Last news in Fakti

28 Юни, 2023 16:00 2 399 29

Грижа за Чърчил

  • чърчил-
  • българия-
  • политика

Заканата на Бай Ганьо, че не може да бъде надвит в „целуването“, звучи съвсем свежо и днес

Грижа за Чърчил - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще станем нещо по-различно от това, в което сме се превърнали, когато политиканите ни и обикновеният слугинаж спрат да прислужват толкова недодялано на чуждия интерес. Могъщата целуваческа практика на нашите днешни политикани е предвидена още от Алеко.

Заканата на Бай Ганьо, че не може да бъде надвит в „целуването“, звучи съвсем свежо и днес. Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Новите ни властници са готови да целуват още по-разпалено и изобретателно, и то навсякъде - и там, където Ганьо дори не би си помислил. Непочтено се държим със себе си - готови сме да се подлъжем и да сервилничим дори на ония скотове, които унижават Историята ни. Да не отваряме дума пак за „македонското“ ни фиаско - но е факт, че зарязахме част от Историята си в ръцете на скопските мистификатори. Не ги видяхме да целуват нечии задници, но Франция, а вече и Германия ги подкрепят в шашмите им. Понеже са се досетили, че сме недодялани, отблъскващи целувачи, които сякаш съществуват, за да се мразят.

Като са се заплеснали някои толкова по новото заклинание „Език на омразата“, защо не обелиха и думица, когато негодници словесно поругават Апостола?

Ами, защо мълчаха за циганетата, които се гавреха, със сексуални жестове, с други наши светини - дори някои „правозащитници“ ги бранеха при това брутално изстъпление на омразата. Сякаш всичките им думи са предварително резервирани в защита на други потърпевши - но не и на нашите, на други жертви, но не и на нашите, на друг геноцид, но не и на Баташкият, за който дори се каза, че е измислица - тази свинщина не е ли „език на омразата“?

Коя друга държава е зарязвала толкова безчувствено Историята си?

Или толкова позорно е капитулирала пред самоназначилите се чистофайници - хигиенисти по „езика на омразата“? Докарали сме се дотам, че вече всяко мнение, което не съвпада с това на хигиенистите, автоматично става подозрително.

Те искат да се санкционира всяка другост в мисленето, в убежденията - когато те са встрани от „правата“ линия. От слугинажа, имам предвид.

Съществуват вече и съответните органи за опазване на въпросната линия, те изглеждат като някакви подобия на ЧК/Чрезвичайната Комисия на Дзержински.

Предизвикват присмех и съжаление, но ги има. Те могат да те изкарат всякакъв - но главно „русофил“ или човек, който не е достатъчно убеден в Евроатлантическите/ЕА ценности.

Те се имат за питбулите/охранители на тия ценности, макар че не изглеждат на нещо повече от пискливи булонки. Готови са да се дерат до прегракване дори за някоя очевидно незащитима щуротия - като оная, когато по време на учение, американски войници превзеха един цех във Войнягово и изкараха ангелите на работещите в него наши сиромаси. Случват се подобни неща - и най-добрите войници в света понякога правят такива гафове.

Имаше една комична издънка даже и в операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен: изпратили два хеликоптера, които, тайно от пакистанските власти, да стигнат до къщата, в която се криел Осама - единият обаче кацнал сред кравите в съседния двор и излязъл безславно от строя.

Но и гафът във Войнягово си го биваше - нашите хорица със сигурност са се уплашили повече от ония крави.

Веднъж Банън, един от съветниците на президента Тръмп, казва за афганистанската авантюра на САЩ: „Изхарчихме един трилион долара, за да превърнем най-добрите бойци в света в най-лошата армия на света...“

Американците - това не може да се отрече, имат куража да гледат трезво на провалите си. Но тукашните ЧК не си позволяват този лукс и винаги опаковат всяка история максимално правоверно.

Това е тежка задача, един Господ знае, как не изпадат в плен на „Черното куче“ - така наричал Чърчил депресиите, които получавал от време на време.

Сещам се за него, понеже наскоро от някакво ЧК се бяха загрижили за репутацията му - не били открили никакви доказателство, че е произнесъл скверната фраза „София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините u да се засеят картофи“, а тук някои неверници злоупотребявали с нея.

Както са я подкарали, „чекистите“ скоро ще заклеймяват и онези, които само споменават англо-американските бомбардировки над София и други български градове. Нищо чудно след време и да твърдят, че няма доказателства за последиците от това варварство. А тези последици са наистина зловещи:

Убити са 4208 души. Тежко ранени са 4744 души.

Само в София са разрушени над 12 хиляди сгради, близо 1/4 от сградния фонд на София е сринат. За периода от 6 април 1941 г. до 1 септември 1944 г. с 45 268 бомби са бомбардирани 187 населени места. От жертвите 88% са мирни граждани.

Нанесените материални щети са за над 24 милиарда тогавашни щатски долара.

Заръката на Чърчил е изпълнена - оставало е да се засеят картофите.

Истината за скверната му фраза е опазена от паметливите хора, колкото са останали. Един от тях е Джимо - Димитри Иванов.

В дописката си „Най-интересната ваканция“ - 11 април 2018 година, вестник „Сега“ - той разказва за касапницата, която Чърчил урежда на София.

Цитат: „София ще бъде изравнена със земята и засадена с картофи го каза Чърчил, когато слухтях пред телефункена с разлети къси вълни“. На Джимо може да се вярва повече, отколкото на всички охранители на ЕА ценности, взети заедно.
Още един цитат: „Когато с приятелчето ми Славчо намерихме писалка и Славчо я отвинти, тя избухна. Тогава нямаше „bomlets and cluster bombs“, само фугасни и запалителни бомби. Гърмящите писалки, запалки, бонбониери и детски играчки бяха световна новост“.

И така се е водела тази война - със смъртоносни играчки-примамки за деца.

Сега трябва да очакваме ново опровержение от охранителите - или, най-малкото, да оправдаят това варварство, като го поставят в „контекста на проруски и антизападни наративи“. Това е любимият им похват.

Горкият Славчо няма никакво значение за тях.

Спасението е в паметливите хора, колкото са останали - те са Пазителите на Истината. Но остават все по-малко - и паметта е все по-безсилна пред лавината от лъжи. Все повече стават недостоверните летописци - особено сред ония, които се занимават с последните три десетилетия.

Цяло чудо е да се намери някой, който е изцяло предан на Истината, без оглед на последиците за самия него.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!!!

    6 3 Отговор
    Решението е в историята ни 19.05.1934 г.-време е и сега да се приложи!
  • 2 зелю

    18 2 Отговор
    НЯКОИ МИНИСТРИ ЦЕЛУВАТ ВСИЧКО ДАЖЕ ИМ Е ХУБАВО ЧЕ И СЕ НАДУПВАТ
  • 3 Забелязал

    7 17 Отговор
    Днес след Чеков и Йотовски, сега "гледна точка" и на Кеворкян. Хвала "европейци". Явно в пасоля много зор имат.
  • 4 Псевдоним

    17 1 Отговор
    "Спасението е в паметливите хора, колкото са останали - те са Пазителите на Истината. Но остават все по-малко - и паметта е все по-безсилна пред лавината от лъжи. Все повече стават недостоверните летописци - особено сред ония, които се занимават с последните три десетилетия."
  • 5 ха ха

    3 15 Отговор
    Днес тъкмо бях побеснял на денковците с давоския им "език на омразата им" и мислех да гласувам за копейкин напук, ама лакардиите на горния и глупостите му за писалки бомби ме освестиха.
  • 6 Историк

    5 28 Отговор
    Интересно, тоя любител на Историята на бомбардировките от това време - Кеворкян, как така не е включил в "разказа" това, че съветски самолети и сръбски са участвали в бомбардирането на български градове, както и че Сталин ЛИЧНО е настоявал бомбардировките над София да продължават "за да дойде акъла в главата на упоритите българи". И, за разлика от "спомените" на поредната червена слуга във "в. Сега", това е директно от бележките на личния представител на Сталин при Съюзниците - Молотов.

    С други думи, Кеворкян разпространява отдавна доказани фейкове, а е "пропуснал" да цитира фактите от ИСТИНСКИ исторически документи, само защото те не обслужват неговите шефове в Москва.

    Коментиран от #25, #27

  • 7 СИНЬОТО

    6 16 Отговор
    И е бил прав Чърчил ,дори и братята Американци не харесват българските комлексирани зеленясали индивиди ,в българия най много се мрази лъже и пропагандира българска оранжева тъпотия ,и плюс войната и социалното неравенство нас ни преследват най много умните и жените ,Затова гърците са казали за българските олигофрени зеленясали като джанка и тъпанари на макс ,българска им работа ,казват Гърците ,казват още никога не ставайте като българите ,те са неудачници и дребни душици
  • 8 Пурко

    10 3 Отговор
    Даааа,.Кеворк винаги е блестял с факти,но тук "В механата" на Ботев изпъква патриотизма на форумният агрегат....
    Браво Кеворк.Достоен Българин.

    Коментиран от #9

  • 9 Историк

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Пурко":

    Кеворк споменал ли е, че в "бомбрадировките на българските градове" са участвали съветски и сръбски самолети? Хмммм.

    Споменал ли е, че в броя пуснати бомби са и бомбите пуснати от руснаците над българските градове?

    Ти да видиш, тоя любител на "фактите" какви интересни подробности е пропуснал. Сигурно са били на другата страница, затова!

    А дали е споменал, че Сталин е настоявал бомбардировките да продължат? Хммм

    Това пък сигурно го е бил написал, ама пусто, при изпращането не го е копирал да го прати!

    Коментиран от #11, #14, #15, #21, #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Некой си

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Ама, драги, нали отрекохме Сталин СССР и всичко руско!
    Нали днес най-добри приятели и ментори са ни британците и американците!
    Нали днес техните задници са най-сладки за облизване!
    Доказвате, че промяната, в същност, е обикновена подмяна... на едни задници с други.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Продължават да трият!

    15 2 Отговор
    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи"
    Славейков
  • 14 Като историк

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Трябва да знаеш фактите-на чия страна е била България!
    И не го е пропуснал .Чети внимателно!
    Но тук темата е за Чърчил,за който една част знаят.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Историк

    5 13 Отговор

    До коментар #11 от "Некой си":

    Ти май нещо не си разбрал. Цитирането на личния представител на Сталин не е "одобрение" за Сталин. Това е исторически източник, който другаря Кеворкян, кой знае защо, в "търсенията си", е пропуснал.

    За Сталин историята се е произнесла - най-злокобния масов убиец на 20 век, диктатор и представител на руската версия на фашизма (руската, защото е много по-страшна от германския нацизъм).

    Коментиран от #18, #26

  • 17 Историк

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "Като историк":

    Пропуснал го е, драги, ако не го е пропуснал, ЦИТИРАЙ откъса, където го пише.

    Аз лично знам всичко, което трябва да знам, и нещо не си наясно какъв аргумент правиш. Пробвай да го формулираш.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Псевдоним

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Историк":

    Напротив, човекът перфекно е разбрал предмета на темата на г-н Кеворкян, а Вие се опитвате да я отклоните с онова, дето американците му казват уотабаутизъм ;)
  • 19 Споко

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Успокой се бре, всички разбрахме, че си от ония лизачи за които става въпрос в статията! Независимо за какво е статията на теб все руснаците са ти виновни.
  • 20 Любопитен

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Когато имаш разстройство пак ли Сталин е виновен?

    Коментиран от #22

  • 21 Уж историк

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    А си забравил,че България се появява на картата,благодарение на Руско -Турската освободителна война.И понеже твърдиш,че Кеворк взема страна,бих те попитал::
    Като Историк,знаеш ли,тази турска империя погазваща земите и народа,от какви народости са били главнокоманваще ,предвождащи тая потеря?
    Драги ми историко.....
    .Никой не иска от теб да величаеш Русия!..Но от хората се изисква да мразят Русия?
    Нека всеки направи своят избор.Демокрация д,а ти нарушаваш това право.
  • 22 Историк

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "Любопитен":

    Тогава е Путин.

    Коментиран от #23

  • 23 Ете тва е

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Историк":

    Путин та Путин....Епа снощи пих бира и ядох сладолед. Ни Сталин,ни Путин бяха виновни.Чърчил също.СТЕАА АРТОА Е ВИНОВНА.
  • 24 Кеворкян

    5 5 Отговор
    обича да кокетничи със своята псевдоерудиция, но не може да прикрие ченгесарската си злоба срещу всяка проява на независимост на българската държава. Липсва му батюшката.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Глупак, прочети това!

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Историк":

    "Тъй че тези, които съжаляват за написаното на онази прословута салфетка от Московската конференция и къде ни постави тя, може би е време да преосмислят становището си. Какво щеше да стане, ако България беше отишла от западната страна на Желязната завеса и съответно – на милостта на Западните сили, а не на Съветския съюз, какво щеше при това положение да ни отреди Парижкия договор? Те можеха да решат да удовлетворят претенциите на Гърция и Югославия или поне част от тях. Защото вече не става въпрос за баланс на силите както преди. Задава се Студена война, идеологически сблъсъци и в този контекст баланса на силите между малките държави вече не е от такова значение. Още повече и че сега те са технологически доста по-изостанали от индустриалните гиганти и не представляват такива фактори каквито през ПСВ.
    А Сталин пък, знаейки, че България няма да е в неговата сфера на влияние, нямаше да се застъпва за нея, дори можеше да пожелае връщане на Южна Добруджа на Румъния за да увеличи своята зона. И така да останем в свободния свят, но значително разпарчетосани.
    Докато при реалния сценарий попадаме за 45 години в соц лагера, но териториално цели, каквито останахме и до днес.
    Дали беше добра цена заплащането на съвременната ни териториална цялост за сметка на 45 години Комунизъм?
    За онези хора, които трябваше да ги изживеят, навярно цената е била висока. Тя обаче така и така вече е платена и репарациите са платени. А ние живеем вече в свободния свят и в границит
  • 27 Ти си толкова историк

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Колкото си и космонавт.
  • 28 Учител по история

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Тук всеки може да напише каквото му дойде на ум, интернет е благодатна почва за това. Дава възможност в кратка форма да избълваш много глупости. Историческите факти няма да коментирам, защото явно си ги. Видял в интернет.
  • 29 Йеронимус БОШ

    1 0 Отговор
    Дават ни акъл как да живеем и кое е правилно , държави като САЩ , Британия , Франция и други , които са владяли насилствено , крали , обирали , експлоатирали , избивали и ПОРОБВАЛИ други народи в продължение на стотици години ! Лицемерие , монопол на силата , справедливост , двоен стантдарт .....какво ли е това ?