Тема: Украйна

4 Ноември, 2022 19:00 2 909 31

Повелителят на мрака

  • бесарабски фронт-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • путин-
  • кремъл

Руският елит не е сигурен, че да се залага на Путин е добра перспектива

Повелителят на мрака - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Зад кулисите на политическото ръководство на Русия бурно се обсъжда текущото положение на вътрешните работи на страната и нейните перспективи. Консенсус между лицата, приемащи решения, няма. Явно лош знак за елита стана нежеланието да продължава да разиграва сценката: “добър цар – лоши боляри”. Кремълските политтехнолози, наети от Кириенко, прекалиха, като постоянно ограждаха президента от процесите в държавата. Опитът да минимизира негативите в крайна сметка се изля в отчуждението на Путин, размиването на статута му и ролята в политическия механизъм. Рейтингът на вожда досега се поддържаше по формулата на Володин: “Има Путин – има Русия”. Обаче всички държавни институции изгубиха обществената подкрепа.

Излиза, че Путин изгуби опората и виси във въздуха, като балон на конец. Уж го напълниха с въздух до край, но една малка дупчица – и бум. Затова първото лице се страхува от остри ъгли. В частност, Путин с диплома на юрист в джоба си, се прави че не знае, нужен ли е указ на президента за приключване на частичната мобилизация. Как ли не? 40 дни зверства и маразъм на военкомите раздразниха и деморализираха “глубинния народ”, показаха истинското отношение на върхушката към живота на простолюдието, а също осветиха неугледната вътрешност на голата и боса руска армия, за която в детските ученически кръжоци се шият топли чорапи и шапки. Освен това, стана ясно, че в бюджета няма пари за плащане на мобилизираните и вече се запалиха искри на военни бунтове.

Още новини от Украйна

На “Народна война” изобщо никъде не мирише, затова на-мъдрият реши да пробута гадната тема на Шойгу. Той има отрицателен рейтинг – подходящ гръмоотвод за концентрация на негативната енергия. Защо иначе да държи до себе си такъв токсичен боклук? В нужния момент оленевъдът ще бъде хвърлен върху щикове и вили и както се казва, ”ще го изпратят в щаба при Духонин”.

При това, докато военкорите облизват касапина Суровикин, щъдро изхвърлящия стотици милиони долари за бомбардиране на украински электроцентрали, на стратегическо ниво нищо не се променя. За съдбата на Херсон нищо не се изясни. Нещо повече, Шойгу изведнъж излезе с тревожни откровения за влошаването на положението в сигурността по периметъра на границата. Групировката на НАТО от февруари насам нарастна 2,5 пъти, като надскочи 30 хил.човека, а в близко бъдеще може още да се увеличи. В Европа има нови многонационални батальонни тактически групи в България, Унгария, Румъния, и Словакия. ВСУ съществено се засилиха както откъм военни навици, така и във въоръжението, а Москва губи информационната и санкционната война. Да се разглежда Беларус като надежден съюзник е проблемно, а на иранските доставчици на дронове и ракети земята им гори под краката.

Това са злободневните въпроси, които принудиха путинистите да сменят наглата си риторика(Медведев не го броим) и да признаят Украйна като субект, а в лицето на нейния ръководител свой партньор.
В частност, относно “Истанбулската сделка”, Москва прие писменото уверение на Киев и “зърнения коридор” възобнови работата си. Угрижените Z- коментатори си скубят косите и питат защо такъв документ няма за митичната “мръсна бомба”? Сигурно заради липсата на самият предмет.

До президентските избори остават само 16 месеца. Руският елит обаче не е сигурен, че да се залага на Путин е добра перспектива. Песков отново каза: Путин не е приемал сам решение дали да се издига за президентския пост през 2024 година. Мнозина разбират, че това празнословие е за отвличане на вниманието. А всъщност се реализира идеята за контраелит. Имайки предвид натрупания багаж от катастрофален негативизъм, се появява усещане, че Путин иска да изплаши потенциалните си наследници и да остане и занапред без конкуренция. Точно пък сега няма да тръгнат да го сменят.

Това може да е решение в дадените условия, но лошата новина е, че подобна комбинация огъва Путин. Нищо чудно. Колкото по-зле са хората в Русия, толкова по-добре за повелителя на мрака.

Източник: Сито Сократа

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дугин ще е след Путин

    8 25 Отговор
    президент
  • 2 ТаУмВзе

    22 15 Отговор
    Сито сократо бейби! Я тва беьсрамен фронт на Праведната Пропаганда ли. Уелеее обърках се! Z
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жоро

    22 46 Отговор
    Русия загуби войната. Единствено Ирак и Северна Корея са предоставили някаква помощ. Китай - пас. Ердоган - пас. Всички държави от ЕС, плюс даже които са извън ЕС /Норвергия, С.Македония/, САЩ, Канада, Австралия, Тайван - предоставят оръжия, боеприпаси и хуманитарна помощ на Украйна. Е как аджеба Русия срещу всички и ще спечели, няма как?! Всичко приключи още Февруари 2022, въпроса е колко ще загинат и колко ще са репарациите.

    Коментиран от #7

  • 5 Бодже

    33 15 Отговор
    Колко долара изкара писала на тая приказка?За безчинствата на САЩ по света нито дума.
  • 6 Бито Броката

    27 12 Отговор
    А зеления в това време опъва ли опъва линии в бункера и се ръкуват с БайИздън от хиляди километри разстояние, докато великите духове на прерията им пеят "Пръстена на Кукундрелите". Зеления след линията излиза в ефир с напудрен нос и започва да реве, ДАЙТЕ ПАРИ, ДАЙТЕ ПАРИ, и укристан затъва ли затъва, а носа на зеления все така се белее. Готово, като ще четем само глупости, реших и аз малко да "влезна в тона" на безхаберния фронт. Мога и още, ама другия път
  • 7 Мдааа

    29 13 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Само дето си в грешка.Русия има капацитета да води тази война още дълго време ,а колко време ще могат да поддържат Украйна всички двулични помагачи?

    Коментиран от #30

  • 8 Котка ученият

    24 12 Отговор
    Националните проекти за модернизация, растеж и развитие за следващите 30 години, които Русия изпълнява, струват десет трилиона долара. Наистина ли смятате, че един милиард долара във ведомостта е проблем?
  • 9 Механик

    31 12 Отговор
    Пропагандата ви е лошо съчинена. Тя може да подейства само на мозъчно-промитите. А на тях дори не трябва да си правите труда да им вменавате нещо. Те са си мозъчно-промити.
    Стига сте мечтали да паднат на коча "яйцата"! Докато мечтаете, Путин, Ким, Персите, Сирия, Чечня и др. ви разказват играта. Вие се гърчите в безсилна злоба, ама от това няма файда за вас. Вените ви са отворени вече и кръвчицата ви изтича.
    Лека ви пръст!
  • 10 Кимчо

    15 24 Отговор
    Бункерния плъх се договорил с Ким Чен Ун за безплатна квартира в северна Корея .
    .ще го положи до баща си да играят сантасе . Иначе в Раша могат да го изхвърлят в някой незнаен гроб.
  • 11 Хихихи..

    18 10 Отговор
    Че кой е пък "руският елит" та да шкартира Путин? Той си млъкна,воглаве с Боря Березовски или си замълча като бившият шеф на Челси,Абрамович.Късно е чада/или изчадия/ Мандалото лопна..
  • 12 Някой

    20 11 Отговор
    Брочетеш ли "Бесарабски фрон" и те е ясно на какъв бълвоч ще се натъкнеш. Тоя сайт освен споменатия вече и зелето няма ли по достоверни източници на информация?
  • 13 Адам Хилтън

    25 11 Отговор
    Последните 5 американски президента които пратиха 500 хиляди иракски деца в отвъдното, сигурно са "повелители на светлината"?
  • 14 Гост

    7 18 Отговор
    ...Това е самият...Дарт Вейдър.....
  • 15 Света го вижда като носителя и човека

    19 11 Отговор
    Който ще върне нормалния живот и надеждата на човечеството за по добро утре, само извратени и болни биха го определили като повелител на мрака
  • 16 В близко бъдеще всички ще се молим

    18 13 Отговор
    Да живеем в Русия,, но малко го осъзнават
  • 17 НЕ ПРИТЕСНЯЙТЕС!

    16 13 Отговор
    РУСИЯ ИМА ПАРИ, ЗАЩОТО САЩ, КАТО ЛУДИ ПЕЧАТАТ ДОЛАРИ ЗА ДА СИ КУПЯТ ГАЗ, ДРЪВЦА, ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ТАКА, ЧЕ НЕ ГО МИСЛЕТЕ ПУТИН! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!!!
  • 18 Някой си пиши

    15 11 Отговор
    Пълни измишльотини .И как може образован човечец да седне да пише за човек които не познава и за страна в която никога не е бил ,това е заболяване което няма адекватна прецака за реалността и следователно писеца трябва да бъде спрян и лекуван .Благодаря
  • 19 Кондьо

    13 10 Отговор
    Да се смееш ли ,или да плачеш? И на това му казват журналистика?
  • 20 Неутрален

    11 11 Отговор
    ФАТКИ, с дивата си русофобия зорлем ме направихте русофил! И, впрочем, не само мен. Така че пасквилът, който сте публикували, постига точно обратен на желания ефект!
  • 21 Шерлок Холмс

    8 11 Отговор
    Това е окраински сайт няма нищо общо с фактите и още повече няма нищо с България. Това е сайт регистриран в РБ само с главен редактор без собственик.
  • 22 Кокса

    10 9 Отговор
    Лелее този Путин го изкарахте най лошият човек на земята и небето ,скоро самият Луцифер ще му целува ръка.Господа писатели на тези анти руски статии има неща които колкото и да ги пишете няма да станат истина !!!!
  • 23 Ехо

    10 11 Отговор
    Слава на Путин ,той е велик президент ,всичко което прави за държавата си е оправдано ,аз го подкрепям
  • 24 Контрапункт

    7 8 Отговор
    Третата комисия на Общото събрание на ООН прие руската проекторезолюция за борба с прославянето на нацизма, 51 страни гласуваха против, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

    106 държави гласуваха за документа, озаглавен „Борба с прославянето на нацизма, неонацизма и други практики, които допринасят за ескалацията на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях нетолерантност", 106 държави гласуваха, 15 се въздържаха. 51 държави гласуваха срещу документа!
  • 25 Човек

    9 9 Отговор
    Срам и позор за България! Отново на грешната страна. Ако видим зор, този път никой няма да ни се притече на помощ. Това осъзнавате ли го? Жалко! Много жалко!
  • 26 нема барате

    5 0 Отговор
    жужанка ей 😬
  • 27 Ццц

    6 8 Отговор
    От колко години чакаме Путин да умре от тежка болест, да му бъде направен преврат или негов двойник да го смени, докато истинският бъде обявен за самозванец и пратен в Сибир? Нивото на статията ме кара да вярвам, че авторът зор се оправя със собствените си физиологични нужди, камо ли да знае подробности от кухнята на Кремъл.
  • 28 123

    6 9 Отговор
    Повелителите на мрака са Сатанистите контролиращи медии и правителства. Путин се бори срещу тях.
  • 29 Вирус

    5 7 Отговор
    Този път никой не се е изкушил да си сложи името за преписването що така бе факти или всички заедно
  • 30 Артилерист

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Този фронт, Джамбазки и подобни са от един кръжок- за американска пропаганда. Истината е, че Путин взема решения, съгласувани с колективните ръководни органи на РФ. Имаше информация, че конкретно преди решението за СВО, се е допитал до всички, имащи отношение към управлението на страната с въпрос: "съгласни ли сте да започнем СВО в Украйна" и след утвърдителен отговор ги е накарал да се подпишат. Защо американските пропагандисти, след като се опитват да изкарат Владимир Путин най-голям злодей в личен и политически план, не правят елементарни сравнения с американските президенти, които са решили и водили десетки война срещу независими страни по целия свят?
  • 31 Артилерист

    1 6 Отговор
    До коментар 7 Мдааа
    Колега, извинявай. Не знам как е излязло това, че те коментирам. Ако наистина го бях направил, то щеше да е в абсолютно положителен аспект.