Last news in Fakti

22 Август, 2020 12:22 16 598 59

Подкрепа на ДПС за ГЕРБ е вредна за Сараите

  • дпс-
  • герб-
  • внс-
  • конституция

С отказа да подкрепят плановете на ГЕРБ, ако не симпатии, от ДПС поне биха си спестили допълнителна ненавист. Да не говорим за осигурения бонус при преговори за ново управление

Подкрепа на ДПС за ГЕРБ  е вредна за Сараите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера се появи информация, че ДПC нaй-вeрoятнo нямa дa пoдкрeпи прeдлoжeниeтo зa нoвa кoнcтитуция и cвиквaнe нa Вeликo нaрoднo cъбрaниe.

Eдин oт aргумeнтитe на Движението бил, чe тaкa прeдлoжeният oт Бoйкo Бoриcoв и ГEРБ прoeкт нe cъдържa измeнeния нa принципитe и филocoфиятa нa ocнoвния зaкoн нa държaвaтa.

В настоящата ситуация това ще е най-умното, което могат да сътворят от ДПС. За какво им е точно на тях Велико народно събрание и то точно сега?! Вдигнат палец от Сараите за идеята на ГЕРБ би навлякъл само негативи на партията на Сокола. И без друго край летния му дворец ври и кипи всеки уикенд. От ДПС никога не са действали прибързано и импулсивно, и всеки техен ход е обмислян внимателно, независимо дали се харесва или не.

В случая с хрумката за ВНС и нова конституция явно на Сараите не им е трябвало много време, за да оценят, че тяхна подкрепа за подобен акт може да навреди жестоко на ДПС. Особено в момент, когато нетърпимостта на обществото към някои от екстрите на партията, като Росенец и ТЕЦ Варна, са стигнали върха на кипене. Пък и на който му върви в играта, не меша картите. А на ДПС към момента му се получава всичко. Дали на избори за ВНС или за Обикновено народно събрание, тяхното не се губи. Електоратът им е сплотен и вотът му ще се възпроизведе във всяко гнездо.

А "благият" чичо Ахмед, който надникна по къси гащи от декоративния храсталак на имението си и разговаря спокойно с народа, иска да го възприемат именно така. Като кротък, диалогичен, мъдър и справедлив - нещо като Настрадин Ходжа на фона на останалите пишман хитри Пешовци. Защо да се качват в пробития кораб на ГЕРБ по подобие на Патриотите, за които ново влизане в парламента се очертава като пустинен мираж. Я се разграничи, докато е време от глупавата, че и неграмотно поднесена идея за оцеляване на Борисовата власт. Нали не смятате, че нова власт би разпорила хастара на ДПС и би затъкнала с тапа маркуча на благините им?! Абсурд.

С отказа да подкрепят плановете на ГЕРБ, ако не симпатии, от ДПС поне биха си спестили допълнителна ненавист. Да не говорим за осигурения бонус при преговори за ново управление.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 85 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвети Пеевска

    51 15 Отговор
    Докато ппГРОБ е във власта има смисъл! ;)

    Коментиран от #42

  • 2 дУган-ага

    79 18 Отговор
    Писна ми от гафовете на тоя толупЪ,смятам направо да го уволнявам.

    Коментиран от #39, #59

  • 3 Цвети Пеевска

    84 15 Отговор
    Излишъка е в шкафчето на господин Тиква
  • 4 да де

    88 14 Отговор
    Ако това е вярно тиквата няма друг избор освен да хвърли кърпата.

    Коментиран от #27

  • 5 Цвети Пеевска

    90 19 Отговор
    наистина в територията не е останал един гербер , който да има нещо в главата си! Нормално. Интелигентните хора не биха се вързали на номерата от селските вечеринки на дебеличкото момченце с филията с мас! Останаха само такива като вас, които се продават, но няма кой да ги купи.
  • 6 Vov

    70 12 Отговор
    За тях Гешев е в пъти по важен и значим от Тиквата, която вече е отписана.
  • 7 Хаджиментов

    35 42 Отговор
    Системата може да се смени само чрез Велико Народно Събрание. При предсрочни или редовни избори никога нищо няма да се промени. Вече 30 години се въртим в кръг и резултата е налице - системата генерира корупция, създаде мафия и олигарси, а съдебната система е корумпирана, политически зависима и на практика неработеща за "едри риби".
    По отношението към този въпрос може да се разбере кои политически сили и партии искат запазване на статуквото и съответно да използват в свой интерес всички недъзи на системата и конституцията и кой иска истинска промяна и по-добро бъдеще за България и хората.

    Коментиран от #17, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да бе

    43 16 Отговор
    И Гешев ще си иде, за тях е важен поста му не той.Тоя глупендер осира всичко до което се допре и им носи само негативи в пазарлъците и с руснаци и с американци.Ще го направят кочияш на файтона на Доган или пазач на паркинга на Прасето в Хотел Берлин!

    Коментиран от #15

  • 10 ЛИЛИ

    44 16 Отговор
    ГЕРБ И ДПС МАФИЯ И КРАДЦИ
  • 11 Чук и Гек

    52 15 Отговор
    Не вярвайте на ДПС! Ще постъпят както им е изгодно, а за тях е изгодно Главуня да е много объркан, уплашен и притиснат и да прави каквото му разпоредят! Иначе, Доган преди време каза, че бъдещите поколения ще ви се чудят на акъла и няма да ви простят, че сте позволили България да се управлява от толкова прост човек!
  • 12 войводата

    42 24 Отговор
    ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИЙЙ ВЪН ОТ ВЛАСТА ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВАТА
  • 13 мишо

    10 2 Отговор
    Накрая да не стане така да се надцакваме

    Коментиран от #57

  • 14 Иво

    25 46 Отговор
    Професор Д-р Ахмед Доган едва ли ще рискува да играе с комунисти и проруски партии. Ние сме членове на ЕС и НАТО. Ще изпуснем милиарди финансиране. Все пак Доган е най умния политик в България.

    Коментиран от #23, #51

  • 15 Хаджиментов

    42 34 Отговор

    До коментар #9 от "Да бе":

    Искат да сменят Гешев за да освободят червените олигарси, които той подгони, да се върнат Божков и Цв. Василев в България и да се свалят обвиненият от съветниците на Радев. По техни предложения той е вършил услуги на различни бизнесмени и със сигурност това не е било заради черните им очи. Да припомня, че исканията за оставката на Гешев започнаха след ареста на съветниците му.
  • 16 Петър

    14 3 Отговор
    Цялата статия става безмислено да в четем,само като си спомним че елетората слуша само Доган каквото и да казва той .Явно автора на статията е искал да стане пожелателна и нищо друго
  • 17 Именно,

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджиментов":

    Удовлетворява ги досегашното ротационно управление на червени или техни сателити, било те сини или дпс сътрудници на дс
  • 18 Каквато и да е Конституцията

    21 14 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджиментов":

    простащината на герберастите ще продължава. Лъжата е лъжа по всяка Конституция, завистта към по-умния и по-образования - също.

    Коментиран от #25

  • 19 ПЕНКО

    10 17 Отговор
    " Интереса клати феса " !!! За ДуПиСе е изгодно да подкрепят КОНСТИТУЛЕЙШЪН , а не загиващата -Бее Си Пи !!!! ТРЯБВА НИ СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ !!!!!!!!
  • 20 По отношението към ВНС

    21 4 Отговор
    Става ясно кои са за промяна и кои искат да се запази статуквото, възползваме от сегашната конституция и неработеща съдебна система в полза на олигарси
  • 21 вввш

    18 1 Отговор
    Отказът на ДПС не е официално потвърден. Още колко политолози, социолози, ...олози ще се упражняват да анализират, прогнозират, предсказват кое, как, защо?!
  • 22 Българин

    8 1 Отговор
    Ганев, казва се хитър Петровци. Научи българските приказки и тогава разказвай твоите.
  • 23 Спас безделника

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Иво":

    Беше! Вече е много зависим, при това от противостоящи сили! В общи линии чака го съдбата на Боко, но на друг фон
  • 24 Първанов

    22 5 Отговор
    ДПС е етническа партия и трябва да бъде забранена.
  • 25 Хаджиментов

    19 8 Отговор

    До коментар #18 от "Каквато и да е Конституцията":

    При едни свестни закони и работеща съдебна система няма да има такива като ГЕРБ, ДПС, Доган, Пеевски, олигарси, лобисти и т.н.
    Затова, обаче са нужни реформи, които не могат да станат в обикновено НС.

    Коментиран от #43

  • 26 колю

    9 2 Отговор
    Милечо.кого подрепя дпс.се видя на последния вот на недоверие.
  • 27 7777

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Ами има. Ще си изкара мандата до край
  • 28 Интереса

    13 2 Отговор
    Интереса клати феса.ДПС си имат свои националистически искания, които могат да изтъргуват с предателя, който иска да оцелее и евентуално по подобие на Ердоган да стане президент през задната врата - не избран пряко от народа, а от корумпирани и опитомени депутати!
  • 29 пенсионера

    16 3 Отговор
    тоя лалугер дето се подава от храсталака по едо парче баница и по един сладолед ще почерпи ли ???
  • 30 Балъка BG

    18 4 Отговор
    Скалъпен театър с предварително известен резултат.Няма ляво и дясно ,всичко е лапаница на държавни и евро пари.Бас ,че това с нова конституция е само театър и няма да има 120 гласа подкрепа , предварително е спазарено.
  • 31 Wegs

    26 0 Отговор
    Със своите 25 депутати ДПС до кога ще е фактор в България? Смешно е защото никъде по света го няма това нещо със една шепа депутати всичко им се поднася на тепсия срамота хора събудете се...
  • 32 Василева

    19 8 Отговор
    ДПС гласува за Радев ,управлява три пъти в коалиция с БСП,при последният вод на недоверие гласува като комунистите.Защо забравяте да споменете тези неща?

    Коментиран от #35

  • 33 Майна

    13 7 Отговор
    ДОГАН ЩЕ ПРОЯВИ МЪДРОСТ..
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 А вие Василева

    7 10 Отговор

    До коментар #32 от "Василева":

    А вие Василева, защо забравяте, че след като Борисов и Местан пиха заедно кафе по време на протестите срещу правителството на Орешарски, ДПС свали коалиционното правителство с БСП през 2014г. и Доган и Пеевски много се сближиха с Борисов и кооперативно оглозгаха остатъците от КТБ! Оттогава датира колаборацията на ДПС и Борисов и разделението на БСП с ДПС!
  • 36 Ения

    7 6 Отговор
    Защо оплювате решението на ДПС.Вместо да поздравите ръководството им за това,ако е окончателно разбира се?
  • 37 Тошко

    19 6 Отговор
    С ДПС или без ДПС, ГЕРБ с този стратегически ход, вече си осигури, че избори ще има НАЙ - рано през края на м.Март! Което означава победа и ЧЕТВЪРТИ мандат спечелен с машинно гласуване!!!! Дистанцията от ДПС помага на ГЕРБ много повече!

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кораба на управлението е здрав !

    14 10 Отговор

    До коментар #2 от "дУган-ага":

    Според Барометър България: ,,над 60 не одобряват протестите,70% не искат предсрочни избори". Според мен ДПС са дипломатични и ще вземат своето решение в последния момент. Финансовия рейтинг на България е стабилен : Б Б Б.
  • 40 Силна и стабилна държава е България

    11 9 Отговор

    До коментар #37 от "Тошко":

    И във следващия парламент (4 партии ще влязат)ПАТРИОТИТЕ ще са в управлението, затова ДПС много завиждат.
  • 41 Комунист власт не дава без кръв, за жало

    15 14 Отговор

    До коментар #38 от "Вида":

    Радев, вдигай белия байрак ! Искаме да продължим да живеем спокойно ! Сто години социализъм СТИГА ! Децата ни не случайно отиват в страни без този порочен строй.
  • 42 Наташа Винокурова

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Цвети Пеевска":

    Объркали сте се. Г-н Доган няма манталитета на останалите почти паднали политически лидери. Прави точни прогнози и изказвания, които кратуни няма как да разберат
  • 43 ИСТИНАТАИЧ

    10 9 Отговор

    До коментар #25 от "Хаджиментов":

    Пропусна БКП/БСП, тези, които разграбиха, приватизираха чрез РМД-та, откраднаха спестяванията и пвнсионният фонд, създадоха олигарсите, които 30-тина г.ги финансират. Да не говорим за фигуранта, който не е направил нищо смислено за Б-Я. Фигурантът, който нагло лиши Б-Я от предложените комисиони за д-вата от руският Газпром. Същите бяха предложени и на Румъния, но те си я получиха. Така се мисли за икономиката на всяка д-ва. Докато Фатмакът, търговецът на валута и др.от безморалната червена грабителска партия веят трибагреник на Шипка, Турция откри газови залежища в Черно море. По същият начин, Румъния също се освободи от руска зависимост. ВБ-Я ББ започна, но простолюдието започна да протестира. Що за д-ва сме? Вместо да се освободим от руската газова зависимост, ние спъваме пробите и протестираме. Това е за нас, за Б-Я, деб@или! Хубаво гледате Германия, Италия, Франция и т.н., но при нас първо трябва да се отървем от заразеното комунистическо зло, да променим развитието на тези, останали в 90-те. Да си спомним Виденовата зима, празните магазини, пенсии по 3$, 1$=3000 лв. Това ще ни донесе Фатмаков. Нищо добро не ни чака с човек, зависим от Русия, егото му по-важно от Конституцията, обградил се с мутри от СИК и МУЛТИГРУП, ръка за ръка с олигарси+% от боклука на Бобокови. Сега разбрахте ли, кои стоят зад складираните боклуци в Червен Бряг и др. Огледайте се, Мутрите са в президентството! ВЪН на Парашутиста от Президентството! Да запазим Б-Я, която е в прави
  • 44 АНОНИМЕН

    9 4 Отговор
    Само да попитам, в Турция има ли българска партия! БКП/БСП и ДПС, трябва завинаги да изчезнат от НС. Помислете, М. ГАЛЕВА, Хр. БОЙКИКИЕВ, чалгата СЛАВИ, това ли е вашата представа за новото? Щом сте опряли до тях, много сте жалки. А от тях, кой ще ви отърве?
  • 45 ПЕЕВСКИ И ТИКВАТА В ЕДНА КИЛИЯ

    9 7 Отговор
    ДОГАН И СТАЛИН ДОСТА СИ ПРИЛИЧАТТКЪМ ГЕНОЦИДА КЪМ СОБСТВЕНИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ
  • 46 Аз, врачанката

    6 4 Отговор
    До коментар#12-Войводата.А къде пропуснахте и комунистите? Заедно с турчолята и гербовистите и те са за боклука.
  • 47 ТРЯБВА СИ ПОМОЩ

    13 4 Отговор
    НА РАДЕВ НЯМА ДА МУ Е ЛЕСНО СЪС СПИСЪКА НА КРАДЦИТЕ ОТ НЕГОВАТА И ОСТАНАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИ ПАРТИИ !
  • 48 ДААААА

    7 0 Отговор
    СНИМКАТА НА ДОГАН СТАВА ЗА СТЪЛБ
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ДОГАН КЪДЕ Е

    0 3 Отговор
    Ниe мoжeм дa ceднeм и дa гoвoрим (c Acaд) зa прeхoдa. Прeхoдът мoжe дa бъдe улecнeн. Нo ниe вярвaмe, чe нитo кюрдcкитe бунтoвници, нитo Иcлямcкa държaвa, нитo Acaд имaт мяcтo в бъдeщeтo нa Cирия."
  • 51 За Доган...

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иво":

    За умен , НЕ Е ! Но е Голям Тарикат и Нелоялен
  • 52 пророк Исай

    3 0 Отговор
    Корабът потъва , плъховете се спасяват , НО къде в този океан от фекалии ???
  • 53 Гост

    1 6 Отговор
    51. Доган е най-мъдрия и умен. Скримен, не парадира, не дразни. Почерпил ги е със сладолед. Турците са много по-добри от българите. Българина, ако не ти направи зло, той не може да заспи. Доган има млади хора много заслуги. А, беше красавец, много възпитан. Много българи, турци, помаци, цигани стоим зад философа доктор Ахмед Доган. Много строи, много го обичат всички. Кой харесва мързел шопски. От смесените региони - н и к о й. По шапките българина не сваля на дпс, а на герб скали. Питам бг един ден, защо.. Почба да шикалкави.. Кой за кого. Велик е Ахмет Доган, млади хора. Нашите навън също го харесват. И така трябва. Да не се делим..
    Баба фатме заколи бика, яде и пие барканица и пра на доган хабер.
  • 54 Цъ цъ цъ

    4 0 Отговор
    Тоя и съмишлениците му, вече приличат на ходещи некролози. Очевидно потомството им е най - големия проблем, днес и утре. По един или друг начин, трябва да ги няма тук... така нас ще ни има.
  • 55 А бе плашипутарници

    5 4 Отговор
    Оставка веднага кретени
    гербави тъпи!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Стратег

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "мишо":

    Ало,"тулупи"!! Подллоги на Боко Простака!! Нещо да кажете по въпроса?? Тиквата и простата кърджалийска п...тка щели да правят нова Конституция!!! Ха ха ха ха!!
  • 58 Друг специалист

    2 0 Отговор
    Нещо повече: Към Тиквата,ПКП..тка се присъединил и Барни Ръбъл!!! Хи хи хи хи!!
  • 59 ИВАН ГЕОРГИЕВ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "дУган-ага":

    Мюсюлманите в България са единни.Ние християните трябва ЗА БЪЛГАРИЯ ДА СМЕ ЕДИННИ.НОВИ ИЗБОРИ.МАНДАТНОСТ.ЗАДЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ.КОЙ Е ПОВЕЧЕ ОТ НАС В БГ. ПРИЯТЕЛИ ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО.