Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 17:43 6 525 105

Доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ: В болница трябва да се влиза, само ако на болния не достига кислород

  • корнавирус-
  • covid-19-
  • атанас мангъров-
  • инфекциозна болница

"Доболничната помощ трябва да си влезе в ролята и да се спре с телефонната медицина", каза доцент Мангъров

Доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ: В болница трябва да се влиза, само ако на болния не достига кислород - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди няколко дни доцент Атанас Мангъров пое COVID отделението в Инфекциозна болница като стана негов началник. Досега той беше началник в детското отделение на болницата.

За да говорим за коронавируса и необходимите промени за справянето с него, от ФАКТИ се свързахме с доцент Мангъров. В разговора ни той още веднъж призова да се прекрати практиката на телефонната медицина, за да могат пациентите да получават подходяща доболнична помощ.

На въпроса дали забелязва неща, които имат нужда от промяна в COVID отделението, което преди няколко дни оглави, доцент Мангъров отговори: „Има много неща, които могат да се променят, обаче заедно с моята заповед върви и една заповед, според която аз трябва стриктно да се придържам към приетия протокол за лечение. С много обсъждане ще се променя каквото и да е, което няма да ми пречи да направя промени, но още е рано. Още се запознавам с отделението“.

„COVID-ът е една остра вирусна инфекция. Това, което е особено и я отличава от другите типични за сезона вирусни инфекции – парагрипни, аденовирусни, риновирусни, ентеровируси, е, че те са с продължителност около 7-10 дни. Острата фаза, в която всичките симптоми са изразени в силна форма е около 4-5 дни. Някой път е 2-3 дни и всички са доволни, някой път е по-дълго 7-8 дни и всички са нещастни. Обикновено тази остра фаза при тях е 4-5 дни, това е средно.

При тези типични за сезона вирусни инфекции, цялата история приключва за около 7-10 дни. Това, което отличава COVID-а от всички тези инфекции е, че при него острата фаза е по-дълга – 13-15 дни“, каза още доцент Атанас Мангъров.

На въпроса вярно ли е, че при първото си влизане в COVID отделението на Инфекциозна болница е бил без маска, доцентът отговори: „Не е вярно. Винаги ходя с маски и предпазни средства. Не съм толкова луд. Ако ходя без маска, да съм се заразил десет пъти досега. Спазвам необходимите предпазни мерки“.

„Това е опасна и силно заразна инфекция. Ако човек ходи без маска, той трябва да загине на втората минута. Който го е страх, да си носи маската и да изпълнява всички предписания, както правя аз през цялото време“, допълни той.

„Когато човек се разболее и прекарва вируса в симптомна форма – болки, главоболия, температури и т.н., той трябва да е наясно, че историята ще продължи около две седмици – не по-малко. Трябва да има психическа нагласа към това нещо. Евентуално влизане в болница може да се обсъжда, не когато се направи снимка и на снимката се окаже, че виждат „матово стъкло“ или „паваж“, или всякакви други такива рентгенологични феномени, които обаче се дължат на вирусни инфекции, а когато човек действително се чувства зле, има дихателна недостатъчност и се нуждае от кислород, който не може да получава вкъщи.

Тогава има смисъл да се влиза в болница. За да се реши дали има нужда или няма нужда от влизане в болница, трябва лекар да го прегледа, а не човекът да стои сам самичък като куче и да си мисли кога ли ще умре или ще спре да диша. Доболничната помощ трябва да си влезе в ролята и да се спре с телефонната медицина. Някои лекари вече го правят, но повечето за съжаление не.

Имам предвид лични лекари. Доболничната помощ се осъществява от тях. В момента с тези карантинни мерки, които се взимат, когато един човек се окаже положителен, той се затваря вкъщи и единственият начин да получи медицинска помощ е да влезе в болница“, каза още доцент Мангъров.

Той обясни предложението си за разхлабване на карантинните мерки от брифинга на Министерството на здравеопазването по-рано днес именно с това, че така болните от COVID-19 ще могат по-лесно да получават медицинска помощ.

„Тези, които им оказват медицинска помощ, трябва да се пазят. Трябва да са с престилки, с маски, с ръкавици – така, както сме учили в курса по медицина, как да се предпазваме от инфекциозни заболявания. Затова човек ходи на училище по медицина“, каза доцент Мангъров в края на разговора ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 позор

    30 32 Отговор
    И тоя пренави резбата. Тъпото го направи началник и завъртя на обратно.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Хахахах

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "позор":

    Е ти за кво мислиш че вика вика за да направи впечатление.Всеки помни тия дето лаят.И в клас тоя дето най-философства е най-вървежен
  • 3 детски лекар

    26 26 Отговор
    Където и когато да отворя сайт-насреща ми доц.Мангъров.
    Този човек работи ли изобщо???Като пчеличка обикаля,за да дава мнения,кое от кое по-умно и достоверно.За министър от АБВ ли се готви?!Леле,майко!
    Спри да хулиш доболничната помощ!!!Спри!!!Вманиачен тип.В автобуса-без маска.При Цънцарова-без маска,нямало нужда.Стана"началник"-съвсем друга песньовка подкара.
    5 джипки и 4-ма специалисти сме в центъра,в който работя.От 01.01.20 г.,досега,никой не е спирал да работи.През лятото,всеки,на някакъв ротационен принцип ,е почивал за по 12-15 дни.
    Д-р Миндов,днес,как хубаво го е наредил.....
    Не мога да го дишам и трая този,"герой"на днешната криза.

    Коментиран от #6, #76, #101

  • 4 Fenasi Kerim

    27 12 Отговор
    Лека полека обръща палачинката.

    Коментиран от #30

  • 5 Алфа Ромео

    26 12 Отговор
    Уважавам го Доцента, но малко се промениха изказванията му откакто е на друга служба.

    Коментиран от #80

  • 6 Жоро

    15 15 Отговор

    До коментар #3 от "детски лекар":

    Ти колко хора излекува или по точно колко парцуца изпи

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Айде ся

    17 20 Отговор
    Въздухар неадекватен си манг. Само вреда от теб.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Деъм

    17 21 Отговор
    Оня ден слишам някакъв китайски лекар вика.Ние сме по-добре от Европа щото тука в болницата приемаме всеки с положителен тест а в Ееропа приемате само тежките случай.Е на кой да вярвам на китаеца или на този убавец тука
  • 11 Джангъров

    21 9 Отговор
    Най добре е в болница да се влиза умрял!
  • 12 детски лекар

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    На простак,като теб,даже не си струва да се пише,сестричке.
  • 13 Само депутатът известните в болница

    9 1 Отговор
    Най-добре никой да не влиза ще си време вкъщи.
  • 14 да питам

    11 3 Отговор
    На Нинова мериха ли сатурацията?
  • 15 Заверата на Боко.

    12 7 Отговор
    Боко Тиквоко може и да се крие като хлебарка, но не престава с гнусните си дела. Той всичко знае и всичко може, а някакъв доктор не скланя главица на огромния тумбак. Как може някой да не е съгласен с него? И е впрегнал платената койорта мазници лекари, платени мастурбснти да плюят и те. Този срина здрсеопазването и всичко в държавата, но държи да налага страх и паника с глоби и наказания, за да продължава агонията на държавата и него самия. Покажете ми един премиер по света който от месеци не е влизал в МС? Станал е за смях и подигравки в Брюксел и къде ли не. И още иска да властва???? Побърка се човека от толкова еднолична власт и десетки милиярди скрити по света. Да не му е лесно? Да го оставим да се пръсне от лакомия и алчност, кво мислите??

    Коментиран от #66

  • 16 Д-р менгеле

    7 9 Отговор
    Той е най-големият специалист на света явно няма други специалисти.
  • 17 Само да питам

    20 10 Отговор
    На локумчев, манафчийски, на ботокса и на прибалтов /нарочно ги пиша с малка буква/ какво им излъчват физиономиите???....
    Ще ви отговоря ....пошлост, наглост, продажност , лицемерие и тн да не продължавам...
    А Мангърката може да заеква, но човека има чисто излъчване и е откровен и със сигурност не е корумпирана гад като другите!
  • 18 Ема

    13 16 Отговор
    Един изпуснат луд обикаля студията на София. Лошото е, че зомбира хиляди. Някои от тях може и да имат "късмета" да ги лекува...

    Коментиран от #85

  • 19 " ТОВА Е ОПАСНА

    21 6 Отговор
    ...И СИЛНО ЗАРАЗНА ИНФЕКЦИЯ АКО ЧОВЕК ХОДИ БЕЗ МАСКА, БИ ТРЯБВАЛО ДА УМРЕ НА ВТОРАТА МИНУТА..."- ТОВА МАНГЪРОВ ЛИ ГО Е КАЗАЛ ИЛИ НЕГОВИЯТ БРАТ - БЛИЗНАК????? ДА СИ ПРОЧЕТЕ В НЕТА ХСОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДИШНИ ИЗКАЗВАНИЯ!!!!! АКО НЕ БЕШЕ ТЪЖНО - ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО!!!!

    Коментиран от #57, #70

  • 20 Боклук

    13 6 Отговор
    Пускам телевизора мангъров пускам радиото мангъров отварям сайта мангъров отивам да повръщам
  • 21 Санитар

    11 4 Отговор
    Така така. Сега публикувайте НОВИТЕ изказвания на Мангъров и ВСЕКИ НЕГОВ ПОЧИТАТЕЛ - ДА ГИ СПАЗВА И ДА СИ НАПРАВИ ЛОГИЧНИТЕ ИЗВОДИ!!!

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 али баба

    6 6 Отговор
    Тогаз няма ли да е вече късно бе мангър
  • 24 Лангър мангър

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Санитар":

    Лангър мангър, и този го напазари комунистът Борисов...
  • 25 Мангъре

    14 7 Отговор
    Спри с простотията си вече. Две думи на кръст не можеш да кажеш и не си в час. Като те слушах последните дни, яко те е ударила Деменцията. Развалена стара плоча.
  • 26 Азид

    20 5 Отговор
    Ковид се лекува много лесно, ако още в началото се даде Ремдесивир и кр. Плазма с антитела, както беше при Корни, при Веско Маринов и други известни лица и които мерки Мангъров ОТРИЧА. За вас - топла супичка и аспирин. Кой оцелял - оцелял.
  • 27 Софиянецо

    5 9 Отговор
    "Ако ходя без маска, да съм се заразил десет пъти досега. "
    Илиянче, това не са думи на доцент Мангъров. Това е опашата лъжа.

    Коментиран от #29, #44

  • 28 Лейка

    8 8 Отговор
    Доценте, стига вече! Нали знаеш че ще те съдят в скоро време. Стига с тези простотии и се скрии някъде.
  • 29 А ха ха

    13 4 Отговор

    До коментар #27 от "Софиянецо":

    СЕГА ДА РАЗБИРАМЕ ЛИ, ЧЕ МАНГЪРА ПРЕПОРЪЧВА МАСКИТЕ???? ЩОТО ГИ ОТРИЧАШЕ ПРЕДИ 24 ЧАСА!!!! А ХА ХА ХА ХА! НЕ СПИРАМ ДА СЕ СМЕЯ!!!!! КАЖЕТЕ ГО НА ПОЧИТАТЕЛИТЕ МУ.

    Коментиран от #32

  • 30 Палачинки та

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Fenasi Kerim":

    Ще я обърне за седмица. Дано не го линчуват някъде. Но може да го еб..нат, няма лошо.
  • 31 А ха ха

    6 4 Отговор
    СЕГА ДА РАЗБИРАМЕ ЛИ, ЧЕ МАНГЪРА ПРЕПОРЪЧВА МАСКИТЕ???? ЩОТО ГИ ОТРИЧАШЕ ПРЕДИ 24 ЧАСА!!!! А ХА ХА ХА ХА! НЕ СПИРАМ ДА СЕ СМЕЯ!!!!! КАЖЕТЕ ГО НА ПОЧИТАТЕЛИТЕ МУ.
  • 32 Софиянецо

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "А ха ха":

    На почитателите му ще кажа, че тази Илияна ...

    Коментиран от #35

  • 33 " ТОВА Е ОПАСНА

    7 4 Отговор
    ...И СИЛНО ЗАРАЗНА ИНФЕКЦИЯ АКО ЧОВЕК ХОДИ БЕЗ МАСКА, БИ ТРЯБВАЛО ДА УМРЕ НА ВТОРАТА МИНУТА..."- ТОВА МАНГЪРОВ ЛИ ГО Е КАЗАЛ ИЛИ НЕГОВИЯТ БРАТ - БЛИЗНАК????? ДА СИ ПРОЧЕТЕ В НЕТА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДИШНИ ИЗКАЗВАНИЯ!!!!! АКО НЕ БЕШЕ ТЪЖНО - ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО!!!!

    Коментиран от #49

  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    унас има бяла мафия жестоки доктори лекари санитари

    Коментиран от #36, #39, #78

  • 35 А ти

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Софиянецо":

    ...продължавай без маска. Няма проблем. И без това места в болниците няма и ще те сполети естественият подбор. Успех! И на близките ти - успех!

    Коментиран от #38

  • 36 А теб

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ...те ли те спасиха след инсулта?
  • 37 НА РР ИЛИ НА ББ

    5 2 Отговор
    "МАСКАТА Я НОСЯ В ДЖОБА". И КОЙТО МУ ПОВЯРВА СЕГА ЛЮТО СЕ КАЕ! 4000 САМО ОТ ВЧЕРА. ДНЕШНИТЕ ЩЕ ГИ УЗНАЕМ УТРЕ.ИЗЛИЗАТ ДВАМА /ЖУРНАЛИСТИ, ПОЛИТОЛОЗИ, ПРОФЕСОРИ.../ ПО ТЕЛЕВИЗОРА И ТВЪРДЯТ ДВЕ ПРОТИВОПОЛОЖНИ, ВЗАИМНО ИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ ТЕЗИ. ВСЕКИ ИЗБИРА НА КОГО ДА ПОВЯРВА.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ДжафДжаф

    6 1 Отговор
    Абсолютно съм съглсен с Мангъров и все пак имам едно голямо НО! Когато си в болница всичко е безплатно- тестове, аспирин, антибиотици и прочие! Че даже и те хранят и се топлиш за сметка на здравната система. Разбира се, когато вземаш по 200лв на преглед е нормално да се издигнеш над подобни дреболии! ОК! Нека повечето болни от Ковид да се лекуват в къщи, но като човек, които си плаща редовно усигуровките бих искал и моите медикаменти да са безплатни, като на другарката Корнелия примерно!!! За манджата и топлото на Военна болница не претендирам! Халал да са и!!!

    Коментиран от #46

  • 41 Определено

    13 5 Отговор
    ...Мангъров има заслуга и то - голяма за увеличението на заболеваемостта, защото много хора му повярваха и не носеха маски. Сега той друга песен запя.....да се смееш ли, да плачеш ли?....

    Коментиран от #43

  • 42 хахаха

    5 3 Отговор
    когато Мангъров каже, че няма дефинитивно лечение на ковид - ах, менгеле, какъв лекар си, пу пу пу ...като каже маджаров, че ковида се лекува индивидуално и няма универсален начин, което казано накратко означава същото, което е казал Мангъров, той е велик и загрижен за хората...
  • 43 Софиянецо

    5 6 Отговор

    До коментар #41 от "Определено":

    Само ти не разбра, че Мангъров НЕ е казавал това.

    Коментиран от #50

  • 44 Софиянец. ..

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Софиянецо":

    Спри да блещиш глупости и пиши по.темата ако има какво да кажеш! Аман от простията ти.

    Коментиран от #51

  • 45 Неееее

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Софиянецо":

    Доста по- производителен съм от теб. Работя си активно и слагам маска , когато преценя, че трябва. Ти слушай Мангъров, но от днес. Не от вчера. Ха ха ха ! Наистина ме развеселява. А смехът е здраве!!!
  • 46 хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "ДжафДжаф":

    явно скоро не си влизал в болница...айде влез, яж буламачите, които ти дават, плати си накрая за всеки ден таксата и като дойде края на клиничната пътека те изритват без значение дали си оздравял или не, защото иначе болницата поема цялата издръжка на престоя ти...
  • 47 ДЖО БАЙДЪН

    6 0 Отговор
    ЗА ДОМУСЧИЕВ РЕМДЕСИВИР, ЗА ДРУГИТЕ - СУПИЧКА? ПЪРВОТО Е 700 ЛВ., ВТОРОТО 2 ЛВ. НОМЕРА Е ПОВЕЧЕ ДА СЕ ЗАРАЗЯТ И ЗА ТОВА В ЕВРОПА И САЩ СА НАЙ МНОГО. КОИ СА С НАЙ ЗАСТАРЯВАЩО НАСЕЛЕНИЕ И ЗА КАКВО СА ИМ СТАРЦИТЕ? ЗАЩО ПУСНАХА МЛАДИ МЮСЛИТЕ В ЕВРОПА, МИСЛИШ? ФАЙДА ОТ ПЕНЦИИ НИХТ.

    Коментиран от #87

  • 48 Тошо

    7 5 Отговор
    Направо ми писна от тази съчка. Вместо да го всарат в затвора, те го правят началник отделение. УЖАС.
  • 49 ама си

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "" ТОВА Е ОПАСНА":

    хитър, пропуснал си едно АКО в началото...манипулаторче си ти , драги

    Коментиран от #53

  • 50 А сега

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Софиянецо":

    ...ти ми кажи какво е казал Мангъров? Сигурно знаеш по- добре и от него.

    Коментиран от #52

  • 51 Софиянецо

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "Софиянец. ..":

    Мангъров НЕ е казвал това.
  • 52 Софиянецо

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "А сега":

    Знам по-добре от Илияна.

    Коментиран от #55

  • 53 Нямам претенции

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "ама си":

    ...да съм хитър. Прочети отново статията. Там няма " ако".

    Коментиран от #67

  • 54 къпчък

    5 0 Отговор
    По мръсни от българските властимащи дали има? Колко политици се разболяха досега и всички бяха в болница, да не би трудно да са дишали...Когато е за народа, ние пасти да ядем. Купуват си нови коли с народни пари от депутати до кметове. Видите ли представителни трябвали да бъдат. Представителни за кого, за тяхното обкръжение сигурно, холандски президент отива с колело на работа, ако някой заслужава от представителност е той, примерно. Страната му е уредена, обществен транспорт, влакове, пътища, социални придобивки..... А в България какво. С какво сте заслужили да се возите в скъпи лимузини? С какво сте заслужили всички придобивки?

    Коментиран от #58

  • 55 ОСВЕН

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Софиянецо":

    ...ако си самият Мангъров?
  • 56 ДжафДжаф

    3 2 Отговор
    Верно е, действително не съм влизал в болница от казармата, да чукна на дърво, но все пак казаха, че за болните от Ковид всичко е безплатно, включително и при здравнонеусигурените! Аз лично си го прекарах в къщи на самолечение, но антибиотиците определено не са евтини! Само за антибиотици се изръсих 100-тина лева, по предписание на Google!

    Коментиран от #60

  • 57 Опа

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "" ТОВА Е ОПАСНА":

    То си е направо плачевно ама най лошото е че още има балами та му вярват
  • 58 Прав си

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "къпчък":

    Политиците от всички партии са винаги привилегировани и доста алчни. Позорът си е за тях.

    Коментиран от #65

  • 59 Емшака

    7 1 Отговор
    Когато мен ме диагностоцираха с корон и се обадих на личния лекар д-рката ми св изплаши да е би да съм я заразил нея,понеже бях ходил за болничен 4дни по-рано да взема болничен, защото бях болен. Държа се като малко дете и ми каза да седя в нас и да чакам рзи. Така че е напълно прав мангъров че личните лекари трябва да започнат да работят както едно време. Я накарайте личната да дойде на визитация че детето ви е болно, което е нейно задължение, говоря още преди да има корона. Сигурен съм че не всички са така, но за съжаление целият ни народ се разглези последно време, всеки седи и чака да прибере някой лев. Достойнство,чест,уважение липсват помежду ни.

    Коментиран от #62

  • 60 Стига си лъгал

    1 5 Отговор

    До коментар #56 от "ДжафДжаф":

    Антибиотиците са не повече от 15 лева. Всеки ден ги изписвам.

    Коментиран от #63, #69

  • 61 ДО 10 ГОДИНИ

    2 2 Отговор
    ИДВА ЕРАТА НА РОБОТИТЕ. НА РОБОТА НЕ СЕ ПЛАЩА - ЗАПЛАТА, БОЛНИЧНИ, ПЕНСИЯ, 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНЦИОНИРАНЕ. НЯМА ОТПУСК, 8 ЧАСА РАБОТЕН ДЕН, ПОЧИВКИ ЗА ЦИГАРА, ЗА ОБЯД, ЗАКЪСНЕНИЯ... ЩЕ НИ ПУСКАТ ОЩЕ МНОГО ВИРУСИ. БУНТОВЕ, ПРОТЕСТИ, НОВ РЕД - ФАЙДА ЙОК. ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ КОМПЮТРИТЕ!

    Коментиран от #68, #71

  • 62 Е не баш

    3 6 Отговор

    До коментар #59 от "Емшака":

    И кога да дойде на визитация у вас? Какво ще прави опашката от хора прид кобинета, докато лично ти преглежда детето вкъщи!? Те да мрат ли???

    Коментиран от #102

  • 63 АНОНИМЕН

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Стига си лъгал":

    Ти кога си купувал антибиотици последно!? Преди 15 години или повече?!

    Коментиран от #74

  • 64 Васил

    4 5 Отговор
    Мангъров още ли не си се обесил? А защо политиците ги взимат веднага и за тях има легла даже с леки симптоми защо аршина е двоен.
  • 65 къпчък

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Прав си":

    Напротив, позорът е за нас, защото на нас се смее светът, че търпим всичко това
  • 66 Остарелия

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Заверата на Боко.":

    Не можахме да го свалим.

    Коментиран от #104

  • 67 ами няма защо

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Нямам претенции":

    пак да я чета, това са думи, предадени от списувачката...дали пред нея ще каже това, а на брифинга ще каже обратното? много си лековерен
  • 68 МИ КЪ

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "ДО 10 ГОДИНИ":

    КОЛКО СТРУВА ЕДИН ЧОВЕК ДА БЪДЕ ИЗУЧЕН, ЛЕКУВАН, ОПЕРИРАН, ХРАНЕН, ОБЛИЧАН И КОЛКО СТРУВА ЕДИН РОБОТ ДА БЪДЕ ПОПРАВЯН - ЧАТ, ПАТ И СМАЗВАН?
  • 69 ДжафДжаф

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Стига си лъгал":

    Е, мислех да мина с Пеницилин за по-евтино, но от психозата може би много се изплаших, а и честно казано на 14-15 ден яко ме стегнаха гърдите. на 2 пъти купувах Клиндамицин по 650мг в комбинацич с Доксициклин и разни добавки та горе долу 100лв отидоха! Може и да съм прекалил в дозировката, но когато ти казват: "яко ще се мре", просто нема начин! мангъра поне не всява паника! Даже напротив! Абе въобще готин е!

    Коментиран от #73, #86

  • 70 Алфа Ромео

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "" ТОВА Е ОПАСНА":

    Мурафетчийски в началото и той говореше че това не е особено опасен вирус сезоннтие били даже по-опасни, само след две седмици след като беше назначен на друга служба запя съвсем друга песен.

    Коментиран от #75

  • 71 УЧИЗАДАНЕБАЧКАШ

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "ДО 10 ГОДИНИ":

    12 ГОДИНИ УЧИШ ЗА СРЕДНО И 4 - 5 ВИСШЕ, А РОБОТА ГО ПРОГРАМИРАШ ЗА СЕКУНДИ!

    Коментиран от #72

  • 72 РОБОТ МЕДИК

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "УЧИЗАДАНЕБАЧКАШ":

    ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ МНОГО ПРОФЕСИИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЛЕКАРСКАТА. ЕДИН РОБОТ В КИТАЙ ОТГОВОРИЛ ОТЛИЧНО НА ИЗПИТА /НАПРИМЕР -НА 500 ВЪПРОСА ПРИ ДОСТАТЪЧНО ЗА ШЕСТИЦА НА 300/ И ПОЛУЧИЛ ДИПЛОМА ЗА ДОКТОР?
  • 73 Е не баш

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "ДжафДжаф":

    Клиндамицинът е 600 мг, а не 650 . И е не повече от 14лв. За 12 таблетки т е. За 6 дни. Ти колко дни си вземал? ! При това в комбинация с Доксациклин, който е още по - ЕВТИН И ОЩЕ ПО- ТОКСИЧЕН. Аз лично бих се отровил от това.
  • 74 Всеки

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "АНОНИМЕН":

    Всеки може да провери в нета колко струва което и да е лекарство. Явно ти не си купувал скоро.
  • 75 Да но

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Алфа Ромео":

    ..просто в началото никой не предполагаше колко точно е опасен и всички доктори подценяваха опасността.

    Коментиран от #83, #91

  • 76 MУСАИБЕ

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "детски лекар":

    ОТНЕМЕТЕ МУ ЛЕКАТСКИТЕ ПРАВА НА ТОЯ ПОMИЯP БРЕ ДОКТОРЕ

    Коментиран от #90

  • 77 Я се осъзнай

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Защо триеш":

    Преди да пишеш глупости се поинтересувай малко - колко държави са пробвали гласуване по пощата и колко от тях не са го повторили, защото са видяли каква безумна глупост е това. Пресен пример - актуалните в момента избори в САЩ. Къде тръгна по БГ пощи да гласуваш, хахахаха

    Коментиран от #79, #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 🚽🚽🚽🚽🧻👌🍻

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Ромео":

    НА БАЙ ГАНЬО МУ ДАЙ ВЛАСТ И ПАРИ И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Алфа Ромео

    3 4 Отговор

    До коментар #75 от "Да но":

    Как само след две седмици пък стана ясно че е толкова опасен, не видяхме купчини трупове както ни обещаваха, слава богу, как никой не умира вече от други болести а само от ковид, как, как, как, който има главата на раменете си да мисли...
  • 84 Вуте

    5 4 Отговор
    Значи един час преди да умре да почне да си търси болница,а? Мангъров ли си, айгъров ли си, не знам, ама Бойко да ти бере резила. И да пише некролозите на умрелите./ Севда, де/
  • 85 На всичките му почитатели им

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ема":

    пожелавам да попаднат в ръчичките на този "велик ум"Мангъров. След лекуване у дома да ги приеме на лечение и да ги лекува с инхалационен кортикостероид и с каквото още му хрумне и да ги изпише недоизлекувани. Да се порадват от сърце на "прекрасната" му компания отблизо.
  • 86 Щом ти е толкова готин

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "ДжафДжаф":

    ти пожелавам да се запознаеш с него скоро. Няма да те лекува с антибиотици...
  • 87 Какъв Ремдесевир?

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "ДЖО БАЙДЪН":

    Когато Домусчиев беше с коронавирус за Ремдесевир не бяхме чували даже. Тогава с хидроксихлорохин лекуваха. Това беше преди 7-8 месеца.
  • 88 Мангъров

    6 2 Отговор
    Съжалявам, че разочаровах верните орки😂 Просто не вярвах, че сте толкова т.пи да се вържете на чайчетата😂
  • 89 ццц

    3 1 Отговор
    Да,ама повечето болници ще фалират. Нали сега затова приемат здрави хора. Болните от друго да умират, пътеките им не са достатъчно платени. После така или иначе ще ги пишат ковид.
  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #76 от "MУСАИБЕ":

    доцент МАНГЪРОВ е по ЧОВЕК ОТ ТЕБ
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 УРА ДРУГАРИ

    6 2 Отговор
    КАК СЕ ГОРЯТ МАСКИ И СЕ ХВЪРЛЯТ ЯЙЦА ПО ХОРА С МАСКИ? ПРОТЕСТИРАЩИ ДЕБИЛИ, КАКВО ПОСТИГНАХТЕ? 4000 ЗАРАЗЕНИ НА ДЕН! ДА СЛЕДВАШ БАБИКЯН, ФАТМАКА И МАЯ? А, И МАНГЪРОВ.
  • 93 МАНГЪРОВ....ОПИТНОТО МИШЛЕ НА....БСП

    5 2 Отговор
    В БОЛНИЦА ВЛИЗАШ АКО СИ ЖИВ ТРУП....СПОРЕД МАНГЪРОВ
  • 94 ТИ ДА ВИДИШ

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Български швед":

    БРЕЙ, БОЙКО КОМАНДВА ЕВРОПА И САЩ?
  • 95 ПОМНИМ

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "Български швед":

    И ПУТИН СЕ СКРИ В БУНКЕР.
  • 96 Хензел

    2 4 Отговор
    Клипа с циганетата е доста показателен с какви тъпчат болниците

    Коментиран от #103

  • 97 Кински

    2 5 Отговор
    Плюете по Мангъра но и ангела Меркел вече говори за 70%имунитет за Германия за да спре заразата.мангъра го казваше още пролетта .май ще с окаже прав щом и в Германия така мислят

    Коментиран от #98

  • 98 Той всеки го знае това, но

    4 2 Отговор

    До коментар #97 от "Кински":

    кукуто Мангъров твърди, че вече 30-40%са се срещали вече с коронавируса и са били заразени у нас, което си е безумие отвсякъде. В Словакия тестваха цялото население преди седмица и само 1 % бяха с антитела. У нас ако приемем, че заразените са 10 пъти повече от официално регистрираните пак сме далече от 40%,а докато стигнем до 70%много вода ще изтече. Да не говорим, че глупакът говори за доживотен имунитет, а вече доста народ ги повтаря. Ама това видите ли бил друг щам според него. Много важно, че е друг щам щом може да те повтори 2 пъти в една календарна година само...
  • 99 Без думи

    5 1 Отговор
    „Това е опасна и силно заразна инфекция. Ако човек ходи без маска, той трябва да загине на втората минута. Който го е страх, да си носи маската и да изпълнява всички предписания, както правя аз през цялото време“, допълни той.
    ОЩЕ СИ ГОРЕТЕ МАСКИТЕ И КАТО СПРЕТЕ ДА ДИШАТЕ ОТИВАЙТЕ ПРИ МАНГЪРОВ
  • 100 вйбкнлм;

    2 2 Отговор
    ЪХЪ! Ще влизаме в болница 5 минути преди да започнем да агонизираме. Пожелавам му и двамата му сина, и той самият, като контактен, да стигнат дотам - да агонозират, за да се доберат до болница!
  • 101 БЕЗ ИМЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "детски лекар":

    ЕМИ ЩЕ ТРЯБВА И ДА ПОРАБОТИТЕ, УВАЖАЕМИ АДМИНИСТРАТОРИ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ СТЕ ЛЕКАРИ. РАЗБИРАМ ЧЕ БАНКЕТИТЕ НА ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ФИРМИ СА ВИ ЛЮБИМИ, НО СЕГА МОМЕНТА Е ТАКЪВ
  • 102 По договор

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Е не баш":

    с касата имат определени часове за домашни посещения,които не спазват.
  • 103 Този

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Хензел":

    клип и стар...
  • 104 Дългия

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Остарелия":

    Кои сте вие бе?
  • 105 Казуар

    0 0 Отговор
    Мангъров- д-р Менгеле, казва че тези с двойна пневмония трябва да се лекуват в къщи, и като се влошат бързо да умрат в линейката.