Last news in Fakti

17 Декември, 2022 19:25 3 313 22

Абсолютно целият арабски свят е обединен зад Мароко в момента

  • кристиян шкварек-
  • футбол-
  • хърватия-
  • мароко-
  • победа-
  • катар 2022

Най-разделеният и раздиран от конфликти регион в света стои твърдо зад един отбор

Абсолютно целият арабски свят е обединен зад Мароко в момента - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Абсолютно целият арабски свят е обединен зад Мароко в момента. Всенародни тържества има след всяка тяхна победа. Най-разделеният и раздиран от конфликти регион в света стои твърдо зад един отбор, само защото споделя с него езикова, културна или религиозна принадлежност.

Защо балканският, славянският, източноевропейският регион не демонстрира същата сплотеност зад един от своите отбори, достигащ световни висоти? "Разтопили" ли сме се вече и ние в глобалната идентичност, в която е по-важно от кой музикален жанр или марка смартфони си, отколкото къде са ти корените?
Правилно и красиво нещо е културната и регионална лоялност, която арабският свят демонстрира с подкрепата си за Мароко в момента. Въпреки, че повечето народи там са далеч по-отдалечени и различни един от друг, отколкото сме ние тук, в нашата малка част от света.

Затова смятам, че народите на Балканите и в Източна Европа следва да правим същото с Хърватия. Отвъд всякакви клубни пристрастия и футболни предпочитания, защото има по-важен и по-изпълнен със съдържание и смисъл фактор - идентичностен, регионален, културен, цивилизационен. Това, че са хора от нашата част на света. От нашата порода. Толкоз.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    31 9 Отговор
    Всички мароканци, организирали метежи - в Мароко.

    Коментиран от #2

  • 2 Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    „СКАЛЦИТЕ” СЕ ОКАЗАХА С МНОГО СЛАБИ ...КРАКА,БЕ....ЧЕ ТЕ ЛЕЖАХА ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО СТОЯХА...🤔апропо ...колко от тях бяха ....от мароко клубни отбори

    Коментиран от #4

  • 3 На Балканите винаги е било така

    29 9 Отговор
    Всеки мрази всеки с или без причина. Регионът е противен!
  • 4 Въздухар

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽":

    Ако бягаше така както хлопаш по капс лока, би разбрал защо падат.
  • 5 Рошко

    19 4 Отговор
    Ами някои например взеха да се усещат и да се сещат чий е девиза, разделяй и владей та и не се чудете защо е тази война в Украйна например

    Коментиран от #10

  • 6 КанъБългарски7112136860

    22 5 Отговор
    Това няма как да е истина.Алжирците никак не съоят зад Мароко. Просто е смешно да се пишат подобни неточности.
  • 7 Ванко

    15 12 Отговор
    Авторът на статията да си припомни от историята за усташите през 40те години на миналият век,а и за ролята и престъпленията на хърватите при разпадането на Югославия и тогава да дава акъл,кой зад кого да застава.А и много да внимава те да не застанат зад него,че прошка при тях няма...

    Коментиран от #9, #18

  • 8 а пък африка зад френския отбор

    4 9 Отговор
    Абсолютно целият арабски свят е обединен зад Мароко в момента
  • 9 али ризъ

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ванко":

    също е зад тебе
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ежко Бежко

    23 5 Отговор
    За думи като индентичност, принадлежност, национално достойнство и пр. в европа скоро ще ни горят на кладата. Зад думи като толерантност и разнообразие се крие най-вулгарно унищожение на това, което сме, за да се превърнем в биомаса. Каква ирония. Арабите от своя страна, както и африканците, са пълни с живот и сила. Бъдещето на европа е тяхно.Ние отдавина сме в мелачката. Каква Харватия какви пет лева.

    Коментиран от #13

  • 12 Това е като

    11 0 Отговор
    Когато дойдат от енергото в маалата да откачат некой дето краде ток-сичкото се дига срещу техниците щото така си остават у далаверата с тока,социалните,незаконните къщи и т.н.Европата им е длъжна-да ги приема,плаща и ремонтира след тях.
  • 13 Пълните

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ежко Бежко":

    с живот и сила,да бяха се понапълнили за толкова векове и с малко ум.Само с еб..не,ср..не и спане се стига до миграция,а не друго.Като "напълнят" Европа и си я направят същия катун къде ще идат,на Северния полюс ли?

    Коментиран от #17

  • 14 Огнян от фрог

    4 1 Отговор
    Кристияне,Кристиянее,само толкова ли ти стига умствения капацитет???След всяка победа цяла Европа е потърпевша от дивотиите на арабите -справка Белгия,Франция,Испания,а утре ще четеш и още къде!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Наблюдател

    10 3 Отговор
    И аз се радвам след всяка победа на който и да е нормален национален отбор над изродските Франкенщайн от западна ефропа. Тези извършения плод на колониална и финансова наглост са гнусни и отблъскващи. Уви едно от най-ниските утре играе но поне останалите си тръгнаха, някои много рано. Стискам палци за нормална Аржентина.
  • 17 Ежко Бежко

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пълните":

    Не знам къде ще отидат, пък и не ме интересува. А европа ще е катунт, тук съм съгласен. Ще е това, към което неумолимо ни тласкат еврокулто ала баланицата. Какво можем да направим ние? Нищо. Щото даже не можем една бюлетина за Възраждане да пуснем. Ама те били нам какви си. Ми гласувайте за ПП, ДБ или ГЕРБ и гледайте сеир.
  • 18 Балканджия с ракия

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ванко":

    Аман от неграмотници, кремълски папагале, Хърватия е Окупирана многовековна славна държана от Югославия ,както са заграбени Македония и Западните покрайнини от България житницата Войводина от Унгария, територии от Словения и тн. През ВСВ Германия ги освобождава от Югославското робство, всеки народ търси начини да се освободи, така са се развили историческите събития. При разпада на Югославия, по Конституция напълно законно се проведе референдум и над 98% ОТ ХЪРВАТСКИЯТ НАРОД КАТЕГОРИЧНО ГЛАСУВА ЗА ОТДЕЛЯНЕ ОТ ЮГОСЛАВИЯ, както впрочем направиха всички други републики по късно. Сърбия бомбандира световният паметник на културата Дубровник и други хърватски градове а не Хърватска.
  • 19 Павел

    5 4 Отговор
    Абсолютно целият арабски свят е обединен зад Русия срещу фашистка Европа!
  • 20 Дааааааа

    5 1 Отговор
    Абсолютно целият арабски свят е обединен зад Мароко в момента.....защото мразят атлантиците !.......А защо балканският, славянският, източноевропейският регион не демонстрира същата сплотеност.......защото и те мразят атлантиците !

    Коментиран от #21

  • 21 Добре че ги нямаше израелците че

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дааааааа":

    Тогава всички щяха да се обединят срещу тях
  • 22 Вашингтон

    1 0 Отговор
    Всички Източно европейци сме зад Хърватия