНСТВЕНИЯ ЛЕК, Е ТРУДОВА ТЕРАПИЯ, ПРОБВАЙ ДАНО ТИ ОЛЕКНЕ.
  • 148 Тошко

    14 32 Отговор
    Имам чувството, че този Валентин Хаджийски доста яко е бит като "котка у дувар" и сега предизборно се ПЪНЕ за място в разпадащата се БСП! Защо забравя, че да си БСП е най-срамното и долно нещо!

    Коментиран от #151

  • 149 Бобо

    9 19 Отговор

    До коментар #143 от "Поручик Галицин":

    Аз пък му се чудя на този автор от какъв зор? Кой ще го разбере? "Тулупите", "простите", или "евтината работна ръка" , с която ББ привлича чуждите инвестиции...
  • 150 Българин01

    17 3 Отговор
    Самолюбието и безпричинното
    самодоволство за сметка на другите се третират със струя студена вода от маркуча в пожарната станция.
    Може да има резултат. Ако не?...
  • 151 Българин01

    22 4 Отговор

    До коментар #148 от "Тошко":

    Тошко, Тошко срамно е Вашето коментиране. Субекта тук е бб,
    за неговата (без)личност е думата..
  • 152 Петър Петров

    14 34 Отговор
    Завистта е национална българска черта.Това се потвърждава от написаното.Добре,Бойко е лош и никой не го познава като спортист,политик и личност.Кой познава авторът на статията и какво той е направил за българския народ.Добър или лош,Бойко ще остави следа в българската история.Каква следа ще остави авторът на тази жлъчна творба?Никой не го познава и няма да го помни.За мене той е типичен представител на завистливия българин.Направи нещо добро за хората,не само да изливаш помия.Но ти сигурно си кадър на АОНСУ.Там добре ги учеха на подлости!
  • 153 Българин01

    15 5 Отговор
    Тошко, Тошко срамно е Вашето коментиране. Субекта тук е бб,
    за неговата (без)личност е думата..
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Мартин

    9 26 Отговор

    До коментар #114 от "Пенчо":

    Пенчо,аз участвам в изборни комисии от 30 г.Герб печели основно в големите градове,а там няма страх.А Бойко е нарцис-да, но е необходимо зло
  • 156 Българин01

    15 5 Отговор
    Г-н Петров, не става дума да излееш завист, присъщо за наш човек.
    Една трета, това са близо 10 години България е под друг вид иго, но иго все пак. Сам си отговорете за какво става дума. Ако не, може да продължим. Ще опитам да отговоря.
  • 157 Дядото

    14 34 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Вие какво искате да дойдат на власт пак социалистите комунисти. Нима забравихте корумпираните и крадливи комунистически управления на А. Луканов, Беров, Попов, Жан Виденов, Станишев, Орешарски. Довели до просяшка тояга бедния българин. Кой създаде по руски образец мутренските групировки. Кой ни напомняне всеки ден за данък Русия. Кой открадна спестяванията на хората от банките (Ж. Виденов) Хвърлят се много пари и хора гьобелсовата пропаганда от Кремъл за да сменят Борисов с верните им слуги от руската и кагабейската двойка Бсп, Дс и Дпс за да ни яхнат пак.
  • 158 МИТЕТО

    12 2 Отговор
    БАБА МИ ВИКА СУТРИНТА ЧЕ СЪМ ТУЛУП ЩОТО СЧУПИХ ЕДНА ЧИНИЯ
  • 159 на виделото свещ не ще

    29 4 Отговор

    До коментар #46 от "ГЕРБ Народните милионери":

    Пропусна едно, съществено стъпало на смяната на властта.
    Цветелина Бориславова, онази неговата дружка от" Мулти груп- 2 ,"купи Си банк със посредничеството на Бойко Борисов, защо я продаде Костов, точно на Бойко Борисов?
    Иначе, коментара ти е убийственно точен!

    Коментиран от #183

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Мими

    11 15 Отговор
    Автора на статията е преписвал дословно от учебника! Замислете се и си признайте, не сме ли всички човеци точно такива! Само дето някои доста умело се прикриват!
  • 163 Мими

    6 17 Отговор
    Автора на статията е преписвал дословно от учебника! Замислете се и си признайте, не сме ли всички човеци точно такива! Само дето някои доста умело се прикриват!
  • 164 и друг път съм го писал

    18 3 Отговор
    Ще дойде време, когато сегашните политически лица и събития ще ги показват по NG и Histry в поредици, както за нацизма, наркомафиите и самолетните катастрофи. Децата и внуците ни няма да вярват какво поколение сме били.

    Коментиран от #167

  • 165 Христакиев

    10 11 Отговор
    Земята се е огънала от драскачи простаци
  • 166 незнайко6572

    15 3 Отговор

    До коментар #82 от "Даниела":

    Това не са обиди към Борисов, това е народната любов към Вожда!!
  • 167 ДО #164

    11 14 Отговор

    До коментар #164 от "и друг път съм го писал":

    Познавам В. Хадбийски, що за стока е. Защо не напише собствената си биография. Един поръчков драскач, озлобял с/щу неуспехите си. Днешното поколение, също искаме да знаем, що за страхливици сте били, когато вашите "соц."комунисти разграбиха д-вата, приватизираха си каквото и както им попадне, откраднаха спестяванията на родителите ни и пенсионният фонд, възлизайки на над 200 млрд. $. А вие професори, какво направихте? Протестирахте ли? Протестирахте ли за отровената земя с/щу ЧЕРНОБИЛ, които последствия изплащаме всички ние до днес? Криехме се като мишки от котки, спотайвахте се с робската си психика. Протестиращите ли, когато всичко се харчеше безотчетно? А днес, нагло лежите и пишете обидни квалификации. Светът е свърши, глупостта и простотията няма.
  • 168 Чума

    16 4 Отговор
    Запомни, хаджийски! Един истински ортодоксален нарцис от Греб няма нужда от душевност, камо ли от душевно здраве! При такива субекти всяка проява на душевност е противопоказна за упражняването на властта и усвояване на паричните потоци! На него му трябва само физическа кондиция, да плющи мас, да бъде прост и да раздава пари! Трябва ме джип, кугар и фалкон! Фалкона малко бракма, колесника му не се спуска или прибира, но има мигачи!

    Коментиран от #178

  • 169 Роки

    12 4 Отговор

    До коментар #103 от "SSss":

    Забрави само да споменеш към групата одобряващи подхода на бащицата и сюрията леки жени с влажен и копнеещ поглед! Те явно са една основна движеща сила и една критична маса,която е основен фактор,част от нея са въпросните"мисирки"
  • 170 Обективна

    10 17 Отговор
    Да,съгласна съм ,че ББ е нарцис.Че се хвали ,повече ,отколкото трябва.Че езикът му понякога не е според добрия тон.Но дотук.Кой от досегашните управляващи се е справил по-добре?И с какво е застрашено свободното слово? Фактът ,че има предавания като на Слави и Диков,че чете ми писания толкова обидни за ББ ,за какво говори?Забравихме ли Т.Живков?
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Роки

    2 12 Отговор
    Една от причините за това е, че батко ти е водач на най-голямата дясно-центристка партия, която е припозната от енп за съмишленик,от тук нататък всички евросредства потичат както и където трябва,за да бъдат разпределени тук от Него, благодарение на това средства получиха само печелившите направления,пък други като болници, учители и учни - кучета ги яли.Той просто ползва евро пари за да трупа имидж,ако се махне-държавата спира и дръпва назад, защото не всички лостове за контрол държи той и всички стари канали за работа за разсипани.Без него в държавата остават една сюрия редници които не знаят какво да сторят без своя генерал.Ако ББ беше председател на друга партия извън дясноцентристкото пространство просто нямаше да има никакъв шанс
  • 173 ДО 125

    12 15 Отговор

    До коментар #125 от "НОВ ПАСАЖ":

    Нищо от написаното не е вярно. 1. Единствените, без трудов стаж са Живков и Станишев, тъй като Сакскобурготски не е възпитаван да работи (оправи ви за 800 дни), Живков, по времето на когото се е харчело безотчетно и е бил обявен мораториум от Луканов. 2. Първата ЧОФ "ИПОН" бе създадена от ББ. Живков, страхувайки се за животът си, предпочете частната охранителна фирма. ББ винаги е работел. Фалшивата ти е информацията, не се излагай. Да беше създал и ти ЧОФ. Всеки пише каквото чуе, но никой не иска да носи отговорност. Отговорността е за силните и отговорни мъже, което не е присъщо за теб. Никой не те спира да развиваш бизнес, но много очакват някой да им дава, без да работят, присъщо за паразитите. ББ е отговорен и работохолик до днес. Това ви казват вашите "соц."комунисти, които сами не си вярват, но защо да не хвърлят стръвта на глупавите шарани. А ти, който с вещина описваш ББ, опиши ти какво направи в интерес на Б-Я? Той също е човек, като нас, със своите човешки греши, положителни и отрицателни к-ва, но действителността какво прави за Б-Я се вижда ясно. За разлика от вас, се раздава и не спира. А ти? Някаква отговорност? Освен клюки, разбирам, че друго не ти се отдава. Пишете си, каквото искате, той се доказа многократно и един ден, ще присъства в учебниците по история, като най-успешният бг премиер. Но ще присъства и историята такава, каквато е била, а не измислена от твоите соц.комунисти, каквато се е учила по времето на соца. Интересно, теб кой и с
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Сланинова

    9 2 Отговор
    Забравил е само да напише за кметя на симитли :D
  • 177 Крум

    4 1 Отговор

    До коментар #108 от "Ирина":

    И ти така.....пълен преглед ти трябва.
  • 178 ДО # 168

    11 13 Отговор

    До коментар #168 от "Чума":

    Защо не се кандидатира ти за премиер? Виж, колко вещо се изказваш. Защото използваш главата си, само за декоративно приложение към зад@ника. Всички сте яли филии с мас, по времето на СОЦА. Няма нищо лошо в това, но ви е срам да си го признаете. Защо се срамувате от времето на соца? Това сте консумирали всички по онова време. И ако не бяха ГЕРБ/ББ, с вашите "соц.комунисти" и до днес щяхте да си ги ядете. О, забравих за високите пенсии от 6-8$ по времето на Ж. Виденов и Румен ГЕЧЕВ, както и Видиновата зима с празните магазини. Щях да пропусна и прекрасният ЧЕРНОБИЛ, чийто последствия плащаме и днес. Със сигурност, сте обхванати от старческа деменция. Но днес, всички правите коментари, без да правите разлика м/ду фалшиви и действителни новини. Никой не пише, какви дългове ни завеща Живков и как с едноличното му решение, на 3 транша бе изнесен златният държавен резерв? Странно, че не пишете за доносниците от ДС, погубили хиляди мечти, надежди и с-ва. Как пропускате и за К. ИМПЕКСОВА, приватизираният от нея имот на Зимбабве и хилядите служители, оставила без препитание и пенсии, имотът на СТАНИШЕВ на брега на Женевското езеро, къщите-палати на Р. ГЕЧЕВ и Е. МИЛИОНЧЕВА? Забравихте ли за КТБ, фалирала по времето на ОРЕШАРСКИ, която бе пирамида за Тройната коалиция? Забравихте ли за ЕМЕЛ ЕТЕМ, по времето на която бе изпразнен държавният резерв? А техният финансов министър МИЛЕН ВЕЛЧЕВ, днес милионери, с хотели по цялото черноморие и имоти в чужбина? Всички милионе

    Коментиран от #180

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Хахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #178 от "ДО # 168":

    Поплачи си! Ще ти мине! Хотелите на Велчев са едни от първите, които се възползваха от програмата 60:40! Наред с тях са Шише Джам и Лудогорец. За умен като теб - толкова!
  • 181 ПОЗДРАВЛЕНИЕ

    8 11 Отговор

    До коментар #122 от "Антикомунист":

    Много точно казано. Изцяло те подкрепям. Криеха се като суеци, когато техните "соц."комунисти разграбиха и фалираха д-вата. Да си вдигат багажа и да си основате д-ва по свой вкус и който иска да ви управлява. Вземете си и крадливите приватизатори. Мълчаха като риби, когато им откраднаха спестяванията и пенсионният фонд, сега са първи в исканията. От кого искате, тези, които ви ограбиха не ви даваха. От този, за когото пишете обидни квалификации, от него ли искате? А къде е вашият пенсионен фонд? От него да ви дават. Разбрахте ли, колко струвате? Дали е Бойко или друг, как да се справиш с такова недъгаво племе? Марш за Русия, да видите какви пенсии получават там. До кога ще търпим и ще си мълчим, а те се правят, че не знаят, че пенсиите им идват от осигуровките на техните деца и внуци? Вие сте длъжници на младото поколение, което живее в отровената земя и търпи последствията от Чернобил! На вашите писания, дядо ми би казал "Гьонсурати" като видната приватизаторка К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, всички от ДС, заедно с простият и неграмотният им електорат.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 ДО 11

    6 11 Отговор

    До коментар #11 от "Тежко бреме":

    Тежкото бреме сте самите вие. Никой не може да ви спаси от собствената ви простотия. И аз ще повторя, прочетете 167, 173,181,178, дано ви се оправи деменцията, но едва ли. От постовете ви, си правя изводи, колко неграмотно и недъгаво племе сте. Не ви харесва ли, напускайте Б-Я и освободете младото поколение от себе си да работят за семействата, не за мързеливи търтеи.

    Коментиран от #189

  • 185 ОТ МЕН

    7 13 Отговор

    До коментар #6 от "Аз прочетох":

    Той постигна всичко онова, което ти, с промитата от соца глава, не можеш дори да си представиш. А вие червени, дебилни, диванни тролчета, колкото и да не ви е приятно, ГЕРБ и ББ ще побеждават, докато искат избирателите им. Набийте си го в тъпите глави.
  • 186 ДО ПЕНЧО

    7 5 Отговор

    До коментар #114 от "Пенчо":

    За коя интелигенция говориш? Тази ли, която разграби и приватизира д-вата? Кой е виновен, че сте прости по селата? Ако бяхте умни и интелигентни, нямаше да си изхвърляте хилядарките през прозореца на АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ? Това е вашата интелигентност!
  • 187 ИСТИНАТА

    9 17 Отговор

    До коментар #120 от "БРАВО НА ФАКТИ":

    Голяма отговорност е да подадеш оставка. И по време на служебното правителство, всичко беше ограбено. Когато ББ отново спечели изборите, започна от 0. Вероятно от възрастта, забравяш, как по времето на ОРЕШАРСКИ, фалира пирамидата КТБ, а след това под дъжд от яйца и щурмуване на НС, избягаха през задният вход. Бутаха се кой първи да се скрие в белите автобуси. Това ще се случва, докато не остане и помен от тях.

    Коментиран от #241

  • 188 Роки

    8 3 Отговор
    Само намазалите от властта могат да се радват,но това е до време, защото иде и техния ред,каква е файдата да споменавате миналото,като всички сте просто едно бездушно присъствие,жалко е че сега и трева не никне, просто всичко мълчи,в очакване на центи от Европа, която дава,ако иска,но няма връщане назад, всички пътища са отрязани, ще търпите.А господа знаещите да питам- като споменавате миналото къде бяхте,че не направихте нещо,така правят само съучастниците!
  • 189 ИСТИНА

    10 21 Отговор

    До коментар #184 от "ДО 11":

    Ако има някой за освидетелстване, то това си ти. Политиката е сложна, не е като да се занимаваш с клюки. ББ се доказа като успешен политик. А ти като какъв си се доказал? Червената ви партийка е фалирала. Така, че си стой на идването и си пиши в телефончето, тъй като при Живков, всички днешни удоволствия да ви липсвали. Някой от драскачите, да ми посочи 1 руска битова техника в домът си или 1 руски автомобил по улицата. Наслаждавайте се, държали са ви зад желязната врата толкова дълго, че робската ви психика, не се е променила. Жалко, че не сте си взели поука от миналото. Поздравления! ББ, Ген. Мутафчийски и целият щаб, имаха навременни и адекватни мерки и решения, относно обхваналата светът пандемия. По същият начин ли, бяхте предупредени за Чернобил? Факт е, че Б-Я е с най-малко заразени и починали. Как не ви стреснаха хилядите починали хора по целият свят. В Русия за 1 денонощие, 11000 заразени. Дори не си давате ясна с/ка, какво се случва. Вие сте неблагодарна паплач и не заслужавате нищо да се прави за вас.

    Коментиран от #206

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 ХАХАХА

    4 17 Отговор

    До коментар #10 от "как успя":

    Нещо си се объркал. Имате си Кауна, който упорито работи против интересите на Б-Я. На рамо до го носете, заедно с видната ви приватизаторка К. ИМПЕКСОВА, която успя да фалира и партията си. И то, не за първи път. Амбицирането ви да пишете против ББ, ясно показва, че Б-Я е в правилната посока.
  • 193 ХХХ

    7 15 Отговор

    До коментар #11 от "Тежко бреме":

    Правилно позна. Грабителската свита от БКП/БСП, която разграби и приватизира чрез РМД-та д-вата. Не пожалиха дори спестяванията и пенсионният ви фонд. И имате наглостта да пишете. Забравихте ли, че благодарение на Чернобил, земята е отровена, а последствията са и до днес. Колко бързо се забравя, но то е заболяването ви. Никой не може да ви прости за бездушието, което сте проявили, когато са разграбили и фалирали д-вата.

    Коментиран от #203, #240

  • 194 Беден българин

    13 6 Отговор
    Само оловото ще ни оттърве от това говедо борисов.

    Коментиран от #200

  • 195 112

    4 12 Отговор
    А как се казва заболяването критикувай много известния та покрай него белкем и аз стана такъв
  • 196 SSsss

    10 4 Отговор

    До коментар #191 от "Мира":

    Не се е паднал а вие го избрахте с поведението си да не гласувате.Ако бяхте гласували, избирателите с мешана скара и 300 000 мъртавци,нямаше да му стигнат да бъде нещо повече от пълнеж без право на глас

    Коментиран от #201

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Пъндиш

    3 3 Отговор
    Разбрах.Герб=Дс,милиц.Бсп=Дс,милиц.Дпс=милиц.и др.и др.все ДС милиц.Затова БББ печели и ще печели.Около 600000 хил.заинтерисовани да живеят добре и да няма наказания. А какво чака армията. Защо не защити останалите милиони? Чака мисии.трябват сопашко и калашк.има хил. Складове, после протести и разпуска на милиц. Това е
  • 199 Пъндиш

    4 3 Отговор
    Разбрах.Герб=Дс,милиц.Бсп=Дс,милиц.Дпс=милиц.и др.и др.все ДС милиц.Затова БББ печели и ще печели.Около 600000 хил.заинтерисовани да живеят добре и да няма наказания. А какво чака армията. Защо не защити останалите милиони? Чака мисии.трябват сопашко и калашк.има хил. Складове, после протести и разпуска на милиц. Това е
  • 200 Диде

    2 1 Отговор

    До коментар #194 от "Беден българин":

    Ами, ... - гръмне се!
  • 201 Диди

    3 1 Отговор

    До коментар #196 от "SSsss":

    Няма ненаказано добро, а и като се запознае човек с няколко мнения му стана ясно що за "хора" сте !?
    По-добре и по-човеци едва ли ще станете, но бъдете здрави (и не с без помоща на критикувания)!

    Коментиран от #226

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Азаз

    6 3 Отговор

    До коментар #193 от "ХХХ":

    Да беше само това и тогава - те с вирус в главите защото нито чуват, нито виждат само едно знаят - власт на всяка цена!
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Б. М.

    2 3 Отговор

    До коментар #189 от "ИСТИНА":

    Хайде сега Вие да ми отговорите кой и защо рестартира Турски поток и Белене?!?!?!?
    Ахаааа, Баце. Нали няма нищо читаво от Русия(СССР)?!?!?!
    Може би Б. Г. е най- големият РУБЛОФИЛ?!?!?.
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Азаз

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Next":

    Ей, дойдохте си на думичката. Явно това е целта на занятието, но надявам се, че не сте с напълно промити мозъци за да си вярвате, че ще "привлечете" съмишленици с разни надраскани неистини!
    Малко наивно, но се надявам поне да сте малко по-отговорни граждани и по- честни пред себе си и спазвате препоръките за здравословно поведение!

    Коментиран от #220

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Еий

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "ГЕРБ Народните милионери":

    Много компетентни хора, много ...?!!
  • 211 Диди

    3 0 Отговор
    Върнете умните си деца, които избягаха още щом се отвориха демократично границите на Бг ( не става въпрос за чадата на Партията, които единствени имаха право да учат и живеят в най- добрите точки по света) !
    Да, много е лесно да специалист по всичко и да си вечният критикари, но това не е признак, че си перфектният гражданин. А да си най и постоянно недоволен е признак за неудачник, за консуматор или за платен коментатор ...
  • 212 Явор

    7 3 Отговор
    Според Б.Б сме с най - добр тио здравеопазване, най - модернизирана армия,най-добре справящите сесе в Ковид, с най- ниска безработица...На практика сме най- бедни, най емигриращи, с най -окаяна армия и най-страхливи в света.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Д-р Хаус

    7 3 Отговор
    Най - после един честен коментар за новия култ към личността на първия ни държавен и партиен ръководител

    Коментиран от #221

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Д-р Гьобелс

    5 1 Отговор
    Тук цензурата ви е на завидно ниво...
    Ашколсун!
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 SSssss

    9 2 Отговор

    До коментар #201 от "Диди":

    Интересно от кои хора съм според теб и какво общо има това с написаното от мен.А то в прав текст е, че ако гласуват само 51% от населението, рискът да спечели мафията с купените гласове и измамата с 300 000 мъртви е много голям.Да си седиш в къщи и да си скубеш косите пред компютъра не носи нищо положително.Ако бяхте гласували на 100%,нямаше да ви краде 11 години доказан мафиот и неговата шайка от послушници.Ето,аз мога сега да седя прeд компа,но ще отида и на протеста,заедно с цялата ми фамилия.Искам да отстоявам позицията си а не да хленча само във форумите.
  • 227 Голгота

    2 8 Отговор
    Глупаци как ви се пишат такива обширни характеристики за всички които не харесвате Изберете си Нинова иза нея ще пишете същото.

    Коментиран от #228

  • 228 Роки

    4 2 Отговор

    До коментар #227 от "Голгота":

    Драга ми Голгото! За да ти отговоря изчерпателно кратко и ясно без никакви разтягани локуми,за да ме разбереш и ти,тогава знай от мен,че госпожа Нинова е типично същия герой като г-н Борисов, само че в женско тяло! Надявам се да не съм прав,явно ние българите си имаме една орисия -все такива управници и кандидат такива да ни се падат!
  • 229 Слави Славов

    7 3 Отговор
    Респект на автора за статията и за смелостта,докато 5 милиона стоят отстрани и чакат някой да ги спаси!Но уви"спасението на давещия се е в собствените му ръце",както казват.Надявам се само краят на недоразумението от Банкя да е сходно с този на Чаушеску!
  • 230 позиция

    7 1 Отговор
    Много добре и вярно написана статия. И аз се питам всеки изминал ден, докога ще търпим? Но от народ търпял 500 години турско робство какво може да се очаква? Робска психика естествено. Такова управление и такъв нагъл управник не би оцелял да речем във Франция. WELCOME TO BORISOVSTAN.....
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Котарак

    0 1 Отговор
    06.06.2020!!! Ако още има хора, които се мислят за такива!
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Дървени философи

    0 4 Отговор
    Започна да ни се повръща от интелектуални словоизлияния на псевдо интелектуалци. Има само един начин за смяна на властта при демокрацията и това са изборите, а те не никак далеч. Замислете се обаче и във вашите "преценки" да не се окажат грешни защото хората може пак да го изберат. Човек трябва да се замисли в преценката си когато тя се различава от масата хора дори те според него да не са интелектуално на неговото ниво. Пишещият да се замисли дали пък той няма това заболяване което ни внушава с такава увереност?

    Коментиран от #236

  • 235 Puma

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "В .В.":

    Нали бозук ли? Хаха точно!
  • 236 Puma

    0 1 Отговор

    До коментар #234 от "Дървени философи":

    Изборите винаги са били купувани ! Единствен изход е изхода навън!
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 локомотива

    1 0 Отговор
    БРАВО,точно ясно и абсолютно вярно написано,от мен ако можеше имаш 100 плюса.
  • 239 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Професор":

    Те там е грешката на повечето хора,и ни се вменява, че видите ли няма за кой. Ами може и да има, първо мафията да се разкара от управлението пък току виж и се появят и читави хора. Щото в сегашната ситуация няма как да стане, тулупа и шайката ще задушат всеки и всичко, което е против добруването им. Но виж, със сигурност няма да има промяна в правилната посока, докато си стоим на диванчето.
  • 240 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #193 от "ХХХ":

    Тъй, тъй, и сега що си мислиш, че са други на власт. А да, сега е и по зле, пазвантите на тогавашните са начело на държавата. А честито, щото ония може да са я фалирали, обаче тия ще я закрият.
  • 241 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #187 от "ИСТИНАТА":

    Я пак, по времето на Орешарски ли окрадоха КТБ? Боже, боже, вземи си версиите.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.