11 Декември, 2021 10:00 10 541 31

С Пеевски шега не бива. Историята на едно злощастно селфи.

  • делян пеевски-
  • владислав панев-
  • селфи-
  • шега-
  • дпс-
  • демократична българия-
  • дб-
  • депутат

Пеевски отдавна не е име, а нарицателно за завладяна държавност

С Пеевски шега не бива. Историята на едно злощастно селфи. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смешно ли Ви е селфито с Делян Пеевски? Ако отговорът е ДА, значи сте веселяци като депутата от "Демократична България" (ДБ) Владислав Панев. Той позира усмихнат в кулоарите на парламента до колегата Пеевски, който не е така усмихнат. Ако на мястото на Панев беше някой депутат от сценаристите на "Шоуто на Слави", шегата можеше да мине за шега. Но Панев е съпредседател на Зелените, които са част от обединението "Демократична България". За хората в ДБ, за техните избиратели и симпатизанти, за хилядите, които протестираха през 2013-2014 година заради избора на Пеевски за шеф на ДАНС, с Делян Пеевски шега не бива. Пеевски отдавна не е име, а нарицателно за завладяната държавност.

Пеевски е разделителната линия

Владислав Панев изтри селфито, след което се извини за особеното си чувство за хумор. А днес подаде оставка като зам.-председател на парламентарната група на "Демократична България". Защитниците му припомниха какъв активист и борец за каузи е и как не си струва да бъдем такива сектанти заради "един обикновен бъзик". Вълната от коментари, която се надигна в социалните мрежи по темата, надмина тази за санкционираните по глобалния закон "Магнитски", един от които е и Делян Пеевски. Именно за да го защити и "избели", ДПС отново го сложи начело на листи и така той се уреди с място в парламента, вместо пред правосъдието. Пеевски е разделителна линия, а едно безобидно селфи не означава, че тя е премината. Означава, че я няма. Колегата Панев вика колегата Пеевски и той се отзовава за обща снимка.

Кампанията "Нито глас за Пеевски", обявена от съпредседателя на ДБ Христо Иванов във Велико Търново, се провали - тя не беше изпълнена със съдържание и остана да виси на слогана си. Пеевски, който също водеше листа там, взе повече гласове от Христо Иванов - 6663 - или почти два пъти повече от конкуренцията, спечелила 3644. Срещу пеевщината в парламента политическата сила тепърва ще трябва да води не просто кампания, а битка предвид факта, че министерството на правосъдието е на "Да, България", част от ДБ, и ще го оглави юристката Надежда Йорданова. Този път не може да позволят съдебната реформа да бъде "опраскана", макар към момента казусът със смяната на главния прокурор, един от стълбовете на пеевщината, да изглежда безнадежден. Това няма да бъде спортсменски мач, а политическо сражение.

Парламент с Пеевски? Това не е смешно.

Панев се извини - факт. Призна, че е сгрешил. "Логиката ми беше снимка със символа на корупцията в България. Човекът, който е отговорен за медийния монопол в страната, срещу който говорих вчера от трибуната на парламента. Човекът, който носи отговорност за фалита на КТБ. За разграбването на "Булгартабак". Символа на завладяната държава. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел "Берлин". Пред други символи на модела Борисов-Пеевски. Снимката днес беше поредният символ на това, което трябва да отхвърлим."

Медийният монопол опропасти съдбите на мнозина, замърси медийната среда, направи страхливци, послушковци и мисирки десетки журналисти, проми главите на хиляди хора. Заради подчиненото правосъдие фалитът на КТБ не засегна Пеевски, но пък държавата плати над 4 милиарда заради продажността на политиците. Светът е оцелял, защото се е смял, припомни Панев афоризма на Радой Ралин по повод селфито с Пеевски. Но парламент с Пеевски не е смешно.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    14 4 Отговор
    Давайте журналисти мои.
  • 2 Демокрад

    11 4 Отговор
    За Ротшилд и евреите да сс кукловоди на територията цъкайте плюс. За Пеевски и мутрите да са кукловоди на територията цъкайте минус.

    Коментиран от #20

  • 3 Динку

    26 8 Отговор
    България далеч от Източна Ромелия.Референдум.Срамно е същество ромелско Пеевски да е българин.Хасан,н никога не са били българи и няюа да бъдат
  • 4 Да се преброим

    24 3 Отговор
    За Путин да е кукловод на територията цъкайте плюс. За Ротшилд да е кукловод цъкайте минус.

    Коментиран от #30

  • 5 гадно

    60 3 Отговор
    С това селфи се изсмя на избирателите си, а че се е извинил не значи , че искрено съжалява.
  • 6 Това

    36 3 Отговор
    Е пълна простотия
  • 7 Фактъ

    38 0 Отговор
    Да , те не могат да си скрият зависимостите .
  • 8 Черно фередже

    17 3 Отговор
    Кой , бъзика баба ми по пъпа, а дядо ми по рунтавия саксофон?!:)
  • 9 Дани

    38 5 Отговор
    Всички сте един дол дренки ...за жалост.
  • 10 Пппп

    6 28 Отговор
    ДАВАЙТЕ ПЕЕВСКИ ЗАД ТЕБЕ СМЕ

    Коментиран от #15

  • 11 ДПСДС

    31 1 Отговор
    Не си на ясно моето момиче, Пеевски е в Н.С За да подсеща обръча от фирми,които ние създадохме,ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СИ ПЛАЩАТ.
  • 12 mi6osp

    18 0 Отговор
    Светът се променя. Нещастното селфи някога е било щастливо.
  • 13 JEFF

    35 0 Отговор
    Пеевски е толкова токсичен, че не дай си Боже да попаднеш в кадър с него .
  • 14 мнение

    37 2 Отговор
    Политиката не е шега, а да си направиш селфи с най-корумпирания човек у нас, е огромен гай и малоумие.⚠️⚠️⚠️
  • 15 Браво

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пппп":

    Вече можете да сте зад него, само ако сте малко. Човекът се смали, не става за параван.
  • 16 Даката

    21 12 Отговор
    Пеевски се използва като извинение оправдание от всички политици.Стане ли нещо...кой е виновен...Пеевски разбира се...другите все невинни.Тая дъвка се пробутва 20 години и стадото й вярва.
    .
  • 17 А бе

    25 0 Отговор
    То и с американците шега не бива.
    Който са захапали се е оттекъл в канала.
  • 18 lyutow

    8 11 Отговор
    Нямам нищо против да си направя селфи с гн.Пеевски
    Той е умен мъж умее да се възползва съвсем уместно
    и навреме от мястото и времето.Браво на такива мъжаги.
    Американският сенат е пълен стакива като него.

    Коментиран от #23

  • 19 ЗНАЧИ Е ВЯРНО ЧЕ ПЕЕВСКИ

    17 5 Отговор
    ФИНАСИРА ДБ?
    ЗА ИТН СЕ ЗНАЕ ЧЕ Е ДОГАНОВ ПРОЕКТ!!!
  • 20 С ЦЪКАНЕ ПО ФОРУМИТЕ НЕ СТАВА

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Демокрад":

    ДЕЛА,ДЕЛА ТРЯБВАТ А НЕ ЗАСПАЛО ОВЧЕ СТАДО !!!

    Коментиран от #22, #24

  • 21 Един друг

    9 0 Отговор
    И този май е потомък на висш полицай от едно време.Но какъвто и да си и като си декларирал пред народа че си почтен и честен и се бориш срещу корупцията заедно с най-десните от ДСБ не знаеш какда се държиш в гнездото на осите.Какво да говориш и с кой да се срещаш.Дали тия са глупаци или и те са от същото котило .Тия мизерници изпуснаха изборите за кмет на София а на тези го играха пасивни инфантилни в полза на Кирчо.Излъгаха десните избиратели.Май ДС им намери цаката.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ФАКТ

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "lyutow":

    Искаш да кажеш със мошенници, крадци и лъжци като пеевски, да?
  • 24 ФАКТ

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "С ЦЪКАНЕ ПО ФОРУМИТЕ НЕ СТАВА":

    Какво не става с цъкане по форумите?
  • 25 Бар Баганьос

    18 1 Отговор
    Сега разбрахте ли най-накрая , че всички са от един отбор? По медиите, сайтове, сутрешни блокове и т.н. пропагандни източници ще се избият на кръв, зад кадър са първи дружки и ви се смеят на глас! Разбира се, че е смешно!
  • 26 Бунтата

    5 0 Отговор
    Какво му обръщате това внимание на тоя глиган!!!!
    Пеевски е скритото лице на бойко и Доган!!!!
  • 27 1111

    3 0 Отговор
    Този Пеевски го изкараха,че е най умния в тази държава но той е продукт на задкулисието което е създадено от БСП и разклоненивта като Иван Костов, Доган и още много крадци като тези паразити те са виновните в тази държава и сегашното управление в БСП е същото в което влиза и Бойко Борисов едни същи стоят зад тези лица и те управляват цялата система в държавата и институциите чрез тяхни хора които не са сменявани народа гледа нагоре само по върховете на управлението но по надолу по ешелоните на властта само има смяна на наши с ваши това се води за промяна и винаги получаваме едно и също подмяна и следва разочарование от целият народ които накрая изгубва смисъл дори да излезне и да стачкуват да се бори са децата си и за собственото достойнство като човек и чакат поредните спасители да спасяват удавниците но улови оставани само надеждата която е най голямата човешка илюзия на човека
  • 28 Митака.

    9 0 Отговор
    Предстои цяла България да плаче но на Панев му е смешно.
  • 29 Новина

    0 1 Отговор
    Не изглежда селфи с г-н Пеевски, а с Ванката от Шоуто " Каналето". Г-н Пеевски ако продължава да позори фалията си, като депутат по добре да си я смени може и да му провърви в живота.
  • 30 То това добре....

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да се преброим":

    Ами , ако Ротшилд е кукловод на Путин..........тогава кво праим!?
  • 31 пеевски Е БОКЛУК , А ДА СЕ СНИМАШ С

    0 0 Отговор
    ПЕЕВСКИ ЗНАЧИ СИ БОКЛУК !