Last news in Fakti

3 Май, 2023 17:00 3 858 34

Иво Инджев: Този филм сме го гледали на фона на кървави животински главички

  • атентат-
  • главен прокурор

Расте списъкът с първоначалните твърдения на разследващите, за които те вече предпочитат да не говорят

Иво Инджев: Този филм сме го гледали на фона на кървави животински главички - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трети ден тече след първомайския взрив край кортежа на главния прокурор Иван Гешев, определен мигом от разследващи и прокурори веднага като атентат срещу него и семейството му. Вместо отговори на логичните въпроси получаваме все повече въпросителни, мълчание и премълчаване на първоначално заявена официална (дез)информация.

Фактът, че не ни показват уж пострадалия брониран джип на Гешев, не може да бъде определен иначе, освен като нежелание да видим с очите си, че не е пострадал от онези заявени от прокуратурата 3 кг. тротил като еквивалент на веществото, избухнало край пътя. Изясни се обаче категорично, вече и чрез телевизионни кадри от мястото на престъплението, че самият път не е увреден и няма как да е при положение, че взривното устройство е било поставено на метър и половина под пътя.

Под път и над път-това е въпросът! Както и защо е под, а не на пътя, ако целта е била наистина да бъде убит Гешев, както от първите минути на оповестяването на новината твърдят с увереност от прокуратурата много преди каквито и да било окончателни експертизи.

Не ни показват и израелския експерт, който не само се бил произнесъл веднага след взрива, но и дори се възхитил от майсторството на българските разследващи, според самите разследващи ( а не според израелеца, който трябва да е излетял с F-35 от Израел и да е скочил с парашут край Самоков, за да е успял толкова бързо да се озове на местопрестъплението).

Друг чужд авторитет, който поне поименно ползват като доказателство привържениците за версията за атентата с цел убиване на Гешев, е Лаура Кьовеши. Изведнъж се превърна в ценен фактор международният прокурор, бойкотиран кадрово от тукашната прокуратура ( един след друг делегирани под ръководството на Кьовеши български прокурори я напускат, искат си Гешев за шеф). Тя, научавайки за поднесената ѝ българска официална версия, изрази солидарност с колегата Гешев от висотата на поста си. А какво трябваше да каже: “ жалко, че не убиха колегата, който не иска да сътрудничи с Европейската прокуратура” ! Това ли трябваше да каже, за да не бъде употребявано мнението ѝ като някакво доказателство за недоказаната версия на колегите на Гешев?

Расте списъкът с първоначалните твърдения на разследващите, за които те вече предпочитат да не говорят.

На първо място, само коментаторите, желаещи да представят Гешев като жертва на лошите либерали у нас и намекват за някаква тяхна вина за престъплението, продължават да внушават, че Гешев се е возил със семейството си. Самата прокуратура, в лицето на Сарафов и говорителката Милева, отказват да потвърдят тези подозрения ( за разлика от волните интерпретатори, те могат да бъдат подведени под отговорност за разпространяване на лъжи)- не било в интерес на следствието.

Напротив, тъкмо обратното е! Няма(ше) по ярко доказателство срещу хипотезата, че става дума за инсцениран от Гешев атентат от евентуалния факт, че не би изложил на риск децата и съпругата си. Не случайно Гешев се изрази чрез своите медийни мегафони твърде мъгляво: “страх ме е за децата”. Това не предполага задължително да са били на мястото на инцидента.

Много бързо отпадна лъжата, че е имало загинал служител на НСО.

Спекулациите за участие на дрон, при това военен(!) също заглъхнаха.

Никой по никакъв начин не потвърди подхвърленото предположение, че някъде ( по пътя на евентуалния маршрут на Гешев за планирано негово посещение в Турция), е бил подготвен втори взрив.

Внушението, че “злия гений” (по прокуратурата), заложил бомбата, е бил наблизо и наблюдавал, вкл. с цел да “довърши” жертвата си след взрива, не получава никакво потвърждение.

Изпада в противоречие твърдението за “абсолютния професионализъм” на “злия гений”, който в същото време “случайно” взривил устройството по-рано ( и нахалост, както знаем). Може да е зъл, но чак пък “гений”…

Гений обаче ще да е бил онзи, който, предполагаемо, е разбрал, че Гешев е сменил автомобила си в последния момент, както самият той съобщава през едни свои “гениални” ретранслатори, маскирани като журналисти.

“Абсолютният професионалист” не постига нищо от целта си. Само превръща Гешев в герой, оцелял благодарение на Бог ( по Сийка Милева). Ако приложим класическото правило на правото “кой има полза”, отговорът е еднозначен.

Значи “геният” може да научава дори за направената в последния момент промяна в местоположението на своята цел, но не се е научил как да постави самоделната си бомба, за я постигне ( целта си).

Ако замисълът на цялата операция е бил Гешев да бъде представен като герой, оцелял (случайно) при атентат, тази мисия изглежда все по-невъзможна. Предстои спасяването на редник Гешев. Този филм, с адаптирано българско заглавие “Гешев, шерифът на народа”, прожектиран на фона кървави животински главички, сме го гледали.

(Текстът е от сайта на автора ivo.bg)


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Америка сее смърт

    45 19 Отговор
    Вече даже не ми се влага и капка енергия да ги критикувам демократите. Безмислено е. Тоталната им глупост е непобедима

    Коментиран от #13

  • 2 истина е

    64 7 Отговор
    Гешев е най-големият срам за държавата , но след пастирката ,защото той е недостижим по глупост , но има време да го надмине !!
  • 3 Мишел

    15 42 Отговор
    Няма по пропаднали и гладни от ватниците и техните бегераби
  • 4 Последния Софиянец

    70 11 Отговор
    Най гнусното е че Гешев излъга че е бил със семейството си за да го съжаляват.

    Коментиран от #9

  • 5 Ъхъ

    49 11 Отговор
    За първи път съм съгласен с мерзавецът инджев, или агент Ивайло, ако повече ви харесва!
  • 6 Месершмид

    49 6 Отговор
    Доживяхме и тоя един път да е прав
  • 7 Веднага незабавно

    20 2 Отговор
    Правете една парламентарна комисия и да отива каскета със нарядната книга на НСО за деня които да бъдат викани във последствие за да представят своите версии за случилото се
    Оставете прокуратурата и следствието да
    се правят че разследват..обществото трябва да знае какви са обективните факти от събитието за да търси после отговорни как са свършили работата
  • 8 адаша

    31 3 Отговор
    Те и в Италия като говорят "семейство", става дума за някой клан. Може да е пътувал с някой и друг дон...
  • 9 прокопи

    30 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    За първи път ти пиша плюс на теб и на Инджев.

    Коментиран от #20

  • 10 Майна

    23 12 Отговор
    Ей, скоро ще ти хвръкне и проскубаната опашка на тебе..
    Скоро всички защитници на ,,укронацистите,, ще си припомните ,,ДЕВЕТИ МАЙ,,!
  • 11 За грант продавам майка си

    26 2 Отговор
    Брейй, тоя за първи път не използва в текст думичките - Русия, комунист, КГБ,СССР.
    Голяма мъка ще му е тва писане.
  • 12 Никой

    19 0 Отговор
    Ами ако в джипа е пътувала Мата Хари,а не семейството. Хипотеза. Може да си я подават на къс пас с Би.Би.И сега не навлизайте в личното пространство на Каскета. Тия от НСО не са ли чували за устройства които заглушават периметър от 100-200 метра всякакъв сигнал изпратен от мобилно устройство и мобилна мрежа до въпростното негениялното саморъчно взривно устройство.Значи ли че Каскета не е важна персона ?
  • 13 555555

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Америка сее смърт":

    Нали знаеш че демократите са Западните комунисти.
  • 14 Говориш глупости, хаха

    16 4 Отговор
    Как да ти покажат еврейския експерттна фона на снимките на Гешев и НЕЯСЕН тодоров, които са заменили каскета и тези шапчици на поазните си глави!
    К
    На тоя отвратеняк Ясен и проститутка не би му пуснала! Гадна мутра
  • 15 Буха ха

    21 4 Отговор
    Имаше намерена и втора бомба, но се оказа че не било бомба а боМбон
  • 16 без имена

    12 1 Отговор
    нескопосана работа. не можаха като хората да арестуват бб, сега и този фалшив взрив ....хахаха....
  • 17 Тъй

    11 0 Отговор
    Този мръх изпълзя от канализацията.отново...
  • 18 Отец Нафарфароний

    11 0 Отговор
    За незнаещите миряни искам да поясня , че във всяка кола на пазвантите има по 4 /четири/ видеорегистратора. Вместо да пускат димни шашки , да пуснат запис от камерите ! Ние греховните ще се досетим това греховно деяние дали е атентат ,заря за първи май ,пиратки или нещо друго. Слава на всевиждащия.
  • 19 Мим33

    15 2 Отговор
    Това е и децата вече разбраха,че колкото и да ни заблуждават,си е абсолютна инсценировка....
  • 20 Мим

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "прокопи":

    Честно да ти кажа и аз за първи път ти пиша +,,,,,,,че този път правилно си се ориентирал...

    Коментиран от #23

  • 21 Потрес

    11 0 Отговор
    и това всичкото е казано от иво инджев, леле не мога да повярвам...
  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Мафията Овладява България
  • 23 прокопи

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мим":

    Изчервих се...

    Коментиран от #24

  • 24 Мим

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "прокопи":

    Аха,успокой топката...

    Коментиран от #26

  • 25 Джо Байдън

    11 0 Отговор
    Браво Иво! Браво Инджев! Я обаче иди на лекар да се прегледаш, че нещо обърка ориентацията си и тръгна във вярната посока. Чак не ми се вярва, че това ти си го писал, но поне си уцелил истината. А каскета и тия около него няма да си хабя думите.
  • 26 прокопи

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мим":

    Успокоих се и се поправям, ама другия път да почерпиш по една бира, защото тоя +...

    Коментиран от #30

  • 27 Доротея

    7 0 Отговор
    Магнитна мина, залепена за мантинелата и никой от вас сега нямаше да говори за инсценировки и постановки! А защо излъгаха, че в каретата е било семейството на персоната и сетне отрекоха, е загадъчна енигма!? Кой /коя, кои/ всъщност са придружавали персоната!?
  • 28 Тома

    8 0 Отговор
    Догодина отново каскета ще е носител на наградата джоване фалконе връчена му от мага дейвид копърфилд
  • 29 каскетя

    4 0 Отговор
    Ти не беше ли агент ивайло.
  • 30 Мим

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "прокопи":

    Добре,нямаш проблем...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 жалко но е така

    1 0 Отговор
    Всеки изглупилник , псевдожурналя и третокласен адвокатин вече е "ЕКСПЕРТ" ,и пише и драска всякакви глупотевини - това е нивото на българина , това е нивото и на атентаторите - посредствено като на болшинството българи експерти .....
  • 34 Слава

    0 0 Отговор
    АГЕНТ ИВО,НАЙ-ПОСЛЕ СЕ ЗАКАЧИ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ХРАНИЛКА.ТЕ ТАМ,ТАКА ГИ ИЗБИРАТ-КОМУНИСТИ,КОМСОМОЛЦИ,АГЕНТИ,ВЕРНИ.