Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 13:00 4 689 44

Огнян Минчев: Мутри и кифли произвеждат риалитата

  • огнян минчев-
  • риалити-
  • шоу-
  • мутра-
  • кифла

Глупостите по ТВ са атрактивни преди всичко за подрастващите и в това е същинската вреда, която нанасят

Огнян Минчев: Мутри и кифли произвеждат риалитата  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Риалита"-та произвеждат мутри и кифли - това им е предназначението. А на нас предназначението ни е да осъзнаем - макар и 30 години по-късно, че свободата, с която разполагаме е свобода за всички. Свобода за добрите и интелигентните, свобода за глупавите и за шашкъните. Възмущението от поредното "риалити" свършва като добра реклама за показаните ТВ изг@зици, ако не произведе организирано и ефективно контра действие.

Глупостите по ТВ са атрактивни преди всичко за подрастващите и в това е същинската вреда, която нанасят. Бившите подрастващи, които вече са възрастни хора, израстнали като прости, недоучени и душевно груби индивиди са почти загубени за каузата за подобряване на обществото. Но децата и тийнейджърите още не са. Затова би било добре да видим какво може да се направи в семейството (горкото семейство!), в училището (горките учители!) и в неформалните общности, привличащи млади хора, за развитие на вкусове и ценности, които ще ги превърнат в прилични и образовани личности. Известно е, че в тази възраст най-важни са моделите - образците на поведение и подражание. Оставили сме си децата да взимат образци на поведение от маймунарници като ТВ риалита, TikTok клипчета и Instagram голог@зици... Не че трябва да ги "забраним" - можем просто да направим по-интерсни неща...

Ако не можем да създадем интересни алтернативи - значи глупаците сме ние, а не хитреците - моми, ергени и продуценти... Имаме кинематография, имаме обществена ТВ, имаме мощен ИТ сектор, и църква би трябвало да имаме - но там да не пипаме засега... Личният ми опит показва, че един ден акълът идва - я на 18, я на 20, я малко по-късно. И първият въпрос е "ти защо не ми каза", "не ми показа", "не ме заведе". Не че не съм опитвал - но съжалението за изгубеното време е показателно.

В едно свободно общество се състезават хора, състезават се ценности, състезават се визии и картини за света. Ако не можем да произвеждаме свестни ценности и визии - трябва поне да се насилим да харесаме хилуароновите устни, оформени и боядисани като маймунско дупе... Е, какво му е лошото на маймунчето...? Лошото е, че от тези устни излизат понякога потресаващи глупости и сквернословия. Е, така е господа - това са все пак нашите деца...


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    62 11 Отговор
    като за начало държавата да спре да субсидира Сороските медии!

    Коментиран от #8, #14

  • 2 Весо

    37 25 Отговор
    Най-културните телевизии са в Русия!
  • 3 КЗП

    47 21 Отговор
    Мутрите последните 15 години ги произвежда приятеля ти Бойко, а такива като теб взимат пари, за да му ръкопляскят

    Коментиран от #20

  • 4 Констатация

    30 1 Отговор
    И човек сяда пред телевизора , гледа ,слуша , и му расте Гъ.. .
  • 5 Псевдоним

    57 0 Отговор
    Някога дали ще видим действителна статистика до какво дъно е стигнал рейтингът на националните телевизии?
  • 6 Друмев

    52 5 Отговор
    Този път е точен! Освободения човек не знае какво да прави със свободата си.Както бедняка не е готов да е милионер.Както и дългогодишния затворник се връща пак там.
  • 7 Дизи

    33 11 Отговор
    Простотия до шия! По-добре да гледам турски сериали.

    Коментиран от #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Има нещо гнило

    51 3 Отговор
    Не може новините на Нова и бТВ да са толкова еднакви и синхронизирани ако няма външна намеса от вън!

    Коментиран от #26

  • 10 Така е,

    33 15 Отговор
    но тези мутри и кифли разцъфтяха докато на власт беше твоят Бойко, който е продукт на магураджийската култура.

    Коментиран от #32

  • 11 5577

    30 2 Отговор
    Когато няма отговор на въпроса КОЙ? ни налазват пи@ници, н@ркомани, б@рдакчии, пр@ститутки. Всичко това съсипва човешки животи без военни пушкала. Самоволно се самоунищожаваме. Ма това се ръководи от вън от новите колонизатори. Само ни гледат сеира. Само ние неможе да се видим колко сме смешни.
  • 12 !!!

    42 3 Отговор
    Ако няма проста младеж кой ще гласува за Трифонов и след това за ПП-тата?? Аз от 40 години не си спомням по-просто младо поколение да е имало :(

    Коментиран от #31, #41

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абе

    12 25 Отговор

    До коментар #1 от "Аве":

    обясни какво означава сороски медии, защото на мен ми звучи като обикновена кремълска измишльотина, също като джендърите и норвежците.
  • 15 верно е

    25 6 Отговор
    Прав е тоя ,ама кой го чете и слуша ? България ,УМРЯ !
  • 16 адаша

    26 0 Отговор
    В "Назад към културата", Т.Колев казва- "Дълги години живях и работих в чужбина. Върнах се в Родината и видях, че всички гледат ТВ. По- точно - сериали. Започнах и аз да гледам сериали- Колумбийски, Турски, Бразилски, Индийски...Всякакви сериали. Един след друг. Една нощ се събудих целия изпотен от кошмар и си помислих-ами тя, майка ми, може да ми е сестра бе! Ужас! " Вече, "чалга културата" е превзел трайно и необратимо мисленето и действията на младото поколение. За съжаление...
  • 17 Боруна Лом

    3 19 Отговор
    ТОЯ НА СНИМКАТА, АКО Е ТОЯ? ТОЯ Е ПЪТНИК!
  • 18 На вниманието

    28 0 Отговор
    Зрителите на реалити формати. Много силикон по участниците и още толкова в сивото на редовния зрител.
  • 19 ПСР

    21 2 Отговор
    Е,има и сравнително добри "риалита"- не всичкото е спам.Иначе-много добра статия.Много глупост,бюстове,джуки,снобия,грешки нахлуват от този сегмент."Семейни войни","На кафе",присъствието на Рачков....златни калинки-малинки от все сърце!Ама рекламите си текат,а продуцентите си реализат егото и почивките на Малдивите.
  • 20 Стръшел

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "КЗП":

    Със свободата с която разполагат Огнянчовците, Андрейчовците, Хараланчовците и тн "свободни експерти" разполагат само те. Тя тая свобода не е за останалите и както е казал попа, който блажи по време на пости "ти не ме гледай мен какво правя, а ме слушай какво ти пея". И на тия свободни хора думите им са като мантри и заклинания, които нямат нищо общо с реалността.
  • 21 няма контрол

    18 0 Отговор
    За нищо. Пълно безразличие на отговорните към каквото и да било. Телевизиите бълват и насаждат простащина, а интересът им стига само дотам, където се е загнездила политиката, тяхната майка кърмилница. Месеци и години само един-два въпроса се носят в ефира - кой с кого ще се коалира и какви са червените линии. Но времето лети.
    Подрастващите вече са некотролируеми. Стават все по-агресивни. Дори убиват животни и хора. А ние всички дружно вдигаме рамене, защото смятаме, че има хиляди хора, които вземат огромни заплати, за да забелязват навреме, всичко тревожно, за да анализират тенденциите, и да сезират другите отговорни. За съжаление интересът на нашия отговорен фактор е само към личната заплата и възможно най-добрата позиция на невидим, нищо не работещ и с големи привилегии пост.
  • 22 Ком

    20 1 Отговор
    Мутри и джендъри са начело на политическия живот в България. Така, че и ТВ всичко е наред.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор
    По-рано се смеех
    На отговорите ,
    сега вече се плаща ❗❗❗

    " - Коя война са бомбардировките на Хирошима и Нагасаки ?
    - Прес Студената!"

    "-Какво е изкуствен интелект?
    -Някой който се мисли , че много знае , а не е умен ,"

    "- Откъде изгрява Слънцето?
    - Ами чувала съм за Северно сияние, явно от Север ."



    ..........
  • 24 краварските му спонсори

    15 2 Отговор
    са пълни с риалита - от там ги копираме - значи и краварите са мутри и кифли. Повече ли се харчи сред ЛГБТ с боядисани вежди хихи

    Коментиран от #40

  • 25 Хасковски каунь

    22 1 Отговор
    Нали народът трябва да е зомбиран. Непрекъснато.
  • 26 Амииии

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Има нещо гнило":

    Това се нарича монопол,картелно споразумение,за да си разделят зрителите(клиентите) и ако бяхме нормална държава щяха да търпят ежемесечни милионни глоби за нелоялна конкуренция спрямо по-малките телевизии.А "намесата отвън" е ясна-правата върху рекламите ги държат фирми,които се броят на пръстите на едната ми ръка и са български,не са чуждоземни като "далечните им собственици" са бившо оядено прасе сега отслабнал,разни вълци и прочее животни....нашенци олигарси по примера на най-олигархичбата държава в света-Русия!
  • 27 Реалист

    8 2 Отговор
    За първи път мнението ми съвпада с това на този платен соросоид. Ревностен защитник на боколандия.
  • 28 Е тогава

    7 1 Отговор
    Защо ходите по техните студия?
  • 29 Дрън Дрън

    18 0 Отговор
    Ама същите риалити програми се въртят по цял свят. Те са си франчайзи . Тик- ток и други популярни сайтове също са с интернационална топ популярност. Ограничения за гледане има в Иран , Северна Корея и други такива напреднали страни. Навсякъде има прогресивни и по-интелигентни хора ,които просто игнорират подобни малоумни реалити програми . За такъв тип хора има други видове медийни забавления . Та... не е само в България и повярвайте има много прости и елементарни хора в държави като Британия и САЩ например -навсякъде по света.
  • 30 мол

    9 9 Отговор
    Огнян минчев е виден говорител на герб каквото и да каже е спуснато от пиар севи бойко която си чати с главния прокурор денонощно
  • 31 Госта

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "!!!":

    Така е,има цървули като теб,които скачаха и се радваха,когато правешкия селянин “падна”,а трябваше да виси на въже в центъра на Сф!Но понеже IQ-то ти е колкото стайна температура няма нужда от повече коментари!
  • 32 без имена

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Така е,":

    слави и неговата чалга е в основата на всичко това. но пък гласувахте за не го , нали?
  • 33 Павел пенев

    9 1 Отговор
    Прав си. Мутри,кифли и самозвани професори- експерти произвеждат политики, заедно с корумпираните управляващи. А свобода за всички отново няма, но има искания- гласувайте.
  • 34 свиньооооо продажна

    3 5 Отговор
    eга пукнeш прeяла с цeнностите на господарите си!
  • 35 Кифль

    6 0 Отговор
    Ми ас па сигу харезвам риалитуто и ного е интерезно и онаа какви филари имаше мамооо не е изтина и ногу яко аз живеа вече у софиа и кат ми плащат квартирата ногу ма ....аба то се свиква и понатам ша стана политичка за да напраа кинти че само с гъ..трудно се оцелева
  • 36 ЛиБеРаст

    7 2 Отговор
    И това случайно ли е, бе Минчев? Телевизиите са собственост на новите "господари" и цялата плеяда от журналя и медии са на хранилка при НПО на Сорос. Това състояние и това качество на информационния и културен живот е напълно умишлено и налагано. Либерастията е против държавата, морала, нравствеността и християнските ценности. Против семейството, против традиционното консервативно възпитание. И баш ти да се въмущаваш?
  • 37 професор

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дизи":

    турските серияли са твърде научни за масовия електорат
  • 38 Телевизия

    8 0 Отговор
    И държавата е кифла без мармалад,а кой ги възпроизвежда тези кифли и ги пуска в оборот.
  • 39 Иванов

    3 0 Отговор
    Проблема е че някой хора имат само ефирна тв.и няма какво да гледат а националната е пълна скръб от годи и
  • 40 Хот доков

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "краварските му спонсори":

    Демокрацията е за умните народи, за нас комунизъм.Рано ни беше.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ганю

    3 1 Отговор
    Рядко проста и тъпа телевизия е българската ефирна
    заради тъпанарите които участват
    бих ги разтрелял всичките заедно с директорите на продукциите режисьори
    както и гл.директор
  • 44 Анонимен

    1 3 Отговор
    Хрантутника се изказва боклук мръсен