Last news in Fakti

31 Август, 2020 17:46 61 865 185

Гражданин пред ФАКТИ: За 34 лева глоба са ми нанесени повреди за хиляди евро

  • скоба-
  • център за градска мобилност-
  • синя зона-
  • софия

"Не претендирам, че са ме глобили – бил съм в нарушение, наложили са ми глоба, разбира се. Претендирам, че са ми нанесли щети, защото не знаят как да си вършат работата“, казва Серафим

Гражданин пред ФАКТИ: За 34 лева глоба са ми нанесени повреди за хиляди евро - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В събота Серафим паркира колата си в района на Народния театър „Иван Вазов“ в София. Не вижда знака за “синя зона” и оставя колата си без да изпрати съобщение за таксуване. Разбираемо, намира колата си със скоба. Намира я обаче, по думите му, още със счупен преден мост и повредено дясно огледало, обърната в другата посока.

Момчета от близко заведение излизат и му казват, че от Центъра за градска мобилност дошли с паяк и преместили колата на другата страна, за да сложат скобата. „На точно този модел Мерцедес не могли да му слагат скобата както съм паркирал, трябвало да обърнат колата“, казва ни Серафим.

Бързо след откриването на скобата, Серафим установил повредата в колата си, която твърди, че е нанесена при вдигането на автомобила с паяк с цел обръщане. Казва, че при паркирането колата била в изправност. Със същата кола в същата събота вечер – около 20:00 часа, Серафим трябвало да пътува към Гърция, за да прибере семейството си от там. В крайна сметка семейството му се прибрало с братя на съпругата му.

Серафим позвънил на оставения номер и служителите на Центъра за градска мобилност дошли, Серафим платил глоба в размер на 34 лева и скобата била свалена. Не му обяснили какво се случило с автомобила му и затова Серафим повикал полиция. „Викнах полиция, дойдоха трима полицаи. Единият се опита да запали колата и каза: „А, вярно не пали“. Дали ще ги разказвам, ако мога да я запаля...“, казва той.

Серафим е бивш полицай и казва, че знае правата си. „Не претендирам, че са ме глобили – бил съм в нарушение, наложили са ми глоба, разбира се. Претендирам, че са ми нанесли щети, защото не знаят как да си вършат работата“, каза пред ФАКТИ той.

„Когато съм нарушител, когато съм в нарушение – нека да ми вдигнат колата с паяка и да я откарат принудително, не да я чупят. Аз работя с тази кола, изкарвам си прехраната с нея“, допълва той и пояснява, че в момента работи частно в строителството. Придвижва се с колата си от обект на обект и я използва всекидневно. След разговор с оторизирани сервиз Серафим получава информация, че ремонтът на автомобила му ще струва около 5 хиляди евро.

„Изкарвам си прехраната с тази кола и съм спестявал за нея три години, докато работех в Германия. За тези 34 лева глоба за сваляне на скоба те са ми нанесли повреди за хиляди евро“, казва той.

Серафим има гражданска отговорност, но когато се обадил на застрахователя си ОЗК, му казали, че не могат да му помогнат. „Казаха, че ситуацията е от правен характер, да вървя да съдя“, казва той и допълва: „Хубаво – ще се съдим, ще ги осъдя за 20 хиляди лева, но това ще е в бъдеще и няма да мога да използвам колата си например две години, защото не мога да си позволя да ремонтирам всичко, което са повредили“.

След като оставя колата си на мястото, където тя е повредена, Серафим се връща при нея около 08:30 часа днес и я открива с нова скоба на една от задните гуми. Казва, че бил оставил на предното стъкло бележката от предишната глоба, но явно това нямало значение. Връща се, защото най-накрая открил частен паяк, който може да превози колата му до оторизирания сервиз.

„Няма да платя глоба втори път“, категоричен е Серафим. „Колата ми е там, защото не мога да я преместя“, казва той, а причината за неспособността му да я премести е заради повреда. Серафим подчертава още, че паякът ще му струва 200 евро.

Колата на Серафим остава паркирана и със скоба. „Синята зона“ ще приключи довечера в 19:30 часа, когато предстои принудително преместване на колата и откарване в паркинг. За да вземе колата си от там, Серафим трябва да плати още глоби. „Довечера няма да позволя да ми преместят колата в принудително“, категоричен е Серафим.

Серафим е разочарован от отношението към себе си, от факта, че в събота и неделя нито една институция не е била на разположение, за да му помогне по някакъв начин, от факта, че служителите на Центъра за градска мобилност са свикнали „нещата да се случват така“ и не се притесняват.

„Гласувал съм за Борисов и за Фандъкова, защото съм мислел, че могат да си вършат работата, а то…“ казва Серафим и разказва какво било отношението на служителите на Центъра за градска мобилност по случая – казали му да си плати глобата, пък жалбите и делата били в бъдеще.

Свързахме се с Центъра за градска мобилност за коментар относно случая. Обяснихме за какво ги търсим и какво се е случило със Серафим на една дама, която отговори на телефона за въпроси относно „Паркиране и мобилност“. Въпросната дама ни прехвърли към господин, който отговаря на телефона на отдел „Жалби“, който учтиво ни изслуша, обяснихме, че не подаваме жалба, а искаме информация, коментар, съдействие, бяхме прехвърлени към хората, които отговарят на телефона на отдел „Паяк“. Хората от отдел „Паяк“ нямаха възможността да изслушат коя съм и какво искам от тях, защото затвориха.

Господинът по телефона на отдел „Жалби“ на Центъра за градска мобилност обясни, че до 7-8 работни дни ще излязат снимките от принудителното преместване. Аз обясних, че преместването е извършено единствено на място. В отговор бях прехвърлена към отдел „Паяк“. Не е съвсем ясно дали снимки ще има, поне това виждам аз в тази реакция. Разбира се, може да не съм права.

Когато говорихме за последен път със Серафим, той ми каза, че колата му е все така блокирана в района на Народния театър, все така със скоба, паякът е все така неспособен да я натовари със скобата, той все още трябва да плати 34 лева, защото автомобилът му е аварирал там след неустановена към този момент повреда и все още трябва да пътува към родителите си идващия уикенд. Как и дали – към този момент не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 176 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    485 149 Отговор
    Бивш полицай - Бог забавя, но не забравя! А сега спомни си какви си ги дробил и защо ти се случва това!!!

    Коментиран от #59, #62, #65, #118, #165, #183

  • 2 Гост

    368 149 Отговор
    Още един ревлю не знаел , че в центъра на София е синя зора. Нали има пари да ходи да си го оправи, нали е бг тарикат.
  • 3 Серафимчо

    284 93 Отговор
    Ходи паркирай така в Анадола.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Поуката !

    650 104 Отговор
    Всички гласували за Борисов и Фандъкова извадихте ли си поука ???

    Коментиран от #68, #87, #121

  • 6 Емил

    223 23 Отговор
    Илианче, добре си се ориентирала - така и така нямаш талант за писател, поне осребри позицията си! Тия с паяците нанасят далеч по-големи щети!
  • 7 Кмета

    104 141 Отговор
    Никва повреда на колата нема. Тоа е поувредил и сака общината да плати за,ремонта. Тоа да не е от Банкя а?
  • 8 Чук Ундуров

    255 22 Отговор
    Ами да ги съди, има си експерти, да оценят щетите и да си търси правата по съдебен път

    Коментиран от #45

  • 9 С 200

    219 49 Отговор
    ОПГ ГЕРБ - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !
  • 10 Borislav Попович

    318 58 Отговор
    Щом си гласувал за Боко Тиквоча и Фандъка, какво се оплакваш?
  • 11 минчо

    168 37 Отговор
    Това е наградата да караш кола в България
  • 12 Обективен

    414 44 Отговор
    Как може да сте толкова злобни бе. Вие сте гадини. А тая държава е долна. Тая институция Градска мобилност работи само за да рекетира.

    Коментиран от #14, #20

  • 13 варненец от габрово

    215 95 Отговор
    Не са ти виновни нито Борисов нито Фандъкова,тъпак щом си бил полицай и познаваш добре законите значи знаеш къде си паркирал.Нали трябва да се направиш на баровец.Така че ще плащаш.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Чук Ундуров

    130 32 Отговор
    На мен ми бяха сложили скоба на лагерната количка и ми бяха изкривили полуоската и сервото и после заведох дело и ми платиха всичко
  • 16 КОНТРАТА

    110 83 Отговор
    Счупил му изгнилия мост! Паяка няма как да ти счупи моста.
  • 17 Реалист

    159 19 Отговор
    Бааа специалния мерцедес:) не могат да му сложат скоба:)
  • 18 Ама

    164 23 Отговор
    Как се чупи преден мост при преместване?????

    Коментиран от #157

  • 19 Valio

    173 48 Отговор
    Другия път пак гласувай за самоковската пача и тиквата от Банкя и няма да имаш^проблеми".......
  • 20 смях

    165 55 Отговор

    До коментар #12 от "Обективен":

    Не съм чул някой който паркира според правилата да се оплаква от Градска Мобилност. Защо ли само тарикатите които не си плащат зоната и се паркират на забранени места се оплакват?
  • 21 един

    138 45 Отговор
    Следващия път пак гласувай за Фандъкова и Борисов, умнико!

    Коментиран от #22, #174

  • 22 ха ха

    117 58 Отговор

    До коментар #21 от "един":

    щото ако беше гласувал за БСП сигурно нямаше да му натресат двойна на тая глоба и скоба..
  • 23 Гарантирано от герб

    131 51 Отговор
    Гласувай отново за ГЕРБ - Крадеца борисоФ и Крадлата фандъкова и те ще решат проблема ти с още Неправди и като те ограбят още повече !
  • 24 Прованс реге

    71 27 Отговор
    Яко джелати даскалицата софияндурниците..
  • 25 Krumov

    155 12 Отговор
    Тарикати много мислят си че като паркират с предна лява гума плътно до бордюра скобата ще му се размине.
    Сарафим най-вероятно и ти си паркирал така и затова е дошъл паякът да завърти автомобила.

    Коментиран от #36, #92

  • 26 Ама

    112 15 Отговор
    Сериозно питам!
    Тия паяци, хващат колата от двете страни а не от към моста!
    Как така са го счупили?!?!?!
    За огледалото ясно!

    Коментиран от #31

  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 41 Отговор
    работа на хунтата герб
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    60 42 Отговор
    дело на мутри от герб
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    55 38 Отговор
    сигурно са го рекетирали и той отказал да плаща данък спокойствие и ето ви резултат мутра кръв повръща пари не връща

    Коментиран от #37, #61

  • 30 Главата не е за украса

    98 29 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: „Гласувал съм за Борисов и за Фандъкова, защото съм мислел, че могат да си вършат работата, а то…“ казва Серафим"...
    Още гласувай за престъпника борисов, още. Малко са ти премеждията с тях, още може...
  • 31 rereвед

    90 16 Отговор

    До коментар #26 от "Ама":

    Изтървали са колата като са я сваляли най-вероятно. Да си провери геометрията човека, че може да е тоталка.

    Коментиран от #33

  • 32 манго

    106 10 Отговор
    Сигурно е имал някаква МВР лепенка или шапка отзад и се е надявал че ще му се размине.
  • 33 Ама

    61 15 Отговор

    До коментар #31 от "rereвед":

    Те ако са я изтървали, щеше да има смачкани ламарини!
    А той казва че няма!
    И отстрани на снимката не се вижда!
    И пак - да са я изтървали - как се чупи мост толкова лестно?!

    Коментиран от #67

  • 34 дявола

    65 10 Отговор
    Ето едно неправилно паркиране до къде води.Няма какво да се оплаква защото няма на кого ,иначе за глобите му обръщат внимание
  • 35 За кого

    29 22 Отговор
    е гласувал? Що ми трабваше!
  • 36 Гост

    72 7 Отговор

    До коментар #25 от "Krumov":

    И ако е паркирал по този начин как ще го вдигнат и с паяка за го изместят?
    А и паяк идва за да местят кола и да и сложат скоба ми е нещо много нерентабилно.
    Всичко както се казва е за пари,да има за какво да си плащаме,че държавните институции работят яко и заплати им трябват на служителите.
  • 37 Тъп

    17 7 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много си готин.
  • 38 Дездемона

    59 15 Отговор
    Ръчичките да им изсъхнат, злодийка да не могат да лупнат тея мизивири от "Градска мобилност"!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЦГМ

    59 10 Отговор
    е поредната язва на СГО. Да не дава господ да си имаш работа с тях. Калинка до калинка...
  • 42 волен сидеров

    48 17 Отговор
    СЪД ДО ДУПКА ,АКО НЕ ПОМОГНЕ ИЗДИРВАШ ГИ И ЕДИН ПО ЕДИН ЗА УРОК
  • 43 qwerty

    62 4 Отговор
    Серафиме, да не си тоя с наточения и облепен с фолио-графит мерцедес amg63gt, който паркира почти всеки ден до входа на “Синия лъв”, че гледам днес някакво порше се беше наместило на това паркоместо?
  • 44 Софиянец

    68 15 Отговор
    Зоните са кражба по голяма от КТБ а парите отиват в дясната ръка на ББ - МАДЖО но на никой не му прави впечатление

    Коментиран от #50, #53

  • 45 Дълбоко Виждащ

    30 15 Отговор

    До коментар #8 от "Чук Ундуров":

    Да се съдиш с държавата???Многоо наивно!Излишен разход на пари и време!

    Коментиран от #49

  • 46 Илиян

    58 21 Отговор
    Толкова изсмукана от пръстите статия не бях виждал. Абсолютна измислица. Не сте факти.бг, а майстори на късия разказ. Дано от Центъра за градска мобилност да се сетят да ви осъдят за клевета.
  • 47 Ооо

    61 6 Отговор
    Вместо скоби 1 могат само фишове да лепят.. не виждам какво им пречи. В Пловдив доста често така работят..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Чук Ундуров

    34 5 Отговор

    До коментар #45 от "Дълбоко Виждащ":

    Що си мислиш така? Те пандизчиите съдят България в Страсбург, хем са с ограничени права...
  • 50 А не така

    29 19 Отговор

    До коментар #44 от "Софиянец":

    Маджо си е наш спонсор, честен протестър!
    Питайте Пинокио ако не вярвате!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Върви ли протеста

    26 2 Отговор
    За кои по-точно гласуваме 30 години?
  • 53 Некой

    39 8 Отговор

    До коментар #44 от "Софиянец":

    Пич адски си прав!Земат се кинти бедава.Плащаш си данък в общината,ислед това цакаш за да си паркираш.
  • 54 ежко

    46 18 Отговор
    Другият път пак гласувай за Борисов и Фандъкова!Или смяташ,че като си гласувал,ще ти възстановят щетите от раз?Плиткоумие полицейско...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Боби

    27 10 Отговор
    Колко пък толкова ремонт,да не си със совалка.
  • 57 Г. Боевски

    49 6 Отговор
    В нормалните държави нещата щяха да протекат по следния начин: Серафим вика полиция и завежда жалба. Господата от градска мобилност казват, че преместването няма как да направи така, че автомобилът да не пали. Господинът отива на експертиза, която казва дали повредите (преден мост, двигател) могат да бъдат причинени от кран тип "паяк" и в зависимост от резултата й завежда дело срещу "Градска мобилност" или си трае и ремонтира колата. Като цяло дейността по преместване на МПСтата трябва да се извършва стандартизирано и с високо качество, защото иначе Градска мобилност ще губят много пари от дела. Като цяло банални софийски битовизми, в които прозира откритието на топлата вода и гражданското право (засега все още в БГ са на ниво "звъним на човека от фирмата").

    Коментиран от #158

  • 58 хехе

    57 14 Отговор
    Бивша кука, която не знае къде е синя зона... АХАХХАХАХА, тарикатчето сега му е кафа че са му почупили мерджана, купен не знам как си - сигурно със спестявания че те у МеВеРето се славят като Цецо Рапона с богати тъщи...

    Коментиран от #136

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 До Серафим

    35 11 Отговор
    Те не си вършат работата, а ти как свърши твоята, че си нахален да даваш оценка на другите?! Невиждаш знаците или не ги познаваш, което е предпоставка за ПТП , съответно трябва да ти бъде отнето свидетелството за управление на МПС !

    Коментиран от #80

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Умен по цялата глава

    63 6 Отговор
    Е този хитрец ви пусна по "пързалката" всички ,дето на челата ви Пише "скиор".. Паркирал в Зона повредена трошка и иска да си купи нова кола за сметка на Общината.Как няма да иска да запали от преместване с паяк бе...Как ше се счупи мост от преместване....Хахаха Направо ни взе за Скиори всички....Плащай си глобите,викай си репатрак и откъдето си...Там...50 лева е аварийно преместване с Репатрак в рамките наСофия до сервиз....Не ни пускай по тъча...Миналия месец късах пистов ремък и до сервиза толкова ..50 лева...200 евро...Я у лево,читак...

    Коментиран от #100

  • 64 Така е

    41 3 Отговор
    ТЪПАЦИТЕ , КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ ИМ СЕ СЛУЧВАТ ПОДОБНИ НЕЩА, ПЪК ЗА КОЙ СИ ГЛАСУВАЛ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ !
  • 65 Ъхъ

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Не съм сигурен, че не забравя. Ако тръгна да мисля колко папл.ч не са си получили заслуженото приживе, няма ми стигне времето.....
  • 66 MGewehr

    22 5 Отговор
    Така се решават радикално проблемите с тези дето "невиждат" знаците и законите!
  • 67 Criminal

    9 12 Отговор

    До коментар #33 от "Ама":

    Колата е нова, там носачите и гредите към които се закрепят са по меки с цел омекотяване на удар при ПТП ........ С очите си видях CLS на Рогошко шосе в Пловдив след дупка/а там нямат бягане всичките/беше изместил носача с 5см назад................
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Перо

    34 6 Отговор
    Аз не разбирам защо тоя прост,бивш мутренски полицай претендира за обезщетение към застрахователите,когато вината е негова. Селяндур ли е,че не знае каква зона е там и как се процедира за паркиране там,има знаци с номера на СМС. Да съди общинската фирма,ако може да докаже вина,също има вероятност да е сервизна лъжа.
  • 70 Токо

    48 4 Отговор
    Абе тука нещо ми мирише на инсценировка някаква ! дрън дрън ... точно на този мерцедес не можели да сложат скоба ... ала бала и три потокала . Къде в центъра София се паркира без пари ??? Та не видял знака ? Сложат си по една полицейска лепенка и си мислят , че са може да спират и в двора ми .
  • 71 сарафине сарафинееее

    34 8 Отговор
    на разбрах какво общо има скобата със предния мост.сарафине във българия още сме на левове не на евро.поредния гиганин който работи във германия и е забравил местната валута
  • 72 Петър Петров

    27 12 Отговор
    Дори не ми се вярва какво чета!!!Липсата на гражданско общество и интелект отдавна са налице!Само не мога да си обясня,повечето безделници пишешти(може и аз да съм такъв)тук,вечер,пиейки ракията си в кварталния трафопост,са опозиция и знаят всичко,а когато един човек се оплаква от безчинствата на СО,го плюят!?За това няма и няма как да има рестарт на системата,защото голяма част от хората нямат съвест и солидарност,чест,и достойнство!Пожелавам скоба на всички негативисти,да видим какво ще кажат после!На останалите,успех!

    Коментиран от #85

  • 73 Перо

    22 8 Отговор
    Ами да го направят като в САЩ: Три глоби по $ 250,през 30 мин.,после паяк и плащане за транспорт,принудителен паркинг и др.такси и накрая ще му излезе на тариката,по-евтино да си продаде новия внос да покрие разходите. Ако до 2 седмици не се плати всичко - съд,конфискация на МПС и проблеми с книжката. По-нататък става финансово и данъчно престъпление за затвор.
  • 74 КОЙ ТОЙ

    25 6 Отговор
    При положение че си бивш милиционер,трябва да знаеш ,че много ви мързи и рацете ви са наврени в Гъ така че виж кво се е случило.А другото Аз гласувах за ГЕРБ и Фандъкова ми счупи колата отива на поръчкова статия
  • 75 асад123

    26 5 Отговор
    Тази кола, за да счупи мост от преместване, е била толкова изгнила, че са ни направили услуга и са я махнали от движение. Можеше на магистралата да се счупи този мост и да помете един куп хора със себе си. Как е минал ГТП един бог знае.....
  • 76 Епси

    27 2 Отговор
    Пълна поръчкова статия .КЪВ ТОЗ МОДЕЛ МЕРЦЕДЕС БЕ АВТОРКЕ И ВСИЧКИ ЦЕНИ В ЕВРО МОСТ ПРЕДЕН 5000€пътнна помощ 200€
  • 77 Jrj

    34 6 Отговор
    Значи дошли трима полицай ,единят опитал да запали колата и тя не искала?Бах тоя паяк той и стартера повредил???така,значи аз работя в ЦГМ точно на скобите и по голям разказвателен монтаж не бях чувал.За сведение на всички да кажа,че няма кола на която да не може да се постави скоба,ако ще плътно до болдюрада е задрал джантата,има няколко вида скоби за всички случай.такова нещо ,като да дойде паяк да обърне колата за да може колега да сложи скобата граничи с фантастика.Има зони в които работят само паяците и такива в които се слагат скоби,паяците отговарят за инвалидните места,ако някой нахал е спрял неправилно,за спиране на кръстовища,щрихи,пред гаражи,служебни места и т.н.Ако заскубена кола собственика не се появи до 19.30ч паяка я транспортира до наказателен паркинг..........
  • 78 Ник Гешев

    13 9 Отговор
    и в уганда няма такива простотии , съжалявам че съм българин уникални сме в света по такива прости неща от живота мръсотииката преди всичко
  • 79 Българин

    35 1 Отговор
    Полицай работи в строителството и се придвижва с нова Екласа на МБ.. сигурно си вози инструментите в багажника. Джантите му струват повече от 2000евра!!! Статията е Сатира за беден бивш полицай!!!
  • 80 Бачо Киро

    29 6 Отговор

    До коментар #60 от "До Серафим":

    Ченгето си е платило глобата никъде не я оспорва. Само у нас обаче гражданска отговорност ще ти каже да ходиш да ги съдиш ти... Егати и застраховката... Навсякъде си имаш и правна клауза, тежси съдят и им разкатават таковата... У нас всичко е абсурдна пародия на съществуващото по света.

    Коментиран от #103

  • 81 Хах

    12 3 Отговор
    Поредният бг тарикат.
  • 82 странджата

    10 2 Отговор
    Тоз все едно е излязъл от вицовете за габровци,само мало..ник би му повярвал.
  • 83 Запознат с дереджето

    19 4 Отговор
    Пламен Църноречки, от февруари 2017 г. е директор на дирекция „Маркетинг и стопанска дейност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД.

    От 2007 г. до момента е районен ръководител на ПП ГЕРБ за район „Красно село“, гр. София. Той бе и бившия кмет на район Красно село, пълен профан, некадърник и нагаждач!
  • 84 Шишо

    12 5 Отговор
    Серафиме на мене герб ми дължат над 20 хилки за купуване на гласове,контрапротести,тролене,бутане на палатки,обиди към протесниращи...Кво знаеш ти?Само викат утре,утре,утре и изчезват един по един...потъват в дън земя нагушили пачките
  • 85 Перо

    20 11 Отговор

    До коментар #72 от "Петър Петров":

    Демокрацията е най-висша форма на ред и законност,а не на селски тарикатлъци за паркиране пред Народния театър с фуражка на задното стъкло или измислени лепенки на полицейски синдикати или сдружения.

    Коментиран от #89

  • 86 ХХХ

    18 2 Отговор
    турчина руве щото му се досвидяло левче... това ок... ама тия баламурници с паяка са за убиване ...съшите са нли в Пловдив и във варна. това,че не си пуснал СМС или си паркирал на инвалидно НЕ Е ЗА ПАЯК !!!! НАПИШЕТЕ МУ ГЛОБА И ТОЛКОВА. така е навсякъде
  • 87 иван не кой да е

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "Поуката !":

    фандъкова ли му е сложила скобата или Борисов? Сигурно е Корнелия, тази палавница- вожд на пролетариата и на приватизирания от нея Техноимпекс
  • 88 Не видял знака

    17 6 Отговор
    -айде,бе, селски тарикат. Тарикатлъците продължават - леле-мале, че и
    преден мост счупен...
  • 89 Петър Петров

    10 3 Отговор

    До коментар #85 от "Перо":

    Съгласен съм колега!Не знам как е паркирал и дали е имал фуражка,и стикер на МВР!Призовах за съпричастност,ако приемем версията му за истина!
  • 90 Хмм

    19 2 Отговор
    Нещо не разбрах... Счупил преден мост, а като дошли полицаите - двигателя не пали? Как така?
  • 91 Зайко Байко многознайко

    17 0 Отговор
    Иэмислици и свободни съчинения!
  • 92 :D :D :D

    18 1 Отговор

    До коментар #25 от "Krumov":

    Полицаите знаят всякакви схеми.Само че е забравил че вече не е полицаи. Скоро и премиера няма да е премиер. И тогава ще се чуди защо не работят изпитаните схеми. Със надзирателите.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 123

    19 0 Отговор
    Значи Сефо, га разбереш тънката граница между Каско и ГО, тогава ща мъцаш! Иначе де...ов...!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 tapanar4o

    18 4 Отговор
    Да счупи преден мост от едно повдигане?Що за Мерцедес и прословутата му здравина?А и какъв е тоя модел че да не може да му се слагат скоби от двете страни а само избирателно?И не на последно място,съмнява ме честността на полицая,най-вероятно си е счупил колата и сега търси кой да му я поправи без пари.
  • 98 Тадуф Тадуф Кауне Тадуф Тадуф Шербете

    11 5 Отговор
    МИ ДА СИ ПАРКИРАЛ ПРАВЕЛНО БЕ ГЕРБЕР. ВАС ВА ГЛОБЯВАТ НАС КОМУНЯЦИТЕ НЕ.
  • 99 Столична мафия

    10 7 Отговор
    Да си наеме печен адвокат и вещи лица и да ги съди до дупка включително и за пропуснати ползи и да се върне в Германия и забрави за родната кочина.
  • 100 хахахахахаха

    15 1 Отговор

    До коментар #63 от "Умен по цялата глава":

    по-точно теб и многото коментиращи тук сте скиорите ... я си помисли малко кога си виждал паяк да премести кола която трябва да отнесе на наказателен паркинг??? ако паяка я вдигне защо да я пуска скобата 34лв а репатрирането и престоя на паркинга може да са много повече в зависимост от времето на престой!!! ама балъци в бг с багер да ги ринеш
  • 101 Нещо май не е така

    17 0 Отговор
    Прилича на история съшита с бели конци. Да са счупили огледалото при обръщането вярвам, макар че правят задължителни снимки преди качването на колата и след свалянето и. Но тоот обръщането да спре да пали !? Прекалено много неща не се вързват в тая история. ... И да търсиш паяк (репатрак) цял ден и то в София ? Айде стига. За 15 минути идват. Нета е пълен с обяви за пътна помощ. При в краен квартал и то още преди 5 години дойде на 10-тата минута от обаждането !
  • 102 Големият Ал

    16 1 Отговор
    Човече, паркираш в центъра на София и не знаеш,че е синя зона?Не ги оправдавам, но сам си се вкарал в този филм.В Каспичан да спреш по центъра те вдигат, камо ли София.
  • 103 Правиш ли разлика

    15 1 Отговор

    До коментар #80 от "Бачо Киро":

    Правиш ли разлика между Каско и Гражданска отговорност. Какво и към кого покрива всяка от тях !?
  • 104 Валентин

    21 3 Отговор
    Че не е пуснал SMS - ясно (ЗОНА в София има от 20год.),че са "счупили" колата - предполагаме че е така, не мога да разбера само как оцениха ремонта и обезщетенията по телефона, пък и всички цени в Евро! Оценителя - механик е Гений заслужаващ висш пост в Мерцедес ! Като си толкова европеец пусни sms,като си толкова европеец трябва да знаеш че не е хубаво да си купуваш кола, която не можеш да потдържаш! И няма как да ти развалят запалването с паяк и скоба! Нещо много се изопачи Европеищината! Огледалото някой друг европеец го е обърнал защото е сметнал че трябва да си получиш заслуженото за паркирането и че скоба не е достатъчна!
  • 105 заката

    10 5 Отговор
    нали си гласувал за Герб какво се оплакваш
  • 106 Историк

    9 4 Отговор
    Е, поне разбра за кого си гласувал. Нещастник неден...
  • 107 112

    12 0 Отговор
    едно журналята каква фантазия имаха... сега са кръгла нула по измислиците.
  • 108 Хубавото Наде да си каже

    13 2 Отговор
    Животът в БГ струва жълти стотинки и се чудя как е възможно да дават толкова пари хората там, за да карат скъпи колите, които очевидно трудно ще опазят, ама с тях дори планирали дългосрочно във времето и ходили по строителни площадки, където скъпите автомобили съвсем се скапват, а преден мост се спуква първо от големи дупки, а след това се чупи, така че една експертиза лесно ще докаже имало ли е пукнатина, преди да се счупи, но за да се стигне до процедурата, колата е неизползваема и няма опции за сервиз, докато не мине през оценител...

    Коментиран от #109

  • 109 Мунчовците с паяк

    18 3 Отговор

    До коментар #108 от "Хубавото Наде да си каже":

    Мерцедеса вероятно е на хидравлика, което означава, че е легнал по корем, а не пали, защото нещо се е случило с хидравличните системи, които блокират всичко за да не стане по-зле. Такава кола не е желателно да се вдига, защото след това създава само проблеми, старите грамадни ситроени ги сваляха ниско и паяка ги заобикаляше, или влачеше за една от всичките гуми, тази която може да захване, ама при два тона кола да я дърпаш за една гума си е престъпление...

    Коментиран от #110

  • 110 Мерцедес вместо ОАЗ

    15 3 Отговор

    До коментар #109 от "Мунчовците с паяк":

    Старите ситроени са по-здрави от новите мерцедеси, отделно 2004г. Ситроен продаде на Мерцедес за 1 милиард евро, патентите си за хидравлично окачване, заедно с технологичните си разработки, и едва по-късно Мерцедесите с 300+ конски сили от най-високия клас, станаха стабилни, колкото C5 в завоите, заради новото си хидравлично окачване на Ситроен...
    Това окачване има проблем при много разбити пътища, защото спирачката не се пуска непосредствено преди влизане в дупка, а много преди това, като компютърът на колата преценява как окачването да поеме ударите, иначе се обърква системата и няма да се учудя предният мост да понесе жестоки сътресения, които да повредят всичко и да се стигне, дори до спукване на преден мост, а ако се дръпне само едната предна гума, за да се издърпа колата от бордюра, и не скъса полуоска, следващото е преден мост, но ако има пукнатина...

    Коментиран от #112, #113, #147

  • 111 Anon

    6 2 Отговор
    “ Не претендирам, че са ме глобили”

    Ко каза, ко???
  • 112 Класов Вандализъм

    15 6 Отговор

    До коментар #110 от "Мерцедес вместо ОАЗ":

    Юнакът бивш полицай се е правил на мъж с Мерцедес на хидравлика по строежите, скачал е в дупките на спирачка, вероятно е подпрял някъде и предния мост, накрая паякът му е отхвърлил колата за предната гума от бордюра, за да може да го захване и вдигне, хидравликата му е отчела грешка и го е пуснала ниско, а юнаците с паяка вероятно, след като са успели да гонвдигнат за четирите гуми, след това са успели и да го изпуснат по-рязко, но с дребната подробност, че Мерцедесът падне ли ниско, вече няма окачване, и е твърд, като талпа, така че представете си каква велика вандалщина са му устроили на двутонното чудовище, като са го пуснали по-рязко...:)
  • 113 Полицейски цинизъм

    7 5 Отговор

    До коментар #110 от "Мерцедес вместо ОАЗ":

    БМВ още си мечтаят да са стабилни в завоите, отделно са заложили на италиански гуми и ситуацията е доста сложна за тях..., така че Мерцедес напипаха пукса на времето, но това не е кола за строителни площадки и БГ паяци...:)
  • 114 Фон Браун

    9 0 Отговор
    То май противотанкова мина само били сложили,за тези щети.....
  • 115 иво

    11 2 Отговор
    Бивш полицай, гласувал бил за Борисов и Фандъкова.... умен човек ще да е Серафим
  • 116 Полюция

    7 2 Отговор
    Август е пълно с такива милиционери.
  • 117 Какво ли чудо

    6 1 Отговор
    Държавните служители на институциите вечно не работят, ала глобарите бясно търчат наляво-надясно 🤓 ама глобяват само паркиралите, не смеят да се изпречат пред фучащи коли с превишена скорост
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Мислещ

    5 1 Отговор
    Малко му е, пак да гласува за мутрата.
  • 120 Моби

    6 0 Отговор
    Бате, бате, бате...щом от леко повдигане чупи преден мост и не пали, представям си ако мине през релсите на Ботев, там ще си и остане. Сложил и допълнителен имобилайзер и им гледам сейра.
  • 121 Хаджиментов

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Поуката !":

    Така трябва да е, а не да си паркират където им падне като араби в пустинята...
  • 122 хахахахаха

    11 1 Отговор
    Ами той като не види знака за СИНЯ ЗОНА,при СПРЯЛ аХХХтомобил,дали ще види другите знаци при ДВИЖЕЩ се "мерцидез"????Де аман от тъпи парчета-селски тарикати.Абе в Гърция що не паркира така?Ами в Германия пак ли така паркира?
  • 123 загубен

    10 1 Отговор
    aабе какви са тея цени в Евро...още не сме го приели..баш малоумници
  • 124 kara

    7 0 Отговор
    Адмирирам, следващия път дали няма да си платиш???
  • 125 9866

    15 0 Отговор
    Българин щом се качи в Мерцедес веднага получава амнезия - забравя, че има ограничения на скоростта, че центъра е синя зона...Все маловажни неща.
  • 126 МОШЕНИЦИ

    7 6 Отговор
    като е гласувал за ПРЕСТЪПНИКА МУТРА И УЧИГЕЛНИЦА КРАДЛА СЕГА ДА ГИ ИЗВИКА ТЯХ ДА МУ РЕШАТ ПРОБЛЕМА МИЛИЦИОНЕРСКИ !
  • 127 твато

    13 2 Отговор
    Караш мерцедес явна скъп --а не можеш да си пуснеш смс за 2 лв -- тогава за какво ревеш и какъв е този картонен мерцедес сигурно е сглобяван в завод -трабант за да се счупи моста като го вдигнеш ---- ти сигурно като ходиш но гумаджия след това сменяваш и окачването...стига му слушаме глупостити
  • 128 Отворко

    12 2 Отговор
    Айде утре спри пак там
  • 129 Чук и Гек

    12 1 Отговор
    Най после трябва да се сети, че не разполага със служебна карта, след като е напуснал МВР!
  • 130 Иван

    11 3 Отговор
    Серафимчо с работна кола лукс,другите с джипове мутри и те като него, гъби берат до Рилските езера.Ама,че държава! На дъното по всичко!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Хак Да Ти Е

    4 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Гласувал съм за Борисов и за Фандъкова, защото съм мислел, че могат да си вършат работата, а то…“

    Коментиран от #150

  • 133 Сервизен специалист

    7 1 Отговор
    Как така ще му счупят предния мост и няма да пали , първо тоя мост не е от халва и не се чупи как да е второ компютъра може да спре запалването само ако има потрошени индикатори и датчици в противен случаи ще си запали , и вече счупването зависи дали изобщо ще тръгне макар и повреден или ще остане на място
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 семи проф

    7 1 Отговор
    Гласуваш за Мутри ...и получаваш мутринско отношение . Проблема е че с простотията си милиционерска си навредил и на други осъзнати хора . Ха сега настъпи пак мотиката .

    Коментиран от #151

  • 136 оня

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "хехе":

    Бачкал е 3г в Германия, за да си купи колата:)) Явно не си дочел статията:))
  • 137 Бай Благой

    9 0 Отговор
    Нещо фейк ми се струва тая работа...
    Няма как от един паяк да не ти пали колата...или пък окачването да ти е счупено..
    Тоя пич яко лагондри според мен...
  • 138 enzo

    7 0 Отговор
    Има пари за колата, няма пари за ремонт!!!! Абе господин БИВШ полицай, ми купи си ЛАДА , бе!!!!!!
  • 139 Баш Майстора

    8 0 Отговор
    Поредният цирков г&3.... Като си знае правата, защо е спрял без да си плати?! Или очаква, че тез пусти закони са само за шматките ?! Ходил по Немачко три години, да спести за колицата, пък сега няма кинти за ремонт ... Тарикат или мухльо
  • 140 Вуте

    10 0 Отговор
    Хитрец, си ти, Андрешко. Знаеш за синята зона, ама паркираш без да платиш. Знаеш, че не могат да ти сложат скоба, затова си паркирал по този начин. Обаче...и служителите знаят за чалъмите на такива като теб и са ти врътнали колата и са сложили скоба. А друг въпрос е чисто застрахователната измама, която прозира. Да ти платят ремонта на вече счупен по-рано автомобил. Каско трябваше да направиш, ама си се стиснал...
  • 141 Yamaha M1

    7 1 Отговор
    Вместо да дааш 10.000 Леа за ремонт,вземи си нов внос,пак ще е Мерджан.
  • 142 незнайко

    4 0 Отговор
    Този бивш полицай е ГОЛЯМ ТАРИКАТ ! Знае, че не може да му се сложи скоба, но не е очаквал да му ЗАВЪРТЯТ колата . Как лесно се чупи предния мост на тези коли не е истина, за огледалото е ясно !!! Да не би нарочно да е спрял там ???
  • 143 страната на глупците

    6 1 Отговор
    Има много свестни полицаи, но и такива, които не спазват правилника, защото знаят, че ще им се размине! "Здравей колега!" и айде, обаче хората от градска мобилност не се колеги, а и полицаят вече е бивш!
    Дайте на един прост и хитър човек пари и луксозен джип и му гледайте сеира!
    Бивш полицай, кара луксозен джип Мерцедес и се занимава със строителство!???? Работата много намирисва, определено е някаква мутра!
    Свикнал е да не плаща, защото е бил полицай, пък сега кара джип Мерцедес, скъп, е, вече хептен няма да плаща, той е патрон, на него всичко му е позволено!
    На всичкото отгоре тарикатът, който, като бивш полицай много добре трябва да знае, че има синя зона и че трябва да се плати е решил да направи още по-голяма далавера, като осъди общината за ремонт, за който е много съмнително, че е причинен от служителите на общината, това трябва да се докаже!
    Въобще виждаме един изключително нагъл, нахален и арогантен тип, който е решил, че всичко му е позволено, защото са му дали лев и джип.
  • 144 сноу

    3 1 Отговор
    Тоя Серафим много ми прилича на едни серафимчета ,дето е тъпкано в Германландъто
  • 145 Гласувал си

    1 1 Отговор
    А не е трябвало!
  • 146 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 1 Отговор
    ДА СИ КУПИ УАЗКА!

    ЩО СИ Е КУПИЛ ТРОШЛИВ ПЛАСТМАСОВ МЕРЦЕДЕС?
  • 147 Ушанка

    4 1 Отговор

    До коментар #110 от "Мерцедес вместо ОАЗ":

    Ало специалиста каква предна полуоска сънуваш на мерцедес .Тази модификация е само със задно предаване
  • 148 Съдията Дред

    2 2 Отговор
    Като си гласувал за Борисов и Фандъкова, що се оплакваш, сам си си виновен.
  • 149 Безработен

    2 2 Отговор
    Гласувалите за барисов какво има да се оплакват,да си сърбат надробеното и толкоз,няма да им слушам мрънкането.
  • 150 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #132 от "Хак Да Ти Е":

    Защо, ако са други на власт да не би да го изтърват тоя дето не вижда че е синя зона? Не виждам как паяка ще му разбие предницата,тези от сервиза как разбраха каква е повредата без да видят колата сигурно са екстрасенси!!!
  • 151 Кенеди

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "семи проф":

    Като работи строителство частно НАП да направи ревизия какви доходи, данъци въобще плаща, но нада ли. НАП ГОНИ редовните
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Иконома

    3 1 Отговор
    Мутристан и Фандупкотаун, сър!!!
  • 154 Мм да

    2 0 Отговор
    Крайно време е да се затвори тази зона за коли и да стане, екологична зона, но надали общината си харесва приходите и няма да се откаже от тези доходи, депутати обичат да се возят с коли и алтернативните транспорт е направен да е по неудобен от превоз с коли, много сериозни пречки са това.
  • 155 zzzzdfa

    2 1 Отговор
    Имал съм проблем с градска мобилност, да си взима документите и в съда, тези са безобразни. В момента, в който изисках комуникацията ми с тях да е само писмена и констативни документи за нарушение и т.н., за да ги съдя, ме повикаха, за да ми върнат парите.
  • 156 sss

    4 1 Отговор
    Типичен селски бек. Дал си всичките пари за мерцедес да гъзарее, а няма пари сега да я ремонтира. Да не говорим, че даже е спестил и от Каско. Прост народ и това си е.
  • 157 ИЗБОРИ

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ама":

    Ами в Търново паяка изтърва цяла кола ,представи си.Наложи се да купят нов паяк за 400 000 хил.!!!!!! от шефа на общ.съвет/лека му пръст/
  • 158 МАЙОР КОСТОВ

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "Г. Боевски":

    ГОСПОДИН БОЕВСКИ, В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ, СЕРАФИМ НЯМАШЕ ДА СИ ПОМИСЛИ, КАМО ЛИ ДА ПАРКИРА НА ЗАБРАНЕНО МЯСТО, ЗАЩОТО ЩЯХА ДА МУ РЕЗНАТ ЗЕЛКАТА ОТ КРЪСТА НА ДОЛУ, НО ТЪЙ КАТО НЕ СМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И ВСЕКИ СЕ ПРАВИ НА ТАРИКАТ, СЕ СЛУЧВАТ И ТАКИВА НЕЩА. СТАРИТЕ ХОРА КАЗВАТ ,,ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО",А ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ ЩЕ ИМА И НЯКАКВА ПОЛЗА. НАДАЛИ СЕРАФИМ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАРКИРА КЪДЕТО И КАКТО МУ ПАДНЕ.
  • 159 ИдвамОтИзвънГрадо

    4 3 Отговор
    Абе Серафим много добре знае че не могат да му сложат скоба ако паркира така и затова го прави, евала че са му избушили колата на селския бег, щом се прави на тарикат и иска да спести 2 лева. Пълно е с такива уж баровци- прошлеци дето си лепят колите я за бордюра плътно я се мушат между колчета или под някакви клони търсят само и само да икономисат 2 лева. Така беше и със старите ситроени, нарочно ги спускаха на макс до долу та да не може да се бръкне и постави скоба или куките на паяка!

    Коментиран от #162

  • 160 Reptile

    4 2 Отговор
    Само полицай може да повярва на друг полицай, че вдигането с паяк може да увреди преден мост на автомобил... колата му счупена и сега е виновен паяка!
    Да ги съди, няма да може да докаже подобни глупости!
  • 161 Петкова

    6 4 Отговор
    Чудя се защо има толкова много злоба в някои коментари. Ако бяха те на неговото място, по този начин ли щяха да разсъждават? Явно не! Когато човек изпати от градска мобилност, тогава ще види същността на действията им. Те се стремят повече пари да събират от гражданите, дори когато е тяхна вината.
  • 162 Мунчовци с лебедка

    2 1 Отговор

    До коментар #159 от "ИдвамОтИзвънГрадо":

    Виждал съм на “България” как Ситроен слиза от тротоара, а след него се качва да паркира на мястото му Туарег, ама Туарегът заседна с картера, Ситроенът даже беше спуснат нарочно до долу в паркирано положение, но след това го вдигнаха преди да слезнат, а паякът само го обикаляше....:)
    Някои марки са вечни и не чупят преден мост, дори и да ги теглят настрани само за едната гума - дерзайте тузари/паяци!:)
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Цицекс из за Лоич

    5 0 Отговор
    тая статия само леко намирисва, ако не могат да му сложат скоба директно ще вдигнат колата няма да викат паяк да му я обръщат, да не говорим че на все едно от колелата ще могат да му сложат,има мерцедес не става ясно какъв но няма пари да си направи ремонт, няма каско но има гражданска в озк на най-ниска цена, ако е бил полицай поне трябва да знае каква е разликата между ГО и каско(друг е въпроса и списвача дали знае), с тая кола и прехраната си изкарвал, обаче умен !!! - оставил бележка че са го глобили и значи може да си държиш колкото си искаш колата в зона.На всичко отгоре добавили Тиквата и Фандъка за цвят....интересно една такава ситуациика как ще се развие в Германско
  • 167 Я по-сериозно моля!

    4 0 Отговор
    Какви 5000 евро?Да не са я въртели по таван?
  • 168 лъчо

    2 0 Отговор
    Само глупости и тъпотий.
  • 169 пълни глупости

    0 0 Отговор
    умнете Мерчо "говорат" и казват какъф е проблема!
    въпроза е че говорят на немски!!
  • 170 Ткзс

    0 0 Отговор
    :)))))))
  • 171 Не нам тия

    4 1 Отговор
    Бивш полицай пък се прави на Андрешко. Кой знае колко пъти и паркирал нарочно така,че паякът да не може да го вдигне. Ремонта да си го направи от икономисаните левчета за паркирането.
  • 172 Анонимен

    0 1 Отговор
    Само не разбрах ремонт за 10к лв ще го прави около 2г. Щом е така да ходи пеша по добре.

    Поредния дал си последните пари за някакво желязо
  • 173 Сатъра

    1 0 Отговор
    След като тея от градска мобилност са толкова сигурни че не могат да ги осъдят, но трябва да са сигурни, че идва момента след като съд не ги плаши то съм сигурен че огънят ще ги стресне и то яко. На бруталните им действия по брутални противодействия.
  • 174 Корнелия

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "един":

    Да му ядете на Боко ..... .За всичко Все ви е виновен.Жегата днес пак е заради Боко.
  • 175 Sf синя зона

    1 2 Отговор
    Не знаел че е синв зона? Полицаят ще му палел мерцедеса? По тъпа история не бях чел в тоя жълт сайт. Чак е смешна.
  • 176 Е бре Радев

    2 1 Отговор
    Президе нтчето да яха метлата и право на село...
  • 177 5151

    0 1 Отговор
    Нито Борисов, нито Фандъкова са виновни. ЦГМ си има управител и ако действително са виновни той трябва да поеме отговорност. Като дойдат изборите и спечели БСП и ДПС всички, които сега протестират ще разберат какво са имали. Когато държавата се управлява от определени хора зад тези две партии, никой за нищо няма да бръсне народа. Искат да дойдат млади да управляват ама тези млади трябва да са в листата на някоя партия за да бъдат избрани. БСП и ДПС ли ще ги впишат в листите си? Протестиращите не знаят какво искат реално. Най-лесно е да се подадат оставки а след това къде са младите, какво се случва с тях нищо.
  • 178 Паляч от Раз

    1 1 Отговор
    Е тва е мистерия , преместили му колата и тя вече не палела . Тук са намесени Бил Гейтс , Сорос и извънземните по-точно ИТИ.
  • 179 Лаф Мохабет

    0 1 Отговор
    От този ковид всички изперкаха. Ако не ти пали колата Фандъкова е виновна , лично председателя на парламента и мафията. Ако не си платил на синята зона е виновна Олигархията и Сорос. Защо не питаш Фатмака - Ал Бънди - той кара самолет ,все ще ти помогне да го подкараш тоя Мерцедес.
  • 180 Манго

    1 0 Отговор
    "Не вижда знака за “синя зона”". Той и знак за забранено влизане в улицата може да не види. И червен светофар. В общи линии шофьорите виждат само каквото им изнася май... Мега дългата, тъпа и безсмислена статия, но Илиянка всичките са такива като гледам.
  • 181 ивчи

    1 0 Отговор
    да го ожалиш тоз серафимчо, как не знаел че на пъпа на софия навсякъде е синя зона. Отворко, един лев му се свиди.
  • 182 Аман от специалисти!

    1 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че има толкова много изместващи главната тема коментари - кой за кого гласувал, кой какво работел, колко щял да струва ремонта, вярна ли е статията и т.н. Тарикати е ясно, че ще има винаги, но за съжаление винаги ще има и хора дето не си вършат работата както трябва, сиреч като има нарушители нека си ги санкционират, но по цивилизован начин - снимка, фиш, стикер и т.н. Това да идва паяк за да завърти колата за да й сложи скоба?!?! Това сериозно ли е, в 21 век....и наистина ли данъците ни отиват за такива безмислени дейности ....Ужас...много жалко ако наистина е така!
  • 183 Вълк

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Дай да няма полиция и всеки да прави каквото си поиска а? Щото има такива като тебе дето са убидени на полицията. 😁
  • 184 1234578

    1 2 Отговор
    Серафим, като гласува за Борисов и за Фъндъков, ТОВА ЗАСЛУЖАВА. Също и ако гласува за Корнелия Нонова и Мая Манолова пак ТОВА ЗАСЛУЖАВА. Всички ние това залужаваме, като гласуваме за Борисов, Нонова, Карадайъ, Каракачанов, Симеонов, Сидеров ...

    В нашата държавам, проблемите се решават, само на тези, които имат телефоана на Борисов. И които могат да му се обадят лично. Понеже Серафим му няма телефона, ще трябва да се оправя сам.

    Зa 10 гoдини, Бoйкo Бoриcoв нe мoжa дa oпрaви България. Стоим си във все същото блато от 90-те и 2000-те години.

    Поради 2 причини: първо защото Борисов не иска и второ защото е некадърен да оправи България. Относно първата причина: Държвaтa ни умишлено е направена /от управлявалите преди Борисов ДС ченгета/ да е механизъм с много пръти в колелата. Борисов няма интелекта и способностите да създаде такава машина. Но пък може чудесно сам да я управлява. И точно това прави вече 10 години. Така както мутрата, няма интелекта да направи Мерцедес, но може да го управлява. И така както управлява джипката. Тези всички блокиращи пръти сега са под личен контрол на Борисов. И още неколцина като Пеевски, Гешев ... Тези пръти се махат, когато чекмеджетата на Борисов или ДС ченгетата се напълнят догоре от някой олигарх. И тогава бива махнат някой прът, някое колеце се завърта и машната прозивежда „богатство“ за някой олигарх. След което пръта бива върнат обратно и машината отново спира. Всичко замира до следващото напълване на поредното ч
  • 185 Бунаци

    1 0 Отговор
    В тази градска мобилност работят възможно най- некомпетентните хора. Скараха ми се, че не съм познавал правилника, след като трябваше надълго и нашироко да им обяснявам, че знак Б28 важи за участъка след него, а не за "целия район", както твърдяха.