10 Септември, 2024 09:33 5 269 171

Александър Тацов пред ФАКТИ за 9 септември 1944-а: Държавата все още фактически се управлява от ВНУЦИТЕ на палачите

  • 9 септември-
  • 1944-
  • комунисти-
  • партизани-
  • избиват-
  • кимон георгиев-
  • рмс-
  • брп

През 1859-годишната си история България е получила няколко съдбоносни удари, отбелязани в писаната история, казва той

Александър Тацов пред ФАКТИ за 9 септември 1944-а: Държавата все още фактически се управлява от ВНУЦИТЕ на палачите - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

80 години от 9 септември 1944 година… Да честваме ли, да заклеймяваме ли, освободени ли сме, окупирани ли сме… Много и различни гледни точки. Датата и до днес разделя обществото. Пред ФАКТИ по темата говори Александър Тацов.

- Г-н Тацов, навършиха се 80 години от 9 септември 1944-а. Какво трябва да знаем и какво да помним за тази дата?
- През 1859-годишната си история (б.а. – говоря за толкова години, защото се базирам на известни вече исторически документи, че България като държава съществува от 165 година от Христа) България е получила няколко съдбоносни удари, отбелязани в писаната история:
-- Походите на Константин V срещу България (756 – 775);
-- Епопеята на Самуил (976 – 1018);
-- Катастрофата 1913 (Разгромът през 1913 предизвиква серия от верижни злощастни събития)
-- 1915 г. (Първа световна война)
-- 1918 г. (крах и бунтове, започва Гражданската война)
-- 1923 г. (преврат и леви/комунистически бунтове)
-- 1925 г. (атентат и „бял терор“)
-- 1941 г. (комунистически партизани – „шумкари“)
-- 1943 г. (смъртта на цар Борис и начало на кризата)
-- 1944 г. (превратът в полза на комунистите и СССР)
-- 1958 г. (край на антикомунистическото партизанско движение на „горяните“)
-- 1959 г. (Тодор Живков създава Кастата на Активен борец против фашизма и капитализма (АБпФК), измежду които се рекрутира по т.н. „номенклатурни списъци“ цялото управляващо съсловие на партията-държава)
-- 1989 г. (преврат срещу Тодор Живков и край на комунистическия режим)
-- 1990 година (започна преустройството на политическата и икономическа основа на страната, дирижирано от бившите комунистически управници – АБпФК)

И така да се върнем на Деветосептемврийския преврат 1944-а. Това е последният удар, който българската нация получава и от който може би и да не се поправи все още… Следват 42 години, в които България беше напълно изолирана от Европа и света, движеше се назад и встрани от световното развитие. Цялата държавна индустрия и национализирано земеделие бяха построени на пясъчните основи на вътрешната търговия в Съюза за икономическа взаимопомощ (СИВ) на не-икономически принципи.

Изчезна СИВ, изчезна и индустрията и „кооперираното“ селско стопанство.

Най-страшен беше моралният удар върху българската народопсихология. Появи се огромна ретроградна обществена прослойка, т. нар. „политическо блато“ – някъде около 30-40% от гласоподавателите. Това е една маса от обезверени хора, създадена още при социализЪма и възпроизвеждаща се по един привидно странен начин вече 4-5 поколения. Това са хора, в мнозинството си, още навремето отделени от частната си собственост върху средствата за производство и превърнати в пролетарии, зависещи от партията-държава. Те не вярват в собствените си възможности и чакат ДЪРЖАВАТА да ги „оправи“. Търсят МЕСИЯТА, който да ги заведе в Обетованата земя, където, както е известно, текат реки от мляко и мед. След като Го намерят, тръгват като овце след него, но скоро се разочароват, бързо Го разпват и търсят НОВИЯ Месия. Тази прослойка клати държавния кораб и стои в основата на кризата.

- Да си поговорим за преврата… Завземане на централната и местната власт в Царство България, организирано от опозиционната политическа коалиция Отечествен фронт (ОФ), за да се промени България…
- На 2 септември е образувано ново правителство от коалиция на основните опозиционни партии, начело с Константин Муравиев. На ОФ са предложени 4 места в този кабинет, но те отказват участие, готвейки се активно за военен преврат. На 5 септември правителството на Муравиев обсъжда решение за обявяване война на Германия. Обнародването му обаче е отложено за 72 часа по изрично настояване на военния министър генерал Иван Маринов с мотива уж да се избегне германски удар срещу българските войски в Македония. Естествено, никой не подозира, че генералът е съветски агент и изпълнява задача…
Окончателното насрочване на преврата става в дома на Кимон Георгиев на 7 септември по време на заседание на стеснен състав на Националния комитет на Отечествения фронт. В 10 часа на същия ден е проведена среща на активисти на Военния съюз (Крум Лекарски, Кирил Станчев, Владимир Стойчев,Тодор Тошев, Христо Стойков, Стоян Трендафилов и други), ръководена от Дамян Велчев, на която се координират действията за извършване на преврата. Смята се, че част от присъстващите са агенти на СССР и на други сили. На следващата сутрин Добри Терпешев съобщава за решението пред Политбюро на Работническата партия (РПк).
Съставът на правителството на ОФ от 9 септември 1944 г. до 16 август 1945 г. включва Министерски съвет от 16 министри: ПК „Звено“ – 4, БЗНС – 4, БРСДП – 2, безпартийни (Димо Казасов, Петко Стоянов), БРП(к) – 4. Министър председател – Кимон Георгиев. Забележете, че от 16 министри (плюс министър председател) комунистите са само 4!

- И следват мракобесни закони...
- От 9 септември 1944 г. до 16 август 1945 г. правителството на ОФ, начело с Кимон Георгиев и поддържано от „демократичните партии“, приема редица закони в интерес на комунистите и окупационната Червена армия. На 30 септември 1944 г. МС приема единодушно законопроекта за „Наредба-закон за съдене от Народен съд …..“, изготвен от Министерството на правосъдието с министър Минчо Нейчев (комунист), включително и от некомунисти, съюзници на БРП(к) – земеделци на Никола Петков и социалдемократи, участващи в ОФ. На 8 септември 1946 г. второто правителство на Кимон Георгиев и опозицията (вкл. БЗНС) подкрепят референдума за републиката.

С това приключва колаборацията между бившите съюзници. Но Земеделците на Никола Петков и БРСДП остава да носят пълната политическа отговорност за приетите противоконституционни и антидемократични актове в периода 9 септември 1944 г. - 16 август 1945 г. и се явяват фактически съучастници в извършения геноцид срещу част от българския народ. На 12 септември 1944 е издадено Окръжно № 5 на ЦК на БРП(к): „… при съдействието на ОФ комитетите да се проведе решително и бързо прочистване на целокупния държавен апарат от всички злостни врагове на народа. Да се ликвидират енергично и твърдо оцелелите все още гнезда на фашистка съпротива“. Трайчо Костов, политически секретар на ЦК, коментира: „Чистката беше проведена от нашите изпълнителни тройки“.

На 13 септември 1944 г., ЦК на БРП(к) изпраща знаменития си доклад до Георги Димитров в Москва, където между другото се казва: „В първите дни на революцията стихийно бяха разчистени сметките с най-злостните врагове, попаднали в нашите ръце. Сега се вземат мерки с това да занимават съответните наказателни организации“.

С Окръжно №6 на ЦК на БРП(к), публикувана на 22 септември 1944 г., на местните комитети на ОФ се възлага задачата за съставяне списъци на обречените. Забележете, става въпрос за комитетите на ОФ, където са представени и „демократичните партии“. Няма сведения за тяхно несъгласие…

Вестник „Работническо дело“ изригва вулкан от кръвожадна и нечовешка злоба в знаменитата си уводната статия от 25 септември 1944 г. Тя е озаглавена „Отмъщение“.

В нея в пряк текст се нарежда на комунистите и членовете на ОФ (!): „Стреляйте точно, забивайте ножа по-дълбоко. Дръжте здраво пушките в ръце! Крачете смело срещу врага. Унищожавайте го безпощадно! Той не заслужава никаква милост – дори и оная към едно пребито куче.“

Омразата изригва. Такава, каквато не е запомнена от 500 години, напълно нелогична, безсмислена, с нищо неоправдана и наистина нечовешка. Това е тоталитарен геноцид. Започва безогледно избиване на всички политически противници от всички обществени прослойки, лични отмъщения и криминални грабежи.

Жертвите са застрелвани, душени, давени, клани, живи изгаряни в пещи, хвърляни от скалите (като например Черната скала при Чамкория), заравяли са ги в масови гробове (като например Голо бърдо край Радомир). Често пъти жертвите са принуждавани сами да изкопаят гробовете си, а понякога, поради немощ на нещастниците, били хвърляни полузаровени и месеци наред над земята стърчали я ръка, я крак.

Лобните места на комунистическите жертви в периода 1944-1946 г. в огромната си част не са известни, не са документирани и не са осветени по християнски. Смята се, че са над 500. По тази причина броят на жертвите не е уточнен и се смята, че е в широки граници: от 15 000 – 20 000 до 25 000 – 30 000. По разбираеми причини никой на държавно ниво не се е заемал с този проблем и така той вече 35 години се замита. Държавата все още фактически се управлява от ВНУЦИТЕ на палачите, които нямат интерес престъпленията на родствениците им да излязат наяве.

- И в невиждания кървав терор са избити хиляди хора...
- На първо място, според указанията, това са представители на интелигенцията и управляващите до 1944: учители, кметове, полицаи, висши офицери, търговци, адвокати, съдии, по-богати българи, членове на патриотични организации (легионери, бранници и т.н.), свещеници и други.

Непосредствените извършители на престъпленията са лумпени от комунистическите партизански банди, комунисти от бойните групи на БРП(к) и Работническия младежки съюз (РМС), както и членове на БРП(к) от средата на малобройната партийна интелигенция като Валери Петров, Анжел Вагенщайн, Стефан Продев и др. От пълномощници на руското НКВД, от криминални елементи, освободени от затворите и хора от утайката на обществото, жадни за мъст и примитивен реваншизъм (те са хиляди според сина на Руси Христозов – директор на Народната милиция и един от организаторите на убийствата).

В следващите 3-4 месеца след 9 септември 1944 година са извършени най-големите престъпления. Училища, затвори и казарми били препълнени с арестувани, към които били отправени абсурдни, а често пъти и безсмислени обвинения. След това обикновено идвала кодирана заповед от Центъра (София, х-л Славянска беседа, Щаб на Националната милиция): „Докарайте арестуваните в София!“ Това била паролата всички арестувани да бъдат избити.

Следва продължение…
------------------------
Александър Тацов е роден в София. Работил в ТУ- София (кат. Съпромат), а от 1995 г. като предприемач в областта на технологиите. Има дългогодишни проучвания в областта на националната и световна военно-политическа и културна история.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    113 42 Отговор
    Народният съд е осъдил 8 000 човека.Във Франция са осъдени 300 000 човека,в Белгия, Холандия и Дания по 60 000 но никой не им прави паметници като у нас.

    Коментиран от #16, #19, #34, #51, #57, #109, #136

  • 2 Трол

    63 9 Отговор
    От правнуците, ако трябва да бъдем точни.
  • 3 Бонев

    113 10 Отговор
    По соца най много плюят облагодетелстваните от него и техните наследници.
  • 4 топим се като ланшния сняг

    112 42 Отговор
    При омразния соц. гонехме 10 милиона население, а сега при дУмокрацията нямаме и 6

    Коментиран от #45

  • 5 Само да добавя

    120 54 Отговор
    Може да ненавиждате 9 септември. Ваше право. Ние (които помним) израснахме и станахме човеци благодарение на съзидателните 45 години. Наше право!

    Коментиран от #95, #137

  • 6 Мара

    99 25 Отговор
    Изгубих си времето да го чета тоя..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Макето

    114 19 Отговор
    Ето, такива ПАЛАЧИ трябват и днес, за да ви изчисти всички: крадци, “бизнесмени”, политици, платени журналисти и анализатори!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БЕНОВСКА

    43 20 Отговор
    внучката на кръволока в.коларов ,не слиза от телевизиите -време е да я тепат с камъни
  • 11 Гал

    87 22 Отговор
    Авторът явно е забравил за прословутата салфетка, на която Чърчил и Сталин поделят балканските страни. В тези граници сме благодарение на СССР. Чърчил е искал да раздроби страната. Четете мемоарите му.
  • 12 БГ е още колония на раша

    32 76 Отговор
    В Франция руските мекерета висяха по клоните на дърветата по шанзделизе и държавата им се оправи

    Коментиран от #15

  • 13 Брабинеца

    75 9 Отговор
    някой задава ли си въпроса , ЗАщо е имало толкова много репресии, след 9 ти септември? от какво са породени? апропо на днешната дата е пребит с камъни в село Горановци, майор Годев - рязала езици, уши и ръце на 26 годишни момчета..... името му стои на черния камък, като на "герой"
  • 14 Я, сега

    94 13 Отговор
    Кажете честно - ако можеше, не бихте ли организирали и днес един Народен съд и не бихте ли изправили с удоволствие пред него по-голямата част от управлявалите и управляващите ни!
    Така, че думите за палачите за доооста пресилени!
  • 15 провинциалист

    53 10 Отговор

    До коментар #12 от "БГ е още колония на раша":

    В една колония най-популярният чужд език е този на метрополията. Колко младежи у нас знаят руски?

    Коментиран от #41

  • 16 Добре де

    63 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    След като държавата се управлява от комунисти, къде са им парите?
    В коя банка, в коя офшорна зона, в кои фондове?
    Западните служби не ги ли знаят кои са, и кеде им са парите?
    Парите на българските елити са в западната банки. И западните служби работят охотно с тези елити и реализират целите на техните държави.
    Ако изнасят оръжие и пари в западни фондове - това са добри комунисти -чорбаджии!!!
  • 17 Чекмеджан ефенди

    62 20 Отговор
    Пак ровим някви глупости от преди 80 години. То живи хора не сотанаха от тогва бе. Кво търсите там ?
  • 18 ТаУмВзе

    57 6 Отговор
    Територията си я врътка Галя от Посолството, но е Важно да Бълнуване нещо си! Хахаххах
  • 19 Двуликият Радев

    63 41 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не направи изява за 9-ти септември! А след 1944 год България беше в подем! Имахме армия, селско стопанство, промишленост, външни пазари, летяхмЕ в космоса, безплатно здравеопазване и образование, нямаше решетки по прозорците, работеше се на три смени, нямаше търкалящи се наркомани……» Това беше ЖИВОТ!!! А сега сме ЖИВОТНИ!!!!

    Коментиран от #38, #50, #96

  • 20 Само като вися

    52 18 Отговор
    Че е от атлантиците тоя анонимник
    И ми се обръщат червата
    Смешни подлоги
    Прочетете малко история а не говорете пропагандни опорки

    Коментиран от #26

  • 21 Механик

    56 18 Отговор
    По тая логика излиза, че "палачите" са били от вашите. Защото как инак ще обясниш факта, че "внуците на палачите" дето и сега управляват, ни вкараха в НАТО и ЕС, а не ни зачислиха към РФ???
    Колко ви е плоска логиката самооо! Плоска логика на прости хора и ориентирана към още по-прости слушатели.

    Коментиран от #23, #97

  • 22 Мнение

    29 15 Отговор
    Е да де,неуважаеми Тацев! То дядото на германския канцлер Шолц е бил офицер във вермахта? Означава ли това, че и Шолц е фашист?? Не, разбира се! Доциал демократ е! Мислиш тоталитарно!

    Коментиран от #70

  • 23 Вие плоскоглавите копейкаджийски....

    16 32 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    Умници, уточнихте ли се... земята плоска като главите ви ли е?
  • 24 България!

    58 5 Отговор
    България!
    Една Некадърна Държава ! Пълна с Некадърници!
    Където Най- Некадърните са взели Властта!
    И ти трябва да живееш в Средните Векове!
    Очния лекар не си познава Занаята! Очиларя не може едни очила да ти направи! Социалните те третират като Здрав! Въпреки че си лице с Увреждания! НЗОК не иска да ти предостави средствата за Законопостановените помощни средства! Същите не искат да предоставят Методиката която да открие и представи твоите Увреждания! За чив Х – у – й Ти е това Министерство на Здравеопазването? След като не може да Осигури Нужните Кадри и Организация която да обслужи Гражданите както е регламентирано в Закона за Здравето!
    За чив Х – у – й Ти е това Министерство на Правосъдието което не може да напише един регламент за Отпускане на Правна помощ на Правоимащите според постановеното от Закона в България!
    Каква е Тази Измет! Какво е Това Чудо!
    Да не започвам със Противозаконните и Противоконституционни решения на Народното събрание и Министерския съвет!

    Има ли Тук Въобще Юристи в Тази България!
    Или Просто Една Алчна за пари Пасмина.

    Коментиран от #119

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ти като си чел история.....

    7 17 Отговор

    До коментар #20 от "Само като вися":

    По умен ли стана?
  • 27 хе хе

    32 46 Отговор
    След подписването капитулацията на фашистка Германия, командващия американските сили възкликнал пред адютанта си "Абе, май бихме грешните фашисти!"

    Германия губи Втората световна война, но СССР ПОРОБВА цяла Източна Европа и я държи в робство до разпада си 45 години по-късно. А България все още не е освободена от русия страна.
  • 28 Град Козлодуй

    46 2 Отговор
    СДС са бившите БКП
    Истинските Комунисти
    яха убити преди и след
    9 9 септември
    1944 година
  • 29 То така и стана.....

    30 19 Отговор
    Защото 1989г нямахме един Аугусто Сезар Пиночет, да ги затвори на националният стадион и сега още щяха да им търсят кокалите, и работите в България щяха да са по добри и нормални.

    Коментиран от #99

  • 30 пешо

    34 23 Отговор
    много добре си беше при соца със сто лева 10 дена на слънчака но хотел на обяд и вечеря мешени скари еййй живот здравей
  • 31 Име

    36 2 Отговор
    Във време на война прогресират мръсници без значение от коя партия!
  • 32 Пимпарев

    26 17 Отговор
    Ех да може пак така да ги прочистим.И нямам предвид "народния съд" а периода преди него. В общите ями и до там с евроатлантиците.
  • 33 НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА

    45 17 Отговор
    беше истинска райска градина в сравнение с днешната "демократична" евроатлантическа джендърска разорена колония територия нарича за краткост РБ и която всички псевдо демократи и казват ТАЗИ ДЪРЖАВА, защото за тях тя не е РОДИНА, а място за печалба и експлоатация на "стадото" /НАРОДА, а парите си харчат в Дубай, Бахамите и строят огромни хасиенди по Витоша

    Коментиран от #48

  • 34 Историк

    33 40 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Народния съд е "осъдил" и убил хиляди невинни хора, а стотици хиляди са убити без съд и присъда. Терора и убийствата са продължили години, 1958 година са избити хиляди горяни. До севлиевско село десетки са заровени живи. И, не само там. С терор и убийства БКП и ДС под ръководството на КГБ държаха българите в концлагер, всяка мисъл и инициатива бяха пресичани, всеки инакомислещ беше вкарван в затвор или лагери, всеки различен беше изселван. Още от детската градина промиваха мозъка... Ограбиха на българите всичко от имоти и земя до правото да мислиш самостоятелно. Превърнаха българите в аморфна маса, без инициатива, без познания за историята ни. За съжаление, наследниците на комсомолските секретари и агентите на ДС ни още ни "оправят" и крадат, а промитите мозъци и техните наследници плачат за ссср и живков.

    Коментиран от #36, #79, #105

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Отец Чапаев

    35 30 Отговор
    Слава на загиналите антифашисти, слава на Червената армия.

    Коментиран от #42

  • 38 Хихи нямахме решетки на прозорците

    33 28 Отговор

    До коментар #19 от "Двуликият Радев":

    Имахме калашници на границата, да не избягаме от тоя рай. Още като ги отвориха и хората хукнаха кой накъде види, щото тоя рай ни беше омръзнал до втръсване. Тия, дето се захранване по оня концлагер, сега ако ви оставят при ония условия, ще опитите света, че ви нарушавали правата. Видяхте и друго и ви се вдигнаха претенциите. Да и ако може да плямпаш каквото си искаш, да можеш да отидеш където искаш, да има всичко и да имаш избор, ама.........ако може и да е БЕЗПЛАТНО. Много точен анализ на автора, но се иска мозък да анализираш и да виждаш причинноследствената връзка. Малко ви е мизерията вследствие на собствената ви простотия. Още може.

    Коментиран от #49, #58, #63

  • 39 Голям и мазен за НАТО,ЕС и САЩ и украйна

    30 13 Отговор
    Този дано на следващия 09.09 не го прпуснат.

    Коментиран от #43

  • 40 зевзек

    30 27 Отговор
    голяма мъка с тоя девети, селяните вместо в плевните, заедно с животните, им се наложи да живеят в апартаменти, с парно, ток, и топла вода, няма го вече романтичното ходене до бунара, и мъкнене на вода, водата на чешмата, вкъщи, въртиш и потича, а още по голям ужас, че бяха изоставени волските впрягове, и се появиха тези ужасни руски москвичи и лади, които летяха по нови шосета, с качествен асфалт, с над 100 или 140 километра в час, еми ужасен е този комунизъм, няма спор за това
  • 41 Гено

    19 25 Отговор

    До коментар #15 от "провинциалист":

    Помня, че изучаването на руски език беше задължително до 1990 година... Помня, също, че живков предлагаше на другарите от ссср България да стане16-та република на ссср.... Сега всеки може да учи каквото иска, от руски до японски език, не е както преди 1990 г., когато чужди езици, освен задължителния руски, можеха да учат предимно децата на партийните секретари и агентите от ДС.

    Коментиран от #86, #108

  • 42 Ей Чапай

    17 21 Отговор

    До коментар #37 от "Отец Чапаев":

    Тука от окупационната руска армия са загинали само от напиване с метилов алкохол и едни пияни льотчоки искали да стигнат до Берлин ама се забили в тополите.Направили им паметник ,като герой.Д..ба и пияндурниците.
  • 43 Да ти

    4 11 Отговор

    До коментар #39 от "Голям и мазен за НАТО,ЕС и САЩ и украйна":

    Се връща заблуденяко
  • 44 хе хе

    22 20 Отговор
    Правиш вноска за Москвич и чакаш минимум 10-12 години да го получиш. Ама бил с дефекти? Никой не гледа дефектите. Вземаш и бегаш, че иначе ще чакаш още 12 години. А беше редовно на сватба да се дарява вноска за кола. Или на раждането на внук. Таман докато порасне, може и да му излезе и вноската.

    Коментиран от #55, #90

  • 45 Столипиново

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "топим се като ланшния сняг":

    Така е бати ,чувик кату и биден ражда много чаувета. Виж как е в Багладуеш
  • 46 Последния Софиянец

    25 20 Отговор
    Предателите празнуват 9 септември ,те се радват, че България е окупирана от комунистите

    Коментиран от #125

  • 47 Хайнц Клинг

    23 11 Отговор
    Абсолютно вярно. Още продължават да са на власт червените отрепки. Просто се пребоядисаха и станаха евроатлантици. Няма спасение от червеното иго за тая изстрадала държава.
  • 48 Ей не

    26 10 Отговор

    До коментар #33 от "НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА":

    Бъркай боя със ситуацията.Ходи виж как е в Чехия ,Полша ,Унгария и ще разбереш разликата.Тук другарите направиха ореврат бай Тошо беше зинал като сом.След това шефове на всички банки бяха от 6 то главно.Раздадоха им куфарчетата.Станаха новите собственици на предприятия и естествено ги фалираха .Те толкоз си могат от соца.Фалираха 2 пъти държавата.Помним още гладната зима.И ето ти на ком наследници и агенти още ни управляват.Другарю.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Сздружение ХзаГ

    25 13 Отговор

    До коментар #19 от "Двуликият Радев":

    По-добре свободно животно , отколкото щастлив роб в затворени физически и житейски граници. Колко ти беше глобата ако не отидеш на манифистация да ти помахат от трибуната партийните водачи ? След кой не платен членски фнос те засрамваха и наказваха на комсомолско или партийно събрание. Договора от три години да им работиш дори и в мизерните фабрики и отровни предприятия / Девня като пример / защото образованието ти е било безплатно. А деленето още от деца на Нашите и Онея които нямат право да бъдат приети в младежки организации и трябва да порастнат още една година защото баща им или майка им не са кумунисти. А пенсиите на разните роднини на "борци " с огромни за времето си разлики ? Черните Волги и Чайки срещу чакане с години ред да си купиш някаква като шкода ,трабант ,заз и т.н. Единственото хубаво беше ,че бяхме млади и оцеляхме , докато Партийците и сега си живеят .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Тацов

    17 15 Отговор
    Фашистка издънко, ако си живял зле сега нямаше да се се изхождаш по продажните медии!
  • 54 Айсамани

    18 5 Отговор
    09.09.1944,прочетет кой извършва преврата, галф0ни!К0мунягите ги нема никъде!Ким0н Г,полит.кръг 3вен0 и т.н...Няма к0мунисти там!За какво говорите,за какво иде реч?Ей така до днес,пак те са ви виновни,макр от К03як да ви правят на дресирани калинки!Тц,не ркивия път сте,другарки и другари.
  • 55 Хихи нямахме решетки на прозорците

    17 21 Отговор

    До коментар #44 от "хе хе":

    Ама пък оня с москвича и ладата бил летял със 100-140 км. по новите асфалтирани пътища. Разрешената по първокласна мрежа скорост беше 80 км. то ако вдигнеш 90 и ще се разпадне, па тоя ми бил летял. Магистрали ? Задължително в колата тел и чук. И пътищата тесни, ма то и коли много нямаше, та горе-долу бива а. Те такива фантазии обичам да чета и се кефя на простотията.

    Коментиран от #65, #146

  • 56 Едно въпросче да питам

    13 13 Отговор
    Колко съветски войници загиват и в кои битки за "освобождението" на България през 1944 година?
    Предварително благодаря.

    Коментиран от #64, #81, #106

  • 57 Онзи

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Верваме ти "агенцио"
    Блатната ти "истина" няма аналог !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Що треш, бе

    2 1 Отговор
    Стоичков ли ти каза?
  • 60 Факт

    11 0 Отговор
    А как е в ЕС, Великобритания и САЩ?
  • 61 Изтрепа рибата

    21 16 Отговор
    Тия льоши, льоши комунисти - трепаа, трепаа народа и за 40 г. след война с огромни репарации от 7 станахме 9 000 000.
    Ся, евроатлантиците през светлата демУкрация освобождаваха, освобождаваха народа и за 30 г. от 9 станахме 6 000 000.

    Къде са тия гадни комунисти да ни трепат пак, че ще изчезнем като нация и държава..

    Коментиран от #62, #72, #101

  • 62 сега сме повече от 9 мильона

    11 19 Отговор

    До коментар #61 от "Изтрепа рибата":

    Но не сме всичките в концлагера България, в който клюна на границата бе обърнат навътре, за да пази да не кривнем и избягаме от социалистическия рай..
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 СРАЩ

    22 8 Отговор

    До коментар #56 от "Едно въпросче да питам":

    И аз да питам едно въпросче-кой бомбардира България и по-точно София?

    Коментиран от #66, #68, #69

  • 65 хе хе

    9 16 Отговор

    До коментар #55 от "Хихи нямахме решетки на прозорците":

    Във всяка соцкола трябваше да има чук, тел, чукче/наковалня и капачка за делкото плюс бубина и помпа. Нямаше 142 да дойдат да ти напомпат гумата. Нямаше и компресори по малкото бензиностанции на Петрол.

    Коментиран от #74

  • 66 Щ-14

    7 5 Отговор

    До коментар #64 от "СРАЩ":

    Защо? И не София, а Балчик и Варна.
  • 67 Ти защо още

    12 9 Отговор
    Си жив, като си живял толкова зле!

    Коментиран от #71

  • 68 аха

    6 10 Отговор

    До коментар #64 от "СРАЩ":

    А нещо отговора на моето въпросче? Онова за загиналите съветски герои за "освобождението" на България?
  • 69 И ти ми кажи

    14 16 Отговор

    До коментар #64 от "СРАЩ":

    Кой нападна България през 1916 в Добруджа.Кой даде парите за атентата срещу царя в църквата Света Неделя.Кой са руските ученици агенти и родоотстъпници Г Димитров ,В Коларов подбудителите на Септ.въстание.Абе ,а кой иска да станем 16 та република.Кажи.

    Коментиран от #73

  • 70 Хмм

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    Това което означава е, че управляващата прослойка си остава същата, въпреки смяната на идеологиите. Идеологиите са за улицата, а властта и парите за управляващите.
  • 71 Те и в С.Корея

    7 9 Отговор

    До коментар #67 от "Ти защо още":

    Са живи пасат си трева на воля
  • 72 Ми като не ти дават да мръднеш

    10 17 Отговор

    До коментар #61 от "Изтрепа рибата":

    от кошарата, къде на леля си ще вървиш бре, умен. Тия, които пък все пак се осмелиха да избягат, семействата им бяха буквално унищожени от психически терор. По едно време имаше постановление за 30 лв. за трето дете и се вързаха само полуграмотни селяни и само тошковци, тошки и тодорки се нароиха и те сега въздишат по соца и са точно към ония 80%, заради които нямаме измъкване от блатото.

    Коментиран от #91

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Дълга тема

    12 14 Отговор

    До коментар #65 от "хе хе":

    Карам диването на задната седалка, няма столчета, то се схванал от скука и беснее. Изведнъж пада стъклото на вратата на москвича и отива долу във вратата. Пак късмет, че беше на шофьорската седалка и имаше облегалка. Иначе ако беше на друга врата, не знам какво щях да правя. С хиляда зора стигнахме, че не беше и много топло времето. Да взема да разправям подобни истории за гения на оная техника, романи мога да напиша.

    Коментиран от #78

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ще ти кажа

    12 11 Отговор

    До коментар #73 от "СРАЩ":

    1984 г държах ,автомат в ръка,мойто момче.Ти сметни кога съм роден.А прадядо ми е бранил България в Добруджа през 1916 г от руснаците.Разказваше как срещу тях идват руснаците и викат Братушки не стееляй.Фелфебела изкомандвал огън и ребятата обратно.Та чак зад Дунава.В 3 войни беше участвал стареца 2 г.пленник.А ти мойто момче къде служи ходи ли войник.
  • 77 Резултат

    12 0 Отговор
    Ами затова сме и на това дередже.
  • 78 Верно е дълга темата

    12 6 Отговор

    До коментар #74 от "Дълга тема":

    Но по-добре заблудените да разберат какво ги очаква, ако не се вразумят на време. И е напълно възможно живота им да се преобърне на 180 градуса в рамките на една нощ. Утре някой затваря границите и им спира Интернета и започват да живеят в Новото нормално. Като северно корейците.
  • 79 Би било интересно

    15 5 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    Ееее как па за 35 години роднините на убитите без съд след 1944г. не се преброиха , а се хвърлят бомбастични цифри от 15 000 до 30 000? Ми пребройте се, още повече, че и сега дават пенсии на новите активни борци! Ама май повечето роднини на убитите не смеят да мъжката защото знаят какви са ги вършили роднините им ? А репресираните преди 1944г. също имат наследници и за тях също ще е интересно да научат и кой е тормозил роднините им.
  • 80 Гост

    9 7 Отговор
    Хайде да не ставаме като тях..виновните са виновни но не и до 9то коляно...Преди време от завода получих предложение да стана партиен член...Понеже си знам миналото се съгласих да видя какво ще стане....И накрая не станах защото бивш партизанин се изказал че имам дядовци убито по 9ти от Народният Съд...не са ми виждали очите но така действаха...Да не ставаме същите...

    Коментиран от #87

  • 81 Като не знаеш

    7 2 Отговор

    До коментар #56 от "Едно въпросче да питам":

    Ами като не знаеш историята , затова питаш. През септември 1944г.немски войски навлиат в България и стига до град Кула. Следващата битка е на в. Връшка чука.

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Мнение

    7 3 Отговор
    Как е възможно възрастен човек какъвто е Тагове,да е пета Ал без разсъдък!
  • 84 ама

    6 7 Отговор

    До коментар #81 от "Като не знаеш":

    пак не ми отговори на въпросчето бе. Колко съветски герои загинаха за "освобождението" на България през 1944 година?

    Коментиран от #89

  • 85 Мнение

    9 7 Отговор
    Още веднъж! Как е възможно възрастен човек,какъвто е Тацов,да е останал без разсъдък!
  • 86 Поне изчакайте

    16 4 Отговор

    До коментар #41 от "Гено":

    да измрем ,за да пишете лъжи.Руският беше задължителен,вторият чужд език беше западен,в зависимост от това по какъв език училището е намерило преподавател.Обичайно бяха английски,френски и немски.
  • 87 Точно затова

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Ами точно затова социализма на бай Тошо пропадна. Тошо понеже нямаше авторитет в БКП първо тихомълком реабилитира бившите, после ги напуска в управлението на държавата и накрая ги убутваше в партията. Точно затова повечето репресирани си трайната , защото като се заявят като такива, после се оказва ,че са били върли колаборанти и катерачи на бай Тошо.
  • 88 Хаха

    12 5 Отговор
    Като му гледам снимката на друаря Калин, същия се е научил на писмо и четмо по времето на "лошия" кУманизъм, който тук никога не е съществувал, а не като дедите си по "демокпатично" време преди това - неграмотен! Най-вероятно и висшО е изучил, може да е бил комсомолски секретар и/или член на БКП! Питайте го пази ли си още партийните книжки! Спрете се малко със съчиняването на фалшива история, поне докато все още има живи хора, преживели "мракобесния" несбъднал се кУманизъм!
  • 89 Преброй ги

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "ама":

    Има паметници в гр. Кула и на Връшка чука - иди и ги преброй.

    Коментиран от #92, #98, #111

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Хаха

    17 7 Отговор

    До коментар #72 от "Ми като не ти дават да мръднеш":

    Е, сега нали мърдат зад океана - мият чинии, чистят улици, карат тракове, общи работници по строежи! Такива са професиите над 90 процента от емигрантите срещу какво - картон под наем или ипотека, която ще плащат и децата им, плюскат бургери с гмо, активно наддават тегло, не си идват години наред да видят възрастните си роднини, щото "отпуска" е мръсна дума отвъд океана! Егати "живота" - живеят, за да работят! Положението е същото и в Европа с българските мигранти с изключение на някои връзкари, клатимундири и нищоправци, уредили се в структурите на ЕС, където отдавна е построен комунизма, но само за работещите бюрократи в структурите на ЕС!

    Коментиран от #159

  • 92 верно ли

    7 10 Отговор

    До коментар #89 от "Преброй ги":

    Като във всяка поробена страна България има над 600 паметника на героите-освободители. Ама това не казва колко от тях са загинали в битки. Като изключим 115те починали руснаци натровени от метилов алкохол в бургаската моливна фабрика, колко съветски войници са умрели в битка на българска територия, за да "освободят" България?

    Коментиран от #107, #112

  • 93 хайде още едно въпросче

    7 1 Отговор
    Колко български царски войници се бият рамо до рамо с германците по фронтовете на Втората световна война?
  • 94 се управлява от

    14 6 Отговор
    не от ВНУЦИТЕ на палачите,
    А ОТ ПАЛЯЧОВЦИ преизбирани много пъти.
    И стига с тоя соц вече 35г
    нали сте със сащ и нато и ес и те що не оправиха кражбите и безхаберието?
  • 95 ОООО

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Само да добавя":

    Айде бе, сега човеци не се раждат, така ли?! Я се скрий някъде...копейчо

    Коментиран от #103

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Оооо

    13 3 Отговор

    До коментар #89 от "Преброй ги":

    Трагично е че така наречените демократи откриха в град Кула паметник на американските летци бомбили София,,, за да балансират малко пред господарите де,,,
  • 99 Хаха

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "То така и стана.....":

    Да, ама ако беше някой, като Пиночет нямаше да допусне наркотиците, жендърите с прайдовете, мутрите, разпадането на армията, казината и бетовете, мръсотията и просяците... Щяха да го обявят от ЕС и Кравария за "враг на атлантизма" и "приятел" на Русия и Путин!
  • 100 И аз това казвам

    15 10 Отговор
    Народния съд не си довърши работата... ей го 80 години минаха и що фашаги са останали и замърсяват ефира ...
    Нужен е нов Народен съд ... спешно!!!

    Коментиран от #118

  • 101 4567

    5 6 Отговор

    До коментар #61 от "Изтрепа рибата":

    То тебе Бог те е утрепал по рождение...като ти гледаме глупотевините на световно ниво...
  • 102 Край

    9 3 Отговор
    Много обичам инженери - станали историци. Любими са ми. Също и инженери - юристи и инж. - доктори.
    Това инж. овете да си гледат инженерстването и да не се занимават с неща от които нищо не разбират както аз не съм се хванал да проектирам мостове за да не падат.
  • 103 Оооо

    5 0 Отговор

    До коментар #95 от "ОООО":

    Раждат се и сега, ама са башкЪ човеци,,,
  • 104 Бай той Толстой

    16 7 Отговор
    🤗.Много елементарно бе, Танцов!Народният съд е създаден по заповед на победителите във ВСВ, каквито ние не сме.За търсене на отговорност от виновните за зверствата по време на фашисткото управление на България!Нали не мислиш,че всички са евроовце в тая остатъчна България?

    Коментиран от #160

  • 105 Бабини деветини

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    🤗.Айде бе.
  • 106 007

    9 11 Отговор

    До коментар #56 от "Едно въпросче да питам":

    Ами..цели 42 "героя" , в Бургас..от метилов алкохол...Неравна битка е било: 200 пиени асвабадителя, 42 ритат камбаната, 6 ослепяват..имат и паметна плоча, представете си докъде е стигнала глупостта им, да си овековечават пиянската същност на армията..а, и за "благодарност" , мед.лица които са се грижели за тях след това са разстреляни, ив обща могила...ей тъй, да няма свидетели

    Коментиран от #114

  • 107 Оооо

    12 5 Отговор

    До коментар #92 от "верно ли":

    В Германия има паметник на Съветската армия,,,
    ние ли сме най големите фашагите та така се кострежим,,,,

    Коментиран от #113

  • 108 Бай той Толстой

    17 6 Отговор

    До коментар #41 от "Гено":

    Глупости,учехме в училище английски,немски, френски -безплатно!
  • 109 Бай той Толстой

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вярно е.
  • 110 Артилерист

    19 2 Отговор
    Ама вие ги избирате бе, Тацов! 20 години избирате Борисов, а вчера избрахте Терзиев! Колко пъти питам антикомунистите защо вече 35 години не предлагате и не избирате антикомунисти? Как тъй за толкова години не си отгледахте един по-приемлив антикомунист?
  • 111 харда хурда

    5 7 Отговор

    До коментар #89 от "Преброй ги":

    А онез, дето гушнаха букета в Бургас, сражавайки се гордо с Метиловия алкохол, тез 42 нещастника и нези 6 ослепели, и те ли са "гордата Красная армия"? Неравна битка е било..
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Опс

    7 14 Отговор

    До коментар #107 от "Оооо":

    Ами тях са ги "Асвабадили", нас ни заробиха..и за 29 години, два пъти война ни обявиха...тез пусти братя...същите дето сега "асвабаждават" Украйна...Чемодан, вокзал, Масква
  • 114 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #106 от "007":

    Що не вземеш най-накрая да извадиш пръстите си от контакта или си пристрастен....
  • 115 Павел пенев

    7 4 Отговор
    Жалко че палачите са пропуснали такива като тебе.
  • 116 СЪГЛАСНА СЪМ,

    8 2 Отговор
    МНОГО УБИЙСТВА Е ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ ПО ОНОВА ВРЕМЕ, НО НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ СССР! БЪЛГАРСКИТЕ ИЗЕДНИЦИ ВИНАГИ СА БИЛИ ПО ЖЕСТОКИ КЪМ БЪЛГАРИНА (като изключим тъпите турски палачи, гаврещи се с българина)! А СЕГА ... КАКВО Е СЕГА?! ЕС пр@два, премиера боко тъпака се н а с и р а... ПОДЛОГИ И ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКОТО! ПРОДАЖНИЦИ, КРАДЦИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ!... И ВИНАГИ, И ВИНАГИ -- ОНЕПРАВДАН, ИЗТЕЗАВАН, ИЗТЕРЗАН И ДЪРЖАН В ОКОВИ БЪЛГАРИН! НО НЕ И МУТРИТЕ! НЕ
    И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!
  • 117 Резултат

    5 1 Отговор
    Ами затова сме и на това дередже.
  • 118 Павел пенев

    11 6 Отговор

    До коментар #100 от "И аз това казвам":

    Чудесен коментар. Браво за попадението, на същото мнение съм че Народния съд е пропуснал такива фашизирани същества.
  • 119 ДА ЧОВЕЧЕ!

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "България!":

    ЕДНА ЖАЛКА, КРАДЛИВА ПАСМИНА ОТ УБИЙЦИ НИ УПРАВЛЯВА ПО ЗАКОНИТЕ НА ЕС! ПО САТАНИНСКИТЕ ЗАКОНИ НА САЩНАТОВСКИТЕ КРАВАРИ С ПУЕШКИ МОЗЪЦИ... НО ПАСМИНАТА БАНДИТСКА Е НА ВЛАСТ - ЛА@НЕН, ШОЛЦ, ТУСК, МАКРОН... БАЙДЪН ... ХА-ХА...Бай Дън-думи нямам....
  • 120 Абе

    3 0 Отговор
    Синове , внуци , правнуци , и т.н. ..., цяло котило !
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 404

    14 5 Отговор
    я да го питам тоя дърт комунист....дядо ми е партизанин бог да го прости, 2-мата му брятя умират по фронтовете на Унгария, той е върнат след третото му раняване от шрапнели, беше със шини цял живот, та въпросът ми е аз що не управлявам нищо? Къде са тия комунисти бе от 35г си в капитализмът? Кой разсипа индустрията, май бяха СДС-сарите не до кла те ни, банани не яли и не пили от на тато баницата, аре да ви го на чу кам$ дърти бок луци, кога ядахте, пихте и крадахте държавата ви беше хубаво А? Народа строеше вие си редихте парашутистите , и сега пак е тъка и пак ще има народен съд, стойте и гледайте само!

    Коментиран от #157

  • 123 Тази нощ

    8 2 Отговор
    Водата във р. Въча беше спряна изцяло. Беше унищожен живота на хиляди риби, раци и др водни животни. Явно някой партизански внук е задействал погрома. Нали, бе ТПК.

    Коментиран от #124

  • 124 404

    3 0 Отговор

    До коментар #123 от "Тази нощ":

    последен набор раждан в Кричимското родилно съм, най якото място за живеене на света! За жалост вече не живея там !
  • 125 НЕЕЕЕ!

    8 5 Отговор

    До коментар #46 от "Последния Софиянец":

    ТОЗИ ДЕН ПРАЗНУВАТ БЛАГОДАРНИТЕ НА СССР! ПРАЗНУВАТ И БЛАГОДАРНИТЕ НА МАТУШКА РУСИЯ! НЕ ПРАЗНУВАТ "МОДЕРНИТЕ" ЕВРОАТЛАНТИЦИ = ЛГБТ = ЕС = САТАНА!!!
  • 126 Кацофф Тацо

    8 5 Отговор
    "Държавата все още фактически се управлява от ВНУЦИТЕ на палачите" - Кои палачи, тия дето носеха по мегданите отрязани глави и им се плащаше по 50 000 за глава ли? Питам и отговор не искам.
  • 127 Абсурдистан

    2 0 Отговор
    Това е проклятието на България!
  • 128 Едно въпросче да питам

    5 6 Отговор
    Колко съветски войници загиват и в кои битки за "освобождението" на България през 1944 година?
    Предварително благодаря.

    Коментиран от #131

  • 129 Точен

    8 4 Отговор
    Тези наши буржоа, които изгубиха в Ньойи /а там Русия не присъства, Англия, Франция и САЩ ограбват български земи/ Беломорието, Добруджа, Македония и Западните Покрайнини/, не всички бяха осъдени от Народния съд. Затова е необходим Нов Народен съд, но предлагам да е без смъртни присъди, те ще са дар за еничарите на Запада. Но с много тежък физически труд, да възстановят поне 25 % от разрушеното след 10 Ноември. А такива като Тацов на най-тежките участъци, в мините и новозаблатените територии. Помня соца, имаше много глупости, но беше 2 пъти по-добре от сега.
  • 130 дядо божо

    7 4 Отговор
    а как да наричаме хората които играеха хоро с отсечените партизански глави
  • 131 Точен

    9 9 Отговор

    До коментар #128 от "Едно въпросче да питам":

    В битките преди да стигнат до Българско има загинали 10 и повече милиона съветски войници. А ние сме помагали на Хитлер с дрехи, храни, тютюн, имало е окупационни корпуси в Беломорието и Македония. Така сме дали възможност на поне 1 милион германци да воюват на Източния и Западния фронтове. Това е записано в Парижкия договор, в който Българско е призната за съюзник на фашизма, но и за участник в разгрома му. Така че пропорционално за освобождаването на Българско от фашистко иго са загинали 300 до 350 000 съветски войници.

    Коментиран от #132, #134, #140

  • 132 мне

    7 8 Отговор

    До коментар #131 от "Точен":

    Българското царство е било неутрално в тази война и български войници не са се били заедно с германците срещу Червената армия. Защо СССР обявява война на България и я окупира? Когато руските войски влизат в България, тук не е имало германски войски. Това не пречи на Москва да иска милиарди долари военни репарации, които страната изплаща десетки години.

    Коментиран от #135

  • 133 Дедовия

    5 7 Отговор
    Авторът е Точен. Убитите и изчезналите в първите 40 дни след 09.44г са над 30 000 души и то най-вече Интелигенция. По данни на ЦРУ от 1944 до 1989г са избити, разселвани, изчезнали, смазани психически - над 222 000 човека. Може да го проверите. А колко не можаха да учат, бяха интернирани, взето имущество - да не говорим. От една държава в първата 6 ца през 1939г в Европа и 1 ва на Балканския полуостров!!!. Ако се съмнявате има Икономически данни, проверете. Това, че някой говори за 25-27 място в света при соца е жива подигравка - също може да се провери. А и доста историци - май доцент Вачков беше изнесе много обширна информация за годините след 1960 у нас и девалвацията първа на лева през 1962г и грешките след това. Единствено опонирам на господина е, че България е на много повече от 1890г - датировката на Българския календар е над 7500г.

    Коментиран от #138

  • 134 До Точен

    5 7 Отговор

    До коментар #131 от "Точен":

    Ей юнак откъде ги измисли тия данни, че "руснаците ни освободили от фашизма" - ами Царство България не е воювало с тях, не сме изпращали войски, а твоите "братушки " ни окупираха, обявиха ни война, разграбиха страната и пратиха 200000 души да воюват с немците, а в този момент те разсипваха и изнасяха България. И имаш наглостта да ги защитаваш, явно си от семейство на комуняги, или от АБФК, ползващи привилегии и до ден днешен. И още днешните синове, дъщери и внуци на червените хайдуци са в сговор с тези които плюехте и гонехте преди 1989г и съвместно сега унищожавате страната. Евроатлантико!!!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Мими

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Господ бави , но такива като теб и отците ти ще си получат Божието възмездие !!!!
  • 137 Съвременник

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само да добавя":

    Ти не си израснал , нищо си ти!
  • 138 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #133 от "Дедовия":

    "Убитите и изчезналите в първите 40 дни след 09.44г са над 30 000 души и то най-вече Интелигенция."
    30 000 можеш ли да посочиш поименно, пъпеш!? Или поне интелигенция, като избитие ппеди това Вапцаров, Гео Милев, Йосиф Хербст, Сергей Румянцев... Сещам се за една" интеригенция"- роднина на АлЙо, разсрелял ястребинчетата, сигурно него имаш предвид!
  • 139 404

    6 3 Отговор
    и ко стана ся, пак някой в миналото ни е крив, па ниййй сме светци, само дето разсипията почна след 90-та година, бях малък ма помня добре! Всичката инфраструктора я изгради народа по време на соца, сега не мойте я подържа от крадене, макар много по технологични и модерни....крадляка си е крадляк!
  • 140 така е

    3 6 Отговор

    До коментар #131 от "Точен":

    СССР дава 21 милиона жертви през Втората Световна война, за да ОКУПИРА ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА. И я държи ОКУПИРАНА до разпада си през 1991ва. Изобщо не ми е мъчно за загиналите руски бойци. Трябва ли?
    За сравнение, победената Германия дава 7.4 милиона жертви, а САЩ биейки се на три фронта (Азия, Северна Африка и Европа) дава 410 000 загинали.

    Коментиран от #142

  • 141 404

    2 1 Отговор
    я пак да питам как хората от АБпФК, демек тия дето са биле по фронтовете са управили държавата пак и отново 89-та...като по прости сметки са биле мин на 65г възраст? Кой от тия е бил от АБпФК и защо е бил там, че имало много партизани след 44-та ма са писали такива по шуринашка линия!?.....че дедо ми казваше една притча, вълкът козината си мени ма нрава не!
  • 142 Хаха

    4 5 Отговор

    До коментар #140 от "така е":

    Отново глупости - СССР дава военни жертви не повече от 8 милиона, останалото до 20 млн. са цивилни жертви, а останалото до над 30 млн. общата смъртност по време на войната, с което се спекулира, че всички били убити! На територията на Кравария не се водят военни действия и участва основно по море и въздух с изключение на последната година от войната, но отново в съюз с още няколко държави, основно Британия! Колкото до "участието" им в Азия воюва срещу една Япония в съюз с поне 20 държави, вкл. Китай, Индия, Филипините, Авсралия, Канада, Нова Зеландия и не успява да изгонят една Япония от няколко острова в Тихия океан! Накрая отново Червената армия се налага за седмица, две да освобождава Китай, който от 1937 г. се мъчи срещу многократно по-малка окупирала го Япония!
  • 143 Перо

    6 4 Отговор
    Тоя соросистки унтерменш, ако има понятие от история трябва да знае, че благодарение на СССР сме запазили старите граници от 1939 г. Даже са ни предлагали излаз на Беломорието, но Добри Терпешев е отказал! Иначе щяхме да граничим с Гърция на Стара планина, а със Сърбия, на околовръстното до София, освен репарациите! Главните ни защитници от WW| са американския Президент Теодор Р., а през WW|| СССР, поради участието ни в заключителния етап на войната, на страната на СССР, Англия, Франция, САЩ /които не го признават/ и дадените 32,000 жертви в Македония, Сърбия, Унгария и Австрия! Това са историческите факти! Аман от соросистки боклуци, по всички медии с измислена нова история, по сегашните, измислени критерии!
  • 144 История

    7 5 Отговор
    Да се чуди човек как на запад без комунизъм построиха супер икономики, които работят ефективно до ден днешен, а нашата рухна като кула от карти заедно със СССР.

    Коментиран от #150

  • 145 дядото

    4 1 Отговор
    коментар без да потърси причина и следствие.против насилието съм,но как ли би постъпил автора,ако е баща на разстреляните от фашистите деца от ястребино,ако е син или брат на убитите без съд антифашисти на които рязали главите.нещастието ни е в това- винаги опитваме да оправдаем една жестокост и беззаконие с друга и да търсим вината в предишните,не в самите нас.

    Коментиран от #148

  • 146 зевзек

    3 3 Отговор

    До коментар #55 от "Хихи нямахме решетки на прозорците":

    ми аз съм летял, тогава бях дете, возиха ме, дядовци, чичовци, нормални хора, непартийни членове, а си имаха сносни коли, тебе не те знам къде си бил, и що не си летял, и що не си живял, в ония години, но това си е твой проблем

    Коментиран от #149

  • 147 СПРАВКА ЗА САЙТА И АЛ.ТАЦОВ

    8 2 Отговор
    НАПОМНЯМ : НА 09.09.1944 Г ФАШИЗМА Е ПОБЕДЕН В БЪЛГАРИЯ.ЗАРАЗАТА С КОЯТО СЕ БОРИ ЦЯЛ СВЯТ.ПРИЧИНА : НА 01.03.1941 БЪКГАРИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА ДОБРОВОЛНО КЪМ ФАШИСТКИЯ ПАКТ ! ( А ДНЕС СЪЩАТА БЪЛГАРИЯ,ПРЕМАХНА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ПОБЕДИЛА ФАШИЗМА...МОЖЕ БИ НА ХИТЛЕР ТРЯБВА ДА ИЗДИГНЕМ ПАМЕТНИК ??? ТУКА ЛИ СТЕ...Г-Н ТАЦОВ ?
  • 148 Петьо

    4 9 Отговор

    До коментар #145 от "дядото":

    Значи когато комунизмът падна трябваше да изтрепем комунистите за престъпленията които са извършвали. Проблемът беше, че не бяхме окупирани от чужда държава, която да ни натисне да го направим, както се е случило през 1944 г. когато попаднахме под руска власт. Когато падна комунизма се оказахме сами и комунистите запазиха властта като се пребоядисаха на демократи. Ако примерно ни бяха окупирали някакви западняци и ни бяха натиснали да извършим един нов народен съд днес всичко щеше да е топ. За жалост ние си останахме сами в лапите на комунистите и западът ни остави да се оправяме сами. Добре, че поне успяхме да влезем в ЕС че да дръпнем малко.

    Коментиран от #158

  • 149 имаха бе

    2 2 Отговор

    До коментар #146 от "зевзек":

    Най-западните коли бяха Вартбург и Трабант. Все пак германско пройзводство. Ама с тях и да искаш ниско летиш.
  • 150 История

    3 9 Отговор

    До коментар #144 от "История":

    Това е много добра констатация. На запад прогнилият капитализъм създаде работещи икономики, които още си работят. У нас прекрасният комунизъм се саморазпадна и до ден днешен не можем да се оправим. Май истината е била на запад, а у нас - лъжата. А като почнат да си спомнят за прекрасното минало, когато са били млади, здрави и безгрижни... Представете си само какво е било тогава на запад. Русия винаги е била една изостанала държава, която диша праха на запада, копира и краде от него, но резултатът е винаги смехотворен. Това е заради липсата на история и традиции - по-късно е създадена и още е на ранните нива на играта. Ето, Китай също падна жертва на комунистическата измама, но тяхната цивилизация има 2500 години история и този опит си каза думата. Руснаците още са зелени и имат много да учат.

    Коментиран от #155

  • 151 баи петко Бренекето

    2 2 Отговор
    еми ко 4екате.. 1 пол;усионер да у тепате от теа престъпниците с анаболите д авидите как сха по4нат да се узъртат "като" мисхки
  • 152 “Вековната злоба на роба “

    4 4 Отговор
    Кремльовски, май ще довърши България.
  • 153 Простокурин

    4 5 Отговор
    Само да напомня, че децата от Ястребино са разстреляни по заповед на активен член на РМС- тогава така се е наричала младежката организация на комунистите. Казва се Никола Николов. Това е факт. Той командва разстрела на ястребинчетата. Той спокойно изживява старините си след преврата на 09.09.1944
  • 154 13469

    6 2 Отговор
    Кой е този Александър Тацов? Твърде никаква информация за този човек! Работил в Техническия университет до 1995г и после някакъв предприемач! Хора, внимавайте от кого и какво четете, търсете истината, тя не е в брътвежите на един или друг ,,умник". Заливат ни с всякаква помия, имайте култура и филтър на четенето! Отново пълен блювоч стои на първо място!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 808

    3 2 Отговор

    До коментар #122 от "404":

    Аз пък да те питам кои бяха седесарите, които разсипаха държавата. Не бяха ли пак комунделите, старателно подготвяли събитията няколко години преди 1989 г. Четете бре, четете и мислете - ако можете.

    Коментиран от #163

  • 158 Петьо Петьо

    3 1 Отговор

    До коментар #148 от "Петьо":

    "Добре, че поне успяхме да влезем в ЕС че да дръпнем малко" - Какво дръпнахме бе Петьо ? От трите по -дългото. То сега сме окупирани. Имаме четири чужди бази в страната и ни управляват от по..сол...ст...во ..то.
  • 159 Ми имаш избор, робе

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "Хаха":

    Имаш избор да мърдаш извън държавата, или да не мърдаш.Тогава и в друг град не можеш да се премести без разрешение на партията. Робът винаги си остава роб и мисленето му никога не се променя.
  • 160 Не оправдавай изродите

    3 3 Отговор

    До коментар #104 от "Бай той Толстой":

    Нашият Народен съд няма нищо общо с оня в другите държави. Малко са осъдени с присъди. Много са избитите без съд и присъда и само по доносите на някой, с когото са имали вражда даже не на политическа, а на битова основа. Плиткоумно племе и няма изгледи за развитие на мисловни процеси.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 404

    0 2 Отговор

    До коментар #157 от "808":

    ко да четем бе чети ти, ние го изпитахме на гърбът си, пен дел....поимено ли да ти цитирам кой какво даде на мутрите и как.....малоум.... комунисти и демократи по ваща логика да ги цепим на поколения...тъй излиза....правилно го мислиш, ама с наречията не си в час!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Ветеран

    3 6 Отговор
    След 1944г , Социалистическа България беше един от най-големите паразити залепен за СССР. Парите идваха централно , а ЦК на БКП умело разпределяше средствата. Много Партийни лидери и Функционери ,слугували на КПСС и унищожавали с небивала жестокост, интелигенцията, партийните противници и неудобните хора , се възползваха от всичко това .Изучиха децата и внуците си в чужбина и ги възпитаваха в любов към СССР и парите идващи оттам. След 1990 г. , положението не се промени. Раздадоха милиарди в куфарчета на „верни“ хора , за организиране на бизнеси и завладяване на икономиката.ДС организира създадената Олигархия в амалгама с криминалния контингент, като приложи мутренска организация в икономиката ,политиката и управлението,НС прие закони ,утвърждаващи Задкулисието. Руските служби , разпореждаха пари да идват към България и към наследниците на Партийните функционери, които по наследство ,също станаха Партийни функционери , но вече в различни Партии. Същите на практика се борят за властта подпомогнати от ДС и Задкулисието,която им гарантира ПАРИ , лично за тях и за техните наследници, като е естествено условието да не се разделят с Русия. Бизнеса на България 87% е с РУСКИ ПАРИ. Затова в БЪЛГАРИЯ , руското влияние продължава да е най-голямо в ЕС.
  • 166 За грант продавам майка си

    9 1 Отговор
    Само че, най - съдбоносният удар, отбелязани в неписаната ни нова история е-

    Десетоноемврийският американски преврат 1989-а, - последният удар, който българската нация получава и от който може би и да не се поправи вече… Следват 35 години, в които България беше напълно разрушена и губи 3 000 000 българи. Това е над 30% от населението й преди 1989, и е най-голямата ни национална катастрофа за страната до днес. 

    Коментиран от #167

  • 167 99999999

    3 0 Отговор

    До коментар #166 от "За грант продавам майка си":

    АБСОЛЮТНО ТОЧНО ! КРАТКО И ЯСНО !
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 фбр

    5 0 Отговор
    Дечмократски Боклук !
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Тацов е даскал по Съпромат!!! Най тъпата

    0 0 Отговор
    Наука, в Техническите Училища! Даскалите са абсолютни Чугуни??