Last news in Fakti

22 Януари, 2013 09:11 1 253 4

Новата синя платформа очертавала стъпка по стъпка изхода от кризата

  • иван костов-
  • надежда нейнски-
  • изход-
  • криза
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като в неделя ДСБ и „Единство” официално се обединиха, за да участват с нова политическа платформа в предстоящите избори, днес лидерът на тъмносините Иван Костов обясни пред бТВ съюза с „достойнствата и постиженията” на управлението си в периода от 1997 до 2001 година.

По думите му новата синя платформа, в която лидерско място заема и Надежда Нейнски, събира всички хора, политически и граждански движения, готови да защитят направеното от десницата преди повече от десетилетие.

„Това са хора, които не вярват в силата на ГЕРБ да изведе страната от кризата, които виждат как се правят опити да се реабилитира комунизмът. Обединението се състои от хора, готови да бъдат ясна дясна опозиция. В платформата пише подробно какво смятаме да направим, за да изведем България от кризата”, изтъкна Костов.

Той категорично отрече обвиненията срещу него за осъществяване на „криминалната приватизация” по време на управлението си. Имало доказателства за яснотата и неоспоримите положителни резултати на приватизационния процес от онова време.

„Касовата приватизация създаде предприемачеството у нас, даде живот на 650 000 фирми, създаде стотици хиляди работни места и изведе България от кризата за 10 месеца. Ако не бяха прекъснати от Беров и Виденов, реформите щяха да изведат страната на траекторията, следваща Полша и Чехия”, каза още председателят на ДСБ.

Според Костов, той има още какво да направи за България и се надява да получи подкрепата на електората, „който иска България да излезе от кризата”. „Казал съм го в платформата така ясно, както никой друг не би могъл да го направи – стъпка по стъпка какви мерки ще бъдат предприети. Отворени сме към всички партии и сдружения, които са готови да застанат зад идеите ни”.

По другите важни теми от последните дни Костова направи кратки коментари. Определи за пореден път в медийното пространство нападението над Ахмед Доган като политическа провокация. Заяви също така, че не е изненадан от „мистериозния кашон” с документи на РВЕ за цената на АЕЦ „Белене”, тъй като „нашата партия отдавна знае тези факти”. Костов отново призова хората да гласуват на референдума, но с "НЕ".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стига вече бе ....

    0 0 Отговор
    22 години вече я очертават, може би след още 200 години най после ще я очертаят........, кой ли ги слуша въобще.
    По добре да си харчат крадените пари и да не занимават хората с простотии и без това имаме достатъчно проблеми!!!!!
  • 2 Трибал

    0 0 Отговор
    Тоя циганин Костов ще гледа парламента вече само по ТВ.
  • 3 случаен

    0 0 Отговор
    Много е лесно да се говори сега ,защито кризата така или иначе свяршва. След като е имало някой да ни води през нея на Костов ще му е лесно .Затова се натиска отново за власт, но едва ли вече някой ще му я даде. Страшен мазник е той. Което и да е следващото правителство , трябва да го държим изкъсо за управлението още в самото начало на мандата.
  • 4 --==--

    0 0 Отговор
    Костов има повече акъл от целия парламент взети заедно.Той наистина може да направи чудеса в държавата,но едва ли ще му позволят.Истинска трагедия е,че той не може да помогне на страната точно сега.Той е единствения който разбира от политика и цифри едновременно.