Last news in Fakti

28 Септември, 2022 21:00 7 110 68

Путин сам се издаде колко е слаб

  • русия-
  • украйна-
  • мобилизация-
  • владимир путин-
  • крим-
  • донбас

Владимир Владимирович е под напрежение - той трябва да действа бързо преди неизменно увеличаващия се брой на загиналите и ранените във войната да разтърси руското общество

Путин сам се издаде колко е слаб - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На псевдореферендумите в Украйна хората ще гласуват за присъединяване към Русия и ще направят подарък за 70-ия рожден ден на Путин. Всички обаче знаят, че тези "референдуми" са дори по-фалшиви от онзи през 2014 за Крим.

Всички, включително руският президент Владимир Путин, знаят, че псевдореферендумите, организирани от Москва в четирите частично окупирани украински области, са дори по-фалшиви от "референдума" за анексиране на Крим през 2014 година.

Резултатите са напълно предвидими - Кремъл обявява официално, че Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон са "гласували" да станат част от Русия. За Путин това ще бъде чудесен подарък за 70-ия му рожден ден на 7 октомври.

Светът няма да признае псевдореферендумите, също както не призна и анексирането на Крим. Може би Еритрея и Сирия ще ги признаят. Или други непризнати "държави" като Абхазия или Южна Осетия, които Русия също отне насилствено от Грузия през 2008 година.

Мобилизацията променя всичко

Путин може би вярва, че руснаците ще се зарадват, когато разберат, че той е "спасил" още едни техни братя от измислената хватка на измислените "украински неонацисти", а страната им е станала още по-голяма. За разлика от 2014 година обаче, когато анексията на Крим предизвика еуфория у руснаците, този път те едва ли ще обърнат особено внимание на случващото се.

Крим имаше специално място в пост-съветското съзнание на руснаците, които се чувстваха ограбени от внезапния разпад на Съветския съюз. Източна Украйна няма подобно символично значение за тях. Освен това т.нар. "референдуми" се провеждат, докато Путин извършва нещо, което той нарича частична мобилизация, но в есенцията си е пълна мобилизация на Русия. Стотици хиляди семейства изпращат неподготвени мъже на война, където те вероятно ще срещнат смъртта си. Хиляди други се опитват да им помогнат да избягат през всевъзможните граници, които вече започват да се затварят.

Кремъл няма друг избор освен бързо да обяви окупираните украински територии за част от Русия и да изпрати новомобилизираните резервисти именно там. Без тях Русия много трудно ще задържи териториите. Но сега те се превръщат в руска земя и Путин ще твърди, че украинската армия напада Русия. Навярно той ще продължи и с ядрените си заплахи (както прави редовно от началото на войната в Украйна), целейки да постигне някаква пауза в сраженията. Може дори да се съгласи на преговори под някаква форма.

Путин е под напрежение - той трябва да действа бързо преди неизменно увеличаващия се брой на загиналите и ранените във войната да разтърси руското общество.

Знак на отчаяние

Планът на Путин е отчаян и рискован. Украинците няма да се оттеглят от Донецк и другите три области. Путин ще трябва или да ги отблъсква с конвенционалните военни методи, или наистина да изпълни обещанията си за използване на ядрено оръжие с малък обсег (които погрешно се наричат тактически). Това ще предизвика ответен удар от САЩ с "ужасяващи" последици, както съобщи наскоро американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Референдумът в Крим от 2014 година беше дело на един безскрупулен и циничен победител. През 2022 ситуацията е съвсем различна. "Референдумите" на Путин днес изглеждат като половинчати опити да демонстрира сила и решителност, които очевидно му липсват. Няма значение колко дълго ще продължи войната, псевдореферендумите ще бъдат забравени още утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН НЕ Е СЛАБ , СПОРЕД РЪСТА СИ

    32 19 Отговор
    ДОРИ Е МАЛКО НАД НОРМАТА !
  • 2 КИРО Е СЛАБ ЗАЩОТО Е ЗЛОБЕН АЛЧЕН И ПРОС

    33 32 Отговор
    .....................................
  • 3 Пич

    38 22 Отговор
    А бе , дупките уж бяха на тръбата , а ще кажеж , че да на германците в главата !!!??? Само едно име - Урсула !!!
  • 4 А50

    60 33 Отговор
    С диверсията на СП1 и 2 , САЩ обявиха война на Европа, а на тези от радиото пак руснаците им виновни. Верно ли са толкова загубeни
  • 5 Путин ограби спестяванията ми

    27 31 Отговор
    а ние ще храним путиновите „ бежанки“, рускини с украински паспорти от Одеса и руските шпиони в България.

    Коментиран от #14

  • 6 Пирова победа.

    30 28 Отговор
    Така ли му казват, когато като "победител" се оказва, че като се сложи всичко на кантар се оказва, че си загубил в генерален план много повече от загубилия.
    Да си стой в бункера и да си гризе ноктите до края на живота.

    Коментиран от #15

  • 7 Рускините го измислиха!

    21 23 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова съпруга се урежда с море, пляж, кафешачки и ресторанчики.
  • 8 ДА ЕЯСНО

    30 18 Отговор
    ЩОМ ГО КАЗВА ГЬОБ ЕЛСОВАТА ПРОПАГАНДА ,ЗНАЧИ.....НЕ Е ТАКА !
  • 9 Путинофил

    37 29 Отговор
    Манията за величие на руснаците винаги в историята е завършвала с мизерия!
  • 10 ЗА МЕН

    28 26 Отговор
    ПУТИН Е ЩЯХ ДА КАЖА ЧОВЕК...ИЗВИНЯВАМ СЕ..НИКОЙ ОТ НАС НЕМОЖЕ ДА ГО СЪДИ...БОГ ЩЕ ГО СЪДИ...ТОЙ ВЕЧЕ ЗНАЕ КАКВА ЩЕ Е ПРИСЪДАТА...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    24 16 Отговор
    Напъни на ДВ. Самонда няма кафяво след напъна.
    Иначе, редоената доза американска пропаганда през подопечните им медии. Същност, последните са средства за влияние, а не за информация. Пропаганда, иначе казано.
  • 13 Баце

    41 27 Отговор
    Кой СВЯТ няма да признае референдумите?
    Този ли, който призна Косово, направи референдум за Фолклендските острови да са част от Англия въпреки 10 000 км. отдалеченост, който разруши и ограби и още граби Ирак и Либия и изби стотици хиляди хора или някой друг свят?????
  • 14 А50

    29 18 Отговор

    До коментар #5 от "Путин ограби спестяванията ми":

    Аз пък си мислех, че западните банки ограбиха спестяванията на Русия и към нас потекоха евтини ресурси от братските САЩ. Бензиноколонката би трябвало да е безобидна, Путин разпнат, Русия разчленена и фалирала, а ние все по-добре, нали такъв ви беше замисъла, а сега Русия виновна, че оцеля а Европа не
  • 15 Някой

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пирова победа.":

    Преди да дращиш по форумите научи правописа
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Машината за лъжи ДВ

    28 12 Отговор
    работи на пълни обороти, само наивници се търсят да ги четат и да им вярват!
  • 18 Помак

    15 20 Отговор
    ....мислих мислих....слет 100 години дали някои ша го е еня за урсула , байгъна, зелник,азоф....историата ште ги забрави ..а Путин ,добър лош ште остане в историята като освободител на русите и руските таратории от укр нацистите!...другото е мерене на п- ки !

    Коментиран от #30

  • 19 Вече няма да е така

    9 11 Отговор

    До коментар #11 от "Поздрави от Германия!":

    руските роби се прибират и започват работа в Русия.
    Рускините и те щото Гюнтерите и Хансовете вече няма да са платежоспособни.

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Русия приключи

    25 22 Отговор
    От тук на сетне няма нищо добро за руския.
    Те направиха втора груба грешка. Сега трудно ще договорят мир, защото трябва да се изнесат от"собствените" си територии.
    От тук насетне - милион жертви, желязна завеса, пълна подкрепа за Украйна и вероятен разпад на Руската федерация.
    Путин надскочи себе си 🧐🧐🧐

    Коментиран от #36, #67

  • 22 Особено

    11 8 Отговор

    До коментар #11 от "Поздрави от Германия!":

    Рускините в бардаците не са за изпускане . Отвсякъде си заслужават 50 те еврака .
    Жалко че спряха да идват на Слънчака .
  • 23 Истината

    14 19 Отговор
    Лъжа е, че източна Украйна за разлика от Крим не е в сърцата на руснаците. Източна Украйна си е чисто руска територия точно както и Крим. Сега просто се връща обратно в Русия. Хубавото е, че по мирно време в източна Украйна беше съсредоточено 80 процента от производството на Украйна щ. Сега това също се връща в Русия. Въобще ако един управник показва колко е слаб като връща на Родината си толкова голяма открадната територия не мога да си представя какво би направил ако е силен. Ще върне цялата Украйна или какво?

    Коментиран от #29

  • 24 Нали осъзнаваш,

    21 19 Отговор

    До коментар #19 от "Вече няма да е така":

    Че БВП на Русия е колкото на Холандия.
    Германците и да спрат да работят цяла година, пак ще са 10 пъти по-богати от руснаците.
    Да не говорим, че след санкциите, година след година, Русия ще се доближава все повече до Северна Корея 😂

    Коментиран от #35

  • 25 Токсик

    19 13 Отговор
    Щом Путин е слаб, значи нямате проблеми. Но явно не е май точно така, защото този човек не излиза от устата ви и не можете вече да прикриете паническия страх, който ви е обхванал от решителността на Путин и сплотеният руски народ , който застана зад гърба му заедно с 3/4 от останалия свят - 75% от световната територия и 85 %от населението на земята.
  • 26 Задачка закачка

    10 11 Отговор
    Къв тоя дърт джендър на снимката ,много отчаяно гледа . Да не би да го е зарязал любовника .
  • 27 Още един путинофил

    19 16 Отговор
    Путин прати Руси за " зелен хайвер", поне за 300 години напред!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Изчакай да я върне първо

    16 22 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Ако си забелязал Украйна освободи територия, колкото България през последните две седмици.
    Да видим накрая, кой - какво ще връща. Да не се окаже, че Москва е стара украйнска територия

    Коментиран от #46

  • 30 И ние мислихме

    18 17 Отговор

    До коментар #18 от "Помак":

    И стигнахме до извода ,че Путлер ще бъде редом до Хитлер ,Мусолини ,Садам , и всякакви такива откачени индивиди .
    Ей така ще го запомни историята . Малко остана

    Коментиран от #34

  • 31 Мнение

    20 14 Отговор
    Толкова е слаб, че цел свет е в шах... Така е, слаб е... За малоумници те...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Путин реабилитира Хитлер

    14 13 Отговор
    в очите на цял свят!
    Сега всички обичат Хитлер!
  • 34 Помак

    14 12 Отговор

    До коментар #30 от "И ние мислихме":

    ...не сам сигурен ...слет референдумите ....днес и укри го потвърдиха ,че палавината жители на укр са за Русия

    Коментиран от #42

  • 35 А ти нали осъзнаваш

    19 10 Отговор

    До коментар #24 от "Нали осъзнаваш,":

    че целият тоя растеж се е дължал на евтината енергия от Русия?
    Вече свърши, кака се ожени.
    А Хансовете и Гюнтерите никой няма да ги остави една година да не работят.
    Там драги, при цялото им богатство, го карат от аванс на заплата.
  • 36 От Запад може

    9 7 Отговор

    До коментар #21 от "Русия приключи":

    и да има Желязна завеса.
    От Изток няма да има.
  • 37 псевдо-мевдо

    14 7 Отговор
    Чакалите вият срещу луната!
  • 38 Мммммм

    17 16 Отговор
    Да се надяваме, че Путин не е изкукал съвсем и няма да рискува Русия и Москва, живота на милиони хора за два града в Донбас! За какво са на Русия, тези области? Та Русия вече загуби войната! Какво и остана, да плаши с ядрено оръжие?
  • 39 Дали го сърби точката жестоко

    16 11 Отговор

    До коментар #16 от "Смешници":

    След като 2 милиарда човека го псуват на цялата рода от 8 месеца.

    Коментиран от #56

  • 40 Ученият котка

    17 5 Отговор
    Нито разпознаването, нито съгласието, нито легитимирането, нито припадъците, нито конвулсиите днес нямат и най-малко значение. Всички международни правни инструменти са унищожени, всички мостове са изгорени, всички стени от омраза са изградени, всички окопи на дивотия и зверство са изкопани.
  • 41 Съд!

    15 17 Отговор
    За международния престъпник Адолф Путлер!
  • 42 Хахахаха

    9 16 Отговор

    До коментар #34 от "Помак":

    Това по руската телевизия, нали? До кога с тези опорки? Украинската армия е толкова мотивирана, че никакви 50 процента не са с Русия! 89 процента от украинците искат пълната територия без отстъпки за Русия! Украинците никога не са имали проблеми преди 2014, след това се дръпнаха, а след като войната започна, украинците мразят руснаците!

    Коментиран от #68

  • 43 Вовата....

    12 3 Отговор
    По най калташкият начин ос.р.а. всичко което можеше да ос.е.ре. не му стигна всичко това ами продължи да ос.и.ра. вече ос.ра.но.то.
  • 44 бай Даньо

    13 10 Отговор
    Никакъв ответен удар още повече ужасяващ няма да има от запада ако Русия използва тактическо ядрено оръжие. В Украйна Полша и Америка ще стоят като пръднали ако се случи и сядаме на масата на преговори. Русия не непременно в силна позиция но войната свършила ... Никой не е луд на запад за си жертва охолния и подреден живот за ядрено унищожение ... заради Украйна. Това украинците трябваше добре да го обмислят ...
  • 45 Объркано Атлантиче

    22 11 Отговор
    Да си припомним референдума за Фолклендските острови.
    Той се проведе през 2013 г. под военния контрол на Великобритания. Същото сега е в Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон , но едното, според натовските политици, отговаряло на международното право, а другото не.
    Жителите на островите гласуваха с над 98% да останат в състава на Великобритания. Която се намира на хиляди километри. Аржентина, която се намира до самите острови, не призна за законен този референдум.
    Но Колективният Запад призна референдума за законен.
    Сега предварително заявяват, че не признават референдумите на руското население в тези области.
    А в Косово даже нямаше референдум.
    С този двоен стандарт доникъде няма да стигнете, господа евроатлантици!
  • 46 хахаха

    10 5 Отговор

    До коментар #29 от "Изчакай да я върне първо":

    Не знаех, че територията на България е 4000 квкм...:)))
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 не знам, не знам

    15 13 Отговор
    Путин може и да е слаб, човешко същество е все пак, обаче успя да съсипе великите и сигурни европейски икономики само за 6 месеца. Не ми се мисли колко "слаб" може да се окаже Путин, ако войната продължи няколко години.

    Коментиран от #62

  • 50 Да бе знаем

    8 8 Отговор
    Той е болен стар.
    Ама виждаме за кога се отнасят тези думи, особенно важи за него думичката изкуфял, бай дън.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Я го знам ...

    5 2 Отговор
    Фашистките шествия с факли и символи на СС, не са проблем за Германия ,щом се правят на друго място.
  • 60 анализиращ

    8 3 Отговор
    С тия референдуми Русия можеше много елегантно да излезе от тая война, като обяви, че са спечелени в полза на Украйна, но тя за пореден път показа, че продължава да е подвластна на манията си за непобедимост! Мания, изградена след победата над Германия във Втората Световна Война, но постигната с решаващата подкрепа на САЩ! След нея обаче, те пренебрегваха значението на американската помощ и градяха фалшиво самочувствие за собствените си възможности, което ги докара до сегашната скептична ситуация.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Българин 681

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "не знам, не знам":

    Какви години бе човек, та зимата започва след месец.
    Лакираните госпожи и господа - не от Русия - не могат и до март да изкарат на студено.
    Те са нежни.......
  • 63 ганю

    1 3 Отговор
    Ще се чуем на пролет колко сте останали живи и незамръзнали
    поживем увидим
  • 64 Лейди Ди

    7 1 Отговор
    Имаме си работа с един побъркан престъпник.
    Хубавото е, че руското/съветско общество започва да се събужда.
    ОЩЕ МНОГО МАЛКО И ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ В РУСИЯ, ПО- СТРАШНА И ОТ ОКТОМВРИЙСКАТА!
    РУСИЯ Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ПОЛИТИЧЕСКИ ПОГРОМ!
  • 65 Урюрвкос

    0 3 Отговор
    Путин е слаб и мекушав трябваше още 2016г. да оправи нещата. Оливър Стоун се заблуждава ако мисли че " Путин мисли като шахматист и е в отлична спортна форма „ Меркел също е излъгана само украинските телеграм канали зная истината.
  • 66 За факти

    1 0 Отговор
    Как отсъдихте, че референдумите са фалшиви!!!?? Има достатъчно информация от изборите досега, кои и какви кандидати предимно са избирани в тези области, колко от местното население е руско и кого подкрепя и тогава пишете. Това не е тайна информация, а и е напълно ясно искат ли тези области да са част от Русия или не и защо. И още - всички руснаци ли не искат да бъдат мобилизирани или част от тях - и как изглежда това, което пишете. Мненията ви са явна пропаганда и са едностранни, а не с цел дискусия или нещо различно.
  • 67 Россия Z V

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Русия приключи":

    Запомни - МЫ СВОИХ НЕ БРОСАЕМ.
    А кой ли направи грешка время покаже.
    Один совет , запаси си с т.хартия.
  • 68 Россия Z V

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хахахаха":

    Простотия до шия.