26 Февруари, 2023 13:00 3 801 265

Слави Трифонов: Вместо на една несъществуваща армия, да има паметник на хан Аспарух

  • паметник-
  • хан аспарух

Целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин

Слави Трифонов: Вместо на една несъществуваща армия, да има паметник на хан Аспарух - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България - хан Аспарух. И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин - хан Аспарух.

Аз правих подобна инициатива преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци.

А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: “Разбира се, че на хан Аспарух”.

Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал. А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже.

(текстът е от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Можеее

    73 25 Отговор
    И паметник на хан Аспарух, И паметник на хан Паткан може

    Коментиран от #158

  • 2 Продължаваме Промяната

    102 39 Отговор
    Бившият певец се е побъркал. Щото сякаш Хан Аспарух е съществуващ. За да угодим на партньорите си от ДБ и на господарите, тоя паметник ще го бутнем. Но не и защото един чалгата ни е казал
  • 3 Как

    79 9 Отговор
    пък до сега бъкел не орони , а като се появиха авторитетни предложения , също и за великия Цар Симеон , и чалгаря се обади !
  • 4 И на Винету

    77 11 Отговор
    Можеее
  • 5 ники пънчев

    83 12 Отговор
    браво добра чалгарска логика и страхотна игра понеже хан аспарух или исперих и сега съществува даже с армията си
  • 6 Българка

    26 79 Отговор
    Ами статуите на руските окупатори да се демонтират и изпратят в някой музей, а на тяхно място да се постави статуя на Хан Аспарух, защо не на цар Борис 1-ви или Симеон за принос към славянска/ българска писменост и затвърждаване на Велика България в Европа и света

    Коментиран от #55, #59

  • 7 1234

    97 33 Отговор
    това, че няма паметник на Аспарух, говори колко и ценим историята, и трябва да се направи. Но да махнеш паметника на армията, която има основна роля в ликвидацията на нацизма, е малоумие.

    Коментиран от #74

  • 8 ЕвалаНеставаш

    76 8 Отговор
    Браво за идеята!!! Питаме се всички и аз като подведен бивш ваш привърженик защо не го предложи когато беше първи бе Славко??? Сега се опитваш да хванеш процента ама май ше хванеш и ти таралежа, като Буци мозъка...
  • 9 Трътлю

    82 7 Отговор
    Слави е един провалил се популист. Само с чалга не става майна. Човешката измет от ГЕРБ няма музикално ухо, само усещане за рушвет и редкия талант да клякаш пред началника. Затова и ГЕРБ, а вече Няма Такъв Народ.
  • 10 Пумпъл

    69 7 Отговор
    Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майките на нашите ръководители. До вчерашни мухльовци, а днеска дупета. Играят си на страшни, безкомпромисни атлантически ченгета. ........
  • 11 Историк

    28 35 Отговор
    Чалгаря видя, че ДС го употреби като кърпичка за еднократна употреба и го захвърли и започва да показва признаци на осъзнаване. За негово съжаление, никой няма да забрави ролята му в съдействието му да докара режима на Радевшенко. Иначе е прав, че съветската армия не е "освободителна", а окупационна. Тук не е проблема дали "съществува" още, а това с коя държава, която е мачкала българската държавност е свързана. Идеята за паметник на Хан Аспарух е добра, макар че е по-подходяща за някой град от "старите столици". Крайно време е да издигнем паметник на българските възрожденци. Те са тези, които са носители на идеята за свободна и съвременна европейска България.
  • 12 Мимч

    55 11 Отговор
    Ами Славчо,народа ще ти каже,че нека се създаде такъв паметник,но не за сметка на създаден.Понятна...

    Коментиран от #24

  • 13 Урюрвкос

    63 9 Отговор
    Средновековна България е имала свои паметници например Мадарския конник, вече такава България няма но паметника си стои и дори е под защита на Юнеско. Имало е Народна Република България със нейните паметници, сега няма такава държава но това не означава че не е оставила следа в историята. Спрете войната с паметниците не ни отвличайте вниманието от цената на кашкавала и сиренето.
  • 14 Даааа

    42 8 Отговор
    И на хан Чака може , и на Ивайло с 7 -те атлантически прасета може.
  • 15 Стършел

    47 5 Отговор
    Славчо ти до сега сливи ли имаше в устата , та даже и в управлението беше.
  • 16 Тралала

    71 20 Отговор
    Това е паметник на руските войници, умряли заради нас. Не е на Путин или Сталин. Тоя сега щеше да мие нечий турски задник, ако не са били тия момчета. Политиците са си чисти осквернители на гробове, с тези глупости. Бог да ги прости и аз лично благодаря за саможертвата им! СЛАВА!!

    Коментиран от #25, #35, #139, #241

  • 17 Направи на

    39 4 Отговор
    Тошку бе!
  • 18 Чонков

    38 9 Отговор
    На Петко Войвода 100 м паметник трябва ! А на Стамболов някой кенеф да кръстят

    Коментиран от #257

  • 19 М.О.Ч.А....

    5 23 Отговор
    КЕ ПАДНЕ....👇
    КАТО СЛЕД ЗЕМЕ ТРЪС👍
  • 20 Просто човек

    51 5 Отговор
    Аман от този нар.коман!
  • 21 Як съветофил

    30 6 Отговор
    Амчи то и армията на Кан Аспарух е несъществуваща,бря!Българският интерес=съветския интерес=путинския интерес

    Коментиран от #258

  • 22 Един голям и дебел с две топки

    51 7 Отговор
    И от долу да пише "Америка за България"
  • 23 Славуца,подлогата на ББ!

    55 11 Отговор
    Тая"несъществуваща"армия ни освободи нас Българите от хитлерофашизма.Сега пак е дошло време за Освобождение!

    Коментиран от #28

  • 24 Историк

    15 19 Отговор

    До коментар #12 от "Мимч":

    "но не за сметка на създаден" Още ли си пазиш свастиките от дядо ти? Все пак, щом са създадени не трябва да се унищожават, нали?

    Коментиран от #39

  • 25 Според данни на руското командване

    22 43 Отговор

    До коментар #16 от "Тралала":

    На територията на България са загинала 42 солдати .От отравяне с алкохол.Преди това утрепали и пазача на Винпрома.Пише и за още един загинал,като пиян се хвърлил в пропаст с някаква американска джипка.Други жертви няма.

    Коментиран от #32

  • 26 Тъжна картинка

    43 5 Отговор
    България,земя пълна с добрини....и с хора неблагодарни, продажни,проклети,лоши, зли.
  • 27 Нищо няма да бутате

    30 7 Отговор
    Другари Пенсионери, достатъчно търпяхме млади атлантически олигофрени !......Много сме, силни сме !!!!....Курнела олигарсите разчиства, дясното във БСП прочиства.......Масова национализация, вместо дива приватизация. .....НЕ на Крипто олигофрени, на власт от Козяк качени .... НЕ на стартъпи, от младежи тъпи !.....Пенсии заплати, а не млади тарикати ! Венсеремус!.....Комунистите родината изграждат,
    Атлантиците на ред рушат.
    Атлантици, Евролиберасти!
    "Славен" път ви чака и народен съд.

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в.......
  • 28 Историк

    17 31 Отговор

    До коментар #23 от "Славуца,подлогата на ББ!":

    "Тая"несъществуваща"армия ни освободи нас Българите от хитлерофашизма." В България не е имало хитлерофашизъм, че да те "освобождават" от него. Поне научи историята си. Окупационната армия те е "освободила" от значително количество български материални активи и от независимостта ни като държава, а с помощта на руските слуги в България и на целия ни интелектуален, икономически и военен елит.

    Коментиран от #43, #117

  • 29 Май как е тръгнало

    35 4 Отговор
    ще поискате паметник на Хитлер,фашисти какво да искат!
  • 30 Слави,

    41 4 Отговор
    И ти ли искаш грантове? Парите ли свърши или с мисленето го закъса? Това е паметник на загинали войници а не на чалгари. Жалко че толкова бързо пропадна духовно.

    Коментиран от #40

  • 31 ТрампЛин

    42 4 Отговор
    Хайде няма нужда от такива като Дългия!! Опитва се да яхне вълната, белким го добута до 4%.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 По добре

    27 6 Отговор
    Нещо с негър да е
  • 34 БКП

    41 14 Отговор
    Благодарение на тази несъществуваща армия,България беше в икономически подем 45 години чиито мащаби са неуспорими след като вече след близо 34г още има какво да се краде.

    Коментиран от #42, #46

  • 35 Сори,амаааа....

    12 26 Отговор

    До коментар #16 от "Тралала":

    Точно тия ни един не е умрял за нас,влизат в България като окупационна червеноармейска армия.Чудя се на невежеството ви,че приравнявате червеноармейците с освободителната царска руска армия,като първите са изтрепали до крак вторите в периода 1917-1924!
  • 36 зевзек

    22 2 Отговор
    македонците ще кажат, тие бугарите докажаа дека не са словени, а са татари, го ставиле татарот Аспарув, на най високиот споменик во државата им
  • 37 Мдааа

    34 6 Отговор
    Славчо бил роб и продавал мартеници в подлеза на ЦУМ! Сега е свободен човек и продава простотия!
    Ако ще се прави паметник, хунвейбините от жълтите павета, ще искат да е на барак Обама, или някой подобен питекантроп!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мимч

    29 3 Отговор

    До коментар #24 от "Историк":

    Що ти какво предпочиташ?Да вземем и на момента понеже политиката е проамериканска, да унищожим всичко,което е направено до сега ли...

    Коментиран от #48

  • 40 ТрампЛин

    12 24 Отговор

    До коментар #30 от "Слави,":

    Паметник на загиналите войници?? Ти си пиян! Коко има загинали в България, ако не броим онези натровили се с домашна ракия??
  • 41 Шипка никой няма

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "Тралала":

    Да пипа.
  • 42 ИСторик

    19 24 Отговор

    До коментар #34 от "БКП":

    "Благодарение на тази несъществуваща армия,България беше в икономически подем 45 " Егати наглата лъжа. Като беше в "икономически подем" защо магазините бяха ПРАЗНИ и ВСИЧКО беше ДЕФИЦИТНО?

    Коментиран от #49

  • 43 Чичак

    19 13 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    В България не е имало хитлерофашизъм, че да те "освобождават" от него. Поне научи историята си. ========А защо Американците тогава ни бомбандираха а? Защото просто са си терористи нали ? И им се трепе цивилно население по принцип нали........

    Коментиран от #52, #61, #255

  • 44 Хихихи..

    25 6 Отговор
    Тоя льохман не можа да прати макето в Космоса,сега пък щял да събаря Паметника на Съветската Армия,да си "покаже" патриотизма..Евгени Бакърджийчето бута Мавзолея повече от седмица,да видим Дългото Нещо за колко време ще се справи с Паметника.. Ама с ЧУК,като ОНЯ,щото с тротил и баба знае!
  • 45 Абе Копейката

    8 15 Отговор
    Още,ли не се е престрашил да залепи тази плочка.Страх явно го тресе да не дойде пак някой с чука.
  • 46 Верно ли?

    5 16 Отговор

    До коментар #34 от "БКП":

    Подем,подем,колко да е подем завършвайки този период с 10 млрд дългове към немски и английски банки и невъзможност да си го плащаме.Дългът към СССР не се брои!

    Коментиран от #128

  • 47 пешо

    19 2 Отговор
    паметник на чалгата не искали селяка славчу
  • 48 Историк

    4 21 Отговор

    До коментар #39 от "Мимч":

    Всичко, което е служило за мачкане на българската държавност, а към тази категория спадат ВСИЧКИ паметници от съветската епоха, трябва да бъдат премахнати. Може да се направи музей на Комунизма (заедно с разяснителни исторически материали за ИСТИНСКАТА му същност, разбира се) и в него да бъдат поставени тези паметници. НИЩО няма да се "унищожава". Само е бъде премахнат ЕФЕКТА му.
  • 49 Чичак

    22 9 Отговор

    До коментар #42 от "ИСторик":

    защо магазините бяха ПРАЗНИ и ВСИЧКО беше ДЕФИЦИТНО? =======Младеж това се случи след "демокрацията" .......след 1989 г. а не през соца !!!!

    Коментиран от #75

  • 50 Иво.

    4 10 Отговор
    Дългуч не плямпай а прави референдум! В това те бива! Ако има подписка и на мястото на МОЧА има паметник на В.Левски, Хр. Ботев, Ив. Вазов и мн. други заслужили велики българи, подписвам веднага! Мисля ,че не само аз!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ТрампЛин

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Чичак":

    Тъп въпрос.

    Коментиран от #132

  • 53 Боруна Лом

    18 2 Отговор
    МАЛИИ, И ТИ СЕ ИЗМЕТНА КАТО ЧАМОВА ДЪСКА!БЕЗРОДНИЦИ, ПОДЛОГИ
  • 54 хммм

    19 1 Отговор
    Слави, то и да има на хан аспарух това няма д ти върне властта! Ти не си прабългарин , а смешник!
  • 55 пешо

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    за тебе чадо мое един голям фалос всеки ден да му се кланяш
  • 56 кхъ

    14 2 Отговор
    Малкият Доган - Слави се преви на голям русофоб, ама за кратката си политическа кариера не пропусна да удари едно рамо на Кремъл и да насажда омраза срещу македония в интерес на Русия.
  • 57 ТаУмВзе

    11 6 Отговор
    ЧАЛГИЧКАТА ТРЕБВА ДА РУТИ ПАМЕТНИЦИ! БАРАБАР С ГЕРБЕРАСТИЯТА И КИРЕНЦЕТО. НЕМА КАК!
  • 58 Уважавам те много Слави

    13 7 Отговор
    Честен и принципен човек си, но не мога да се съглася с теб, че трябва да се бута паметника! Това е история! Хубава или лоша, това е нашата история и ние сме минали през нея! Историята, трябва да стои, за да се помни, а не всеки строй да руши и променя! Иначе за паметник на Хан Аспарух, си прав! Но не е нужно да бутнем този, за да направим онзи!

    Коментиран от #66

  • 59 Боруна Лом

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    МОЖЕ И НА ,,СИМЕОН ДВЕ,,
  • 60 Знайко

    13 6 Отговор
    Да добре е да има повече паметници на българи.

    Учил недоучил чалгар Трифонов, владетеля Аспарух не е основател на Българската държава. Умишлено не го назовавам хан или кан ...
    Преди Аспарух я е имало българска държава.

    Именика на българските владетели започва с Авитохол, после Ирник, Гостун, Курт, Безмер ... и чак тогава идва Аспарух/Исперих/.

    Да Аспарух е един от българските владетели, но и баща му Кубрат също е български владетел.

    Добре ще на мястото на "паметника"/идола/ на съветската армия окупирала България. Да се сложи паметник на някой друг. Например Климент Охридски, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Раковски, Бенковски, Захари Стоянов, баба Тонка Обретенова, Джеймс Баучер, Президента Уидро Уилсън(който защитава загубилите Първата световна война България)...
  • 61 Историк

    9 17 Отговор

    До коментар #43 от "Чичак":

    "А защо Американците тогава ни бомбандираха а?" Не са те бомбардирали само американците, ами също така БРИТАЦИТЕ И СССР! Даже Сталин е нстоявал бомбардировките да продължат, за да може, по думите на Молотов "да дойде акъла в главата на твърдоглавите българи". Има документи за това, "чиче".

    Коментиран от #96, #137

  • 62 На Шипка героизма на българските

    7 9 Отговор

    До коментар #32 от "Тралала":

    Опълченци спасява заддниците на императорската наемна армия от пълчищата на Сулейман паша.,като гизадържат с камъни и дръве ТРИ ДНИ!
  • 63 СлаФчооооо

    12 1 Отговор
    На Александър Македонски паметник 300 метра развяващ българското знаме .....мдаааа
  • 64 Тралала

    13 1 Отговор

    До коментар #38 от "Любопитен":

    Паметника е да ти напомни, че не застваш срещу хората проливали крътва си за теб и дедите ти.

    Коментиран от #68

  • 65 Тома

    16 3 Отговор
    Славуца не е ли по добре паметника да бъде на бай Ставри че като го видят такива като теб да се сештат какво ги чака
  • 66 Историк

    4 6 Отговор

    До коментар #58 от "Уважавам те много Слави":

    "но не мога да се съглася с теб, че трябва да се бута паметника! Това е история! Хубава или лоша, това е нашата история" В Музея. Историята няма да "изчезне".

    Коментиран от #108

  • 67 Баааахтиии олигофрените

    19 1 Отговор
    Македонците рушат българските, а ние руските....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ааааа

    13 1 Отговор
    Тея също като ДПС го раздават големи евроатлантици, ама всъщност прокарват руските интереси.
  • 70 ТрампЛин

    11 3 Отговор
    Не смятам да участвам в тази тема повдигната с едничката цел от автора и-да напомни за себе си и да опита да спечели няколко гласа на следващите избори! За мене този човек не заслужава внимание!
  • 71 ЛиБеРаст

    12 3 Отговор
    Русия се обяви за правоприемник на Съветския съюз! Така, че този паметник е на руската армия, която пречупва кафявата чума. Нека стоят старите руски паметници, за да не правим скоро и отново руски паметници. Паметника е руски, съветската армия е времеви отрязък от развитието на руската държава.
  • 72 Славчо о о о о

    10 4 Отговор
    Тя е и имперската руска армия не съществува но трябва ли да махнем паметниците които ги има в твоя роден град с толкова много и на шипка и на шейново и къде ли не
  • 73  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    голям фалос на звездички , това заслужавате
  • 74 4321

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Как да няма бре паметник на Хан Аспарух?
    Отиди в Добрич- бившият гр.Толбухин носещ името на Командващият Трети Украински фронт....маршал Толбухин да видиш монумент поне 15 метра на Хан Аспарух с вдигнат меч....
  • 75 Историк

    8 8 Отговор

    До коментар #49 от "Чичак":

    "Младеж това се случи след "демокрацията" .......след 1989 г. а не през соца !!!!" Защо ЛЪЖЕШ? И не съм "младеж. Младеж бях през 80те.

    Коментиран от #93, #106, #157

  • 76 Овен

    17 3 Отговор
    Тая армия съществува и то е най силната на света. Няма примери за обратното г-н Чалгар.
  • 77 На мястото на този паметник

    11 5 Отговор
    Да поставим паметник на байдън

    Коментиран от #79, #153

  • 78 Шопо

    11 4 Отговор
    Направете паметник на наемниците от САЩ.
  • 79 Иван Томов

    9 3 Отговор

    До коментар #77 от "На мястото на този паметник":

    И аз да предложа
    Нека там направим паметник на шести американски флот
  • 80 Петър

    17 5 Отговор
    Благодарение на тази армия и да на българските войни, извоювали с цената на много пролята кръв, решителни победи във втората фаза на войната, България е в сегашните си граници...Защото нашите евроатлантически приятели, освен че варварски бомбардират България, поставят на парижката конференция искането южната граница да е на 40 км от Пловдив, а на запад Благоевград и околностите да са в Югославия. Така че без тая окупационна армия щеше да има английска или по-лошо турска, щото Турция обявява война на тристранния пакт август 1944 и България я чакаше втори Ньой.

    Коментиран от #91

  • 81 Госあ

    10 4 Отговор
    Най важния е славуца ! 😂 Да се постави, а в краката му -годжи 😂
  • 82 А спред мен,

    18 4 Отговор
    Ти си най- големия боклук!
    Паметници на чалгаджии, няма да издигаме! За теб , безплодното, един барелеф в СЦГ!
    Не се гаври с хан Аспарух!
    Болен ст! Лекувай се!
  • 83 Истината

    15 1 Отговор
    Троянският кон на мутрите и некадърен чалгар е само една много гнусна и жалка подлога на мафиотите от шайката Гроб , ДПС и БКП ! Мислете и гласувайте българи !
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 МЕТО ИЛИЯНСКИ

    2 8 Отговор
    Д се поставят СТО ЧУКА до паметника и нека СУВЕРЕНЪТ си изрази мнението!По демократичному.

    Коментиран от #90

  • 86 Носи

    6 2 Отговор
    го на Бою в зайчарника !
  • 87 Пешовски

    13 2 Отговор
    И чалгаджията № 1 се присъедини към общия хор. Сега очаквам Бойко Борисов да се произнесе политкоректно.

    Коментиран от #92

  • 88 БУТАЧО

    8 2 Отговор
    БУТАЙ ПЕТОЛЪЧКАТА И... ПАМЕТНИК НА...БАЙ ГАНЬО !
    ТВА Е ИСТИНАТА
  • 89 Бамбука

    10 3 Отговор
    И този субект иска да яхне вълната предизборно. Подобно на Борисов, на Иво Инжев и други "партиоти".
  • 90 Ще стане

    5 6 Отговор

    До коментар #85 от "МЕТО ИЛИЯНСКИ":

    на сол за нула време !
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Чичак

    13 3 Отговор

    До коментар #75 от "Историк":

    магазините бяха ПРАЗНИ и ВСИЧКО беше ДЕФИЦИТНО след демокрацията ! След !

    Коментиран от #119

  • 94 Бандера

    4 4 Отговор
    Може и на Цар Борис 3 - ти!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Лъжеш,пунгаш!

    10 5 Отговор

    До коментар #61 от "Историк":

    Точно по настояване на Сталин пред Чърчил,по молба на Г.Димитров и В.Коларов, априлските бомбардировки от 1944 са последните.На Сталин не му е било нужно картофеното поле на Чърчил,защото къде ще настани войските и щабовете си бе,сороспийке? Англо-американците са бомбили безпощадно,защото от Техеранската среща знаят че Царство България ще е под юрисдикцията на Съветите..

    Коментиран от #110

  • 97 Коко

    9 1 Отговор
    С неговите си камъни по неговата си глава .

  • 98 дедо Тошо

    10 2 Отговор
    предлагам да се направи на паметник Бай Ганю-Боко с чекмеджето с евра и кюлчета злато
  • 99 Бай Кал

    13 1 Отговор
    Не станахте ли много подлогите а? Почвате нещо да си пречите и конкурирате в слугинаж и простотията.
  • 100 Историк

    10 19 Отговор
    Руски фашистки лъжи и съпровождащите ги тактики: 1) СЪВЕТСКАТА армия била "проливала кръвта си за "освобождението". на България - абсолютна ЛЪЖА. Съветски войници НЕ са загивали за "освобождението" на България през 1944та. ЕДИНСТВЕНИТЕ съветски войници загинали в този период са 42ма войници, натровили се с краден алкохол 2) в България е имало "хитлерофашизъм" от който да ни "освобождават". Абсолютна лъжа. България влиза във ВСВ на страната на хитлеристка Германия, СЛЕД като Хитлер заплашва, че ще влезе със сила. В България е имало монархически консерватизъм нямащ НИЩО ОБЩО с идеологията на хитлеристите 3) съветската армия от 1944та и руската от 1877 били "едно и също нещо" подвеждаща логика - ако махнем паметниците на съветските окупатори, премахваме паметта за делата на руската армия от 1877ма 4) "унищожаваме" паметниците - никъде не се предлага унищожаването им - предлага се премахването им с възможност да бъдат преместени на специално място посветено на историческия "съветски" период 5) съветската армия е ОКУПАЦИОННА - ВСИЧКИ документи свидетелстват за това - от ограбването на хазната ни и изнасянето на българския военен архив, до обезглавяването на дръжавата посредством физическото премахване и елиминиране на елита на нацията, до издръжката на окупаторите, до действията им на терен, които карат дори стари комунисти да пишат на съветските ръководители да обуздаят безчинстващите окупатори

    Коментиран от #114

  • 101 Кире

    10 2 Отговор
    Слави гориш !!!!
  • 102 пот

    8 2 Отговор
    Слафчо, тебе газпром за туй ли та хрантути толко з години?!? Не си ли даваш сметка, че ще дойдат да ти донесат сметката?
  • 103 руZофилите V шOк!

    4 10 Отговор
    Когато и да бъде премахнат този позорен и окупационен монумент, все ще е късно. Предлагам от столична община да изпратят специални покани на Мунчо и Мутрафона за празничното събитие.
  • 104 не е лошо

    6 0 Отговор
    Ама друго си е да е на ХАНКУ БРАТ.
  • 105 имаше

    6 0 Отговор
    Единнщасник котобутнамавзалея сегадругинатегачибутат паметниканаосвободителите товасакрадците на България аконегострят, щеимвзематкраденото и щегитикнатв, ЗАНДАНА голем страх
  • 106 Лъжеш бре

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "Историк":

    и то нагло
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Музея

    9 1 Отговор

    До коментар #66 от "Историк":

    не е мястото където е построен, поради определени причини на онова време и с определена цел! Най глупавото нещо е, да търсиш причини, да променяш историята! Да преместим тогава храмове, катедрали, пирамидите! Ако всеки строй идва да руши миналото, как ще остане за бъдещето?

    Коментиран от #111

  • 109 Гришо

    12 1 Отговор
    заради тази армия сТАНИСЛАВЕ си без фес на главата!

    Коментиран от #116

  • 110 Историк

    5 12 Отговор

    До коментар #96 от "Лъжеш,пунгаш!":

    Настояването на Молтов за продължаването на бомбардировките над България, базирано на думите на Сталин е описано в книгата "Условия на предаването - България, Румъния, Унгария", страница 581ва с цитирани източници и исторически бележки.Руските фашисти се опитвате да лъжете, но ИСТИНАТА е СКОВАНА В ДОКУМЕНТИ и лъжите ви не минават.

    Коментиран от #112, #141

  • 111 Историк

    2 10 Отговор

    До коментар #108 от "Музея":

    "не е мястото където е построен, поради определени причини на онова време и с определена цел! " "Целта" е мачкането на българската държавност, ТОВА ОСТАВАШЕ, да ги ОСТАВИМ където са заедно с "целта" им. Нали ТОЧНО ЗАТОВА искаме премахването им.

    Коментиран от #126

  • 112 ТрампЛин

    4 9 Отговор

    До коментар #110 от "Историк":

    Адмирации приятелю! Историята е такава каквато е, а не подсладена, подправена, накипрена! Това не е Модно ревю, а безпристрастна хронология на събитията!
  • 113 Име

    11 1 Отговор
    Отново ме разочарова. Това, което е в главата на Слави Трифонов е - че е господар - обаче и той не знае на какво точно и сега - нека правилно да се разберем. Хан Аспарух е имал привилегии, но и отговорности. Хан Аспарух е загинал в битка, за да защити новата държава, но тя е била не на него лично - иначе щеше да си прати бодигардовете при битката, в която е загинал - ако беше се престорил на временно ограничен от военна служба. Следователно Хан Аспарух не е бил отчужден от народа си. Не е бил - един горделивец.

    Точно Хан Аспарух би дошъл и би разрушил именно собственият си паметник, защото - Хан Аспарух е бил скромен човек - помислете - за какво да спасява и народ от хазарите и да пътува с тях, че и с Аня Пенчева на главата, години наред, ако е заради един паметник - напротив - ханът е изключително скромен - иначе - няма да е с акъла си.

    По-скоро - трябва да се разбере - ако - СССР не беше направил самоубийствените си атаки срещу Вермахта, срещу неговите железни танкове, нямаше да сме живи - Хитлер е планирал някакви имения в Европа да засели в тях бюргери.

    Това трябва да ценим - саможертвата на едни солдати, млади войничета - нито са комунисти, нито болшевики, казват му напред и - го убиват в секундата.
  • 114 елиминиране на елита на нацията,

    12 3 Отговор

    До коментар #100 от "Историк":

    Най ми харесва. И впрочем народният съд е бил 53% съставен от евреи и ако ми следиш мисълта значи Израел трябва да са ни елиминирали "елита на нацията" а той е бил един "елит" колкото и Лена сега е "символ"
  • 115 чалгобилят мостич

    4 2 Отговор
    бетонените бутафории до шумен малък паметник ли са на ханаспарух,че да правим още дай по-добре да дигнем паметници на азис и чалгослав трифонов за заслуги към отечеството
  • 116 Ветеран от Протеста

    2 12 Отговор

    До коментар #109 от "Гришо":

    Точно тази Армия Окупира Българския Народ за половин век и е издигнат от благодарните български Комунисти,а на Цар Освободител си имаме Паметник от Благодарния Български Народ...Дано един ден разбереш каква е Разликата!!!

    Коментиран от #264

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Без Русия, България нямаше да я има

    11 3 Отговор
    А ненормалници винаги ще има.
  • 119 Историк

    3 12 Отговор

    До коментар #93 от "Чичак":

    "магазините бяха ПРАЗНИ и ВСИЧКО беше ДЕФИЦИТНО след демокрацията ! След !" Продължаваш да лъжеш най-безогледно. НЕСЛУЧАЙНО най-известните битови фрази от онова време бяха "докараха ли" и "ще има". Крадяха се дори чистачки от автомобилите, а "списъците" с "чакащи" за какви ли не стоки понякога бяха за ГОДИНИ напред (понякога МНОГО години).

    Коментиран от #127

  • 120 Стоян Александров

    10 1 Отговор
    Ето за това Главундера е в девета глуха. Дори не му гледам простата телевизийка. По ;Нова година беше пусната безплатно и реших да видя как са там нещата....лелеле майко, беше ужасно, превъртях няколко различни предавания....УЖАС, ГЛУПОСТ, АМАТЬОРЩИНА, ЛЪЖА И ИЗМАМА, ДОРИ УЖ СПОРТНИЯ ДЖЪРНАЛИСТ БЕШЕ НЕЩО, АМА НЕЕЕЕЕЕ СМЕШНИК ПЪЛЕН. ПРЕМЕСТИХ КАНАЛА И ПОВЕЧЕ НЕИСКА ДА ЧУВАМ ЗА ТАЗИ телевизийка и за този плешивия глупав дъртак. И на село не го гледат. А смешките са тотално зле. Гламчоооооо кажи кой ти дава парите за всичката тази пасквилка, не са твои и това е повече от ясно, подлога си, ама на кого, кажи го ??? ДАНС да го разследват моментално. А като политик е по- жалък и от Луна...
  • 121  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #117 от "някой":

    Не му обръщай внимание. Като ученик не са му давали боза, мляко и кифла, през междучасието, комунистите са му я вземали и за това сега е бесен
  • 122 Историк

    4 12 Отговор

    До коментар #117 от "някой":

    Знаеш ли кой взриви Църквата Света Неделя? Тия същите се бореха срещу измисления "хитлерофашизъм" в България. С други думи, вменяваха на нормланото общество неща, за да го тероризират и да си оправдават съществуването. По същия начин, по който руския фашизъм днес си оправдава съществуването с "врагове". А това, че рашизма е циничен до безобразие, и си служи и с най-чувствителните теми за хората, като страдащи деца, е нещо добре познато в историята: точно както измислиха "алеята на ангелите" в Украйна. Рашизма е най-циничната версия на фашизма.
  • 123 Оракулът от Каспичан

    5 11 Отговор
    Идеята е добра.Ще се отървем от този грозен монумент на окупацията и ще издигнем паметник на един,макар и "прабългарин",заради когото сега сме тук на Балканите.А можехме да сме в Италия например.На Италианската Ривиера.Да беше последвал Алцек,а не да се завира в румънските блата.Както и да е,но това грозно нещо да го събарят.Ние от провинцията,като дойдем в Столицата не искаме да се спъваме на всяка крачка с останки от соца,възхваляващи една противна,ретроградна и умряла идеология.
  • 124 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #117 от "някой":

    Всичко това е описано повече от подробно без значение харесва ли ни или не! Всичко което не се вързва с вашето историческо Модно ревю, е изтрито и забутано в килера на Историята от такива като теб!
  • 125 ха ха

    8 1 Отговор
    и тоя го е боцнал ; златния телец ; , паметници не се разрушават нито се бутат , те затова са паметници да се помни , кой ли е виновен че няма духовно силни хора за нови паметници ? а ако на някой клептократ му пречи да минава покрай тоя паметник да си смени маршрута
  • 126 Целта не е мачкането

    7 3 Отговор

    До коментар #111 от "Историк":

    Това са глупости! Целта на построяването е друга и символизира времето, зависимостта ни и всичко по онова време! Къв е този зор да си сменяте историята? Всеки народ има и хубава и лоша част от нея, но само глупака страдащ от комплекси се мъчи да я променя!

    Коментиран от #134

  • 127 бегай бре , стига лъга

    11 1 Отговор

    До коментар #119 от "Историк":

    През 1989 г. съгласно цените на дребно покупателната способност на промишлените работници с една месечна заплата е: сирене - 114 кг, яйца - 2277 бр., боб - 493 кг, ориз - 296 кг, лук - 987 кг, ябълки - 705 кг, картофи - 1345 кг, костюм мъжки вълнен - 3,2 бр., балтон-мъжки - 3,9 бр., обувки мъжки половинки - 14,7 чифта, обувки дамски половинки - 11,8 чифта, въглища каменни /на едро/ - 8,2 тона, ел.енергия - 9250 кВтч (!).
    И понеже сега сме в ЕС е много модно да се сравняваме с останалите страни по света. Вижте къде сме били тогава и можете сами да прецените къде сме сега. През 1986 г. средното годишно потребление на мляко на човек е:
        - България - 194 л. В страните от Западна Европа е от 43 до 202 кг
        - Гърция - 57 кг
        - Турция - 15 кг
        - САЩ - 129 кг
        - Япония - 36 кг
    Нали разбирате колко смешно звучи песента на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците?" 

    Коментиран от #131

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Гост

    12 2 Отговор
    Браво!!! 33 години нашите “демократи” не са сетиха за Хан Аспарух, но паметника на армията, която натика фашизма в зад…ка, решиха да бутат! В Берлин не си позволяват да премахнат мемориалния комплекс на Съветската армия, разни пишлегари тук ще ми се правят на мъже! Затова е паметник - иде от памет! Да не забравя простака, че е жив благодарение на този от паметника!!! А , Хан Аспарух спокойно можеше да бъде на мястото на онова чучело дето е символ на София.
  • 130 Град Симитли

    5 4 Отговор
    Па той и ан Аспарух е поробил траките и славяните ве, непоръбен чалгар! 😆🎃
    И неговата орда я нЕма!
  • 131 Историк

    1 14 Отговор

    До коментар #127 от "бегай бре , стига лъга":

    "През 1989 г. съгласно цените на дребно покупателната способност на промишлените работници с една месечна заплата е: сирене - 114 кг" Я да видим дали знаеш нещо за този период. Колко беше средната заплата през 89та и колко едно кило сирене и внимателно с отговора, защото инфорамцията И ЗА ДВЕТЕ е налична. Впрочем, с настоящата средна заплата, в България може да се купят НАД 150 килограма сирене.

    Коментиран от #135, #142, #177

  • 132 защото

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "ТрампЛин":

    няма отговор ли?

    Коментиран от #145

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Историк

    2 11 Отговор

    До коментар #126 от "Целта не е мачкането":

    "Това са глупости! " Яяяяя, руски слуга ме "уверява", че "това са глупости". Ей сега ще взема да му "повярвам", щом е "казал". Няма да вярвам на хилядите прочетени страници, на реалността, която съм преживял и на анализа на случилото се, ами на "уверенията" на тоя, който се е навел на същите, които са ни мачкали с тези паметници и продължават да искат да го правят.

    Коментиран от #144

  • 135 Чичак

    11 1 Отговор

    До коментар #131 от "Историк":

    Покупателната способност на българина се изравнила и дори надминала тази от 1989 г. Това е най-новият виц, сътворен от Центъра за либерални стратегии - едно от ония НПО-та у нас, чиято основна задача е да пропагандират колко хубаво си живеем днес. 
  • 136 Калин

    6 2 Отговор
    Славчо, ти отече окончателно, моето момче, напъните са излишни. С всяка твоя изява се закопаваш все по-дълбоко.
  • 137 дай ги

    7 1 Отговор

    До коментар #61 от "Историк":

    тези документи,бе!Олиго..френич!
  • 138 Анонимен

    4 2 Отговор
    Този гологлав аватар пак ръси врели-некипели.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Абе приятелю

    10 3 Отговор

    До коментар #110 от "Историк":

    Нито на 581,нито на 618,нито на 701 стр.има такова нещо.И книга такава няма.И ти самият не си никакъв Историк.Имаш средно-специално,недоучен електроинженер си,казваш се Радослав и имаш женска болонка на три годинки.Роси се казва..

    Коментиран от #184

  • 142 Чичак

    9 0 Отговор

    До коментар #131 от "Историк":

    През 1989 г 1кВтч. беше 4ст . дневна и 2ст нощна тарифа (средно 3ст)....при минимална заплата от 140 лв.......към 2022 г.(юли) 21 Ст без ДДС...(средно 26ст).....припри минимална заплата от 710 лв........4666 към 2730,7..........и впрочем да ти обясня "историка" 1989 г се публикуваха нетни заплати в статистиката а сега брутни !!!!!!! Правиш ли разлика а?

    Коментиран от #146, #149

  • 143 23787

    6 0 Отговор
    Вместо паметник на несъществуваща армия!!!!
    Паметник на "Победителите от ВСВ"
    Едните ни Бомбили(на тях имаме паметник), другите "Овободили" и на тях имаме но да ги обединим в един...
    А България винаги от страната на Булката благодарение на политиците ни...
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Вальо

    4 1 Отговор

    До коментар #132 от "защото":

    Аз искам в Шипка на Сюлейман паша
  • 146 хихи®

    2 11 Отговор

    До коментар #142 от "Чичак":

    и работниците почиваха напълно безплатно годишно 6месеца на море 6 на балкан... В България преди 1989 нямаше пенсионери. Всички живееха на френската ривиера и излизаха то казината само в деня за пенсии, а тях им ги носеха със самолета на Бай Тошо!!! Не че пенсиите бяхамалки, самолета беше голямм.. А какъв беше Бай Тошовия салам.......

    Коментиран от #150, #198

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 И това и за другите умници го пиша

    8 0 Отговор

    До коментар #142 от "Чичак":

    до 1989 г се публикуваха НЕТНИ заплати в статистиката а сега брутни !!!!!!! Да се прави разлика, защото много лъжи се изговориха последните 33 год ? Много. От завършени олигофрени и лъжци.
  • 150 Хм..........

    5 0 Отговор

    До коментар #146 от "хихи®":

    Нелепа ирония, безпомощна обаче пред фактите

    Коментиран от #151

  • 151 хихи®

    2 4 Отговор

    До коментар #150 от "Хм..........":

    Лепа е лепа.... иронията...
    Ако обществото се стегне и обедини около една национална доктрина на първо време, национална цел за 10-20 години може да направим държава по-хубава от онази....е ще трябва да се работи не като в онази....

    Коментиран от #154, #201

  • 152 Путинофил

    2 9 Отговор
    Какъв Аспарух бе?
    Ние си почитаме Ленин!
    Мавзолей на Ленин трябва да направим, както в Мацква!

    Коментиран от #156

  • 153 Пантагрюел

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "На мястото на този паметник":

    Ама на колело!
    И да стоят по двама евроатлантици дежурни под него да го крепят да не падне от колелото...
  • 154 Обществото

    9 0 Отговор

    До коментар #151 от "хихи®":

    първо трябва да се отърве от туморите доган, прокопиев, кръга капитал, които ни изнасят и продават на чужди интереси с политическите си проекти ГЕРБ, ДПС, БСП, ПП, ДБ, а не да ги преизбира за да го лъжат и крадат! О чак като узрее да го направи, може да прави доктрини и тем подобни!
  • 155 Рушете бре

    13 1 Отговор
    Остана ли нещо дето да не разрушихте подлоги ? И язовирите разрушете и те са по руска технология.
  • 156 Мавзолей имахме

    4 2 Отговор

    До коментар #152 от "Путинофил":

    но простотията и лакейството го разруши и него!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 И храните ни бяха по БДС

    7 4 Отговор
    А сега са атлантически боклук

    Коментиран от #163

  • 160 Цветко ХРИСТОВ

    8 3 Отговор
    Абе Слафчо, тиот кога започна да разбираш от политика? ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ХАН АСПАРУХ?

    Коментиран от #164

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 И Свободата

    3 6 Отговор

    До коментар #159 от "И храните ни бяха по БДС":

    Беше по БДС! До Свиленград свободно, от там нататък с Открит Лист по БДС!

    Коментиран от #166, #171

  • 164 От както

    2 0 Отговор

    До коментар #160 от "Цветко ХРИСТОВ":

    продавате бъдещето си и родината1
  • 165 Топкииии

    5 1 Отговор
    Навсякъде, във всеки град топкииии и да пише Америка за България задължително
  • 166 Ъхъъ

    3 0 Отговор

    До коментар #163 от "И Свободата":

    А в Гърция военен режим...... и оряха нивите с магарета
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Гост

    2 5 Отговор
    Да, това е добра идея.
  • 169 Огииинь бииий

    1 6 Отговор
    Да се взриви
  • 170 Най после

    2 6 Отговор
    и селчо да каже нещо смислено.
  • 171 Чичак

    3 0 Отговор

    До коментар #163 от "И Свободата":

    До Свиленград свободно, от там нататък с Открит Лист и 3200 гръка избягаха във Пловдивско от генералите нали. А за Испания да не говорим и кво се сетиш и виж кога жени на запад са гласували и кога мъжете над 21 г. И Франция с Мароко и .........

    Коментиран от #179

  • 172 Лорда

    6 3 Отговор
    Първо-Хан Аспарух никога не е бил в Триадица и второ- къде ще си правим гей концертите после ? Славуца ще го изключим от клуба !
  • 173 Мда

    5 3 Отговор
    Паметник на хан Аспарух? Маке дизайн, като в Скопие? Боко нареди и Славчо изпълнява...
  • 174 Най ми хареса

    1 5 Отговор
    Аргумента за отличното качество ма живота в НРБ, че киселото мляко можеш да си подквасваш в къщи, защото бацила Булгарикус виреел май добре под крилото ма Партията! Истински бацил, не като сегашните джендърски🤣🤣🤣

    Коментиран от #180, #203

  • 175 Те и Украинците

    3 1 Отговор
    Така почнаха в началото.... Като жертви на пропагандата преди да станат реални жертви. Не може да не сме по прости и от тях.
  • 176 Токсик

    10 2 Отговор
    Предлагам да съборим и НДК , защото го построиха комунистите да си провеждат партийните конгреса в него. Ако почнем като украинските фашисти да рушим и да декомунизираме не знам какво ще остане, защото за последните 33 години капиталистите нищо ново не построиха. Ти Славчо конкретно с какво точно допринесе за тази държава освен да паразитираш върху тази територия и да консумираш благата, които имаме останали, точно благодарение на руската и съветската армия осигурили ни и държава и просперитет. Нашите дядовци се биха и загиваха редом със същата тази армия чак до Австрия , за да измият позорния срам от фашизма. Дадохме свидни жертви, за да ти гледаме днес кривата фашистка физиономия по телевизора!

    Коментиран от #183

  • 177 само да кажа

    8 0 Отговор

    До коментар #131 от "Историк":

    150кг сирене Х 15лв.=2250лв.?средна работна заплата?А това е сиренето менте!?Ей,лъжльо?на кого ги мяташ тия?
  • 178 Народа

    9 1 Отговор
    Тоя наркоман само сглупости се занимава.Не го интересува,че сиренето стана 20 лв.,а кашкавала 30лв.
  • 179 Не беше трудно

    1 6 Отговор

    До коментар #171 от "Чичак":

    От Гърция да избягаш в НРБ, виж обратното беше Невъзможно, стреляше се на месо!
  • 180 А не беееееее

    5 0 Отговор

    До коментар #174 от "Най ми хареса":

    Че така беше. И кофичките бяха от стъкло а не като сега да тровят децата с феноли
  • 181 Сатана Z

    3 2 Отговор
    От Козяк натиснаха копчето на Яловия Учиндолски скопец Трифонов.
  • 182 Докато не видя

    2 2 Отговор
    На мястото на Извънземната чиния на Бузлуджа монумент на чичо Сам, винаги ще призовавам за събаряне на МОЧА!!!
  • 183 Чичак

    3 0 Отговор

    До коментар #176 от "Токсик":

    Категорично!
  • 184 браво

    4 0 Отговор

    До коментар #141 от "Абе приятелю":

    дай повече инфо за него-аз отдавна му следя излиянията и никовете,които има!Нека се знае кой кой е!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 ЛИЛИ

    6 3 Отговор
    ИДИОТ , ПАРАЗИТ НА ОБЩЕСТВОТО. ТОЗИ ПАМЕТНИК Е ПОСТРОЕН В ПАМЕТ И НА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ЗАГИНАЛИ ВЪВ ВОЙНАТА. А ОТ ДНЕС НАТАТЪК ТЕБЕ ВЕЧЕ ЩЕ ТЕ И НЕНАВИЖДАМ.
  • 187 Шемет

    10 1 Отговор
    Да бутнем всичко построено по-време на комунизма,и да сме спокойни,тъпани!

    Коментиран от #192

  • 188 Африканец

    5 2 Отговор
    Явно не е разбрал защо вече не е в Парламента
  • 189 Браво Слави но

    5 2 Отговор
    Въпреки позицията ти не очаквай гласове на изборите.Ти сам избра местото при недостойните българи и сега уселено се стремиш да излезеш оттам но народа знае че веднъж предател цял живот предател.Бъди щастлив и си живей в измисления свят.
  • 190 На Зеленски

    3 0 Отговор
    бе шматкоооо
  • 191 Американско говедо

    8 1 Отговор
    Що не бутнете АЕЦ Козлодуй и Нефтохима?
  • 192 Даааа

    8 0 Отговор

    До коментар #187 от "Шемет":

    От язовирите да почнем и да си взривим АЕЦа......пеметниците сами ще паднат
  • 193 Наблюдател

    4 2 Отговор
    Ох на тоя чалгата вече му се изчерпа репертоара. Направи паметник на Аспарух, някой спира ли те и пари достатъчно открадна, места бол. Какво стана с възстановяването на войнишкия паметник пред НДК заради който бутнахте 1300 г България. Нищо, защото сте демократични импотентни крадци, които освен да рушат нищо не могат. Сложихте лъвът от царско време и стана като паметник за селски мегдан. Жалки сте.
  • 194 Ахмак

    3 1 Отговор
    Паметник на несъществуваща армия!???!!!?!!?Тоя забравя че всъщност България е окупирана от неговите приятели украинци,които са били част от съветската армия.
  • 195 Взривявааай

    4 1 Отговор
    Като мавзолея на пияния Гошо Тарабата предал Македония на Сърбите
  • 196 Дааааа

    4 0 Отговор
    А пристанището на Доган си стои и не можем риба там да ловим.
  • 197 Хан Аспарух

    1 2 Отговор
    Си има Мадарски конник Само глава му трябва.
  • 198 само да кажа

    10 1 Отговор

    До коментар #146 от "хихи®":

    14 дневна карта за почивка в комсомолската смяна през Август за семейство с две деца,пълен пансионат(закуска,обяд,вечеря,спане,плаж,чадър,паркинг,ток,вода,телевизия и море със спасител)вичко това за.....16 лева!!!!!!!!ШЕСТНАДЕСЕТ ЛЕВА!!!!!!!!Е не ходехме на бинго зали-имахме си свои увеселения,където се запознавахме с нови хора и приятели имахме от цялата страна,а и не само от България!
    Със зле прикрита злоба,можеш да се опиташ да иронизираш,но това е истината,а тя не се променя със злобата ти в иронията!

    Коментиран от #202

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    На Татаринът хан Чака – цар на България . Той няма паметник още.
  • 201 само да кажа

    7 2 Отговор

    До коментар #151 от "хихи®":

    Ние работихме и я построихме-вие с мързела си я развалихте!Дано да постигнете 1% от това,което ние направихме!А лозунга"дайте да дадем" вече не вирее!Ние дадохме-вие пропиляхте!

    Коментиран от #218

  • 202 И 4 лева и 20 ст

    5 0 Отговор

    До коментар #198 от "само да кажа":

    Карта за лифта за 7 дена в Пампорово
  • 203 не знам за партията

    4 0 Отговор

    До коментар #174 от "Най ми хареса":

    Но ако ми дадеш координати,ще ти изпратя/донеса от моето кисело мляко,което добивам сам и сам подквасвам,а ти ще ми кажеш дали има нещо общо с "кофичките" ,да не уточнявам на кои фирми!

    Коментиран от #211, #217

  • 204 Най-доброто предложение

    2 3 Отговор
    е да се изгради детска площадка на мястото му.
  • 205 Копипасте

    5 0 Отговор
    Навремето беше по-трудно, но сега при тия СМИ и Интернет всеки може да покаже на света какъв идиот е!
  • 206 фон

    6 1 Отговор
    Пише се ИТН, чете ДПС.

    Коментиран от #207

  • 207 А тъз

    0 0 Отговор

    До коментар #206 от "фон":

    глупост с интелект на дете, до кога ще и правиш копи пейст?
  • 208 Реалист

    1 1 Отговор
    И немският фашизъм не съществува,благодарение на.......!?
  • 209 Болярче

    2 7 Отговор
    Когато Русия загуби войната окончателно всички ще се съревновават в премахването на паметника типично по нашенски и ще се бият в гърдите че са герои.Но да не забравяме този смел и скромен човек с чука.Да не забравяме децата арестувани че са боядисали паметника.Да не забравяме и групата от двадесетина човека които няколко дни след 24.02.2022год. протестираха пред паметника и изхвърлиха в кофите за боклук цветята оставени от руското посолство.
  • 210 европейски ценности

    8 1 Отговор
    Ами постройте един паметник, г-н Трифонов! Стига сте бутали! 30 години, само събаряте и разрушавате! Оруел е казал: "Който владее миналото, владее бъдещето! Войната е мир! Свободата е робство! Невежеството е сила!" Евролибералите ни набутахте в книгите на Оруел!

    Коментиран от #216

  • 211 До кога

    0 2 Отговор

    До коментар #203 от "не знам за партията":

    Ще продължавате да измервате двете епохи само с кльопачката? То биваше и да сме гладни при тези унижения на които бяхме подложени!
  • 212 Пасъмас

    1 6 Отговор
    Близо петдесет години, България бе чужда на Света.
    Във Сталински режим живяхме, безропотно без Свобода!
    Зад Желязната завеса, тайно слушахме ний Би-Би-Си.
    Но в петък вечер безусловно, натрапваха ни Руски новини!
    Супер Рифле!! Нина Ричи или Вранглер, бяха нашите мечти!
    Но за Кецове китайски, чакахме пред “Спортния” със дни!
    Бийтълс, Пърпъл, Ей/Си-Ди/Си, бяха идоли за нас.
    Но със Златни струни и Щурците, изкласявахме 12-ти клас!
    Долари купувахме от чужденците, плахо влизахме във Кореком.
    Бяхме много предпазливи! Нарушавахме Закон!
    Дънки, дъфки, някое парфюмче, или пък сапунче Фа.
    Мигом Ставахме “вървежни”, будехме ний завист в цялата мах’ла.
    Жителството, трудовите книжки! Безпартиен, или член на БеКаПе?
    Тоз въпрос бе Много важен! Ако искаш ти да си добре!
    Ставаш Член на БеКаПе-то, мигом падат всякакви стени.
    В списъка на чакащи не влизаш, на опашката си първи ти!
    С пот и сълзи съградихме, ний Берлинската стена.
    За да трябва да прескачаме, търсейки на Запад Свобода!
    За панелка с лихво точки, се записваш да ти дойде ред.
    А пък в този списък и не знаеш, ти отзад ли си или отпред!
    В Мототехника отиваш след като си чакал пет лета.
    Вземаш Ладата и осъзнаваш, веч’ не трябва ти кола!
    Ти си остарял от чакане, пътник си за онзи свят.
    А за там кола не трябва, нито пък панелка брат!
    Тъй минаваха годините, в чакане на Утрешния ден.
    В който влизаш в магазина, и не мислиш за пари хептен!
    Питам се сега след толкоз чакане, толкоз списъци и срам.
  • 213 Пасъмас

    1 3 Отговор
    Питам се сега след толкоз чакане, толкоз списъци и срам.
    Как на някой му се струва, че живяли сме във Храм?!?
    Как все още има носталгици, страдащи по Руския модел?
    И мечтаят за почивка, с Профсъюзна карта на море!
  • 214 За тези

    1 4 Отговор
    ….които не са били родени ще споделя, живеехме в комунално жилище състоящо се от Една Стая, 5 човека! В сградата имаше два етажа по 6 стаи в които живееха 12 семейства! На всеки етаж имаше една баня с тоалетна!!!
  • 215 ЛИЛИ

    3 2 Отговор
    Този чорбаджия, май не е учил история, май не вижда и слуша какво става по света! За да влезе тошко -простака в парламента е готов на всичко за да спечели гласове от малограмотгните и фашизираните типове!
  • 216 Отряд 1

    3 0 Отговор

    До коментар #210 от "европейски ценности":

    Би било прекрасно, ако бяхте наясно с факта, че никой никъде не "бута" и никой никъде не ни е "набутал" ... защото там където има светлина, винаги има тъмнина. (там където има тъмнина, невинаги има светлина) На всяко "ДА" има още толкова "НЕ" ... или както Вие казвате, войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила, животът е смърт.

    Помислете какво написах, и дали това, което се случва не е "естествено" ни състояние.
    Опитайте се да съпоставите отношенията и управлението в едно семейство, с отношенията и управленията на едно общество.
    Успех.
  • 217 Вместо да ми пращаш

    2 2 Отговор

    До коментар #203 от "не знам за партията":

    кисело мляко, пусни си Баш майстора и ще се потопиш в ежедневието за което жадуваш.
  • 218 хихи®

    3 3 Отговор

    До коментар #201 от "само да кажа":

    Работехте трънки! Краденето беше национален спорт надребно наедро, кой колкото може.. Крадеше се от работното време, от обещественото положение, на по-високо място се получаваха повече дефицитни стоки, от ТКЗС-то, АПК-то слънчоглед, царевица, нафта бензин, кой колкото може......
  • 219 Не напразно

    2 4 Отговор
    беше популярен вица за влака на Социализма със спуснатите пердета, в който всички се полюшвали в такт, а влака си стоял на място! Горките, много си вярваха че вървим към светлото бъдеще. Наивници!
  • 220 Славчо.

    1 1 Отговор
    Питай мама Здравка за тези неща и не забравяй БАКАРДЖИЕВ.
    И той май че беше атеист, като тебе.
  • 221 Мнение

    4 0 Отговор
    Да махнат паметника и да сложат паметник на цар Симеон Велики, при който границите на царство България се простират на три морета – Черно, Бяло и Адриатическо море. Държавата ни е най-голямата сила в цяла Източна Европа, а царуването на Симеон е определено от историците като “Златен век“ на българската култура.

    Коментиран от #225, #256

  • 222 Истината

    5 0 Отговор
    Паметниците ни трябва да ни карат да се гордеем, че сме българи!
  • 223 Хахаха ;-)))

    6 1 Отговор
    Слави Трифонов яхна войната срещу руските памутници предизборно! До сега те му пречеха, ама видя бате си Бойко да се възползва от тази опорка и той да не остане назад.
  • 224 Генерал 🇧🇬

    11 4 Отговор
    Според писаното съдим за акъла..
    1) Не е и няма "хан", има „княз” и „кънез”(къняз).
    2) Има стотици места където може да се издигне паметник на Аспарух.
    3) Аспарух не е създателя на България. Той подписва мирен договор с Източната римска империя, тогава е преместен държавният център, а не че е създадена някаква принципно нова държава. Самият Аспарух се е самовъзприемал като носител на древна държавна традиция.
    Знаем също така, че между българите и ИРИ има мирен договор още от 482 г. срещу остготите. България всъщност е много по-стара държава.
    4) Кога имаме видна окупация - през ВСВ бяхме в пакт с Хитлеристка Германия и губим войната, затова следва и "окупация"-без чужди военни бази. А след като загубихме Студената война (1989) имаме окупация с чужду военни бази.
    5) Ако през 1944 са ни поробили и трябва да махаме символите от онова време, какво ще правим със символите на петвековния ни поробител - джамиите?
    6) Паметникът на Съветската армия не е съветски нито руски, а е Български паметник, строен по български проект, финансиран от българи и одобрен от българския народ тогава. И не може да се променя или маха. Може да се махне американския паметник, защото е строен от чужденци против волята на българският народ.
    7) Паметникът на Съветската (Червената) армия в София е, най-вече и преди всичко, знак-символ на признателността на българския Народ към тази армия, допринесла за падането на Монархията и монархическата власт и фамилия в България, причинил

    Коментиран от #226, #229, #250

  • 225 За тази цел

    2 2 Отговор

    До коментар #221 от "Мнение":

    …трябва да си спомним кои сме, да пренебрегнем руската теория за Панславизма, да си върнем Държавния Архив от Москва и да изискаме артефактите на Стара България пазени в Ермитажа!!
  • 226 Генерал 🇧🇬

    12 2 Отговор

    До коментар #224 от "Генерал 🇧🇬":

    7) Паметникът на Съветската (Червената) армия в София е, най-вече и преди всичко, знак-символ на признателността на българския Народ към тази армия, допринесла за падането на Монархията и монархическата власт и фамилия в България, причинили три национални катастрофи, с огромни човешки, материални и териториални загуби на България!
    Ако я нямаше "окупационната" съветска армия Гърция щеше да е черноморска държава за сметка на България(искания по Парижкия договор 1947 г) .А Пловдив щеше да се казва Филипополис и нямаше да има и паметник на Альоша! Ама кой да мисли по тези въпроси?
  • 227 Факт

    2 3 Отговор
    Както каза Кирил Петков, паметника на Съветската армия трябва да се премести, а не да се събори, това е история.
  • 228 6нтщ5ж

    2 8 Отговор
    Памутникът на съветската армия да се премести някъде, да не е в центъра на столицатя, това е история, но не е най-важната част от нея, с която да се гордеем и да ни напомня негативни части от миналото. Трябва да се постави паметник, с който се гордеем, че сме българи!
  • 229 Много лъжи

    0 7 Отговор

    До коментар #224 от "Генерал 🇧🇬":

    От точка 4 нататък всичко е лъжа и пропаганда!!!
  • 230 Име

    0 0 Отговор
    Как да няма такава армия трета украинска армия в момента воюва и тези паметници са техни то руска армия от тук не е минавала .тази украинска армия ви управлява и до днес на която селяните викаха руснаци да ама не и затова нищо не стана както трябва .и колкото да няма логика ако се разпадне се отваря пътя на България .затова дайте им оръжия колкото може повече да се избият и зеленото човече .Имахте риба тази година нали !?
  • 231 4355

    8 1 Отговор
    Г.Трифонов,аз бях за вас,цяла нощ не спах по време на изборите,стисках палци когато спечелихте.От тогава до сега страшно съм разочарован от вас и вашето държание.Спомням си как пеехте руски песни за войната,а сега бълвате простотии.

    Коментиран от #234, #236

  • 232 тцъ тцъ

    5 3 Отговор
    Мазния чалгар пак се прави умен. Като няма такава армия кои влязоха в украйна с едни червени знамена със сърпове и чукове но нещо им счупиха прогнилите зъбки. С Ъ Б А Р Я Й!!!
  • 233 БайДън

    6 2 Отговор
    Славе,абе ние с теб си приличаме много,най вече по акъл. Аз ще те подкрепям за тези избори,пък ти ще ми направиш паметник на мястото на този дето ще го буташ. Става ли далаверата?
  • 234 Отряд 1

    5 2 Отговор

    До коментар #231 от "4355":

    Той винаги е бълвал простотии. Все пак е шоумен, капиталовложенията го изискват. По-скоро сте се подвела и сте изградили съвършенно грешна представа за г-н Трифонов т.е. колкото и да не ми се иска да признавам, този път Трифонов не е виновен, ами Вие, че сте изградили погрешни очаквания.
    И сега като отидете да гласувате на 2.4.23 , моля помислете малко по- добре... (не че има смисъл, то избор няма)

    Успех,
  • 235 Ха ха ха

    2 7 Отговор
    МОЧА не трябва да се демонтира..... МОЧА трябва да се бутне.... и това за назидание на всички русофили и ватенки, защото са супер нагли.... трябва да научат къде им е мястото....
  • 236 ТрампЛин

    3 3 Отговор

    До коментар #231 от "4355":

    Какво искаш от една фурнаджийска лопата? Точно като Борисов и пРезидента! Днес едно утре друго, според “врага”.
  • 237 Ван дер Любе

    0 3 Отговор
    “Ван дер Любе е погребан в Южното гробище на Лайпциг. Предстоящият анализ на патолози трябва да покаже дали той не е бил упоен преди Лайпцигския процес - тази хипотеза съществува от години заради странно апатичното поведение на обвиняемия в залата. Подозренията са, че той е бил манипулиран, за да се изтръгне признание или за да се гарантира мълчанието му относно евентуални съучастници. Наличието на определени вещества може да хвърли светлина върху въпроса дали младият човек не е бил просто маша в нечии други ръце.“

    Да не се окаже само Новичок🤣🤣🤣
  • 238 Бивш Левскар

    0 5 Отговор
    Паметник на Аспарух не знам, но за паметник на Аспарухов съм петимен🤣🤣🤣

    Коментиран от #249

  • 239 Хахаха

    0 3 Отговор
    А вместо един несъществуващ Император Александър 2, сложете памятник на основателя на новата философия на прехода - чалгаджийство във всичките сфери на живота тук.
  • 240 Такива са изявленията

    0 1 Отговор
    Скъпи ми съотечественици . Онзи ден Бойко НЕ пожела властта . Днес Славчо НЕ пожела властта . С подобни изявления партиите се дистанцират от своите потенциални гласоподаватели , и бъдещото управление на територията . А защо ще го правят ? Като властта е келепир . Коя е този по-силна уплаха , от келепира във властта . Може би това да знаеш , че от теб ще се иска да подготвиш , въоръжиш , и изпратиш едни млади хора на война , които да умрат за чужди интереси. И с последните остатъци съвест да не желаеш да имаш нищо общо. От друга страна , да те е страх да не те пребият пак в банята .

    Коментиран от #242, #243

  • 241 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тралала":

    Сатанисти и разрушители са. Откъде са толкова много?

    Коментиран от #247

  • 242 Громи&Со

    1 0 Отговор

    До коментар #240 от "Такива са изявленията":

    Напротив! Бойко се опитва да се “сложи” на ПП и ДБ, но се надявам поне докато той е лидер това да не се случи!
  • 243 Какво значи не пожела властта?

    0 0 Отговор

    До коментар #240 от "Такива са изявленията":

    Толкова тъпо звучат тези детски опорки, на фона на реалността, че за да имаш власт, ако нямаш 121 депутата, трябва другите да решат! Та защо първолаче се излагате с такива глупости?
  • 244 паси глупакът предател

    5 2 Отговор
    Мало....умен катър Паметникът е част от нашата история разрушавайки паметниците разрушаваш част от историята ни какво целиш ще поставиш друг който е също част от нашата история. Само варварите и талибаните разрушават паметници--- ти си един от тях имам чувството по скоро си талиbан отколкото българин по начин на мислене..

    Коментиран от #245

  • 245 Громи&Со

    1 2 Отговор

    До коментар #244 от "паси глупакът предател":

    Част от нашата История?? Само това не бях чул. То не бяха мантри че сме един народ, че сме братя, ама те са по-големия брат, а ние сме доведения брат, че са ни дали писменост….
  • 246 Киряк Стефчу

    2 1 Отговор
    Украинска простотия.
  • 247 Тралала

    3 2 Отговор

    До коментар #241 от "Хахаха":

    Не разбирам какво имаш в предвид. Дали са 27 милиона жертви. И въпреки, че правителството ни се е съюзило с фашистите и сме убивали руснаци, вместо да ни избият са запазили целостта на държавата освободена от дедите им, а не както са искали саксонците да ни раздадът на комшиите. Този паметник трябва да бъде лъскан вместо разрушаван.

    Коментиран от #248, #254

  • 248 Громи&Со

    0 0 Отговор

    До коментар #247 от "Тралала":

    Избивали сме руснаци?? Кога това? На Драва Соболч?
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 кажете истината

    1 0 Отговор
    Прабългарите са от тракийски произход.
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Аспарух

    3 5 Отговор
    Съветската армия официално се е водила окупационна армия.Това го има в историческите документи.
    Ако не беше тази окупация червените бандити, които основно героически грабеха някоя мандра по Балкана, никога нямаше да дойдат на власт.
    Комунистите не бяха популярни сред народа.
    Тази МОЧА е унижение за българският народ и трябва да се премахне.Отделно няма никаква естетика, стои като язва в центъра на София.
    Има си музей на комунизма и тоталитаризма да го преместят там и безродните русороби да си ходят и да им се радват на всички експонати.За тях и безплатно, че все нямат пари.
  • 254 Аспарух

    2 3 Отговор

    До коментар #247 от "Тралала":

    Избивали сме руснаци .Ей простотия до шия у тези русороби.
    Някой от тях може ли да обясни жалното писмо на Г.Димитров до Сталин с молби да престане терора на Червената армия над българския народ.Грабежи, убийства и изнасилвания.
    Писмото е исторически факт това.русороби.
    И да търпим тези не бих ги нарекъл паметници, а купчини камъни като МОЧА и Альоша.
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Бацо Гацов

    1 0 Отговор

    До коментар #221 от "Мнение":

    Всъщност, по негово време сме опирали на четири морета, изброените от теб+Йонийско..Най-южните граници са включвали Епир и част от Тесалия- Войница(днещна Воница) тогава е била в чертите на Велика България..
  • 257 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Чонков":

    Всъщност, трябва да е точно обратното!
  • 258 Румен Решетников

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Як съветофил":

    Държавата, която е основал, съществува, или не можеш да го осмислиш?
  • 259 Хаха

    3 2 Отговор
    Слави с това изказване загуби и последните си последователи. Слави е българския зеленски
  • 260 хахаха

    3 0 Отговор
    дългият дебил, дето ги плямпа едни, да вземе да си помисли дали него щеше да го има на света, ако Червената армия не беше дошла в България...когато плюеш историята на страната си, помисли малко, има те не защото така е трябвало, а защото историята е такава, каквато е била...

    Коментиран от #262

  • 261 ИНЖ

    3 1 Отговор
    София има нужда от въздух и зеленина. А Славчо Учиндолски е просто "маша" на ДПС....
  • 262 До Хахаха дебил

    1 1 Отговор

    До коментар #260 от "хахаха":

    Ти трябва да се радваш, че червеният вонючий сопог не са разстреляли дядо ти или изнасилили бабата ти и след това да се е родил хаха Альоша
    Прочети писмото на Г.Димитров до Сталин.Исторически документ има го и в нета.
    Интересно защо АсвАбАдителей така грабеха, убиваха и изнасилвания обикновенни българи та чак Димитров унизително е молил Сталин това да спре.
    Чети и се посвещавай , ако можеш де.
  • 263 бсфн

    3 1 Отговор
    Несъществуваща или съществувала не е бомбандирала и убила стотици БЪЛГАРИ от столицата и БЪЛГАРИЯ като убииците евроатлантици-американци и англичани чалгар пр---
  • 264 Не забравяй,

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Ветеран от Протеста":

    че тази армия не е клала и принуждавала Българския народ да сменя вярата си!
  • 265 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Типично за каналджията,да му рече човек--и ти ли Бруте!?Някой може да искат да го сменят с паметник на султан Баязид,и той е завладял България,нали.И боко и други антибългари се запънаха за паметника на съветската армия,точно сега,били са натиснати като клавиши,ама много фалшиво замучаха.Мъти се нещо,антируско и същевременно антибългарско,поставят се жалони,трасира се пътя към войната.