Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2022 08:00 3 472 103

Юлия Гришина пред ФАКТИ: С кръв и героизъм Украйна защитава демокрацията в Европа

  • юлия гришина-
  • украйна-
  • руска агресия-
  • българия

Путин няма да се задоволи само с Киев, предупреди украинският депутат

Юлия Гришина пред ФАКТИ: С кръв и героизъм Украйна защитава демокрацията в Европа - 1
Снимка: Венци Михайлов/ ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За хода на военните действие в Украйна от ФАКТИ разговаряме с депутата от управляващата партия "Слуга на народа" във Върховната Рада на Украйна г-жа Юлия Гришина. Тя е на посещение в България за срещи в Народното събрание.

- Каква е целта на вашата визита в България?
- Първата цел на моята визита е да благодаря на България за нейната подкрепа в този труден за нас момент. Украйна повече от 40 дни води тежка война срещу руския агресор.
България ни оказва голяма хуманитарна помощ. Сега в страната ви се намират над 60 000 украинци. Те получават подкрепа за настаняване, получаване на хуманитарен статут, а децата да продължат обучението си. Не трябва да забравяме и възможността украинците да се лекуват.
България ни подкрепя и за членството ни в ЕС. За всичко това казваме сърдечно благодаря.

Още новини от Украйна

- Какви са резултатите от вашите срещи?
- Вчера и днес имам срещи с български депутати, за да ги информирам за ситуацията в Украйна. Руската пропаганда бълва лъжи, а за нас най-важното е да се каже само истината. В момента страшна война се води в Украйна. В нея загинаха хиляди мирни жители. Бомбардирани са десетки градове. Сравнени със земята са училища, болници, детски градини, жилищни сгради и други цивилни обекти. В момента има потвърдени данни, че са загинали над 200 деца, а други 300 са ранени. Някои от тях са тежко ранени.
Тези деца са останали без ръка или крак при руските бомбардировки.

В момента няма нито едно сигурно място в Украйна. Всеки ден загиват мирни жители било в укритията или направо на улиците.

Най-страшното стана известно преди дни, когато руските войски се оттеглиха от киевските предградия Буча и Ирпен.
Те вече бяха посетени от президента Володимир Зеленски, министри, народни депутати, главния прокурор и следователи.

Видяхме над 400 убити, масови гробове, където са погребани заедно мъже, жени и деца.
Открихме и подземия, в които са били измъчвани местни жители.

От началото на войната ние говорим, че Путин е военнопрестъпник. Сега вече на всички е ясно, че по негова заповед руската армия не само воюва, но и целенасочено измъчва и убива мирни жители.
Вече редица западни страни смятат Путин за военнопрестъпник, а ставащото в Украйна за военно престъпление.

Над 900 болници са бомбардирани. Голяма част от тях те са изравнени със земята. Само да припомня, че руските бомби удариха театъра в Мариупол и местната родилна болница. Там загинаха жени и деца.
Но след видяното в Буча и Ирпен, ние казваме, че това е геноцид срещу украинския народ. Стотици местни мирни жители са убити, само защото са били украинци.

По тази причина при нашите обиколки в България и чужбина разказваме какво става у нас. Освен това посочваме, че никой европеец не може да се чувства в безопасност.

Украйна е предният вал между престъпния свят на Путин и демокрацията. Ние ще се държим до последно. Ако паднем, никой в Европа и света няма да е в безопасност.

В сравнение с Русия Украйна е малка държава. Кремъл разполага с огромни военни и човешки ресурси.
По тази причина ни е тежко да се сражаваме в тази война. Ако Украйна падне, то никой няма да е застрахован, че Русия няма да продължи напред под фанфарите на победата към обединението на руския свят и възраждането на руската империя. Така Прибалтийските страни, Молдова, Румъния и България може да са следващите цели на руската агресия.

Това трябва да бъде разбрано. Ние ще се борим до последния човек, но всеки ден ние губим военни ресурси и хора.

Ние направихме своя европейски избор. Ние не искаме да се връщаме в Русия. Ние защитаваме демократичните ценности. Само с това дразним Русия. Кремъл не се бори с нацизма, а с ценностите на демокрацията. Украинците не са нацисти. Ние сме демократи.

- С какво България може да помогне на Украйна?
- Днес се обръщаме към европейското семейство за помощ. В срещите си с българските депутати ги помолих да подкрепят по-тежки санкции срещу Русия. Едни от тях са ембаргото за внос на руски петрол и газ. Другите мерки са забраната за руски кораби да влизат в български пристанища или изключването на руски банки от международната финансова система SWIFT.

В наш общ интерес е да спрем Русия. Налагането на по-строги финансови санкции е една от тези стъпки.

Трябва да сме наясно, че свежите финансови ресурси помагат на режима на Путин да купува ново оръжие и да го използва срещу Украйна, за да напредне срещу Европа.

Запознати сме с инициативата на партии от българския парламент за предоставяне на оръжейна помощ за Украйна. По тази причина запознах българските депутати, че ние се нуждаем спешно от доставките на оръжие, за да се защитим от руската агресия. Мариупол е изцяло обкръжен и неговите защитници се сражават с голи ръце.

Не по-леко е и положението и в Херсонска област. За нас доставките на оръжие са най-важното, за да издържим и спрем агресора. Ние разбираме, че някои страни не искат да се заместват във войната и смятат, че оръжейните доставки са стъпка в тази посока. По тази причина се обръщаме към света и обясняваме, че ако не получим военна помощ и Украйна падне, то Путин ще продължи напред.

Зная, че в България са силни проруските симпатии. В парламента ви има и русофилска партия. По тази причина много от българите смятат, че Путин няма да нападне България.

За съжаление трябва да ви посоча Харков, който се намира близо до руската граница и в града живеят много рускоговорящи. Това обаче не пречи на Путин да подложи Харков на тотална бомбардировка и заличаване от лицето на земята.

Това трябва да е "червена лампа" за българите, че дори и да си с проруски настроения, ти няма да си пощаден от руския агресор.

САЩ, Великобритания и други страни от НАТО оказват подкрепа на Украйна с ново въоръжение.

- Какви са шансовете за постигане на мир?
- След Буча и Ирпен в Украйна се дискутира трябва ли да се преговаря за мир с този кървав сатрап.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обаче заяви, че дори и в тази трудна ситуация, трябва да се водят преговори. Войната не може да приключи от само себе си.

Само чрез преговори и постигането на мирен договор може да се сложи точка на този въоръжен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    127 14 Отговор
    Демокрацията или Фашизациата???

    Коментиран от #22

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    89 11 Отговор
    С ционизъм защитават ПЛУТОКРАЦИЯТА ‼️
  • 3 БОЗА

    114 13 Отговор
    Не ни стигат нашите хубавци...сега и на украински депутати улавщините трябва да четем/слушаме...ай бактън вече... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Браво

    25 114 Отговор
    Хвала на тази смела украинка. Проблемът у нас са медиите, хартиените парцали Труд и Телеграф, и византийския интригант 24 часа. Те ако спрат да се издават като Монитор, ще има напредък.

    Коментиран от #20, #48

  • 5 "С НАЦИЗЪМ И КРЪВ"

    119 22 Отговор
    УКРАЙНА ИЗБИВА СВОИ!!! С ПОМОЩТА НА УБИЙЦИТЕ САЩ!!! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ!!!!
  • 6 ZVZVZ

    117 20 Отговор
    Русия трябва да изкорени фашиския тумор в Украйне!

    Коментиран от #59

  • 7 гост

    110 15 Отговор
    Украина,демокрация--хахахха,хихи....
  • 8 Б А Й Х @ Й ‼️

    65 9 Отговор
    Поне е разбрала , че сме "ПРЕДНИЯ ВАЛ" , а не "източен фланг" ‼️
  • 9 Путлер

    22 91 Отговор
    Заслужава доживотна каторга в Сибир! Слава на Украйна!

    Коментиран от #15

  • 10 пьешу

    60 6 Отговор
    "ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки" - това сигурно е виц. който толкова е харесал някому, че виси постоянно на главната страница. не е смешен, за съжаление.

    Коментиран от #77

  • 11 Б А Й Х @ Й ‼️

    76 10 Отговор
    Буча- или правото в криво огледало ‼️‼️‼️ Кой трябва да доказва - обвинението или защитата ‼️‼️‼️
  • 12 124

    94 13 Отговор
    Киевската корумпирана върхушка извършва престъпления и на това казват демокрация! Украйна се фашизира още в училищата и проповядва геноцид над други народи. Видяхме и кой ги подкрепя в русофобията им! Рухна насаждания мит за американската демокрация и видяхме уродливото лицемерно лице на Империята на лъжата и злото САЩ! Никога американски укрофашизъм!
  • 13 АНТИФАШИСТ

    70 10 Отговор
    Фашистите от окрайна изнасят милиарди в куфари.
  • 14 Pilot

    82 11 Отговор
    Въпроса за оръжието е решен ; няма са се дава !!! Унгария, която е много по-богата от нас си гледа интереса и е неутрална ние дискутираме глупости !!! Тия не знам какви слуги на народа са , но несядането на масата за преговори само вреди на народа !!! Време е наще политици да помислят за хората !!! Имаме АЕЦ, който крепи цената на тока и газ на 95% зависим от руснаците , затова стига пропаганда !!!

    Коментиран от #47

  • 15 Б А Й Х @ Й ‼️

    72 8 Отговор

    До коментар #9 от "Путлер":

    А кметът на Буча ‼️ Или чукча пише, чукча не гледа ❗ Защо кмет на градче с по-малко от 30 000 жители се хили радостен два дни преди скандалните видеоматериали❓ Разхождал се и не видял стотиците лежащи по земята ‼️
  • 16 Просто човек

    7 37 Отговор
    🇧🇬🇺🇦
  • 17 Някой

    71 8 Отговор
    Въх!
    Защитава я като затваря опозиционни медии, забранява опозиционни партии, избива собственото си население, за да накисне руснаците.
    Голяма демокрация! Голяма защита!
    По тази логика, той и Хитлер е защитавал правата на малцинставата. Особено на едно богоизбрано такова...

    Коментиран от #23

  • 18 Екстраполист

    60 8 Отговор
    С кръв и героизъм за целите на американския империализъм - а после ще реабилитират и Хитлер!
  • 19 БПФ

    80 10 Отговор
    Не открих и едно изречение на тая укpoпска пaчaвра, което да не е лъжа !!! За нея било важно да се каже само истината? Ами разкажи тогава озвeряла мpъсницо, за десетките видеоклипове, на които виждаме как укpo-нaцистките зверове изтезават и убиват както пленени руски войници, така и цивилни хора? Обясни защо освободените жители на Мариуполь посрещат руските войници като освободители и разказват за масови убийства, извършени от Азов? Кажи защо в Херсон, в Мелитополь и къде ли не още няма никакви репресии срещу местното население, дори тези, които протестират срещу окупаторите с украински знамена, а напротив - руските войници раздават тонове хуманитарна помощ? Обясни и защо бомбардирахте масирано Донбас и 70 000 негови жители избягаха в Русия, преди Русия да отговори на вашата агресия? Нали искаш само истината? Или според тебе истина е само вашата озверяла пропаганда?
  • 20 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    По кое?
  • 21 путин лавров

    12 44 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 22 Типична

    56 7 Отговор

    До коментар #1 от "Какво":

    Нагла Укра - К- а
  • 23 БПФ

    55 6 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    Че то реално нещо такова излиза !!! Хитлер е вкарвал евреите в трудови лагери (в които реално са загинали 400 000 общо, а не 6 милиона само евреи, както лъже пропагандата днес), Бандера направо ги е избивал и то след зверски изтезания !!! Издевателствата на укpoпите срещу евреи, руснаци, поляци били толкова брутални и ужасяващи, че много пъти принудените да "работят" заедно с тях немски СС-овци са бързали да разстрелят пленниците, за да ги спасят от мъченията на озверелите укpoпи !!! Това е историческата истина !!!
  • 24 Кочо

    61 6 Отговор
    Украйна е едно прокси на САЩ натъпкано с оръжия, издигнало нацизма и фашизма в държавна политика, инфилтрирало главорези и психопати на всички нива в държавното управление, издигнало в държавна идеология омразата, сатанизирането и заклеймяването на всичко руско! Истинско творение на САЩ, с тяхната измислена демокрация след която текат реки от човешка кръв! Украйна е материализираното Зло което трябва да бъде съкрушено, а тази държава да бъде възсъздадена в съвсем друг вид!

    Коментиран от #28

  • 25 1234

    30 6 Отговор
    Украинските азиатски примати що постоянно се тикат в Европа,без тях си бяхме добре,да ходят в Китай ,Индия, Бразилия,
  • 26 Кинжал

    50 4 Отговор
    Фашистите защитавали демокрацията, хехе, може би като избива мирни жители и деца. Не случайно първият председател на ЕС Халщайн е бил член на нацистката партия. Фашизмът не си е тръгвал от Европа никога, а в Украйна направо е процъфтял до нови измерения и е задминал по античовечност дори този на швабите.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Toxic

    39 7 Отговор

    До коментар #24 от "Кочо":

    Много добре си го описал, това е самата истина, Украйна е върховното творение на човешкото зло.
  • 29 kjl

    25 6 Отговор
    Като я гледам Гришина, може да бъде много полезна в някой неща! Вечер, след осем часа, за разускане.
  • 30 баста

    51 5 Отговор
    Спрете да давате трибуна на едни пропаднали фашисти. Спрете да въвличате България в пропастта за да угодите на господарите ви от кравария. Спрете да раздавате парите на българите на бандера фашистите в Украйна и спрете да ги храните. Не си плащам данъците за да храня фашисти, и не подкрепям хунтата на тези разбойници, които си унищожиха народа и държавата. Каквото са си надробили да си го сърбат. Обслужиха англия и саш, запалиха войната, а сега аз да ги храня и да плащам за безумието им. Не, категорично Не.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Въпрос

    44 6 Отговор
    "С кръв и героизъм Украйна защитава демокрацията в Европа"?
    За първи път чета , че фашистите зазащитават свободата!
    Факти пресатнете да препечатвате глупостите на украинската фашистка пропаганда!
  • 33 Локо Сф1956

    41 5 Отговор
    Ало, Гришина, Украйна не защитава демокрацията в Европа. Украйна е подлъгана от САЩ и е закачена стръв за да започне войната между Русия и Украйна. Трябва малко мозък за да се довери нормален човек на САЩ, които с "имитацията за демокрация" в последните 50 години водиха над 120 локални войни. Да си спомним бомбите над Югославия, чиито шрапнели достигаха до Пернишко. Като са толкова високомерни и защитаващи демокрацията защо САЩ, не се изправят директно срещу Русия. Кой ще отговори.
  • 34 ДжафДжаф

    28 6 Отговор
    То верно, че наши помаци извършиха баташкото клане, но там все пак ставаше въпрос за омраза на религиозна основа. Това, което става в Украйна е някакъв пълен абсурд, тотална деградация. Руснаци ненавиждат руснаци. Работил съм с македонци. Дори и при тях в определен момент се включва релето. Укрите са увредени тотално. Нещо подобно съм гледал по Дискавъри. Шимпанзе израснало сред хора, започва в един момент само да се възприема като човек.
  • 35 484

    35 6 Отговор
    Айде. стига давайте трибуна на укронацитата. Ефектът е обратен, бг народа никак не е глупав.
    За каква изобщо демокрация може да става въпрос в Украйна.
    В стрмежа си да запазиза себе си икономическите ресурси на тази страна Запада тръгна по опасна пътека като резултата е предевестен: тотална рецесия или ядрена война.
  • 36 Коментар

    35 5 Отговор
    Както и с дрогирани войници и лидер!
    Плюс фейк скалъпени видеа и промиване на мозъци!!!
    Украйна и България са жертви на огромен васалитет към силния на деня (фащ)!!!
    От това нищо добро няма да излезе, поне не и за васалите!!!
    Крайно време е фащ да се изнесат от Европа!
    Муриканците нямат работа в Европа!
    Да се махат и да ни оставят на мира!!!
  • 37 Българин

    35 5 Отговор
    Много ми е забавно, дори смешно, когато се говори за демокрация, за цивилизовани страни и още куп глупости. :-)
    Не виждам никава демокрация и никакви цивилизовани страни.Виждам едни лицемери, крадци, мошеници, назначили се за демократи.Смешна, жалка, дори страшна история.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Миро

    29 5 Отговор
    Украйна и демокрация?! Цялата история на Украйна е едно и също. Все някой им е виновен и крив. Държава която има голяма територия,голямо население, зърно ,метали,въглища... И национализъм,фашизъм и простотия. Държава сега в руини и мизерия и жертви. Виновни са и запада и Русия за това и целия свят който години гледа безучастно. Е сега дано са доволни от запада и от Русия. Кой ще плаща сметката?! Европа! Китай са доволни. Сащ са доволни. А прецакани сме европейците. Продажби политици в Брюксел които никой не е избирал . Нищо добро няма да има скоро за никой. Украинците забъркаха тази каша и цената която ще платят е висока.

    Коментиран от #51

  • 40 Айде въз

    26 4 Отговор
    оттука. Торба
  • 41 Софиянец

    36 4 Отговор
    Погледнах коментарите.
    Ясно се вижда, че народ и политици НЕ СА НА ЕДНО МНЕНИЕ......ЗАЩО ЛИ?!
    И това е ясно.Защото едните страдат, а другите са корумпирани слуги на ФАЩ.
  • 42 глоги

    23 3 Отговор
    Путин няма да се задоволи само с Киев, предупреди украинската депутатка.АХ,ТАЯ ЮЛИЯ ГРЕШНАЯ!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Сандо

    32 3 Отговор
    Украйна и демокрация = дървено желязо.Редакцията,хайде бъдете по-сериозни поне сутринта.
  • 45 124

    31 4 Отговор
    Укрофашистите и сега обстрелват жилищни и административни сгради в Донбас, както през последните 8 г., а корумпираната Киевска хунта говори за героизъм. Това е украински фашизъм в действие. Нацистите не са хора!

    Смърт на фашистите!

    Коментиран от #61

  • 46 Niknay

    7 1 Отговор
    Офффф .....
  • 47 Хм, хм, хм......

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Pilot":

    .....време Ви е за училище. Наблегнете на правописа.
  • 48 Смела?

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Това е чиста наглост, никаква смелост.
  • 49 2397

    19 4 Отговор
    Юлия Гришина пред ФАКТИ: С кръв и ТЕроизъм Украйна защитава демокрацията в Европа
  • 50 незнайко

    27 3 Отговор
    Войната не я започна Путин и Русия ! Вътрешната война под въздействие на чужди сили започна отдавна в Украйна !!! Защо не се говори по този въпрос ???
  • 51 Акъл море,глава...

    21 3 Отговор

    До коментар #39 от "Миро":

    Абе тия се колят от времет на Брестката уния - ти с поляци,ту с литовци,ту с руснаци,ту с унгарци....., все някой им крив. Това униатите са отврат сЪтвори, а ние да им ходим по шизофреничния акъл.
  • 52 КАЖИ ИСТИНАТА

    8 2 Отговор
    БЛЯ БЛЯ
  • 53 Гост

    19 2 Отговор
    Каква демокрация в европа защитава украйна ма Дюлке? Те я изчегъртаха вече демокрацията и то точно тез дето подкрепят зелински. Сега е млад фа. изъм в европа и зелински него защитава.
  • 54 ))+&$45

    22 2 Отговор
    Еле пък азовци,айдаровци и подобни са първи демократи....оф....цъ
  • 55 Имал вземане даване с украинци

    14 2 Отговор
    То такива демократи света още не е виждал.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мим

    24 3 Отговор
    Н със помощи и просия на оръжие, а зеления клоун да излиза и да се предава с бял байрак.Само това може да ви спаси.Що се отнася до санкции,ти ни караш нас все едно да се санкционираме.На нас ни е нужен петрол и много други руски стоки.За оръжията Русия си ги произвежда и няма нужда да купува...
  • 58 Феликс Дж

    15 2 Отговор
    Хубавице, занимавай се с това, което можеш най-добре.
  • 59 Феликс Дж

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "ZVZVZ":

    България не е следващата. Мисля си, че ще са Полша и Чехия.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Невена

    3 21 Отговор

    До коментар #45 от "124":

    Абсолютно съгласна, но с едно уточнение - фашагите са в Кремъл.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 hss

    2 2 Отговор
    Хахааааааа
  • 64 Аман от продажни урки

    19 1 Отговор
    Слава на Православното Християнство!
  • 65 Лъжите работят до време

    15 2 Отговор
    Защо убавицата не отиде в Унгария и на Орбан да му ги каже тези неща?
  • 66 Емо

    15 1 Отговор
    Не знам какво защитава Украйна. Зимата която идва, ако я караме така безхаберно ние и Европа нямаме шанс. Трябват ни нови избори и силни политици. Така с мутри и слабохарактерни хора няма да стане. Спрете да гледате продажните български телевизии. Добре журналистчета, като удари новата икономическа буря и вие ще бъдете пометени. Трябват ни силни хора, за да ни организират структорно и да може да праминем през торнадото, което ни очаква. Сега е момента да сме заедно. Колкото и да е трудно.
  • 67 Унгария

    10 2 Отговор
    разглежда въпроса за плащане на руския газ в рубли.
  • 68 Мишооо

    17 1 Отговор
    я кажете нещо за унгарската граница как съпругата на украински депутат е заловена с 28 милиона долара и 4 милиона евро .но нашите медии няма как да го споменат това .но при комшиите в турция дори по най гледането вереме имаше репортаж
  • 69 Да помогнем на Окрайна

    13 2 Отговор
    А ако някой много напъва за военна помощ...
    Ние почти не можем да помогнем с оръжие, като военна помощ може да се помогне с жива сила и военни специалисти, значи имаме бивши военни министри за командири или за бойци разполагаме с много яcтpeби като Пacи, Чexльоу, AлЙо, Инджeb, Kpемтодорова и т.н. жълтопaвsтняци и ДъeБъ-apи, които могат да спретнат рота, че и батальон даже!!!
    И на тея мераклии им идва от вътре, дава им се свише тая работа, от сърце им е, а и ще изкарат и некой лев... бaйизkykyригал е развързал кесията!!!!
  • 70 Кую

    9 2 Отговор
    Това украинската Илона Сталер ли е?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Пълни глупости!

    13 3 Отговор
    Украйна е нацистка структура, която дори не е държава и няма нищо общо с демокрация. Въоражените Сили на Украйна са банда садисти, терористи и изверги които се занимават с геноцид на руското население под инструкциите на специалисти от САЩ, Обединеното Кралство и Франция. Целия колективен запад води война с Русия и въпроса е кой ще победи - помислете добре на коя страна сте и до колко сте повлияни ор бруталната всеобща медийна пропаганда!
  • 73 Павел пенев

    12 3 Отговор
    С кръв и лудост Украйна защитава своето нацистко минало.
  • 74 да не прекаляваме

    9 1 Отговор
    Звучи чудесно, но в самата Украйна до колко може да се говори за демокрация и пазарни отношения?
    Няма как да приемем страната за еталон на демократичност.
    Украинците защитават суверенитета си. Можем да кажем, че зашитават суверенитета на всяка заплашена по-малка държава. Но да кажем ,че са флагман на деморкацията.... моля ви!
    За мен думата демокрация не е клише и етикет, а е нещо изпълнено със съдържание.
  • 75 Перо

    11 3 Отговор
    Е, ако ще да се скъсате от яд,няма да навлечете Европа във войната,която си заслужихте! Циониста Зеленски ще има да квичи дълго и нито ООН ще се разпусне,нито някой ще се включи в страданията,заради богопоsраните! Да предаде веднага 85-те държавни престъпници,превратаджии!
  • 76 не демокрация

    6 0 Отговор
    а вълчи капетализам
  • 77 различни мнения но

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "пьешу":

    на само украинската страна
  • 78 МалкоЛогика

    6 1 Отговор
    В духа на безпристрастната журналистика очаквам интервю с Пушилин от ДНР, или Пасечник от ЛНР, или Володин от парламента на РФ.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ivanov

    7 0 Отговор
    Иди при Христо Иванов, той отговаря за оръжията белким ти даде един танк ако имаме разбира се, ако нямаме значи сме го дали за старо желязо.
  • 81 ганю

    7 0 Отговор
    Фашизма е измислен в италия приложен от Хитлер
    мафията също е южноиталианско творение
    гнилоч отвсякъде
    демокрация е имало само в древна Елада по малко от месец
  • 82 Матей преображенски

    11 0 Отговор
    Целта на янките е вече прозрачна,на тях не им стига съвършеното разорение на Украйна,те искат да обърнат цяла Европа с хастара навън.Затова подкокоросват ЕП и покорните им правителства да се дърлят срещу Русия,да късат дипломатически,икономически и всякакви отношения.До есента ЕС някак си ще устиска,ами после ,като дойде баба зима,с фъртуни и глад?Някои страни ще се отдръпнат,като Унгария и все пак една птичка пролет не прави.Русия няма нужда да ги напада,ще им врътне кранчето,ще спре и другите доставки,без суровини ЕС ще падне геройски за каузата на сащ.И ние ли трябва да се хвърлим на рибите,като тръгне стадото с овце и ние ле да се тътрим подир тях ,ако ще и в джендема?
  • 83 ZZZZZ

    8 0 Отговор
    Цензурата тук е ужасяваща и страшна, типично по нашенски. :-(
  • 84 ФАКТ

    10 1 Отговор
    Украинците от западната част са нацисти и фашисти!
  • 85 Black Metal

    10 1 Отговор
    вЕрно ли, бе?!? Тея, задминАха македонците! Направо не знам, без укрите, как ще живея демократично повече. Няма да се Очудя, ако след някое друго време кажат, че Бог е украинец, и че Библията е писана на хохляцка мова, както и еврейската Тора, също е на хохляцки в оригинал. А, дамата от снимката е като от реклама на Екскорт Клуб за Състоятелни И Много Дискретни Джентълмени Демократи ...
  • 86 Оружие

    8 1 Отговор
    Нямаме. Но със жива сила може да ги подкрепим. Сещам се за поне няколко расисти, които мечтаят да заличат руския етнос. Всеки ден, всеки час ни ги натрапват по масмедиите. Наричат ги "пасита" и българския парламент трябва да приеме извънредно законодателство за да ни отърве от тях като ги изпрати на мисията на живота им. Направо с тази хубавица да тръгват.
  • 87 Българин 🇧🇬

    10 2 Отговор
    В този конфликт киевската власт защитава икономическите интереси на Сащ , и геостратегическите напъни на Турция . Украинците ще съжаляват !

    Коментиран от #88

  • 88 Ще бъдат свити

    5 2 Отговор

    До коментар #87 от "Българин 🇧🇬":

    Нацукрите ще бъдат свито до Галиция и Волиния - това са земите населени с католици,униати,протестанти и като цяло с бандеронацисти.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Каде е

    4 0 Отговор
    Тази демокрация най напред ковид фашизъм сега украински фашизъм
  • 91 Росен

    2 0 Отговор
    Украинският ислямски батальон "Крим" се похвали с голяма победа срещу "руските завоеватели"
  • 92 ВЕРНО ЛИ

    3 1 Отговор
    НАЙ КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ЗАЩИТАВА ДЕМОКРАЦИЯТА КАТО ЗАЛИВА ЕВРОПА С ФАЛШИВИ НОВИНИ
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 УКРАЙНА ПРЕДАДЕ 36 000 ЕВРЕИ НА ГЕРМАНИЯ

    1 1 Отговор
    И ПОСРЕЩНА ГЕРМАНЦИТЕ С ХЛЯБ И МЕД - ПО ГОЛЕМИ ФАШИСТИ ОТ ТЯХ НЯМА !
  • 95 ИЗРАЕЛ , ПЪРВИ БИХА ШУТА НА ФАШИСТА

    2 1 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ ТЕ ЩЕ МУ ДАДАТ НАЙ МНОГО ОРЪЖИЕ , ЗА ДА ИМА ЗА КАКВО РУСНАЦИТЕ ДА ГИ УНИЩОЖАТ !
  • 96 юлияяяя ИСКАШ ЛИ ДА СТАНЕМ МНОГО БЛИЗКИ

    2 1 Отговор
    ПРИЯТЕЛИ , ЗАЕДНО НИЕ ЩЕ ПОСТИГНЕМ МНОГО , ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ ЗАПОЗНАЯ С ВСИЧКИ НАШИ ПРЕДАТЕЛИ ФАШАГИ !
  • 97 ТАЯ ДРУГАРКА ЩО НЕ ПИТА ЗЕЛЕНСКИ ЗАЩО

    2 1 Отговор
    БАЙДЪН МУ ОТКАЗА ПОМОЩ СЛЕД КАТО ГО Е НАЗНАЧИЛ ?
  • 98 НИЕ АКО И ПОМОГНЕМ С ОРЪЖИЕ НА ТАЯ

    1 1 Отговор
    ТЯ ЛИ ПОСЛЕ ЩЕ ЛОВИ БОМБИТЕ И РАКЕТИТЕ КОИТО РУСИЯ ЩЕ НИ ПРАТИ ОТ БЛАГОДАРНОСТ ИЛИ ЩЕ СИ ПИЛИ НОКТИТЕ И ЩЕ НИ СЕ СМЕЕ КАКВИ СМЕ ГЛУПАЦИ , ДА И СЕ ВЪРЖЕМЕ НА УКРАИНСКИТЕ ПРОСТОТИИ ?
  • 99 Русия пропадна в ада

    0 1 Отговор
    Дори сега Украйна да се предаде и Зеленски да отиде да целуне обувките на Путин, Русия загуби войната.
    Маските паднаха. Просто мина време, нагледахме се на паради и видяхме че Русия беше агресор през ВСВ и само заблуждението на Американците и безкористната помощ дадоха възможност на Русия да завладее Источна Европа.
    Ние имахме дете в махлата което на 5 години блъска друго дете на стълбището и то пада от шестия етаж и умира. Ние децата страняхме от него и някъде 50 годишен той умря от алкохолизъм.
    Той е бил дете, ние бяхме деца, но той не е живял щастливо. Така ще бъде от сега нататък за Русия.

    Коментиран от #100

  • 100 Ад и Рай

    0 1 Отговор

    До коментар #99 от "Русия пропадна в ада":

    Русия ! Отдавна е в ада, другаря Сталин ги вкара в ада, после Хрушчов , Брежнев, Андропов и Черненко..... сега
    ПУТИН!!!!
    Чекисти и кагебисти разни. Избиха си собствените интелектуалци.....И за Чернобил излъгаха 86 -та година,КАГЕБИСТИТЕ-ЛЪЖЦИ.
    Дойде и времето Русия да бъде тотално изолирана и сама, сам-самичка, всички да я гледат с пренебрежение и безраличие.
  • 101 Юлия Гришина!! Каква Демокрация има в

    1 0 Отговор
    Украйна, та отгоре на всичко защитавате Европейската демокрация!! Украйна е една Фашизирана-мафиотска държава!! Ходил съм в Държавата ви и съм дал Клетва, никога повече да не стъпвам Там!? Тея Лозунги които "вдигаш" не вървят в България!! Някой тее подвел, че тука живеат глупаци. Много си се объркала!?
  • 102 В Украйна Бандеровщина и Фашизъм!

    2 0 Отговор
    Тази БАНДЕРОВКА да се омита от Държавата!!!
  • 103 AlienMind

    0 0 Отговор
    Злокачественият тумор не може да бъде лекуван с меки подходи, той трябва да бъде изрязан и изчегъркан из основи! Метастазите на акъв тумор се завръщат с гръм и трясък ако не се вземат сериозни мерки, това си проличава в сегашната ситуация!