Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2022 10:43 2 475 32

Проф. Станчев: Западът гледа отстрани, а България, нито подкрепя, нито осъжда Русия

  • украйна-
  • русия-
  • михаил станчев

Путин няма да престане, докато не превземе Украйна или бъде спрян

Проф. Станчев: Западът гледа отстрани, а България, нито подкрепя, нито осъжда Русия - 1
Снимка: БГНЕС

"Не виждам в близкото бъдеще реален мир между Русия и Украйна, временно затишие ще има, но през средата на май ще има по-мащабни действия, Путин няма да престане, докато не превземе Украйна или не бъде спрян", това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS проф. Михаил Станчев, преподавател в Харков.

Според него Западът е закъснял с мерките, с което реално страните стават съюзници на Путин.

Още новини от Украйна

"Това, което става в Украйна и Западът гледа отстрани, е урок за тях и за НАТО, а българската позиция е колеблива, нито подкрепят Русия, нито я осъждат", смята той.

Проф. Станчев вярвя, че едно от най-мощните оръжия е руската пропаганда, която бомбардира руснаците, света и самите украинци, че те са виновни за този конфликт.

За него е странно как рейтингът на Путин се повишава сред руснаците при агресивните му действия, въпреки че сега има и спад.

Той се надява, че войната в Украйна ще доведе до нова история на света, която включва и промяна на управлението в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ифиф

    32 2 Отговор
    Всеки си плямпоти каквото му харесва. Това е демокрация , но безсмислена.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аман!

    30 4 Отговор
    Аман от тоя така нар. проф. Станчев! Аман бе!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 📌🇧🇬

    5 12 Отговор
    В Русия няма нищо друго освен военни сили, които са боготворени и всички пари и средства които Руската федерация печели от продажбата на Газ и Петрол, се вливат в руския индустриален военен комплекс.
    Вместо по-добро бъдеще на руските граждани/цивилни, руската армия, която не може да напредне на сто мили от собствените си граници, е катастрофа за режима на Путин.
    Всичко може да се случи през следващия месец.
    Тази война трябва да спре.

    Коментиран от #31

  • 13 📌🇧🇬

    4 13 Отговор
    Много вероятно да има "държавен преврат" в Русия, ако нещата продължат да се влошават за Руската Армия, военни, те трябва да спасят репутацията си по някакъв начин и това може да е опция.
  • 14 📌🇧🇬

    2 9 Отговор
    Във всеки случай, ако нищо не се случи в Русия, да речем "преврат" в следващите две до три седмици или месец , войната ще стане по-голяма и по-кървава, Украйна бавно със сигурност ще получи всички отбранителни оръжия, за да държи руснаците на разстояние, ако не и офанзива да напредне. Съмнявам се, че Украйна ще се сдобие с нападателни оръжия и ще помогне достатъчно, защото Западът не иска да вбеси Русия, за да влезе в по-голяма война.
    Тази месомелачка, която се формира в Украйна, е ужасна и трябва да бъде спряна, за Бога и заради хората.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 📌🇨🇦

    3 7 Отговор
    "Тъй като Москва не е обявила война, тя няма политическа основа за задържане на наборници", обясни Кофман.

    "Има слухове, че те предлагат значителни възнаграждения на тези, които желаят да подпишат договор, включително наборници, които излизат от служба, и тези с предишен военен опит.

    "Има и случаи, в които наборниците са заплашвани да преминат към служба по договор, като понякога им се дава избор между месеци на трудни условия на служба и подписване на договор."



    Има и проблем, че руското правителство твърди, че нито един от новите наборници няма да бъде изпратен в "горещи точки". Според министъра на отбраната Сергей Шойгу те ще прекарат до пет месеца в обучение.

    Технически, според руското законодателство наборниците не могат да бъдат изпращани на бой без тези месеци на обучение – освен ако не бъде обявена обща мобилизация.

    Путин може да реши, че такава мобилизация е необходима.

    "Руските военни не са готови за дълга война и очакват тази "операция" да бъде извършена в рамките на дни. Сега значителна част от силите са изчерпани", каза Кофман.

    Той изчислява, че Русия е загубила оборудване за около 30 батальона, което би довело до "значително намаляване на бойната ефективност".



    Руският президент Владимир Путин присъства на среща. Снимка / ап

    "Руската армия събра каквото можа от останалите постоянни сили, включително от базите в чужбина и в Калининград. Вече почти нищо не е останало за изпращане освен тези батальони, к
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Путин

    23 3 Отговор
    Не желае цяла Украйна стига сте преекспонирали....просто желае да не може Нато да използва инфраструктурата и , и той го постигна това...Източна Украйна е ясна и зависи от Зеленски какво ще стане или по точно от тия дето го държат....Вие какво очаквахте да плюете Русия да учите на омраза децата , да пуснете Нато на границата с Русия....е сами сте си виновни , а Запада отдавна трябваше да ти е ясно какъв е...язък, че си професор...
  • 20 ВпредZ

    16 2 Отговор
    Значи западът гледа отстрани, а ние да сме повече католици от папата? Какво всъщност се иска от една суверенна държава, която НЕ Е участничка в един конфликт? Този конфликт се подклажда с десетилетия и си е между украинци и руснаци, ние каква работа имаме там?
  • 21 ЛЪЖЕ ТОЯ ПРОФ ВОЕНОЛЮБИВ СЛУГА

    18 3 Отговор
    ТУРЦИЯ , УНГАРИЯ, АВСТРИЯ СЪЩО нито подкрепя, нито осъжда Русия!!!! КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ТОГАВА ЗА БЪЛГАРИЯ???? ЯВНО ТОЯ ПРОФ. СТАНЧЕВ МНОГО ИСКА ДА НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА !!!! ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ ТУРЦИЯ. ТЯ ТАКА БЕШЕ НЕУТРАЛНА ПРЕЗ ПЪРВАТА И ВТОРАТА СВЕТОВНИ ВОЙНИ. НЕУТРАЛНА БЕШЕ И ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА В ИРАК. ИСКАШЕ ЕДНИ МНОГО МИЛЯРДА ДОЛАРА ЗА ДА МИНАТ ВОЙСКИТЕ НА САЩ ПРЕЗ ТУРЦИЯ И САЩ СЕ ОТКАЗАХА. ТУРЦИЯ ПОДХОЖДА МНОГО УМНО И ДИПЛОМАТИЧНО В ТАКИВА СИТУАЦИИ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАЩЕ КУКЛИ НА КОНЦИ-УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ОРБАН!!!!!
  • 22 ПРАЗНИ МИСЛИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "📌🇧🇬":

    ГЛАДНАТА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВАЛА АМА НАКРАЯ Я ЗАКЛАЛИ ЩОТО НЯМАЛО С КАКВО ДА Я ХРАНЯТ!
  • 23 Точно

    8 2 Отговор
    СССР да си оправят проблемите без да забъркват света в ла..ната си.
  • 24 Чук и Гек

    10 5 Отговор
    Тоя вече заслужава някой да му прехвърли старите керемиди! Добра се до България, кротувай по живо по здраво! Аз ако отида в друга държава и им държа морал, няма да ме търпят! Както едно време вас ви лъжеха, че Турция, САЩ и германия са поробители и империалисти, така сега младите ги лъжат, че Русия е самото вечно и единствено Зло! Други няма!
  • 25 дааа

    11 1 Отговор
    Тъжна соросоидна муттра.
  • 26 Отстрани де

    13 1 Отговор
    Абеее....,борсук, и ти избяга от дупката в Харков, вместо да воюваш за нацикрацията, а сега каканижеш...... Отстрани.
  • 27 Да, трябва

    11 3 Отговор
    България трябва да подкрепи Русия.
  • 28 отец Матей

    6 3 Отговор
    Марш обратно в Харков !
  • 29 дядото

    1 1 Отговор
    ти пък какво искаш от българия.да принесем в жертва децата и внуците си,държавата си заради продажните и безумни управляващи на украйна.те отказаха да мислят държавнически за народа и държавата си,а сега света ви е виновен.такива като теб омръзнаха.сащ и нато ви врътнаха,изполват ви,а ние ще ви плащаме грешките.вървете по дяволите
  • 30 111

    1 2 Отговор
    Ами, това не е наша война, а и българите са умен народ. Имаме и доста поговорки за подобни случаи, като почнем от "когато конете се ритат, магаретата гледат" и свършим, че "там, където мъже си мерят достойнствата, с гол задник се не ходи". А, че украинците ги хлъзнаха от Щатите, та се натресоха на Русия и после им гледат сеира от страни, си е техен проблем, не наш. Те забъркаха кашата в Донбас, 8 години лъгаха, че ще постигнат мир чрез Минските договореносто и накрая най-нагло се извъртяха, подготвяйки се за война там. Е, кой ще ги остави да се подиграват с Русия. Всяко търпение и наглост си имат предел.
  • 31 111

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "📌🇧🇬":

    На грешен път си! Първо, Русия има всичко и практически е самодостатъчна. Второ, тя все още не е изолирана в света, както искат аметиканците. И трето, изходът от военната операция е само един. Даже в Сената на САЩ са смятали, че ще настъпи след около 35 дни. Но е по-бавно, поради това, че Русия не води война с населението, защото, особено в Източна Украйна то е руско. Как ще бъде към запад, ще се види. Дай, Боже, на украинските управници да им дойде акъл та да спрат жертвите на народа си, но се съмнявам, като знам кой ги води.
  • 32 Русия пропадна в ада

    2 0 Отговор
    Дори сега Украйна да се предаде и Зеленски да отиде да целуне обувките на Путин, Русия загуби войната.
    Маските паднаха. Просто мина време, нагледахме се на паради и видяхме че Русия беше агресор през ВСВ и само заблуждението на Американците и безкористната помощ дадоха възможност на Русия да завладее Источна Европа.
    Ние имахме дете в махлата което на 5 години блъска друго дете на стълбището и то пада от шестия етаж и умира. Ние децата страняхме от него и някъде 50 годишен той умря от алкохолизъм.
    Той е бил дете, ние бяхме деца, но той не е живял щастливо. Така ще бъде от сега нататък за Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове