ФАКТИ.БГ

Рокфелер обедня за 10 минути в България

Приключенията на милиардера в страната на чудесата

Публикувана: 16 Септември, 2020 15:58
67 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 44959
Рокфелер обедня за 10 минути в България
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 212 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера, точно в 12,30 часа Boeing 747 кацна на Софийското летище. Готин самолет, скъп. По стълбичката бавно слезе най-богатият човек на всички времена Джон Рокфелер. Той бе поканен на благотворителен форум за талантливи деца.

Скъпият гост бе посрещнат от брониран Mercedes-Maybach S600 Guard. Рокфелер, който вече е от категорията на в-к „Трета възраст“ не скри учудването си. Погледна преводачка от правителствения екип по посрещането, която му прошепна деликатно: „Имаме няколко на разположение от тези, чувствайте се като у дома си“.

Милиардерът бързо пресметна: „Трябваха ми 43 години денонощна работа за да мога да си позволя подобно нещо, явно тия момчета са открили петрол колкото в цял Тексас или имат диамантени мини в Родопите

По пътя от аерогарата към Министерски съвет собственикът на митичната компания "Стандарт Ойл" се оглеждаше любопитно – сградите край „Цариградско шосе“ го връщаха в спомените му от миналото, когато в Америка се строяха първите блокове-общежития за работниците от рафинериите му. Някъде в периода на Априлското въстание…

Премиерът на държавата, едър мъжага с навити ръкави като чикагски месар, го посрещна пред кабинета си и го сграбчи в мечешка прегръдка. „Добре си дошъл, братиньо! Откога те чакам. Имаме работа с теб, да знаеш!

Рокфелер се смути – досега го бяха прегръщали само жени. „Явно такъв е обичаят в тази страна“, - мина му през ума.

- Севдо, донЕси кафенце на моя приятел Джон, че имаме важен разговор.

Появилата се като сянка жена в рамките на вратата изсумтя нещо, врътна се и изчезна. Държеше камера в едната ръка…

Домакинът започна направо. Преводачката едва смогваше да превежда.

- Глей сега: ти имаш много фирми и все са много големи. Изкарваш яки пари, затова у нас има лаф: „богат като Рокфелер“. И аз съм като теб - имам си партия, имам си парламент, който ми е фирмата за закони и цяла държава си имам… Чух, че само една от твоите фирми я оценили на 500 милиарда долара. Браво! А аз блъскам 10-15 години, но имам само 4 милиарда. Затова си мисля, че е справедливо с теб да направим един бизнес, все едно идваш като инвеститор…

Виделият какво ли не през живота си Джон Рокфелер гледаше като човек, който е попаднал в небрано лозе. Премиерът забеляза объркването на госта и го успокои:

- Не се стряскай, брато, схемата е проверена. Сега едно наше момче ще ти я обясни…

Вратата на кабинета се отвори и вътре влезе доста едър екземпляр. Зад него ситно пристъпваше дребно човече с очилца и проскубана брадичка. Кимнаха.

- Мислех, че ще говорим за подпомагане на талантливи деца… - промълви основателят на „Стандарт Ойл“…
- Анджък. Ние сме талантливите деца, - скромно отбеляза влезлият великан, - но ти предлагаме нещо много по-добро. Мои фирми ще изкупят твоите. Уредили сме кредит от една държавна банка. Ще прибавим и едни археологически черепи - много са скъпи. Даде ни ги един наш приятел, който сега ни е неприятел... Моите медии ще опишат сделката като сделката на века. Няма да се плашиш - осигурили сме ти охрана от НСО, за да не харчиш пари за гардове. Българската държава ще поеме масрафа. Ако ти се струва малко, през парламента ще ти отпуснем няколко концесии за плажове на Черноморието. Ще подпишеш, а ние ще се разплатим по-късно, че сега има някакви тъпи протести... Можеш да си спокоен - държим на думата си!

- Абе вие луди ли сте?! – старият Рокфелер едва сдържаше гнева си.

Едрият, леко брадясал млад тулуп, бавно се наведе над него и процеди:

- Вече е решено, дядка! Ванката е пред вратата. Носи заповед за арест и обвинение, че си ръководител на ОПГ. В арестчето ще омекнеш. През това време ще ти превземем самолета, както превзехме един либийски кораб.

- Справедливо е, - намеси се философски дребният с очилцата и брадичката, а погледът му тъжно се плъзна към остъклената витрина зад Премиера, в която се мъдреше бутилка 15-годишно „Маккалън“...

В този сюблимен момент премиерът се хвърли и прегърна госта както майка любимото си дете в първия учебен ден.

- Братиньо, знаех си, че ще се разберем! Туряй подписа и да вървим да ти покажа какви магистрали съм построил, пречиствателни станции, спортни зали, стадиони… Ще уредя да си купиш футболен отбор, ако искаш. Един сега е позакъсал, евтино ще ти го дадем. Ще минем през околовръстния, оттам в Евксиноград. Ще хапнем, ще пийнем, девойки ще ни поиграят. Хубави хора сме и гостоприемни, да знаеш!

Рокфелер усети, че се задушава. Ужас скова тялото му, а един въпрос прониза мозъка му като шило за лед: "Кошмар ли сънувам, Господи, или съм попаднал в ада?! Какви са тия идиоти, мамка му"…

Започна да се тресе, а едрият хвана ръката му, постави в нея писалка и надраска нещо на един лист.

- Готово.

В този момент на Рокфелер му причерня и изпадна в несвяст.

Дойде в съзнание на другия ден. Огледа се и видя, че го носят по стълбичките в самолета. „Най-после!“ – помисли щастлив милиардерът – било е сън...

- Наши пилоти ще те закарат до Америка и после ще върнат боинга. Нали вече е наш… - бе гласът на Премиера. – Ако ти потрябват пари, ще ти изпратим, защото, нали, банковите сметки ти ни ги прехвърли. Но не харчи много, криза е. Хайде със здраве и много поздрави на Президента, моят приятел – чуваше дружелюбното бърборене на българския домакин.

След което припадна отново.

Така и не сполучи да каже на своите български домакини любимата си мисъл: Много хора се правят, че истината не съществува. Законът на природата не можеш да заобиколиш, и колкото по-рано го проумееш, толкова по-добре.

Бедни, бедни Рокфелер! Защо не си умря спокойно във Флорида?

Автор: Д-р Димитър Попкутуев

Източник: "Фрог нюз"

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 212 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГРАД КОЗЛОДУЙ
1 Отговор
нищо му няма кожодер

Коментиран от #46


Оценка:
-20 +53

Браво
2 Отговор
Ей на това му викаха едно време"художествена самодейност".
Ех докторе,докторе.

Коментиран от #3


Оценка:
-13 +165

сми
3 Отговор

До коментар #2 от "Браво":


Това го оправдавам. По голям крадец от рокфелер няма.

Коментиран от #26


Оценка:
-22 +106

4
Този коментар е премахнат от модератор
Аноним
5 Отговор
Тъпотий против Бойко поредните на тая платена медия

Коментиран от #8, #21


Оценка:
-167 +96

да да
6 Отговор
уникална тъпотия си сътворил другарю Попкутуев
дрогата ли ти е кофти, алкохола ли...?
на струваш!

Коментиран от #13


Оценка:
-129 +112

ПетКо
7 Отговор
Почти се хванах...За малко да помисля,че е извадка от съчинение на третокласник!Вплитане на обстоятелства с фантазии оценявам на 3- !

Оценка:
-50 +90

Byg
8 Отговор

До коментар #5 от "Аноним":


От задника си ги дърпат тия фейлетончета , смешници.

Оценка:
-53 +81

Рокфелер
9 Отговор
:)))))) СТАТИЯТА e 100 %

Оценка:
-47 +97

Дечица
10 Отговор
защо не сте на училище ами драскате тука?

Оценка:
-26 +76

11
Този коментар е премахнат от модератор
Епси
12 Отговор
Щом докторите станаха списачи на факкти Имат голем зор някой спря парите

Оценка:
-31 +53

ОпПала
13 Отговор

До коментар #6 от "да да":


Другарю Доктор аз съм пррос този на какво е доктУр

Оценка:
-17 +33

Краднаха и от
14 Отговор
него на летището ли? Обичаи

Оценка:
-17 +9

Тук
15 Отговор
няколко коментиращи да не пишат,за да не показват на какво умствено ниво са.

Коментиран от #16


Оценка:
-7 +34

Пак Тук
16 Отговор

До коментар #15 от "Тук":


Сигурно имате предвид болшинстовото коментиращи от агитката

Коментиран от #30


Оценка:
-6 +26

666®
17 Отговор
Голяма част от коментарите оплюващи автора са написани от един човек под няколко ника. Изглежда ГЕРБ са рязнали парите за тролове.

Оценка:
-37 +50

Рошко
18 Отговор
По голяма глупост не можа ли да измислиш авторе, те ротшилд и рокфелер за тази цел си имат посолства

Оценка:
-29 +43

1-20
19 Отговор
Авторът има талант и мисля че в общи линии представя схемата много точно. А описаното отношение ми напомня на реални кадри от българското Европрецедателсто.

Оценка:
-35 +59

пклк
20 Отговор
Горещо е. Сядам да си почина малко и чета "Рокфелер в България..". Зачитам внимателно и ръката ми неволно отваря чекмеджето на бюрото и в нея удобно се намества любимото ми ТТ образец 33-та година. Мразя рокфелеровци, моргановци, гейтсове, ротшийлди и пр., та за това е реакцията ми...
Четейки нататък, разбирам ,че е майтап, узмихвам се, въздъхвам облекчено и ръката ми напуска чекмеджето. Чета аз усмихвам се, ама някак през сълзи се усмихвам и дори не усещам кога ръката ми пак се е намъкнала в чекмеджето при пистолета.......

Оценка:
-10 +59

Пендо
21 Отговор

До коментар #5 от "Аноним":


Тъп си като твоя Бойко.

Оценка:
-20 +29

22
Този коментар е премахнат от модератор
23
Този коментар е премахнат от модератор
Писателят,
24 Отговор
Да обясни, ако знае, защо Рокфелер , дари имотите си, в България, на комунистите, след 09.09.1944 година! Да си види гредата, а не треските!

Оценка:
-4 +29

Истината
25 Отговор
Супер една чудесна новина, ако е истина разбира се!
Рокфелер не заслужават да живеят все така и дай боже все такива хубави новини докато не стигнат да просяшка тояга ! Рокфелер палят войни и така горят света, чрез техните милиони и милиарди. Всеки който казва, че е конспиративна теория и го отрича, значи е келеш и простак!

Оценка:
-10 +21

Ацо
26 Отговор

До коментар #3 от "сми":


А ти чел ли си историята и създаването на компанията му,та да ни кажеш какво е откраднал? Или си плещиш глупотевини наизуст! А знаеш ли колко е дарил и построил включително и у нас!?

Оценка:
-7 +26

Русен Христов
27 Отговор
Много писане за нищо . Явно авторът има дарба , но тя се обезличаеа от незнанието му или по отношение на клана Рокфелер и до невежество . Те (Рокфелерови плюс Ротшилдови и цялата Билденбергска РЕПТИЛСКА шайка ) диктуват праввилата на планеетата ЗЕМЯ . Та Бойчо к'ъв е та да се съобразяват с него и да трият потно чело ??? Авторе ....добре написано , но да беше ТУРНАЛ на мястото на Рок.. някои лидерчеъа-рептилчета от ЕС .

Коментиран от #28


Оценка:
-4 +27

Niki Stoyianov
28 Отговор

До коментар #27 от "Русен Христов":


Имаш право ! Ама болшинството от хората не е въобще в час какво се случва и кои го правят . Така че , приятелю , явно знаеш нещата как са ...няма да ти обърнат внимание и ще те пишат за луд .

Коментиран от #29


Оценка:
-4 +16

Русен Христов
29 Отговор

До коментар #28 от "Niki Stoyianov":


Дреме ми Ники , който си е невежа , да се спасява . Аз данък общественно мнение не плащам .

Оценка:
-4 +7

Б. М.
30 Отговор

До коментар #16 от "Пак Тук":


Що е туй БОЛШИНСТВО?

Оценка:
-0 +5

31
Този коментар е премахнат от модератор
1234
32 Отговор
Тоя не е доктор, а е от 80-те % дебили! Помислил се е за нещо мнооого голЕмо и направо си е повЕрвал!

Оценка:
-11 +15

33
Този коментар е премахнат от модератор
Мая Галева
34 Отговор
Д-р Димитър Путков.... фамилията казва достатъчно

Коментиран от #58


Оценка:
-8 +7

Зизитоп
35 Отговор
Докторе ,язък ! Написал си голяма тъпотия

Оценка:
-7 +12

анна маринова
36 Отговор
Автора прави точна и пълна характеристика на премиера.
Не го интересува кой стои срещу него.
Намека не е тънък, а дебел като корабно въже!

Оценка:
-8 +22

Освен
37 Отговор
нещастното дете, включихте и Рокфелер в кампанията си. По-голяма гнюс в света от комунистите няма. Навсякъде по света, където сте вие и русия е Беднотия и Простотия, докторе.

Оценка:
-10 +11

браво
38 Отговор
Браво !Автора изби рибата така да се каже ! Това е самата действителност в Бегето.

Оценка:
-8 +17

Брей
39 Отговор
Брей ! как са се мобилизирали надрусаните соросогерберските тролове в защита на мафията !

Оценка:
-6 +12

човек
40 Отговор
САМО ЧОВЕК С ДУШЕВИ ПРОБЛЕМИ МОЖЕ ДА НАПИШЕ ПОДОБНО НЕЩО ИЛИ ДОСТА СА МУ ПЛАТИЛИ ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА ОЛИГАРСИТЕ.....

Оценка:
-8 +9

НАРОД
41 Отговор
А вие направо нещо мнго сте сбъркани, защо не ходите на лекар да си прегледате главите .какви са тия глупави статии за малоумни.

Оценка:
-2 +6

Алоууу
42 Отговор
Нашият народ си заслужава управниците.

Повръща ми се като чета умните ви коментари, съсредоточени върху омразата към Рокфелер, а не към мафиотските приоми, които за съжаление за дествителни в България и добре описани. Разбирам, че ви е трудно да разберете мисълта на автора, макар да е очеизвадна.

Оценка:
-7 +12

гост
43 Отговор
Много ниско ниво на художественна журналистика, явно бай Ганьо живее душата на автора,жалко че трябва да четем подобни провокативни статии на платени дръскачи защитаващи олигархични ипартийни интереси. Лоша реклама няма, лоша е клеветата.

Оценка:
-10 +5

бравос
44 Отговор
...е гаси тъпотията....,по-глупава статия ме съмнява да прочета днес....

Оценка:
-9 +9

Другар
45 Отговор
Интересно ми е Попкутуев на какви хапчета е бил за да напише това съчинение по картинка за 2ка от 3ти клас?

Коментиран от #51


Оценка:
-8 +7

46
Този коментар е премахнат от модератор
истинко
47 Отговор
Рокфелеровата фондация е финансирала изграждането на голяма баст от сградата на Биологическия факултет на СУ на бул. Др. Цанков.
Рокфелер макар и считан от много за изедник е направил много добри дела за България!

Оценка:
-2 +7

48
Този коментар е премахнат от модератор
коагулатор
49 Отговор
В България забогатяват предимно и основно 2 чиляка - бат Бой и шишо Делян. Напълно е ГАРАНТИРАНО от.....когото трябва !

Оценка:
-4 +7

50
Този коментар е премахнат от модератор
КУРнинов
51 Отговор

До коментар #45 от "Другар":


НА РУБЛИ Е Г-Н ПОПКУТУЕВ! НАЙ-СИЛНОТО ХАПЧЕ !

Оценка:
-4 +7

КлифБъртън
52 Отговор
ТиквЕто е БОГ !

Оценка:
-5 +0

Хаджиментов
53 Отговор
Тъпичко....
Дори не го дочетох!

Оценка:
-1 +6

Йо Несбьо
54 Отговор
Авторът щеше да е добре да се поинтересува от биографията на Рокфелер, за да не пише глупости. Рокфелер е бил страшно алчен и е извивал ръцете на всичките си партньори. Застраховал товар срещу буря и когато буря все пак нямало, той побеснял, че е похарчил 30 тогавашни долара излишно. Да, работел много - по 15-16 часа дневно, но разбира се, не физическа работа. Ядял съвсем малко, поради което имал такова телосложение - като вейка. По някое време се разболял. Бил страшно стиснат. Чак след оздравяването си и много след постигането на монополни позиции в САЩ, Рокфелер станал и дарител. За евреите няма да говоря обидни неща, само ще обърна внимание, че неслучайно са описвани като сметкаджии и скъперници...

Оценка:
-0 +12

херодот
55 Отговор
Кой ли си е падал , като малък, на главата ?

Коментиран от #61


Оценка:
-1 +5

Бай Ху (By Who)
56 Отговор
Изключително тапа статия!

Оценка:
-3 +7

Анализаторр
57 Отговор
Става за четене и описва добре братиньо.

Оценка:
-2 +5

58
Този коментар е премахнат от модератор
59
Този коментар е премахнат от модератор
Майо,
60 Отговор
ти си нежен мъж, мечтаещ да е жена...

Оценка:
-0 +0

Оня с коня
61 Отговор

До коментар #55 от "херодот":


Ти си падал на главата си. Защо питаш, в такъв случай?!

Оценка:
-0 +0

Една Бг
62 Отговор
По-тъпа статия не бях чела. Срам за автора!!!

Оценка:
-7 +5

Бай Шиле
63 Отговор
НАСИЛИХ СЕ И ПРОЧЕТОХ ЦЯЛОТО СЪЧИНЕНИЕ.НЯМА ДА ГО КОМЕНТИРАМ,ЗАЩОТО НЕ СЪМ НИТО ЛИТЕРАТУРОВЕД,НИТО ЛИТЕРАТУРЕН КРИТИК,НО СТИГАЙКИ ДО КРАЯ ВИДЯХ ИМЕТО НА АВТОРА : Д-р Димитър Попкутуев Източник: "Фрог нюз".РЕКОХ СИ,ЩО ЗА ДОКТОР Е ТОЯ И РЕШИХ ДА ПРОВЕРЯ,ПОНЕЖЕ ДЪРЖАВАТА НИ СЕ НАПЪЛНИ С ВСЯКАКВИ ДОКТОРИ,ДОЦЕНТИ,ПРОФЕСОРИ И РАЗБИРАЧИ.ЗАРОВИХ СЕ АЗ,КАТО ПРАСЧЕ В ТИКВИ ИЗ НЕТА И О ЧУДО,АМИ ПОПКОТУЕВ НЕ БИЛ Д-Р. ОКАЗА СЕ ДАЖЕ,ЧЕ НЕ Е И ПОПКОТУЕВ,А НЯКОЙ СИ ОГНЯН СТЕФАНОВ.РЕКОХ СИ ,,КЪВ Е ПЪК ТОЯ", ПРОДЪЛЖИХ ДА СЕ РОВЯ И ЕТО КАКВО : ОТКРИХ.ОГНЯН БОРИСОВ СТЕФАНОВ,АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,С АГЕНТУРЕН ПСЕВДОНИМ,,АКАДЕМИК" В РУСИЯ СЪМ,В РУСИЯ СЪМ!

Коментиран от #65


Оценка:
-4 +9

Нова Бразилия
64 Отговор
Мазни мекици и 100% кафеееееееееееееееееееееееее

Оценка:
-0 +1

ИМПЕРИАЛИСТ
65 Отговор

До коментар #63 от "Бай Шиле":


Браво байно, че ми спести труда да се ровя в мрежата за тоя ....

Оценка:
-1 +1

Ддп
66 Отговор
Голяма тъпотия бе брат
Земи си намери някаква работа

Оценка:
-4 +3

МУТРАТА ЩЕ БЯГА
67 Отговор
ТЪПЪ ТЪПЪ АМА САМО СМЕНИ ИМЕТО НА РОКФЕЛЬЕР И СТАВА СЪВСЕМ АКТУАЛНА !

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът пред форум за общинското самоуправление и еврофондовете:
С поршета отиват на протест! Само докато вкара бензин в цилиндрите, е изхарчил 12 лв., а се протестира за 8 лева."

Още бисери
ТОП 5