Last news in Fakti

28 Март, 2024 08:33 1 386 22

Какво е объркано в българския футбол с една дума!?

  • футбол

Все пак това е най-популярният спорт в България

Какво е объркано в българския футбол с една дума!? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво е объркано в българския футбол? Моят отговор на този въпрос е с шест букви. ВСИЧКО!

Не сме играли на Световно по футбол за мъже този век. В последните часове популярност доби новина за масов бой на детски мач. Сигналите за притеснителни събития и грозни ситуации на детски мачове в България са много.

Грандовете ни масово разчитат на чужденци. "В" група и ниските дивизии на футбола според мен нямат нищо общо с опит да се създават футболисти за високо ниво.

Няма логичен ред в трансферния вътрешен пазар. А именно малките отбори да създават играчи за "Б" група. Втората лига за Първата. Средняците в елита за водещите отбори. Лидерите за Висшата лига, Примера дивизион, Калчото, Бундеслигата и Лига 1.

Публиката масово се отблъсква от случващото се. Заради липса на достатъчно силни български футболисти и низки страсти, считам.

А темата ДЮШ. Ако се обосноват от грандовете как не могат да изкарат 1 футболист да играе в елита на Англия, Испания, Италия, Германия и Франция в момента, ще съм им благодарен като фен, не като журналист.

Ако някой ми каже дори 1 нормална причина поради, която може да възникне бой на детски мач, при това масов, ще съм изненадан.

Нямаме държавна политика във футбола като феномен. Политиката на БФС и на клубовете ни, според мен пък може да се опише с 2 думи - ПОЧТИ НУЛА.

При сегашните обстоятелства класиране на България за Световно първенство за мъже звучи като мечта, макар, че се е случвало 7 пъти. А пробив в Топ 16 на света към момента е химера, макар да е ставал 6 пъти в историята на българския национален отбор по футбол за мъже.

Сънародници!?

Коментар на Тервел Илиев, спортен журналист


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    10 1 Отговор
    Не участват в категория - параолимпийци ! Нашите играчи са инвалиди , кой с краката , кой с главата , кой и с двете ...

    Коментиран от #20

  • 2 честен ционист

    9 9 Отговор
    Ганчо не може да разбере, че футболът е просто сеир за масите. Ето, сега например на грузинците им спуснаха квота за Европейското, макар и да не са част от никаква Европа по случай статута им на присъединяващи се към ЕС. Така и на Ганя 94-та год му пуснаха малко аванта с онова измислено 4-то място на щатското наредено турнирче, та да се радва на демокрацията и не поглежда повече назад към комунизъма. Днес футболът е пред закриване, защото просто не е нужен на никой. Нито на Ганя му е притрябвал, нито пък България вече я споменават някъде за добро, или за лошо. Нещата вървят към някой да оаси лампата на излизане.

    Коментиран от #4

  • 3 Трол

    13 2 Отговор
    В България истински футбол има само в трета и четвърта дивизия. Другото е риалити формат за инфлуенсъри.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    12 2 Отговор
    Истината в едно изречение:Каквато е държавата - такъв е и футбола и!
  • 7 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    Иде реч за Пране на кинти. Къв Футбол!
  • 8 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Донякъде е вярно.Освен това там е мястото,където съдиите се възпитават да свирят правилно.
  • 9 13596478367899

    4 1 Отговор
    Пишете ги от време на време едни такива очевидни за всички статии, но полза от тях никаква. Клубовете начело с президентите трябва да развиват школите, да развиват и играят с българи в мъжкия отбор, които да се трансферират в големите първенства, но нищо подобно не се случва и докато не се почне от клубовете няма значение кой е президент или дали стадиона е нов или стар!
  • 10 Думата е

    6 0 Отговор
    от 5 букви - Ч А Л Г А
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Футболът е просто нещо

    5 0 Отговор
    Но не е за простаци! Това днес е СВЕТОВЕН бизнес, в който се въртят милиарди долари.Но за да се стигне до там трябва пирамидата да е изградена със здрави основи и върхът й да сочи небесата! Разбира се за всичко това трябва здрава работа, много пари, хора които да горят за футбола, безкомпромисни правила неспазването на които да се наказва строго и най-важното - над 80% местни момчета в отборите! Няма как едно дете започнало от 6 годишна възраст, преминало през детския, юношеския и младежкия футбол и жертвало времето, таланта и здравето си на 19-20 години да се окаже на улицата и да не може да си намери отбор, защото местата са заети на 90% от чужденци! Няма друга такава страна, с такова позорно отношения към собствената си продукция! Ако залагаме само на нашите си играчи в клубовете рано или късно резултатите ще дойдат, играчите ще са обиграни и ще имаме силен национален отбор.Сега с отбори съставени на 90% от чужденци за какъв подбор и за какъв национален отбор става дума! Ръководители на Българския футбол - ЗАМИСЛЕТЕ СЕ НАД ТОВА!
  • 13 Кой сложи Гонзо

    3 1 Отговор
    Върховно падение
  • 14 Истината

    5 0 Отговор
    Влашкия циганин Боримиров ,трябваше да има доживотна забрана за футбол,заради бой на детски мач в ефир,а той директор в левски,дава пример на останалите,а децата колкото и кадърни да са,им се искат сими,по 50 хиляди за да играят при мъжете ,дори при юношеските се искат големи суми,играят само връзкари или деца на милионер
  • 15 Банкянския Чудотворец

    2 3 Отговор
    Ганчо не може да разбере, че футболът е просто сеир за масите. Ето, сега например на грузинците им спуснаха квота за Европейското, макар и да не са част от никаква Европа по случай статута им на присъединяващи се към ЕС. Така и на Ганя 94-та год му пуснаха малко аванта с онова измислено 4-то място на щатското наредено турнирче, та да се радва на демокрацията и не поглежда повече назад към социализъмът. Днес футболът е пред закриване, защото просто не е нужен на никой. Нито на Ганя му е притрябвал, нито пък Булгаристан вече го споменават някъде за добро, или за лошо. Нещата вървят към някой да угаси лампата на излизане !!!
  • 16 Тома

    2 0 Отговор
    Ако искат за в бъдеще нещо да се направи да вземат пример от унгарците.И те бяха по едно време много слаби въпреки че са били един от най добрите отбори в света.Вижте сега какъв отбор направиха
  • 17 Хвала на тоз

    1 0 Отговор
    "Изборът" на Гонзю с рушвети е най крещящото доказателство, че всичко е объркано и си е по старому - СИК, мик, ексик, наргилета и перуки, и различни ДС куки!!!
    Аз съм Георги Иванов и никой не може да ми диктува какво да правя !?
  • 18 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    Нямаме любим спорт, имаме спортове, любими на запалянковците. Иначе се спортува основно каране на тротинетки, нощни гонки , постнати във фейсбук, и джобен тенис. Единици са тия, дето наистина спортуват, та от 1000 спортуващи да излезнат 2-3 на национално ниво, а от 100 на нащионално ниво да има един , който да може да се конкурира на световно ниво. Просто няма
  • 19 Порно

    0 1 Отговор
    Футболът ще почне да се оправя, ако вкарат в затвора поне 10 човека за манипулиране на мачове. След това всички ще си помислят как да играят.
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    Нека да уточним, БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ, не е само националния отбор.
  • 21 С една дума

    0 0 Отговор
    Пеераси!
  • 22 констатация

    0 0 Отговор
    Какъв футбол ? Територия със затихващи функции , вие футбол искате ? Никой не иска да развива държава и спорт . Въпроса е сведен до това , да се вземат парите от Европа - бързо . За това се купуват на килограм чужденци , скалъпва се нещо като отбор за два месеца , от тип - Лудогорец , ЦСКА, с 11 чужденци . Другите отбори с по 8 чужденци . И някое българче за което баща му е платил , да го пуснат на терена в 10-тина мача . Отделно, цели области вече ги няма , като държавотворно население , а тези области даваха световни шампиони . Сега от къде да ги вземат ,то хора няма .