Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2022 13:10, обновена 6 Април, 2022 16:04 32 116 190

"Комсомолская правда": Цивилните в Буча са разстреляни от нацистите на „Боцман“ (ВИДЕО)

  • украйна-
  • русия-
  • буча

Каква е истината за масовите убийства в предградията на Киев

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Александър Коц
"Комсомолская правда"

Челните страници на западните вестници очаквано избухнаха със заглавия „Кошмар в Буча”, „Геноцид”, „Масово убийство на невинни”. Смисълът на публикациите се свежда до една „аксиома“: „Русия трябва да отговаря за екзекуцията на цивилни в предградията на Киев“. Ужасните кадри бяха публикувани от украинската страна предния ден, руските военни бяха безразборно обвинени в изтезания и извънсъдебни екзекуции. Доказателство са само кадри на нещастниците по улиците, в мазета, мнозина са с вързани ръце зад гърба. Убийствени снимки. И веднага ще кажа, че не се съмнявам, че снимките и видеоклиповете наистина показват телата на мъртвите. В Буча ги имаше достатъчно. Но кой е застрелял невъоръжените? Да възстановим хронологията, предлага Александър Коц в своя публикация в „Космомолская правда“

На 30 март руските войски се изтеглят от Буча като част от прегрупиране, съобщават от Министерството на отбраната на Руската федерация. Бях тези дни в предградията на Киев. Всъщност изтеглянето на нашите части започна още по-рано. Просто до 30-ти март в Буча не остана нито един войник от Русия. Врагът не разбра веднага това. И продължи да нанася артилерийски удари по бившите ни концентрационни райони.

На 31 март Буча бе посетена от кмета на града, който патетично обяви „освобождението” на селището. При това, без да казва нищо за труповете по пътищата. В същия ден тук гостува депутатът и борец Жан Беленюк. На снимката той се усмихва, което на фона на мъртви тела би изглеждало не на място. Изказването на кмета всъщност беше преждевременно – много ми се искаше да забързам нещата. Но украинските сили все още не са поели контрола над целия град. Артилерията продължи да работи в отделни райони.

На 2 април Националната полиция на Украйна влезе в града. В мрежата е налично дълго видео от работата им по почистването на града. Има всичко, за да се разбере атмосферата там - смачкани коли, разрушени сгради, радостни местни жители, един от които казва, че са искали да го застрелят заради украински символи, но по някаква причина са променили мнението си. Няма само тела, разпръснати из града.

Същия ден подразделения на киевската териториална отбрана влизат в Буча от друга посока с цел почистване. Сред тях е и отряд на някакъв боцман. На кадрите от тяхната видеохроника един от екстремистите задава въпроса: „Има момчета без сини ленти, може ли да се стреля по тях?“ "И тогава!" - щастливо отговаря другият. И това е ключовият момент.

„Боцман“ е неонацистът Сергей Коротких, известен в Русия и с прякора „Малюта“. По едно време той беше един от лидерите на RNE и най-близките съратници на друга крайнодясна фигура Максим "Тесак" Марцинкевич. Роден в Толиати, израснал в Беларус. От 2014 г. воюва в батальон „Азов“. В Русия такива неофашисти не пускат корени, но Украйна ги приема с отворени обятия. Именно той даде зелена светлина за стрелба по небелязани хора. Сините превръзки на ръкавите са идентификационният знак на "приятел или враг" на украинските сили. За да не откриват сами огън отдалеч. По време на почистването нервите на хората са опънати до краен предел и всяко малко нещо е достатъчно, за да дръпне спусъка. Например липсата на идентификационен знак. Или присъствието на друг - враг.

А сега нека разгледаме по-отблизо видео и снимковите материали, публикувани от украинската страна. Да, съвсем очевидно от неизсъхналата кръв и още не вкоравени тела (националистите ги дърпат и местят от място на място), че не са убити на 30 март. Но най-важното е, че повечето от убитите имат бели ленти на ръкавите си. Кой има панделка, кой бинт, кой само парцал. Бялата лента е идентификационният знак на руските сили. Никой не е карал местните да ги носят, те са го направили сами, за да се обозначат – „ние сме наши“. Един местен жител, блогърът Владимир Скляров, описва комуникацията си с руските военни: „Те казаха: „Кажете на всички, че няма да нараним никого. Нека закачат бели чаршафи на прозорците, за да видим, че тук живеят мирни хора. Нека са спокойни. Ние изгаряме само нацисти и Бандера.”

Това е така, лирично отклонение. Какво се случваше в града, когато в него влязоха бойците на "боцмана" и други нацистки лидери? Естествено почистване.

Просто убиваха хора по улиците, без да знаят дали имат оръжие или не. И някой беше заловен и измъчван. Кадри от мазето, в които се твърди, че руснаците са застреляли няколко души, потвърждават това. Сред загиналите има и хора с бели ленти. Най-вероятно са били убити като „агенти на руските войски“ или „колаборационисти“, които са сътрудничили на „окупационните власти“.

Защо цивилните не свалиха белите си ленти след изтеглянето на руските войски? Защото не знаеха за това. Повтарям, още три дни след това се нанасяха артилерийски удари в града, хората седяха в мазетата, а не излизаха. Щом канонадата утихна, те се качиха горе и попаднаха под обстрел от своите „защитници”.

Снимки с тела се появиха на следващия ден - най-вероятно интернетът беше пуснат в града, който беше спрян по време на боевете. По предложение на украинските власти Западът започна да разпространява тази голяма измама за „клането в Бюкан“. Както през лятото на 2014 г., когато украинският фронт в Донбас се пръсна по шевовете и Киев имаше нужда от глътка въздух, в небето над зоната на военни действия беше свален пътнически лайнер. И Москва веднага беше обвинена за смъртта на стотици пътници.

С провокацията в Буча е напълно възможно Украйна с подкрепата на Запада, който трябва да окаже натиск върху Русия, да се опитва да спаси своята групировка в Мариупол, която изживява последните си дни.

Вижте кадрите във видеоклипове, публикувани в Телеграм профила Родной Боцман (t.me/botsmanua):


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 313 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нацихоливуд

    512 66 Отговор
    с пореден нискобюджетен филм. Това е подсъдно.
  • 3 Реалист

    180 666 Отговор
    Факт е че Русия е агресор и не може да се отрече.

    Коментиран от #88, #95, #96, #97, #149

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Точен

    513 140 Отговор
    Слава на Русия!

    Коментиран от #29, #36, #135, #145

  • 6 путлерова пропаганда

    146 544 Отговор
    Нагли агресори. Остава да кажат и че танковет са навлезли в Украинска територия по грешка...Садисти!

    Коментиран от #76, #153

  • 7 Абе то е ясно

    600 84 Отговор
    Укроорките са готови на всичко за да направят мръсно на руснаците..но това се прави главно от щатите и европа, те са сценаристите на всички зверства.
  • 8 българина

    443 54 Отговор
    атлантизма предполага лицемерие двойни стандарти а вече и ДАЛТОНИЗЪМ!
  • 9 октопод

    99 397 Отговор
    Комсомолская правда не четем!Путин не е комсомолец,а джелатин от когото Хитлер може само да се учи!!!

    Коментиран от #82

  • 10 !!!?

    95 283 Отговор
    "Комсомолская правда" - името говори само по себе си !!!?

    Коментиран от #52, #127

  • 11 турчо стига умува

    397 55 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    войната има цели и те не са изпълнени все още. Именно Украйна от 8 години провокира да стане така.
  • 12 Гост

    133 20 Отговор
    Ясно е че и двете страни ще отричат и ще казват че е другия.. просто тази война трябва да се от всички страни в конфликта а именно САЩ ЕС Украйна Русия !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Който

    366 49 Отговор
    Е гледал видеото с живите мъртви му е ясно че е фейк само промити мозъци още упорстват и разни активирани слугинчовци

    Коментиран от #141, #179

  • 15 ехеее

    300 37 Отговор
    урките и техните кукловоди, пресоляват манджата и ще ядат хурката
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Б А Й Х @ Й ‼️

    188 9 Отговор
    АК в ръцете на едни е НАПАДАТЕЛНО , а в ръцете на други ОТБРАНИТЕЛНО оръжие ‼️ Същото е за много други ОРЪЖИЯ‼️
  • 18 Емил

    126 24 Отговор
    Интересно защо 98% от олигарсите, журналистите и управляващите в Русия са евреи и на никой не му прави впечатление, че тези хора управляват цялата държава, а са по-малко от 1% от населението!!!

    Коментиран от #174

  • 19 Гнусна руска пропаганда

    59 216 Отговор
    Веднага съчинения... Пред Господ ще отговаряте
  • 20 НЯКОЙ

    71 197 Отговор
    "Катинското клане е съветско военно престъпление – масово убийство на близо 22 хил. поляци (офицери и интелектуалци) по време на съветската инвазия в Полша през Втората световна война", за което години наред бяха обвинявани германците. Историята се повтаря!

    Коментиран от #28, #166

  • 21 Българин

    288 46 Отговор
    Че това укрофашистите го правят от 2014г. За радост 90% от батальон Азов наторява бъдещата руска територия.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 снайпер

    41 239 Отговор
    мръсни руски убийци

    Коментиран от #85

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хихи

    61 198 Отговор
    Е, това вече ме развесели. Даже и за фантастичен роман не става. А въпросният боцман и багер ли има, та е изкопал траншеи, където има над 300 убити в чували. Рашистката комсомолска правда съвсем даде фира. То само името на вестника като чуеш и всичко ти става пределно ясно
  • 26 Сандо

    132 18 Отговор
    Присъдата от прогресивната,демократична и свободна западна преса,от евроатлантическите политици и техните подлоги е вече произнесена!Всичко останало е вече вятър и мъгла и дори не се записва в протокола.Възражения не се приемат и не се разглеждат.Народът в такъв случай използва израза:Битият-бит,Ощастливения-член на ЛГБТ+.
  • 27 4433

    198 27 Отговор

    До коментар #22 от "Не че има нужда от доказателство но ето":

    Не е качено на youtube ,защото ще го изтрият западняците...те не обичат видеата уличаващи лъжите им.Техните и на мерионетките.
  • 28 Така е

    227 26 Отговор

    До коментар #20 от "НЯКОЙ":

    Не може всички да пускат демократични и хуманни атомни бомби като САЩ! 300 000 жители на Хирошима и Нагасаки умряха с усмивки на лице.

    Коментиран от #38, #48

  • 29 А бе

    17 63 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    Сега крякаш, ама скоро да не се гънеш ,,ааа, не бях аз,,.

    Коментиран от #45, #187

  • 30 Каскет

    50 8 Отговор
    Опаааааааа, кво стана.

    Коментиран от #34

  • 31 Украинска поговорка

    32 140 Отговор
    Най-добрият руснак е този във вид на ГРУЗ 200!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 яяяяя

    177 28 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    Никакво спиране на войната преди да е убит и последния нацист!

    Коментиран от #47

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този

    166 23 Отговор
    В панделата

  • 38 Наблюдател

    48 186 Отговор

    До коментар #28 от "Така е":

    Прав си, американците са виновни. Вместо Хирошима и Нагазаки трябваше да бомбардират Москва и Ленинград и света щеше да бъде много по-хубаво място за живеене!

    Коментиран от #77, #100, #116, #118, #126, #158, #176, #183

  • 39 ИЗВОДЪТ

    215 43 Отговор
    Никога повече руските войски няма да се изтеглят от тази територия, защото след тях за хората нацисткия ад се превръща в реалност. Никоага пбвече не трябва да се оставят хората на нацистките банди от фашистка Украйна. Всъщност Укайна си подписа сама присъдата. Такава държава трябва да не съществува

    Коментиран от #58

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 "Да разлаем кучетата"

    164 26 Отговор
    Холивудски сценарии реализиран на снимачната площадка на Хохолуд! За съжаление толкова са брутални, че използват мъртви статисти за целта! Типичен отрязък от американската психотронна война!
  • 42 Подкрепяш Путин

    43 169 Отговор
    Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!

    Коментиран от #167

  • 43 Абсурдистан

    39 130 Отговор
    Коц е един от мегафоните на кремълският касапин. Бил е по всички места, където руската армия е "налагала мир". Бил е кореспондент и в Сирия, където жертвите са над 350 000. Как мислите, тоя дали е писал за тези жертви? Или мислите, че всички те са били джихадисти? Кой сравни със земята Алепо? Дали Коц е писал за подвизите на "миротворците"? Самият Коц е награден от путлер с медал "Участник във военните операции в Сирия",
  • 44 Истината

    45 153 Отговор
    Путин се нареди до кървавите диктатори Хитлер и Сталин и ще свърши като тях. Или сам ще глътне цианкалий в бункера като Хитлер или като Сталин ще пукне в локва от собствената си урина от инсулт причинен от приближените му.
    След това ще има период на депутинизация, която ще засегне и доста симпатизантите на диктатора в страните от ЕС.

    Коментиран от #60, #61, #86

  • 45 zZz

    73 14 Отговор

    До коментар #29 от "А бе":

    а ти съвсем скоро ще се гънеш около десния ми крак молейки за милост...

    Коментиран от #49

  • 46 Оперция Z

    118 21 Отговор
    Къде е онзи разбирач Николай Сланински с коментара си от сутринта за клането. И този го наричат експерт по сигурността! Коментара му е публикуван днес в 9:37. Всички го вижте!

    Коментиран от #51

  • 47 Прав си

    20 71 Отговор

    До коментар #33 от "яяяяя":

    Нацист-рашист нали?
  • 48 Коко

    12 70 Отговор

    До коментар #28 от "Така е":

    Това оправдание за Кремъл ли е?
  • 49 Хихи

    13 67 Отговор

    До коментар #45 от "zZz":

    ...около бастуна до десния ти крак ли бе, плешо? От къде изпълзяхте такива изкопаеми бе, да му се не види...
  • 50 гост

    21 85 Отговор
    руский корабъль - иди на хoи!
  • 51 Павел Николаев

    119 13 Отговор

    До коментар #46 от "Оперция Z":

    Е какво да гледаме ?! Всички експерти се изредиха: Слатински, Нейнски (или там както се пише), Киро, Лена и куп други. Смешно е просто. Трагедията си е трагедия, но подхода леко (меко казано/написано) напомня на Award Wining team на Белите Каски :)
  • 52 Ноо

    36 4 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    умно. Банка ДСК, да не е Държавна спестовна каса още.
  • 53 БСП за България и Радев

    60 40 Отговор
    Щом материала е от "Консомолская правда", значи е правдиво! Чистата истина. Не като западните парцали, дето ги има и в България
  • 54 Тодор Правешки

    38 104 Отговор
    Хахаха. Рассия никога за нищо не е виновна! И за гладомора, и за Катин, и за сваления Бойнг, и за нападението над Финландия и Украйна...
    За половин вековната окупация на Източна Европа и половин Германия-тоже!

    Коментиран от #131

  • 55 я пак

    38 29 Отговор

    До коментар #40 от "деНАЦИфикация":

    какви фашисти са тия ? с президент еврейн ? срам и позор за фашистите. Да започнат от президента си.
  • 56 Магарето

    27 95 Отговор
    Факти удариха дъното. Руска пропаганда!

    Коментиран от #110

  • 57 Путляр

    36 98 Отговор
    Палачите , убийците и мародерите от Русия се подиграват на жертвите! Забележете само в коя медия - Комсомольская?! В Русия трябва да се проведе денафикация от болшевизма, мумия на Ленин да се извади от гробницата в центъра на Москва и да се разруши тази некрофилска извратеност!
  • 58 Навалний

    6 27 Отговор

    До коментар #39 от "ИЗВОДЪТ":

    Вече се изтеглиха!
  • 59 САТЪРА НА ХАНА

    123 17 Отговор
    НАЙ-СМЕШНО Е ЧЕ ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ТЕЛЕВИЗИИ КОПИРАТ ВИДЕО МАТЕРИАЛИ ОТ РУСКИ ВОЕННИ ЖУРНАЛИСТИ КАТО САША КОЦ,
    ....
    ЗАЩОТО АМЕРИКАНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СЕ СТРАХУВАТ ДА ОТИДАТ НА ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ
    И ЧАКАТ ЗЕЛЕНСКИ ПИКЧЪРС ДА ПУСНЕ ФЕЙК
  • 60 Я сега ни

    79 9 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    разкажи-Колко от президентите на САЩ са умрели в леглото си и колко са били убити? Щото по мои сметки са някъде 50/50.
  • 61 Да не стане

    19 7 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    обратното.
  • 62 Любопитен

    66 1 Отговор
    Не знам кои е виновен, но които и да е, трябва да му бъде потърсена отговорност!
  • 63 Тапата

    29 88 Отговор
    Цялата тази трагедия/и не само тя/ е следствие от нахлуването на руските окупатори. Както й да се оправдават - вината е само тяхна.
  • 64 Винету

    24 83 Отговор
    Щом е от комсомолская правда , да му вярват комсомолците. За нормалните люде тази глупост не може да е обективна. 45 години сме им слушали глупостите!
  • 65 Хахаха

    19 89 Отговор
    Факти, как не ви досрамя да сте трибума на руски фашист
  • 66 ???.

    20 78 Отговор
    ФАКТИ , защо направо не си препечатвате руската преса ...? и......ще ви изчезнат половината ви читатели

    Коментиран от #91

  • 67 За сичкото

    67 15 Отговор
    дебил на тема комсомолци. "КП", "Комосомолская правда" са запазени марки, а не идеология. Само че за да го схванеш трябва да не си зомбиран от наглосаксите. Все едно да кажеш че в Кока-Кола има кокаин.

    Коментиран от #90

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Вече и малките

    94 14 Отговор
    деца не вярват на фалшивите УКРАИНСКИ новини
  • 71 Aлфа Bълкът

    18 67 Отговор
    ИСТИНАТА Е ДИВЕРСАНТИ! РУСОПИТЕЦИ СКРИТИ СРЕД НОРМАЛНИ ЖИТЕЛИ! И ТУК ГИ ИМА, И ВЪВ ФАКТИ Е ПЪЛНО С ТЯХ!
  • 72 222

    17 61 Отговор
    за 2 дни това ли измислиха... доста аматьорско, но като гледам коментарите, е достатъчно да се вържат местните русофилстици
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Зеленски пикчърс представя

    77 9 Отговор
    Големия фейк😁😁
  • 76 Някой

    122 15 Отговор

    До коментар #6 от "путлерова пропаганда":

    Днес по БНР пуснаха една жена представител на българска фирма на която е задържан кораб в Мариопул. Жената в прав текст каза "чакаме руснаците да превземат пристанището за да се освободят корабите. Аазовските батальони са неуправляеми и саботират зелените и сините коридори.
  • 77 Сандо

    52 2 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Ами те имаха желение,ама тогава нямаха възможности.А после,когато имаха възможности,имаха и желание - ама нямаха кураж.Защото може и да не са особени акъллии,ама не им се мре напразно и от глупост.А виж,глупости карат да вършат другите,за ясност наречени Подлоги.
  • 78 no name no face no number

    89 7 Отговор
    Няма какво да се обясняваш ние имаме опит с западналата пропаганда вече около 40 години лъжи и самохвалства и нищо конкретно и честно. Още от плюенето по НРБ, през войните в Ирак Либия Сърбия и Афганистан през убитите пътници в самолетите и взривените кули минахме през вдичките тия лъжи, а сега вече забрамявст на човек да има собствено мнение такава се оказа демокрацията като шоколадово яйце намазано леко с шоколад, но вътре кухо
  • 79 Внимание

    87 7 Отговор
    русофобите започват да стават много агресивни... използват лъжи, демогогия и някакви техни си спомени от нещастното си миналото за да хвърлят предсмъртни къчове в пространството. Идва и техния край
  • 80 РАЕМ

    85 5 Отговор
    Хахах, Факти лекичко и срамежливо взеха да дават трибуна и на другата страна. Явно по този начин се надяват да умилостивят Спецназ когато се почне Денацификацията в България и се почука на вратата на редакцията им

    Коментиран от #89

  • 81 Хахаха

    9 51 Отговор
    щим комсомолская правда го казва сме длъжни да пивярваме

    Коментиран от #84

  • 82 Хахаха

    3 27 Отговор

    До коментар #9 от "октопод":

    Не знаех че има вече таково животно октопод - и диот.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 gggw

    71 4 Отговор

    До коментар #81 от "Хахаха":

    ам вярвай си на поптодорова, И особено ако имаш магазин за кремове
  • 85 Обърка се!

    86 9 Отговор

    До коментар #23 от "снайпер":

    Искаш да кажеш: МРЪСНИ УКРАИНСКИ ФАШИСТИ МАРОДЕРИ С НАРКОМАН НА ЧЕЛО!!!
  • 86 Някой

    26 3 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    Нещо да кажеш за тези. Ти прецени какви са.

  • 87 Хаах

    14 60 Отговор
    Нито една независима или европейска медия не е допусната в уж освободените от военнопрестъпниците украинска територия.
    Ясно защо.Да се скрива истината и се лъже.Те утре и за арестите по площадите в Русия ще кажат, че е холивудска постановка.
    Путинска, Конашенковска и други Правди не са фактор в задаващата се в Хага присъда на хилядите садисти и убийци.
  • 88 ХХХL

    52 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    ПО АМЕ.РИКАНСКИТЕ СТАНДАРТИ СЕ КАЗВА МИРОТВОРЕЦ,ТЪПУНЕ.
  • 89 А джамби

    34 2 Отговор

    До коментар #80 от "РАЕМ":

    се е барикадирал в мазето на село и никакъв го няма напоследък…страх лозе пази!
  • 90 Или лека

    7 1 Отговор

    До коментар #67 от "За сичкото":

    кола…
  • 91 Историята

    19 7 Отговор

    До коментар #66 от "???.":

    Ти пък защо четеш Факти, след като не им вярваш? Не давай акъл на другите!
  • 92 путин лавров

    9 49 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 93 Тома

    58 5 Отговор
    Някои мислят руснаците за прости и показват видео със зверства по улиците на града за да дойдат укрите със западната преса да снимат и покажат на цял свят.Мууухаааахааа

    Коментиран от #94

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай Гого

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Това че ти го казваш, не го прави факт!!!
  • 96 Бай Гого

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Това че ти го казваш, не го прави факт!!!
  • 97 Бай Гого

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Това че ти го казваш, не го прави факт!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Оп Факти,

    42 7 Отговор
    Какво става с вас, да не се преродихте или усетихте от къде духа вятъра и гледате да не сте поредната жълта фейк медия. Малко късно. Наред с писара ви Джамби жената и вие вече сте краварска подлога.
  • 100 Бай Гого

    2 8 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Още по хуманни ли щяха да станат!?
  • 101 ТОЧКАТА

    14 18 Отговор
    ооо,чудо!!!Козикрак се позовава на ,,комсомолская ПРАВДА,,!!!!!!..май бързат нещо...
  • 102 то и петте милиона жени и деца

    16 28 Отговор
    бежанци са фейк нали?
  • 103 Поредният

    66 12 Отговор
    западен фейк. SS Азов избили граждани по подозрение в колаборация и после ги наредили шахматно на една улица за да ги снимат. Неандарталеца Кличко държи реч на развален английски, предварително подготвена в държавния департамент, а казионните медии въртят историята на всеки половин час. Театър на абсурда по западен образец.
  • 104 ДЕЖА ВЮ

    37 9 Отговор
    ТОВА ВЕЧЕ СЪМ ГО СЛУШАЛ ЗА КАТИНСКОТО КЛАНЕ НАПРАВО ВИ ВЯРВАМ ГНУСНИ ЛЪЖЦИ БЕЗСКРУПУЛНИ
  • 105 чистача

    48 7 Отговор
    Нацист жив да не се оставя никъде, а понеже има и преселили се в България, трябва да бъдат избивани като плъхове.

    Коментиран от #107

  • 106 Един

    18 36 Отговор
    Най-важното за комуниста е да се отрича до последно. Също едно от важните неща е да се обвинява другия, за това което ти правиш. Както и трето да не ме гледаш какво правя, а да ме слушаш какво ти говоря. Из основи на съвременния комунизъм, made in Владимир Путин 2022.
  • 107 ХОУУУ

    4 15 Отговор

    До коментар #105 от "чистача":

    И НА МЕН НА ТАКИВА КАТО ТЕБ МИ СЕ ИСКА ДА ИМ ТРЯСКАМ В ЗЕМЯТА ИЗГНИЛИТЕ ТИКВИ
  • 108 Doni Brasko

    10 47 Отговор
    На всички руски подлоги пожелавам съдбата на всички"артисти" от клиповете и снимките в Буча, които "възкръсват" веднага щом репортерите си тръгват.
  • 109 Хах

    7 36 Отговор
    Факти преписва Комсомолска правда, за да покаже какви лъжи и пропаганди се тиражират в Путинова Русия.
  • 110 удариха дъното с лъжи

    14 44 Отговор

    До коментар #56 от "Магарето":

    Наистина удариха дъното. Но видиш ли цитирания от "нещо", което окончава на ".ru" няма смисъл да го четеш. Само нагли лъжи. А тези приятели от "факти" взели да ни "обогатяват" с "другото" мнение и то на Комсомолская правда??? Да ви имам демократичното , алтернативно мнение! Признавам ви, Факти - големи демократи сте, или скрити путиноиди? Нямате ли срам дори пред убитите деца? Те ли нападнаха Русия, те ли влезоха неканени в чужда, независима държава...ох, забравих- такава държава няма (даже ООН го потвърдила), то украинци нямало, това са измислени народи- лошия (дори своя велик учител и вожд наплюха) Ленин ги създаде! Наглостта е характерна черта на "великия" руски народ, пардон, държава...

    Коментиран от #115

  • 111 кдзцц

    39 8 Отговор
    Тук някои коментиращи са НЕ българи!!!Вървете да помагате на нацитата,там ви е мястото!
  • 112 Джордж Вашингтон

    16 43 Отговор
    Брей тия нацисти сами избиха украинците и сами воюват и разрушават държавата си, а руснаците са там да снимат руски филми
  • 113 Го60

    41 11 Отговор
    Само олигофрените от фрогнюз не знаят, че украинските фашисти са избили невинни хора за да впеатлят евролицемерините меки ръчички!
  • 114 Тома

    15 29 Отговор
    Дори да се съгласи човек на тази версия, остава въпроса: А какво правят руските войски в Буча?
  • 115 Тома

    11 33 Отговор

    До коментар #110 от "удариха дъното с лъжи":

    Руснаците обичат да послъгват. Но все пак трябва да знаем какво се опитват да ни излъжат. Аз не вярвам на Божков защото е заинтересовано лице. От твърденията му се убеждавам че е престъпник. Не вярвам и на Радев защото стана говорител на Божков. Но пак чета за да се уверя че ГЕРБ са най-читави за момента.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Нямаш мнение

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    по въпроса! Всичко ти е написано за някоя доза.
  • 118 Путя с галошите

    9 36 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Не е късно, гражданската война почва, орките ще се млатят помежду си с ядрено, химическо, каквото им е останало, всичко ще мятат по кварталите на клоака масква, а Путя ще си порка новичока без захар в мавзолея!
  • 119 САЩ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

    39 5 Отговор
    Групи на жертви от Виетнам, Корея и други места, където са използвани напалм и агент Orange заведе дело срещу основните производители на тези химически оръжия, Monsanto и Dow Chemical, на няколко случаи. През 2006 г. дружествата бяха осъдени да платят щети в размер на 63 милиона щатски долара на южнокорейските ветерани, воювали във Виетнам.
  • 120 Кателиева

    42 8 Отговор
    Защо и докога светът ще търпи евромракобесниците - сдушили се Джуно и Уруспията, единствено в Зап.европа има антируски бойкот, и американците го отмениха, нито африканци, нито латиноси, нито евразийци, никъде другаде.
    Климатични мафиоти-идиоти и медицински такива инквизират и тероризират планетата.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Алексей Сергеев

    13 34 Отговор
    СТИГА СТЕ СЕ ОПРАВДАВАЛИ. ИМА СТАЕЛИТНИ СНИМКИ ПРЕДИ НАПУСКАНЕТО НА РУСКАТА МАРОДЕРСКА, АРМИЯ ОТ АГРЕСОРИ И УБИЙЦИ
    45 години отричахте клането в Катинската гора от КГБ. И какво стана, когато разсекретиха документите?
    СССР е извършил клането на полските офисери и войници
    Убийци, изнасилвачи, мародери-съд ще има за вас, Вог ще ви накаже
  • 123 Ало

    11 30 Отговор
    Сателитни снимки доказват, че труповете са на същите места още на 11 март! И все още има такива, които не "признават", че малайзийският самолет бе свален от руснаци (известно е, че въоръжените т.нар. донбасци са руски военни) с руска система, което бе многократно доказано.
  • 124 Гаглей

    7 25 Отговор
    А аз имам доверия на Раша и техните медии, също толкова колкото бих се доверил на Азис да ми измие гърба в банята.
  • 125 Бащата на Иванчо.

    13 11 Отговор
    Това е просто уникално. Руснаците се изнасят и влизат украинците, но местните не се сещат да си махнат обозначенията за симпатия/принадлежност към вражеската армия.
  • 126 Петър Наков

    31 5 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    те и сега могат, Наблюдател 38, ама не им стиска! За това трябват здрави гащи! Япония е била неядрена държава и е ударена с ядрено оръжие. Но Русия е ядрена държава с огромен ядрен потенциал! Ако я ударят, във войната веднага ще се включат Северна Корея, Китай и Индия, защото ако Русия загуби - те ще са следващите!...
  • 127 Посетител

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Нищо не ти говори! Освен логото, КП минава за част от либералстващите медии в Русия... Говорят ти, Звездите...
  • 128 В.В.П.

    28 4 Отговор
    След 48 часа ,мислене ,сащ са възприели старата тактика от студената война . Да лъжем.Убити са стотина човека ,турили са им бели връзки ..Още 50 са легнали по улиците ..При удар от АК 7,62,Има много кръв и черва...Ония с колелото ,няма да е паднал под колелото ,а на 3 метра..Украйна е създала доносници ,които предават ,руско. Говорящите,и мислещи ..Бум бум,и това е Нацистка ,философия..Който не е с тяхната военно ,мафиотска хунта ,го чака .,дупка в главата..Само Путин и ВСРф,са рецептата за лекуване на гнойния цирей. .
  • 129 В.В.П.

    24 6 Отговор
    Човека пита ,без сини ленти ,да ги стреляме ли ??.Въобще са нямали ленти,а са Посочени .От кмета и приближени .Това е гадна украинска манипулация .На съвета по сигурност на ООН ,снощи Русия им е показала материали от техните сателити .През нощта са разположени ,,,умрелите,,..Само журналята пишат глупости..
  • 130 Не гледай а слушай

    19 5 Отговор
    Направи ми впечатление че много от вас сравняват Русия със миналото им но ако не се връщаме толкова на зад виждаме друг агресор във очите на САЩ!
    Жалко е ако не виждаме между редовете а именно сме залепени от това което искат да видят очите ни.
  • 131 Чоко .

    14 7 Отговор

    До коментар #54 от "Тодор Правешки":

    Ай скрий се с тоя ,Кътина ,ва!!..Германците трепат Поляците ,и по късно още 7 милиона .И още 40 млн ликвидирани .
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Зеленски

    33 10 Отговор
    Украйна е пълна с тия безмилостни нацистки утайки, които жънат наред без капка жал. Тва в Буча са същите изроди, които избиват цивилни вече 8 години. Западът така завърта нещата, че в един момент Азов, Десен сектор и другите боклуци ще ги канонизират в светци. Заклевам се това е съвсем присъщо за империята на злото, наречена САЩ.
    Ако руснаците го правеха с цената на цивилни, досега нямаше да има нещо като Украйна.
  • 134 Wolf

    7 9 Отговор
    Нищо не може да излъже сателитите...някои разитат новините от постла на земятя вестник
  • 135 Иван

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    Айде марш в Русия.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Българка

    5 26 Отговор
    След лъжите, че Русия няма да нападне Украйна, след още по-циничната лъжа, че Русия не е нападнала Украйна, вчера от руския представител в ООН чухме, че Русия пък е в Украйна, за да въдвори мир (?) вече се питам украинците сами ли се бомбардираха, избиваха хиляди украинци. Та това е шизофренично. Някой вярва ли на "миролюбивите освободители"? Аз не. Очаквам международното разследване, а не варварите, да разкрият истината. Има достатъчно сателитни снимки и живи свидетели

    Коментиран от #148

  • 138 Тежест

    4 11 Отговор
    Журналистическата тежест на това издание се съравнова с тази на Пик, 24 часа и Труд. Хаха ужас другари и другарки ахаха.

    Коментиран от #162

  • 139 Лъжи, лъжи ...

    2 19 Отговор
    военния руския канал “Звезда” съобщава, че Буча е била под руски контрол на 1 април ...
  • 140 Рачак 2

    4 8 Отговор
    Тва същата история като в Рачак, Сърбите викат не сме ние, после сменят на ние ликвидирахме членове на КЛА преоблечени като цивилни, после версията че КЛА фанатици са убили тия хора да набедят Сърбите и труповете са били аранжирани нарочно. Като цяло едно към едно 30г по късно, и там има живи очевидци от селото има показания на Сръбски танкист и тн и тн, ма като цяло още си е табу и ако питаш съседите не бяхме ние.
  • 141 да бе

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Който":

    започвате да се оплитате в лъжите май ... последно живи ли са или боцмана ги утрепал?
  • 142 БЪЛГАРЧЕ

    26 5 Отговор
    Обръщам се към всички онези приемайки безрезервно казаното от украинците/лъжите са и от двете страни/.Спомнете си снимката на бягащото живо горящо виетнамско момиченце по време на войната във Виетнам.Та всичко това се случи щото военните на САЩ горяха с напалм виетнамците. Хайде сега уважаеми "демократи" недейте да мълчите като ущипани моми а дайте определение и за тези зверства, проявете гражданска позиция, дайте определение на агресора САЩ.

    Коментиран от #159

  • 143 Бандера

    3 13 Отговор
    Това е оксиморон - комсомолска и правда са две несъвместими понятия. Не всички идиоти са русороби, но всички русороби са идиоти.
  • 144 Хахахаха

    3 15 Отговор
    Значи твърдяха, първо че всъщност били живи и били артисти, а сега вече не се съмнявали че били мъртви! Ееее тая руска пропаганда, край няма, вече започнаха да се оплитат в лъжи! А видеото, където руския танк стреля по колоездача? И града беше пълен с руски танкове? Него как ще го коментирате?
  • 145 Селянин

    4 22 Отговор

    До коментар #5 от "Точен":

    Слава на УКРАИНА нещастна русия /Ако не види света магарията на Путин ще бъде забравен/
  • 146 Реитинг

    4 21 Отговор
    Путин е номер едно по фашизъм и нацизъм Надмина хитлер Поне има с какво да се гордее
  • 147 Тредстоун

    5 21 Отговор
    Балалайките на путлер , снимките от спътник ясно показват че от седмица телета са там , има мета данни които не могат да променят рашистите , руските касапи или циганите на путлер , чеченци са избивали наред за забавление. Не са само тези трупове които са по улиците , има масови гробове с по 200 - 300 човека в тях , и те ли са копани след освобождението от орките на путлер , касапи. Варварина путлер донеси толкова болка и толкова срам на просия , за Украйна да не говорим , че ще бъде сложен редом с хитлер , Пол Пот .....
  • 148 Верно ли

    23 3 Отговор

    До коментар #137 от "Българка":

    Питай украинците в Донбас сами ли са се бомбардирали! Аман от американски сценарийчета!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 ле ле

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "📌🇧🇬":

    преврат..де речем няма да се случи..по-скоро Зеления ще го пуснат в "отпуск".защото дрънка едни..заприлича на байдън..героите са уморени..
  • 151 да бе

    6 14 Отговор

    До коментар #149 от "Пешо":

    дори в условията на неизбежната самоотбрана не можеш да използваш повече сила от необходимото. в превод - ако някой те нападне с нож, не е неизбежна самоотбрана да го застреляш с пистолет. дори приказките за донбас да са верни, а те не са, рашистите наричат нацист всеки, който е прозападно настроен и няма нищо общо с разни азов, мазов и т.н. и това си е изказване на рашист пред оон, а не някаква интерпретация. хубавото от цялата работа е, че русия най-накрая ще заеме своето място на световната сцена като аутсайдер, както трябваше да бъде много десетилетия назад. лошото е, че украинците платиха цената заради целия цивилизован свят

    Коментиран от #154, #163

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Хайл

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "путлерова пропаганда":

    Украинските садисти могат да трепят беззащитни хора...фашистка украйна 👎🇺🇦👎🇺🇦👎
  • 154 Феликс Дж

    3 2 Отговор

    До коментар #151 от "да бе":

    Недей да си гърмиш сам. Ти вече си се "гръмнал". "Смени си чипа".
  • 155 Roko

    9 4 Отговор
    Постановка, но има голям ефект и е част от пропагандата на Украйна
  • 156 Жулиен Гаков

    9 5 Отговор
    Истината винаги излиза на яве- рано или късно!! Разбира се , че това са го свършили украинските нацисти!!
  • 157 Мюмюн

    3 5 Отговор
    ДОргарю Коц, напълно ви вЕрваме, както и за Катинската гора ви вЕрваме. КОПЕ ЛЕН ЦА мръсни, да ви изсъхне семето до девето коляно!
  • 158 Жулиен Гаков

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Не! Трябваше да пуснат бомбите тук в България и сега такива като теб , нямаше да пишат ГЛУПОСТИ !!
  • 159 Статистик

    7 1 Отговор

    До коментар #142 от "БЪЛГАРЧЕ":

    ... както и убийството на 504 невъоръжени жени деца, жени и старци от американците в селцето Ми Лай във Виетнам през 1968 година, обявено от ООН да военно престъпление!
  • 160 Колко

    2 4 Отговор
    пъти ще публикувате една и съща статия?! На всеки два дни?!
  • 161 ultra

    3 3 Отговор
    Не бе, умрелите преди да загинат, сами са се простреляли в главата и сами са се завързали отзад. Така, така....
  • 162 Мерзанов

    6 2 Отговор

    До коментар #138 от "Тежест":

    Зависи какво искаш да ти кажат. Когато публикуваха данни за 10 000 руски жертви от войната, защото им хакнали сайта, и след 10 минути свалиха новината - тази случка се цитира като достоверна информация, че това са реалните руски жертви. Ако обаче разобличават украинските фейкове - естествено, приравняваме ги с таблоид.
  • 163 Мерзанов

    5 4 Отговор

    До коментар #151 от "да бе":

    Изтрили са коментара, който ти си цитирал - защото беше смислен, но насочен към Русия.
    Браво, ФактиБГ. Това честно не съм го очаквал ... Ем, поне да знам, и вас да ви избягвам вече.
    Само това имайте предвид - комунизма вече опита, насила нещата няма да станат.
  • 164 1234

    6 2 Отговор
    На първия клип някъде отзад се чува английски без акцент...Интересно...
  • 165 ганю

    6 5 Отговор
    Украйна са боклуци и мафия не ми дреме за тях
  • 166 1234

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "НЯКОЙ":

    Има и едни други кланета - Бабий Яр, Галиция, Волин - все от украинците - застанали на страната на Хитлер в началото на войната. Една истина никога не е черно -бяла...
    И още - 8000 души избити в Сребреница само преди двадесетина години. Къде беше тогава западното недоволство? Трябваха им три години да реагират...Да не говорим , че и сега “горките украинци“ с джиповете купонясват по черноморието, а онези от Сирия се чудят какво да ядат ...Но за тях няма хотели и дневни...
  • 167 1234

    12 7 Отговор

    До коментар #42 от "Подкрепяш Путин":

    Само украинските деца ли имат кръв ? А онези от Япония, Виетнам, Корея, Камбоджа, Панама, Гранада, Ирак , Афганистан, Сърбия, - това само за последните 50 години ...Или понеже атомните бомби и напалма не са руски, не се брои?

    Коментиран от #169

  • 168 Радон Керанов

    6 7 Отговор
    И кой вярва на гадните ви лъжи, бе путлеристчета мамини!?
  • 169 да бе

    6 4 Отговор

    До коментар #167 от "1234":

    те са като децата от чечения, абхазия, нагорни карабах, казахстан, афганистан, сирия

    Коментиран от #175

  • 170 Татяна

    0 3 Отговор
    Ако Бог е със тях,кой би бил против тях!

  • 171 Радон Керанов

    7 5 Отговор
    Путлерюгендпрес произведе поредното кафяво вещество! Мирише...!
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 НИЩО НЕ ВИДЯХ

    4 3 Отговор
    ЛЪЖЦИ !
  • 174 ZionТ

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    Защо се бият ук.ро и ру.со жид.овете? Путин-жид,Зеленски-жид.
  • 175 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #169 от "да бе":

    Какво за децата на Афганистан и Сирия?Видя се Кой бяга през глава от страх ,от вина и от гузна съвест.

    Коментиран от #186

  • 176 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    И тогава и сега не им стиска.Янките са смели срещу малки държави,по възможност да са мирни градове и села .
  • 177 резидента

    3 1 Отговор
    О боже "еничарски факти" - подлогите на глобалистите публикуват истината .... това трябва да се отбележи някъде
  • 178 каунь

    4 1 Отговор
    да бе руснаците се изтеглят и ще оставят убити цивилни като се знае какво ще последва по ЦРУ сценарий
  • 179 Ахаа

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Който":

    Тез същите да ти дойдат на гости, да те денацифицират...че кеф да ти стане, РУСОРОБЧЕ!!!
  • 180 ННН

    7 1 Отговор
    Тези дрогирани нацисти са способни и да убиват населението си и да лъжат и да работят с Холивуд само и само да представят руснаците убийци.Но всичко се снима от спътниците и скоро ще се види кой какво е направил...
  • 181 ...

    3 0 Отговор
    нато УМРЕ 😊
  • 182 Anon

    1 3 Отговор
    Статията я сложете в категория научна фантастика. Прости русофили.

    Коментиран от #184

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #182 от "Anon":

    Ти пък си много умен да повярваш че за 20 дена окупация на БУЧА 3 милионната руска армия не може да извози 200 тела и да ги изгори някъде и ще ги остави насредата на улицата
    Сталин убива 30 милиона и нито 1 тяло не е намерено нито ще се намери
    пропаганда за бабички от америкос ТВ
  • 185 Тяната

    0 0 Отговор
    Накратко Украйна и Чечня, все едно както е Македония,отделно тоя случай с това клане,оскарите пасти да ядат,драмата вече е пълна,изгорени изнасилени,утре и обезглавени може да има даже и изядени,злите мъртви,
  • 186 да бе

    0 2 Отговор

    До коментар #175 от "Само питам":

    в афганистан 80те години, а в сирия никой не е бягал, просто ги оставиха на любимият ви асад и руските му касапи. не видях някой да е бягал, освен малцината оцелели вагнеровци, които всъщност не били там, но ги избиха като кучета за няма и 6 часа
  • 187 Мъдурко

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "А бе":

    Ти нещо заплашваш ли бе!? Да не се окажеш изведнъж ти да си тоя, дето ще вика, аа, не бях аз?
  • 188 Иво Киров

    0 0 Отговор
    Подозрително лице броди из България. Постъпили са множество сигнали в СДВР и ГДБОП за Мария Табакова, представя се като Ралица Мирчева
  • 189 Марков

    0 0 Отговор
    Така е! Въпросната Табакова най-вероятно ще ще Ви се обади от телефон: 0895078200
  • 190 Наско

    0 0 Отговор
    Дамата иска пари за инвестиции или, забележете пари да Ви върне инвестициите и да Ви спаси от измамни схеми. Оказва се, че според Г-ца Табакова, спасяването от измамна схема изисква да сте жертва на измама