Last news in Fakti

31 Януари, 2013 10:04 17 336 73

Деца раждат деца

  • доц. бостанджиев-
  • роми-
  • популация-
  • раждаемост
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В ромската общност, практиката е раждаемостта да бъде изключително висока, и то при момичета под 18 години. Съвсем очевидни са последиците от такъв модел на репродуктивно поведение, който, кой знае защо някак си, убягва от вниманието на публичната дискусия у нас. Когато едно момиче под 16-годишна възраст е забременяло, това е престъпление. Сексуален контакт на лица под 16 години се счита за престъпление. Въпреки това, няма санкция.

Много от моите студенти, които са задочници са реално социални работници и те казват следното: „Идва при нас момиче, примерно на 14-15 години и казва: „Аз идвам за наградата!“ . Питаме го за каква награда говори, а то отговаря: „Наградата за това, че съм родила.““

Следователно те възприемат, че обществото ги е наградило, за това, че са родили дете в една възраст, в която те очевидно не могат да се грижат за него. И това не е грешка. Това е целенасочено, умишлено действие – да се вземе този бонус. Майката, която е родила, не може да завърши основното си образование. Много често, тя остава необразована и няма квалификации, така че тя не може да практикува каквото и да било, нещо от което да има нормални доходи. Как оцелява такъв човек? Как тя се грижи за детето си? Това е един механизъм, по който ние се превръщаме в общество, в което една огромна част от него се оказва социално некомпетентна, поради това, че съзнателно избягва да се образова. Оказва се, че един изключително голям процент от населението на България е неграмотно. То не може да чете и да пише на родния си език. В този смисъл, тук са нужни радикални промени в социалната политика, защото ако продължим по този начин, в един момент ще се окаже, че една малка група от компетентни и грамотни хора в България, трябва да носят на гърба си друга група от хора, които са се обявили за социално слаби.

Една от инициативите, които плануваме е да разберем какви са основанията в тази общност да се следва един такъв модел на продуктивно поведение. Ако това поведение не бъде променено, то ще създаде една катастрофална ситуация в нашата страна. Аз нямам нищо против етноса, но една значителна част от учениците не отиват да учат, а да използват възможността техните родители да използват социални надбавки. Защото, ако не ходят на училище, техните родители няма да получат въпросните помощи. Всичко, което правят е чисто формално.

Наскоро имах среща с учители от един проблемен регион и те споделиха, че ситуацията е трагична. Те буквално се превръщат в звероукротители за да предотвратят нежелани проблеми. Надявам се, тези остри и горещи теми да започнат да се коментират обстойно от обществото. Ако не се потърси решение, то нещата в един момент могат да излязат от контрол. Никъде няма място за един необразован човек. Съвременният човек, за да бъде интегриран в обществото, той трябва да приеме условията за живот в това общество. Това означава на първо място да бъдеш образован.

Доц. Румен Бостанджиев
Лаборатория за психична подкрепа и развитие
към Бургаски свободен университет и сексолог


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maria

    2 1 Отговор
    Циганите се размножават като хлебарки... ужас!

    Коментиран от #40, #54

  • 2 аскер

    1 4 Отговор
    марио а ти кво чакаш и ти раждай,
  • 3 фръгам нандре

    2 1 Отговор
    ,,циганайки раджат циганай4ета''
  • 4 Неслучайно минаващ

    1 2 Отговор
    Един ден ние ще стане прекалено малко, докато те ще са прекалено много, но както и сега подчовеците няма да могат дори да четат и пишат.Пари няма да има от къде да вземем за да ги храним.Тогава подивелите от глад подчовеци ще залеят страната с престъпления - кражби и убийства насочени първоначално към по-възрастните и слаби хора, а после към по-добре устроените.Естествено полицията и властта ще ги защитава и тогава драги сънародници България ще бъде тотално унищожена, а ние с вас нищо няма да направим по въпроса.
  • 5 фрт

    2 1 Отговор
    Тая на снимката има типичната тъпа м....лска мутра ама детето много бяло бе

    Коментиран от #6, #12

  • 6 катър/муле

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "фрт":

    ако не знаеш,да ти кажа че малко ги побългарихме...
  • 7 Трибал

    1 2 Отговор
    Ти остави че се котят на всеки 9 месеца ами "държавицата"и парички им дава за това!А за местното население пари нема!
    Що така бе чафути???
  • 8 ID:

    1 2 Отговор
    Хахахаха колко са смешни.в НК никъде не пише,че е престъпление,снушението с лице навършило 14год. стига да разбира свойството и значението на действието.Аман от некомпетентни и заблудени хора.А при ромейте сексуалния живот започва около 9год. възраст-трябва да се ограничи раждаемостта!!!
  • 9 moms

    1 2 Отговор
    Гореизложеното точно отговаря на моето мислене, много жалко, че надали ще се появи циганин, който да успее да прочете и най-важното -- да разбере как интелигенцията ги приема! Не съм професор, а обикновен вишист, но за жалост цигани вишисти - не повече от 0,1 % от етноса им, много жалко за нас, за политическата ни система, че толерираме такъв вид паразитизъм за да има симбиоза между наи-горните слоеве на държавата/политици/ и нуждата от "лица", които да ги подкрепят, водени от "наградата". Трагичното от всичко написано дотук, е че потърпевши от така посочената ситуация са "нормалното" общество, хората извършващи всякакви законосъобразни дейности за да си осигурят семейството по "правилния" начин. Образованието не дава непременно високи доходи, дава възможност при правилна насоченост и целеустременост да постигнеш това, за което смяташ, че си създаден.
    Много жалко е това, че с бавни темпове българското, като етнос, общество се приближава по доходи до ромското, което в основни линии е породено от това, че държавата Няма икономика и никаква сигурност в часният сектор, като посочените неща ги няма в една наистина развита световна държава.
    И за финал - бъдете здрави, вече имаме инфраструктура, по - лесно ще достигаме до месните здравни звена, където всеки ще ни лекува за .... хиляди лева!
  • 10 Бай Иван-Циганина

    1 1 Отговор
    Ами малка промяна към закона и няма да е така! Щом "Сексуален контакт на лица под 16 години се счита за престъпление" то тогава родилката да няма право на тая "награда", защото е съучастник в престъпление! Но за съжаление, на нито една партия не и стиска да я направи тая промяна, а и куп други в тая насока! Защото България е на ръба на пропаста и ако не се вземат спешни мерки, то няма да е далеч времето, когато тук ще настане второ Косово!
  • 11 Божа крава

    1 0 Отговор
    " Оказва се, че един изключително голям процент от населението на България е неграмотно. То не може да чете и да пише на родния си език. В този смисъл, тук са нужни радикални промени в социалната политика, защото ако продължим по този начин, в един момент ще се окаже, че една малка група от компетентни и грамотни хора в България, трябва да носят на гърба си друга група от хора, които са се обявили за социално слаби."
    Късно, късно...
  • 12 promiana

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "фрт":

    Барем им опрайм малко гена..... за 15- 20лв. процедурата :))))
  • 13 Стоян

    1 0 Отговор
    Чак сега разбрах защо има сива икономика. На никой не му се дават пари изкарани с честен труд за социално слаби м....ли.
  • 14 steve

    1 0 Отговор
    Докато има разни самопровъзгласили се защитници на човешките права от рода на human rights watch, никоя власт няма да направи нищо по въпроса. Не ви ли прави впечатление колко права има един доказан престапник. Ромите са природно хитро племе! те знаят че са недосегаеми и си правят каквотв искат. Иначе- ей къде е съда по правата на човека в Страсбург. Образоването при тях трябва да е задължително. И социалните помощи за тях да се спрат.Иначе България ще загине!!!!!!!
  • 15 Стоянов

    1 0 Отговор
    Паричкитети от заплатата отиват за детските и помощите на ти мангалчета, а ти се чуди от как да дадеш на децата си два лева за закуска.
  • 16 Трибал

    1 0 Отговор
    До steve

    А аааа не са се самопровъзгласили чакай не така!Всичките тия "хуманни организацийки"са отрочета на чафута Сорос,нали са брадчеди еврейте и циганете та за това е тая загриженост!
  • 17 Икономист

    1 0 Отговор
    Границата по НК не е 16, а 14 години.
  • 18 3333

    1 0 Отговор
    ако имаш повече от едно дете да НЯМА детски надбавки!!!!!!!!
  • 19 Трибал

    0 0 Отговор
    Да имаш,да нямаш,все тая защото това го решава властта,демек чафутите!Нас никой не ни е.ава за слива!
    Ако питате мене тия ги оправя закона за защита на нацията,и всичко ще се оправи много бързо!Ама кой да го вкара тоя закон пак власт трябва!?
  • 20 Реалист

    1 0 Отговор
    Докато ние си пишем във сайтовете, ЕВРО Ромите оплождат гаджетата! Докато нашите Българки се стискат до 40 години на кой да дадат да и направи дете дали е финансово осигурен, и докато се чуди дали да е този с джипа или другия с леката кола, циганите се плодят, а ние затъваме! За това да се плодим и ние, и да видиме кой на кой, какво ние не можем ли да имаме по 3 деца??? Как на времето е имало по 8 деца??? Да не са имали по-добри ословия от сега?????! Разбирасе, че са нямали но всичко е до желание! При нашето поколение всеки иска да е богат с богата пловинка да не работи нищо и да си ходи по курорти и пари да има........ Е драги събратя това няма как да стане, като седиме пред П.ц. и пишеме коментари! Иска си действие ! Макър и аз да пиша, казвам това което мисля! НИЕ трябва да се стегнем, а не Циганите да променяме!
  • 21 Трибал

    1 0 Отговор
    Така е при демокрацията!
    При демокрацията всички граждани имат гарантирани права. Никой не е забравен:

    - Малцинствата - като например евреите - имат право да управляват държавата, въпреки, че са под 1 % от населението. Други - например циганите - имат право да убиват и ограбват хората, според етно-традициите си.

    - Възрастните хора имат право да ровят в боклука, а също имат право и на достоен край, ако пенсията им позволява да си купят въже.

    - Младежите имат право свободно да заминават да слугуват на територията на целия Европейски съюз.

    - Младите жени имат право да стават бели робини и да проституират на територията на целия Европейски съюз.

    - Политиците имат право да обещават.

    - Всички пълнолетни граждани имат право да гласуват, коя партия да ги краде следващите четири години.
    СМИСЪЛЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА

    е, че гражданите трябва сами да са виновни за управлението. Най-добрия начин, човек сам да си е виновен за управлението, е да гласува

    Гражданите не бива да дезертират от правото си на глас

    НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА:

    "Странно място е Народното събрание: става един, говори, не казва нищо, никой не го слуша, а накрая всички са на различно мнение."

    Така е било още от Великата Френска Революция

    Който имал колебания и възражения - го демократизирали, като го скъсявали малко - горе-долу с една глава. Доказало се убедително, че без глави хората се демократизират далеч по-лесно, отколкото ако имат глави.

    Да живее демокрацията!

    С тези преимущества на най-добрата система трябва да се гордеем и да ги помним, когато се опитват да ни заблуждават разни комунисти, нацисти и други недемократични елементи.
  • 22 муспи

    0 0 Отговор
    Провежда се геноцид над българския народ и това си е един от способите. Цигането си е напълно право като си иска наградата, защото евреите за това награждават, ако ще и само с това че почва да живее с дъщеря си на гърба на българите. Какво можем да направиме ние, останките от този геноцид? За всичко цивилизовано е вече късно, всички възможни начини са изпуснати, останало е само да ги убиваме без организация, с малки групи хайдушко движение. Резултат ще има защото евреите са страхливи, още с първите жертви ще се сепнат и понеже няма противник, фронт - ако имаше, те имат парите и армиите и правителствата на света, но противника е невидим, а умразата очевидна и забива ножове в гърба! Атака по чифутите!

    Коментиран от #23

  • 23 kik boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "муспи":

    Казано накратко-в ход е планът ,,РАН ЪТ'', а на територията на България Великите сили са решили да съберат циганите от цяла Европа.
  • 24 Дядо

    1 0 Отговор
    Щом му е узряла шуролинката - нека си ражда. Няма как да го спреш. Друго е да кажем, че детски се дават от 18 нагоре. Като си го е изпикало на 13 - да си го гледат техните.

    Коментиран от #28

  • 25 Мария

    1 0 Отговор
    Наближават избори.Трябва да изискаме от всяка партия конкретно да предложи мерки за справяне с проблема.Конкретно,а не с общи приказки.Ако питате мен,трябва да се въведе образователен ценз при гласуването и всеки неграмотен да няма право на глас.Едва тогава партиите ще спрат да коткат циганите и ще ги вкарат в пътя.
  • 26 ХАЙТОВ

    0 0 Отговор
    ,,РИСКЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕМ Е МНОГО ГОЛЯМ''
  • 27 ЦИГАНСКА СГАН

    1 0 Отговор
    Когато една циганка роди, автоматично минава на гърба на българите. Затова един доста добър начин е да ги изпратим в Африка или някъде много на далеч и ще видите как ще се оправи България, защото само за няколко години за тях са дадени милиарди. И не съм расист. Расизмът е престъпление. Престъпленията се вършат предимно от цигани.
  • 28 баба

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дядо":

    щом му узрее зарзелията и мисли за разплод
  • 29 Катя

    0 0 Отговор
    Ако тази статия я е писал доцент, как е възможно да е написана толкова неграмотно?!
  • 30 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Изгониха ги от Индия, сега трябва да ги гоним от България! Щом са ги изгонили от собствената им страна, смятайте каква напаст са!

    Но да не забравяме, че и сред циганите има свестни хора, по-достойни от някои българи!
  • 31 Трибал

    0 0 Отговор
    Евреи - съветници на Тодор Живков и идеолози на БКП: Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак паси, Валери Таджер, Валери Натан, Жак Натан Примо, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей Луканов.

    Тия ни насадиха циганите и демокрацията от 44та год. до сега,и техните слугинчета и наследници!Евреите и циганите са братовчеди!Друго няма!ГЕНОЦИД!!!
  • 32 Трибал

    0 0 Отговор
    Миналата година стана ясно че в БГ има регистрирани 45 масонски ложи и организации! Сега може и повечко да са станали!?
  • 33 хаана

    0 0 Отговор
    От години държавата е забравила за тези хора и се сеща за тях само когато има избори! Те не ходят на училище, неграмотни са и нямат професия, следователно нямат никакво бъдеще. Свидетел съм как идват в Германия, но мога да ви кажа че и 3 месеца да са тук мпоментално немската държава ги задължава да изпратят децата на училище. Имам специялни класове за децата където започват да учат буквите като начало. Училишето е абсолютно задължително и без коментар иначе няма пари от социалната каса. Правителството не бива да забравя, че тези хора са бъдещето на България. Не се прави обаче нищо. Децата се раждат от деца, хранят се от детските и това което им остава е да крадът, които не може да краде е осъден на глад.
  • 34 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Циганите всяка година смучат по 3 500 000 000 лв. от нашите данъци. Не плащат ток, вода, данъци и т.н. . Подпомогнати са от всякакви там организации. И ЗАЩО. Биле хора имали човешки права, ние българите не сме ли хора че сме подложени на яростна дискриминация в собствената ни държава. Да почват да ги кастрират или да им спрат помощите ако имат повече от едно дете. От циганите файда няма, освен на избори. Щом българите са подложени на стерилизация, да подложат и тях. Някой да е чувал за бездетно циганско семейство, ама български има хиляди.

    Коментиран от #37

  • 35 гост

    1 0 Отговор
    Пропуснал си в списъка украинския еврей Сергей Станишев.
  • 36 Мартин 123

    1 0 Отговор
    Искали награда че родила . Има награда да , сребърен куршум , като за вампирите
  • 37 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "qqqqqq":

    В Полша е имало един министър-председател - Владислав Гомулка. Той е направил доста по въпроса и затова в Полша поляците са 98%, без цигани, чифути, араби всякакви други подобни.
  • 38 Трибал

    0 0 Отговор
    Какви ги плещеш хаана?Забравили ги ти или не си в ред или си циганин по голем и от циганите?Никой не ги е забравил,ами даже взимат 21 вида помощи тия ,а за българите няма!
    През Турско време е имало т.н. "Диш Хакъ" = Данък Зъби. Агарянинът, след като ял и пил безплатно у българина, накрая изисквал да му се плати допълнителен данък зъби. Затова, че докато ял безплатната храна, му се били изтрили зъбите ! Та сега този данък е възтановен. Заради това, че работещите българи са платили чрез данъците си помощите на лентяйстващите цигани, им взимат и детските !! За благодарност ! И за да бъде пълна програмата ...

    Но дали знаете колко вида детски, се плащат в тая загиваща държавичка М....листан ?21 помощи взимат циганете!
    ще възкликнете. Напротив - всичко е възможно в Абсурдистан. Тези 21 вида детски помощи, са основно в 3 социални закона.
  • 39 галибарди

    1 0 Отговор
    като го гледам това цигле на снимката е 50/50 и нищо чудно да е правено на магистралата
  • 40 Трибал

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Maria":

    1) Детска помощ при бременност = 150 лв. еднократно
    2) Детска помощ при раждане на дете = 250, 600, 200 лв. еднократно
    3) Детска помощ при раждане на дете с увреждания = 100 лв. еднократно
    4) Детска помощ за близнаци = 1 200 лв. на близнак еднократно
    5) Детска помощ за майка студентка = 2 880 лв. еднократно
    6) Месечна помощ за дете, до завършване на средно образование = 35 лв. месечно
    7) Месечна помощ за деца-близнаци, до завършване на средно образование = 52,50 лв. месечно
    8) Месечна помощ за дете с трайни увреждания, до завършване на средно образование = 70 лв. месечно
    9) Добавка към месечната помощ за деца с увреждания = 203 лв. месечно
    10) Месечна помощ за дете, до навършване на 1 година = 100 лв. месечно
    11) Целева помощ за първолаци = 150 лв. еднократно
    12) Помощ за детска градина = 100 лв. месечно
    13) Безплатно пътуване за многодетни майки
    14) ДМД за дете, до завършване на средно образование = 59,15 лв. месечно
    15) ДМД за родител, отглеждащ сам дете / деца, до 3-годишна възраст = 78 лв. месечно
    16) Детска помощ, за превенция на изоставянето = до 325 лв. еднократно
    17) Детска помощ, за реинтеграция в семейството = до 325 лв. еднократно
    18) Детски за изоставени деца (в 99% от случаите ромчета),
    настанени в приемни семейства = средно 227,50 лв. месечно
    19) Заплати за приемните родители,
    отглеждащи изоставени деца ( в 99% от случаите ромчета)
    20 ) Добавка за отглеждане на изоставени ромчета, с увреждания
    21 ) Допълнителни детски за всяко ромче от "Евророма" - 20 лв.
  • 41 Мария

    1 0 Отговор
    Е, те се е..т от малки и ги "награждават" вместо да ги съдят!
  • 42 ОЗАРЕН ОТ ПРОЗРЕНИЕ

    1 0 Отговор
    За нас българите изходите са два:или ние трябва да ги рециклираме тези бенгалски ,или те нас ще ни асимилират.Мислете и си избирайте!
  • 43 gnida

    1 0 Отговор
    Спрете им помощите, накарайте ги да работят , щото както е тръгнало тез паразити скоро ще се борят сами за хляба си , а не да чакат от наште данъци това или онова.Ние се топим , намаляваме , таз паплач се увеличава.Това ли е държавната политика?Първата им работа като се окотят е да се разведат , за да взимат помощи като самотни майки.Ама това са гласоподаватели , как да им спрат субсидиите.Ей затова страдаме ,щото ние сме кръводарители и за политиците и за таз паплач.
  • 44 restless

    1 0 Отговор
    Фюрера Адолф Хитлер наистина е знаел какво върши!!! Ех, да можеше да възкръсне, че да ги почне от начало ...
  • 45 restless

    1 0 Отговор
    Ако приемем образователен ценз за право на глас, бизнеса с фалшиви дипломи ще процъфти ... требат ни гласове !!! А парите не миришат!!!
  • 46 Трибал

    1 0 Отговор
    http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=390


    Само тоя закон ще реши проблема със цигане и евреи!Дуго нищо!
    За тооя закон требва референдум а не референдум кой ще ни крадне от тока!
  • 47 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    А ,че той Аушвиц си стои.Трябва само да се припалят пещите и......
  • 48 Трибал

    1 0 Отговор
    Че малки ли са ни пещите в Кремиковци и Девня та чак там да ги карат!Пак разходи на наш гръб!
  • 49 саюза

    1 0 Отговор
    Решението е едно съвецката картечница МАКСИМ СОКОЛОВ, да тя оправя всичко
  • 50 муспи

    1 0 Отговор
    Чифутите много добре помнят как Хитлер идва с избори, това няма да го допуснат повече. Всички партии в света са тяхни шоута, и плюс това гласовете не се броят - жидите обичат двойна застраховка. Но това значи че приемат да им забиват на всеки ъгъл нож в гърба, защото всичките им армии и полиции са разработени за някакъв фронт. Те са обявили война на човешкия род, но такава не трябва да им се предлага. Трябва да се убиват без организация, без причина, без конкретна цел, както се дезинфекцира. Хитлер не е искал да ги унищожи както лъже тяхната пропаганда, а е имал планове да ги засели на Мадагаскар и изолира от човечеството. Днес разбираме че това би било недостатъчно. Те отравят земята само с присъствието си, трябва да бъдат изгорени до крак. Юдаизма, сатанинската им библия, талмуд и всякакви наръчници на разбойника да останат само като материал за специалисти, проучващи как се е въплатил дявола на земята.
  • 51 Българин

    1 0 Отговор
    Чета коментарите на моите сънародници и се отчайвам все-повече... Положението с циганската напаст е трагично и е ясно на всички. Съгласен съм с вас, че заради тези пусти продажни цигански гласове няма да ги барнат м...лите! Лошото е и друго - че и самите ние се профанизираме и изпростяваме. Вижте само колко правописни грешки допускат почти всички в писанията си (а може и да не го забелязват!). Образованите и по-млади хора панически бягат в чужбина и кой остава у нас - огромната неграмотна маса м...ли и измъчени немощни пенсионери!? Ако това е бъдещето на България - Бог да ни е на помощ!!! Решения на проблема има, но ни трябват истински българи и политици с големи топки, а сегашните са само стойкаджии (Б.Б.), башибозук (А.Д.) или откровени хомосексуалисти (Я.Я.). На първо време една единствена и напълно осъществима мярка може да се приложи незабавно - нали Дянков плаче, че е криза и няма пари? Тогава добре, господа, държавата няма пари и ще спрем изплащането на детски надбавки за повече от две деца - за всички - българи, цигани, арменци, турци и пр. - дискриминация няма, нали! И никой не може да ни упрекне за това! Да, ама нали ще се разчиъа на пустите м...лски гласове през лятото? И така, до края на света... и на България.....
  • 52 шьшь

    1 0 Отговор
    те се хора живейещи и родени в БЪЛГАРИЯ и обичат я най малко колкото вас не ка дасме ясно с нещо държавата когато има нужда от тях са ,,,,,,,,,,,,,а когато няма са ,,,,,,,,,,,,,, можеби трябва да се върнем назат в времето и да кажем истината ЖИВКОВ ги научи на това
  • 53 adolf

    1 0 Отговор
    Зиг- ХАЕЛ
  • 54 Братя

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Maria":

    1 Трябва всеки от нас да се бръкне и да изкара Иван Вазов и пак да прочете романът ,,ПОД ИГОТО,, ,и пак да се обединим ,като нашите предци.Вярвам и знам че всеки българин има в рода си пролята кръв от освободителната война, а какво чудо са направили за нас тогава,по онова време.Ние сега имаме пред нас заместител на делата на Левски!Умни сме ,велики сме!Сигурен сам ,че ски милее за България и се изгаря от тези факти ,които чете такива сайтове.
    Българите трябва да се обединим и да си ЗАЩИТАВАМЕ ПРАВАТА!!!ЗАЕДНО!!Така както сме се освободили от турците!
    Ако ,не искаме да плащаме помощи на мързеливите ни малцинства
    да го покажем, да го изискваме!Не може да отидеш да си купиш дънки и продавача да ти каже ,че с паритети ще плати тока на негов приятел и ти да ходиш по гащи!
    Да покажем ,че ДПСформациики не може да ни правят на маймуни с техните тъпи театри, а да са си на мястото,зат решетките.
    И БЪЛГАРИЯ да се управа от млади, интелигенти и образовани БЪЛГАРИ!!
    Моля всеки да се замисли върху това!!!
  • 55 tito

    1 0 Отговор
    трябва да се направи референдум и до 18г. който роди да не се плащат помощи, комисията по закрила на детето не да седят на толо и да вземат само пари а трябва щом се роди дете да видят при какви условия се отглеждат и ако няма такива, децата се вземат и задължително се дават за осиновяване зад граница . Задължително слагане на спирали след първото раждане . В Чехослвакия направо ги кстрираха след като родят. Ако не се вземат мерки ще доиде време и ще има гражданска война. М..лите по селата тероризират старите хора убиват ги за две кокошки . Полицията си трае . Политиците трупат пари на гърба на народа и като видят че става напечено ще избягат в чужбина да си харчат крадените милиони.
  • 56 ХАЙДЕ

    1 0 Отговор
    Да направим подписка за референдум дали трябва да се дават помощи да видим дали няма да се гласува!
  • 57 това е

    1 0 Отговор
    ДА референдум за спиране на помощите за циганите!!!Това е решението!Хайде!
  • 58 Пича

    1 0 Отговор
    Добре е да се обединим,но винаги ще се намерят като Кириак Стефчов и чорбаджи юрдан да ни предадат.Нищо не става от нас и те го знаят много добре затова не им пука!
  • 59 ХХХ

    1 0 Отговор
    Ш...н**е, паразитиращи цигани !! Ама правителството ги толерира и стимулира. Затри се България.
  • 60 карата

    1 0 Отговор
    Каде са тогава социалните служби нали като стане некоя беля все казват" че са провели разговори със пострадалите или със виновните .седят си на столовете по канцелариите и се правят на маимуни като иде човек даги пита нещо .няма синдикати няма социални служби няма правосъдие ето това нашата държава го няма никаде по земята

    Коментиран от #61

  • 61 соцраб

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "карата":

    "КАДЕ" "НЕКОЯ" "ДАГИ" ?????????? Пообърках се.
  • 62 сиганин

    1 0 Отговор
    имат срабеш голем срабеш !като им доде мензисо могат да раждат -природа бре...ама и тая бедна со обеци от социалното
  • 63 жаанито маалата

    1 0 Отговор
    ама каак така ма нали и нии ме хора как така картеснисата налии и нии сма бьлгарите що шана убиите нека са размножиме да праим балгарията голяма старна веелика кои ша мете улицитя кат умрем даже хората развьждат на маимуните а пьк чистите цигани вече станахме много кьт обьркахте нь много
  • 64 селянин от обеля

    1 0 Отговор
    Къде са сега ромските правозащитни организации да им потърсим отговорност, нека те се се заниамват с тези проблеми. Поздравления за доц. Бостанджиев че повдига въпроса, това беше тема табу за свободните български медии. Голям проблем за източване на бюджета е тази паплач, обаче електорат затова никои полиически партии не се занимават с тях.
  • 65 ДОКО–ДОКО

    1 1 Отговор
    Аве,туй чааве кат арийче.Ето ти решение поне за външния им вид.Да се кастрира мъжкия им род,а женския да се опложда от дебели ,червени скандинавци.Така ще привлечем по-заможни туристи,а после като плащат издръжка парите ще остават в нас и ще строим магистрали.
  • 66 Христофор

    0 0 Отговор
    Една държава не загива веднага а с десетилетия Ние вече може да се смятаме за територията на която се полагат основите на първата циганска държава Това е замислено отдавна знаете от кои Ние сме държава в коридора с 80% русофилско население Никой няма да ни остави да съществуваме като независима държава Дори преди края на втората световна е имало план на Чърчил как да ни разпарчетосат между Югославия и Турция И е щяло да стане ако Сталин не беше минал Дунава И след 10 ноември вкараха всякакви планове как да убият стандарта на живот И сега сме втората най бързо топяща се нация в света Но най-голямата заслуга имат нашите политически боклуци които си гледат само комисионните Как да се доберат и задържат на власт какво чуха ушите ми тази сутрин за 317 000000ев изнесла България ток 90 000000ев е била комисионната на определена фирма И чакай да ти мисли за народа Трябват му само цигани за изборите и си ги отглеждат с нашите данъци След 40-50г когато и последният Българин напусне тази територия да изгаси лампата
  • 67 Трибал

    1 0 Отговор


    До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!"

    Тодор Живков
  • 68 Данчо Савов

    1 0 Отговор
    Съгласно българското законодателство сексът с малолетно лице е престъпление и се наказва с затвор.... Закона е за всички.
  • 69 Тъпоъгълник

    0 0 Отговор
    В едно лозе оставено без стопанин расте само троскута! Направете поне безплатни АГ кабинети във всяко ЦК и тогаз ще има за какво да се наградим!
  • 70 гого

    1 0 Отговор
    което момиче ражда под 16 г. затвор. тогава ще се разчуе сред циганите и ще спрат да раждат.

    Коментиран от #71

  • 71 до гого

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "гого":

    гого ти на 5г. ли си, те крадат убиват и не им пука ти със затвор ще ги плашиш, ей размяме
  • 72 гост

    1 0 Отговор
    Къде сега си ADOLF.....................
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.