Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 13:15 9 905 114

Ще има ли Луковмарш? Звездомир Андронов пред ФАКТИ

  • звездомир-
  • андронов-
  • луковмарш-
  • протест-
  • софия

Българският национален съюз ще организира протест, казва той

Ще има ли Луковмарш? Звездомир Андронов пред ФАКТИ - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борбата с антисемитизма и езика на омразата винаги е била водещ приоритет за правителствата на ГЕРБ. В резултат на системни усилия от страна на редица държавни институции, въпреки законовите пречки, третият кабинет на ГЕРБ успя за две поредни години през 2020 и 2021 г., да осуети провеждането на срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш. Това написа в профила си в социалната мрежа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По темата отношение взе и главният прокурор Иван Гешев, който също се обяви против провеждането на Луковмарш. Световният еврейски конгрес призова София да забрани провеждането на Луковмарш. Ще има ли Луковмарш? Пред ФАКТИ говори Звездомир Андронов от Българския национален съюз, който организира проявата.

- Г-н Андронов, ще има ли Луковмарш тази година?
- В момента между нас и общината продължава един спор, който се превърна в юридически. Ние твърдим, че трябва да има, защото не е забранен. Общината твърди, че е забранен. Административен съд-София град отмени забраната на кмета Йорданка Фандъкова още през ноември. Според Закона за събранията, митингите и манифестациите това решение на съда не може да се обжалва. Така беше през последните 4 години. Но този път Административен съд-София град явно допусна грешка и даде възможност да се обжалва това решение пред ВАС. ВАС трябваше да се произнесе на 20 февруари, но съдиите решиха, че има грешка в жалбата на Столична община и им дадоха седемдневен срок да я отстранят. Но в рамките на този срок ще мине датата 25 февруари, когато честваме генерал Луков, и въпросът е висящ. Нямаме окончателно съдебно решение, че е позволено, но това е хронологията.

- И какво ще се случи в събота…
- Ще проведем един протест. Години наред търпим с лъжи, клевети и хули да се иска забраната на нашето мероприятие. Досега никой не е представил един законен аргумент в полза на това, че правим нещо незаконно. В една правота държава, за да бъде забранено нещо, трябва да има причина.

- Кои сте хората, които го организирате?
- Основният организатор е Българският национален съюз. Ние организираме това честване вече 20 години. Помагат ни отделни личности и по-малки организации, но БНС е основният организатор на Луковмарш.

- Обикновено в този ден вие поднасяте цветя на паметната плоча на къщата на генерал Луков. Само с това ли ще се ограничи честването?
- Това със сигурност ще се случи, но ще се случи вечерта. Преди това през деня ще организираме протест. Капката, която преля чашата и ни накара да организираме този протест, бе изказването на главния прокурор, който нарече Ллуковмарш „незаконна проява“. Това е висша форма на наглост от човек, призван да прилага спазването на закона. А той призовава и нарича нещо, което според нас и според българския съд по никакъв начин не нарушава закона, незаконно. С тези си думи той абсолютно директно призовава за неспазването на българското законодателство. Казвам това, защото пет години подред българският съд недвусмислено се произнася, че забраните за шествие, които са издадени от кмета Йорданка Фандъкова, са незаконни.

- Къде ще се проведе този протест?
- Протестът ще започна от пилоните на НДК, ще мине през централни улици, а в момента не искам да казвам крайната точка, но тя пак ще е в центъра. На протеста ще има много български знамена и транспаранти. Ние сме го кръстили този протест „Незаконен марш“. Базираме се на думите на главния прокурор. И този протест не е само свързан с това, че ние не можем да провеждаме Луковмарш, а той е по-скоро насочен към всички българите, които трябва имаме право да решаваме кой да почитаме, къде и как. Виждам вече, че всяка година не само български институции, а и чужди посолства се опитват да се мешат във вътрешните работи на нашата държава и да ни казват кой и как може да почитаме. Това е абсолютно недопустимо.

- Когато говорим за протест, той също се съгласува със Столична община. Направено ли е това…
- Да, подали сме заявление.

- В случая режимът е уведомителен…
- Точно така.

- Полицията, в лицето на СДВР, е уведомена също…
- Преди дни имах среща с хора от Столична община и СДВР. Някакво решение за самия Луковмарш не се е взе, защото те твърдят, че не може да се проведе. Ние твърдим, че няма законови пречки. Спорът е юридически. Казах вече, че се чака решение на ВАС, но то ще е постфактум, защото ще е след датата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМЕСТО ЛУКОВ МАРШ НЕКА ИМА ГЕИПАРАД ОТ

    117 35 Отговор
    ГЕРБ И БСП ПП И ДЪБЪ ЗАЕДНО С ТАТУИРАНИ УКРАИНЦИ - НАЦИСТИ !

    Коментиран от #5

  • 2 ФАШИСТИ СЧУПИХА ПАМЕТНИКА НА

    43 71 Отговор
    УКРАИНЦИТЕ ЗАГИНАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #31

  • 3 питам се

    51 39 Отговор
    тая звезда знае как се разглобява АК 47 ?
    И ще поканят ли и тротинетката ?

    Коментиран от #8

  • 4 Ивелин Михайлов

    62 25 Отговор
    Аз ще участвам!

    Коментиран от #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 без имена

    42 42 Отговор
    добре де . наречете го путински марш и ще ви разрешат. щом не може луков марш.или марша на сорос....
  • 7 да де

    66 21 Отговор
    Да не се окаже, че укрофашагите са повече от нашите.

    Коментиран от #10

  • 8 мое да те прочистя

    28 15 Отговор

    До коментар #3 от "питам се":

    с шомпола и 1 халостен 😎

    Коментиран от #29

  • 9 Госあ

    76 36 Отговор
    Въпреки че е служил на чуждите западни интереси, Христо Луков е достоен и смел човек, така че трябва да се чества. Такива са били времената, които много приличат на сегашните. Банда страхливи продажници довлякла една австрийска пияница за цар на България. Но все пак, това е била България.

    Коментиран от #11

  • 10 комурастите

    22 26 Отговор

    До коментар #7 от "да де":

    отивате за фураж
  • 11 майка ти

    25 13 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    служи на трасето
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Патето Яки

    28 37 Отговор
    Без фашисти.
  • 14 КРОКОДИЛА

    17 23 Отговор
    ЩЕ ИМА ГЛАДНА СТАЧКА - ПРЕД ДОМА НА РАДЕВ И НИНОВА .......................................................
  • 15 Сатана Z

    27 59 Отговор
    За българските фашисти Христо Луков е като Бандера за Украинските националисти.

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Госあ

    17 47 Отговор

    До коментар #15 от "Сатана Z":

    Ако подмолните комуняги бяха поне малко фашисти като Луков и Бандера, немаше да е зле. Между другото, Бандера е работил само за интересите на Украйна. Докато Луков служейки на западните агенти определено не е работил за интересите на България. Но както вече писах, човек или служи на държавата, или не.

    Коментиран от #21, #22, #63

  • 17 Боклук

    25 51 Отговор
    Какви са тия паравоенни формирования в България? Кой ги финансира ?Възраждане на фашизма в България ли искат ?

    Коментиран от #66

  • 18 ТаУмВзе

    37 19 Отговор
    Когато смесиш неонацисти с герберастия, питай козяк кво става!

    Коментиран от #20

  • 19 жнец

    12 13 Отговор

    До коментар #15 от "Сатана Z":

    ще те пожъна
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сатана Z

    29 42 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    През 1943 год.Агенти на Абвера са открили 5 милиона райхсмарки в банкова сметка в Холандия принадлежаща на Христо Луков от комисионните,които са разделили с обесения по-късно от народния съд Кирил Сакскобургготски.За съжаление ,Луков го застреляха и не можа да увисне на въжето.Бандера също го ликвидираха.
    Та,те така.

    Коментиран от #24, #26, #42, #87

  • 22 Госあ

    32 14 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    За това говоря: Участва във войните за национално обединение 1912 – 1918 г. като адютант на артилерийски полк, командир на батарея и на артилерийско отделение. За участието си в Балканската война (1912 – 1913) е награден с Военен орден „За храброст“ IV степен, 2-ри клас. Достига чин майор. По време на Първата световна война служи в Първа пехотна софийска дивизия и Пета пехотна дунавска дивизия. След войните е командир на Четвърти артилерийски полк.
  • 23 окраински сценарий

    19 29 Отговор
    не бе тия милите момченца изобщо не са неонацисти
  • 24 Госあ

    16 23 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Никога не съм бил марксист или болшевик. За мен това е низша продажна прослойка и не представлява истинският комунизъм или социализъм. Въодушевен съм от китайският модел днес, защото върна вековната селекция и йерархия. Си Дзинпин е представител на конфуцианската фракция, а не на марксистите и либералите.
  • 25 Пентагончев

    7 16 Отговор

    До коментар #4 от "Ивелин Михайлов":

    Чакаме те в Донбас !

    Коментиран от #83

  • 26 Госあ

    33 15 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Капитан Петко Воевода също забогатява в Русия, това прави ли го недостоен ?

    Коментиран от #46

  • 27 Нямам думи !

    28 9 Отговор
    Абе,пич.На 25 и 26 ще има гей семинар ти за "неков си Луков марш ревеш" !

    Коментиран от #85

  • 28 ВЪПРОС

    20 42 Отговор
    ЩЕ СИ МАХНЕТЕ ЛИ КАЧУЛКИТЕ НА ТОЗИ МАРШ И ЩЕ ПОКАЖЕТЕ ЛИ ЛИЦАТА СИ, ИЛИ ЩЕ СЕ КРИЕТЕ ЗАД КЪРПИ И КАЧУЛКИ КАТО СТРАХЛИВЦИ КАКТО ВИНАГИ ПРАВИТЕ?
    ТОЛКОВА ЛИ ВИ Е СРАМ/СТРАХ?

    Коментиран от #84

  • 29 до аб дала

    11 13 Отговор

    До коментар #8 от "мое да те прочистя":

    Не бой се за вас няма да има халостни ... Потрай само малко , недей бърза

    Коментиран от #82

  • 30 Сащисаните

    24 22 Отговор
    както насъскаха бесните неонацистки кучета в Украйна срещу Русия, се опитват и в България да го направят...
  • 31 Агата Кристи

    19 10 Отговор

    До коментар #2 от "ФАШИСТИ СЧУПИХА ПАМЕТНИКА НА":

    КОЙ ПАМЕТНИК,че немога да те разбера ?
    За кой паметник иде реч ???
  • 32 Трак🇦🇹🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇧🇬🇺🇦🇩🇪

    32 10 Отговор
    БКП ГЕРБ се борила със антисемитизма и срещу Луковмарш !! Има си хас рушляшката БКП на ГЕРБ да не е против България и национализма . Вредна опасна структура е БКП ГЕРБ . Следва да бъде преследвана от закона
  • 33 Сталин

    59 12 Отговор
    Генерал Луков е велик българин и герой от войните и всяко предателско и ционистко куче ,което е против Луков марш трябва да бъде изгонено от България,не може евреите и техните шабес гои да ни казват какво да празнуваме

    Коментиран от #78

  • 34 Госあ

    28 13 Отговор
    Освен това, не одобрявам и димитровчетата безропотно служили на Сталин за сметка на българската териториална цялост.

    Коментиран от #39

  • 35 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 6 Отговор
    НЕ наливайте ОГЪН в МАСЛОТО
  • 36 опичайте си акъла да не останем 2млн .

    25 17 Отговор
    Май се търси УКРАЙНА 2 ?! Това от американското посолство ли се спонсорира ? Ако е така не сме далече от украинския сценарий !!!
  • 37 Вече сме в Ньойския мирен договор

    22 7 Отговор
    Остава само еврото да въведат и не сме неутрални
    Буров купува обоза на армията след първата световна и провизиите оцеляват
  • 38 Лорда

    18 8 Отговор
    Искам само гей паради с лицата,доц.Боряна Русева,доц.Христо Христев,адв.Деница Любенова,Елица Атанасова и Радослав Стоянов ! Всичко друго е вятър и мъгла 💑
  • 39 а бе гьотверен

    13 4 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Тебе забравиха да питат какво одобряваш !

    Коментиран от #41

  • 40 Трябва да запазим лева за да сме

    20 12 Отговор
    Независими поне финансово приемат ли еврото ще плащаме репарации и за двете световни войни
  • 41 Госあ

    12 9 Отговор

    До коментар #39 от "а бе гьотверен":

    Съд за димитровчетата ! Имам предвид. До дупка.
  • 42 ПЕТКО ЛИЛОВ ОССЕ български пед-ас

    11 19 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Що бе сега има много преродени ЛУКОВЦИ !? Т. е материал за бесене колкото щеш ....буретата няма да стигнат

    Коментиран от #94

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БеГемот

    17 6 Отговор
    Всеки луд с номера си....в тая територия има място за всякакви инфлуенсъри само за нормални няма място....
  • 45 Госあ

    16 13 Отговор
    С няколко думи, простолюдието по тези земи е чутовно и винаги е тичало да обслужва чужди интереси или за жълтици, или за копейки, или за центове. Хората като Левски и Ботев са малко и не им знаем гробовете. Затова и Крум е сякъл. Много е сякъл.

    Коментиран от #71

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Госあ

    8 5 Отговор

    До коментар #46 от "време е за чистка":

    Трай бе продажен чугун.
  • 48 Галина Колева, 5994

    27 9 Отговор
    Капитан Петко Войвода е бил употребен от Императора,но е служил за освобождението на България. Бил е награден от Императора с имение в Русия, което той прадава и се връща в България. Тук е и унищожен от своите. Надхитри и победил в битки османците ограбен и наклеветен от отделни хора във вече освободена България. Велик човек и пълководец с Трагична съдба.

    Коментиран от #51

  • 49 Защо дори гейове и лесбийки психоболни

    31 4 Отговор
    Могат да се развяват а националисти не могат
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Госあ

    5 7 Отговор

    До коментар #48 от "Галина Колева, 5994":

    Явно сте ме разбрали.

    Коментиран от #72

  • 52 Руди Хес

    22 7 Отговор
    ЛУКОВ Е ЖИВ!
  • 53 Махнат ли Шенген ще поробят България

    17 8 Отговор
    С туристи с еврото жална ни майка ще има Шуми Марица
    Нераждали българки вдовици
  • 54 Трак🇮🇹🇦🇹🇯🇵🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷

    32 8 Отговор
    Ще има ЛУКОВМАРШ , колкото и на еврог-ейовете комунисти да не им се иска . Това е България иззедници
  • 55 Кошмара

    21 9 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ Е БИЛ ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ А НЕ НЯКАКЪВ КЛОУН КАТО ТЕЗИ ДЕТО СЕГА ОРГАНИЗИРАТ ЛУКОВМАРШ! ЗИГ ХАЙЛ!
  • 56 1112

    39 10 Отговор
    Генерал Христо Луков е кадрови военен, герой от войните за национално обединение, награждаван многократно за проявена храброст и самоотверженост в бойните действия. На него дължим запазването на Кюстендил в пределите на България през 1918 г. Убит е от двама терористи- Виолета Якова-Бохор и Иван Буруджиев през 1943. Двамата го причакват пред дома му, Буруджиев го ранява, но по-силният физически Луков му отнема оръжието и между двамата започва борба. През това време Якова-Бохор го прострелва няколко пъти в гърба. Всичко това се разиграва пред очите деветгодишната му дъщеря. След 1944-та двамата атентатори са обявени за герои от национално значение, издигнати са им и паметници. Разбира се, комунягите не могат да признаят, че са превърнали в свои кумири двама жалки изроди, убили един достоен българин пред очите на детето му. Като форма на отричане полагат всевъзможни усилия да очернят Луков, изкарвайки го предател, нацист и антисемит.

    Коментиран от #62

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 така така

    8 24 Отговор
    Наречете го правилно : Фашистки марш!
  • 60 Ффхйн

    24 1 Отговор

    До коментар #57 от "Голям смях":

    Ами вие от София прайд какви сте марш на обратните кратуни.
  • 61 Твърдо ЗА

    36 4 Отговор
    Твърдо за съм да има Луковмарш. Непочитайки ген.Христо Луков е същото като да не почиташ Левски или Ботев. Отричайки се от националния герой Луков, след някоя и друга година очаквайте и турците да нададат вой да се отречем и от Левски и Ботев, да спрем да ги честваме! Българино, събуди се !

    Коментиран от #74

  • 62 Търновец

    20 10 Отговор

    До коментар #56 от "1112":

    Много добра бележка, генералът е Български герой, аз и преди съм обяснявал как Лондонските банкери изсипаха милиарди долари на Хитлер, Сенатор Прескот Буш - Еврей- и Фритц Тисен имаха съвместно инвестиционно дружество в Холандия, защо не съдят банкерите дето дадоха пари на Хитлер?
  • 63 Май

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    доста си изтрещял. Прочети книга.
  • 64 Краси Марков

    6 14 Отговор
    Предположение: 99% от организаторите на това нещо са ИНФОРМАТОРИ НА ПОЛИЦИЯТА.
  • 65 Вижте му лицето

    3 18 Отговор
    Голям зор дали някакви олигофрясали щели да маршаруват или не.
  • 66 Целта на това писание

    12 17 Отговор

    До коментар #17 от "Боклук":

    е да се активират профашистките елементи в обществото (политиците са отсяти от ЦРУ Козяк и вече са активирани). Така Бясното куче Сащ започнаха и в Укрия... После се фашизира учебното съдържание и с това растат поколения.., създават още много бесни кучета да ръфат Русия....

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 После

    10 15 Отговор

    До коментар #66 от "Целта на това писание":

    вместо Трети март, национален празник става 25.2.! Ако някой главен прокурор гъкне, Задокеанското бясно куче сменя и него... , както у Укрия! Не е нов сценарий...
  • 69 Читател

    11 10 Отговор
    Ако развеят едно знаме на "Азов" начело на колоната, няма да има никакъв проблем за Луков марш.
    Ще има парад .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Но обиждай народа

    16 9 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Той е по-мъдър от неимоверно забогателите политици на Козяшката хранилка! И бясното куче Зеленски от неизвестен театър стана мултимилиардер.
  • 72 Вие

    6 3 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Сама ли си отговаряте на въпроси, които подмятане?!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Господин

    16 3 Отговор
    Андронов,какво очаквате от хора,които не искат да изровят костите на Левски и да ги погребът достойно.
    Това е S ган,която не заслужава да живее човешки
    Те са наизустили по десетина думи,които не знаят какво означават и ги повтарят като папагали.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 стори добро

    10 10 Отговор
    умий руzoфил!
  • 78 АХМАТ СИЛА

    8 20 Отговор

    До коментар #33 от "Сталин":

    Май македонците са прави че сме фашисти
  • 79 Перо

    26 5 Отговор
    Ген.Луков е генерал от армията, артилерията и е доказан защитник на БГ и българите в ПСВ и другите воини. След като няма съдебно решение, няма и забрана! От къде на къде някаква ционистка организация ще иска забрана на мероприятие в БГ! Защо не затворят концентрационните лагери, щом са против фашизма?

    Коментиран от #80

  • 80 Перо

    11 13 Отговор

    До коментар #79 от "Перо":

    П.С. Уж Шалом са против фашизма, а ционизма в Украйна пресъздаде бандеровците /измислени националисти/ за подръжка на ционисткия режим! Защо не протестираха на времето, когато взеха Вернер фон Браун и още 100 човека от SS да им направят ракетната индустрия и стъпят на Луната! Ционистите винаги мерят с двоен аршин!
  • 81 Илия Минев

    12 7 Отговор
    Е легионер и НАЙ-ДЪЛГО СЕДЯЛ В КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАТВОР , ПОЧТИ КОЛКОТО МАНДЕЛА ! Направете сбора при неговия паметник и след това тръгнете към дома на ген.Луков! Паметника на бай Илия е в Банската градинка в Лозенец.
  • 82 хаб дал

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "до аб дала":

    отде църкаш уискас?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 що ве

    6 6 Отговор

    До коментар #27 от "Нямам думи !":

    руzzoфилите пак ли ще менкате гащите 😆
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Александър Димитров

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Някъв "сатана" коментира български генерал...а майкооо...Генерал Луков е първо голям Българин, а след това няма нужда от коментари и непроверени факти

    Коментиран от #89

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Лукова Глава

    3 7 Отговор

    До коментар #87 от "Александър Димитров":

    е твойто хитлеристко "генералче"..

    Коментиран от #95

  • 90 Русофоб

    8 9 Отговор
    Да си върнем руските анклави в България - Росенец и Камчия!
    Да премяхнем 3900 тотема на руският окупатор в България, начело с МОЧА!
    Да изгоним генерал митрофанова!
    Да изгоним руските нашественици от Варна!
  • 91 Демократ

    15 2 Отговор
    Комунистическата пропаганда няма край. Ген.Луков никога не е бил против евреите,но понеже комунистическите терористи са го ликвидирани най-жестоко пред очите на детето му в гръб от Буруджиев, докато са във властта ще лъжат вече 80 години. Комунистите евреи до днес лъжат, но няма как да докажат и така активните мероприятия на ДС-КГБ нямат край. Истината е, че ген.Луков е бил министър до 1939 г. след което е генерал от запаса, т.е. не е в политиката, за да взема решения. Същите лъжци комунисти бяха осъдил на смърт спасителя на българските евреи Димитър Пешев, същите комунистически лъжци бяха обявили Тодор Живков за спасител. Същите тези комунистически лъжци продължават лъжите си 80 години. Комунистите избиха всички български генерали национални герои,които не са допуснали на бойното поле да бъде пленено българско знаме. Започнали са с най-големия в света терористичен акт в църквата Света Неделя през 1925 г.където загиват 12 достойни български генерали и до 9.09.1944 г. избиха цвета на българската армия.Ген.Луков е национален герой с множество ордени за храброст,бранел България в 3 войни -Балканска, Междусъюзническа и Първа Световна, възстановява българската армия въпреки Ньойския договор, досега във военната академия Г.С.Раковски се изучава неговата стратегия в артилерията.
  • 92 Шаран БГ

    9 3 Отговор
    На № 56 "1112" Много обичам истории, разсказани наполовина !!!
    За убийството на точно ТОЗИ генерал Луков, може да се каже , че знаем К А К е станало!? З А Щ О тъпите комунсти-атентатори г ГО убиват и то в 1943 година, по времето на ВСВ ? Имало е и други генерали- ГЕРОИ от войните на Фердинанд - царя български, мечтаещ да влезе в Цариград / Истамбул/ на бял кон !!? З А Щ О по никаккъв повод не се споменава например - ген-л Владимир Вазов – ПОБЕДИТЕЛЯТ ПРИ ДОЙРАН ?? Също е недолюбван от комунистите - не е разстрелян - умира на почетна възраст интерниран в някакво село !?

    Коментиран от #112

  • 93 Радослав Петков

    7 1 Отговор
    Участвам !
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 гаzoпровода ти

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "Лукова Глава":

    колко глави ще събере 😁
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Банчев

    8 0 Отговор
    Не на фашизма. Ни не и на Борисов и Гешев, които отново правят мили очи на Магнитски.
  • 98 Ти да видиш!

    11 0 Отговор
    Всяка изречена дума от Иван Гешев,Бойко Борисов,Корнелия Нинова и Симеон Втори е продажна,мафиотска и анти държавна,за Република България.ПротивоКонситуционното анти българско мюсюлманско движение,нарекло себе си ДПС е без юридическа стойност.Тези хаймани са ЗОМБИТА!
  • 99 шимот ниньо

    5 8 Отговор
    Твърдо НьЕ на фашисткото шествие т.н. Луковмарш ! Да си ходят в Луковит или на с. Кромидово ! Лук кромид дребно накълцан е разрешен само в кюфтетата ! Лукови глави , шевствие ще правят ? Фашаги ще величаят ? СССР и USA ще дразнят ? Israel ще ви накаже !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Мухахаха

    2 7 Отговор
    Тия най- добре да тръгнат рамо до рамо с гейпарада щото са се едни и същи пееераси...
  • 103 Да не се срамуват

    1 2 Отговор
    Ето ги търсените няколко батальона за Украйна. Организаторите на Луков Марш да минат един по един да се запишат.
  • 104 Гръч

    0 0 Отговор
    Искаме марш на магистралките поне ще има какво да гледаме а не само жендъри ипустиняци
  • 105 Гръч

    0 1 Отговор
    Последно,луковите маршлаци фашисти ли са или комунисти и за какво ще маршируват?Кой ги спонсорира "Америка за България"на Сорос ли?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ЛУКОВ

    0 3 Отговор
    Е АНГЛИЙСКИ ШПИОНИН И ПРЕДАТЕЛ. ЗАТОВА Е РАЗСТРЕЛЯН. ЗАТОВА И СЕ ПРОВЕЖДА ВЪПРЕКИ ЗАБРАНИТЕ. РЕКЛАМА НА СЛУГАТА НА КОРОНАТА ДЖЕЙМ БОНД ПРЕД МЕСТНИТЕ АБОРИГЕНИ :)
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 ДРУГАРЯ САТАНА

    0 0 Отговор
    ЖИВОТНИ.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 1112

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Шаран БГ":

    Много обичам, когато някой пише, колкото да не заспи. Ген. Вл. Вазов е на преклонна възраст през 1944-та, оттеглил се е от политическия живот и това го спасява. Като си радетел за цялата истина, кажи какво са направили комунистите със синовете му, също достойни българи- изпращат ги в лагерите на смъртта. Защо убиват Луков очевидно не ти е ясно. Причините накратко са твърдата му и дългогодишна позиция срещу комунистическата идея и СССР, участието му в обществено-политическия живот чрез ръководенето на СБНЛ (най-яростния противник на РМС, БРП-к и присъдружните им организации) и добрите му отношения с някои от представителите на Германското военно командване, въпреки че е недолюбван от германското правителство. И то с основание-през 1942 г. по негово искане в одържавено българи-немското дружество "Петрол", като по този начин се прекратява наложения от немците монопол. За включването на България на страната на Германия във ВСВ генералът няма вина, тъй като е военен министър до 1939г. Толкова за "нациста" Луков. Чакам да кажеш цялата истина.
  • 113 Просто обикновен човек с въпрос.

    0 0 Отговор
    Имам един въпрос, напълно откровено питам, понеже ми е много странно това, което се пише и просто не мога да го разбера - какво против имате гейовете, защо има толкова негативни коментари спрямо тях? Какво значение има сексуалната ориентация на даден човек, или се раждаш хомосексуален, или хетеросексуален, или бисексуален, това е все тая, не виждам по какъв начин това трябва да е причина за злоба и негативизъм. Аз не съм гей, дори не познавам гейове, но наистина не схващам, тъй че моля да ми обясните.
  • 114 ТОТО

    1 0 Отговор
    ФАНДЪКОВА ЗАБРАНЯВА ЛУКОВ МАРШ---ПОПИТАИТЕ Я ЗАЩО И ТЯ НЕ ЗНАЕ.КОГО ЗАЩИТАВА КОМУНИСТИ И ЕВРЕИ.ЕВРЕЙСКОТО ПОСОЛСТВО ВЪВ СОФИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ШПИОНСКА ЦЕНТРАЛА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.