17 Март, 2022 19:00 12 279 176

Безобразие: Трябва ли България да даде 80 милиона на Путин за МиГ-29?

  • миг-29-
  • българия-
  • украйна-
  • румен радев-
  • русия

Посланието, което президентът Радев изпраща, не променя клишето за България като руски "Троянски кон" в ЕС и НАТО

Безобразие: Трябва ли България да даде 80 милиона на Путин за МиГ-29? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Безобразие е България да налива милиони в руския оръжеен бизнес и на практика да финансира продължаването на войната в Украйна. Георги Ангелов за искането на президента Радев българските МиГ-29 да се ремонтират в Русия.

“Моят призив към Министерството на отбраната, към правителството на Република България е за неотложни мерки, срочни, така че да е ясно ще можем ли да поддържаме МиГ-29 в Руската федерация. Да се направи всичко възможно това да стане за българските самолети и екипажи. Ако това не е възможно, можем ли да го направим с друга съюзна държава. И ако това не е възможно да се търсят междинни решения с друга техника по друг начин, поне до 2030 година.”

Това заяви вчера президентът Румен Радев в Букурещ на брифинг с румънския президент Клаус Йоханис. Призивът му към правителството дойде само часове след като Европейската комисия прие четвърти пакет от санкции срещу Руската федерация заради военната ѝ инвазия в независима Украйна, а първата точка в новия пакет гласи: “Пълна забрана на всякакви транзакции с ключови руски държавни предприятия в различни сектори на военно-промишления комплекс на Кремъл”. С други думи, Радев призова да се направи изключение за санкциите на ЕС срещу Русия за поддръжката на българските изтребители само часове след приемането им. Забрана за военни сделки в Русия съществуваше и след 2014 г., но имаше изключения за случаи, свързани с националната сигурност.

В бюджета за 2022 г., който беше приет два дни след началото на войната, са заложени около 80 милиона лева за ремонт на българските изтребители. Това е и сумата, която може да бъде изхарчена от правителството без санкция на парламента. Според депутата от ГЕРБ Христо Гаджев тази сума е трябвало да бъде дадена чрез "ин хаус" поръчка на държавната “Авионамс”, а тя от своя страна да сключи договори за доставки и услуги с руската РСК МиГ.

Призивите от ГЕРБ и Демократична България да бъде изрично записано, че тези пари няма се дадат за ремонт в Русия, бяха “шунтирани”, след като депутатите от “Продължаваме промяната” се въздържаха при гласуването. Трябва да се отбележи, че това стана преди освобождаването на военния министър Стефан Янев, който е смята за кадър на президента.

Защо е необходим ремонт на МиГ-29?

Радев, който беше командир на ВВС, преди да влезе в политиката предупреди, че летателният ресурс на двигателите на МиГ-29 е ограничен за около година, доставката на първите 8 самолета F-16 закъснява и вече отива към 2025 година. А дори и след нея, с тези 8 самолета дежурства не можем да носим. “Втори транш, ако има такъв, ще е след 2030 година", заяви Радев.

България разчита изцяло на МиГ-29 за охрана на въздушното пространство (еър полисинг – air policing), което е въздушно пространство на НАТО и пряко отговаря за граничното Черно море. На 11 февруари българските ВВС бяха подсилени от 4 Eurofighter EF-2000 Typhoon на испанските ВВС, а през април и май помощ ще има от два изтребителя F-35 на Нидерландия. Българските ВВС твърдят, че изпълняват без проблеми мисията си, но това явно не е така. На 17 февруари времето бе мъгливо и нашата двойка изтребители /МиГ-29/ не можа да излети – излетяха испанските. Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев, който трябваше да замени Янев, но бе спънат от БСП, смята, че предвид ограничената подготовка на българските летци използването на МиГ-29 срещу агресивни действия на руската авиация е свързано с неприемливо висок риск. Той припомни във Фейсбук профила си, че МиГ-29 няма съвместима с НАТО система за опознаване „свой-чужд” и използването му “носи риск за операцията за защита на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съюзници, базирана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море”. Тагарев припомня също, че първоначално назначеният ресурс на ракетното въоръжение на МиГ-овете отдавна е изтекъл.

Не е ясно колко МиГ-а от притежаваните от България 15 броя (3 са учебни) летят и какъв ресурс имат. От 2006 до 2020 г. за поддръжката им са сключени договори за 275 млн. лв., както става ясно от отговор на парламентарен въпрос на Стефан Янев. Последният рамков договор за 41,5 млн. евро с руската РСК МиГ е от 2018 г. и предвижда възстановяването на летателната годност на 8 самолета, като той е изпълнен през 2021 година. Ако наистина ресурсът им е още една година, както информира Радев, това говори за тежката им експлоатация и повдига въпроса дали има смисъл да се дават годишно десетки милиони на тази Русия, която реално изхабява ресурса на самолетите (двойките МиГ на българския еър полисинг излитат, когато бъдат засечени доближаващи се до българското въздушно пространство бойни самолети от изток, т.е. идващи от Русия). Тези самолети обръщат преди границата, а българите се прибират. Такива “инциденти” понякога има по няколко на ден.

Поддръжката на МиГ се налага и защото договор за доставка на нови самолети (Ф-16 блок 70 от САЩ) беше сключен едва през 2019 г. от третия кабинет на Бойко Борисов, след като преди това процедурата за избор на нов изтребител беше спирана два пъти.

Само Русия ли може да ремонтира МиГ-29?

Българските ВВС, МО, вкл. Радев в предишната му роля, а очевидно и сега, държат ремонтите да се правят от РСК МиГ, тъй като това е компанията производителка и държаща лицензите за ремонтите. Но това не означава, че ремонтите, извършени от тях, са качествени. Информацията за инциденти с ремонтирани от тях български МиГ-ове обаче е засекретена. Депутатът от ДБ Мартин Димитров поиска такава от МО, но отговорът, който получи, беше с гриф “секретно”.

Русия обаче не е единствената страна, която може да поддържа тези самолети. Полша сама поддържа своите модернизирани 32 броя МиГ-29, а такъв капацитет има също и Украйна.

Политическото послание

Остава да виси въпросът защо Радев постави ремонта на изтребителите в Русия на първо място в изказването си, а другите възможни решения след него и само ако първото не е възможно. Посланието, което изпраща, не променя клишето за България като руски "Троянски кон" в ЕС и НАТО.

“За мен е задължително, особено след безумната война, която Путин започна, нещо повече дори – въпрос на национална сигурност е българските самолети да бъдат поддържани в натовски държави или държави съюзници. Другото ми изглежда крайно неразумно”, коментира депутатът от ДБ Мартин Димитров за ДВ. “Подобен подход в момента е безобразие – България да налива пари в руския оръжеен комплекс и по този начин да финансира избиването на украинци”, написа и Христо Гаджев от ГЕРБ във Фейсбук.

А самата идея, в този момент Русия да ремонтира бойни самолети на страна членка на главния си враг НАТО, е просто абсурдна.

* Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 122 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва но..

    74 15 Отговор
    С лихвите!

    Коментиран от #55

  • 2 На небе Бог – на ζемле Россия

    143 40 Отговор
    Не ги давайте,ама да знаете ,че Руснаците винаги идват за парите си. Бисмарк го е казал.

    Коментиран от #78

  • 3 Майна

    146 23 Отговор
    Ами..,по-добре на ФАЩНза нарисувани..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пьешу

    170 27 Отговор
    а два милиарда гущера трябва ли да даде на кравария? авансово! срещу нищо? а?
  • 6 Путинофил

    56 64 Отговор
    Айде сега! Територията даде 13 милиарда на Путин по енергийни сделки, вие сега за едни мижави 80 милиона се кахърите! Дайте му ги!
  • 7 Госあ

    49 131 Отговор
    Цялото руско оръжие да заминава за Украйна !

    Коментиран от #52, #162

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 България

    102 38 Отговор
    Абе как се очертава няма да се наложи.. армията на Путин ще се разходи и до София.
  • 10 Българин

    41 110 Отговор
    Да даваме пари на Путин за тези барутарници е все едно да сипваме бензин във войната, предизвикана от Путин. Нещо повече може да се счита като съучастие в Путиновите военни престъпления и един ден и нашенци биха могли да се избиват в Съда в Хага.

    Коментиран от #35

  • 11 ПУТЛЕР НИ Е ВРАГ

    48 101 Отговор
    САМ ГО КАЗА...НИКАКВИ ПАРИ ЗА АГРЕСОРА

    Коментиран от #109

  • 12 Левски

    120 37 Отговор
    Разбира се че трябва да ги даде Русия винаги е била и винаги ще си остане най-големия съюзник на България
  • 13 Ние сме братски народи

    71 29 Отговор
    защото страдаме в еднаква степен от дебилизъм!

    Коментиран от #67

  • 14 ганчо зубидрен

    90 9 Отговор
    Ядохте,крадохте,лапахте...и не можахте да отделяте 200 милиона за 15 самолета на година
  • 15 Ехаа

    27 46 Отговор
    Призивът е за неотложни мерки ве каун тъп. От къде го изкопа това с наливането на пари? Посочени са 3 опции. Що не се хвана за третата ? Не ми отговаряс, смрадта на ЗКПЧ от АСБ се носи на всякъде. Долните продажници смърдят от километри на ватенка
  • 16 Майна

    88 16 Отговор
    Тя, БЪЛГАРИЯ има Фки и то ...безплатни, нали??? Платихме ги и още поръчахме, нямаме грижи пък и НАТО ни пазят, ха ха ха ,...БОЖЕ,Калев народ сме..,да плюеш единствения приятелски народ..
  • 17 немците да си знаят мястото

    57 18 Отговор
    немците просто да мълчат и думичка да не чувам! на немците след всв им е забранено да имат оръцжия! 🔜🔜🔜🔜🔜🔜
  • 18 ТаУмВзе

    23 9 Отговор
    Изпердашлечии! Свят няма да има за 20 минути макс, тия летящи желаза халюцкат.
  • 19 Ей затова мразим вата

    23 46 Отговор

    До коментар #8 от "Иванушка 🇷🇺":

    Много са нагли!

    Коментиран от #25, #44

  • 20 БУНА

    58 18 Отговор
    СКОРО ПРАВИТЕЛСТВОТО КЕ ПАДНЕ
  • 21 По добре 80милиона

    72 16 Отговор
    от колкото 2милиарда за нищо
  • 22 нашия

    79 16 Отговор
    Ееее.....що да не дадем едни мизерни 80 мил. на руснаците....та ние дадохме "напред" на доверие на американците 3 милиарда....айде да не сме стиснати ....
  • 23 Error

    70 17 Отговор
    Безобразие е България да се лишава от жизнено необходими огромни средства в размер на милиарди левове в особено труден момент, за да угажда на господарите си от задокеанския обор. На всичкото отгоре насреща няма и няма и да има нищо!
  • 24 Бумеранг

    68 16 Отговор
    А ГЕРБ колко милиарда даде за нарисувани самолети от САЩ?
  • 25 Иванушка 🇷🇺

    37 20 Отговор

    До коментар #19 от "Ей затова мразим вата":

    "...Много са нагли..." - на юг и малко на изток има много гостоприемен, топъл народ. И те чака с голямо нетърпение 🍆 😁😁😁

    Коментиран от #36

  • 26 Иво

    52 10 Отговор
    Не разбира се , дадоха се два милиарда за чертежи :)
  • 27 Ако някой си мисли

    54 7 Отговор
    че Русия ще ни прави каквито и да е услуги,много се лъже!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    21 46 Отговор
    ПАРИ НА ПУТЛЕР ЗА ЛЕТЯЩИ ТАРАЛЯСНИЦИ НЕ ДАВАМЕ
  • 30 ПОЗДРАВИ НА МАЙКИТЕ ВИ

    51 13 Отговор
    АМИ ЛЕТЕТЕ НА МЕТЛИ НАТОВЦИ
  • 31 Очевидно трябва

    61 11 Отговор
    След като дадохме 3 млрд на САЩ и няма да получим нищо в обозримо бъдеще. По-добре врабче в ръката, отколкото жерав в небето.
  • 32 Ти може да си

    18 18 Отговор

    До коментар #8 от "Иванушка 🇷🇺":

    Там ……
    Ще те изпратим .
    Ако дойдете тук - това в Украйна ще ви се види детска игра .
  • 33 Наркос

    11 18 Отговор
    "От 2006 до 2020 г. за поддръжката им са сключени договори за 275 млн. лв." И не се знае колко от тях работят?
  • 34 Sion

    42 8 Отговор
    Ще дава...Щото като даде 3 млрд за нови самолети на "съюзниците" ни в аванс, последните нямат никакво намерение да ни ги доставят.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Там ходят Наташките

    15 17 Отговор

    До коментар #25 от "Иванушка 🇷🇺":

    в турските хареми. Май не си наясно!

    Коментиран от #40, #46

  • 37 ПУТЛЕРИСТ

    11 27 Отговор
    МА РАЗБИРА СЕ НИЕ ЕДНИ З МИЛИАРДА МУ ДАДОХМЕ ЗА ГЪЗОПРОВОД ТАМ ЕДНИ ЗА БЕЛЕНЕ ЩО ДА НЕ ДАДЕМ И ТЕЗИ НИЕ ГО ОБИЧАМЕ
  • 38 ХА ХА ХА

    49 12 Отговор
    АБЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ БЕЗОБРАЗИЕ ЩЕ Е АКО НАШ КИРО ПОДАРИ НАШЕ ПВО НА УКРАЙНА И НАБЪРКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА ! НАЛИ ВСЕ ХОДЯТ НАВЕДЕНИ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПРЕД ТЕХНИТЕ ЗАПАДНИ ГОСПОДАРИ !!!!!!!!!
  • 39 Жоро

    13 40 Отговор
    Предлагам да ги нарежем на СКРАП или да ги дарим на Украйна да бият по кратуната на Путин с тях. Или по скоро на неговите злощастни войничета по скоро. Така и така ще хванат ръжда скоро ще започнат да се разпадат.
  • 40 Иванушка 🇷🇺

    17 10 Отговор

    До коментар #36 от "Там ходят Наташките":

    "...Там ходят Наташките..." - за комшулука всичко са "Наташки", там първо те таковат и после онаковат.
    За питане хич те не питат😄😄😄
  • 41 ПараШут

    53 10 Отговор
    Разберете едно, НАТО настоява за Ф-16 , за да ги ползват като рентакари в България точно за подобни ситуации. Идва американският пилот, качва се и никой не знае къде отива. Никой не мисли за българските пилоти. Това са рентакари. Натовците не могат да карат мигове, които на всички е ясно, че са много по-добри и по евтини. По същата причина не искат и Грипен, който е екзотика въпреки, че е много добър! Радев това го знае много добре.

    Коментиран от #51

  • 42 Ами сега

    44 6 Отговор
    А има ли клауза за неустойка при забавена доставка на F 16 ? Защо ли питам ? То и да има, как ще си търсим правата ? Големия брат може да се разсърди. Непослушните си заминават. Така че ще търпим и ще припяваме

    Коментиран от #99

  • 43 Хан Аспарух

    13 19 Отговор
    Задръще скоро 1 евро 1000 рубли.

    Коментиран от #73

  • 44 Разбира се

    14 25 Отговор

    До коментар #19 от "Ей затова мразим вата":

    Братушки, братушки, авантата вече не върви. Ние сме в друг отбор
  • 45 Тома

    42 5 Отговор
    Аз мисля че 80 милиона са много по малко от 3 милиарда за чертежи
  • 46 Агата

    4 10 Отговор

    До коментар #36 от "Там ходят Наташките":

    О Наташка чок гюзел!
  • 47 ЕвроБългарин

    11 34 Отговор
    Всичката Съветска техника за СКРАБ, да поръчаме от НАТО Всичко необходимо за ПВО и Сухопътни Войски !!! Комунизма е зло от което трябва да се браним !!!

    Коментиран от #53, #68, #127

  • 48 Наблюдател

    39 6 Отговор
    80 милиона за Мигове било безобразие, а 2 милиарда и половина за остаряла система F непроизведени изтребители не е !!!! DW пропаганда ала Гьобелс!!
  • 49 Българин

    38 6 Отговор
    Прост натовец , не ми кради ника ! Миг-29 е супер самолет .В момента Индия си поръча . Аналог на Миг-29 не е летящия ковчег F-16 , а следващите ,, F-18 ,F- 22 . И не милиони , а милиарди струват задължителните периодични ремонти на американските F .
  • 50 въздушен ас

    46 5 Отговор
    Преди демокрацията до 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо:
    226 МиГ-21,
    90 МиГ-23,
    4 МиГ-25,
    22 МиГ-29,
    23 Су-22,
    40 Су-25,
    44 Ми-24,
    18 Ми-8s
    всичко 460 машини

    Само 1988 г. са доставени 40 броя Су-25К и 21 броя Су-22М4.

    Сега сме големи богаташи и не можем да си купим 8 самолета !!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Постой

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    На челна стойка ! Така кръвта ще захрани мозъка ти , и ще спреш да пишеш глупости !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ахил

    37 2 Отговор
    Според автора на драсканицата ,трябва да наливаме в щатската икономика пари за самолети. И защо там? Защото те са много добрички,и мислят за нас ли? Защото не пращат в момента оръжие и боеприпаси в Украйна? Защото не подклаждат войната ли? Хептен ни взеха за канарчета.
  • 55 Пешо

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Трябва но..":

    ДУми извадени от контекста.... никой не е казал, че при сегашната ситуация, трябва да се ремонтират в Русия!!!
    Авионмаш в пловдив също може. но няма лиценз

    Коментиран от #62, #172

  • 56 За F-Тенеке, да

    22 2 Отговор
    За Миг-29, не
  • 57 A50

    25 6 Отговор
    Трябва. НАТО вън
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 DW-пропаганден машинен

    34 4 Отговор
    Безобразие е да даваме 10-ки милиарди за хамерикански хартиени самолети, безобразие е да даваме ранети С300 за да ни вкарат във войната, като пушечно месо и т.н. ЕСовски и НАТОвски безобразия!! Турците нали имат още по-модерни руски оръжия, ракети и пр. и са в НАТО, защо те не си ги дават на Украйна??? Опитват се да ни подпалят, чергата нашите натовски и есовски "приятели!
  • 60 КурестиятДжоно

    27 6 Отговор
    Ми Явно ДаКраварите взеха парата и казаха чаооо... Чакайте.. А и сега нахалниците искат и ПВО ЗаНаркоманите от Украйна..
  • 61 колкото до безобразията

    29 6 Отговор
    То безобразието вече се състоя , когато България даде два и кусур милиарда на американците срещу , ще ви дадем колело , ама друг път.
  • 62 Барабар Петко с жените и

    12 3 Отговор

    До коментар #55 от "Пешо":

    Ако ги ремонтират в Пловдив ще падат като круши 😂🤣😅😆😁😄😃😀
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Баце

    22 4 Отговор
    До факти и Дойче зеле: безобразие е да дадем над 2 милиарда за самолети , които не се знае кога ще получим.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Копипасте

    6 11 Отговор
    "Безобразие е България да налива милиони в руския оръжеен бизнес и на практика да финансира продължаването на войната в Украйна. Георги Ангелов за искането на президента Радев българските МиГ-29 да се ремонтират в Русия."
    Безспорно е безобразие! Що обаче не щат да ни спонсорират с тия 80 милиона долара ей така - фор фрее тия дето ги пляскат тия простотии?! Не, че нещо, ама я бе айде на клона!
  • 67 от крадитицъм

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ние сме братски народи":

    присъщ на капитълизъм
  • 68 Иванушка 🇷🇺

    18 5 Отговор

    До коментар #47 от "ЕвроБългарин":

    "...да поръчаме от НАТО Всичко необходимо за ПВО и Сухопътни Войски..." - и за какво да харчим кинти които нямаме, след като докрая на годината сме в Русия ?

    Коментиран от #107

  • 69 Живков

    16 3 Отговор
    Е, че 80 мил. колко са бе, Боко даде 3млрд за тръби на Путин за газопровода от който даже нямаме разклонение и никой дума не каза, а сега ревнахте
  • 70 1234

    16 2 Отговор
    Трябва трябва защо на фащ да може , а на Русия да не може ???
  • 71 Рибар

    17 2 Отговор
    На Путин ще му прднем на оная работа с тези 80млн. Само на нас чака...
  • 72 небрежнев

    7 19 Отговор
    Нашите политици са тежко продажни - да дадат на Русия 275 милиона за поддръжка на самолети, които охраняват границата ни от Русия!
    Когато на руснаците им трябват пари - пращат техни самолети към границата ни, ние харчим ресурса на нашите и после плащаме на Русия цена, с която тя си прави нови самолети да ни провокира за следващи плащания!
    Този рекетьорски метод се ползваше от мутрите през 90-те - обират ти магазина, или задействат алармата, или ти крадат колата и после идват да им платиш за охрана.
    Трябва като турците да действаме - нарушил въздушното ни пространство с 1 км = свален с ракета и да видиш как няма да ни провокират, и няма да плащаме рекет за "ремонти".
  • 73 Така де

    4 14 Отговор

    До коментар #43 от "Хан Аспарух":

    А литър бензин 10000 рубли , ок ?
  • 74 Манол

    20 3 Отговор
    Безобразие е състоянието на българската журналистика, това е безобразие!

    Коментиран от #76

  • 75 Трябва

    20 7 Отговор
    Защото получаваме и се плаща зауслуга.
    НЕ ТРЯБВА да се дава повече на САЩ, защото не получаваме НИЩО.
  • 76 ???

    16 2 Отговор

    До коментар #74 от "Манол":

    А къде видя журналистика ? Всички са мисирки и преписвачи
  • 77 КИРО ЩЕ ДАРИ КОН ЗА КОКОШКА!!!

    21 7 Отговор
    пунта мара е искането на Сащ да дадем миг29 и пво С300 на ОКРАИНА!!! САЩ ОТДАВА ЧАКАТ ТАЯ ВОЙНА ЗА ДА ЗАРАБОТИ ТЕХНИЯ ВОЕННОПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС И ДА ЖИВНАТ ИКОНОМИЧЕСКИ. МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЧЕ ДАРЕНИЕТО ВЕДНАГА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНО, НО ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОГОЛИМ БЕЗ САМОЛЕТИ И ДА ПЛАТИМ ОЩЕ МИЛЯРДИ ПО ВРЕМЕ НА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ЗА ЧЕРТЕЖИ.СЪЩОТО Е ДА ПОДАРИМ С300 И ДА КУПИМ БОКЛУЦИТЕ ПАТРИОТ. ТУРЦИЯ ДАЛИ ЩЕ ДАРИ ТЯХНИТЕ с400???? ДА НЕ СА ЛУДИ ДА ДАДАТ КОН ЗА КОКОШКА.ВАЖНОТО Е ДА ПОДАРИМ С300 И ДА КУПИМ ПО-ЛОШИТЕ ПАТРИОТ.
  • 78 ле ле

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "На небе Бог – на ζемле Россия":

    не , по - добре дайте още 8млрд лв. за хартиени самолети ,но и те ще дойдат не се знае с какво закъснение..някои от черкалаци за тези самолети се правят от руски суровини.....може дори и да не ги започнат..
  • 79 ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД ОТ ВОЙНАТА Е БЪЛГАРИЯ

    10 6 Отговор
    ДА ИЗПРАТИ 10 МЕТРА ВЪЖЕ НА ПУТИН ЗА ЗЕЛЕНСКИ ! ЯВНО НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ , ЧОВЕШКО Е ЧОВЕК ДА ЗАБРАВИ ДОРИ И НАЙ - ВАЖНОТО ! И ЕДИН САПУН ЗАБРАВИХ ! МОСОЛИНИ !
  • 80 БРИКЕТА ЩЕ НИ РЪЧКА НИЕ ДА ИЗГОРИМ В АДА

    18 1 Отговор
    ВМЕСТО НЕГО - КОЛКО Е ХИТЪР ТОЯ БОКЛУК !
  • 81 ВЕДНАГА ДА СЕ ИЗГОНИ ТОЯ ТОЛУП

    13 0 Отговор
    ВЪН БЕ МЕКЕРЕ !
  • 82 КЮМУРА ЕДНА БУТИЛКА ОЛИО НЕ ДОНЕСЕ

    10 1 Отговор
    А МАЙ ИДВА ДА ВЗЕМЕ НАШЕТО ! ЧИБА ДОМУС !
  • 83 Пинк флойд

    13 3 Отговор
    НАТО пренатегна пружината и всеки момент ще се скъса и ще я прасне през носа.
  • 84 ДВ да се маха от България

    22 3 Отговор
    Няма безобразие а всяко нещо струва пари.Безплатен обяд няма никъде.Мина времето,когато българската армия получаваше оръжие къде за символика къде даром.Спомням си страховитите СС23,които ги получихме даром от Брежнев и как ги разтоварваха на пристанище Варна а турчета и гърчета трепереха от страх,да не се нервираме и да ги заличим.Та на въпроса.Искаме миговете ни да летят,то трябва да си платиме за ремонт.А тази пропагандна машина на САЩ ДВ,трябва да бъде изгонена с ритници от България.Тези същите от ДВ ни се подиграваха за условията,които сме поставили на Македонците в една статия в Германия.ДВ да бъде забранено със закон,като антибългарска медия.Аз в руската първа програма не съм видял нищо против България нопомиярите я забраниха,но от ДВ, чета на ден по 10 статии приотив българския народ и българските интереси.
  • 85 Ами може само чертежите

    10 4 Отговор
    Ми може само чертежите, засега да ремонтираме, на Ф-ките.
  • 86 Ма що

    16 3 Отговор
    Полша ползва лошите руски Мигове. Туй не е ли предателство към Властелинът на Пръстените.
  • 87 Сейко

    18 2 Отговор
    Автора е написал глупости. Не е важно дали ще дадем някой милион и на кой ще ги дадем, а е важно да запазим хората които са в авиацията. Полша запази и Су22 и Миг 29, но въпреки отношенията с Русия си сключват договори за части и си ги ремонтират. А твърдението, че имало мъгла и нашите Миг 29 не са излетели е признак за пълно невежество на автора. По повечето показатели Миг 29 превъзхожда Еврофайтер. Просто на 17.02.22г испанците си направиха една тренировка. Срамота е да се пишат такива глупости.
  • 88 Валентин

    13 6 Отговор
    За Русия с любов или нищо изроди продажни
  • 89 Димитър

    6 17 Отговор
    След поредните безумни предложения на президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип е дошло време за ипийчмънт на другаря президент Радев Решетников. Да наливаш пари на военолюбците в Русия граничи с престъпление и предателство
  • 90 Чуло

    9 5 Отговор
    Да живее Путин
  • 91 дядото

    10 4 Отговор
    не трябва.трябва да преведем на бедните сащ още 3-4 милиарда.самолетите кога дойдат.дотогава ще плащаме пак на тях да ни охраняват.о бедни ми и глупав народе,управляван от продажни лидери,горко ни
  • 92 Алооооооо

    4 10 Отговор
    Докато ни командват комунисти самолети няма да има!!!!!!
  • 93 Лоша работа

    17 3 Отговор
    платена е пълната сума за американските самолети, но тях ги няма и не се знае дали ще ги има. А до тогава положението е параграф 22. Сега не можем да плащаме за подръжка на действащите самолети, причините са ясни. И ще ни наложат да плащаме наем да ни охраняват чужди самолети. Както каза зам. министъра на отбраната в оставка, страната ни е подчинена държава. Жалка работа!
  • 94 Георги Георгиев

    14 3 Отговор
    Защо да е безобразие, това е резултат от дадените на американците над 2 млрд. за чертежи на самолетите. След като ни взеха парите ни оставиха на произвола . Сега трябва сами да се оправяме.Има и една малка подробност за удължаване на ресурса на реакторите на АЕЦ Козлодуй.

    Коментиран от #95

  • 95 В грешка си

    11 2 Отговор

    До коментар #94 от "Георги Георгиев":

    3 милиарда а не 2.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Баба Пена

    9 4 Отговор
    Ми нали имаме Ф16 невидимки, защо ни са тия видими мигове, дето секи може да ги види. Дручко си са ефките, тех никой не може да ги види, даже и пилотите.
  • 98 Али сербезов

    3 1 Отговор
    Да,трябва
  • 99 Херо

    8 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ами сега":

    Аз затова наредих на мойто момче Кирил да махне Стефан Янев. Дойде да ме пита за забавяне на Ф-ките. Откъде накъде ше ми иска неустойка тоя? Къде се е чуло и видяло САЩ да дава пари?
  • 100 Бгг

    10 2 Отговор
    И повече от 80 милиона ще дадем , щом става въпрос за националната сигурност. Трябва всички чужди за нас испански и холандски самолети да се махнат от България, защо могат да ни вкарат във война
  • 101 Анонимен

    6 3 Отговор
    То е безобразие и да финансираме Саудитска Арабия, където всеки ден избиват хора,за това,че са погледнали накриво. Или затова, че не спират да бомбандират Йемен всеки ден.
    Такова лицемерие с жалките им санкции. Ясно, че бизнесът си е бизнес, а войната война. Нека поне сме адекватни и да не говорим захаросани приказки. Стандартът на ЕС и САЩ е изключително двоен. Вкараха ни в икономическа криза, сега и самолети искат да пращаме на Украйна - пародия …
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Заз

    6 4 Отговор
    Няма ли кой да изхвърли тъпия ни президент шапкар ?
  • 104 Zaz

    6 10 Отговор
    Всеки който е с Русия е против развитието на България
  • 105 Да бее.

    12 4 Отговор
    Ще даваме 80 милиона за ВИДИМИ самолети!!!! Викаш м.алоумнико, друго си е да дадем на чичко ви байденн 4 милиарда за НЕВИДИМИ Ф 16-ки!!! Като ни нападне някой ше го замерваме с чертежите. Абе, направо ше им земем страха още от началото.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Танко

    2 5 Отговор

    До коментар #68 от "Иванушка 🇷🇺":

    durachok,вярно ли е,че буквата,дето почнахте да я мажете навсякъде идва от p.i.Z.d.a.?
  • 108 Кой е този?

    8 3 Отговор
    Георги Ангелов да не е на служба и грантове в "Отворено общество" към ада на Дж. Сорос?

    Защо на Дж. Сорос баща му (адвокат) е предавал своите познати и клиенти юдеи на германските нацисти, за да изпушат през комините на нацистките концлагери? Или за да даде старт на своето синче Джордж?

    Затова ли Сорос е персона нон грата в Израел?

    Докога от Дойче Веле ще пускат мнения на хора в организация основана от сина на нацистката подлога Сорос старши, предавала на сигурна смърт своите сънародници - германските нацисти - по времето на ВСВ?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Швепс

    8 1 Отговор
    Защо и кои американци ни бутат към война с Русия и защо.
    Доста "изтънчен" народ в Америка приключи с доходите в Афганистан, трябва им нов кладенец.
    Това е, бизнес.
  • 111 Теодоро2

    9 2 Отговор
    Дуйче зеле почва от рано с МАЗНИТЕ ПАСКВИЛИ.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Едно и също само пропаганда

    11 4 Отговор
    Безобразие, дадохме 4 милиарда не 80 милиона а 4 милиарда за чертежи и то какви. Трябва ли да финасираме америте да правят войни нон стоп? Тези зад океана да живеят като богове
  • 114 Урюрвкос

    7 3 Отговор
    производителя по договор извършва техническото обслужване а който има много самолети си подготвя екип който получава лиценз за тези работи но частите оригинални. Нашите да бързат да платят тези 80млн защото санкциите ще ги вдигнат на 150млн.
  • 115 Ци Ен Ен

    11 2 Отговор
    Ако има договор , трябва !

    България получава ли газ регулярно ?

    АЕЦ -а от къде ще вземе гориво догодина ?

    От царевични пръчици електричество не става !
  • 116 що не

    13 4 Отговор

    До коментар #106 от "4262":

    ами да затворим АЕЦ-а тогава немедленно да угодим на наглите укри и
    световнитетерористи САЩ ?
  • 117 Жоро

    11 4 Отговор
    Абе дадохме 4 милиарда лева или 2,5 милиарда долара по днешен курс за чертежи на Америка а дори и симулатор няма за толкова години. Сега ни карат да си дадем С 300 на Украйна и дани вкарат в война

    Коментиран от #139

  • 118 САТЪРА НА ХАНА

    8 2 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ПОКАЗАХА РУСКИ ГРАНАТОМЕ....
    .....
    ПРОИЗВЕДЕН 1988 ГОДИНА, КОЙТО БИЛ ДАДЕН ОТ ГЕРМАНЦИТЕ НА УКРАИНЦИТЕ .. ПРИ ГАРАНЦИОНЕН СРОК 10 ГОДИНИ :))) БРАТСТВО ПО ГЕРМАНСКИ
  • 119 dogan

    4 4 Отговор
    Това правителство си позволи да не се съобрази с руските интереси, за което ще бъде жестоко наказано!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Арчии

    7 1 Отговор
    След като на нашите нови краварски приятели наляхме няколко милиарда в чертежи на самолети ако искаме да имаме някакви самолети трябва да ги ремонтираме ! А не може никой друг да го прави така че спрете с глупостите ами си поискайте неустойка за забавянето на чертежите
  • 122 hahaha

    7 2 Отговор
    еми трябва гда ги поправим, че да ги дадем на украйна,,,още ли не сме обявили война на русия?!
  • 123 А не е ли безобразие това?

    9 4 Отговор
    "Лойд Остин ще убеждава България и Словакия да изпратят на Украйна ракети "С-300"-!? Та това значи, че се съгласяваме, с наши ракети да се свалят руски самолети, което значи, че след Украйна ние сме наред. Русия ни предупреди за това. Тези кравари докато не запалят цяла Европа няма да мирясат. Мирише ми на ТСВ. Нали и Турция имат такива ракети, защо не дадат турските? Разбрахте ли, защо краварите си внедриха Киро-подлогата, сега да им е лесно. Всичкото зло идва от САЩ!
  • 124 Милена

    9 2 Отговор
    Краварите ще ги ремонтират супер на картинка. Хайде стига изказвания на подлоги.
  • 125 Георги Ангелов и DW?? Защо Ревете!!

    9 2 Отговор
    Няма кой да ремонтира по качествено Смолети Миг 29 от Производителя!! На кой немуе ясно, ЧЕЕ така!! Останалото е празни приказки от кухи политици и слагачи Атлантици!!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Някоя си

    6 3 Отговор
    Еее разбира се че не е нормално 😉 що да даваме 80 милиона на русия за ремонт на съществуващи самолети като можем да дадем няколко милиарда на сащ за рисунки на самолети от комикс 🤣🤣🤣
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Иванушка

    1 8 Отговор
    Мръсенъ Русофил скрий се
  • 131 В Пловдив може да бъдат ремонтирани

    6 2 Отговор
    Мигове те?? Мигове те, трябва да се даде Гаранция за ремонта, иначе не могат да летят!! Полша също отказа по същия повод!!
  • 132 Русофили

    3 8 Отговор
    Само да кажа .Словакия сменя миговете с Ф16 2024.Тъпотиите ви,че бил стар летящ кофчег си ги слагайте в русофилските д.пета.И който му е мъка по руското,да питам ,каква руска техника имате в къщи.Отговор никаква тези недъгави ватенки не могат да направят НИЩО
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Ужасонн

    6 4 Отговор
    Значи като плащя за ремонт на собствени самолети, налива пари за войната, а като искат да изпратим военна техника не наливаме във войната и не увеличаваме жертвите?!?!?!?!? Време е фащ да си остава зад океана и да се свърши със световната мъка!!!

    Коментиран от #173

  • 135 Безобразие

    3 3 Отговор
    Е да има медиа кото DW
  • 136 Onq s konq

    4 1 Отговор
    Това е безумну. Ний асоциациата на арменските часовникари сми готово за без пари да подържами тез самолети
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Импийчмънт и Лустрация

    5 8 Отговор
    Радев е за затвора за държавна измяна заедно с неговия кръг хора от бившите комунистически служби
  • 139 Ей Чук

    5 2 Отговор

    До коментар #117 от "Жоро":

    Дали сме 2 милярда лв не 4,5 ГЛУПИ
  • 140 Любен Пандев

    4 7 Отговор
    Не е нужна толкова дълга статия за да се обясни толкова просто нещо. В тази ситуация ремонтът им нито е нужен, нито възможен. Плащане на милиони си е пряка подлрепа за войната на Путин. Същото като милиардите на ББ за тръбата и атомното оборудване. Който го е измислил е помагач на военнопрестъпник.
  • 141 НАТО ВЕЦ

    9 2 Отговор
    Алоу, Дойче зеле, га си ял, ще си плащаш. А дека е хамериканската манджа за близо 3 милиарда? Но за вас всичко е точно. "Келнерът" прибра парите и рече: " Ще дойде...... Някой път".
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 бат рамбо

    2 11 Отговор
    Радев, курвооо, отивай си в Москва!
  • 144 бат рамбо

    5 11 Отговор
    За русофилите и за руските тролове ще има един голям български .....кютек.
    Мръсни изроди, какви хора трябва да сте, за да защитавате един изверг, като Путлер, убиец на жени, деца, агресор и окупатор, новият Хитлер.
  • 145 Русофил

    3 6 Отговор
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Русия представлява ужасно зрелище на страна, в която няма никакви гаранции за личността, честа и достойнството, но няма даже и полицейски порядки, има само огромни корпорации от разни служебни краци и грабители“. (Белински).
    „Русия – това е един огромен дом за ум0побъpкани“. (Гипиус).
    „Тежкият руски дух няма какво да диша и не може да лети“. (Александър Блок).
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба м0зъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръcната, до повръщане мeрзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чуд0вищни морални уp0ди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).
  • 146 Империята на злото и лъжата

    2 8 Отговор
    Нищо не се е променило в имперските желания най големия ни душманин да затрият и Дунавска България. „В своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да /се/ погълнат от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а после вземате за себе си и самия мост.“
  • 147 Радиомълчание

    5 2 Отговор
    Мишката се скри в дупката и не коментира Геноцида над Украйна
  • 148 Смешници

    6 1 Отговор
    И аз това се чудя защо според този трябва да си ремонтираме и плащаме за истински самолети,най добре си е с нарисуваните Американски самолети.Лесна подръжка са те,и лесно се подържат.Всяка година чертежа е кошчето за боклук,нарисуваме си за един ден нови чертежи и хоп имаме си нови самолети на чертеж.Да псува ли човек или да се надигне народа и сам да се освободи от всички вас и най вече от всички атлантици които доубиват напълно държавата ни.
  • 149 Посетител

    3 1 Отговор
    А кой друг ще ги ремонтира, Дурундей? Тъп въпрос!
  • 150 РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ВИ Посети

    7 3 Отговор
    В България скоро да си ги вземе - гледайте да сте си обрали партакешите в Канада дотогава за ваше добро!..........

    Коментиран от #152

  • 151 Аксиома

    5 8 Отговор
    Няма на света страна, която да е зависима с нещо от Русия и да не е бедна, корумпирана и изостанала ! Няма !

    Коментиран от #170

  • 152 БГ ЕС НАТО

    2 6 Отговор

    До коментар #150 от "РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ВИ Посети":

    Да си носят и подвижните крематориуми Да си вземат повечко че няма да могат да смогват
  • 153 Факт

    8 2 Отговор
    Нали платихме на щатите за самолетите им/ни? те къде са? А още не са изкопали титана за тях в Русия ли? Е тва е нато - основната цел са парите, а не "защитата"!
  • 154 Пилот

    8 1 Отговор
    "Трябва ли България да даде 80 милиона на Путин за МиГ-29?"

    Не трябва да дадем на господарите ти още 3 милиарда за самолети на картинка и поне още 3 милиарда за да ни вардят небето докато дойдат някъде 2050г. Час полетно време на тези които ни "пазят" струва 40 000 евро или 80 000 лв но предполагам даваме повече.

    Ако бяхме поръчали Грипените вече щяхме да имаме 10 самолета и то само за 1.2 милиарда лева с евтина подрюжка (часът им струва 8000 евро) или за същите пари които дадохме за американските боклуци щяхме да имаме 20 самолета което вече си е бройка.

    Но важното е да се подмажем на господарите ти
  • 155 БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ВСИЧКИ ЧЕКМЕДЖЕТ

    2 2 Отговор
    НА БОКО ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА !
  • 156 номад

    2 4 Отговор
    идеята е така и така за нищо нестават да ги дадем на укрите
  • 157 добрее

    7 2 Отговор
    сащ дава 1,01 милиярда на Зеленски за бело, 31 милиона за военно-биологични оръжия, около 400 Милиона долара само под дформата на джавелин и ракети.. мисля, едни 40 милиони за Русия за да ни поправи самолетите нищо не са, още по малко предвид че винаги си изпълняват договорите. това че нямаме самолети сега, кой е отговорен? Бойко затворника ли? ФАЩ ли, които бавят построяването на "новите" ф16.. я се стегнете и ги критикувайте тия кратуни дето ги пишат тия неща, безобразие!
  • 158 Ццц

    7 2 Отговор
    Безобразие авторе. ЕС по официални данни е дал на Путин 14 млрд. за газ и петрол от началото на войната. Нашите 80 млн ще прелеят чашата. Какво безобразие
  • 159 Ех това отровно DW

    4 2 Отговор
    Разбира се, че е по изгодно да дадем тези пари за миг-овете , отколкото 4 милиарда за форд фокус-ите, на хартия.
  • 160 Картофоглав агитатор

    4 2 Отговор
    Сорос пията, която нищо не е направила в живота си, има наглостта да дава мнение? Не е далечен денят в който този и останалите купени твари ще мерят земното притегляне и ще хранят изчезващи видове.
  • 161 Навремето

    2 3 Отговор
    се подиграваха на Румен Радев, наричаха го Грипена, направиха всичко, за да саботират договорите със шведите, сега нека си чакат самолетите на хартия от УСА, като толкова им е акъла!
  • 162 Заминавай ти и

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    другите като тебе за укрия. Така всички сороспийци ще осмислите предназначението си.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 А сега де

    5 2 Отговор
    Дойче пуделите в атака Я,по добре питайте дали България трябва да си купи още картинки за още 2 милиарда.
    Хайде мисирки питайте де

    Коментиран от #167

  • 165 $_$$$$$

    7 3 Отговор
    Ми летете с чертежите за милиарди!?!?!тъ.....пънари
  • 166 ИНЖ

    3 6 Отговор
    Подарете МиГ - те на Украйна и да се приключва тази агония. Ем ще направим позитивен жест към едни хора, които се борят за своята свобода и независимост, ем ще прекъснем тази "съветска" зависимост и ще изхвърлим "кацата без дъно".
  • 167 ГЕРБ=ДПС =Възраждане

    2 3 Отговор

    До коментар #164 от "А сега де":

    Иска им се на тях да се представят за анти комунисти,а са русо роби, снощи техният вожд Шака Зуло бе арестуван,защо ли ,не е случайно Идването на гл евро прокурор,Турски поток е построен от Шака Зулу ,една част с евро пари,вело алеите с евро пари и много други
  • 168 WhiteNoise

    2 1 Отговор
    дойче веле мое свърши работа за половината пари :)
  • 169 Outfielder

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "24⁸8":

    И са несъмнени идиоти.Не че вярват в това което пишат,но парите са си пари.Трябва да се яде..Има и друга порода,а именно полезните идиоти,които вярват в братството с великия съветски народ, и любовта на др.Путин лично.
  • 170 Гривек, ти с какво забогатя като си

    4 3 Отговор

    До коментар #151 от "Аксиома":

    подлога на САЩ? Доят те като крава, защото и умът ти е на крава. С каква техника те заля САЩ, като и там всичко е китайско. Затова ли ни пробутват стари тенекии, защото имат модерна техника? С такива гривеци като тебе, и хляб няма да имаме, а поне него имахме.
  • 171 Митьо

    5 1 Отговор
    Дадохме четири милиарда за скици, защо да не дадем 80 милиона за реален ремонт. Да не говорим, че нашите милиарди останаха в дар на талибаните и за въоръжаване на украинските фашисти.
  • 172 Посетител

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Пешо":

    Там е проблема, нямат лиценз! А това значи че нямат и гаранция! Преди 2 - 3 години, Украйна ремонтираха хърватски мигове и те почнаха да капят като круши! Използвали били дефектни части... Онзи набеден ексвоенен министър Ненчев - нали си прави устата да ремонтира миговете ни в Полша! До момента в който Русия не ги заплаши, че ще им отнеме лиценза им за ремонт - той важи само за техните самолети. Междинен вариант е Белорус, както ремонтираха нашите сушки. Но, при днешното положение на нещата... Съмнявам се.
  • 173 Даа!

    5 1 Отговор

    До коментар #134 от "Ужасонн":

    Същото и със натиска да подарим С- 300.Те не струват пари,а? Много повече от този ремонт.Но това е друга бира! Евроатлантическа! Получава се: поне един дивизион, безплатно.Със сигурност ще го доставим пак безплатно.И за да бъдем " спокойни и защитени" ще ни набутат техни " Пейтриът" ,че са много евтини- няколко стотин милиона зелендаш Което е и целта им.Пак пълни васали.Като със имагинерните Ефки.Гаранция - Франция! Но България плаща! С какво ги държат всички- без изключение досега още от 1990 ,мнозина де досещат.Нещо като с руските олигарси.Знаят на всеки паричките му до цент.Изнесени в техни банки.Ако поискат и туту,руту ще им правят директно пред камерите.Иначе следва.. Конфискация,запориране до игла,и осветляване как еди кой си е придобил неправомерно милиони и милиарди , заграбени от народа.
  • 174 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    1 0 Отговор
    Ами, хамериканците още не са ни доставили самолетите за няколко МИЛИАРДА!
  • 175 БЪЛГАРИЯ ДАДЕ 4 МИЛИАРДА ЗА ХАРТИЯ

    1 0 Отговор
    ЩО ДА НЕ ДАДЕ 80 МИЛИОНА ЗА ЧИТАВ РЕМОНТ
  • 176 XJR

    0 0 Отговор
    А дали трябваше да се дават 2 млрд. на американците за самоелти които миналата седмица Радев каза, че ще могат да патрулират небето над България през 2030г. Жалка картинка сме.