Last news in Fakti

17 Декември, 2022 13:19 6 223 46

Гледайте телевизия

  • телевизия-
  • реклами-
  • водещи-
  • предавания-
  • морал-
  • упадък

Водещи ронят сълзи за моралния упадък на нацията, но с настървена лекота произвеждат в звезди носителите на всичко противно, срещу което уж роптаят

Гледайте телевизия - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Той е подут от газове аутсайдер, неспособен да облекчи нормално малката си нужда, камо ли да вдига самолета.

Тя пере и простира денонощно, борейки се със стрии, целулит и неприятна миризма в интимната област.

Невъзможно палавите им деца трошат посуда и цапотят навсякъде из къщата, предпочитайки месо, за ужас на братството на веганите.

Една нищо и никаква бисквитка прави разликата между унилата леност на бездушната рутина и невъобразимия възторг от новия работен ден.

Футуристични автомобили на цената на два пълни трудови стажа разбиват айсберги.

Единственият шанс да напуснете безцветното си анонимно съществуване, е да вземете банковия кредит, за който никога няма да бъдете одобрени.

Невидими пророци бодро вещаят черни петъци и луди дни, при това само до края на седмицата.

Но това не е всичко – ако поръчате сега, получавате бонус към бонуса на бонуса – термос!

Обадете се веднага. Не бъдете лузъри. Не ви отива да си останете безнадеждни загубеняци.

В термоса може да си сипете някоя от целебните отвари, предлагани от учени, древни като огнедишащи змейове.

Те лекуват всичко, дори зависимостта от зависимости на независимите завистници. Все пак, зависи. Всичко е индивидуално.

Три милиона под прага на бедността зяпат в транс свещенодействията на плеяда телевизионни готвачи в кухни-казарми. Не, бабо, не убиват зайчето с оксижен – готвят с течен азот, както твоята баба едно време. Не помниш ли?! Защо си причиняват това издевателство? Явно обичат да им е кофти. То живот ли е, само да чакаш котленките от социалния патронаж, докато се бориш с кръвното. Я да позяпаме гурмета. Кучето на Павлов отдавна да се е удавило в собствените си лиги, още при вида на първия черпак.

Но родният пенсионер е държелив и безкомпромисен стоик. Само с какво хладнокръвие разказа играта на Коледните надбавки още на Никулден. Респект! Нищо не може да го изкара от равновесие. Дори смъртта на „Малката булка“. Ама бременна била, като се обесила – нищо. Сълзите спират заедно с финалните надписи. Трябва да сме силни и да продължим. Трудно е.

Телевизионни говорителки преиграват прекалено, когато бъркат ударенията на имената дори на твърде популярни родни села. Живи да ги ожалиш - всячески опитват да демонстрират, че принадлежат на свят, който няма и никога не е имал никаква връзка с българското село. Без съмнение всички те са засукали първо мляко нейде между Лувъра и Бъкингам. Не Лувъра на Вежди де, автентичният. Дали пък въобще разбират смисъла на думата село.

Нашенецът е мързелив, завистлив, недисциплиниран, безотговорен, мрази успелите и богатите и в общи линии нищо не става от него. Това е основната теза, която се пренася с копи-пейст от предаване на предаване, когато гостуват виден бизнесмен или дамата на сърцето му. Те неизменно някога са били на точното място в точното време, но са притежавали и качества, ах какви качества, та да седят днес на високи чардаци, а не долу на хорото при раята.

Тоталната доминация в броя на дамите на малкия екран води със себе си и неизбежните тематични предпочитания на нежния пол. Ако една жена иска да каже нещо, но не знае точно какво, винаги може да заяви, че няма какво да облече. Обикновено с укор към половинката си. Така и телевизионните жрици винаги могат да направят предаване за здравословното хранене, анорексията, булимията или детския аутизъм.

Водещи ронят сълзи за моралния упадък на нацията, но с настървена лекота произвеждат в звезди носителите на всичко противно, срещу което уж роптаят.

Малцината мъже из родните телевизии пък са придобили вид на проповедници от забранена секта. Занимание самотно е да си мъж в телевизия, а самотата пречи да усещаш пулса на епохата.

Имитатори имитират имитатори пред възторжено жури от други имитатори. Страстите са разгорещени – в чашите на оценяващите не остават и две капки вода. Тълпата е в транс. Отнякъде изскача Тошко Славков и настоява някой да му върне държавата. Онази на дядо му.

Родна звезда си купува винен оцет от кварталната бакалия. Ясно. Старото подозрение, че е алкохолик е потвърдено на 200 процента.

Ликуй народе – целият ни елит е пропаднал. Само че няма как да му го кажеш. Да говориш зад гърба на ближния е грозно. Да му го кажеш в очите е неудобно. Да си говориш сам пък е твърде подозрително.

Затова – гледайте телевизия…


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО!!!

    64 4 Отговор
    БРАВО!!!
  • 2 мдаааа

    22 31 Отговор
    Гледайте на Изток .. Правда с вами..
  • 3 Ами то убу

    71 1 Отговор
    Ама дали ще го разберат тези, които трябва да го разберат?!

    Коментиран от #25

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    ВСИЧКИ имаме ГЛАВА на РАМЕНЕТЕ и МИСЛЕТЕ с УМ ни ДА и ВЕ нагло МАНИПУЛИРАТ

    Коментиран от #9

  • 5 Болярка

    53 1 Отговор
    Браво, Милене!!! Право в десятката! Дано да те разберат повече хора и да се познаят. И да си вземат поука! Браво, респект!!!
  • 6 Самагончик

    15 44 Отговор
    Има в предвид русофилите руските мекерета дето сами не мога и обувките да си вържат
  • 7 Калпазанин

    54 3 Отговор
    Не помнв от кога не бях чел толкова смислена статия, браво
  • 8 Чавдар войвода

    17 3 Отговор
    Каква е ползата от файдАта, и нейната роля за изграждане, на фундаменталния бАзис на основата?!?
  • 9 Град Лом

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Твоето е имитация ...
  • 10 Браво

    24 1 Отговор
    Браво
    Браво
    Браво
  • 11 Телевизията е огледален образ

    51 1 Отговор
    на нацията. Какъвто народа, такава и телевизията. Щом има ултра тъпо предаване, например " Семейни войни" и то седи години на екран, значи нивото на населението е такова! И такива предавания са десетки!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Генерализаторе

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "Телевизията е огледален образ":

    А не допускаш ли, че има някаква част от същия тоя народ, която отдавна е изхвърлила ТЕЛЕвизорите?
  • 13 Винкело

    23 0 Отговор
    Много яко!
    Само последното изречение можеще да бъде: "Защото го заслужавате!"
  • 14 ПСР

    33 1 Отговор

    До коментар #11 от "Телевизията е огледален образ":

    Наистина браво на автора!А то само"войните"да бяха...погледайте малко Гала и"панелисти",Рачков и шоу,коментарни студия и рекламите към тях...потрес.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 AнТоНиМеН

    24 3 Отговор
    Чудесна статия!
    Г-н Ганев, при още една подобна статия ще влезете в устата на Англосакс-БГ-медиите, та ще ви разнясат по кафеджийниците си.
    В същност подобна чувствителност тям не е присъща. Гладни за внимание и ниски страсти, гонят основните си цели: предприемчивост и манипулация. Извратената им американска медиология, доведе до качествена импотентност на ефирният им плурализъм.

    Коментиран от #20

  • 18 Браво на автора

    30 1 Отговор
    Интелигентен човек с великолепно чувство за хумор описва положението в нашите тв. Плащат им да създават тъпи потребители на боклучавите стоки и те го правят. За важните неща не казват дума, щото така им е наредено.
  • 19 Избор на всеки

    13 0 Отговор
    Изберете сами какво да гледате: "Наполеон" по БНТ или Шахиде, Мурат и Малката булка по БТВ , Нова или друга частна тв.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мнение

    13 2 Отговор
    Преди около 50 години,когато ме питаха какъв искам да стана, отговорих за смут на близките ми: " Телевизионен зрител". Мисля че съм се оказал пророк защото повечето хора сега гледат екрани, малки и големи по цял ден.
  • 22 голяма изненада

    16 2 Отговор
    Смислена, съдържателна и вярна констатация на днешната реалност, без политически привкус, путинска дезинформация или нашенски лъжи и демагогия, не е за вярване да се прочете подобен материал в този сайт пълен с тролове и копейкиновци.
  • 23 Българин

    14 1 Отговор
    И аз съм се чудил защо нито една тв водеща не успява да уцели ударението и масово произнасят имената на населените места неправилно?!
  • 24 Фен

    14 3 Отговор
    Ами продължи нататък! Всичко гейско е супер, всички НПО представители са добре дошли в големите медии, руснаците са чевекоядци, украинците ангели небесни, американските ценности са най - ценните ценности, а всеки европеец, който не си е намалил парното, е предател! Кирчовците са млади, завърнали се от чужбина, и простимо неопитни, а опитните, за да станат опитни, са живели прекалено дълго, и все са минали покрай нещо мръсно. Всички късаме ризи за ползваната в цяла Европа хартиена бюлетина, но никой не смее да пита Хр. Иванов какво правеше в джипа на Бобоков пред парламента ...
  • 25 Убу ама...

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ами то убу":

    Тези които трябва да го разберат, ама досега не са го разбрали, сега как да разберат какво не са разбрали, и като не разберат какво не са разбрали, как да разберат неразбираемото????...и Ко прайм тогива????
  • 26 Милене, сериозно те предупреждавам

    3 0 Отговор
    Не си ритай трудовата книжка.

    Щом ди дошел у селото ни, ще се фанеш на хорото ни.
  • 27 истината е че

    10 0 Отговор
    ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА.
  • 28 Никой

    14 0 Отговор
    Няма статистика колко завършили журналистика работят в така наречени първи медии с що годе по голям зрителски интерес.Другото което е фрапиращо ,че водещите ни медии се ръководят от един мозъчен тръст.това доказва ,че новините поднесени на зрителя са едни и същи в различно часово време в емисията.Личи си също пристрастието на собствениците на телевизии към дадена източна вражеска страна.Това определя и курса на въпросите на водещите към гостите им.Подаване на удобни реплики съм гостите ,спестяване на неудобни въпроси и канене на омръзнали да болка анализатори разбиращи от всичко,готвачи , журита и артисти и омразнал псевдо елит до повръщане.Турските и подобни телевизионни помии няма да коментирам. Но с невеж народ бъдеще няма.
  • 29 грес

    9 1 Отговор
    Гледайте телевизия и се зомбирайте! Днешното мото на пропагандата!
  • 30 Охооооооооо.о

    9 0 Отговор
    Виж ти, ,,сарказъм, ирония, съчетани с добро чувство за хумор и правилно насочена критика......,,,добре, Милен, много добре
  • 31 Пасквил

    4 9 Отговор
    На кривогледия телевизора му виновен ,на неграмотния русофил му е виновен Запада ,нормалните си гледат живота
  • 32 Матей преображенски

    6 0 Отговор
    Гледайте-гледайте,ама празна работа,очи пълни,ръце празни.Ефирните тв. колабират,бадева вземат милионите,никой не ги гледа,защото лъжат като изоглавени.Имплантират у българина каменното сърце,Михел-холандеца от Шварцвалд.Това си е чисто зомбиране и хипноза,докато политиците се гърчат като гъгрици,като гъсеници,пълзят червеите в краката на херо мустафа.Бъкано с реклами,предимно на лекарства и на лесни заеми,с нищожна лихва,граби народе,това ли ни предлагат неолибералите,вълшебни хапчета за щастие,докато обират лаврите и парсата и всички блага?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 редник

    7 0 Отговор
    "Телевизионни говорителки преиграват прекалено, когато бъркат ударенията на имената дори на твърде популярни родни села. "

    Така-а - да видим нашумелия проф. Габровски - всички го произнасят ГабрОвски, но името идва от някой роднина от Габрово и би трябвало да се произнася ГАбровски, като ВАрненски от Варна или ВИдински от Видин...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Никой няма да бъде забравен

    2 3 Отговор
    Освен Волгин и другите от четирихилядниците, които ги чака ХАГА, да не би и Райчев да е кандидат за там?
  • 41 Коментар

    3 0 Отговор
    Като покажат по телевизията някой от Дай България директно гася.Напоследък често ги пускат хаха.

    Коментиран от #43

  • 42 ДЖОН МАКФЛАЙД 🎩🌎

    1 1 Отговор
    Моя телевизор е плазма ,и го продавам ,след което изчезвам от България отново ,отново е с шест букви
  • 43 Под феса има Ум

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Коментар":

    Аз моят още преди 20 години съм го изгасил, хич не ща и да го пускам!?
  • 44 гламасак

    0 4 Отговор
    Нищо.не разбрах ама публикации да стават. И ся възниква вапроса за един милярд рублей Кво е искал да каже афторЪт.
  • 45 МАЛКА пенсИЯ

    4 0 Отговор
    Щом не моеш,да разбереш.кво е искал да каже автора,наистина си...
  • 46 За протокола

    1 0 Отговор
    Всичко е така, но не ни трябват само констатации, а трябва да видим по-голямата картинка за да разберем какви са причините и да се опитаме да ги отстраним и да се върнем към нормалността. Важно е да се отбележи, че това не е случайно и че не е някаква наша си, местна, българска история. Проблемът съществува в световен мащаб и определено е умишлено създаден. В основата на всичко е стремежът да се опростачва народа. Простият народ лесно се манипулира и политиците и тези зад тях могат да правят с него каквото си пожелаят. Разделят го по всевъзможни признаци - национален, религиозен, етнически, полов, расов, социален, обществен и т.н. Инструментите за манипулиране са медиите, разни коментатори, анализатори, водещи на предавания, инфлуенсъри и т.н. заради което медиите се поставят в зависимост, най-често финансова. .Освен манипулациите, на преден план се извеждат несъществени и маловажни теми, като дори се насажда чувство за малоценност, обреченост, черногледство, фатализъм и т.н. Отделно се наливат огромни пари и в създателите на зрелища - музиканти, филмови артисти, спортисти, модни гурута и всякакви идиоти, които могат да заитересуват хората и да ги отвлекат от важните и съществени въпроси на живота. Могъщ инструмент са и проблемите с наркотиците и алкохола, които не само не се борят адекватно, но дори и се подкрепят.
    Щатите отчетоха стотици милиарди загуби от липсата на добро образование на народа, но ползите от това са трилиони. А у нас и подобните ни