Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 18:08 6 876 159

ФАКТИ пита: Защо българските институции и партии продължават да мълчат за езика на омразата?

  • адв. елена гунчева-
  • изказване-
  • сигнал-
  • прокуратура-
  • шалом-
  • организация на българските евреи шалом

Време е и обществото, и партиите, които са част от него, и медиите, и институциите като Прокуратурата да се събудят, докато шовинизмът и подмяната на заветите на Васил Левски не са ни завладели с още по-голяма сила

ФАКТИ пита: Защо българските институции и партии продължават да мълчат за езика на омразата? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Над месец след като адв. Елена Гунчева от партия "Възраждане" си позволи чрез писмено слово да противостои на завета на Васил Левски, че всички ние - българи, турци, евреи, арменци и пр., трябва да бъдем равноправни във всяко едно отношение, обществената реакция срещу това продължава да е слаба.

А уж българинът се слави като патриотично настроен човек, почитащ Левски и неговите завети, които са на обратния полюс на езика на омразата.

Също така, малко по-малко от месец след като Организацията на евреите в България "Шалом" подаде сигнал до българската Прокуратура относно думите на адв. Гунчева: ""В пoлитикaтa ни днec aктивнo ce включвaт Кaрaдaйъ, Лoрeр, Пacи, Мoace.....някaк cи ми липcвaт бългaритe в бългaрcкaтa пoлитикa, нa бългaрcкa зeмя, в бългaрcкaтa държaвa. Нищo личнo, вceки имa прaвa, НO! Нe зaбрaвяйтe, ЧE ТУК E ЗEМЯТA НA БЪЛГAРИТE И ВИE CТE CAМO ГOCТИ!", от държавното обвинение въобще не са си направили труда да отговорят на "Шалом". Последното бе потвърдено за ФАКТИ от организацията и въпросът на медията ни е: Защо Прокуратурата нехае за този проблематичен език, който сее разделение? Макар и да са с "вързани ръце" заради това, че изказването е в социална мрежа, институцията би могла да заеме позиция по проблема.

На фона на всичко това, адв. Елена Гунчева, която бе кандидат за вицепрезидент от "Възраждане" и кандидат за народен представител от същата партия, е избрана за депутат, и то не от едно място, което значи, че със сигурност тя ще бъде част от състава на 47-мото Народно събрание. Бъдещото ѝ присъствие там още повече подсилва значимостта на тези ѝ конкретни думи, но и изобщо на нейния изказ по принцип.

В този ред на мисли, възмущение буди и фактът, че нито една политическа сила не осъди думите на въпросната дама. Вероятно смятайки, че те, "Възраждане" са си някъде там в миманса и може да си приказват каквото искат. Уви, не, партията на Костадин Костадинов вече е парламентарно представена сила.

Време е и обществото, и партиите, които са част от него, и медиите, и институциите като Прокуратурата да се събудят, докато шовинизмът и подмяната на заветите на Васил Левски не са ни завладели с още по-голяма сила.

Ясно е, че това е един от многото ни проблеми, но той не бива да се подценява както досега.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    76 5 Отговор
    Битието определя съзнанието ! За едни може , за други - не ! За това е така !

    Коментиран от #125

  • 2 шанз елизе

    40 161 Отговор
    Елена ГуМчева е един крайно ограничен и некомпетентен адвокат, няма клиенти и тръгнала към политиката.

    Коментиран от #18

  • 3 честен ционист

    80 31 Отговор
    В тази страна има 80% антисемити-антиваксъри.

    Коментиран от #8

  • 4 Варненец

    165 5 Отговор
    Мдааа, видя се от толерастия, докъде я докарахме. 500000 кърлежи, че и повече, на помощи лежат и се размножават. Да вземем да ги очовечим ли? Примерно помощите да са само в "храни" , имитационни продукти, дрип-шоп фешън и такива. Никакви пари на ръка. Да видите, как сами ще започнат да си търсят работа.

    Коментиран от #136

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Льотчика

    146 12 Отговор
    ЛГДБ троловете и левите труженички много са се активизирали, страх тресе кочината

    Коментиран от #118

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Варненец

    56 7 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Уфф, игленик, ти навсякъде ли си? Нямаш право да изказваш мнение, ниско IQ, щом си отишъл да станеш лабораторна мишка.

    Коментиран от #11, #23

  • 9 тогава

    85 12 Отговор
    защо герб работят за турската държава знаем с кого ?
  • 10 Сатана

    31 92 Отговор
    Радев разедини Българският народ,питайте него защо вдигна юмруче срещу тези,които не му играят по свирката инакомислещи хора?
  • 11 анти антивакс

    12 53 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    а ти каква мишка си щом си се оставил на естествения подбор , като във средновековието ?

    Коментиран от #83, #120

  • 12 Всеки

    43 3 Отговор
    Има право да говори в тази държава фашо
  • 13 класик

    107 11 Отговор
    Почна се с либерастията. Продължаваме промяната. Честито!
    Аз не съм евреин и не практикувам юдаизъм. Мога ли да стана гражданин на Израел?

    Коментиран от #69

  • 14 гадно

    95 6 Отговор
    Кои сте вие, че ще определяте кой език какъв е това трябва да го кажат хората, а не мисирките.
  • 15 Мухахаха

    79 2 Отговор
    Та езика на омразата се лее най-вече от медиите. Откакто в неделя станаха ясни изборните резултати целия слугинаж легна като Матросов на амбразурата. То не са тролове, то не са ВПН-и. Всичко е мобилизирано да плюе. И най смешна е опорната точка е че самите соросни обвиняват други че са соросни. Е, кое е език на омразата?
  • 16 просто е

    13 2 Отговор
    Защото са в основата й и са преимуществено неин обект.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Разгоне орел

    23 7 Отговор

    До коментар #2 от "шанз елизе":

    Бегай на улицата да изкарваш пари ,че няма ние да храним паразитите ,които си родила,уличнице!
  • 19 Бамбука

    15 72 Отговор
    Защо проспаха ? Все още са под ръководството на мафията. "Възраждане" е една измислена партия, без ясна цел и стратегия за развитието на България. Използват се клишета, а страната и българския народ иска ясна визия за икономическа и финансова програма за следващите 10- 15 години. В България са живелии продължават да живеят българи, турци, евреи, арменци, гагаузи и други, доказали се достойни български граждани. "Възраждане" не желае всички ние да живеем мирно, искат да всеят семето на разделението. България е член на ЕС и НАТО. Всички други подсказки, интерпретации или подстрекателства са насочени срещу националната сигурност на страната ни !

    Коментиран от #84

  • 20 Държавата у нас е ИЛЮЗИЯ !

    44 0 Отговор
    Системата днес е Партийно - групов КРИМИНАЛ КАПИТАЛИЗЭМ !
  • 21 Ревячи

    64 4 Отговор
    Все шаломовците обидени, бе, все те засегнати, а ако се направи една ретроспекция от днес до 4000 години назад и все има за какво.

    Коментиран от #71

  • 22 Павел пенев

    90 11 Отговор
    Адв. Елена Гунчева използва езика на истината, а не езика на омразата. Никой не може да бъде задължаван да уважава еврейската нация,която реално юридически и фактически не заслужава това по определени въпроси.
  • 23 Всеки

    33 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Има право да говори в тази държава фашо

    Коментиран от #93

  • 24 Хората

    39 0 Отговор
    ненавиждат делата на не малко политици , бизнесмени , институции и т.н. , а не самите субекти ! При това всеки има право да обича Родината си и българщината !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 rusnak

    61 13 Отговор
    Всякакъв език на омраза не важи на фона да дивата русофобия която се вихри в България, и която е толерирана от медиите неприкрито!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 дсга

    86 10 Отговор
    Автора на гнусната статия мирише на сорос !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Крум

    75 6 Отговор
    Защото направиха нас българите да се чувстваме имигранти в България.
  • 31 Сатана

    55 7 Отговор
    България вече се управлява от Сатанинския интернационал и Петърчо веднага посочи една от жертвите на КироАсеновата инквизиция.Днес е Гунчев а утре някой от нас!
  • 32 pbdan

    61 6 Отговор
    Да, казал е Левски, че трябва всички народности да са равнопоставени, но не е уточнил естествено какви квоти да има всяка народност. Колко са евреите, арменците у нас? Защо имат пропорционално по-голямо участие във власта? Това пита адв. Гунчева.
  • 33 ежко

    35 3 Отговор
    Какво е "език на омразата"?Мразиш някого -това е чувство?Изказваш го -ОК, прикриваш го - това вече не е ОК!Затова в предимно сакндинавските страни и САЩ се случват събития от сорта -нищо,нощо,всияко е наред и ...бум -някой открил сртелба и нартъшкал 10-20 човека.Спотаени чувства и емоции и ...изведнъж избива.
    Политиците не разбират еволюцията, не разбират какво сме всъщност/за разлика от дресьорите на диви животни/.Ние хората сме стадо, стадото има лидер,ако лидера не може да се наложи -значи не е лидер!Ако има конфликт -има агресия, а това означава знаци преди битка с летален край!Знаците са спирачката - при кавга никой не тръгва да убива -тръгва да спалшва, после да доминира силово и накрая е леталният край -когато тези мерки не сработят.Политиците казват -да заглушим първите сигнали, а тояно те са предупреждението при което може да се намесим и да предотвратим трагедия.Глупаво посление, глупави мисли -"да спрем езика на омразата", а самата омраза какво ще я правим?Ще я замитаме под килима ли?
  • 34 Истината днес

    50 4 Отговор
    Факти ...вие сте продажници и некадърници...стари статии, глупави заглавия , само корона , само инстанбулска конвенция и още много либерастии
  • 35 асфас

    42 2 Отговор
    Петърчо да не си станал говорител на бхк?М!
  • 36 Грульо

    59 3 Отговор
    Викам си ква е таз статия, то винаги езика на омразата си го е имало 31 години през прехода към демокрация, а то било нова кампания срещу Възраждане. :D Вадят думите на Гунчева от контекства. Всички много добре знаят, че има предвид антибългарските действия на мастити продажници, като Паси и дпсарите и други соросоиди с различен етнос.
  • 37 свобода

    31 3 Отговор
    Свободата на словото е в основата на всяко демократично общество. Опитите тя да бъде ограничавана и поставяна в рамки водят до проблематична ситуация. Ако целта е да създадем условия за авторитарен режим то свободата на словото е първото, което трябва да се премахне.
  • 38 ИЛЮЗИЯ - за ПРОМЯНА !

    13 3 Отговор
    Щом Частна Полиция " ПРАВИЛА " свои сама раздава ! Частна SS удална част се подвизава властно днес у нас ! " DELTA " - GARD ! - защитава твърдо задкулистният ни АВАНГАРД !
  • 39 Райнхолд Меснер

    32 3 Отговор
    Джамбаз Денис е олицетворение на говоренето на езика на любовта.Той с такава любов говори за Русия и Беларус,че мед му капе от устата.По същия начин трябва да говорят всички за евреите,за да настъпи хармония и равновесие.
  • 40 Всичко държавно у нас е МЕНТЕ !

    12 2 Отговор
    Коварство , Подкуп и Кой е тоз бе - хайде де ! ! ! Живеем в ИЛЮЗИЯ , че имаме Държава ! В действителност - ТАКАВА НЯМА !
  • 41 Още един тъп коментар

    29 2 Отговор
    На драскачите от ФАКти...

    Коментиран от #51

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ШЕЙХ Мансур

    22 3 Отговор
    Карадалъ,я ми ила в Саудитска Арабия-да си правиш там турска партия-тука не ти е България. На площада с камъни ще те оправим отзад.Заповядай @
  • 44 !!!?

    12 40 Отговор
    Същите русофили-фанатици като Гунчева и Гуруто й Костя Копейкин се нахвърлят върху македонците, че ги наричали "фашисти", а самите те напълно отговарят на дефиницията за фашист !!!?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 фафа

    38 6 Отговор
    Вижте физиономиятана автора и си направете извода ,само по физиономоията си личи ,че е платена соросоидна пеперуда !
  • 47 Пъсничък

    28 3 Отговор
    Петърчо, да не си засегнат лично, а?
  • 48 Аве я

    33 6 Отговор
    Факти Не се излагайте и не се превръщайте в българско "DW" !!! Джендърията явно е заразна!
  • 49 pbdan

    40 5 Отговор
    Ние как се отнасяме към бившите си поробители (турци и гърци) в момента? Караме ли ги да ни се извиняват на всяка дума за 5 или 2 века робство? Да смятаме ли, че негрите са страдали повече за 150г. отколкото ние за 700г.? Сега сме 5млн. българи и 1млн. турци и сме им дали права като нашите, че и повече. Имат си и ДПС, а даже чрез почетният им председател ни управляват. Ние не сме робовладелска нация, може би защото сме били роби и знаем колко е лошо. Никого не сме довели насила в България - турците са ни владяли, а цигани, евреи, арменци са дошли сами. По толерантен народ от българския няма. Когато турците са клали и гонили българите от Беломорска Тракия, ние да не би да сме си го върнали на турците в Делиормана и кърджалийско? Били сме и във война с тях и пак не сме посягали на турското малцинство. Къде повече толерантност?

    Коментиран от #68

  • 50 Държава ? С Осем Джуджета и мургава

    6 5 Отговор
    Снежанка ? Или жива ПЕПЕЛЯНКА ?
  • 51 Запознат

    25 4 Отговор

    До коментар #41 от "Още един тъп коментар":

    Това е лицето на сороснята в сайта говорител на синегогата плащат му в шекели!
  • 52 Стария юда

    30 7 Отговор
    Шалом да даде обяснение как така еврейте се настаниха на територията на Палестина и защо изселват Палестинци от тяхната изконна собственост и застрояват завзетите територии. Когато Шалом си отваря устата да не е толкова широко че може нещо дебело да се прокрадне в алпното им гърло и да ги задави. Освен това като не им харесва езика на омразата да спрат да мразят и да злословят гостоприемството на тези които са ги допуснали да дишат въздуха около тях.
  • 53 Минувач

    19 4 Отговор
    Когато например на изборите зад ДПС стои турската държава какво очаквате от "Факти" !? Да бъдат черпени ДПС с бонбони ли!?
  • 54 Абсурдна държава

    5 32 Отговор
    Да, ето още един от абсурдите в държавата ни. Тъкмо си помислихме, че сме се отървали от лупенското образувание нарекло се А Така, ето че се появи негово изродено копие, което явно е спечелило надпреварата за кремълската благословия и субсидии. Пълно с абсурди, психопатски идеи, анархистични виждания и все от тоя род. Ако чорапа си заслужи прякора Разединителя, то Костя може да се нарече Разрушителя. Под маската за някаква химерна независимост се цели унищожението на всичко демократично в България. Аз лично познавам кандидат депутат на Израждане и не можах да повярвам. Трудно може да се намери толкова деструктивна и психически нестабилна личност. Явно партията ще е пълна с такива! Честито!

    Коментиран от #64

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Я па тоя

    21 4 Отговор
    Що бе, аФторе, в Израел как може това да е нормално , а тук да не може???
  • 57 Нечакай братко скоро ПОДОБРЕНИЕ !

    8 2 Отговор
    Властта у нас е ЧАСТНО-Партийно Групово СДРУЖЕНИЕ !
  • 58 Ха така

    32 4 Отговор
    Големи лозунги в Турция в медиите.,,Искаме турчин да е президент на България".И снимка на Карадаъ.Е,МВР защо мълчи? Това е грубо вмешателство във вътрешната политика на суверенна държава,членка на ЕС
  • 59 фдсф

    18 2 Отговор
    Сплесквам соросоидни тикви с чук ! Сплес сплес сплесвай !
  • 60 Wee

    19 5 Отговор
    Добре го е казала жената , то по телевизиите не виждаме други освен , харцумян , парцумян ...... Да не говорим за политика , там въобще нямат място .
  • 61 Бамбука

    7 21 Отговор
    В този сайт много често има подобни статии, които уж заради свобода на словото се публикуват. Коментари с подобни , че и по-обидни коментари се допускат. Вече няколко дни се позволяват открити нападки срещу българските мюсюлмани. Аз ще попитам с какво Иван спечелил зелена карта в САЩ, с ясното съзнание , че няма никога да се върне, има право да гласува за Парламент или Президент. С какво Петър берящ праз в Англия има повече права от мен. Да мюсюлманин съм, да живея във България, да пиша и чета по-добре от доста българи, да плащам си данъците във България. Някой ще ми отговори ли? Защо да не мога да си избера президент? Да, няма да гласувам за фигуранта, защото насажда етническа омраза, отъждествявайки всеки човек с турско име с ДПС и сатанизирайки ДПС.

    Коментиран от #73, #79, #130

  • 62 Wee

    9 6 Отговор
    Добре го е казала жената , то по телевизиите не виждаме други освен , харцумян , парцумян ...... Да не говорим за политика , там въобще нямат място .
  • 63 Паси бок.Лука

    10 0 Отговор
    Не говори за прокуратурата, че ти момче си за психическа оценка на Екзарх Йосиф 59! Освен че е психопат Здравков ама и нахален!
  • 64 Бамбука

    2 9 Отговор

    До коментар #54 от "Абсурдна държава":

    И тук има доста такива личности, по минусите съдя.

    Коментиран от #82

  • 65 ЗЛАТОТО ни от КАНАДА все такали ще

    9 1 Отговор
    ПРОДЪРЖАВА ?
  • 66 Елена Гунчева

    38 5 Отговор
    Доста е гнусно да преиначавате думите на Левски. Той ако искаше турци да управляват държавата, нямаше да тръгне да освобождава България! Явно дори думите не сте му осмислили. А шаломците да престанат да се обиждат на всяка дума, която не ги хвали до небесата, както са свикнали. Да свикват с това, че също могат да бъдат критикувани за думи и дела и нямат имунитет срещу критиката само заради етноса си!
  • 67 АБВ

    3 5 Отговор
    Радев го владее този език най добре.
  • 68 Експат

    9 0 Отговор

    До коментар #49 от "pbdan":

    Тая година като отидох в земите на моите пра-родители в Турция, близо до Гьонен заварих помаци от България населени там. Гледаха боязливо и с недоверие. Местните турци ми казаха, че те са си такива само измежду тях си, затворени и ги е страх някой сега да не дойде да си поиска ... къщите и имотите, да не ги прогонят както нас навремето. Искаше ми се да ги уверя, че не съм отишъл с лошо и каквото било, било е преди, затова само пих чай оставах пари и си тръгнах от дома към дома.

    Коментиран от #78

  • 69 Българка

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "класик":

    Да, можеш. На страницата на тяхното посолство може да прочетеш условията. И не, не е необходимо да те обрежат.

    Коментиран от #137

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Ревячи":

    За какво, дай пример? Колко еврей познаваш и какво са ти взели? Аман от фаши сти.

    Коментиран от #76

  • 72 Болен - Здрав НОСИ ! ЗАЩО ?

    14 1 Отговор
    " Lidl " , " KAUFLAND " und " METRO " са Дойче банкови сметки у нас и парите отиват в Дойчето директно ! Защо ВРЕДИМ НА СЕБЕСИ наливайки на Дойчето своите , което следва да е наше. ! Защо подпомагаме Дойчето ?!
  • 73 Бамбука

    10 4 Отговор

    До коментар #61 от "Бамбука":

    Отначало почна добре и справедливо, после се уля. Няма фигурант и няма насаждане на етническа омраза от президента Радев. Да има критика и въпроси към ДПС ръководителите, но ти Доган ли си, Пеевски или друг нормален член на обществото без разлика от религията която изповядаш ?

    Коментиран от #91

  • 74 Иво

    15 3 Отговор
    Това е безпрецедентна
    намеса на Турция в българските избори и то чрез ДПС и Герджиков.
  • 75 Асен Милев

    31 4 Отговор
    И защо сте изопачили думите на Левски? Само и само да клекнете на чуждата фондация ли??
    Точните думи на Левски:
    "Искаме да живеем човешки, да бъдем свободни с пълна свобода в земята ни, там, дето живее българинът: в България, Тракия, Македония; па и от каквато и да е народност да живеят в тоя наш рай, ще бъдат равноправни с българинът в сичко. ... Всичките народи в нея щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е, само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България!..."
    " САМО АКО ПРИПОЗНАЯТ ЗАКОНИТЕ РАВНО С БЪЛГАРИНЪТ. Така ще е в наша България!“

    Това, което се използва днес от философията на Левски, от хора като вас е, че той е искал равен живот и за българи и др. И, че се е борел против порочната власт. Само че, сега ние отново се борим срещу една робия, срещу една порочна власт,която поставя другите над българите. Защото те отново се употребяват от ЕС и разни чужди фондации, който поради желанието си да претопят етнически Европа, дават специални права на ЛГБТ и малцинствата, дават им урегулиран вход към власт. Апостолът е казал, да живеем под един закон означава един закон, а не етнически партии и специални права, специално интегриране и специални пари, които се наливат за малцинства и мигранти. Никоя националистическа партия в България не се бори с турците например, като хора, както и Левски не се бореше с тях кат
  • 76 Ревячи

    9 3 Отговор

    До коментар #71 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Познавам достатъчно и тях и историята, а всеки ден се сблъсквам с реването им. Достатъчно е само това, че никоя друга група хора не е законодателно преференцирана, само те.
  • 77 Асен Милев

    11 2 Отговор
    ...Левски не се бореше с тях като хора, а се борят именно да сме равни през закона.
  • 78 pbdan

    7 4 Отговор

    До коментар #68 от "Експат":

    Вас ви прогони Т. Живков, но зад гърба му стоеше СССР, иначе нямаше да посмее. Всяка империя или режим като види края си върши такива неща - например на края на Османската империя прогонването и убийствата на българи от Беломорска тракия, геноцида спрямо арменците. Мисля, че сега това е невъзможно в такива размери.

    Коментиран от #87, #100

  • 79 Мюфтията

    14 3 Отговор

    До коментар #61 от "Бамбука":

    Хасане ако имаше малко акъл щеше да проумееш, че никой не те насилва за нищо, нито пък настоящия президент ти е виновен, че са те обрязали. Насаждат разделение умишлено тези които искат да си останат като пиявици впити в плътта т.е. тези които смучат от 10 години и имат какво да губят. Ние искаме разделение от алчните корумпирани политици, ние искаме да се отделят престъпните елементи с кюлчета и връзки със съмнителни псевдо бизнесмени под институционализирана протекция. Ние искаме президент с изправен юмрук който да даде пример как народа трябва да се изправи срещу олигархията. Та помисли малко преди да се изхвърляш на сухо ...

    Коментиран от #90

  • 80 Роза

    10 3 Отговор
    Затворен казус, но понеже е модерно да го раздухаме пак... Жалка работа. Престанете да преекспонирате всичко! На когото му се при вижда омраза и дискриминация във всичко може да пийне едно хапче...
  • 81 Шопа

    4 12 Отговор
    Язе мислим, дека руската заплаха е по голяма от еврейската. Кво че каете?
  • 82 набухвател

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "Бамбука":

    Факти пита?!Един такъв въпрос добре ли се заплаща?
  • 83 Варненец

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "анти антивакс":

    Не ми се спори с игленици. Това не са ваксини, но твоето IQ, не ти позволява да го осъзнаеш. Статистика, за 2 години 3% заразени, 0,06% починали, според официалната статистика, с надуването. Това по стандартите преди хобита, нямаше да се отрази изобщо. Пък ти се боди всеки ден, като те кефи.
  • 84 ОбъркАл си сайта

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бамбука":

    Брато.Тук има дежурни минус-чии.
  • 85 Ало Гунчева

    4 15 Отговор
    Нито дума не казваш за руснаците? Цялото ни крайбрежие вече е руска губерния!

    Коментиран от #89

  • 86 Някой си

    20 3 Отговор
    Хе, намерили се кои да реват. Тези, дето дават трибуна на всякакъв отпадък да псуват Левски, да псуват българите в родната им земя..ПФУ. ..ще му избият на някой балансите и тогава ко праим? Искате либерастия..ще си я получите, спокойно.Браво на Гунчева.
  • 87 Същия

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "pbdan":

    Бъркаш Бро, говоря ти за времето преди соца, ние сме българи изселени от Малоазийската част на Турция. Няма нищо турско в нас, българи сме си били и преди както е видно и до ден днешен. Просто сме си живели в пределите на Османската империя.
  • 88 ДСФДС

    6 2 Отговор
    Пешо тъпото като говори ака от устата си хахааххах
  • 89 Е пък

    4 2 Отговор

    До коментар #85 от "Ало Гунчева":

    Смее,ли да каже.
  • 90 Бамбука

    8 2 Отговор

    До коментар #79 от "Мюфтията":

    Приятел, не ти ли стана ясно че в последно време няколко герберски грамофона използват ник- а ми ? За ме няма друг президент и борец президент срещу корупцията от генерал Радев !
  • 91 Бамбука

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "Бамбука":

    Не не съм Хасан, Делян или Доган, но "вие от ДПС-то какво се оплаквате" са думите на всеки който чуе името ми. Когато президента пита Карадайъ "коя е родината ти" мен ме питаха 30 пъти. Да продължавам ли с примери? Кога фигуранта излезе и осъди това говорене и отъждестваяване на всички с турски имена с ДПС?Защо позволява на неговите ПП да заявяват публично "никакви преговори с ДПС" там само престъпници ли членуват?

    Коментиран от #106, #112

  • 92 От Варна

    7 0 Отговор
    Ах, Пьетре, що ма кака такъв мазник си станал? И черен и мазен.
  • 93 Варненец

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Всеки":

    Всеки има право, но ако е част от обществото, работи и плаща данъци, не е кърлеж. Фашистите сте вие, дето ни гоните с игли за измислена зараза.
  • 94 ей бамбук

    4 0 Отговор
    82 не е за теб.Грешка!
  • 95 Panzerkorps

    9 2 Отговор
    Че какво лошо е казала?! Време да изпратим гостите по-живо, по-здраво! Айде друм и да ви няма. Но си вземете и фенчетата!
  • 96 Ббб2

    14 3 Отговор
    Петърчо,Петре,колко шекела ти платиха,за тоя пасквил!!?

    Коментиран от #121

  • 97 Гешев

    2 3 Отговор
    Този език е най добрия манипулатор за избори
  • 98 Българин

    3 5 Отговор
    Ами питайте вашият патрон фигуранта Радев, той е специалист по омразата а медии като вашата му помагат да я разпръсква. Станали сте неотменна част от радевщината.
  • 99 случаен

    7 0 Отговор
    ами тогаз едни що не се интегрират и да се хванат на работа и да си плащат данъци и сметки,от топли чувства към нас дет ги храним,стига с това език на омразата,и соца надминахте по лозунги и популизъм,що все едни и същи са все недоволни
  • 100 Експат

    10 0 Отговор

    До коментар #78 от "pbdan":

    Под "както нас на времето" визирам това, че цялото село което е било населено само с българи се е изселило, за да се спасят от турските изстъпления. Който е останал, уви се е простил с живота си. От там на параход и хайде към България. После разселени из цялата страна. Във военния архив в Търново още има опис на какви имоти и добитък са оставили нашите баби и дядовци в тази част на сегашна Турция, а в техните къщи и на тяхно място са настанени турци/помаци от България. Само дето има една подробност.... Навремето турците са имали време да си продадат имотите и да бъдат обезщетени, българите са бягали за живота си изоставяйки всичко за да не го настигне мъстта както при Арменците.

    Коментиран от #103

  • 101 Бесен Язовец

    7 4 Отговор
    Соросоиден плешив психопат. Никога няма да се ожениш!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 pbdan

    0 1 Отговор

    До коментар #100 от "Експат":

    Да, обърках се - извинявай.

    Коментиран от #108

  • 104 Бесен Язовец

    5 2 Отговор
    Соросоиден цайсат плехарчо
  • 105 Анонимен

    10 2 Отговор
    Факти , явно сте получили достатъчно шекели за да сте толкова настойчиви застъпници за еврейските интереси . Жалко - изглеждахте като независима медия до сега , явно вече и вие минавате в либерасткия отбор и статиите ви ще трябва да бъдат приемани като пропаганда.

    Коментиран от #147

  • 106 ДеПеСар

    5 2 Отговор

    До коментар #91 от "Бамбука":

    А я кажи Карадайъ хубаво ли пее химна )
  • 107 Пенчо Стоянов

    15 1 Отговор
    А аз питам Факти : Защо всички журналиститутки ревнахте срещу Възраждане ??? Нали демокрация, нали плурализъм....Нали щяхте да сте готови да умрете, за да имат право инакомислещите да си казват мнението....Или всичко беше ала - бала ... НО ИСТИНАТА Я ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ - СТРАХ ВИ Е ДА СПОРИТЕ С ВЪЗРАЖДАНЕ - НЯМАТЕ ДОВОДИ - САМО ОПОРКИ И ЗЛОБА !!!

    Коментиран от #123

  • 108 Експат

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "pbdan":

    Случва се, стават грешки, за щастие сме и разумни хора и се разбираме :)
  • 109 Съд и затвор за фашистки изяви

    2 7 Отговор
    И аз питам,колко трябва да е пълна с омраза и фашизъм,за да изрече въпросната индивидка такива думи! Моля прокуратурата да реагира!
  • 110 Виктор браво

    3 0 Отговор
    За сараите на Доган ще посмее ли креатурата на Пеевски,назоваваща се Гешев.А?
  • 111 БПФ

    9 3 Отговор
    Щом такива същества като петър здравков плюят по Възраждане, аз съм доволен, че ги подкрепих !!!
  • 112 pbdan

    7 0 Отговор

    До коментар #91 от "Бамбука":

    Те и в ГЕРБ не членуват само престъпници, проблемът е в управляващите тези партии. И не са само турци - Д.П., Й. Ц. имаше и други, Хр. Бисеров например. Има(ше) и достойни турци Хасан Адемов, Осман Октай...
  • 113 До Пенчо Стоянов

    2 6 Отговор
    Пенчо Стоянов,и ти трябва да ревнеш,защото ако не знаеш,Хитлер точно така дойде на власт,като злоупотреби именно с плурализма! Партията,не знам защо се е нарекла възраждане,сигурно с цел да възроди фашизма,като злоупотреби с плурализма,трябва да и се даде отпор,и ще си го получи! Не сме 1933 година!
  • 114 За протокола

    4 0 Отговор
    Омраза струи от всички паважни партии и техните вдъхновители, глашатаи и подлоги. Вече две години.
  • 115 Митко

    3 0 Отговор
    чак пък и прокуратурата да се намеси не го разбирам
  • 116 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    ВАСИЛ ЛЕВСКИ се е БОРИЛ
    ЗА
    ЧИСТА
    и
    СВЯТА РЕПУБЛИКА
  • 117 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    ВАСИЛ ЛЕВСКИ е желаел всички етноси да са РАВНОПРАВНИ
  • 118 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Льотчика":

    БЪЛГАРИЯ не е кочина
    ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 119 tapanar4o

    9 1 Отговор
    Авторе,редно ли е турци,родени в Турция,живеещи там,говорещи турски и не знаещи бъкел български,да ми определят съдбата тук,в МОЯТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ?Какво чака обществото,рязани уйове?
  • 120 Хаджи Генчо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "анти антивакс":

    Естествения подбор е за предпочитане пред експеримент осъществен от хора, аморални, алчни и мразещи себеподоните си.
  • 121 Антиислямист

    1 3 Отговор

    До коментар #96 от "Ббб2":

    А на тебе с колко ирански туби петрол ти платиха тайните ирански служби за да разпространяваш отровна ислямистка пропаганда? Зад антиеврейските изказвания стоят платени от Иран ислямистки агитатори.
  • 122 Сух

    5 1 Отговор
    Не, време е вече народа да се събуди и да помете такива като вас драскачи недни!!!
  • 123 Антивъзраждане

    2 12 Отговор

    До коментар #107 от "Пенчо Стоянов":

    "Възраждане" която води до израждане, спечели заради недоволството срещу зеления сертификат и заради внезапното присъединяване на Мангъров към Копейкин Рубльов. Вината за влизането на "възраждане" е на здравния министър Кацаров, който направи услуга на Путин, който сега се сдоби с проруско лоби в българския парламент.

    Коментиран от #150

  • 124 Антиислямист

    1 6 Отговор
    Иран стои зад всяко антиеврейско изказване в интернет.
  • 125 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тази несъстоятелна фраза я взе от ПРОВАЛЕНИЯ ФАЛШИВ КОМУНИЗЪМ! Правилно е точно обратното:,, Съзнанието определя битието!"
  • 126 Траян

    11 2 Отговор
    Браво на Гунчева . Трябва да де защитава родината и на натрапниците чужденци, като не им изнася да си събират парцалките.

    Коментиран от #145

  • 127 Розово пони

    15 1 Отговор
    България за българите .Браво госпожо Гунчева . Подкрепяме ви . Тия със знамената на дъгата да си обират крушите . Тук в България сме за традиционното семейство

    Коментиран от #142

  • 128 111

    0 1 Отговор
    Миналото не може да се върне назад. Туржи, българи си живеехме окей. И те го казват, турчина женен за помакиня. Може да е всичко, но ние сме трудолюбиви, а българите умни. 100 души, 100 различни мнения. Всичко е в окаено положение, имам предвид града, в който сме родени. Парка. Боли ни. Пътувайки и от прозореца виждам вътре в него пистройка. Не може да се върне. Ден за ден сме. Децата ни кво знаят. Напуснаха градовете на 19 г, на 25 се върнаха и заминаха. Боли не че минавайки по улици, спираме се оглеждаме и.. То с думи не става. Мен, нас това ни впечатлява, други парите, трети.. Живковото време си бе, сравнение със сега. Пощата такава ли бе, жилищата също. Срутени старинни къщи. Часовник красив в града, неработещ. Народ по улици няма. 100 град бе, провинция, а днес е с пъти по малък. То няма млади, тук тсм някое крадиво маце, но дали не е дошли временно. Мъже забрави. От време оно мъжете бяха кът. Дръпнаха заоадните държава. И едва ли ги одобряват. На тях им трябват бачкатори, а кои са, пакистанци, индийци... Те са издръжливи. Някои дрогирани ходят на работа. Там е така, идвайки роми ни казват, за да издържат. Българина е кекав. Сам, в деня, нощта. Важното е, че вашите деца са окей. Не се оплакваме, дори добро направихте. Гледката описана е плачевна. Умират на 19,20 майки, на 48 г. Бащата се грижи, а те без жилище, баща, деца, а военен е бил. Майката/бабата вдовица в мвр мед сестра и са започнали да тормозят детето им на работното място, а скоро пигребаха
  • 129 огняр от Биркенау

    1 4 Отговор
    и гунчева и шалом и русофилските-джендъри в пещта
  • 130 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "Бамбука":

    Щом живееш в България никой няма претенции срещу теб - гласувай си за който искаш . Но да гласуват на нашите избори хора на които най-големия проблем им беше че не могат да разчетат българските надписи е малко нередно , не мислиш ли ? Според теб при решаване на семейните ви въпроси трябва ли да давате думата на третия ти братовчед живеещ в друга държава ?
  • 131 Гошочетеца

    6 0 Отговор
    Ако прокуратурата се намеси, ще стане горещо. Българите са причината за етническия мир тук - толерантността, търпимостта са чисто български качества. Всеки един етнос, всяко едно малцинство смята себе си за нещо повече от българите. Това е факт.
  • 132 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Ние не знаем да се защитаваме от необосновани нападки.
    Само аз знам 3-ри народни песни за любовта между млади българи и цигани.
    "Искам го мамо сакам го..."
    "Сиво гълъбче"
    "Сърце ми изгори"
    Да ги разпечатат тези песни и нашите евтодепутати да ги раздадът в европейския парламент.
  • 133 Търпин

    10 2 Отговор
    Права е адв.Гунчева,респект и уважение.
  • 134 Владимир

    12 1 Отговор
    Турците вече не крият своето желание да се отделят от България. Тук на този форум казват, че ще ни правят техен протекторат, че тази земя е тяхна, а не наша. Не българите, а турците са тези, които разединяват нацията.
  • 135 Анонимен

    9 2 Отговор
    И какво невярно е казала адв. Гунчева? Че това е земята на българите? Не е ли? Според Шалом явно не е. Шалом смята, че цялата планета принадлежи на евреите. На богоизбраните им се свиди да отделят от планетата едно такова малко кътче за българските си спасители.

    Коментиран от #144, #146

  • 136 военните

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Варненец":

    ще ги оправят..
    може би ще въведат пак казармата,
    ТВУ и бригадите - социализЪмът в рестарт.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 падналия ангел

    2 2 Отговор
    Първо Пасито не е евреин! По техния смисъл за евреин се признава само лице, което е с майка еврейка. Нали се сещате че таткото на може да каже на майката-жена пък тва дете не е от теб! Карадайката пък е от село с по мачоци, ама ана ватан му се привижда и мрежделее поглед пред чатала на Султана! Обикновенно от такива политици нищо добро не сме видяли, най-много да ни оправят за 800 дни!
  • 139 Рачко Пръдлето

    1 5 Отговор
    Докато бяха "краварите" нямаше глад и мизерия. А сега реват. Докато беше Борисов и ГЕРБ нямаше скъпотия и теглене на заеми всеки месец. Сега след като дойдоха "промените" ще видите кон боб яде ли. Ще си отговорите и на въпроса "асфалт яде ли се". Ще пътувате по магистрали до ,Търново и Варна,до Враца и Видин,ама друг път.
  • 140 Какво било

    1 0 Отговор
    Пък аз наивно се подведох по заглавието,че става въпрос за удбаджиите,шовинисти при Вардаро...,а то какво било.
  • 141 Хихата

    7 1 Отговор
    Правилно е рекла г-жа Гунчева! Всяка жаба да си знае гьола: евреите са домакини единствено в Израел, както и турците - в Турция. Навсякъде другаде са гости и трябва да се държат като такива.

    Коментиран от #143

  • 142 Хетерофоб

    1 4 Отговор

    До коментар #127 от "Розово пони":

    Думата българин идва от старолатинската дума "вулгаро" (булгаро) която на латински означава "хомосексуалист" Хомосексуализмът има дълбоки корени в българската душевност. Римският поет Публий Овидий Назон пише в своите Метаморфози: "той (Орфей) научи племената тракийски да отнесат любовта си към млади момчета"

    Коментиран от #156

  • 143 Антиислямист

    1 5 Отговор

    До коментар #141 от "Хихата":

    Евреи е имало на Балканския полуостров преди да дойдат неканени прабългарите с двугърбите си камили. Така че българите са на гости тук.
  • 144 Антиислямист

    1 2 Отговор

    До коментар #135 от "Анонимен":

    Иран стои зад всяко антиеврейско изказване в интернет.
  • 145 Антиислямист

    1 2 Отговор

    До коментар #126 от "Траян":

    Всички сме чужденци на Земята включително и ти. Земята е на Господа и той я дава на който Си иска. Кой си ти да гониш другите след като самият ти не си стопанин на тая Земя?
  • 146 Антиислямист

    1 1 Отговор

    До коментар #135 от "Анонимен":

    Скоро твоите ирански работодатели няма да са в състояние да ти изплащат хонорар за твоите антиеврейски лъжи. Яко ще хвърчат чалми, хахаха
  • 147 Антиислямист

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "Анонимен":

    А на тебе с колко туби иранска нафта ти платиха да бълваш антиеврейска пропаганда? Иран стои зад всяко антиеврейско изказване.
  • 148 Шабат

    4 1 Отговор
    Защо им обръщаме на тия юди толкоз внимание ? Те Христос са предали , а ние се чудим една България дали ще предадат. Видиш ли шаломец бягай далече . И като видя хора и организации , като тези свърани с юдеите и започвам да се питам ,а дали не направихме грешка по времето на цар Борис втори? При такива благодарности май е било по добре да се съгласим с Адолф . Та подкрепа госпожо Гунчева. Вярваме във вас и на такива не благодарни хора не им обръщайте внимание.
  • 149 Шалом

    7 0 Отговор
    Много е права адв.Гунчева.Сега ще имаме външен министър евреин и министър председател канадец.Това вече на нищо не прилича.
  • 150 Шалом

    3 1 Отговор

    До коментар #123 от "Антивъзраждане":

    Що не вървиш на Пловдив?

    Коментиран от #153

  • 151 Тиквата

    3 1 Отговор
    От началото на прехода над 80% от външните ни министри са евреи. Това случайно ли е? Нормално ли е това съвсем ситно откъм количество малцинство да е абонирано за този пост и да определя външната ни политика? Стига толкова!
  • 152 В Борисов

    4 0 Отговор
    Журналистиката в България се е изродила до писане на поръчкови статии срещу неудобните хора. Събудете се !!!
  • 153 Шалом

    2 0 Отговор

    До коментар #150 от "Шалом":

    Аз съм там бре младеж . В този дух ти защо не вървиш в родината си ? Там интифата ще те грабне и няма да мислиш за глупости.
  • 154 Узунов

    4 1 Отговор
    На кратко . Еврейте като не се чувстват добре в България, да си ходят в тяхната държава. Тук е България и тя е земята на нас българите , и на който не му харесва няма да го задържанме на сила .
  • 155 Цвета

    2 1 Отговор
    А кога те ще бъдат толерантни? Няма никаква омраза в изказването. Прочете пак и пак и пак. Докога този шанташ, че всеки който се осмели да каже нещо по адрес на евреин е долен антисемит? ще престанем с този наложен потититокоректен език, който служи само и единствено на техните интереси. Отидете в Израел и ще си говорим за толерантност после. Проверете и законите йм!!!!
  • 156 Цъ цъ

    0 1 Отговор

    До коментар #142 от "Хетерофоб":

    Дрън дрън, та пляс.3836
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 България

    0 0 Отговор
    За руския проект "Възраждане" е ясно, но защо не се загрижите и за езика на омразата от страна на Сев. Македония срещу България, и защо Байдановата администрация и САЩ подкрепят това варварство?
    Защо езикът на омразата от страна на Рашков срещу българите също не се осъжда? Какво означава да определяш някои като "бивши хора", особено след като под това "обвинение" са избивани хиляди българи от комунистическата престъпна съветска тирания?
    А нима посланник Уорлик не нарече Левски терорист?
    Ако с този аршин ще мерим то евреите днес за палестинците какви са?
    Писна ми от двойни стандарти и смесица от комунисти, ционисти и всевъзможни други пишман националсти, а всъщност руски шовинисти да си разиграват коня в България.
    Чиба на всички ви, во главе с мекерето ви Радев, тука е БЪЛГАРИЯ и най-накрая ще започнете да уважавате и нашите интереси.