Last news in Fakti

9 Август, 2022 10:41 6 065 147

Ивайло Мирчев пред ФАКТИ: Целта на обединение на ПП и ДБ е да може да се заяви самостоятелно управление

  • ивайло-
  • мирчев-
  • дб-
  • демократична българия-
  • продължаваме промяната-
  • бсп-
  • газ-
  • путин

Никой от нас не е влязъл в управлението заедно с БСП с някакво огромно удоволствие или това да е било някакво желано сътрудничество, казва демократът

Ивайло Мирчев пред ФАКТИ: Целта на обединение на ПП и ДБ е да може да се заяви самостоятелно управление - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще има ли обединение между ПП и ДБ? Ще имаме ли газ през зимата… За работата с БСП в управлението. По темите пред ФАКТИ говори Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

- Г-н Мирчев, страната се готви за избори. Все повече се коментира обединение на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Как го виждате и колко е вероятно към днешна дата?
- Предстоят разговори. Тепърва ще обсъждаме с ПП възможностите за обединение. Предложението ни е изключително важно, защото ни трябва голяма формация, която да може да заяви самостоятелно управление. Длъжни сме да създадем системен политически субект, който да може да гарантира на цяло следващо поколение геополитическата ориентация на страната. Не става въпрос и за субект, който да е за един или два мандата, или за един и два служебни кабинета на Румен Радев. Става въпрос за политически субект, който ще е продължителен във времето, който ще може да поставя условията на масата, когато се започнат преговори за различни коалиции. Важно е и това, че в началото на кампанията никой няма да задава въпроса дали ГЕРБ ще е първи. Такъв общ политически субект ще даде ясна заявка за първото място на избори. А и така няма да се разделят хората.

- Търсите широко обединение в десния спектър или ясно представителство в един блок на двете партии, за да гоните мнозинство?
- Не става дума за дясна коалиция, а за коалиция на промяната, която да постави България на нова, по-бърза скорост. Самата коалиция „Демократична България“ е съставена от доста различни партии.

- Коалиция за избори е едно, а коалиция след избори друго. Защо искате преди изборите?
- За да можем да гарантираме първото място и да не делим хората, да не ги поставяме пред дилемата за кого да гласуват. Така ще дадем възможност на избирателите да гласуват за политически субект, който ясно е очертал приоритетите си. Субект, който истински да залага на вътрешна демократична култура, а не малка група хора да взимат решения.

- Изводите, които си правите за вас, след като участвахте в управлението, са…
- Вече направените правилни стъпки трябва да бъдат продължени в едно по-високо темпо. Коалицията да не се занимава с теми, които не са важни за обществото. Като пример ще дам това, че два месеца се занимавахме и си губихме времето с това кой да е управител на БНБ. В момента сме в различни кризи – политическа, енергийна, и за хората е важно как управляващите решават тези въпроси, а не политиците да спорят за един или друг пост.

- Трудно десните хора приемат обща работа с БСП, но какво показахте вие през изминалите месеци в управлението?
- Работата ни с БСП бе заради общата цел

да бъдат държани ГЕРБ и ДПС далеч от властта.

Ако вместо управление миналата година имахме четвърти избори, това щеше да повлияе изключително негативно на обществото. Имаше нужда България да има правителство. Никой от нас не е влязъл в управлението заедно с БСП с някакво огромно удоволствие или това да е било някакво желано сътрудничество. Нито пък сме искали да сме на всяка цена във властта. Ние доказахме това при изборите през 2021 година. И искам да кажа, че тук има голяма разлика с управленията от предишните години, в които имаше политически субекти, които искаха на всяка цена да са във властта. При нас това не е така. Точно затова искаме с ПП да излезем като обща политическа сила и след изборите ние да поставяме условията, а не да зависим от други политически субекти и техните „червени линии“, които не са в синхрон с геополитическата ориентация на страната.

- Машинният вот оцеля в парламента с един глас…
- Не. Машинният вот не влезе в дневния ред на парламента с един глас. Постарахме се доста в тази посока.

Няколко пъти блокирахме това предложение в комисията, защото от „хартиената коалиция“ бяха намерили мнозинство,

за да прокарат хартиения вот. Надявам се сега на никого да не му хрумва друго, за да се опита да се прокара хартиеният вот през решение на ЦИК. Просто трябва да се спази законът.

- Смятате ли, че след тези предсрочни избори може да се формира такова представителство в парламента, че да може в страната да настъпи промяна?
- Трудно ще е. Предупреждаваме за това от доста време. Очаквам след изборите да видим парламент, който да е по-фрагментиран от предния.

Затова призовавам за масово гласуване.

Надявам се да бъдем един голям субект с ПП, защото иначе рискуваме да влезем в спирала от избори. Това България да няма действащ парламент, да няма кабинет е една от най-големите щети, които можем да си причиним сами.

- Какви очаквания имате към служебния кабинет? Съставът вече е ясен и работи?
- Да организира нормални избори и да не се опитва да промени геополитическата ориентация на страната. Да си свърши в срок узаконяването на гръцката връзка, за да можем за зимата да получим пълните количества газ. Надявам се служебният кабинет да не залитне към сближаване с евразийската част от света.

- Експерти по газа са на мнение, че е добре да се обмисли и разговор с „Газпром“, за да си гарантираме доставки за зимата?
- Абсолютно грешна теза. Газът от „Газпром“ е най-скъпият, а Путин просто решава и го спира. Доказа го отношението му към страни като Италия, Франция и Германия, които започнаха да плащат в рубли, но пак нямат газ. По „Северен поток“ постъпва 1/5 от количеството.

Очаква се тези 20% да станат 0%, защото всичко зависи от волята на Путин.

Кабинетът „Петков“ направи така, че България да има различни източници на газ, а не това, което ни бе завещал Борисов, да сме зависими от „Газпром“. Нека хората не забравят това. Дългосрочната ни цел е България да стане независима, да има много доставчици на газ. Когато България е била независима, е била най-добре.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 60 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от народа

    189 18 Отговор
    ПП + ДБ = шанс за управление = 00.....

    Коментиран от #38, #117

  • 2 Последния Софиянец

    155 14 Отговор
    ПП + ДБ = 3 процента.

    Коментиран от #53

  • 3 Смело

    150 10 Отговор
    напред с двупръстното чело, тулупе. Много мас имаш за добив на зелена енергия

    Коментиран от #46

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зззз

    150 11 Отговор
    Вервай си ,вервай казваше един друг продаваш България. Кой ще гласува за вас като ви видяха какви изменници на Родината сте. Жалко ,че не можеш да почувстваш омерзението на голяма част от българите, мои познати дори се срамувам че са гласували за вас.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЧИЧО

    143 13 Отговор
    ТИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ СЦЕНАТА !!!! ОТВРАТ!!!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    118 10 Отговор
    Надеждата умира последна почвай да надуваш лодката и отивай да превземаш президентството с американския флаг ..... ДБ
  • 10 Гай Турий

    139 13 Отговор
    Целта е да се спасите взаимно от провал на изборите. Да може да прескочите 4 %. И двата проамерикански файтона сте лакома за пари и антибългарска продажна шайка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Реалист

    89 10 Отговор
    С който се събрахте той изчезна от публичното пространство. Сега искате да ликвидирате и младите от ПП.
    Погледни малко по-надолу какви ги ръси вашия фелдшер Симидчиев.
    А и евродепутата ви Кънев е от същата кръвна група.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 целеуказател

    110 9 Отговор
    Целта на обединението е неприятно закръгления и рядко прост и изключително некомпетентен и лъжлив тип мирчев със останалата паплач от " продай България" пак да лапат ! Това и само това е целта
  • 17 Танкер

    100 10 Отговор
    Тия не разбраха ли най-накрая, че 80% от всичкия газ около нас е на Газпром и в случая единственото, което определя крайната му цена, е "транспортът" до тръбите ни!
    Ама те рупат, ли рупат!
  • 18 Браво !

    97 10 Отговор
    Вярваш ли си, или така наредиха от козяк? Докога с вас бе? Тука се събудихме! Метла!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ал Тъпоне

    80 8 Отговор
    Ако народът ясно е разбрал що за стока сте, а пък и ако и вие сте разбрали посланието към това, което сторихте трябва да сте наясно, че сте аут и то на 100% . Трябва да разчитате на това, което разчиташе ГЕРБ - ниска избирателна активност и купуване на гласове. Ниската избирателна активност ви е гарантирана, а купените гласове са от IT и аутсорсинг индустрията, на която няма да пипате 10 -те процента плосък данък и таванът на осигурителния доход, както и занижения данъчен контрол. Ето това ви е шансът да влезете в управлението и нокакъв друг! Нулев друг шанс. Бездарни сте доказано!
  • 22 баджанака

    54 10 Отговор
    Tия соросоиди ще имат силната подкрепа на машините за гласуване.Все пак духа на Чавес и Мърдуро ги обладава.
  • 23 Азз

    80 8 Отговор
    свинчо мирчо се е нагласил за кокала....дреме му за народа,че плаща газ на двойни и тройни цени....важното е да оправдае парите от козяк.....
  • 24 Охо-бохо

    63 6 Отговор
    Неолиберали провеждащи либералната философия на Демократическата партия , американските социалисти, лъжещи, че са десни.
  • 25 роко

    86 6 Отговор
    Мирчев не разбрахте ли че ,народа не иска да гледа корумпираните ви лица.И оня с големия нос,ако тръгне да търси трюфели ,няма да сбърка.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 az #Контрапропаганда

    79 5 Отговор
    Всъщност, целта им е да седнат пак на депутатската софра!

    Защото поотделно, ДБ са пътници...

    Коментиран от #63

  • 28 Директора

    56 6 Отговор
    Пази Боже
  • 29 Гладна

    64 7 Отговор
    кокошка , просо сънува, та и вие така
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Абе тоя кво го показвате

    56 5 Отговор
    катаден все едно че е Шарл де Гол и е преминал през всякакви политически кризи и е много мъдър?
  • 32 123

    57 5 Отговор
    Иска ти се, ама няма. И аз си мечтая за бентли и яхта, хахах АМА НЯМА.
  • 33 Павел пенев

    65 7 Отговор
    Добре е да се обедините, за да сте вън от НС и двете измислени партии.
  • 34 Никога

    58 8 Отговор
    Вие никога повече не трябва да се докопвате до власт. Помним Иван Костов -българоубиеца.
  • 35 23456

    51 5 Отговор
    Лакомия
  • 36 Ами да

    31 6 Отговор
    Всичко това е ясно! Но, ще променяте ли политическата система, която произвежда само некадърници и крадци!? И, ако да, как!? Как ще осигурите действителна власт на избирателите, на гражданското общество!?
  • 37 хихи

    54 6 Отговор
    Целта е кокала!
    От мен безплатно име на новата коалиция "Коалиция Продължаваме Измяната"
  • 38 Айде

    4 32 Отговор

    До коментар #1 от "човек от народа":

    А кой друг да управлява и защо!? Плитка мисъл!

    Коментиран от #42

  • 39 фйкньж

    44 6 Отговор
    Като се обедините шпионите на цирей ю ще се получи една голяма нула бре тюмбел. Сега на изборите ще ви пратим в осрайна да се прегръщате и целувате с бандера фашиста и наркоман зЕленски, на които давахте помощи и оръжия ама ги плати бедния българин. Всички дето обслужвате "Америка иска да язди България" , ама сметката да я плати българина ще ви пратим да гледате парламента по телевизията а после следствие съд и затвор, за обслужване на чужди интереси. И крадеца от Банкя, които е и лъжец и той като вас се чуди какво да излъже за да избегне затвора. Време е да отговаряте за предателствата си.
  • 40 123

    54 5 Отговор
    Кой беше ти? Някакъв бивш от партия, финансирана изцяло от Америка срещу Бългалия! Колко милиона бяха за последните 3 години - цитирам - “Институтът за правни инициативи”, чийто шеф бе Христо Иванов, е получил 3 130 000 лв.".
  • 41 Ддд

    60 4 Отговор
    Пожелавам на ДБ никога повече да не видят НС отвътре като депутати,толкова некадърни и неграмотни юристи,а тръгнали да правят съдебна реформа.

    Коментиран от #59

  • 42 Който

    42 4 Отговор

    До коментар #38 от "Айде":

    няма мафия зад себе си, няма задкулисие, не обслужва чужди интереси, не лъже от сутрин до вечер и има принципи и морал! Като гласуваш за такъв, какво очакваш, освен да си лъган и ограбен?!
  • 43 Муахаха

    41 3 Отговор
    "...субект, който да може да гарантира на цяло следващо поколение геополитическата ориентация на страната..."

    Тва дибиьело sфинче щело било да определяло геополитическата ориентация.
    С други думи, ако дойдем на власт ще ви продадеме одма.
  • 44 Тъп но упорит

    49 4 Отговор
    Колко пъти от ПП ви заявяват, че няма да се явяват на избори с вас, а парламента ще го гледате през крив макарон
  • 45 Е да де....

    39 4 Отговор
    Ама вие сте на изчезване, доизживяване... кат воденичен камък сте и само водите към дълбините... мислите, думите и деянията са ви пагубни за българина!!!
    Карайте сами да се убедите... пък някога може да се промените... за сега се бориге само за гранта на Америка за България!!!
  • 46 сороснерес

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Смело":

    заради такива представители ..на "Америка ограби България" и др.нпо ..имаме най скъпия газ в Европа..и др.горива..Минава тръба по нашата територия към Сърбия и Унгария...и няма проблем за Орбан и Вучич..но нашите простокирчовци решават да дръпнат шалнера..и резултата ..ХАОС с цените..Последно Булгаргаз иска по-скъпи цени с 60% , а преди това бяха 40% а до края на годината какво ли ни чака..
  • 47 12355678

    23 2 Отговор
    Пази Боже!
  • 48 Ххх7

    50 4 Отговор
    ДБ са паразити като фондацията която ги храни Америка за България.бяха и в реформаторския блок пратиха го в историята сега понеже я влезат я не в следващия парламент тия кърлежи искат да се забият и в ПП. може и да е за добро да довършат и тях хахахйа

    Коментиран от #64

  • 49 4634

    40 4 Отговор
    Ивайло Мирчев си има татко, силна фигура при комунистите преди 1989 г. И ВСИЧКИ други жълтопаветници са с такова потекло. Затова сега плюят по БСП и се правят на най-големите устреби в услуга на Козяк. Иначе са ГОЛА ВОДА - некадърни. Седнал да ни уверява, че искале да управляват самостоятелно с ПП. Искат ДБ да влезе в управлението, защото е на ръба да не влезе. Миналата година във Велико Търново Пеевски взе повече гласове от Христо Иванов, макар там да е друга работа - корупцията на дебелия "депесар" е стигнала и до там.
  • 50 Ха Ха

    37 3 Отговор
    целта е да се пробутате в новиат......обаче има вероятност да сте навън !
  • 51 оня

    29 3 Отговор
    Ех мечти, мечти:))
  • 52 Махмуд

    38 3 Отговор
    Няма кой вече да гласува за предателите от ДБ
    Аут са отвсякъде.
  • 53 Друг

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тези са от нищо не правещите! В комбинация с ПП са политически мъртъвци!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Киро Жарта

    30 3 Отговор
    Самостоятелно управление в южното крило при бай Ставри. Чакам адаша с нетърпение!
  • 56 ТОДОР

    34 3 Отговор
    ДО КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЛУКСА В КОЙТО ЖИВЕЯТ А НИЕ СИ БРОЙМ СТОТИНКИТЕ ЗА ХЛЯБА СИ
  • 57 сирене

    40 3 Отговор
    Аз не разбирам защо Христо Иванов, Владислав Панов, Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова не напускат Дебела България след този управленски провал.. Нищо не са свършили, даже цената за танкерите не знаят. С лодчицата и ЗАКРИВАЙ!

    Коментиран от #62

  • 58 трфхб

    32 3 Отговор
    Вместо да ни обяснявате как ще се обединявате с другите слуги на козяк, по добре ни кажи с Ристю демокрацията, на кои плаж ще отидете да се отъркаляте като глигани, за да се разчустват всички баби соростутки и всички платени грантаджии. На предните избори така излъгахте хората, търкаляхте се 5 мин. на плажа, а след снимките пихте по едно голямо с Курнела. Щяхте да борите кражбите на Борисов, а пък като него крадете. С канадската ливада Кир, се гответе за затвора, а не за парламента.
  • 59 Наблюдавал

    34 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ддд":

    Те не бяха там, за да направят съдебна реформа, А ДА Я ПРОВАЛЯТ!! На Червен Ицко не му е за първи път да прави саботажи!!
  • 60 добруджанска питка

    24 3 Отговор
    Няма ли други хора в тази партия, все едни и същи.Или има, но са читави и ги държат настрана?

    Коментиран от #74

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 онзи

    22 2 Отговор

    До коментар #57 от "сирене":

    И да знаят няма да кажат! Те са пребоядисани комунета!!
  • 63 Медарски

    26 2 Отговор

    До коментар #27 от "az #Контрапропаганда":

    Ако не са безродни представители, какво ще работят? Уж "десни", пък все към държавната каца с мед гледат.

    Коментиран от #65

  • 64 Бай градски

    31 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ххх7":

    До всичко което се докоснат ДБ ,отива в историята!!
  • 65 селянин

    28 2 Отговор

    До коментар #63 от "Медарски":

    Синия демократ- Червен Ицко.............Бухахаха ха ха ха ха ха ха .......хи хи хи хи хи...............
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Чичо Митко

    29 5 Отговор
    Не, не... !

    Целта е пак да си намърдате тлъстите слугински и предателски задници в Нар. събрание и да продължите да лапате народните пари ! Ако стане така, по-добре Бойко да се връща и да ви разцепи, нещастници гнусни !
  • 68 Красимир Петров

    28 2 Отговор
    С това коалиране ПП се самоубиха

    Коментиран от #81

  • 69 Смех

    28 2 Отговор
    Кукловода ви е един и целта ви е еднаква да крадете като за последно
  • 70 цар Ивайло

    25 2 Отговор
    Този е голям интелектуалец, титан на мисълта, творец, скромен , ерудиран, не ламти за постове, служби, облаги, пари, привилегии, държавно обслужване.Честен, трудолюбив, от труд не е вдигнал глава, не може да напълнее, слаб от труд, напрежение.Истински представител на народа и демокрацията.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Анонимен

    24 3 Отговор
    Няма разлика между ПП и ДБ! Едно и също са, не мислят за хората, а как да изпълняват поръчките на господарите си! Доказаха го многократно.
  • 73 Хахаха

    27 2 Отговор
    Целта ви е да се намърдате в парламента. Ясно е, че няма как да ви оставим да управлявате отново. Все пак имаме чувство за оцеляване, колкото и част от хората да са авнатюристи, че даже и мазохисти.
  • 74 едно мнение

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "добруджанска питка":

    Има, но те са измамените и излъганите!
  • 75 ежко

    25 2 Отговор
    Мирчев, при избирателна акривност 40% -влизате, при 60% и нагоре -не.Така,че високата избирателна активност е твърдо против вас.Не ми обяснявай, как сте управлявали е БСП ,да държите ГЕРБ и ДПС далеч от властта.И с Борисов управлявахте също.Може би да държите БСП и ДПС далеч от властта,а?Цялата работа е -вие да сте във властта!Много ще се удивиш на резултатите наесен, особенно ако не сте в коалиция:)
  • 76 и мощна подкрепа от козяк нали

    25 3 Отговор
    Въпросът Мирчев , е колко всяка от вашите може да дръпне другата надолу , на " самостоятелно управление " вече можете да си играете в датския кът на американското посолство .
  • 77 Бай Ганьо

    25 2 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува
  • 78 Трън

    25 3 Отговор
    Не ги пускат в селото а те за къщата на попа питат.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Провинциалист

    10 3 Отговор

    До коментар #68 от "Красимир Петров":

    чул те господ
  • 82 Анонимен

    27 3 Отговор
    Каквито са ПП, същите са ДБ. Няма разлика! Техните интереси не съвпадат с тези на обикновените хора. Слуги с еднакъв център на управление.
  • 83 туримигу

    25 2 Отговор
    тази торба с лай..на за какъв се гласи пак, айде в миналото
  • 84 ДъгиеБъ

    22 2 Отговор
    НЯМА. ВИ !!!
  • 85 Ти идиот ли си???????????

    15 2 Отговор
    Е то само това ни трябва , айде в канала моля.

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Енергиен експерт Мирчев

    17 2 Отговор
    От мас и лой към независима, зИлена инергия и екогориво за автомобилите! Научното изобрИтение е патентовано! Заедно с Перманентното Пропадане, към незнайни дълбини!
  • 89 Верно ли

    22 2 Отговор
    Украйна в момента се разпродава на американски корпорации! Ако тези дойдат на власт, същото ще се случи и с България!
  • 90 Вече

    5 2 Отговор
    Управлявайте име ставате!!!!
  • 91 Както

    19 2 Отговор
    Се казва, тъпи , но упорите!
  • 92 Хахаххах

    20 2 Отговор
    ДБ с всичките си 3ма избиратели, къде се гласят милите ха ха ха
  • 93 Абе,

    13 2 Отговор
    нискочелият, вие с 2% и пп с 15-16 % какво ще управлявате ?!
  • 94 Вбесено

    23 2 Отговор
    Аха. Искате власт? Т.е. да ни вдигнат цената на газа с още 260% например. Че за 7 месеца управление фалирахте държавата, но ви е малко? Искате 4 години, че да ни разкарате от картата на света, така ли?
  • 95 Миррррчеввв

    23 2 Отговор
    Мечтите са безплатни само ще сънуваш вече депутатски кюфтета тъп нагъл дебел джендар
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Закачливо

    18 2 Отговор
    Бабите си избраха Кире защото мечтаеха за кекс. А сега когато втасаха са недоволни от глетавия кекс. Е то като избирате да ви кексосат, защо сте недоволни след като са ви изяли кекса, ей това не пазбирам? Важното обаче е че сега ще правите кекс, ама друг път. Газ за фурната няма!
  • 98 Вън България

    22 2 Отговор
    От нато и миразливия не къпан ес Урсула и всички евроджендари в затвора
  • 99 Платените

    19 2 Отговор
    Сороски джендари от ДБ и ПП никога няма да видят парламент съд и затвор за тия продажници
  • 100 Истината

    25 2 Отговор
    Ивайло Мирчев: Целта на обединение на ПП и ДБ е да мога пак да се докопам до парламента за да ям безплатни депутатски кюфтета!
  • 101 Хайде

    21 2 Отговор
    Платените от Сорос марионетки- продажници на България и българските интереси - в канала на историята.
    Предатели повече не ни трябват. Отивайте да слугувате в Козяк, нещастни дупедавци. Вие не сте за българския Парламент, вие сте за съд за водене на антибългарска политика и склонност към въвеждане на страната ни във война с Русия.
    България не се нуждае от ДЕПУТИНИЗАТОРИ С ПЪЛНИ ДЖОБОВЕ ОТ АМЕРИКАНСКИ ФОНДАЦИИ.
    ПАРЛАМЕНТ ПОВЕЧЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЩЕ ВИДИТЕ. ДОРИ ПП ВЕЧЕ НЕ ВИ ИСКАТ, МАКАР ДА СИ ДОПАДАТЕ В ПРОДАЖНАТА ПОЛИТИКА , ЛЪЖИТЕ И ФАКТА, ЧЕ Я СЪСИПАХТЕ ТАЯ ДЪРЖАВА ДА КРОИТЕ ПРЕДАТЕЛСТВА.
    ВЪН...ВЪН....ВЪН...
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 морчев

    17 3 Отговор
    и глухите и слепите в България ви разбраха и ситъра си ще продадеш да се кордишеш пак във власта да ама не! сега с другите измамници от ПП сте аут на балкона сте...
  • 104 Мдааам

    23 2 Отговор
    Стара истина гласи: Котато си се родил тъп, това е за дълго.
    Мирчев, единствената цел на обединение на ПП и ДБ е да се докопат до властта. Нищо повече. Защото, ако сте толкова единни от идеологическа гл.т. най-естественото нещо би било да се слеят. Ама не става - три партии, три партийни апарата, смучещи от България ще трябва да се редуцират до един.
    И ти, Мирчев напр. нямаше да си депутат, нито пък ще можеш така добре да си пълниш джоба. Няма да се слеете. Защото единственото което ви обединява е лакомията за власт и нейното парично изражение в ограбването на България.

    Коментиран от #122

  • 105 Наивници,

    20 2 Отговор
    те в парламента няма да влязат, а и за управление мислят!? Мизерници, нали заради вас страда народа, защото сте краварски подлоги. Сега пак купуваме руска газ, но на много по висока цена от посредници, такова ли управление ще правите, подлоги долни?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ку-ку

    18 2 Отговор
    Ама много лъжете! Първо излъгахте, че няма да се коалирате с БСП, а какво стана? Коалирахте се. Сега ни обяснявате, че нямало друг начин.
    Никакво доверие повече! Никога!
  • 108 глас от народа

    11 2 Отговор
    Навремето искаха да направят внуците на абпфк активни борци. Работата се разсъхна, но още има някои които искат да се занимават с политика без да са натрупали управленски опит в реалната икономика. Добре им дойде че разни НПО предлагаха пари и някои от тях се уредиха. Ама с лъжи и машинации не става. Народа обеднява и озверява. Да гласува за тези е все едно да си пререже гърлото.
  • 109 наблюдател

    11 2 Отговор
    Неизчислими са щетите нанесени на Американско - Българските отношения нанесени от тези тембели. Не трябва да се допускат за да не могат да рушат повече нашите взаимоотношения.
  • 110 Коко

    17 2 Отговор
    Силно се надяваме мравояда с лодката Христо Иванов и компания повече никога да не се докоснат до властта този път и Прокопиев и краварските пари няма да ви помогнат продажни невестулки
  • 111 Токсик

    18 2 Отговор
    Никога повече няма да допуснем соросоидни и фашизирани евроатлантици да определят бъдещето на България каквито и обединения да правите. Най-ще ви отива да се прегърнете с бандитите от герб, те са ви лика-прилика, не сме забравили, че Христо Иванов беше вицепремиер на Бойко Борисов!
  • 112 1520

    12 2 Отговор
    ами то ДБ сами няма да влязат в парламента ,ами то ни писна от този небръснатия
  • 113 ТАЯ СНИМКА НА МИРЧЕВ НЕ Е АКТУАЛНА

    18 2 Отговор
    СЕГА Е НАДДАЛ СЪС 150 КИЛА !
  • 114 Бай Танас

    14 2 Отговор
    Вечна ОСТАВКА за вас предатели от ДБ !!! На изборите ще усетите “народната любов“. ОСТАВКА !
  • 115 Козметик

    16 2 Отговор
    Никога повече ПП на Власт, Никога повече ДБ !!! ФАЛИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА ЗА 7 МЕСЕЦА. ОСТАВКА ЗА ВАС. ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 116 Запознат

    17 2 Отговор
    Парламента ще го гледате през крив макарон. Само това искам да кажа.
  • 117 до Шиши Мирчев

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "човек от народа":

    Целта е да можете да минете 4% иначе оставате под опашката на конья ...
  • 118 Карък

    9 2 Отговор
    Божеее, ела си прибери вересиите. Пишман адвоката Пинокио, като говори нищо не му се разбира. Дъвче думите като дъвка Абе всички идиоти в парламента.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Тъпирчеввв

    6 3 Отговор
    Я надуй на дядо кавала
  • 121 Далекоглед

    4 3 Отговор
    Напълно е прав.Но ПП едва ли ще се съгласят. И сред тях има разделение по обединението- едни членове на ПП искат това, други са на противоположния полюс.Решението е на Ръководството.

    Коментиран от #124

  • 122 Нито един глас за тях

    11 1 Отговор

    До коментар #104 от "Мдааам":

    Прав си! Вредни и ненужни са тези!
  • 123 Болярин

    9 1 Отговор
    Какво искате да управлявате, БЕ, ... некадърници ?!! Освен да пробвате на магистралата да сменяте съдържанието на химическите тоалетни ! И с това е съмнително да се справите !!!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Номера

    8 0 Отговор
    Гн Мирчев пробутва на стар бахчованин горчиви краставици. Целта за обединението на ДБ и ПП на изборите били бля бля бля глупости и си мисли че другите са будали. И за най голямата будала е ясно, че целта е да се закачите за някой за да влезете в Парламента и пак да си вземате големите заплати, хем добавките от Сорос и да си спинкате на удобните кресла. Както и да въртиш и сучиш разбрахме те, но няма начин
    Издънихте се с Пинокио вече три пъти. Стига, примерете се, не се излагайте повече.
  • 126 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    1 0 Отговор
    мижав интерес???? МИЖАВ ИНТЕРЕС: Десет точки на програма издялана на камък. Ясни и обосновани искания. 10-ки човека от интелигенцията близка до Слави за депутати: Дърева, Робева, Мажд Алгафари, Пантев, Попандов, Панайот Панайотов, Антон Радичев, Ева Найденова, Георги Христов, Росица Кирилова.. ...! 10 човека за депутати от известните на младите: Тото, Дани Петканов, Владо Димов, Криско, Диян Соло... .. !! И първо място на изборите им е гарантирано. За партия ИТН, казвам. Точки: Нека 4% от бюджетът на общините да е за безплатни кухни, в кризи и до 40%. Нека 2% от БВП да е за социални апартаменти и къщи, саниране и социален ремонт. Нека 15% от БВП да е за социални пенсии, извън парите от НОИ. Раздържавяване на НОИ, общините и работническите синдикати да командват лични сметки - лични акции - в производство на жилища, храни, селско стопанство и дрехи, енергетика и водоснабдяване. 40% от БВП на зает да е минималната заплата - обявена от държавата, толкова да е в предприятието - като 40% от добавената стойност на зает там, ако това е повече от държавната минимална заплата. 25 болници напълно безплатни, с 8% от БВП ВЗЕТИ ОТ ДДС и АКЦИЗИТЕ. Частните да лекуват само работниците осигурени от работодател. Газът да се купува за рубли или каквато и да е валута от самите клиенти ТЕЦ, ФИРМИ, те си решават, и Газпром или Катар, Азербайджан, им го доставят.. ДЪРЖАВАТА ВЪН ОТ ГАЗЪТ. Срещу брак се дава едностаен апартамент, едно дете и ги местят в двустаен апартамент, две
  • 127 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    3 0 Отговор
    Срещу брак се дава едностаен апартамент, едно дете и ги местят в двустаен апартамент, две деца и в тристаен, три деца и в четиристаен, ... и. т.н. Така и циганите ще се разселят, но 100 кабинет от 10 човека всеки, ще се грижат за интеграция на селяните и циганите.

    Безработен да получава предплатена квартира и купони, дрехи и посуда, ако си намери работа и подпише договор, и чак след 2 месеца да му се спре социалната помощ. Дори със социална помощ (30% от минималната заплата) да може да се работи до 80 часа месечно - да не се губят умения и да се срещат с работодателите. 1000 държавни пенсии за колтур-трегерите и занаятчиите.. равни на средната заплата.
  • 128 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    2 0 Отговор
    Бюлетината да си печати всяка партия, общината осигурява плик. Публично се отваря урната, пред поне 50 човека никой да не се спира да присъства. И СЕ ПРАВИ ВИДЕО НА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. ТАКЪВ ЗАПИС СЕ ПРАЩА НА ЦИК. (Референдум за руският газ, за НАТО, ЕС,военните бази. Радев да сложи при гласуването и такъв референдум. ДЕМОКРАТИ??? .. ГЕРБ-ДБ-ПП-вмро-цц и отровното дуо, гласуваш за тях ако си за забрана на руският газ. И готов да станеш войник срещу Русия. Искаш мир, не гласуваш за тях, и ако мислиш - че липсата на руски газ това е опасно за икономиката, отоплението и прехраната).
  • 129 Истината

    3 0 Отговор
    То бива бива, но такава наглост и дебелочие не съм виждал. Тоя сигурно е направил интервюто в посолството на краварите. Срамота!!! Предатели! Никога повече!!!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 реалист

    5 0 Отговор
    И двете са НПО-та на дядо Сорос.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Дидо

    0 0 Отговор
    Не мога да повярвам ДБ колко си противоречи в изказванията на представители й
  • 134 Абе умнокривия

    1 0 Отговор
    Вие показахте какво можете - нищо и половина, ама с големите претенции. Защо си мислиш, че някой, който си е поръчал развалена храна, ще иска още от нея? Нещо много, ама много ти куца логиката. Пускай казанчето, дотука бяхте.
  • 135 ТРЕНД

    1 0 Отговор
    Казвате, България била зле заради ЗАВИСИМОСТ ОТ кочината Русия? Кочината мвф,нато и ЕС управлява напълно България от 30 години. Или Русия ни натресе НАТО-ЕС-МВФ-Ф-16, ОБЩИ БАЗИ СЪС САЩ, ПП-ГЕРБ-КОСТОВ-МЕТРО-БИЛЛА-КАУФЛАНД-ТЕЦ-1-3..
  • 136 уви ФАКТ

    2 0 Отговор
    Има ли един политик, политолог, социолог, социален антрополог, и журналист, който да не е от БКП или ДС баща и род???????????????????????????? давам 4000 лева и коняк за 600 лева, черен хайвер за 300 лева, ако някой посочи някакво изключение.
  • 137 отговорете

    1 0 Отговор
    Прокопиевият баща и той измекяр на Живков. Кво се правите, че не знаете, че БКП и Живков смениха Москва с Вашингтон и Маркс с Айн Ранд. Не говоря за редови комунисти, а комунисти принцове. Лъжа е, че комунистите са били милион, не повече от 5% бяха комунисти.
  • 138 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    ООО, ти си от номенклатурно семейство - десен, те всички са десни. И не ти пука, кефи те, че бащата на Асен В. е голямо ченге от живково време, дядо му е топ разузнавач от живковият кръг, Кирил П. и той с цял род ченгета, и Мирчев и Христо Бойкикев, и Иво Инджев и Евгени Д.
  • 139 Стефан

    1 0 Отговор
    Целта на ДБ е да влязат в парламента отново, че да взимат големи заплати, а единственият им шанс е предизборна коалиция.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 ша управлявате самостоятелно

    0 0 Отговор
    га цъфнат налъмите - НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ БЕ ТЪПАНАРИ МЪРЗЕЛИВИ АЛЧНИ И ПРЕСТЪПНИ ! ЩЕ СЕ ЖЕРТВАМЕ ЗА ВАС !
  • 142 ТЕХНИТЕ ДВЕ ПАРТИИ СА ОБЩО 4 ЧОВЕКА И

    0 0 Отговор
    Е ВАЖНО ТЕ ДА СЕ НАМЪРДАТ В НС ! ДРУГИТЕ ЗА ТЯХ СА ГЛУПАЦИ !
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Стоян Хлебаров

    0 0 Отговор
    Продължение: АЗ БИХ ПОПИТАЛ: КОЙ ТОЛКОВА НАСТОЯТЕЛНО И МРЪСНИШКИ СЕ ОПИТВА ДА ОСУЕТИ СЪЮЗА МЕЖДУ ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ФОРМАЦИИ-ВКЛЮЧИТЕЛНО И КОД!? НЕ Е ЛИ ЯСНО!? ТОГАВА ИДВА И ВЪПРОСЪТ:"А КОЙ СЕ ОПИТВА ДА РАЗМЪТВА МОЗЪКА НА АСЕН ВАСИЛЕВ,ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА ОБЕДИНЕНИЕТО!?"Неопитността,глупостта,или нещо друго!? КЪДЕ Е КОЛЕКТИВНИЯТ ДУХ В "ПРОМЯНАТА"-ТА САМО АСЕН ВАСИЛЕВ ДА РЕШАВА,ДАЛИ ДА ИМА,ИЛИ ДА НЯМА ОБЕДИНЕНИЕ!? И то ,с какви аргументи!? Да не им вземе някой депутатите ли!? ВЕСТО ОТСЕГА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ,ТЕ ОТНОВО ПОВТАРЯТ БАЩИНИЯ СИНДРОМ:"КОЙ ДА ВОДИ БАЩИНА ДРУЖИНА"!? АКО СЕГА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА МОМЕНТА ЗА ОБЕДИНЕНИЕ на демократите/както го правят например мафиотите/,кога друг път?-когато се самоунищожат "Промяната и ДБ ли!? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ,ЧЕ ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ ШАНС ЗА МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА!? КОЙ МЪТИ ВОДАТА И....ГЛАВИТЕ НА УЖ УМНИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ!?Накрая да кажа нещо и на лидерите на "Промяната"! Имайте пред вид/със сигурност/,че ако не се обедините с другите демократични формации,смятайте партията си за фалирала! Демократичните българи в този момент искат да има обединение! А то,в този момент зависи само от вас! И ако вие не се съобразите с това желание,няма да постигнете самостоятелно управление! Егоизмът не е добър съветник-особено за една новосъздадена партия! За одобрението на българите,трябва да се борите всеки ден,като се влушвате в съветите на тези,които са ви избрали,а не в решенията,които вземат отделни лидери от партията ви-особено по фундамен
  • 145 Стоян Хлебаров

    0 0 Отговор
    Нещо по въпроса с обединението на демократичните партии...И примера с..."омразния" д-р Москов: "Остана....не остана при Борисов"!?-Това ли е най важното за Вас!? А въпросът "ЗАЩО ОСТАНА" НЕ ВИ ЛИ ИНТЕРЕСУВА!?Тая глава ,освен за говорене,не Ви ли служи и за нещо друго-например-за мислене! Реформаторския блок напусна заради съдебната рефома,А НЕ ЗАРАДИ ЗДРАВНАТА РЕФОРМА...защото д-р Москов беше я започнал!! На Борисов ,обаче,не му трябваше-нито здравна реформа,нито да остане при него някакъв остатък от Реформаторския блок,като Москов! Затова му спря реформата и Москов напусна!? Като пишете безобразия,съобразявайте се и с фактите! Вината беше,не на д-р Москов,а на Реформаторския блок! Вместо да го подкрепят,те го сатанизираха,защото...."той да не се мисли по умен от нас"!? "Каква е тая здравна реформа-щом сме казали,че напускаме,значи напускаме ....и другото не е важно!"Така мислеха тогава в т.н."Реформаторски блок"-тоест,мислеха с оная сираота! Българския стаден синдром,беше приложен и от Реформаторския блок....уж бил демократичен!?Като приемаха Сульо и Пульо в него,така ще бъде....Мозъкът Ви не стига по далече от шапката! Иначе щяхте да си зададете въпроса: Щом "установихте",че д-рМосков е човек на Борисов,ЗАЩО ИМ ТРЯБВА СЕГА ДА ГО ЗАЛИВАТ С ПОМИЯ И КОМПРОМАТИ/ЧЕ ЩЯЛ ДА СЕ КОАЛИРА СЪС сУЛЬО И пУЛЬО/!?Нали е човек на Борисов!? Правят го профилактично-да не се пръкне още един Кирил Петков и ....."о-о-о Боже"....да се обедини с него!
  • 146 Да бе да

    1 0 Отговор
    А бе спрете да давате трибуна на полуграмотни хора. Момче, спри да се излагаш с тия простотии. Ясно е за какво се борите и на какво сте готови да го постигнете. Поне имай(те) малко малко чувство за достойнство. Господи аман от пишман политици ...
  • 147 Гого

    0 0 Отговор
    Е по-голяма глупост не бях чел – целта на обединение е самостоятелно управление